Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe szczęścia
Odpowiedz

Listopadowe szczęścia

Oceń ten wątek:
  • Ewelina92 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Czasami ten przysłowiowy "skok" jest stopniowy czyli zachodzi na przestrzeni 2-3 dni
    Czuje, że jutro będzie skok. Właśnie wróciłam do domu, zrobiłam jeszcze jeden test owu i wyszedł już negatywny. Czytałam, że niektóre testy wychodzą pozytywne przy jakiejś wartości LH. Może u mnie przez kilka dni utrzymuje się wyższy poziom LH i dlatego te testy były pozytywne.
    Także czekam na wzrost tempki :)

Synek ❤️

ex2b3e5e83c3bu23.png

11.03.19: hcg 59.5 :)
    13.03.19: hcg 147,1 <3
    27.03 jest serduszko ❤️
  • makalotia Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej !! Powodzenia i przysyłam wiruski

+&"!&:+;&;+_;&&!(&!&+(-
    &:!(_-(-(+_+)&&_+(_+_+_&+))_##"'®=^¥=•°
    ✓{•=√€°{•€=√€^={}°¥¥¥¥-(
    +-$+-_+(_$+(56())"'!??

Oby listopad był dla Was szczęśliwy <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 18:19

Ewelina92, przedszkolanka:), Anhydra, Paulina Nessa, Ola31, smeg lubią tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
    15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
    17.10- beta 63,54; p23,1
    23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
    Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
    860i4z17o1rgxg0z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2019, 11:59

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

kark lubi tę wiadomość

• RudaAnna Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nono chyba wszystkie patenty wypisałas haha! Co my zrobi dla tych upragnionych kresek ! Przedszkolako proszę zapisz mnie na 27listopada nie wiem jak to sie stało ze mnie nie ma uu

Nona lubi tę wiadomość

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona szyjka taka,jakiej nigdy nie czulam czyli jutro góra czwartek dostane @.

U mnie tak: grejpfrut,ananas po owu,awokado,pestki dyni,brazylijskie, migdały,gorzka czekilada,banany, siemie zaczne pic znowu, wit. C i d, selen,magb6,inofolic,testy owu,wykres,nogi do góry. I ćwicze co 2 dzien!

Nona, Ola31 lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co chodzą do ginekologa czy leczą się w klinikach mieliście tak ze doktorek chciał zrobic monitoring w czasie okresu ? Bo po co wsumie?

15.08.19r. Wojciech ❤️

Wysłany: 30 października 2018, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna gotowe :*

RudaAnna lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png

Wysłany: 30 października 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nona,fajny artykuł:
    https://adonai.pl/nieplodnosc/?id=21

Nona lubi tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy jutro nie zatestuje. Mamy rocznicę, mąż zarezerwował stolik i powiedział, że mam wiedzieć czy jutro pijemy piccolo czy wino... Tylko to dopiero 10dpo. No i mam jeden test tylko XD

Anhydra, smeg lubią tę wiadomość

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Dziewczyny co chodzą do ginekologa czy leczą się w klinikach mieliście tak ze doktorek chciał zrobic monitoring w czasie okresu ? Bo po co wsumie?

A tak! Robi się w 2 lub 3 dc. Zagranicą to norma, tylko podobno w Pl są jakieś opory (tak mi lekarz mowil). Takie USG pozwala lepiej ocenić odnowę/regenerację endometrium. Ja miałam robione i przyznam, że było to dla mnie dość krępujące (miałam w 2 dc i wtedy zazwyczaj mam największą powodz) ale lekarz powiedział, że mam się tym w ogóle nie przejmować ;). Ostatecznie nie było tak źle.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 19:55

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK
  • RudaAnna Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    A tak! Robi się w 2 lub 3 dc. Zagranicą to norma, tylko podobno w Pl są jakieś opory (tak mi lekarz mowil). Takie USG pozwala lepiej ocenić odnowę/regenerację endometrium. Ja miałam robione i przyznam, że było to dla mnie dość krępujące (miałam w 2 dc i wtedy zazwyczaj mam największą powodz) ale lekarz powiedział, że mam się tym w ogóle nie przejmować ;). Ostatecznie nie było tak źle.
    Anhydra dziekuje za odpowiedz jest mi to tez nie znane dlatego zaciekawiło jutro mam wizytę czuje ze okres się zbliża wiec nie ominie to a na sama myśl mnie wlansnie krępuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 20:04

15.08.19r. Wojciech ❤️
  • Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RudaAnna wrote:
    Anhyfra dziekuje za odpowiedz jest mi to tez nie znane dlatego zaciekawiło jutro mam wizytę czuje ze okres się zbliża wiec nie ominie to a na sama myśl mnie wlansnie krępuje
    Ja ostatnio (właściwie przez przypadek) miałam USG w 1 dc. Dostałam niespodziewanie miesiączkę i byłam przekonana że ta wizyta tylko na pogawędce się skończy i ew. ustaleniu planów na stymulację w tym cyklu. Jakie było moje zdziwienie gdy lekarz kazał mi wskoczyć na fotel i stwierdził że przed stymulacją najlepiej właśnie zrobić USG w 1-3 dc! Wiec się doskonale wpasowalam!

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj mialam takie urwanie glowy ze nawet nie mialam kiedy myslec o tych wszystkich staraniach najpierw wysprzatalam caly dom potem w pracy zapiernicz a jutro bede robic sloiki z jablkami narazie nie dostalam @ ale czuje ze sie zbliza

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że to dla nas jest tylko takie krępujące. Lekarze nie mają z tym problemu. Generalnie może to nie najlepszy przyklad ale przy poronoeniu też sie krwawi a USG jest obligatoryjne.
    Jeżeli moge cos poradzic to ja przed badaniem zaaplikowalam sobie tampon, aby bardziej "osuszyć" wnętrze ;) .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 20:10

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• Anhydra Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mikaa88 wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj mialam takie urwanie glowy ze nawet nie mialam kiedy myslec o tych wszystkich staraniach najpierw wysprzatalam caly dom potem w pracy zapiernicz a jutro bede robic sloiki z jablkami narazie nie dostalam @ ale czuje ze sie zbliza
    Kochana czasami i taki dzień jest potrzebny! W sensie-zabiegany ;). I trzymam kciuki aby @ nie przychodziła przez kolejne 8 miesięcy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 20:13

mikaa88 lubi tę wiadomość

zem3wn15hyz14zz5.png
    17u920mm7tk8vrsw.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 października 2018, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anhydra wrote:
    Kochana czasami i taki dzień jest potrzebny! W sensie-zabiegany ;). I trzymam kciuki aby @ nie przychodziła przez kolejne 8 miesięcy!
    Nie dziekuje I wzajemnie ;)

Anhydra lubi tę wiadomość

• Majaaa Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kark wrote:
    A ja nie wiem czy jutro nie zatestuje. Mamy rocznicę, mąż zarezerwował stolik i powiedział, że mam wiedzieć czy jutro pijemy piccolo czy wino... Tylko to dopiero 10dpo. No i mam jeden test tylko XD

Ja bym testowała;)

010ipc0zeibgq4gv.png

Naturalny Cud - 2015 rok ❤

Starania o rodzeństwo
    Słabe nasienie
    AMH 1,24
    Kir AA

W planach in vitro - lipiec/sierpień 2021 - tylko dwie komórki, obie nie przetrwały doby.

Decyzja o AZ💚
    Transfer 21 sierpnia: 5dpt 32hcg, 7dpt 92hcg, 9dpt 192hcg, 12 dpt 820hcg🍀
    Wierzę, że będzie dobrze...

Każdy dzień przybliża nas do spełnienia marzenia.
  • ania14 Autorytet

Wysłany: 30 października 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    Mimo , ze testuje ostatniego dnia pazdziernika jestem juz i tu :) no bo jakos sie nie nastawiam na sukces. Iskierka w serduszku sie tli ale rozum mysli racjonalnie:)
    Monia pamietam Cię chyba ze starań o 1 dziecko :)

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

‹‹ 13 14 15 16 17 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ