Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
przedszkolanka:) wrote:Monia,Szczesciara ciekawe co wyjdzie u was;)
Monia mnie teź piersi bola,ale na dole tylko w nocy mialam bol@..
Kalcia to podwojnego szczęścia!
Alfa piekna krechaprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
nick nieaktualny
-
Wątpliwości rozwijane. @ przyszła. 3dc wypada w sobotę, trochę kiepsko. Idę na badania. Krzywe porobię, cały panel tarczycowy. Prolaktynę. Nie wiem czy jest sens Lh i FSH robić? To nie jakaś przestarzałe i tak naprawdę nic niewnoszące badania?
Ile kosztowała was krzywa insulinowa?Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Kark, ja powinnam być okularnicą od skończenia 7 lat. Nienawidziłam, jako dziecko płakałam, a później nosiłam tylko do auta, na maturę, albo rozmowę o pracę, żeby wyglądać mądrzej haha
Od sierpnia mam genialne dobrane szkła i nie zdejmuję ani na chwilę w ciągu dnia. Świat w nich taki dokładnySzczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
Lami tulam
Ja od niedawna noszę szkła kontaktowe i jestem mega zadowolona nic nie paruje, nic się nie brudzi i nie zjeżdża z nosa minusem jest to, że nie mogę sobie się zdrzemnąć wtedy kiedy przysypiam na sofie przed tv bo nie wolno w nich spać, ale są i takie których się nie zdejmuje na noc30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
Magda - mbc wrote:Jakie robiłaś?
- mutacja V Leiden
- Mutacja PAI-1
- Mutacja czynnika protrombiny
- Mutacja Mthfr C677T i A1298C
- VR2
- Białko s
- Antykoagulant tocznia
- Białko c
- Przeciwciała przeciw beta-2 glikoproteinie 1 IgG, IgM
- Przeciwciała antykardiolipinowe IgG, IgM
- D-dimery
- Fibrynogen
- ApttWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2018, 14:03
Magda - mbc lubi tę wiadomość
02.2020 - immunologia ok, trochę za wysokie nk.
5.02 próba udrożnienia jajowodów - shsg Lublin (dr. Pyra) - udało się uzyskać obustronną drożność!
1.11 - Krótki protokół start, 16 zapłodnionych komórek, 2 zarodki
17.12 - Transfer 3.2.2
14.01.2020 - Transfer 8.3
10.2019 - Histeroskopia ok
Fragmentacja poprawiona z 32% na 16% / morfologia z 2% na 5%.
3.07.2019 - Długi protokół IVF start , 10 prawidłowych komórek, 6 zapłodnionych, brak bałwanków.
19.07.2019 - Transfer 12.1
2.04.2019 - Krótki protokół IVF start, 8 komórek, 3 prawidłowe, brak zarodków.
Niedrożność jajowodów - laparoskopia nie pomogła.
-
nick nieaktualnyJa chciałam szkła, ale podobno do mojej wady nie dałoby rady dobrać. Pokazywała mi babka na tym teście jak bym widziała i nie byłam zadowolona. Do tych lini to 6/10 widziałam wyraźnie. A w okularach widzę 10/10
Właśnie córka wróciła ze szkoły i stwierdziła, że wyglądam lepiej w okularach niż bez Chyba dostanie prezent na Mikołaja, mimo, że była niegrzeczna
I niestety syn wymiotował w przedszkolu, mam nadzieję, że do jutra mu przejdzie, bo na jutro wieczór mamy z mężem wypad jednonocny (prezent z okazji rocznicy ) i nie chciałabym dziecka chorego zostawiać komuś na głowie -
nick nieaktualnyMi szkła kontaktowe zniszczyły oczy, no ale ja starsza jestem Teraz szkła tylko "od święta". Na co dzień okulary.
mokre skarpetki
Genialny sposób na gorączkę oraz pierwsze objawy przeziębienia. Moje dzieci leczę tylko tym i wit C :p (mówię o wirusach)
Trzeba rozgrzać stopy, ze 20 minut, w gorącej wodzie. Założyć na nie bawełniane lodowate mokre skarpetki, a na to suche wełniane (!). I do wyrka. Najlepiej na noc.
Co do heparyny to nieprawda, ze w ogóle nie szkodzi. Rozrzedza krew, więc może powodować wylewy.
Z tego powodu byłam dziś u hematolog. Chciałam się upewnić, ze nie muszę heparyny. mam pai i niektórzy lekarze krzyczą, ze w ciąży koniecznie. Reszta wyników w normie, nie mam trombofilii.
I pani doktor powiedziała, że już ma dość tego rozdawania heparyny na prawo i lewo BEZ wskazań. Że ofiary tego trafiają do hematologów. Że nie raz była świadkiem w sądzie, bo kobieta miała wylew po heparynie bez wskazań.
Mówiła, ze ona bardzo śledzi wszystkie badania z tym związane i według ostatnich pai wpływa na implantację, ale nie ma wpływu na poronienia.
I bardzo mnie to uspokoiło -
Sung wrote:Mówiła, ze ona bardzo śledzi wszystkie badania z tym związane i według ostatnich pai wpływa na implantację, ale nie ma wpływu na poronienia.
PAI nie, ale zakrzepica już tak. A zakrzepica to nie tylko V Leiden!💙11.06.2019
💙 05.08.2021 -
nick nieaktualny
-
Sung wrote:Mi szkła kontaktowe zniszczyły oczy, no ale ja starsza jestem Teraz szkła tylko "od święta". Na co dzień okulary.
mokre skarpetki
Genialny sposób na gorączkę oraz pierwsze objawy przeziębienia. Moje dzieci leczę tylko tym i wit C :p (mówię o wirusach)
Trzeba rozgrzać stopy, ze 20 minut, w gorącej wodzie. Założyć na nie bawełniane lodowate mokre skarpetki, a na to suche wełniane (!). I do wyrka. Najlepiej na noc.
Co do heparyny to nieprawda, ze w ogóle nie szkodzi. Rozrzedza krew, więc może powodować wylewy.
Z tego powodu byłam dziś u hematolog. Chciałam się upewnić, ze nie muszę heparyny. mam pai i niektórzy lekarze krzyczą, ze w ciąży koniecznie. Reszta wyników w normie, nie mam trombofilii.
I pani doktor powiedziała, że już ma dość tego rozdawania heparyny na prawo i lewo BEZ wskazań. Że ofiary tego trafiają do hematologów. Że nie raz była świadkiem w sądzie, bo kobieta miała wylew po heparynie bez wskazań.
Mówiła, ze ona bardzo śledzi wszystkie badania z tym związane i według ostatnich pai wpływa na implantację, ale nie ma wpływu na poronienia.
I bardzo mnie to uspokoiło
Bo te wskazania do branie heparyny, bardzo dużo mają wspólnego z wywiadem rodzinnym i historia chorób. Nie powinno ich się tylko na polimorfizmach opierać. Ja akurat jestem w tej grupie (z mutacja PAI), która ma zaburzone parametry krzepnięcia, wiec heparynę biorę od owulacji. I myślę sobie, że jak jakaś substancja polepsza implantację to jednak jest to równoznaczne z obniżanie stopnia poronień (przy najmniej tych do 9 tc). W końcu cały implantacja to nie pojedyncze zdarzenie ale proces ktory trwa długo i jego wyrazem jest wzrost bety, który mierzymy jak szalone do 8tc . Na koniec jeszcze dodam, że parametry hemostatyczne lubią się pogarszać podczas ciąży, wiec u osoby z mutacja PAI powinno się jednak co jakiś czas je kontrolować. Fakt, że ktoś przed ciążą miał wszystko ok nie znaczy, że jednak w późniejszym etapie nie będzie skazany na heparyne.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK