Listopadowe szczęścia
-
WIADOMOŚĆ
-
Kark nie chwal dnia.. ;p ja tam jeszcze z rezerwą podchodzę..
Izaw no tak sie zastanawiam czy hormony po cb szaleja czy inofolic czy ziolka..
Zaraz Wam pokaże. A moze to tylko skok i zaraz opadnie az do owu?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:50
-
Agagusia wrote:Przedszkolanka, a mierzysz tempke? Dobrze to wyglada:) ktory dzien cyklu? Nawet jesli to tylko przymiarka do owu, to znak ze zaczyna cos isc u Ciebie w dobra strone:)
I mam duzo sluzu ale taki kremowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2018, 14:53
-
Przedszkolanko, bądź czujna. Ja miałam dokładnie to samo w poprzednim cyklu, pozytywy ewidentne były w 7 i 8 dc, później bladziutka i 14, 15 dc znowu pozytywy i to mocniejsze. Ubzduralam sobie, że się udało, bo cien cienia się pojawil na ciazowym. I się już nie staraliśmy. Jednak za drugim razem była owulacja. I sądzę że to wywinął niepokalanek. Bo ten cykl jest spokój, są cały czas jasne, dzisiaj 8dc.
przedszkolanka:) lubi tę wiadomość
Szczęśliwa siódemka ❤️
V leiden hetero, MTHRF 1298A-C hetero
-
nick nieaktualny
-
Przedszkolanka to wygląda bardzo dobrze choć pewnie jutro będzie jeszcze ciemniejszy.
U mnie dzisiaj pojawił się śluz plodny piękny rozviagliwy:) ale co z tego jak jajo mega wielkieprzedszkolanka:) lubi tę wiadomość
-
Casjopea wrote:https://zapodaj.net/824a699ee48fa.jpg.html
Czyżby jednak..? Czy wg Was to jest pozytyw? 10 dpo
POZYTYW W 100% nietrzeba się przyglądać aby zobaczyć. GratulacjeCasjopea lubi tę wiadomość
-
przedszkolanka:) wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fe8e62a9b720.jpg
Ja sobie chyba źle wyznaczyła owu, jednak była chyba w 13 dc jednak, a nie 9dc jak myślałam wcześniej (płodny śluz) ale kilka dni mierzyłam temperaturę i wyłapałam skok także jestem 13 dpo i jak narazie wyszedł mi poczasiak, więc będę jutro testować, zobaczymy czy coś jest na rzeczyAnhydra, przedszkolanka:), speakyourmind93 lubią tę wiadomość
30 lat 🍍 starania od II 2018
🩺Hashimoto, Niedoczynność tarczycy, Endometrioza I st., niskie AMH, jajowody drożne
❌ Mutacja MTHFR wariant A1289C - A/C heterozygota ❌ Białko S
❌AMH
IX 2020 0,72 -> IV 2021 0,42 ->II 2022 0,49 💪🏻
👦🏻On: morfologia 3%, reszta wyników w normie
💉IVF💊
IV 2021 Invimed Warszawa dr K. długi protokół
19.05.21 punkcja - pobrano 2 komórki jajowe - IMSI + FertileChip
22.05.21 transfer 2 zarodków 9bl I i 8bl I - CB 😭
💉IMMUNOLOGIA🦠
IV 2022 pierwsza wizyta u doc. P. w Łodzi, zlecił badania
❌TEST IMK
❌TEST CBA
❓ANA 3
✅P/c przeciwplemnikowe
❓KIR
❓HLA-C
Od X 2021 Trulicity 1,5 mg BMI 30 -> IV 2022 -11 kg, -10cm w biodrach, BMI 26,9 💪🏻 -
nick nieaktualny
-
Izaw wrote:Przedszkolanka a może już skoczył do góry? I faktycznie może ten inofolic tak super u Ciebie zadziałał i skraca cykl 3mam kciuki żeby to była już owu!
przedszkolanka:), Izaw lubią tę wiadomość
-
moyeu wrote:Oooo ten ostatni to już taki prawie prawie! Chociaż ja bym i go już pod pozytyw podciągnęła, ale jeśli śluz jeszcze kremowy to sikaj dalej, ale ewidentnie owu za rogiem! Miovarin (i inne tego typu specyfiki) mogą przyspieszyć owu, już kilka razy tu na forum widziałam takie sytuacje trzymam kciuki!
Ja sobie chyba źle wyznaczyła owu, jednak była chyba w 13 dc jednak, a nie 9dc jak myślałam wcześniej (płodny śluz) ale kilka dni mierzyłam temperaturę i wyłapałam skok także jestem 13 dpo i jak narazie wyszedł mi poczasiak, więc będę jutro testować, zobaczymy czy coś jest na rzeczy
Moyeu trzymam kciuki, aby ten poczasiak stał się tłustym oczasiakiem!
Ja Wam powiem, że z całych tych obserwacji okoloowulacyjnych u mnie zawsze najbardziej trafnym była ilość i rodzaj śluzu. To znaczy, jak pojawiał się typowy śluz płodny, to zawsze wskazywało to na owulację. Bo z tempką i szyjką to bywało różnie.
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
nick nieaktualnyDziewczyny, wszystkie "naturalne suple" na endometrium bierzecie cały cykl? Czy od owu?
Ja normalnie biorę cały czas tran z C, D i E, od owu migdały, morele, wit B i magnez, ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej brać cały cykl, może grubsze endo nadbuduję ? -
Dziewczyny wrzucam taki fajny wykres pokazujący jak się wahają hormony w prawidłowym cyklu. Ten estradiol ma pik tuż przed pikiem LH, potem spada i następnie rośnie podobnie jak progesteron- do ok 7dpo. Generalnie jego poziom przed owu określa czy pęcherzyk jest dojrzały. ..a po owu...to w sumie nie do końca wiem. Zdaje się, że niektórzy na podst tej wartości 7dpo oceniają ile pecherzykow pękło i czy owulacja była "wartościowa". Cokolwiek to znaczy.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bd92cbf76fdb.pngmoyeu, Izaw lubią tę wiadomość
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK -
Dziekuje Wam za odpowiedzi ;*
Inofolic biore 2xdziennie juz 2 miesiac zaczęlam wiec moze z ta cb cos w koncu ruszy normalnie..
Nona juz za pozno chyba ze masz opoznienie.
Chodzilo ki co z tak niskim,jak szybko rosnie i czy to możliwy taki nagly skok do owu..
Anhydra widzialam wlasnie wczoraj ten wykres
Kark ja caly cykl;)Anhydra, Izaw lubią tę wiadomość