Promocja!

Wykup abonament OvuFriend, a otrzymasz od nas prezent!

Przy zakupie abonamentu Premium na:

1 miesiąc - otrzymasz 15 dni w prezencie

3 miesiące - otrzymasz 1 miesiąc w prezencie

12 miesiący - otrzymasz 2 miesiące w prezencie


Jeżeli wykupisz abonament Premium w OvuFriend i zajdziesz w ciążę, będziesz mogła wykorzystać swój abonament w BellyBestFriend – niesamowitym, w pełni spersonalizowanym, inteligentnym kalendarzu Twojej ciąży!

Promocja trwa do 30.11.2018.

Wykup abonament Zamknij
Odpowiedz
Forum > Starając się - ogólne > Listopadowe szczęścia
Zarejestruj się - śledzenie płodności zwiększa szanse na ciążę
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

Nona
Autorytet
Postów: 4636
2789

Wysłany: 9 listopada, 16:30
Cytuj | (6) | Zgłoś
Kurcze już wyszłam. Generalnie babka mówi że u mnie wszystko cacy jedyny problem to blokada w mojej głowie. Wyniki mam super, pecherzyk 18mm pewnie w niedzielę pęknie. Starać się nie częściej niż co 2 dni także dziewczyny ja odpuszczam I staram się mniej udzielać. Idę dziś na miasto i co na być to będzie.

Anhydra, przedszkolanka:), Casjopea, Niezapominajka2, speakyourmind93, Izaw lubią tę wiadomość

iv09vcqghsr2ufll.png
7cs. test 25. 11, wiesiolek, siemie lniane, wit d, żel conceive plus, magneb6, kw foliowy, euthyrox. Mąż fertilman plus. Monitoring cyklu, testy owu, awokado, grejpfrut, ananas po owu, orzechy

przedszkolanka:)
Autorytet
Postów: 10217
5419

Wysłany: 9 listopada, 17:00
Cytuj | (2) | Zgłoś
Nona czyli z tym estradiolem to możliwe, piękny pęcherzyk ! To teraz z mężem co 2 dzień,luz blues i za 2.5 tygodnia meldujesz pozytywny test ;)

Nona, Anhydra lubią tę wiadomość

3 cs o rodzeństwo z inofolic
Długie cykle.

relg20mmmizyz3er.png
bfarxzdvg13v7me1.png

Wrzesień'18 ciąża biochemiczna :(

Majaaa
Autorytet
Postów: 535
403

Wysłany: 9 listopada, 17:35
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny przepraszam, ze ja tak z doskoku, ale wszystko się wali. Odebrałam dzisiaj wyniki anty-tpo, miesiąc temu wyszło, ze mam zapalenie tarczycy, od tego czasu biore letrox 25. Miesiąc temu anty-tpo 168, dzis 300...o co chodzi? Orientuje się ktoś? Tsh natomiast z 2,5 spadło do 1.

8599yx8dgp1lvg59.png

kalcia64
Autorytet
Postów: 285
110

Wysłany: 9 listopada, 17:37
Cytuj | (2) | Zgłoś
hej umnie dzisaj 9 dpo I 21 dzien cyklu wlasnie wrocilam z badan krwi na progesteron. w szustym dni po owulacji znowu spadek do lini bazowej I skok nastepnego dnia. od trzech dni boli mnie brzuch tak ok na okres I szyjka jak nigdy o tym czasie jest twarda. a tak to zadne oznaki. tak ze ciekawe co bedzie. mi lekarka tez powiedziala ze zabardzo sie nakrecam na zajscie w ciaze

Nona, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość

f0ad8af0422adc339cb38f73f28261f1.png

moyeu
Autorytet
Postów: 362
292

Wysłany: 9 listopada, 17:48
Cytuj | (0) | Zgłoś
Majaaa napisała:
Dziewczyny przepraszam, ze ja tak z doskoku, ale wszystko się wali. Odebrałam dzisiaj wyniki anty-tpo, miesiąc temu wyszło, ze mam zapalenie tarczycy, od tego czasu biore letrox 25. Miesiąc temu anty-tpo 168, dzis 300...o co chodzi? Orientuje się ktoś? Tsh natomiast z 2,5 spadło do 1.
Maja moim zdaniem to może być kwestia zbyt małej dawki leku, ale musisz to skonsultować. Wzrost świadczy o zwiększającym się stanie zapalnym, trzeba to koniecznie zahamować więc biegusiem do endokrynologa Kochana!

26 lat * 11 cs * Hashimoto * Insulinooporność
Euthyrox 50 * Glucophage XR1000*

Majaaa
Autorytet
Postów: 535
403

Wysłany: 9 listopada, 17:59
Cytuj | (0) | Zgłoś
moyeu napisała:
Maja moim zdaniem to może być kwestia zbyt małej dawki leku, ale musisz to skonsultować. Wzrost świadczy o zwiększającym się stanie zapalnym, trzeba to koniecznie zahamować więc biegusiem do endokrynologa Kochana!

Do lekarki juz napisałam, mam nadzieje, ze się odezwie...ale jak to jest, ze tsh tak ładnie spada, a anty-tpo tak gwałtownie rośnie?

8599yx8dgp1lvg59.png

kark
Autorytet
Postów: 2368
1868

Wysłany: 9 listopada, 18:09
Cytuj | (0) | Zgłoś
Majaa, mi zawsze drastycznie rośnie po dużej dawce jodu. Rqz po wakacjach nad morzem wzrosło mi z 108 do 320 (różnica w badaniu 3msc była). Dlatego odkąd mam hashi jeżdżę nam Bałtyk tylko w ciąży :P

A tak antyTPO spada mi zawsze ładnie jak trzymam dietę, unikam jodu i łykam dużo cynku i selenu :) Za to moje antyTPO jest oporne na Euthyrox :P

CZ4jp1.pngGpdYp1.pnglvUrp1.png

przedszkolanka:)
Autorytet
Postów: 10217
5419

Wysłany: 9 listopada, 18:22
Cytuj | (2) | Zgłoś
Maja moje są wyższe i nic na nie nie biorę..
Probowałas selen brać?

Kalcia oby to dobre znaki byly ;)

U mnie mega miękka szyjka,otwarta ale jakby średnio wysoka. No nic,dziecko spac a ja meza wykorzystam.

kalcia64, Izaw lubią tę wiadomość

3 cs o rodzeństwo z inofolic
Długie cykle.

relg20mmmizyz3er.png
bfarxzdvg13v7me1.png

Wrzesień'18 ciąża biochemiczna :(

kark
Autorytet
Postów: 2368
1868

Wysłany: 9 listopada, 18:23
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny głupie pytanie może, ale czy jest opcja, żeby ogólny po zobaczeniu wyników przepisał mi te leki na IO?
Ew gin może się na tym znać, bo do mojej gin są szybsze terminy prywatnie niż do mojej endo prywatnie.

CZ4jp1.pngGpdYp1.pnglvUrp1.png

Beti82
Ekspertka
Postów: 228
89

Wysłany: 9 listopada, 18:27
Cytuj | (0) | Zgłoś
kark napisała:
Dziewczyny głupie pytanie może, ale czy jest opcja, żeby ogólny po zobaczeniu wyników przepisał mi te leki na IO?
Ew gin może się na tym znać, bo do mojej gin są szybsze terminy prywatnie niż do mojej endo prywatnie.
Powiem szczerze ,ze to zalezy chyba od ogólnego ,bo przepisac moim zdaniem na pewno moze tylko pytanie czy bedzie chcial.Ale na Twoim miejscu bym poszla pogadac ,nic nie tracisz

TSH 1,29 Ft3-3,13 (2,57-4,430 Ft4-1,40 (0,93-1,70)
...Euthyrox 37,5
Prolaktyna 19 ,PCOS :(
Miovarian,Wit D,selen,cynk
3cs-o pierwszego maluszka

Majaaa
Autorytet
Postów: 535
403

Wysłany: 9 listopada, 18:28
Cytuj | (0) | Zgłoś
Przedszkolanka No ale to chyba nie dobrze, ze anty-tpo jest takie wysokie, to przecież chyba w ciąże się z tym nie zajdzie. Selen tez biore od miesiąca.

8599yx8dgp1lvg59.png

Beti82
Ekspertka
Postów: 228
89

Wysłany: 9 listopada, 18:33
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewuszki kochane czy ktoras brala Estrofem i duphaston? Ja taki zestaw dzisiaj dostalam od gina mojego ale tego na nfz co chodze.Szczerze mowiac to mialam plan nie sluchac sie go tak do konca ,bo to on mi przepisal luteine od 16 dc.Ale dzisiaj mi sie mega fajnie z nim gadalo i mnie zaciekawil tym zestawem.Dzis w 30 dc nie widac juz bylo moich dwoch pecherzyków .Nie wiadomo co sie z nimi stalo poniewaz 1-nie mialam skoku temp .2-nie widzial za bardzo plynu w zatoce :( Nie wiem czy jest cos takiego ,ze pecherzyk sie moze wchłonąć?jak to mozna sprawdzic.? jezeli byla owu to wczoraj albo przed wczoraj wieczorem .Jedyne co sie zgadza to fakt,ze przed wczooraj sie czulam jakby mi ktos paralizatorem po brzuchu jezdzil .A wczoraj i dzisiaj juz cisza w jajnikach .No nic tak czy tak bzykanko bylo .A jak nie ma pecherzyków to i moze okres wczesniej przyjdzie i ten cykl nie bedzie mial 50 dni.Endometrium dzis 9,5 szału nie ma ale nie wiem jak to ma byc w tym momencie .Ten estrofem kazal brac od 1-15 dc a od 16 duphaston.I znowu ten nieszczesny 16 dc ale on twierdzi ,ze tym estrofemem powinno przyspieszyc owu

Edit -tzn temp mi wzrosla ale wydaje mi sie ,ze za malo jak na owu bo z 36,4 na 36,6

Wiadomość wyedytowana przez autora 9 listopada, 18:35

TSH 1,29 Ft3-3,13 (2,57-4,430 Ft4-1,40 (0,93-1,70)
...Euthyrox 37,5
Prolaktyna 19 ,PCOS :(
Miovarian,Wit D,selen,cynk
3cs-o pierwszego maluszka

przedszkolanka:)
Autorytet
Postów: 10217
5419

Wysłany: 9 listopada, 18:40
Cytuj | (1) | Zgłoś
Majaaa napisała:
Przedszkolanka No ale to chyba nie dobrze, ze anty-tpo jest takie wysokie, to przecież chyba w ciąże się z tym nie zajdzie. Selen tez biore od miesiąca.
Mam wszystkie wyniki w normie usg dobre, co do ciąźy fo endo powiedzial źe nie ma to znaczenia a ja prawdopodobnie mogę je miec je zawsze podwyzszone. Mam ich nie badac tylko sprawdzać tsh a w ciazy kontrolowac by nie przekroczylo 2.5.

Majaaa lubi tę wiadomość

3 cs o rodzeństwo z inofolic
Długie cykle.

relg20mmmizyz3er.png
bfarxzdvg13v7me1.png

Wrzesień'18 ciąża biochemiczna :(

RudaAnna
Ekspertka
Postów: 239
158

Wysłany: 9 listopada, 18:43
Cytuj | (3) | Zgłoś
Hej dziewczyny ja tez jestem po wizycie mam jeden pecherzyk po stymulacji dziś 9dc a wielkość 21mm sobota/niedziela owulacja pierwszy raz az tak szybko ale tak mnie boli prawy jajnik czułam ze coś się swieci dostałam zastrzyk na pęknięcie wiec cały weekend mamy serduszkowac z czego mąż zadowolony. :) we wtorek wizyta czy wszystko poszło jak miało :)
Nana to widze ze mamy prawie tak samo i tez moim powodem którym się nie udaje jesy „blokada głowy” bo tak zdrowi wszystko pięknie ładnie ahh

przedszkolanka:), Anhydra, Izaw lubią tę wiadomość

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Lat - 25/ 19cykl/starania o pierwsze dziecko/hormony+nasienie+drożność=ok

XxMoniaXx
Autorytet
Postów: 12933
5955

Wysłany: 9 listopada, 18:45
Cytuj | (5) | Zgłoś
A ja sie zapisalam na 19stego do fryzjera na kobieca metamorfoze. A co mi tam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora 9 listopada, 18:46

przedszkolanka:), Anhydra, Arashe, kark, tęczova lubią tę wiadomość

Julia, urodzona 23 czerwca 10:38, waga 4200g, 59 cm <3
km5sdf9hllms5iw1.png

Pazdziernik 2018r - ciaza biochemiczna

Inofolic , glucophage i walczymy dalej.

Sung
Autorytet
Postów: 1356
749

Wysłany: 9 listopada, 18:46
Cytuj | (1) | Zgłoś
kark napisała:
Dziewczyny, wszystkie "naturalne suple" na endometrium bierzecie cały cykl? Czy od owu?
Ja normalnie biorę cały czas tran z C, D i E, od owu migdały, morele, wit B i magnez, ale teraz się zastanawiam czy nie lepiej brać cały cykl, może grubsze endo nadbuduję ;)?

na endo to chyba przed owu trzeba brać nie? Nie wiem, ale tak na logike ;)
Majaaa napisała:
Dziewczyny przepraszam, ze ja tak z doskoku, ale wszystko się wali. Odebrałam dzisiaj wyniki anty-tpo, miesiąc temu wyszło, ze mam zapalenie tarczycy, od tego czasu biore letrox 25. Miesiąc temu anty-tpo 168, dzis 300...o co chodzi? Orientuje się ktoś? Tsh natomiast z 2,5 spadło do 1.

Wiesz co, gdzie na którymś z blogów o hashi przeczytałam, że ważne jest czy się ma podwyższone przeciwciała czy nie, ale ich ilość już nie jest istotna. Ja przestałam badać.
kark napisała:
Wyniki glukozy [mg/dl]:
101 (do 99)
113 (do 180)
112 (do 140)

Wyniki insuliny [μIU/ml]:
13.2 (do 24.9)
58.4 (brak normy)
79.5 (brak normy)

Wpisałam sobie w kalkulator z neta moje dane i jeszcze mi wyszło:
HOMA-IR: 3.29

Już wszystko dziewczyny napisały. Dobrze, ze wiesz. leki, dieta i będzie git :)
Wszystko masz za wysokie, więc bez leków się nie obejdzie.
alda napisała:
Dziewczyny które mają niedoczynność tarczycy i Hashimoto bierzecie jod w ciąży albo macie takie zalecenie ?

Ja piję od 2 lat. Płyn Lugola.

Bosz, jak ja się mądrzę i mądrzeę ;)

U mnie 8 dpo, ale mam zajęcie teraz, więc się nie nakręcam i nie fiksuję. Piersi słabiej niż zwykle, temperatura równa i niska dość.

kark lubi tę wiadomość

Hashi, niedoczynność, mthfr c6777t homo, PAI-1 homo, hiperinsulinemia.
luty 2017 cp (po 6 miesiącach starań)
luty 2018 cp (6 cs)
Usunięty jajowód.
maj 2018 cb/cp

przedszkolanka:)
Autorytet
Postów: 10217
5419

Wysłany: 9 listopada, 18:50
Cytuj | (1) | Zgłoś
Ruda Anna super wiesci ;) a robiłas jakies badania teraz?

Sung my odliczymy za Ciebie:d

Sung lubi tę wiadomość

3 cs o rodzeństwo z inofolic
Długie cykle.

relg20mmmizyz3er.png
bfarxzdvg13v7me1.png

Wrzesień'18 ciąża biochemiczna :(

RudaAnna
Ekspertka
Postów: 239
158

Wysłany: 9 listopada, 18:55
Cytuj | (0) | Zgłoś
Przedszkolanka miałam teraz tylko usg badania mam porobione narazie doktorek nic nie każe powtarzać :) jak się nie uda wkolejnym cyklu mam inseminacje może wtedy będę musiała jakieś badania porobić zobaczymy

Wiadomość wyedytowana przez autora 9 listopada, 18:56

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Lat - 25/ 19cykl/starania o pierwsze dziecko/hormony+nasienie+drożność=ok

Ola_454
Przyjaciółka
Postów: 103
33

Wysłany: 9 listopada, 19:15
Cytuj | (0) | Zgłoś
A ja dostałam jakiegoś lekkiego plamienia. Tzn, sluz z krwią jest w środku narazie. Przy badaniu szyjki zauwazylam.
Ostatnio w lipcu mialam takie plamienie "okoloowulacyjne" w 11dc i 20dc.

3/10/2015 - poronienie w 6tyg
33cs o rodzeństwo dla syna

XxMoniaXx
Autorytet
Postów: 12933
5955

Wysłany: 9 listopada, 19:24
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ola a moze to implantacja?

Julia, urodzona 23 czerwca 10:38, waga 4200g, 59 cm <3
km5sdf9hllms5iw1.png

Pazdziernik 2018r - ciaza biochemiczna

Inofolic , glucophage i walczymy dalej.


Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)