Odpowiedz
Forum > Starając się - ogólne > Listopadowe szczęścia
Dowiedz się czym jest OvuFriend i w jaki sposób pomoże Ci zajść w ciążę
Oceń ten wątek:
AUTOR
WIADOMOŚĆ

kalcia64
Autorytet
Postów: 378
132

Wysłany: 10 listopada, 08:50
Cytuj | (0) | Zgłoś
XxMoniaXx napisała:
Kalcia slyszalam ze po cb cos tam wzmozona plodnosc jest ale jak sie to ma do rzeczywistosci to nie mam pojecia.
co to jest te cb ?

ff1575c517c7cf217bfc1bf3f214825f.png

Ola_454
Przyjaciółka
Postów: 105
35

Wysłany: 10 listopada, 08:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ciaza biochemiczna

3/10/2015 - poronienie w 6tyg
33cs o rodzeństwo dla syna

Beti82
Autorytet
Postów: 318
138

Wysłany: 10 listopada, 09:01
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny czy jest mozliwy znaczacy skok temp bez owulacji? Dzisiaj mi duzo skoczyla a wczoraj bylam u gina i nic nie widzial ani pecherzyków moich pięknych ,nie byl pewny czy jest ciałko zołte.Czy mozliwe ,ze tak pechowo trafilam i wczoraj byla owu i za wczesnie ,zeby cos zobaczyc ?

TSH 1,29 Ft3-3,13 (2,57-4,430 Ft4-1,40 (0,93-1,70)
...Euthyrox 37,5
PAI-1 4G-homo,MTHFR 1298AC-hetero ,PCOS :(
Miovarian,Wit D,selen,cynk
4cs-o pierwszego maluszka

kark
Autorytet
Postów: 2560
2002

Wysłany: 10 listopada, 09:18
Cytuj | (2) | Zgłoś
Monia to oby, bo w październiku było tyle cb, że fajnie by było listopad zamiast @ to <3 zapełnić ;)

Beti zarzuć wykresem :) Wydaje mi się, że możliwe. A testy owu robisz?

XxMoniaXx, przedszkolanka:) lubią tę wiadomość


Arashe
Autorytet
Postów: 518
184

Wysłany: 10 listopada, 09:20
Cytuj | (0) | Zgłoś
kalcia64 napisała:
a ty ktorey dzien cyklu
U mnie znowu to samo i też czuję prawy jajnik, jak się wyciągnę zwłaszcza, a dziś 23 dc, 7 po

Wiadomość wyedytowana przez autora 10 listopada, 09:21

o148df9hhpptvykt.png
Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
1085636cc4d714b3d502446f19353362.png

Meggs
Autorytet
Postów: 469
245

Wysłany: 10 listopada, 09:20
Cytuj | (1) | Zgłoś
Beti82 napisała:
Dziewczyny czy jest mozliwy znaczacy skok temp bez owulacji? Dzisiaj mi duzo skoczyla a wczoraj bylam u gina i nic nie widzial ani pecherzyków moich pięknych ,nie byl pewny czy jest ciałko zołte.Czy mozliwe ,ze tak pechowo trafilam i wczoraj byla owu i za wczesnie ,zeby cos zobaczyc ?
Mi się wydaje ze jak były pęcherzyki i nagle zniknęły i jest skok temp to owulacja była :) najlepiej jakbyś za 7 dni zrobiła badanie proga to będziesz pewna. Może u gina byłaś za szybko. Albo nie dostrzegł.

Sung lubi tę wiadomość

29 l / 5cs
TSH : 1,082 / Prolaktyna : 8,9
Progesteron (7dpo): 30,9

Ola_454
Przyjaciółka
Postów: 105
35

Wysłany: 10 listopada, 09:23
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny pokrzywa jest na progesteron?

3/10/2015 - poronienie w 6tyg
33cs o rodzeństwo dla syna

Arashe
Autorytet
Postów: 518
184

Wysłany: 10 listopada, 09:26
Cytuj | (0) | Zgłoś
Beti82 napisała:
Dziewczyny czy jest mozliwy znaczacy skok temp bez owulacji? Dzisiaj mi duzo skoczyla a wczoraj bylam u gina i nic nie widzial ani pecherzyków moich pięknych ,nie byl pewny czy jest ciałko zołte.Czy mozliwe ,ze tak pechowo trafilam i wczoraj byla owu i za wczesnie ,zeby cos zobaczyc ?
Nie wiem czy to możliwe, ale myślę że warto poczekać 3 dni, bo dopiero po 3 wyższych można mówić o skoku :) wtedy będzie wszystko jasne

o148df9hhpptvykt.png
Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
1085636cc4d714b3d502446f19353362.png

Anhydra
Autorytet
Postów: 638
658

Wysłany: 10 listopada, 09:26
Cytuj | (1) | Zgłoś
Beti82 napisała:
Dziewczyny czy jest mozliwy znaczacy skok temp bez owulacji? Dzisiaj mi duzo skoczyla a wczoraj bylam u gina i nic nie widzial ani pecherzyków moich pięknych ,nie byl pewny czy jest ciałko zołte.Czy mozliwe ,ze tak pechowo trafilam i wczoraj byla owu i za wczesnie ,zeby cos zobaczyc ?

Beti czasami nie widać ciałka żółtego. Poza tym to bardzo mocno zależy od jakości sprzętu USG. Mi przy 2 ciąży jeden gin powiedział właśnie, że skąd wiem z którego jajnika była owu bo on ciałka żółtego nie widzi....a drugi gin w klinice bezpłodności (tam są zarabiste srzety) od razu strukturę ciałka żółtego uwidocznił- nawet mi pokazał ;).
Tak więc nie martw się na zapas .

Arashe lubi tę wiadomość

w57v3e3klbxsf9sr.png

Listopad- 1 cykl na Clo szczęśliwy
2017 (*) 8tc
2018 (*) 6tc
PCOS?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK

Beti82
Autorytet
Postów: 318
138

Wysłany: 10 listopada, 09:33
Cytuj | (1) | Zgłoś
Kurde nie umiem tutaj wstawic zdj :( no sprzet jest tam słaby bo to w przychodni na nfz .Bede musiala chyba jechac jeszcze raz na typowy monitoring .Mam nadzieje,ze w pn bedą robic .Bo ta moja ginka prywatnie kazala wiedziec czy pekło .Ja wiem,ze po 3 dniach mozna mowic o skoku ,bo juz od dawna mierze tem .I dlatego tez wiem ,ze jak mi skoczylo z 36,4 na 36,9 to na 99 % wyznaaczy owu

Arashe lubi tę wiadomość

TSH 1,29 Ft3-3,13 (2,57-4,430 Ft4-1,40 (0,93-1,70)
...Euthyrox 37,5
PAI-1 4G-homo,MTHFR 1298AC-hetero ,PCOS :(
Miovarian,Wit D,selen,cynk
4cs-o pierwszego maluszka

Arashe
Autorytet
Postów: 518
184

Wysłany: 10 listopada, 09:42
Cytuj | (0) | Zgłoś
Dziewczyny, mam pytanie do tych, które karmily piersią, jak długo u Was zanikal pokarm? Już 7 Msc mija od totalnego odstawienia, a wciąż mam obecność pokarmu jak nacisne (nawet bardzo lekko) sutek. Możecie powiedzieć ile to trwało u Was? Mam wrażenie, że przez to nie mam żadnych objawów ze strony piersi, a zawsze przed okresem miałam bolące

o148df9hhpptvykt.png
Aniołek [*] 12.04.18 - 11 tc
1085636cc4d714b3d502446f19353362.png

Beti82
Autorytet
Postów: 318
138

Wysłany: 10 listopada, 09:46
Cytuj | (0) | Zgłoś
Anhydra napisała:
Beti czasami nie widać ciałka żółtego. Poza tym to bardzo mocno zależy od jakości sprzętu USG. Mi przy 2 ciąży jeden gin powiedział właśnie, że skąd wiem z którego jajnika była owu bo on ciałka żółtego nie widzi....a drugi gin w klinice bezpłodności (tam są zarabiste srzety) od razu strukturę ciałka żółtego uwidocznił- nawet mi pokazał ;).
Tak więc nie martw się na zapas .
No on sie własnie zastanawial czy to ciałko czy nie heh Zbadam za 7 dni proga bo co mi szkodzi.Juz nawet nie chodzi mi o to,zeby sie wkrecac ,ze ta owu wczoraj była tylko musze wiedziec co powiedziec tej gince prywatnej bo dla niej to wazne inf.No nic to teraz przynajmniej czekam spokojnie na okres

TSH 1,29 Ft3-3,13 (2,57-4,430 Ft4-1,40 (0,93-1,70)
...Euthyrox 37,5
PAI-1 4G-homo,MTHFR 1298AC-hetero ,PCOS :(
Miovarian,Wit D,selen,cynk
4cs-o pierwszego maluszka

makalotia
Autorytet
Postów: 771
489

Wysłany: 10 listopada, 09:47
Cytuj | (3) | Zgłoś
Beti82 napisała:
Dziewczyny czy jest mozliwy znaczacy skok temp bez owulacji? Dzisiaj mi duzo skoczyla a wczoraj bylam u gina i nic nie widzial ani pecherzyków moich pięknych ,nie byl pewny czy jest ciałko zołte.Czy mozliwe ,ze tak pechowo trafilam i wczoraj byla owu i za wczesnie ,zeby cos zobaczyc ?
Jest możliwe :) u mnie tak było. Na USG mimo dobrego sprzętu i dobrego lekarza najprawdopodobniej w dzień owulacji nie było widać nic prócz małych pęcherzyków. 11 dni później beta pozytywna ;) w czwartek byłam u tej ginekolog i nie mogła uwierzyć ;p

Beti82, Arashe, smeg lubią tę wiadomość

8 cykl starań, 1 cykl z modlitwą do Św. Rity od spraw trudnych i beznadziejnych
15 .10 - beta 26,25 ; p13,3
17.10- beta 63,54; p23,1
23.10-b 1213, p 15,3

Niedoczynność tarczycy,
Hashimoto

n59y3e5ery2u3gss.png
f2w3gov3jumn8b18.png

kark
Autorytet
Postów: 2560
2002

Wysłany: 10 listopada, 09:50
Cytuj | (0) | Zgłoś
Jak zaszłam w ciążę w najmłodszą, a karmiłam średniaka (22msce wtedy) to w chwili implantacji momentalnie skończył się pokarm.
Teraz miałam cb, córkę karmiłam do 8dpo, mleko mam wrażenie, że nadal jest w minimalnej ilości, więc coś jak u Ciebie. Myślę, że jakby była normalna ciąża to pewnie by się skończył pokarm jak przy synu :)


Anhydra
Autorytet
Postów: 638
658

Wysłany: 10 listopada, 09:51
Cytuj | (0) | Zgłoś
Beti82 napisała:
Kurde nie umiem tutaj wstawic zdj :( no sprzet jest tam słaby bo to w przychodni na nfz .Bede musiala chyba jechac jeszcze raz na typowy monitoring .Mam nadzieje,ze w pn bedą robic .Bo ta moja ginka prywatnie kazala wiedziec czy pekło .Ja wiem,ze po 3 dniach mozna mowic o skoku ,bo juz od dawna mierze tem .I dlatego tez wiem ,ze jak mi skoczylo z 36,4 na 36,9 to na 99 % wyznaaczy owu

Ja na temat izb przyjęć na nfz mam jak najgorsze zdanie- w pierwszej ciąży jak miałam mocne plamienia pojechałam i tam lekarka nie widziała na USG pęcherzyka (przy becie 5000) i twierdziła że ciąża pozamaciczna. Zatrzymali mnie na oddziale gdzie tego samego (!) dnia zrobili mi ponownie USG na ich sprzęcie i był piękny pęcherzyk z zarodkiem! Nawet nie trzeba było specjalnie szukać...potem podsmiechiwali się z tej lekarki...co wpisała na karcie przyjęć do szpitala i mi powiedzieli też, że na dyżury na IP nikt nie chce chodzić i dlatego zazwyczaj wysyłają tam mlodych niedoswiadczonych lekarzy. Tak wiec- jakość sprzętu to jedno. Umiejętności obsługi USG-drugie.

w57v3e3klbxsf9sr.png

Listopad- 1 cykl na Clo szczęśliwy
2017 (*) 8tc
2018 (*) 6tc
PCOS?
PAI-1 4G/5G homo, MTHFR 677C>T/wt hetero, kariotypy OK

Meggs
Autorytet
Postów: 469
245

Wysłany: 10 listopada, 09:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
Ola_454 napisała:
Dziewczyny pokrzywa jest na progesteron?
Pokrzywa raczej nie. Jak już to niepokalanek.

29 l / 5cs
TSH : 1,082 / Prolaktyna : 8,9
Progesteron (7dpo): 30,9

przedszkolanka:)
Autorytet
Postów: 10592
5669

Wysłany: 10 listopada, 09:52
Cytuj | (1) | Zgłoś
Beti wedlug mnie mialaś owu ;)

Arashe czytalam,że nawet do 3 lat moźe być. Ja sie nakrecilam a u mnie sie pojawia w 2 fazie a skonczylam karmic w styczniu.

Ola m.in tak ale ma bardzo duźo innych pozytywnych stron :)

Beti82 lubi tę wiadomość

4 cs o rodzeństwo z inofolic ,clo i duphastonem.
Długie cykle.

relg20mmmizyz3er.png
bfarxzdvg13v7me1.png

Wrzesień'18 ciąża biochemiczna :(

Beti82
Autorytet
Postów: 318
138

Wysłany: 10 listopada, 09:52
Cytuj | (0) | Zgłoś
makalotia napisała:
Jest możliwe :) u mnie tak było. Na USG mimo dobrego sprzętu i dobrego lekarza najprawdopodobniej w dzień owulacji nie było widać nic prócz małych pęcherzyków. 11 dni później beta pozytywna ;) w czwartek byłam u tej ginekolog i nie mogła uwierzyć ;p
No to piękna niespodzianka :)

TSH 1,29 Ft3-3,13 (2,57-4,430 Ft4-1,40 (0,93-1,70)
...Euthyrox 37,5
PAI-1 4G-homo,MTHFR 1298AC-hetero ,PCOS :(
Miovarian,Wit D,selen,cynk
4cs-o pierwszego maluszka

Ola_454
Przyjaciółka
Postów: 105
35

Wysłany: 10 listopada, 09:53
Cytuj | (0) | Zgłoś
Czyli moge go stosowac w 2 fazie? Jakie dawkowanie? :D

3/10/2015 - poronienie w 6tyg
33cs o rodzeństwo dla syna

Nona
Autorytet
Postów: 4748
2864

Wysłany: 10 listopada, 09:55
Cytuj | (1) | Zgłoś
Tak Ola. Pokrzywa podnosi progesteron, 3x dziennie pije.

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

iv09vcqghsr2ufll.png


Zajdź w ciążę dwa razy szybciej

Sprawdź OvuFriend Premium

  • wyznaczanie dni płodnych
  • dieta płodności
  • innowacyjny algorytm

Wypróbuj miesiąc za darmo, potem tylko 29 zł / mies.

UTWÓRZ KONTO

Twoje dane są u nas bezpieczne. Nigdy nie udostępnimy nikomu Twojego adresu e-mail ani bez Twojego pozwolenia nie będziemy wysyłać do Ciebie wiadomości. My również nie lubimy spamu!

Twój adres e-mail: 
OK Anuluj
Dziękujemy za dołączenie do OvuFriend!

Wysłaliśmy do Ciebie wiadomość z linkiem aktywacyjnym.

Aby aktywować konto przejdź do swojej poczty email , a następnie kliknij na link aktywacyjny, który do Ciebie wysłaliśmy.

Jeśli nie widzisz naszej wiadomości, zajrzyj proszę do folderu Spam.

OK (15)