X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Listopadowe testowanie 2016 ;)
Odpowiedz

Listopadowe testowanie 2016 ;)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Różne w cały świat ostatnia owu była dopiero w 30 dc cykl 40 albo 41 dni a przedostatni cykl miałam 33 dni bez owu

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Birdy moze zle sie wyrazilam:) lutke mam brac 200 mg dziennie. Jaki Ci wyszedl progesteron ?

ckaidqk34aroni5a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula gratulacje :)

Paula55 lubi tę wiadomość

• dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Różne w cały świat ostatnia owu była dopiero w 30 dc cykl 40 albo 41 dni a przedostatni cykl miałam 33 dni bez owu
    to zdecydowanie na szybko na owulację u Ciebie teraz, a mierzysz tempke i obserwujesz śluz?

• birdy-n Przyjaciółka

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kamika23 wrote:
    Birdy moze zle sie wyrazilam:) lutke mam brac 200 mg dziennie. Jaki Ci wyszedl progesteron ?
    Tak ja biorę 2x dziennie po 2 tabletki 50. Progesteron miałam 17.60

7v8rcsqv0odqdxtr.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 który to był Wasz cykl starań?
    Brałaś coś poza ovarinem?

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    to zdecydowanie na szybko na owulację u Ciebie teraz, a mierzysz tempke i obserwujesz śluz?

Tempki nie mierzę a śluzu to narazie nie mam jako tako.

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Paula55 który to był Wasz cykl starań?
    Brałaś coś poza ovarinem?
    To był nasz 4 CS. W tym jeden gdzie w owulacje ja byłam w Pl a mąż w uk to można by policzyć 3.
    Brałam ovarin, Wit c, żelazo, i 2 razy użyłam żelu conceive (czy jak to się pisze). Zaraz udostępnię wykres :)
    Kropka nie zaznaczam jeszcze ;)

dobuska, santoocha lubią tę wiadomość

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

• Niesia86 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka może organizm przygotowywał się do owu ale nie doszło do owu i będzie za jakiś czas drugie podejście. Gdzieś czytałam ze tak bywa.

mjvyhdgeeq171665.png
    74dipiqv7w09jy2t.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polecam tempkę, bo dzięki niej zobaczyłam, że owulacja jednak jest. A Ty miałaś monitoring, ze wiesz, że nie było?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aczkolwiek do owulacji u CIebie jeszcze czas, może robiłaś test w porze dnia, kiedy LH było więcej, może z rana?

• dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula55 wrote:
    To był nasz 4 CS. W tym jeden gdzie w owulacje ja byłam w Pl a mąż w uk to można by policzyć 3.
    Brałam ovarin, Wit c, żelazo, i 2 razy użyłam żelu conceive (czy jak to się pisze). Zaraz udostępnię wykres :)
    Kropka nie zaznaczam jeszcze ;)
    Ale super!

• santoocha Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to tempki nie mierzyłas?
    Ja teraz tez mam 4cs, z Szymkiem udało się w drugim.
    Też stosuje conceive i od teraz ovarin i wiesiołek.
    Oby ta czwórka była szczęśliwa!

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobuska wrote:
    Aczkolwiek do owulacji u CIebie jeszcze czas, może robiłaś test w porze dnia, kiedy LH było więcej, może z rana?

Nie robię go zawsze w okolicach południa 11-11.30 w tych granicach. No nic. Będziemy czekać.

Ostatnio jak miałam owu to każdy ruch czułam w podbrzuszu a teraz czegoś takiego nie było. No zobaczymy czy będzie

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula555. Tez uwazam, ze wiara czyni cuda, tylko czesto ciezko tak na prawde uwierzyc.
    Jak to bylo u Ciebie? Bo mowilas, ze jednak mialas watpliwosci.
    Tego zelu concieve uzylas w szczesliwym cyklu?

Olciuska. Bedzie nam Ciebie brakowalo, ale jezeli potrzebujesz przerwy to pewnie dobrze Ci zrobi.

Stokrotka. Faktycznie dziwne te testy. Moze byc tak, ze organizm przygotowywal sie do owu i bedzie II podejscie. Moze byc tez tak, ze wyrzut LH byl na tyle krotki, ze go przegapilas.
    Ty chyba jestes po odstawieniu tabletek anty, co? W takim razie owu teraz jest prawdopodobna.
    Szkoda, ze tempki nie mierzylas to byloby latwiej powiedziec.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    Nie robię go zawsze w okolicach południa 11-11.30 w tych granicach. No nic. Będziemy czekać.

Ostatnio jak miałam owu to każdy ruch czułam w podbrzuszu a teraz czegoś takiego nie było. No zobaczymy czy będzie
    kochana w tym cyklu też byłam pewna, że nie ma owulacji, a temperatura i śluz pokazały, że jest inaczej i w innym czasie niż się spodziewałam zawsze.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w nosie to mam. Szkoda tylko że nie wiem kiedy odstawić wiesiolek :( żebym w razie czego dzidzi krzywdy nie zrobiła. :( i co teraz robić ? Brać dalej ten wiesiolek ?

• kamika23 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Birdy sorki ;) to faktycznie bierzemy tyle samo ;) Ja w pierwszym badaniu miałam 12,91 a w drugim 17,2 ;)

Paula gratulacje wielkie <3

ckaidqk34aroni5a.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    stokrotka92 wrote:
    A w nosie to mam. Szkoda tylko że nie wiem kiedy odstawić wiesiolek :( żebym w razie czego dzidzi krzywdy nie zrobiła. :( i co teraz robić ? Brać dalej ten wiesiolek ?
    ja bym brała, skoro nie obserwowałaś śluzu płodnego i test nie wyszedł pozytywny to znaczy, że do tej owulki jednak nie doszło. GTym bardziej, że wiesiołek chyba ma poprawić jakość śluzu nie?

• Paula55 Autorytet

Wysłany: 11 listopada 2016, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie mierzyłam temp. W cyklu z cudem też nie mierzyłam :)
    Jedynie testy owu, śluz i ból owulacyjny :)

Żelu użyłam tylko w tym cyklu :) Plus ovarin z nowości.

oar8skjo85nuiyxh.png
    relgwn15b2xdchwm.png

‹‹ 158 159 160 161 162 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ