Forum Starając się - ogólne LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017
Odpowiedz

LISTOPADOWE TESTOWANIE 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 listopada 2017, 22:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fi0lecik wrote:
    Samsung czy tam sung. Odbieraj sobie to jak chcesz, mam nadzieje, ze nie dawałaś się zbyt często szufladkować i aż boje się myśleć w jakim kręgu mężczyzn się obracasz, bo ostatni raz określenia jakie przytaczasz słyszałam chyba w gimnazjum. Jeżeli jesteś staraczka, to mam nadzieje, ze to hormony ciążowe daje się we znaki a nie PMS :-)

    Przeczytałam, ale poziom odpowiedzi nie mój, więc nie będę kontynuować dyskusji :) pozdrawiam serdecznie :)

    Greta2017 lubi tę wiadomość

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2190 731

    Wysłany: 1 listopada 2017, 22:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super moje gratulacje. Ładnie ten listopad się zaczął :)

    anecz_kaa lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 listopada 2017, 22:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasienka1188 wrote:
    Dziewczyny jakąś masakra - mam gorączkę od rana i skoczyła mi powyżej 38 stopni... Mąż pojechał do apteki i powiedział farmaceutce, że mogę być w ciąży. Pani sprzedała mu paracetamol 500 mg (dawka ponoć jak dla dziecka). Musiałam wziąć 1 tabletkę - na szczęście gorączka zaczęła spadać.

    Ehh...Mam nadzieję, że jutro lepiej się pocz uję...

    38 to żadna temperatura ;) jeśli nie umierasz to nie musisz zbijać. Polecam wit C w dużych dawkach.

  • HopeandFaith Przyjaciółka
    Postów: 152 20

    Wysłany: 1 listopada 2017, 22:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratulacje zafasolkowanym:)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 22:52

    anecz_kaa lubi tę wiadomość

    18cs
    Niedoczynność tarczycy ( TSH unormowane na 1,5)
    Hormony-ok, AMH-2,6, HOMA IR-2,06 ( bez leków)
    Diagnoza: cykle bezowulacyjne:/
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 1 listopada 2017, 22:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No no, ładnie się zaczyna, super :D

    Ja nie czuję nic a nic piersi, 5/6dpo, czasem podbrzusze, pmsa mam. I nie mam objawów jak w poprzedniej ciąży.

  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 1 listopada 2017, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja piersi mam bardzo tkliwe, poza tym ok :) wogole miałam 2 postanowienia: nie jem słodyczy do konca ciazy :D i zaczynam chodzić na basen, a pozniej na fitnes dla ciezarnych jak pojde na l4 bo jest rano

    Sung lubi tę wiadomość



  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 1 listopada 2017, 22:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneczka GRATULACJE!!!! Jak z wieczornego sikanca wyszedl cien cienia to jutro z porannego beda krechy:)! Lec na bete i dawaj znac! Wspaniale wieści :-) czy mialas jakies inne niz zeykle objawy?:)

    anecz_kaa lubi tę wiadomość

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • Agatella88 Koleżanka
    Postów: 71 15

    Wysłany: 1 listopada 2017, 23:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś zamowilam zelik conceive :) tyle się naczytalam o nim że go zakupiliśmy nie zaszkodzi a może pomoże :)

    2cs :)
  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 1 listopada 2017, 23:31

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Aneczka GRATULACJE!!!! Jak z wieczornego sikanca wyszedl cien cienia to jutro z porannego beda krechy:)! Lec na bete i dawaj znac! Wspaniale wieści :-) czy mialas jakies inne niz zeykle objawy?:)


    nie, olałam obserwacje :P wcześniej się obserwowałam i świrowałam, testowałam milion razy etc a teraz stwierdziłam, że będzie co ma być i tyle

    śluzu mam mało ( wcześniej po ovu było sucho wręcz), piersi mnie mega bolą



  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 1 listopada 2017, 23:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa i wydaje mi się, że jestem ładniejsza :P ale serio mówię :) jak patrzę w lustro to podobam się sobie, a czasem mam takie dni. że hoho :P



  • Nalia Autorytet
    Postów: 2680 955

    Wysłany: 2 listopada 2017, 06:00

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    anecz_kaa wrote:
    Dziewczyny chyba się udało!!! Jest cień cienia :D jutro z rana powtórzę no i jadę na betę!!!

    Gratulacje ;)

    anecz_kaa lubi tę wiadomość

    Niedoczynność tarczycy.
    -
    Paździerik 2017 - pierwszy cykl starań 😊
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. ❤
    -
    Grudzień 2020 - 4 cykl starań o drugiego bobasa udany! 😊
    -
    7470gzu39nhwtjpu.png
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 587 498

    Wysłany: 2 listopada 2017, 10:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje !! :) pięknie listopad sie zaczyna :). Ja w tym cyklu na nic nie liczę bo według gin jest już po owu albo to cykl bezowulacyjny :) a byłam w 13dc u niej...Ah co ma być to będzie :)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • MARIKA12 Ekspertka
    Postów: 247 102

    Wysłany: 2 listopada 2017, 10:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakiej h robilyscie test owulacyjny. Znalazlam info ze najlepiej 16-18 a wydaje mi sie ze kiedys czytalam by o 22

    18.03.2020 Pozytywny test
    02.2020 Invimed Poznan
    01.2019 brak akcji serca
    24.12.2018 pozytywny test
    11+2 [*] Aniołek, puste jajo :(
    8cs o 2 maluszka UDANY !!!
    06.06.2018 pozytywny test ❤ rosnij kruszynko
    02.2017 zdrowa córka
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 2 listopada 2017, 10:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    O jakiej h robilyscie test owulacyjny. Znalazlam info ze najlepiej 16-18 a wydaje mi sie ze kiedys czytalam by o 22


    ja koło 18-20 ale też gdzieś czytałam że najlepiej koło 22 ale na innym teście że koło 18-20 dla mnie 22 za późno bo w tedy to my się już misiujemy :P

    Akceptacja!
  • Nalia Autorytet
    Postów: 2680 955

    Wysłany: 2 listopada 2017, 11:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, beta wzrosla z 105 na 264 w ciągu 48h, a właściwie 49 ;) to chyba dobry wynik? Reszta wyników ok, tylko w morfologii MCHC wyszło mi 35 przy normie 34,5. Dodatkowo żelazo 69 i ferrytyna 66, czyli norma ;) crp 0.8. tylko martwi mnie to MCHC, bo czytałam, że może oznaczać niedobór kwasu foliowego, ale z drugiej strony biorę już kwas foliowy...

    Niedoczynność tarczycy.
    -
    Paździerik 2017 - pierwszy cykl starań 😊
    12.07.2018 - urodziła się Adrianna. ❤
    -
    Grudzień 2020 - 4 cykl starań o drugiego bobasa udany! 😊
    -
    7470gzu39nhwtjpu.png
    km5s2n0ahk0noy4a.png
  • Paulinaaa Autorytet
    Postów: 1807 736

    Wysłany: 2 listopada 2017, 11:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia - jak na moje oko wyniki super, nie ma co się martwić - trzeba się cieszyć :)

    U mnie koniec @, więc niedługo w ruch pójdą pierwszy raz testy owu :) Tak jestem nakręcona na ten listopad bądź grudzień - żeby Święta w grudniu były już w 3 :) :) To od roku moje marzenie, jak tylko pomyślałam o tym że będziemy powiększać rodzinę wkrótce, to strasznie bym chciała w grudniu zrobić rodzicom, teściom prezent - strasznie wyczekują pierwszego wnuka :) :) Oczywiście my tak samo bardzoooo :D



    Helenka_mała lubi tę wiadomość

    f2w3yx8d4t3m5xdt.png

    wrzesień 2018 - córcia <3 6cs

    Teraz udało się w 10 cs <3 Czekamy ! <3 Oby było wszystko dobrze do samego końca, 17.03 - Beta hcg 450 <3
  • KAL Autorytet
    Postów: 1131 672

    Wysłany: 2 listopada 2017, 11:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wszystko ok już nie wyszukuj u siebie nieprawidlowości!!! Beta super przyrosła więc na pewno nie jest to biochemiczna proszę bez stresów i na spokojnie :) Będziesz lipcową mamą 2018 :D

    Nalia lubi tę wiadomość

    Akceptacja!
  • terka Autorytet
    Postów: 9694 1966

    Wysłany: 2 listopada 2017, 11:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalia wrote:
    Dziewczyny, beta wzrosla z 105 na 264 w ciągu 48h, a właściwie 49 ;) to chyba dobry wynik? Reszta wyników ok, tylko w morfologii MCHC wyszło mi 35 przy normie 34,5. Dodatkowo żelazo 69 i ferrytyna 66, czyli norma ;) crp 0.8. tylko martwi mnie to MCHC, bo czytałam, że może oznaczać niedobór kwasu foliowego, ale z drugiej strony biorę już kwas foliowy...

    Nalia! Kochana. Masz tak niewielki ten "niedobor" ze niczym niczym sie nie przejmuj. Poza tym zwiększone MCHC oznacza niedobor wit. B12 lub kwasu foliowego. Ale popatrz-jesteś w ciąży! To oznacza ze moze Ci maleństwo zabierać i dlatego. Czesto większe lub większe anemie występują w ciąży bo oeganizn sie dostraja do podwójnego poboru i regeneracji :D Możliwe ze lekarz powie żebyś brala więcej go ale dopiero na to sie zdecyduj po konsultacji z lekarzem. A jesli to moze będzie kazał powtórzyć badanie najpierw. Jak dla mnie wyniki super, taka różnica to nie różnica, ja bym sie cieszyła bardzo ;)

    https://www.maluchy.pl/li-73421.png
    Andrzejek <3 21.07.2018 3360g, 55cm :)
    21.01 69cm :)
  • anecz_kaa Autorytet
    Postów: 1920 904

    Wysłany: 2 listopada 2017, 13:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    O jakiej h robilyscie test owulacyjny. Znalazlam info ze najlepiej 16-18 a wydaje mi sie ze kiedys czytalam by o 22

    ja robialam jakoś tak 16/18



  • edwarda20 Autorytet
    Postów: 6633 2496

    Wysłany: 2 listopada 2017, 13:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MARIKA12 wrote:
    O jakiej h robilyscie test owulacyjny. Znalazlam info ze najlepiej 16-18 a wydaje mi sie ze kiedys czytalam by o 22

    Ovufriend oraz kilka stron, z ktorych czerpałam wiedzę jak się starałam, mówi że największy skok hormonu jest okolo poludnia. I ja tak robilam, okolo 12-13 po 2 godzinach nie picia robilam test. Zawsze pięknie wychodzily. Uwazam, że wieczorem mocz moze byc za bardzo rozcienczony.

    dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 36 37 38 39 40 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego