Zaczynasz starania o dziecko?

Sprawdź witaminy nr 1 w Europie dla kobiet
- od planowania ciąży do karmienia piersią.*
*Na podstawie wewnętrznej analizy firmy Procter & Gamble z wykorzystaniem danych z następującego źródła: IQVIA Global OTC Insights: OTC3 04A4 M/Vit+Miner Perinatal + 04B4 M/Vit W/O Miner Perinatal; Europa (23 kraje). Wielkość sprzedaży ilościowej według marki dla MAT z czerwca 2025 r., odzwierciedlająca szacunki rzeczywistej aktywności. Prawa autorskie IQVIA. Wszelkie prawa zastrzeżone.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum › Starając się - ogólne › LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)
Odpowiedz

LUBELSKIE - ŁĄCZMY SIĘ :)

Oceń ten wątek:
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 19 lipca 2015, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czaje

neomi34
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neomi o której wizyta?
    Kazała Wam może dr Włach zrobić usg piersi?
    Bo mi kazała na pierwszej wizycie i na drugiej sie o tu usg upominała... to chyba musze zrobić zanim sie do niej wybiorę...

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilko mi kazała. Zrobiłam w luxmedzie na Radziwiłłowskiej za 70 zł.
    Noemi jaktam wizyta?

Viowieczka jak się czujesz? Byłaś na becie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lipca 2015, 17:11

Kamilka lubi tę wiadomość

f08af289ff.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam na becie, wyniki odbiorę jutro po 9. A jak się czuję hmmmm, boli mnie głowa, brzuch pobolewa jak na miesiączkę, ale jajniki się jakoś dzisiaj uspokoiły. Jako, że nie byłam dzisiaj w pracy to cały dzień spędzam dzisiaj w łóżku i tak się zastanawiam czy się z niego ruszać czy nie :P. Mi nic nie mówiła o usg piersi.

"Gdy świat sprawia, że wariujesz wrzuć na luz, lepiej się poczujesz"

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To czekamy na wyniki Viowieczka. Odpoczywaj ile tylko mozesz:)

Pani od usg piersi powiedziała że tak raz do roku warto zrobić.

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    Neomi o której wizyta?
    Kazała Wam może dr Włach zrobić usg piersi?
    Bo mi kazała na pierwszej wizycie i na drugiej sie o tu usg upominała... to chyba musze zrobić zanim sie do niej wybiorę...

Miałam mieć o 16:30 weszłam o 17:30, ludzi multum.Pani doktor przed urlopem więc moja wizyta nie była za długa. Usg pokazało pęcherzyk 18mm, endometrium bardzo ładne według Pani doktor nic tylko się starać a i dostałam pregnyl na pęknięcie w pośladek :)leki mam brać a jak się uda to clexane w brzuch od razu zapisać się do Polaka lub Gąsiora, żeby mi wypisali :) pytałam czy mam robić jakies badania to mówiła, że nie. Jakoś nie wiem co mam czuć po tej wizycie.
    Mi badała piersi na pierwszej wizycie a usg i tak robię co pół roku, moja mama zmarła na raka piersi:(

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Noemi przykro mi strasznie. Jak najbardziej jestem za tym żeby badania robić co jakiś czas. Zwłaszcza w Twojej sytuacji profilaktyka jest bardzo ważna.

f08af289ff.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No jak widać nie trzeba, dziwne :(

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie luteinę dopochwową? po ile ją kupujecie?

neomi34
  • Dotek Autorytet

Wysłany: 20 lipca 2015, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam za pierwszym razem, teraz to tylko duphaston bo dodatkowo rozrzedza krew. Luteina jest chyba refundowana, jakoś mało kosztuje niepamiętam.

f08af289ff.png
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej. Neomi dobre wiadomości!!
    fajnie że masz wczesną owulację... ja muszę czekać do 18 dnia...
    nic tylko działać a potem czekać. a nie wiesz do kiedy pani dr na urlopie?
    Ja dostałam od niej na poprzedniej wizycie receptę na jedno opakowanie clexane jakby co.
    a wogóle drogie strasznie...
    na cały miesiąc wyjdzie jakieś 300 zł, bo nie jest refundowane. szok.

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki: beta 251, progesteron w normie dla I trymestru.

Ja teraz biorę luteinę dopochwowo, zapłaciłam za nią 53 zł, bo doktor nie mogła wypisać mi recepty z refundacją. Cena zależy też od tego jaka to jest luteina , ja stosuję 100. A poza tym apteka w której kupowałam jest droga, ale była po drodze, a ja nie miałam siły iść do innej.

Kamilka, MrsB85 lubią tę wiadomość

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotek wrote:
    Ja brałam za pierwszym razem, teraz to tylko duphaston bo dodatkowo rozrzedza krew. Luteina jest chyba refundowana, jakoś mało kosztuje niepamiętam.

No mi własnie Pani doktor napisała bez refundacji i 50 zł chciała w aptece, teraz nie wiem co zrobić :( bo to dużo kiedyś jak dostawałam u innego lekarza to było o wiele taniej ale to podjęzykową :(

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    hej. Neomi dobre wiadomości!!
    fajnie że masz wczesną owulację... ja muszę czekać do 18 dnia...
    nic tylko działać a potem czekać. a nie wiesz do kiedy pani dr na urlopie?
    Ja dostałam od niej na poprzedniej wizycie receptę na jedno opakowanie clexane jakby co.
    a wogóle drogie strasznie...
    na cały miesiąc wyjdzie jakieś 300 zł, bo nie jest refundowane. szok.

No co Ty o matko, no ja jeszcze nie kupuje bo póki co jakoś i tak pewnie się nie uda. Ja zapłaciłam 140 zł.Pani doktor to chyba od 3 do prawei końca sierpnia.

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    viowieczka wrote:
    Odebrałam wyniki: beta 251, progesteron w normie dla I trymestru.

Ja teraz biorę luteinę dopochwowo, zapłaciłam za nią 53 zł, bo doktor nie mogła wypisać mi recepty z refundacją. Cena zależy też od tego jaka to jest luteina , ja stosuję 100. A poza tym apteka w której kupowałam jest droga, ale była po drodze, a ja nie miałam siły iść do innej.

Brawo oby tak dalej, trzymaj się i nie przemęczaj:)))
    a ciekawe czemu nie mogła wypisać z refundacją? ciekawe od czego to zależy :)??

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pregnyl to jest tylko na pęknięcie czy na coś jeszczze? bo Pani doktor coś mówił o jakimś wzmocnieniu ale nie wiem czego bo nie bardzo zajarzyłam bo tyle tych wskazań jak sie uda i jak się nie uda

neomi34
  • neomi34 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam pytań kiedy najlepiej zbadać testosteron jak myślicie?

neomi34
  • Kamilka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neomi ja mam receptę na 5 ampułkostrzykawek i pani w aptece powiedziała że to 52 zł to wyjdzie 312,00 zł i do końca ciązy brać + plus wizyta plus badania prywatnie to zbankrutować można...
    Pregnyl na pęknięcie jest a mi na pęknięcie zapisała ovitrelle. nie wiem czym sie różni.
    Z tego co wiem to testosteron chyba nie ma zanczenia dzień cyklu. A własnie się zastanawiam czemu nie napisała wam luteiny refundowanej?
    dziwne.
    wiewióreczka to beta rośnie! masz iść z wynikiem do pani dr?

04.2008 [10t]
    12.2009 zdrowa córcia
    09.2014 [8t]
    11.2015 [7t]
    10.2019 zdrowy synek
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    neomi34 wrote:
    Brawo oby tak dalej, trzymaj się i nie przemęczaj:)))
    a ciekawe czemu nie mogła wypisać z refundacją? ciekawe od czego to zależy :)??

Wydaje mi się, że z refundacją może wypisać tylko jak przyjmuje w poradni na nfz. Żeby się nie przemęczać to chyba musiałabym do pracy nie chodzić heh, ale staram się oszczędzać jak mogę :). Testosteron to chyba nie ma znaczenia w którym dniu, chociaż mogę się mylić.

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
  • viowieczka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamilka wrote:
    Neomi ja mam receptę na 5 ampułkostrzykawek i pani w aptece powiedziała że to 52 zł to wyjdzie 312,00 zł i do końca ciązy brać + plus wizyta plus badania prywatnie to zbankrutować można...
    Pregnyl na pęknięcie jest a mi na pęknięcie zapisała ovitrelle. nie wiem czym sie różni.
    Z tego co wiem to testosteron chyba nie ma zanczenia dzień cyklu. A własnie się zastanawiam czemu nie napisała wam luteiny refundowanej?
    dziwne.
    wiewióreczka to beta rośnie! masz iść z wynikiem do pani dr?

Tak, jutro będę ścigać panią doktor.

82dojw4z802clx8l.png

QnVUp1.png
‹‹ ‹ 77 78 79 80 81 › ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pomagając szczęściu, czyli jak szybko zajść  w ciążę

Czy jest coś, co możesz zrobić, by zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę? Co może pomóc? Optymalny czas współżycia, „akrobacje łóżkowe” czy zdrowa dieta? Przeczytaj na co warto zwrócić uwagę starając się o dziecko, jakie są sposoby na zwiększenie szans na zajście w ciążę, a co najlepiej odłożyć na bok i skupić myśli na czymś innym.

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pieluchy tetrowe w nowoczesnej wyprawce. 5 sprytnych sposobów, jak wykorzystać je na co dzień

Kompletowanie wyprawki dla noworodka łatwo zamienić w listę drogich i skomplikowanych gadżetów. Tymczasem jedna z najbardziej praktycznych rzeczy od lat pozostaje dokładnie taka sama — pielucha tetrowa. Naturalna, delikatna dla skóry dziecka i niezwykle uniwersalna. Sprawdza się jako lekki kocyk, ręcznik po kąpieli, podkład do odbijania czy awaryjny przewijak poza domem. W nowym artykule podpowiadamy, jak wybrać dobrą tetrę i dlaczego nadal jest absolutnym must-have każdej wyprawki.

CZYTAJ WIĘCEJ