Forum Starając się - ogólne Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)
Odpowiedz

Lutowe Śnieżynki - lista testujących w lutym 2015 ;)

Oceń ten wątek:
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, właśnie wróciłam od endokrynologa. Mam tyle zaleceń i dietę i... Proboje to ogarnac narazie. Kolejna wizyta w czerwcu, jak zajdę w ciąze mam przyjść wczesniej. Tyle wiadomości i raczej nie obiecujące. Jak tu nabrac optymizmu.:(

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • Maczek Autorytet
    Postów: 2476 2584

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 13:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    caławtrawie wrote:
    Cześć dziewczyny :) jestem tu nowa, Wasz wątek śledzę od tygodnia. Z chęcią do Was dołączę. :) mam nadzieję, że luty będzie i dla mnie i dla Was szczęśliwy. Planuję testować 9. Trzymam za nas kciuki! :)

    No hej :)

    Wpisuję Cię.

    K7KTp2.png
    VMlC.png
  • kubecek Ekspertka
    Postów: 227 134

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia77 wrote:
    Hej, właśnie wróciłam od endokrynologa. Mam tyle zaleceń i dietę i... Proboje to ogarnac narazie. Kolejna wizyta w czerwcu, jak zajdę w ciąze mam przyjść wczesniej. Tyle wiadomości i raczej nie obiecujące. Jak tu nabrac optymizmu.:(
    Emilka nie poddawaj się jakie zalecenie dał lekarz jestem z tobą :*

    Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

    0e3d986850.png
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 14:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tsh 5,91
    Powiedziałam ze juz 9 cykl i nic.
    Odpowiedz niezbyt optymistyczna, przez to hashimoto i autoagresje ktora nie tylko działa na tarczyce ale na inne funkcje w organizmie nawę na jajniki.
    Zalecenia letrox ze 112,5 na 137,5
    Wit b12 10 mg ,2* dziennie
    Wit D3 forte 2000 2*dziennie przez 3 mies,potem 1*
    Wit k2 100 1*dziennie
    Witaminy A+E 2* dziennie 3 opakowania
    Wit PP 0,2 2*dziennie ,4 opakowania
    Do tego dieta bez laktozy i glutenu.
    To powinno pomoc w walce z autoagresja w moim organizmie i pomoc zajść w ciążę z endokrynologicznego punktu widzenia.
    Nastepna wizyta w czerwcu chyba ze zajdę w ciaze to wczesniej.
    Po prostu super...super.
    Cóż pozostaje czekac:(
    Kubecek dziekuje ze jesteś ze mną.:)
    Trzymam za wszystkie dziewczynki powodzenia.

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • zakocona Autorytet
    Postów: 4025 3871

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zuzzi, ja poproszę o wypisanie mnie z tego msca :)

    Beta dziś potwierdziła i w 13dpo 75,47 <3 <3

    Przesyłam dziewczyny mnóstwo fluidków ciążowych i trzymam mocno za was kciuki!

    kubecek, anucha, odrobinacheci, caławtrawie, Helen, Mandi :), Maczek lubią tę wiadomość

    Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • kubecek Ekspertka
    Postów: 227 134

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilko mnóstwo tych zalecen ale jezeli one mogą pomóc to tylko się do nich stosowac
    jesli chcesz moge mojej mamy sie spytac bo ona chyba ma diete bezglutenową i sama jakis chlebek sobie robi jutro do niej n bede dzwonic to moge spytac :)
    a wspierac sie trzeba :* :D

    Emilia77 lubi tę wiadomość

    Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

    0e3d986850.png
  • kubecek Ekspertka
    Postów: 227 134

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    zuzzi, ja poproszę o wypisanie mnie z tego msca :)

    Beta dziś potwierdziła i w 13dpo 75,47 <3 <3

    Przesyłam dziewczyny mnóstwo fluidków ciążowych i trzymam mocno za was kciuki!
    super moje gratulecje :D :D to w takim razie ja troche podkradam tycch fluidków :D :D
    i zycze spokojnych 9 mc :D

    zakocona, Emilia77 lubią tę wiadomość

    Każdy człowiek jest jak księżyc - Ma swoją drugą stronę której nie pokazuje nikomu
    http://jpdwa.blogspot.de/2014/06/modlitwa-mazonkow-o-dar-potomstwa.html

    0e3d986850.png
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta8880 wrote:
    To ja poproszę wpisać mnie na 22 lutego. Moje urodziny i imieniny tak marzy mi zielona kropka :(
    ooo moja imienniczka :) kciukam :*

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • Emilia77 Autorytet
    Postów: 494 152

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 15:45

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kubecek to ja bardzo proszę o jakies zalecenia przepisy . Będę wdzięczna.

    Emilia77

    starania od lipiec 2014


    insulinooporność,niedoczyn. tarczycy,Hashimoto(Letrox150)
  • Marta8880 Ekspertka
    Postów: 241 182

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilia77 trzymam kciuki, ja tez miałam problem z tarczycą tsh ponad 4 i w ciągu miesiąca spadło do 1,7. Także pozytywne myślenie uszy do góry i zobaczysz wszystko będzie dobrze

    caławtrawie lubi tę wiadomość

    3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • Mordeczka Autorytet
    Postów: 7186 1658

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:41

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się dowiem jutro jak z moimi wynikami :)

    Gabrysia 5.02.2016 ❤
    Starania o 2 maluszka ❤ 6 cs
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 16:59

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    zuzzi, ja poproszę o wypisanie mnie z tego msca :)

    Beta dziś potwierdziła i w 13dpo 75,47 <3 <3

    Przesyłam dziewczyny mnóstwo fluidków ciążowych i trzymam mocno za was kciuki!



    Gratulacje kochana:**

    zakocona, Emilia77 lubią tę wiadomość

  • zabcia2806 Ekspertka
    Postów: 238 134

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dziś wyniki,
    Testosteron wolny 0,48 (0,2-1,3)
    Testosteron 0,62 (0,06-0,82)
    Androstendion 5,4 (0,3-3,5)???
    Prolaktyna 513,6 (127-637)
    Tsh 1,09 (0,27-5) :-)

    Dziewczyny co może oznaczać podwyższony androstendion?

    zakocona Gratulacje! :-)

    zakocona lubi tę wiadomość

    o1483e5etckudhmf.png

    3jgxvfxmqavtht7y.png
  • Paolala Autorytet
    Postów: 898 872

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    zuzzi, ja poproszę o wypisanie mnie z tego msca :)

    Beta dziś potwierdziła i w 13dpo 75,47 <3 <3

    Przesyłam dziewczyny mnóstwo fluidków ciążowych i trzymam mocno za was kciuki!

    gratulacje!!! i łapie fluidki garściami:) powodzenia!

    zakocona lubi tę wiadomość

    Aniołek 6tc 14.02.16 [*] Córcia 10tc 13.06.16 [*]

    ...kiedyś będzie jeszcze pięknie...
  • kama005 Autorytet
    Postów: 5560 9584

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 18:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona gratki!!!! Też łapię fluidki :)

    zakocona lubi tę wiadomość

    Wiktoria 11.07 12:12 3225g 55cm SN

    1usapiqvhk164civ.png
  • Helen Autorytet
    Postów: 2224 1939

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zakocona wrote:
    zuzzi, ja poproszę o wypisanie mnie z tego msca :)

    Beta dziś potwierdziła i w 13dpo 75,47 <3 <3

    Przesyłam dziewczyny mnóstwo fluidków ciążowych i trzymam mocno za was kciuki!
    Gratulacje :)

    zakocona lubi tę wiadomość

    feegu6l.png
  • zakocona Autorytet
    Postów: 4025 3871

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 19:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję :) Fluidków dalej mnóstwo ślę :)!

    zabcia2806 lubi tę wiadomość

    Ciąża podczas kp <3
    f2w3rjjg8mtxbbsd.png
    atdc4z175b5gir53.png
  • caławtrawie Koleżanka
    Postów: 62 18

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 20:10

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zakocona - również przyłączam się do gratulacji :) zdrówka Wam życzę!

    860i3e5eicpea3we.png

    bfarb201a7ylpd16.png
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 21:03

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2015, 15:16

  • Maczek Autorytet
    Postów: 2476 2584

    Wysłany: 26 stycznia 2015, 22:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    zabcia2806 wrote:
    Odebrałam dziś wyniki,
    Testosteron wolny 0,48 (0,2-1,3)
    Testosteron 0,62 (0,06-0,82)
    Androstendion 5,4 (0,3-3,5)???
    Prolaktyna 513,6 (127-637)
    Tsh 1,09 (0,27-5) :-)

    Dziewczyny co może oznaczać podwyższony androstendion?

    A jajniki na USG jak wyglądają? Jakieś objawy PCOS masz? DHEA-S badałaś? :)

    zabcia2806 lubi tę wiadomość

    K7KTp2.png
    VMlC.png
‹‹ 23 24 25 26 27 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego