Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 28 lutego 2018, 11:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta bardzo mi przykro, mysle ze zadne slowa nie sa w stanie ukoic Waszego Bolu po stracie , ale mam nadzieje, ze szybciutko zaswieci u Was slonce :*** przesylam Duzo przytulasow

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1883 599

    Wysłany: 28 lutego 2018, 11:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, któryś z waszych facetów badał? TSH, Testoseron, Prolaktyne i FSH?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Sanka Autorytet
    Postów: 973 1507

    Wysłany: 28 lutego 2018, 11:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    chyba za bardzo jestem nastawiona na różnice w wieku 2lata i to ostatni moment, więc pewnie obstawiam, że uda się jak dzidziuś będzie miał się urodzić w styczniu i zrobi się 3lata różnicy :D takie poplątanie :P tam w tych cytat dnia kiedyś było żeby nie nastawiać się na termin porodu bo można się zablokować. Obstawiam to u mnie :D
    Ja akurat nie chcę rodzić w grudniu więc tak czekam żeby dotrwać do tego terminu styczniowego ;) Też chciałam różnice 2 lata, ale jak się teraz nie udało to już ten miesiąc poczekam.

    Dawno się nie odzywałam ale przemęczona byłam. Wczoraj byłam u ginekologa i w usg w 29dc endometrium 5mm i niewielkie pęcherzyki na jajniku. Czyli wszystko śpi i nie wiadomo kiedy będzie @. Dostałam dupka na wywołanie i właśnie nie wiem co robić bo mam zdecydować czy go brać czy czekać. A chyba juz nam sie udalo odstawic nocne karmienia więc podejrzewam że wkrótce może mi wrócić płodność. No i ta kwestia terminu na grudzień... głupia ja, nie wiem co robić ;)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2018, 11:45

    16udrjjgntojuwbl.png
    7cs - szczęśliwy! 14dpo-202,3 16dpo-607,4
    25.11.2017 - 6tc [*]
    Córeczka - 08.2016
  • Paula_071 Autorytet
    Postów: 6301 7041

    Wysłany: 28 lutego 2018, 11:46

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta_ wrote:
    Wczoraj cały dzień TŻ był. Wspiera mnie, widzę że jemu też jest bardzo ciężko.

    To dobrze, że masz kogoś obok. Wypłacz się, ból się z czasem zmniejsza...

    wff2x1hpqpzjp32o.png
    82doj44j1y4t9kiw.png
  • Paula_071 Autorytet
    Postów: 6301 7041

    Wysłany: 28 lutego 2018, 11:48

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tekana wrote:
    chyba za bardzo jestem nastawiona na różnice w wieku 2lata i to ostatni moment, więc pewnie obstawiam, że uda się jak dzidziuś będzie miał się urodzić w styczniu i zrobi się 3lata różnicy :D takie poplątanie :P tam w tych cytat dnia kiedyś było żeby nie nastawiać się na termin porodu bo można się zablokować. Obstawiam to u mnie :D

    To ja się tak ufiksowałam na 3 lata... I też nie chciałam nigdy rodzić w grudniu. A teraz tak myślę. W sumie jaka to różnica? Byle zajść w ciążę i urodzić zdrowe dziecko. Nie ma co wymyślać.

    Martusia9, pumka1990 lubią tę wiadomość

    wff2x1hpqpzjp32o.png
    82doj44j1y4t9kiw.png
  • Tekana Ekspertka
    Postów: 217 169

    Wysłany: 28 lutego 2018, 12:39

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo że chciałabym żeby różnica była 2lata ale ile będzie to będzie :) a co do grudnia to też nie chciałam rodzić w grudniu w pierwszej ciąży miałam termin na koniec grudnia i jak poroniłam byłam bardzo zła, nawet uważałam że to moja wina bo nie chciałam rodzić w grudniu i się spełniło :( i jak się udało drugi raz i termin też wyszedł na grudzień to byłam najszczęśliwsza na swiecie. Bo nie ważne kiedy ważne żeby było zdrowe dzieciątko <3

    Paula_071, Martusia9, pumka1990 lubią tę wiadomość

    0d1yhqvkrdd1187y.png
    7470dzu53pt5x8uh.png


    10.05.2015 Aniołek (7tc) ❤ <3
    18 cs
    07.12.2016 synek ❤ <3 <3 nasza miłość ❤ <3 <3

    4cs o rodzeństwo <3<3 28.02.
    II kreski 28.03. <3
    01.02. zakończenie kp
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 28 lutego 2018, 14:01

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja moge obojetnie kiedy byle by bylo zdrowe i sie wkoncu udalo u mnie piersi nie bola podbrzusze przestalo i nie wiem co myslec sluzu mam duzo i to tyle chyba jednak sie nie udalo...:(

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 547 493

    Wysłany: 28 lutego 2018, 14:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 mój ;) i jeszcze testosteron ;)

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Lisaveta_ Ekspertka
    Postów: 189 105

    Wysłany: 28 lutego 2018, 15:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po zabiegu, czekam na lekarza czy mogę już iść do domu czy jeszcze muszę zostać.

    Księżniczka styczeń 2013
    Aniołek [*] luty 2018 - 10t

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 28 lutego 2018, 15:05

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny może mi podpowiecie o co chodzi...
    Jak wiecie dopiero co miałam @ z resztą wykres mam udostępniony i można zobaczyc...
    Nigdy mnie jajniki nie bolały na @ ani na ovu...
    A teraz w tym cyklu boli mnie lewy jajnik... nie jakos tam mega mocno ale dosc przeszkadzająco :/
    Moje cykle są co miesiąc przesuwane o 3-4 dni wczesniej po drugim porodzie ... nieregularne .
    W tamtym miesiącu @ miałam dnia 24.01 a w tym miałam 21.02 i tak co miesiąc wczesniej o te kilka dni.
    Śluzu w sumie nie mam jedynie rozciągliwy na papierze jak się podcieram ale nic po za tym, rano sprawdzałam szyjkę była średnio twarda otwarta ... na palcu śluzu nie było.
    Czy jest jakaś możliwa że mam już jakieś dni ovu ?
    Zaznaczę ze zaciazyłam w obu przypadkach kiedy miałam sucho a śluz płodny miałam dopiero po testowaniach.
    Czytałam ze ovu może wystąpic zaraz po @ jesli cykl się przesuwa wiec nie wiem o co chodzi...

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1883 599

    Wysłany: 28 lutego 2018, 15:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia883 wrote:
    MałaMi90 mój ;) i jeszcze testosteron ;)


    A znasz się coś na wynikach ?

    TSH -5,131 norma mU/L 0,38-5,33
    FSH-10,1 norma mIU/ml 1,4-18,10
    Prolaktyna 19,88 norma ng/ml 2,64-13,13
    Testosteron 4,69 norma ng/ml 1,75-7,81

    Widać że TSh podwyższone a prolaktyna za wysoka co to oznacza u meżczyzn? długo się to leczy ? jak się do tego zabrać ?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Karmelkovaa Autorytet
    Postów: 2385 1850

    Wysłany: 28 lutego 2018, 15:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lisaveta bardzo mi przykro :< to takie niesprawiedliwe... ale niestety nie mamy wpływu na to :< życzę Ci abyś jak naszybciej doszła do siebie i jeszcze zaświeci słońce ;*

    " Ty tylko mnie poprowadź...Tobie powierzam mą drogę '
    w57vflw15bwqt29a.png
    Dwa Aniołki [*] [*]
    2 ciąże biochemiczne ...
    Deficyt KIR , niewydolność ciałka żółtego i duzo innych





  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 547 493

    Wysłany: 28 lutego 2018, 20:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 TSH faktycznie podwyższone ale nie mam pojęcia jak się leczy i czy się leczy i jak to wygląda bo u nas było w normie wszystko poza testosteronem. Testosteron niby był w normie ale w dolnej granicy. U młodego mężczyzny powinien być w górnej granicy (u Was jest tak po środku to chyba też ok). Testosteron może mieć ogromny wpływ na nasienie, które u mojego męża jest kiepskie dlatego bierze zastrzyki Ovitrelle (raz w tygodniu przez 10 tygodni) w sumie kończy w połowie marca już te leczenie i dopiero wtedy będziemy wiedzieć czy to pomogło. 14 marca będzie miał powtórne badanie nasienia (już 4 chyba hehe) a w przyszłym tygodniu w poniedziałek sprawdzi testosteron.

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Martusia9 Przyjaciółka
    Postów: 264 25

    Wysłany: 28 lutego 2018, 21:26

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dxiewczyny myslicie ze jakbym poszla w piatek na bete i progesteron to beta mi pokaze cos 12dpo ? 23dc czy nie ma sensu

    9cs o 1 dzidziusia
    22.10.2016 7 tyg[*]puste jajo
    24lata
    Tsh 1.13
    1 cykl z CLO-luty
    Wkoncu nam sie uda
    Marzec bez wspomagaczy.. co ma byc to bedzie
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 28 lutego 2018, 21:43

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim! Regularnie śledzę wątek i wszystkim wam szczerze kibicuję. Nie wiem czy ktoś mnie tutaj pamięta, bo ostatnio rzadko się udzielam... U mnie zawirowania wielkie. Moje regularne co do godziny cykle i pięciodniowe @ odeszły w zapomnienie :( Poprzednie dwie małpki trwały 2,5 dnia, a teraz dostałam kolejną 2,5 dniową po 14 dniach od poprzedniej... A ja czekałam na owulkę :(

    No nic, biorę się w końcu za siebie, nie ma na co czekać! Mam umówioną wizytę u gina i chciałabym zrobić podstawowe badania. Na początek LH, FSH, TSH , ft3 i ft4. Czy jesli zrobię je w 5dc, to będzie dobrze? Czy to za późno? Proszę o pomoc, bo jestem zielona i załamana :(

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 547 493

    Wysłany: 28 lutego 2018, 21:51

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum ja Ciebie pamiętam :* Jeśli chodzi o TSH, LH i FSH to 5 dzień będzie ok, pozostałych badań nie robiłam więc nie wiem.
    Martusia9 według mnie powinno już coś pokazać ale może niech wypowiedzą się dziewczyny, które mają większe pojęcie. Ja betę robiłam tylko raz bo zazwyczaj dostaję @ w terminie i tyle. Jestem tu wpisana na testowanie na dziś ale czekam jeszcze bo przez opóźnioną owulkę @ też będzie ciut później. W piątek będę testować.

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 28 lutego 2018, 22:02

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominisia też Cię pamiętam z wątku z Lubuskiego :) Czyli nadal walczymy...

    Zastanawiam się jeszcze czy nie zrobić testu... Niby głupie, bo @ była. Ale po 14 dniach? I tylko 2,5 dnia? A z drugiej strony nie chcę się niepotrzebnie nakręcać, bo to pewnie jakiś problem z hormonami.

    Martusia9, 12dpo beta już powinna być wiarygodna :)

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
  • Dominisia883 Autorytet
    Postów: 547 493

    Wysłany: 28 lutego 2018, 22:13

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasminum tak właśnie z Lubuskiego ;). A może zrób z ciekawości chociażby test :*

    Kiepskie nasienie
    IO
    Mutacje mthfr hetero
    4 lata starań
    2018 IUI 😥
    06.2020 IVF biochemiczna 😥
    Próbujemy dalej naturalnie ♥️
    Klinika Medart Poznań 🤞🍀
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 28 lutego 2018, 22:58

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martusia9 do zagnieżdżenia dochodzi od 6 do 12 dpo, beta-HCG wydzielane zostaje 1-2 dni po implantacji, więc beta powinna już być wiarygodna :) no chyba, że Twoje dzieciątko będzie spóźnialskie i dopiero 12 dpo się zagnieździ ;)

    Jasminum 5 dc będzie ok :) ja dołożyłabym jeszcze estradiol bo będzie komplet podstawowych hormonów robionych na początku cyklu :) TSH, ft3 i ft4 można robić w każdym dniu cyklu ale zazwyczaj robi je się z innymi, żeby się nie kłuć tyle razy ;) LH, FSH i edstradiol trzeba robić 2-5 dc :)
    Ja też miałam przez pewien czas co 14-20 dni @, ale trwały po 5 dni :/ okazało się, że to przez prolaktynę, bada się ją 7-8 dpo razem z progesteronem bo to już wszystkie podstawowe hormony. Choć jak masz cykl 14 dniowy bez owu to możesz zbadać ją kiedy chcesz. Oby wszystko było ok :)

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Jasminum Autorytet
    Postów: 304 192

    Wysłany: 28 lutego 2018, 23:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Diamond :) Pomoc wasza jest nieopisana :D

    Diamond92 lubi tę wiadomość

    👩26l - torbiel endometrialna na lewym jajniku, podejrzenie endometriozy 👨28l - ŻPN

    💣Hashimoto - TSH 3,67 Letrox 1/2 75
    👨‍⚕️ - gin - 15 maj, endo - 11 maj
    🤰 lub 🍷- 02.05

    FT4- 0,96 ng/dl
    FT3 - 3,2 pg/ml
    aTpo - 50 IU/ml ⬆️
    aTG - 18,3 IU/ml
    Kwas foliowy - 12,30 ng/ml
    Glukoza - 86 mg/dl
    Wapń - 4,84 mEq/l
    Żelazo - 62 ug/dl
    FSH - 5,05 mIU/ml
    LH - 3,66 mIU/ml
    D3 - 38,60 ng/ml
    B12 - 527,00 pg/ml

    💊 Kwas Omega 3, Pregna Start, Wit. C, Wit. D, Magnez + B6, Wit. A+ E, Letrox

    On: Salfazin - pierwszy cykl

    "Małe czyny, które robisz są lepsze niż duże, które planujesz." 💝
‹‹ 147 148 149 150 151
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego