Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 2 lutego 2018, 18:18

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale z Was gaduly !!

    Dziekuje wszystkim, ktore mnie dzisiaj rano wspieraly !! Temperature bede mierzyc o jednej porze, dziekuje za rady !

    Zrobilam test owulacyjny i wyszla usmiechnieta buzka (robie clear blue digital), takze cos sie dzieje, a ta niska temperatura to moze jakas sciema? :D termometr popsuty czy cos...

    Teraz mnie zastanawiaja dwie sprawy...
    1. Serduszkowalismy w srode wieczorem - czy zolnierzyki dotrwaja?
    2. czy jesli w niedziele sie jeszcze postaramy <3 bedzie jakas szansa? :D

    te dwa tygodnie do @ beda dluuuuuuuuugie.

    Lapie wirusy od zafasolkowanych to moze sie uda :D

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 18:27

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • molisia Autorytet
    Postów: 636 236

    Wysłany: 2 lutego 2018, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung wrote:
    Mala mi. Zdarza się częściej... Po cp mam większe szanse na kolejną pozamaciczną niż ktoś kto nie miał :(

    Molisia, widzę że jajowod zachowany? U mnie też. Tylko wyluskali.
    A owu masz z obu jajników? Ja mam tylko z tego co cp...
    Owulacji miałam ze zdrowego jajnika. We czwartek byłam pecherzyk miał 17,5mm. Nie wiem czy 3

    Jest już z Nami Weronika
    w5wqvcqgush2eos6.png
    Marzec 2016-ciąża obumarla 9tydz
    Styczeń 2017- ciąża pozamaciczna 5tydz. Zachowanie jajowodu

    Febion Natal1
    Tmg
    Encorton
    Clexane
    Czekamy na cud ☺
    Jest z nami Weronika ❤️❤️

    w5wqvcqgush2eos6.png
  • molisia Autorytet
    Postów: 636 236

    Wysłany: 2 lutego 2018, 18:36

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy 3

    Jest już z Nami Weronika
    w5wqvcqgush2eos6.png
    Marzec 2016-ciąża obumarla 9tydz
    Styczeń 2017- ciąża pozamaciczna 5tydz. Zachowanie jajowodu

    Febion Natal1
    Tmg
    Encorton
    Clexane
    Czekamy na cud ☺
    Jest z nami Weronika ❤️❤️

    w5wqvcqgush2eos6.png
  • _Hania Autorytet
    Postów: 954 307

    Wysłany: 2 lutego 2018, 18:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sung plamienia implantacyjne istnieją, nawet jak Ci się nie przydarzały w poprzednich ciążach, to może akurat :). To forum zna też przypadki okresu, a mimo to udanej ciąży. Czytałam nawet o tym, podobno u jakiegoś % kobiet zdarza się, że w okolicy terminu okresu normalnie złuszcza im się endometrium po tej stronie gdzie nie ma zarodka.

    Oczywiście nie chcę w żaden sposób się nakręcać, ale 5 dni przed terminem to bardzo wcześnie na @,ale różnie bywa.

    A nie byłaś w końcu na tym monitoringu co rozwżałaś?

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2018, 18:56

  • Szimi Autorytet
    Postów: 290 203

    Wysłany: 2 lutego 2018, 19:17

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolcia27, ja miałam teraz zacząć monitoring, męża wysłałam na badanie nasienia(koszt 150zł z wizytą lekarską w Krakowie) no i całą diagnostykę miałam zacząć właśnie teraz, no ale się udało, wiec jak na razie diagnostykę wstrzymuję i mam nadzieję i proszę Boga, żeby wszystko było dobrze.

    a tak btw, to może chce któraś dziewczyna zioła ojca Sroki?:)

    Paula_30 lubi tę wiadomość

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • Szimi Autorytet
    Postów: 290 203

    Wysłany: 2 lutego 2018, 19:20

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    To forum zna też przypadki okresu, a mimo to udanej ciąży. Czytałam nawet o tym, podobno u jakiegoś % kobiet zdarza się, że w okolicy terminu okresu normalnie złuszcza im się endometrium po tej stronie gdzie nie ma zarodka.

    Moja koleżanka miała normalnie okres przez 2 miesiące i w ciąży była, a chłopaczek ma już 2 lata:)

    ams, Paula_30 lubią tę wiadomość

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 2 lutego 2018, 19:38

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi wrote:
    Moja koleżanka miała normalnie okres przez 2 miesiące i w ciąży była, a chłopaczek ma już 2 lata:)


    Ja slyszalam o Polce, ktora przez cala ciaze miala normalny okres i nie wiedziala, ze jest w ciazy (nie planowali jeszcze dziecka...).

    Ta kobieta chodzila do pracy, bolaly ja plecy, ale myslala, ze to z przemeczenia...

    Pewnego dnia, bolal ja brzuch wziela goraca kapiel... wyszla z lazienki z dzieckiem na reku.
    Szo. Ogromny szok.

    zastanawiam sie, jak to jest mozliwe... zeby nic nie czuc? nie wiedziec... ? hmm

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Kajkaa Znajoma
    Postów: 17 3

    Wysłany: 2 lutego 2018, 19:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Hania wrote:
    Sung plamienia implantacyjne istnieją, nawet jak Ci się nie przydarzały w poprzednich ciążach, to może akurat :). To forum zna też przypadki okresu, a mimo to udanej ciąży. Czytałam nawet o tym, podobno u jakiegoś % kobiet zdarza się, że w okolicy terminu okresu normalnie złuszcza im się endometrium po tej stronie gdzie nie ma zarodka.

    Oczywiście nie chcę w żaden sposób się nakręcać, ale 5 dni przed terminem to bardzo wcześnie na @,ale różnie bywa.

    A nie byłaś w końcu na tym monitoringu co rozwżałaś?

    Ja z kolei dostałam dużego plamienia w ten sam dzien w którym na teście wyszedł cień cienia kreski, gdybym go rano nie zrobiła myślałabym, że dostałam okres, dostałam luteinę gin kazał wyluzować bo to sie zdarza i faktycznie po kilku dniach przeszło a z ciążą było wszystko ok.

    relgh371g45g2pbd.png
  • _Hania Autorytet
    Postów: 954 307

    Wysłany: 2 lutego 2018, 19:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, każda z nas jest inna, ale każda ciąża też może być inna. Wszystko jest możliwe, chociaż życzę Wam książkowych ciąż, pozytywnych testów bez żadnych plamień, okresów itp ;-)

    Ja czuję ten mój jajnik, boję się, że mi zniknie ten pęcherzyk, tak ciągle nie wierzę, że się udało coś wyhodować po tej stronie :)

  • Szimi Autorytet
    Postów: 290 203

    Wysłany: 2 lutego 2018, 19:55

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Ja slyszalam o Polce, ktora przez cala ciaze miala normalny okres i nie wiedziala, ze jest w ciazy (nie planowali jeszcze dziecka...).

    Ta kobieta chodzila do pracy, bolaly ja plecy, ale myslala, ze to z przemeczenia...

    Pewnego dnia, bolal ja brzuch wziela goraca kapiel... wyszla z lazienki z dzieckiem na reku.
    Szo. Ogromny szok.

    zastanawiam sie, jak to jest mozliwe... zeby nic nie czuc? nie wiedziec... ? hmm

    cooooo...jak to jest możliwe Oo

    31.01.2018- dwie kreski. Cudzie rośnij zdrowo <3
    zi133e3kabsyhy15.png
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 2 lutego 2018, 20:04

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi wrote:
    cooooo...jak to jest możliwe Oo


    No tez sie zastanawiam...

    Ta historie slyszalam od babci tej kobiety, czyli raczej nie jest zmyslona...

    masakra

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • Malinka23x Ekspertka
    Postów: 218 76

    Wysłany: 2 lutego 2018, 20:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie bedzie dupa w tym cyklu. Rozbiera mnie grypa to raz a dwa temp wieczorem uwaga cale 37 xD łeh.

    4de4da5bbbe6e996e17a2a8aaf94d399.png
  • _Hania Autorytet
    Postów: 954 307

    Wysłany: 2 lutego 2018, 20:08

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    No tez sie zastanawiam...

    Ta historie slyszalam od babci tej kobiety, czyli raczej nie jest zmyslona...

    masakra

    Jest taki program chyba "Ciąża z zaskoczenia" o takich przypadkach, więc się zdarzają.

    ams lubi tę wiadomość

  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 2 lutego 2018, 20:11

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ams wrote:
    Dziewczyny ale z Was gaduly !!

    Dziekuje wszystkim, ktore mnie dzisiaj rano wspieraly !! Temperature bede mierzyc o jednej porze, dziekuje za rady !

    Zrobilam test owulacyjny i wyszla usmiechnieta buzka (robie clear blue digital), takze cos sie dzieje, a ta niska temperatura to moze jakas sciema? :D termometr popsuty czy cos...

    Teraz mnie zastanawiaja dwie sprawy...
    1. Serduszkowalismy w srode wieczorem - czy zolnierzyki dotrwaja?
    2. czy jesli w niedziele sie jeszcze postaramy <3 bedzie jakas szansa? :D

    te dwa tygodnie do @ beda dluuuuuuuuugie.

    Lapie wirusy od zafasolkowanych to moze sie uda :D

    W niedzielę koniecznie <3

    ams lubi tę wiadomość

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • NiecierpliwaKarolina Autorytet
    Postów: 2409 2113

    Wysłany: 2 lutego 2018, 20:14

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wierzę, że można nie czuć ruchów dziecka i tego ogromnego napierania na miednicę... dla mnie to jakieś bajki.

    n59y8u69xkreiife.png
    n59y20mm7mm8z66z.png
  • Ffilpiek Przyjaciółka
    Postów: 95 52

    Wysłany: 2 lutego 2018, 20:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też sobie tego nie wyobrażam. Kiedyś była też taka historia że nastolatka urodziła w szkole, a nie wiedziała że jest w ciąży... dla mnie to jakaś masakra!

    Modlitwa!
    3cs o pierwszego dzidziusia.
    PCOS stymulacja z clo + estrofem (suplementacja witamina D, olej z wiesiołka, witamina B12 i Inofem. On: Salfazin, kwas foliowy i witamina C)
    Insuliooporność - metformax SR 500
    Hiperprolaktynemia - bromergon
    Starania od lipiec 2017 (od grudnia ze wspomagaczami)
  • ams Autorytet
    Postów: 738 566

    Wysłany: 2 lutego 2018, 20:27

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    NiecierpliwaKarolina wrote:
    W niedzielę koniecznie <3



    bedzie bedzie <3 Maz bedzie dopiero o 20h w domu, no ale... nie ma' ze nie :D

    Szimi lubi tę wiadomość

    Od 22.10.2018 o 2H10 szczesliwa Mamusia malutkiej Charlotte <3
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 2146 694

    Wysłany: 2 lutego 2018, 20:47

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula_30 wrote:
    My też mamy teraz 1%. Wcześniej niesłony między 2 a 3% teraz tak spadło do 1. Ale przez jakieś pół roku mój bierze androvid i duża dawkę Wit C więc ogólna liczebności i ruchliwość wzrosła natomiast ta morfologia spadła ale byliśmy u androloga i przepisał mojemu właśnie ten profertil i polfilin i ma brać jakieś pół roku. Na razie się nie poddajemy:) mój przestał trzymać laptopa na kolanach bo to przegrzewa jądra i na razie nie pije WCALE alkoholu a pił niewiele może że 2 piwa na tydzień. Plus troszkę zmieniliśmy dietę i jak się cieplej zrobi to zaczniemy biegac

    Musimy kupić ten profortil i walczyć dalej... Wiecie strasznie sie boje, że się to skończy in vitro czy inseminacją i jak słyszę takie info od lekarza to mi się nogi uginają...

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7, 6,39 (02.2021)
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020), ok(24-11-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono
    Brak KIRów implantacyjnych
    NK-12.4%
    INL 10-zbyt nisko
    PAI-1

    Suple ona. Pregna start, resweratrol euthyrox 75, witamina Do 2000, nać, colostrum

    Suple On. Witamina C 500,

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe, 21,97%(11.2020) brak komórek okrągłych Hba (02.2021) 45%,
  • Diamond92 Ekspertka
    Postów: 207 277

    Wysłany: 2 lutego 2018, 20:49

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szimi No to spokojnej i nudnej ciąży życzę ;) Rośnijcie zdrowo :D

    Sung Tak, pobiera się wymaz z szyjki, ale te bakterie nie wychodzą w zwykłym badaniu czystości pochwy czy biocenozy pochwy (różnie to badanie się nazywa :P) ponieważ tych bakterii nie da się wyhodować w warunkach laboratoryjnych. Dlatego też inne badania są na wykrycie ich obecności w organizmie.

    Tutaj taka ciekawostka: Jedynie ok. 1% gatunków bakterii na Ziemi jest odkrytych i poznanych przez człowieka, z czego z tego jednego procenta jedyne 10% da się wyhodować w warunkach laboratoryjnych. Wybaczcie zboczenie biotechnologiczne ;)

    Magda - mbc to badanie na tzw. MUCHę ;) (Mycoplasma, Ureaplasma, Chlamydia). Głównie chodzi o te gatunki: Mycoplasma genitalium, Ureaplasma urealyticum i Chlamydia Trachomatis. Ja dodatkowo zrobiłam: Mycoplasma hominis i Ureaplasma parvum. W znacznej większości przypadków infekcja przechodzi bezobjawowo :/ a tak jak pisałam w poprzednim wątku tak bardzo utrudniają zajście w ciąże... Można je zrobić od razu w pakiecie np. https://diag.pl/katalogi/badania/panel-infekcji-urogenitalnych-hpv-ch-trachomatis-m-genitalium-u-urealyticum-met-pcr/

    Niedoczynność tarczycy, Hiperprolaktynemia, PCOS, Insulinooporność, Hiperinsulinemia
    uwo9xzkreacnb8ck.png
  • Paula_30 Autorytet
    Postów: 1489 607

    Wysłany: 2 lutego 2018, 20:53

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Musimy kupić ten profortil i walczyć dalej... Wiecie strasznie sie boje, że się to skończy in vitro czy inseminacją i jak słyszę takie info od lekarza to mi się nogi uginają...
    moja droga nam tez tak mowili,ze tylko inseminacja apotem,ze tylko in vitro jak morfologia tak drastycznie spadla.ale sa tutaj dziewczyny, ktorch faceci mieli po 1 % czy nawet 0 i zaszly w ciaze wiec to nadzieja dla mnie :-)

    MałaMi90 lubi tę wiadomość

    860i3e5edambhnvb.png
‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego