Forum Starając się - ogólne LUTOWE TESTOWANIE 2018
Odpowiedz

LUTOWE TESTOWANIE 2018

Oceń ten wątek:
  • SMag Autorytet
    Postów: 842 331

    Wysłany: 8 lutego 2018, 12:52

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Ja sie chyba nigdy tych II kresek nie doczekam.. tak liczylam na ten cykl.. dzis 8dpo i znowu plamienia:( jest mi tak cholernie przykro:( ciagna sie juz te plamienia 3 dzien... moze faktycznie @ przyjdzie wczesniej 1szy raz w zyciu, no innego wykasnienia to ja nie widze.. :(
    Tulę mocno:* ale nie trać nadzieji :*
    Będzie dobrze !

    LISTA STARACZEK

  • Almond Autorytet
    Postów: 571 384

    Wysłany: 8 lutego 2018, 12:57

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    1000 ja czuje okres w kosciach, dlatego tak sobie marudze:)

    KAL hahah padlam, Twoja teoria naprawde niezla, ale tez wystarczy mi tylko 1 bobas choc jak i 2 bedzie to byloby wspaniale :)

    Co do coreczki to u nas to samo...

    Ja sie martwie, ze cos dziwnego sie dzieje. Bo jak czytam o implantacji to jest jakies male plamienie 1dniowe a u mnie juz 3 dzien.. nie pozostaje mi nic innego jak czekac.

    f2w3dqk36x7eedzr.png

    7 cs o 2 dzidziusia - 12.03.2018 beta 265 14.03 beta 648 17.03 beta 1589 19.03 3587 dająca nadzieje <3

    1cs z Lametta - cb 02.2018
    2 cs z Lametta - Chyba się udało :)

  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2018, 13:06

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond jak się martwisz to może idź do gina z tymi plamieniami.

  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 8 lutego 2018, 13:09

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny:-) ja jeszcze tkwię w pracy, ale puscilam dzieciom bajkę, bo od wczoraj mam niezły spadek energii... Albo mnie coś w końcu rozłoży, albo już nie wiem...lep mi pęka, mam taką ciężka głowę, wczoraj przeleżałam cały dzień a teraz też bym najchętniej poszła spać, jak nie pije kawy w ogóle to zrobiłam sobie bo oczy mi się same zamykają... Czy Was po dupku nie bolały głowy może albo nie czulyscie się dziwnie jakoś?Ja jeszcze czegoś takiego to nie miałam chyba...

    Almond, z tego co pamiętam to u Sung też było jakieś dziwne te plamienie, spróbuj o tym nie myśleć, tylko czekaj spokojnie póki co:-)
    SMag tulę i ściskam:-* spróbuj zatestowac jeszcze pojutrze:-*

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Natalia91! Autorytet
    Postów: 433 210

    Wysłany: 8 lutego 2018, 13:23

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond ja obstawiam wizje KAL- trzydniowe plamienia = trzy bobasy ;) póki to tylko plamienia to nie trać nadzieji, tak jak ktoś tu niedawno pisał każda z nas jest inna wiec może Twpja implantacja jest taka dłuższa, jeszcze nie spisuj cyklu na straty :)

    7u22ugpj8heetxf1.png
  • Mała_Mii Autorytet
    Postów: 2028 779

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:07

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny podpowiedzcie mi bo zwariuje z tymi testami ;(31.01 wtedy tez prawy jajnik dawał mi we znaki kilka dni ;D ale testy neg Zaczęły bolec dwa jajniki na zmianę i 3.02 dwie takie same kreski .. później dwa dni negatywny był ( czyli może się owulka rozmyśliła okej ) we wtorek 6.02 dwie grube identyczne krechy ( czyli pozytywny) wczoraj testowa grubsza już była niż kontrolna ( czyli tez pozytywny ) i teraz pytanie na Ktoren nam patrzeć skoro wg instrukcji jeden i drugi pozytywny ?

    74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • nick nieaktualny

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:12

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uznaje tą najciemniejszą. Potem znowu blednie.

  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciasteczko82 wrote:
    Ja uznaje tą najciemniejszą. Potem znowu blednie.
    Zgadzam się z Tobą

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:15

    ignite
  • Mała_Mii Autorytet
    Postów: 2028 779

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny ;p w takim razie trzeba wziasc dzisiaj męża w obroty;p chociaż poradzicie wczoraj wiecOrem było ❤️Wczoraj o 16 wyszedł ten mega pozytywny czy dziś to nie za dużo i nie poczekać i jutro ? Bo różnych opini się naczytałam ;D

    74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Karolcia27 Autorytet
    Postów: 1497 931

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:28

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie:) ja bym działała dzisiaj, jutro już może być za późno :)

    4 cs - 29 marca II kreseczki <3

    7v8r9n73wz5zsofj.png

    heterozygota 677CT i 1298AC oraz heterozygota w PAI - 1 4G

  • Mała_Mii Autorytet
    Postów: 2028 779

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:30

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe okej ;p to trzeba działać nie ma wyjścia ;p

    74dih371hf2p7o0h.png[/url]
    20151107020717.png[/url]
    18.12.2017 -14t6d [*] Gabrys;*
    26.10.2018 Nathan ❤️ 47cm , 3080gram 12:33 ❤️❤️
    20.11.2018 51cm 3520g ❤️
    18.12.2018 54cm 4530g❤️
    25.01.2019 59cm 6020g ❤️
  • Zuuziaaaa Autorytet
    Postów: 935 540

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:33

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Almond wrote:
    Ja sie chyba nigdy tych II kresek nie doczekam.. tak liczylam na ten cykl.. dzis 8dpo i znowu plamienia:( jest mi tak cholernie przykro:( ciagna sie juz te plamienia 3 dzien... moze faktycznie @ przyjdzie wczesniej 1szy raz w zyciu, no innego wykasnienia to ja nie widze.. :(

    Miałam dokładnie tam samo jak Ty. Miałam jakieś dziwne plamienia dwu dniowe przed miesiączką i sama nie widziałam czy to liczyć już jako nowy cykl, czy jeszcze jako stary, czy może powinnam się cieszyć na implantacje.
    Gdy w lipcu zaszłam w ciąże, moje plamienie implantacyjne trwało 4 dni (!) i na prawdę było plamieniem.
    Poźniej stwierdzono puste jajo, ale to plamienie nie miało nic z tym wspólnego, było odpowiedzialne tylko za zagnieżdżanie bo mam mocno ukrwioną ściankę macicy.
    Jest nadzieja zatem! :)

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:34

    ex2b73sb82yeq2e0.png

    9ewnhqvk4x7ss7sr.png

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1810 572

    Wysłany: 8 lutego 2018, 14:35

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wróciłam,

    Sprawa wygląda tak że w ostatni czwartek miałam podać sobie przez kolejne 5 dni zastrzyki Menosirm i tak zrobiłam są 2 pęcherzyki po 22 mm kazała mi dzisiaj zrobić sobie zastrzyk ovitrelle od jutra współrzyć ze wzgledu na słabe nasienie w poniedziałek podać sobie luttagen przez 12 dni, ale nie wiem co zrobić bo dzisiaj nie kupię ovitrelle i dopiero jutro mogę zapodać zapomniałam jej powiedzieć.. co byście zrobiły?

    A odnośnie męża badania hormontów FSH, Testosteron, Prolaktyna, TSH. badania nasienia MSOME SCD, i usg jąder pod kątem żylaków, i dalej ma brać te profertil może pomóc ale nie w dużym stopniu, gorączka 3 tyg przed badaniem mogła mieć też jakiś wpływ na nasienie, aaa i powiedziała że z suplementów z siłowni jak ćwiczył i brał to ciężko się wychodzi nawet do 2 lat.

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 14:37

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • Magda - mbc Autorytet
    Postów: 6525 4988

    Wysłany: 8 lutego 2018, 15:15

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziewczyny wróciłam,

    Sprawa wygląda tak że w ostatni czwartek miałam podać sobie przez kolejne 5 dni zastrzyki Menosirm i tak zrobiłam są 2 pęcherzyki po 22 mm kazała mi dzisiaj zrobić sobie zastrzyk ovitrelle od jutra współrzyć ze wzgledu na słabe nasienie w poniedziałek podać sobie luttagen przez 12 dni, ale nie wiem co zrobić bo dzisiaj nie kupię ovitrelle i dopiero jutro mogę zapodać zapomniałam jej powiedzieć.. co byście zrobiły?

    A odnośnie męża badania hormontów FSH, Testosteron, Prolaktyna, TSH. badania nasienia MSOME SCD, i usg jąder pod kątem żylaków, i dalej ma brać te profertil może pomóc ale nie w dużym stopniu, gorączka 3 tyg przed badaniem mogła mieć też jakiś wpływ na nasienie, aaa i powiedziała że z suplementów z siłowni jak ćwiczył i brał to ciężko się wychodzi nawet do 2 lat.

    No właśnie jak ja bylam u mojego gina przed staraniami, to pytal czy maz chodzi na silownie i mowil, zeby nie jadl nawet tych proteinowych batonow. Moj maz nigdy nie jadl supli, ale batoniki czasem jadl. A z drugiej strony ktos tu sie kiedys wypowiadal, ze to nie ma wplywu, bo jak sie bierze dobre odzywki i suplementy, to one nie rzutuja na nasienie :)

    atdcl6d8afs9zxzu.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1810 572

    Wysłany: 8 lutego 2018, 15:16

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje a doradź mi jeszcze co mam zrobić z tym ovitrelle wiem że on jest na zamówienie a ja mam dzisiaj go wziąć... czy po prosu przesunąć wszystko o 1 dzień?

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • яóżσωє ѕłσń¢є Koleżanka
    Postów: 111 19

    Wysłany: 8 lutego 2018, 15:19

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziękuje a doradź mi jeszcze co mam zrobić z tym ovitrelle wiem że on jest na zamówienie a ja mam dzisiaj go wziąć... czy po prosu przesunąć wszystko o 1 dzień?
    Ja bym przesunęła wszystko o 1 dzień :) i trzymam mocno kciukasy :)

  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1810 572

    Wysłany: 8 lutego 2018, 15:21

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje, chyba nie mam innego wyjscia :) jakby się udało to byłby istny cud :D nie chce się nastawiać ;)

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • 1000 Autorytet
    Postów: 653 487

    Wysłany: 8 lutego 2018, 15:22

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaMi90 wrote:
    Dziękuje a doradź mi jeszcze co mam zrobić z tym ovitrelle wiem że on jest na zamówienie a ja mam dzisiaj go wziąć... czy po prosu przesunąć wszystko o 1 dzień?

    Nie w każdej aptece jest na zamówienie - sprawdź może na www.ktomalek.pl. Ja byłam w trzech aptekach i nie mieli - w trzeciej pani podpowiedziała mi ze jest taka stronka i w czwartej kupiłam od ręki ;)

    abebc6b312.png
    6814342a4e.png
  • MałaMi90 Autorytet
    Postów: 1810 572

    Wysłany: 8 lutego 2018, 15:25

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    faktycznie! dziękuje! jesteś boska!

    1000 lubi tę wiadomość

    tsh-1,89(03.2020), 0,619 (05.2020), 1,31 (06.2020)
    FT4-1,21 (06.2020)
    homocysteina-6,49
    glukoza-89,3
    insulina-9,42
    FSH-6,0
    LH-9,0
    Estriadol-43,5
    Prolaktyna 14,4
    IgG Różyczka p/c 345,7
    HSG drożne
    AMH 7,7
    Żelazo-61,60 (05-05-2020)
    Witamina B12-307 (05-05-2020)
    Kw foliowy-15,89 (05-05-2020)
    Ferrytyna-22,41 (05-05-2020)
    INR-0,90 (05-05-2020)
    Morfologia ok (05-05-2020)
    APTT-32 sek (05-05-2020)
    Sód-138,4 (05-05-2020)
    Potas-5,06 (05-05-2020)
    Laparo-histero-HSG = Endometrioza 2 st
    Progesteron 8dpo-15.40, 8 dpo-2,51, 23dc-24,47
    Krzywa cukrowa- 92-109-102
    Krzywa insulinowa-6,7-52,3-19,3
    ANA 1 nie stwierdzono
    ASA nie stwierdzono

    Badanie na październik Kiry-czekam na wyniki

    Suple ona. Pregna start, wiesiołek, euthyrox 75,

    Suple On. Complex B, Witamina C 500, Witamina E

    DNA plemnika 29,29%(01.2020) liczne komórki okrągłe
  • ignite Autorytet
    Postów: 444 103

    Wysłany: 8 lutego 2018, 15:40

    Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak wiecie mój m w domu jest w weekend.W tym cyklu wypadają mi dni płodne w weekend,dziś zrobiłam test owu i była kreska bledsza(czyli test jest negatywny,ale ovu się zbliża).Chodzi mi o śluz wszędzie piszę że ma być rozciągliwy jak białko jajka kurzego,ale kolor to jaki ma być?na necie jest pokazany jako przezroczysty, u mnie jest jak na razie rozciągliwy ale kremowy

    Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2018, 15:42

    ignite
‹‹ 56 57 58 59 60 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ
Fundusze Europejskie: Inteligentny Rozwój Narodowe Centrum Badań i Rozwoju Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego