Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny! Czekam na info od Was o dwóch kreseczkach!
Ja już sobie wkręciłam że jestem w ciąży bo mi tak ładnie temperatura poszła do góry. Chociaż to za wcześnie 🙄. Skok temperatury miałam w poniedziałek. Środowy test sprowadzi mnie na ziemię.Finch11 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
@cysterka tulę🫶🏼kurczę jak wszystko gra to trudno nie mieć wielkich pokładów nadziei, że się udało.
Powodzenia pozostałym testującym. Niech strzała amora Was dotknie😆🏹❤️
Udanych Walentynek czy obchodzicie, czy nie to niech ten piątek w pracy szybko mija 😁
My dzisiaj idziemy do kina na Bridget rozładować emocje tego tygodnia.
Nadziejka i Pupuś dajcie znać jak tam Wasze przyrosty!Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 09:15
cysterka95, pupuś, Justa28, DreamBee lubią tę wiadomość
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
stymulacja Aromek+Ovitrelle+Duphaston
marzec ❌
13 cs 🤞🏼 kwiecień
21.04 ⏸️ ❤️
23.04 beta - 626,17 mIU/ml, prog - 52,20 ng/ml
25.04 1479 mlU/ml
07.05 4,6 mm Pingwinka z ❤️
29.05 kolejna wizyta -
Nayeli wrote:@cysterka tulę🫶🏼kurczę jak wszystko gra to trudno nie mieć wielkich pokładów nadziei, że się udało.
Powodzenia pozostałym testującym. Niech strzała amora Was dotknie😆🏹❤️
Udanych Walentynek czy obchodzicie, czy nie to niech ten piątek w pracy szybko mija 😁
My dzisiaj idziemy do kina na Bridget rozładować emocje tego tygodnia.
Nadziejka i Pupuś dajcie znać jak tam Wasze przyrosty!
O daj znać jak film, ja idę w niedzielę, ale z mamą bo mojego nie zaciągnę na Bridget, nie ma szansNayeli lubi tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
15 cs
9 cykli naturalnych ❌
5 cykli stymulowanych (Aromek, Clo) ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
03.05 - 🩸
📆
06.05 - Klinika (wizyta kwalifikacyjna IVF)
13.05 - Klinika (2 część wizyty kwalifikacyjnej - wymazy)
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Testowałam 2h temu, ale ryczałam jak głupia i dopiero teraz jestem w stanie pisać. Oczywiście negatyw. Też spadłam z wysokiego konia, ściskam Cię Cysterka. Najgorsze dla mnie jest to, że kolejna szansa, jak pójdzie dobrze, to będzie w kwietniu, mam tylko jeden drożny jajowód. Teraz lwulka była z tego zdrowego, byłam na urofizjo, psycho, zażywałam antybiotyki, piłam probiotyki, liście pokrzywy i malin, kakao, wstretny magnez, tone supli, medytowałam, omadlałam, robiłam nawet jogę na implantację i nic. Po tylu latach nigdy dwóch kresek. Dziewczyny jestem bliska załamania i poddania się. Może nie jest mi dane być mamą. Za długo to trwa.
I mam cień nadziei, że póki nie ma małpy... ale boję się mieć tą nadzieję -
I jeszcze całą noc śniły mi się testy pozytywne. Jeden nawet miał oznaczenie, że mam betę 9 i dlatego nie wyszedł jeszcze test 🤦🏼♀️ ale moja zmarła babcia już się cieszyła razem ze mną
-
Iskiereczka00 wrote:Testowałam 2h temu, ale ryczałam jak głupia i dopiero teraz jestem w stanie pisać. Oczywiście negatyw. Też spadłam z wysokiego konia, ściskam Cię Cysterka. Najgorsze dla mnie jest to, że kolejna szansa, jak pójdzie dobrze, to będzie w kwietniu, mam tylko jeden drożny jajowód. Teraz lwulka była z tego zdrowego, byłam na urofizjo, psycho, zażywałam antybiotyki, piłam probiotyki, liście pokrzywy i malin, kakao, wstretny magnez, tone supli, medytowałam, omadlałam, robiłam nawet jogę na implantację i nic. Po tylu latach nigdy dwóch kresek. Dziewczyny jestem bliska załamania i poddania się. Może nie jest mi dane być mamą. Za długo to trwa.
I mam cień nadziei, że póki nie ma małpy... ale boję się mieć tą nadzieję
Ściskam i tule 🫂
Ale wiesz, że nie możesz zakładać że jajniki dają owulację na zmianę ? Jest tak przyjęte, ale na swoim przykładzie grudzień styczeń luty mam z prawego owu....
A w listopadzie jak się udało to był lewy , więc też nie wiem czemu mam z tyłu że będzie nie halo, ale na drożność na razie mnie gin nie wysyłał.
W każdym razie , może w następnym miesiącu też być z tego co teraz 🫂🤞Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
grazka0022 wrote:O daj znać jak film, ja idę w niedzielę, ale z mamą bo mojego nie zaciągnę na Bridget, nie ma szans
grazka0022, Nayeli, ater lubią tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match, badanie na trombofilię
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI
30/05 - konsultacja u dr Jarosz -
Hej dziewczyny. Ja dziś 24dc, 12 dzień po Ovitrelle. I rano jedna kreska. Jeszcze w 9 dniu po byl cień, wiec zatrzyk na pewno sie wypłukał. Ale cykle mam po 30 dni, więc coz, póki nie ma @ jest nadzieja 😅
Trzymam kciuki za resztę 🤞S_va_88 lubi tę wiadomość
32 👩 37 🧑
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
24.04 - 4dc:
•TSH - 1,088 •FSH - 5,54 •LH - 4,71 •Prolaktyna - 9,67 •Estradiol - 40,9 •Testosteron - 1.32 •Żelazo - 112 •Ferrytyna - 31,3 🙄 •Wit D - 81,7 🙃
Maj - nadchodzę! 🤞🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
Oj cysterka95 przykro mi 😔 najgorzej, bo jednak siłą rzeczy człowiek ma oczekiwania, nawet jak udaje przed soba, że nie. Bo trudno nie mieć jeśli wszystko się pięknie zgrywa, a na koniec jeb, wpada rzeczywistość 🤡🫂
Mój ostatni cykl, owulacja, objawy też był ideolo. Ale co z tego jak i tak na koniec nic nie wyszło.
Straszne są te frustracje, zawody, niepewność i w ogóle to, że życie jednak toczy się dalej, a w tle dzieją się te wszystkie „okołociązowe” tematy i jakoś trzeba to wszystko próbować pogodzić, a jednocześnie jeszcze bardziej próbować nie zwariować 🙃
Doszły mi dziś wyniki bety (ale luxmed ma ostatanio obsuwy, serio, szok) - przez tydzień z 232 spadła na 20,3 🥂
Ciekawa jestem co dalej. Jak już beta spadnie do zera i skończą się plamienia to czy ja w ogóle mam się spodziewać owulacji już po? Czy dopiero jak dostanę za jakiś czas kolejny okres to owulacja będzie po nim?
cysterka95 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
🍀 10 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Miś wrote:Dziewczyny! Czekam na info od Was o dwóch kreseczkach!
Ja już sobie wkręciłam że jestem w ciąży bo mi tak ładnie temperatura poszła do góry. Chociaż to za wcześnie 🙄. Skok temperatury miałam w poniedziałek. Środowy test sprowadzi mnie na ziemię.
Oj ja mam podobnie. Trzymam kciuki! -
Jestem zapisana, bardzo chciałabym, ale nie będę dziś testować, mam tak przesunięty cykl
Będę próbować może jakoś od przyszłego czwartku, ale boję się, że nic z tego nie będzie12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2 -
A ja trzymam kciuki za testujące ⏸️
Ale również za działające dziś 😍 niech Wam Walenty przyniesie prezenty 🤰
Całą resztę w tym siebie tulę 🧡
Dziś wieczorkiem wyniki badań będę pewnie przeżywać czy jest okDreamBee, Justa28, Yoanne lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Starania od 10/2024
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Plamienia na kilka dni przed @
👸02/2025 ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol/LH/FSH/prolaktyna/testosteron– 3dc
👸 ✓FT3/FT4/antyTPO/antyTG
👸 ✓Cytologia/HPV
👸 💊Euthyrox
👸04/2025❗AMH 1,340😭 | WitD 150
👸❗TSH 4,25(6tyg. z Euthyrox) | TSH 3,62 (7tyg. z Euthyrox)
👸 ✓FT3/FT4/USG-tarczyca prawidłowa lecz drobnej budowy
👸 ✓estradiol/LH/FSH /testosteron/ prolaktyna 67❗(norma do 23)
👸 💊Duphaston
⛔ -
karczoch321 wrote:Oj cysterka95 przykro mi 😔 najgorzej, bo jednak siłą rzeczy człowiek ma oczekiwania, nawet jak udaje przed soba, że nie. Bo trudno nie mieć jeśli wszystko się pięknie zgrywa, a na koniec jeb, wpada rzeczywistość 🤡🫂
Mój ostatni cykl, owulacja, objawy też był ideolo. Ale co z tego jak i tak na koniec nic nie wyszło.
Straszne są te frustracje, zawody, niepewność i w ogóle to, że życie jednak toczy się dalej, a w tle dzieją się te wszystkie „okołociązowe” tematy i jakoś trzeba to wszystko próbować pogodzić, a jednocześnie jeszcze bardziej próbować nie zwariować 🙃
Doszły mi dziś wyniki bety (ale luxmed ma ostatanio obsuwy, serio, szok) - przez tydzień z 232 spadła na 20,3 🥂
Ciekawa jestem co dalej. Jak już beta spadnie do zera i skończą się plamienia to czy ja w ogóle mam się spodziewać owulacji już po? Czy dopiero jak dostanę za jakiś czas kolejny okres to owulacja będzie po nim?
Różnie to bywa. Na swoim przykładzie wiem, że miałam owu ale miałam zakaz próby
Ty dostałaś zielone światło?2 cs 11/24 cb 💔
05. 2025 7cs 🙌
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1 -
Iskiereczka00, Cysterka przytulam Was mocno dziewczyny 🫂 bardzo mi przykro za każdą z Was 🥺
Nana11 przepisze Cie na czwartek’Nana11, cysterka95, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Iskiereczka00 wrote:Testowałam 2h temu, ale ryczałam jak głupia i dopiero teraz jestem w stanie pisać. Oczywiście negatyw. Też spadłam z wysokiego konia, ściskam Cię Cysterka. Najgorsze dla mnie jest to, że kolejna szansa, jak pójdzie dobrze, to będzie w kwietniu, mam tylko jeden drożny jajowód. Teraz lwulka była z tego zdrowego, byłam na urofizjo, psycho, zażywałam antybiotyki, piłam probiotyki, liście pokrzywy i malin, kakao, wstretny magnez, tone supli, medytowałam, omadlałam, robiłam nawet jogę na implantację i nic. Po tylu latach nigdy dwóch kresek. Dziewczyny jestem bliska załamania i poddania się. Może nie jest mi dane być mamą. Za długo to trwa.
I mam cień nadziei, że póki nie ma małpy... ale boję się mieć tą nadzieję
Przykro mi 🥺 Nie jest tak że nie jest Ci dane pisać mamą. Sam fakt jak bardzo się starasz o ten mały cud, wskazuje jak bardzo będziesz kochającą mamą i jak bardzo na to zasługujesz 🥰 przytulam i życzę Ci dużo siły na kolejny cykl! Choć do póki nie ma @ to chyba jeszcze nic straconeNana11, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
👩🏼: 27l 🧑🏼🦱:29l
Starania od: 10.2024 na poważnie
👩🏼: hiperprolaktynemia
🧑🏼🦱: morfologia w normie
💊: Dostinex, jodid 100, Prenacare, Euthyrox 25, według zaleceń lekarza.
Badania 04.04:
Prolaktyna : 10 —> (zmniejszono dawkę Dostinex)
TSH : 3,5 —> Euthyrox 25
FT4 : 1,44 (podnosi się, do obserwacji wraz z TSH). Norma: 1-1,6
Ferrytyna : 25 (do podniesienia). Norma: 15-150
Żelazo : 22,6. Norma: 9-30,4 ✅
Witamina D3 : 46,90. Norma: 30-100✅
Witamina B12 : 425. Norma: 197-771✅ -
Iskiereczko, przykro mi 🫂 Ale pamiętaj, że wcale nie jest tak że kolejna szansa jest dopiero w kwietniu, ja np ostatnio 4 albo 5 cykli pod rząd miałam owulację z tego samego jajnika. Czy jesteś pod opieką jakiegoś lekarza, myśleliście o iui albo ivf?
Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
Starania od 04/24
03/25 cb? (13 cs)
15 cs ✨
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 1,75 (03/25), histeroskopia, p/c przeciwplemnikowe
❌ niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium
⏳cross match, badanie na trombofilię
🧔🏻♂️✅ poprawa wyników nasienia (02/25), HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c 07, 08 - c1
❌ podwyższony stres oksydacyjny
05/25 - udrażnianie kanału szyjki macicy, leczenie stanu zapalnego endometrium, IUI
30/05 - konsultacja u dr Jarosz -
Aqkaracza wrote:Lekarz powiedział mi, że jeśli chcemy podejść do in vitro to rekomendowane jest usunięcie i drugiego. Spotkałyście się z taką opinia? Ja już sama nie wiem. Ten prawy jest drożny i zdrowy. Tum bardziej że mój gin z kliniki nic o tym nie wspominał.
W klinice lekarka gdy dowiedziała się, że mam jeden niedrożny, od razu zaproponowała in vitro. Jej inerpretacja była taka, że nie wiadomo, co spowodowało niedrożność i drugi, nawet jeśli jest drożny, to wcale nie musi być funkcjonalny. Twierdzi, że ryzyko ciąży pozamacicznej z drugiego jest zbyt wysokie.
Mój gnekolog dla odmiany uważa, że jajowód AKTUALNIE jest niedrożny. Co nie znaczy, że nie było przypadków, gdzie ciąża nie tylko wystąpiła z jajnika z niedrożnej strony, ale i czasem okazywało się, że nagle obydwa jajowody "zrobiły się" drożne. Operował mnie i wierzę mu bardziej, niż lekarce w mojej klinice, która a) jest dużo młodsza, b) nie ma nic współnego z chirurgią ginekologiczną, c) ma dużo mniej doświadczenia w zawodzie, niż mój ginekolog, który długi czas był ordynatorem szpitala, zanim założył własną praktykę.
Olisska jest takim przypadkiem, gdzie po latach się okazało, że nagle ma dwa jajowody drożne, zamiast jednego.
Nie zawsze in vitro się udaje. A bywały sytuacje, gdzie pary poddawały się, a jednak zachodziły naturalnie. Nie ma indykacji- nie wycina się zdrowego jajowodu. Koniec kropka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 09:48
AnMiPe, pupuś, Deyansu, Tindaya lubią tę wiadomość
Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg, usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS, długie, bezowulacyjne cykle, hiperandrogenizm, hiperplazja endometrium, niedrożny lewy jajowód, MTHFR C677 hetero
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
❌02.04.2025- chlamydia w wymazie- Azytromycyna/ 30.04.2025- negatywny, 7.05.2025- drugi negatywny
20.03.2025 ⏸️- beta 233
02.04.2025 pęcherzyk cążowy + żółtkowy
09.04.2025 jest serduszkocrl 0,46 cm
24.04.2025- crl 2,34 cm
📆23.05.2025- prenatalne
📆28.05.2025- usg
-
Przykro mi dziewczyny, że znowu nie wyszło. 🫂🫂🫂🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
karczoch321 wrote:Oj cysterka95 przykro mi 😔 najgorzej, bo jednak siłą rzeczy człowiek ma oczekiwania, nawet jak udaje przed soba, że nie. Bo trudno nie mieć jeśli wszystko się pięknie zgrywa, a na koniec jeb, wpada rzeczywistość 🤡🫂
Owulacja może być jak najbardziej już po tym krwawieniu, po pierwszej stracie miałam w ogóle praktycznie terminowo jak w normalnym cyklu, po drugiej przesunięta ponad tydzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 09:47
12.24 💔 6tc
01.25 💔 6tc
19.02 ⏸️
10.03 0, 53cm - serce bije!
31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
14.04. prenatalne - 5,12 cm
25.04. 152 bpm, 13+2 -
grazka0022 wrote:O daj znać jak film, ja idę w niedzielę, ale z mamą bo mojego nie zaciągnę na Bridget, nie ma szans
grazka0022, Nayeli, Marcia03 lubią tę wiadomość