WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka, przynosisz nadzieje 😍💖
    Super!

Nadziejka26, AnMiPe lubią tę wiadomość

16. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • pupuś Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Nadziejka26 gratuluję! <3

Gdzie Wy wszystkie żyjecie, że tak prędko Wam badają progesteron 😫

Merci92, Nadziejka26, Chochlik12, S_va_88 lubią tę wiadomość

34 👩🏼‍❤️‍👨🏻 56
    Świnoujście 🏖

12.02.2025 ⏸️
    06.03.2025 (6+4) crl 0,95 cm, jest ❤
    26.03.2025 (9+3) crl 3,25 cm, 165 bpm ❤
    09.04.2025 (11+3) crl 5,93 cm, 157 bpm ❤
    14.04.2025 (12+1) prenatalne! niskie ryzyka

preg.png
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Onalola, Chochlik, Sanderka, Brilka, Anmipe, Grazka0022, Cysterka95, Loraa, Siasi, Ruevue, MonikaMonia, Dżozu, Deyansu, Pustynia i wszystkie dziewczyny, które wiem, że przesłały ciepłe myśli i uściski, bardzo Wam dziękuję, naprawdę dajecie nadzieje 🥹💚 może faktycznie teraz pod rząd będą owulki z tego zdrowego jajnika 💚

Moja staraniowa siostro Czajniczku! Tobie chcę szczególnie podziękować. Tak mnie Twoja wiadomość wzruszyła i postawiła na nogi, że zrobiłam sobie print screena i w chwilach zwątpienia będę ją czytać 🥹 A już na pewno pomyślę o Kobiecie-Czajniku 🤣🥰, gdy będę trzymać moje dzielne dziecko na rękach ❤️❤️‍🩹😘 dziękuję Ci!

karczoch321, sandrac_94, Loraa, grazka0022, AnMiPe, Czajnik, izzou97, Dżozu, Chochlik12, Deyansu, onalola, Mardotka, Pustynia, S_va_88, cysterka95, Agni97, DreamBee lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
    Kir AA

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

🧔🏻‍♂️ 36
    03.25 powtórka badań nasienia

e10150ea3c2caf0b8588c139fa1e741e.png
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka piękne wyniki 🫶💪

Pupuś ja na wynik proga ostatanio czekałam w luxmedzie prawie 4 dni 🤦‍♀️

A nasze plany na walentynki to testy nowej tureckiej knajpki i pewnie jakiś serialowy wieczór z netflixem 😝
    Jeśli mnie nie rozłoży, bo czuje, że mnie jakieś przeziębienie zaczyna mocno brac 🙃

Przy okazji ściągnęłam bezpłatny poradnik (Jak zajść w ciążę w 4 krokach - czy jakoś tak) od Kasi od hormonów i mimo, że większość to już na tym etapie oczywista wiedza to w sumie fajnie ułożona i wczytam się w to na spokojnie w weekend jeszcze raz żeby ponownie sobie usystematyzować wiedzę.
    No i mam tam przepis na koktajl plodnosciowy więc moja zachcianka aktualnie jest zaspokojona i nie muszę na już natychmiast kupować żadnego ebooka 😝🤦‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 14:49

Nadziejka26, Chochlik12 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 10 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 14 lutego, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tule was za biele i za @😘 coś ten Walenty nie rozpieszcza. Ale jest też parę dobrych wiadomości także gratuluję. Ja dziś walentynki spędzę w pracy. Mąż pracuje do 22 a ja idę na nockę także dobijemy sobie w weekend ale to podwójnie.
    Ja się testuje 23 lutego chociaż nie wiem czy to nie za wcześnie. Trochę owulacja się przesunęła. Chociaż 23 będzie 12 dpo. Nie wiem sama co mam robić. Ten czas tak szybko leci. Tylko odliczam dni do następnej @ do następnej owulacji ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 14:57

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
    Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
    24.04 mamy serduszko ❤️
  • Liliuszka_2024 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Wiem, co czujesz, bo z tym cyklem również wiązaliśmy duże nadzieje.. W każdym razie dziś już mam trzeci dzień @, zaraz się z nią pożegnam i mam nadzieję, że na dłużej. Ja mam tak, że ten czas oczekiwania + pierwszy dzień/dwa na @ są u mnie mega stresujące i dołujące, ale dziś wstałam z nową energią na zasadzie "kto jak nie ja? Ten cykl będzie mój" i tak jakoś dodało mi to trochę otuchy. Może doda i Tobie 🧡
    Dalej trzeba walczyć aby spełnić marzenie.❤️ miejmy nadzieję,że luty będzie nasz 😉

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

• ater Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Nadziejka piękne wyniki 🫶💪

Pupuś ja na wynik proga ostatanio czekałam w luxmedzie prawie 4 dni 🤦‍♀️

A nasze plany na walentynki to testy nowej tureckiej knajpki i pewnie jakiś serialowy wieczór z netflixem 😝
    Jeśli mnie nie rozłoży, bo czuje, że mnie jakieś przeziębienie zaczyna mocno brac 🙃

Przy okazji ściągnęłam bezpłatny poradnik (Jak zajść w ciążę w 4 krokach - czy jakoś tak) od Kasi od hormonów i mimo, że większość to już na tym etapie oczywista wiedza to w sumie fajnie ułożona i wczytam się w to na spokojnie w weekend jeszcze raz żeby ponownie sobie usystematyzować wiedzę.
    No i mam tam przepis na koktajl plodnosciowy więc moja zachcianka aktualnie jest zaspokojona i nie muszę na już natychmiast kupować żadnego ebooka 😝🤦‍♀️
    Podeślesz link tutaj? ❤️

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    starania od II.24
    02/25 💔
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
    team #rodzew2026✨
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Testowałam 2h temu, ale ryczałam jak głupia i dopiero teraz jestem w stanie pisać. Oczywiście negatyw. Też spadłam z wysokiego konia, ściskam Cię Cysterka. Najgorsze dla mnie jest to, że kolejna szansa, jak pójdzie dobrze, to będzie w kwietniu, mam tylko jeden drożny jajowód. Teraz lwulka była z tego zdrowego, byłam na urofizjo, psycho, zażywałam antybiotyki, piłam probiotyki, liście pokrzywy i malin, kakao, wstretny magnez, tone supli, medytowałam, omadlałam, robiłam nawet jogę na implantację i nic. Po tylu latach nigdy dwóch kresek. Dziewczyny jestem bliska załamania i poddania się. Może nie jest mi dane być mamą. Za długo to trwa.
    I mam cień nadziei, że póki nie ma małpy... ale boję się mieć tą nadzieję
    Trzymam kciuki, żeby @nie przyszła.

Iskiereczka00 lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Tindaya Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę za biele Cysterka, Iskiereczka, Lora 🫂
    Luty robi sobie niezłe jaja... 😑 I tym bardziej że w walentynki...
    Rozumiem zawód, u mnie teraz był pierwszy cykl po leczeniu i niby wszystko super a skończyło się na @
    Pilnowałam się żeby nie robić sobie nadziei ale i tak skończyło się na płaczu.

Planów na dziś nie ma żadnych, też dlatego że znajomy przyjeżdża w odwiedziny 😅 Szczerze mówiąc podszedł nas i wbił się na tydzień bez zaproszenia, nie wiem co on tutaj chce robić tyle czasu.
    Oby owulka nie przyszła wcześniej bo ze staraniami będzie kiepsko.

Dla Was dziewczyny miłego wieczoru walentynkowego! 🥰🍷🍷💕

Iskiereczka00, DreamBee lubią tę wiadomość

💃37 lat
    2,5 roku starań
    Hiperprolaktynemia - pod kontrolą lekarza
    2024:
    Polip endometrium ✂️
    Zapalenie endometrium
    16.01.2025 biopsja kontrolna endo
    10.02.2025 wyniki OK 🌟
    29.04.2025 drożność OK
    🔜 28.05 => pierwsza konsultacja IVF
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Podeślesz link tutaj? ❤️

https://wiecejnizhormony.pl/linki/?fbclid=PAZXh0bgNhZW0CMTEAAaZgYChGER-NN-aijrBW9Lt511c77N00_gtTJJB5vGiyRnmrq5c30JNVD9w_aem_Vm6OsU7uz-rP_6mgZjSOOA

Bardzo proszę 🙌

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego, 16:06

ater, emciak lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 10 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna i zioła Ojca Sroki 🍵
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Nie piszę za często ale podczytuje was na bieżąco. Miałam testować 11.02.2025 w dniu spodziewanej miesiączki, ale dla pewności zrobiłam test dzisiaj. I ku naszemu zaskoczeniu pojawiły się dwie grube krechy na dwóch różnych testach płytkowych. Jesteśmy przeszczęśliwi i bardziej spokojni niż gdy zaszłam w ciążę z moją Laurką. Poleciałam na betę i zobaczymy jaki jest poziom bety ale podejrzewam ze całkiem spory. Przy córce poszłam na bęte pierwszego dnia okresu jak mi test dał pozytyw i miałam zaledwie 49.

I wszystko było by dobrze gdyby nie to, ze idąc w poniedziałek na usg piersi wykryto u mnie podejrzenie raka bi-rads 5 to jest bardzo wysokie prawdopodobienstwo nowotworu. Niestety po ciązy hormony szaleją i kobiety są narażone na raka piersi, jajników, macicy itp. Mam nadzieje, że te podejrzenia są mylne bo już wtedy byłam w ciąży wiec moze i tu hormony namieszały.

Tak czy inaczej trzymam kciuki za wszystkich bardzo mocno. Starania o dzidzie są mega obciążające i szacun dla kazdej z nas za to jak dzielnie przez to przechodzimy.

Trzymam się cały czas myśli że wszystko będzie ok.

Dzisiaj mam wyjątkowo szalony dzień, bo po pierwsze test pozytywny. Po drugie ide na wizytę do onkologa i może zrobią mi już biopsje. Dzisiaj mamy też 9 rocznicę znajomości z mężem. Także moje walentynki ta wyglądają w tym roku. :-)

Chciałam wam testy wrzucić ale nie umiem :-D

Bardzo mocno was pozdrawiam i odezwe się z wynikiem bety :-)
    O rany. Jaki dzień. Leć na betę. I najważniejsze onkolog. Trzymam kciuki żeby to się okazało czymś innym. Może już będąc w ciąży ten obraz się zmienia bo hormony szaleją i to się okaże czymś nie tak groźnym. Trzymam kciuki

Deyansu lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqkaracza wrote:
    Jestem po zabiegu. Dziś już mogę wyjść do domu. Dziękuję dziewczyny za wsparcie! 🥰
    W domku najlepiej. Życzę Ci, żebyś szybko doszła do siebie.

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Cześć dziewczyny.
    Chciałam Wam życzyć pięknego dnia zakochanych.
    Mnie tu ostatnio mało, bo życie rozsypało się na kawałki i pomału je zlepiamy. 3 pogrzeby w ciągu jednego miesiąca.
    Ale już lepiej, podnosimy pomału rękawice i walczymy dalej.
    Nie chciałam Was zamulać moim vibem więc się troszkę wycofałam z forum. Czasami coś podczytywałam, ale nie jestem do końca na bieżąco.
    Tulę za wszystkie małpy i biele. Ściskam kciuki za wszystkie krechy i rosnące bety.
    Będę wracać, ale pomału.
    Dziś dzień mój i męża, bo w końcu zakochani w sobie na zabój. Więc przesyłałam Wam swoją miłość 🥰 niech się darzy!
    Strasznie współczuję takich przejść. Nie wyobrażalne. Trzy pogrzeby w miesiąc.

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqkaracza wrote:
    Dobrze. Boli mnie brzuch kiedy siadam i podnoszę się do góry. Na szczęście nie mecza mnie nudności, nie jest mi słabo.
    Jestem strasznie glodna. Ostatnio jadłam w środę w południe
    Myślę, że psychicznie i emocjonalnie to odczuje dopiero po powrocie do domu
    Oj to prawda. W szpitalu się trzymamy, a puszcza po wyjściu. Jakbym o sobie czytała. 💚🤞

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pupuś wrote:
    Nie mam jeszcze wyniku progesteronu, ale wpadła beta!
    Było przedwczoraj 124,5
    Dzisiaj jest 379,5

Wygląda dobrze!
    Cudnie 🥰

pupuś lubi tę wiadomość

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Merci92 wrote:
    Ja już mam wyniki beta hcg 386,59 a progresteron 28 🥹 Kolejne badanie w poniedziałek 😊 Zrobiłam jakies badania na raka piersi i też dobrze wyszły 💪
    Boże jakie dobre wieści.
    Gratuluję przyrostu. Rośnijcie zdrowo🥳

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • S_va_88 Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadziejka26 wrote:
    Ale macie super plany na walentynki 🥰
    Bawcie się wszystkie dobrze 🩷

Moj najlepszy z walentynkowych prezentów -
    12.02 - bHCG 14.1
    14.02 - bHCG 77.0

Czekam jeszcze na proga, a później już 2.5 tyg na wizytę 🤭🥹🌱🤞
    Cudownie

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Aqkaracza Przyjaciółka

Wysłany: 14 lutego, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tak podczytuje wasze wiadomości o tych ziółkach. Może i ja się na nie skuszę. Tylko, czy w mojej sytuacji, po usunieciu CP powinnam odczekać? Nie, żebym chciała już od razu, ale zastanawiam się, po jakim czasie mogłabym zacząć je pić.

• Belia Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqkaracza wrote:
    Dziewczyny, tak podczytuje wasze wiadomości o tych ziółkach. Może i ja się na nie skuszę. Tylko, czy w mojej sytuacji, po usunieciu CP powinnam odczekać? Nie, żebym chciała już od razu, ale zastanawiam się, po jakim czasie mogłabym zacząć je pić.
    Kochana z mojej perspektywy rozpoczęcie picia ziół Sroki i całe trzy miesiące które je piłam zbiegło się w czasie z bardzo mocnymi owulacjami i pewnie dla niektórych to dobrze ale ból był masakryczny, jajniki pracowały raz lewy raz prawy no i wiem że przynajmniej w jednym cyklu miałam torbiel a nie owulację. A to wszystko było po biochemicznej. Oczywiście nie wiem na ile spowodowały to zioła… a może po prostu nawet tak wczesne poronienia wpłynęły u mnie mocno na gospodarkę hormonalną ale ja na twoim miejscu bym poczekała aż wszystko wroci do normy. Teraz jestem trzeci miesiąc po drugiej stracie i dopiero mogę powiedzieć że mam w końcu normalny cykl. Oczywiście u każdego jest inaczej ale zioła mają dużą moc wbrew pozorom.
    Cieszę się że już wychodzisz ze szpitala. W domu sobie odpoczniesz 🫂

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3
    12 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    🔜 14.05 ginekolog (USG, wymazy, cytologia)
    🔜 czerwiec HSG
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, Mg+B6, inozotol z NAC, olej z wiesiołka

Team ✨rodzew2026✨✊🏼
  • Maniaaa. Autorytet

Wysłany: 14 lutego, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    12dpo, więc nic się tu już raczej nie wydarzy. Skurcze mam już typowo okresowe.

IMG-20250214-072900.jpg

Wysoki ten koń, więc dupa zbita 🙄
    Pierwszy cykl po hsg, podwójna owulacja, piękny rosnący wykres. W nic już nie wierzę, w żadne objawy 😜

Mam nadzieję, że reszta walentynkowych testujących uratuje ten dzień 🫶🏻
    Cysterko nie chce Ci robić żadnych złudnych nadziei , ale jeśli nie przyjdzie @ w ciągu 2/3 dni powtórz test . Wydaje mi się że jak by się dobrze przyjrzeć to coś tam prześwituje . 12 dpo to kic straconego , ja robiłam w dzień @ i test był negatywny , zrobiłam 4 dni później i były 2 kreski 😊 trzymam ogromnie kciuki ✊🏼

Agni97, Dżozu, dailydamn, ellevv, Monini15 lubią tę wiadomość

preg.png

13 CS o rodzeństwo

Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
    27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
    Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼

28.10 ⏸️
    04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
    18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
    20.11.24 wydarzył się cud
    1.10 cm kijanki z ❤️
    28.12 prenatalne USG idealne
    08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
    05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
    25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
    05.03 489g małego Misia 🩵🐻
    02.04 850g Skrzata 🩵👣
    30.04 1507g chłopaka 🥹🩵

👩🏼28l
    👨🏼34l
‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ