Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Mamnadzieje123 Nowa

Wysłany: 19 lutego, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa i mam do Was pytanie w kwestii starań.
    Mam już jedno dziecko, teraz staraliśmy się z mężem o drugie, niestety doszło do poronienia, dziecko z wadą genetyczną.

Byłam na kontroli dwa dni po kolei bo pierwsza lekarka nie wzbudziła mojego zaufania, do tego nie powiedziała mi konkretnie czy wszystko jest w porządku.

Przedwczoraj po południu byłam u lekarki, czułam pobolewanie podbrzusza. Lekarka stwierdziła, że wygląda na to, że MA BYĆ owulacja, nic więcej.
    Wczoraj za to po południu byłam u innego lekarza, który powiedział, że owulacja była, widać ciałko żółte.

Czy to możliwe, że pomiędzy dwoma badaniami doszło do owulacji i już było widać wczoraj ciałko żółte?

Najważniejsze pytanie, czy w tej sytuacji jest jeszcze możliwość zapłodnienia? Zbliżenie było wczoraj wieczorem..

Wszędzie czytam informacje, że jeśli jest wcześniej zbliżenie to wiadomo, plemniki są w stanie przeżyć te kilka dni, a co jeśli już dochodzi do owulacji i dopiero jest stosunek?

Nie chcę się nastawiać, więc jak macie pojęcie to podpowiedzcie :(

• snieżka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamnadzieje123 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa i mam do Was pytanie w kwestii starań.
    Mam już jedno dziecko, teraz staraliśmy się z mężem o drugie, niestety doszło do poronienia, dziecko z wadą genetyczną.

Byłam na kontroli dwa dni po kolei bo pierwsza lekarka nie wzbudziła mojego zaufania, do tego nie powiedziała mi konkretnie czy wszystko jest w porządku.

Przedwczoraj po południu byłam u lekarki, czułam pobolewanie podbrzusza. Lekarka stwierdziła, że wygląda na to, że MA BYĆ owulacja, nic więcej.
    Wczoraj za to po południu byłam u innego lekarza, który powiedział, że owulacja była, widać ciałko żółte.

Czy to możliwe, że pomiędzy dwoma badaniami doszło do owulacji i już było widać wczoraj ciałko żółte?

Najważniejsze pytanie, czy w tej sytuacji jest jeszcze możliwość zapłodnienia? Zbliżenie było wczoraj wieczorem..

Wszędzie czytam informacje, że jeśli jest wcześniej zbliżenie to wiadomo, plemniki są w stanie przeżyć te kilka dni, a co jeśli już dochodzi do owulacji i dopiero jest stosunek?

Nie chcę się nastawiać, więc jak macie pojęcie to podpowiedzcie :(

Dzień po owulacji jest jeszcze dniem płodnym, więc jest możliwość zapłodnienia :)

👩🏻 29 👦🏻 33
    04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 14.03 ponowne badanie
    11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)❓,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    U mnie dziś 8dc więc coś czuję że będziemy razem testować 😁
    Super Zosia, to działamy razem i testujemy, fajnie mieć tutaj kogoś na dokładnie tym samym etapie 😁😙
    A resztę dziewczyn z bielami i 🩸 ściskam mocno i wysyłam dużo, duzo słoneczka❤️

Zosia667, Meggi_** lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (8 cs)

👩 31
    ✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
    ✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)

👨 36
    Badania nasienia przed nami
  • aga_42lata Znajoma

Wysłany: 19 lutego, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lana wrote:
    U mnie pęcherzyki też same pękają a i tak dostaję Ovi. Pytałam nawet o to lekarza i lekarz powiedział, że jak podajemy ovi to jesteśmy w stanie dokładnie przewidzieć kiedy jest owulacja, włączyć w odpowiednim momencie proga i lepiej monitorować cykl. A poza tym ovi pomaga odżywić ciałko żółte, więc raczej jest więcej plusów, może poza tym, że trzeba czekać dłużej z testowaniem.
    Ja ostatnio po monitoringu, na ktorym lekarz potwierdzil, ze pecherzyki nie pękły dostalam zastrzyk gonapeptyl daily, 2 ampułki na raz. Wzięłam je w poniedziałek, a od wtorku rozłożyło prze jakieś przeziebienie/objawy grypowe. Czytałam, że czasami tak objawiają się skutki uboczne po tym leku, ale nie wiem, czy to nie pokrzyżuje starań w te najbliższe dni, bo czuję sie fatalnie😒

👩👨 41lat
    👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane

Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex

2025
    🔹styczeń - 1cs bez stymulacji
    🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
    🔹marzec - 3cs - zrobione badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Melduję biel, kto by się spodziewał.🙄

Brilka, bardzo mi przykro, przytulam 🥺🥺
    Trzymam kciuki za Waszą wizytę w kwietniu! 🩷

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • Nana11 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    Po tym, jak wczoraj wieczorem się rozpłakałam i nakrzyczałam na męża, że obiecał mi zrobić kanapkę, a nie zrobił 😂, stwierdziłam, że jednak może zatestuję wcześniej (9dpo) i dzisiaj rano zrobiłam test. I jest cień... Czy Wy też widzicie?
    https://ibb.co/fVHfx2P2

Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 10:08

PaulinaNnn, almost.there, Foksik 🦊, Maniaaa., AnitaK, Deyansu, Marcia03, Mardotka, Dżozu, Claudii, Yoanne, Monini15, Olisska, DreamBee, Meggi_**, izzou97, Lana, Justa28, Miś, Marzycielka94, ellevv, dailydamn, Mstka lubią tę wiadomość

• Pustynia Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Po tym, jak wczoraj wieczorem się rozpłakałam i nakrzyczałam na męża, że obiecał mi zrobić kanapkę, a nie zrobił 😂, stwierdziłam, że jednak może zatestuję wcześniej (9dpo) i dzisiaj rano zrobiłam test. I jest cień... Czy Wy też widzicie?

Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórki

Ja widzę! 😊

Nana11 lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Widzę! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze <3

Nana11 lubi tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
    TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)❓,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Widać 🩷

Nana11 lubi tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja bym chciała mieć cykle 28dniowe 😳
    U mnie średnio 35 dni…
    Przez co starania i czekanie wydłuża się
    W poprzednim cyklu złapałam owulację mniej więcej w 22 dc…

grazka0022, Dżozu lubią tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
    01.2025 walczymy od nowa 🍀
  • PaulinaNnn Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Hej Dziewczyny,

Ja również widzę ;) trzymam mocno kciuki 🥰

Nana11 lubi tę wiadomość

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    2cs - testy owulacyjne, suplementy

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • Nana11 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    U mnie średnio 35 dni…

No, to jest okropne, ja w tym miałam owulację dopiero 23 dc, oszaleć można

• beautifullady Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wdzięczna wrote:
    Kochana polecam Ci metodę Roztera. Ona polega na obserwacji śluzu i mierzeniu temperatury w pochwie lub w ustach. Ja to robiłam w ustach. Kupiłam rtęciowy termoment owulacyjny i mierzyłam w ustach, po tej samej stronie. Ogólnie wszystkich obserwatorką swoich cykli polecam tą metodę. Lepsza niż testy owulacyjne bo swojego ciała nie da się oszukać. W połączeniu z obserwacją śluzu zobaczysz jak łatwo przyjdzie Ci weryfikacja ovu, dni płodnych i nie płodnych. Polecam do tego stronę INER. Tam można wykupić abonament. Ja zrobiłam sobie szkolenie on line z tej metody chyba z 3lata temu i uważam, że jest to super metoda kalendarzykowa. Śluz i temperatura mówią wszystko o naszym cyklu 😉 na FB są też grupy w tym temacie, bardzo polecam👐
    Również bardzo polecam tą metodę. Stosuję od kilku lat i aktualnie jestem w stanie sama wyznaczyć dzień owulacji itd

👱‍♀️ 27 👨‍💼29 🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u specjalisty
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, Hashimoto, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    01.2025 - ⏸️ 💔😥 30cs
    Aktualnie 33cs

4886fdbaa255d1651febafd637eee942.png
  • White1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Nana11 piękne kreseczki!
    Ja to bym w ogóle chciała mieć owulację 😆 ale niestety bez leków nie mam 😔

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜rozszerzone badania nasienia

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u gina. Powiem Wam, że dostałam nowej energii! Owulacja była 🥹🤞 endometrium mogłoby być grubsze, ale jest na granicy. Byłam pierwszy raz u tej babeczki i to na medicover i super wrażenie na mnie zrobiła, a nie muszę nigdzie jezdzic! Dała mi nawet skierowanie na proga i betę „na później” 🥹❤️ szkoda, że krucho u niej z terminami, ale będę próbowała się dostać do niej! Naprawdę poprawiła mi humor, bo ostatnio już miałam zjazd psychiczny związany ze staraniami. A, no i przypisała mi dupka 😬 jeszcze nie brałam, więc nie wiem, czego się spodziewać 👀

Wybaczcie za moje żale, ale Wy zrozumiecie ❤️‍🩹

White1, karczoch321, AnMiPe, almost.there, Nana11, cysterka95, AnitaK, Deyansu, Marcia03, Pdes, Olisska, DreamBee, Meggi_**, Kaliope, Justa28, Marzycielka94, ellevv, dailydamn lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się z Waszym dwóch kresek!
    Brilka przytulam za biel 🫂❤️‍🩹
    Przytulam za wredne 🐒

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 - widać kreseczki 💕 trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!

A jak to jest z tym endometrium? Czy faktycznie te wszystkie metody typu jedzenie moreli i migdałów, picie buraków, ćwiczenia, suple itd. mogą zadziałać w ramach jednego cyklu i tak jakby „od razu” wpłynąć na jego poprawę, grubość itd?

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁7 cs

💔 02.25 - 6tc

💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Super Zosia, to działamy razem i testujemy, fajnie mieć tutaj kogoś na dokładnie tym samym etapie 😁😙
    A resztę dziewczyn z bielami i 🩸 ściskam mocno i wysyłam dużo, duzo słoneczka❤️

Zaplanowałam testowanie na 13.03 czyli dzień po terminie @
    A ty Marzycielko kiedy planujesz testing?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 10:51

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron – 3dc
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 – 7dpo
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC
    👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
    👸🩺03/25 Gin
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:

A masz takie cykle od zawsze?
    Ja niestety uczę się ciała na nowo bo brałam antykoncepcję 10 lat. W związku z czym miałam sztuczne cykle jak w zegarku co 28 dni.
    Więc szczerze nie pamiętam jakie miałam cykle przed, raczej długie ale to było dawno i nie zwracałam tak na to uwagi jak teraz.
    Po odstawieniu tabsów miałam bezowulacyjne według lekarzy ale jakimś cudem zaszłam w ciążę więc owulacja musiała się nagle pojawić, nawet nie wiem kiedy, bo wtedy nastawiłam się dopiero na „leczenie” i odpuściłam sprawdzanie i testowanie. To był październik
    W 35 dc test był negatywny, okresu nadal nie było i myślałam, że cykl po prostu się rozregulował. Pojechałam na wakacje, okresu dalej brak a cycki prawie mi eksplodowały. Jaka była radość ja po powrocie zobaczyłam 2 kreski… niestety radość trwało krótko.
    Po poronieniu jestem teraz w 3 cyklu no i wciąż takie długie. Jestem ciekawa czy to się zmieni czy po prostu tak mam i taka moja natura
    No i nadal nie mam pewności czy pęcherzyki pękają więc w tym cyklu idę na monitoring po.

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
    01.2025 walczymy od nowa 🍀
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    U mnie średnio 35 dni…

To tak jak u mnie, 35 dni dłuży się strasznie :o

👩🏻 29 👦🏻 33

👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
‹‹ 131 132 133 134 135 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ