Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
- 

WIADOMOŚĆ
- 

Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa i mam do Was pytanie w kwestii starań.
 Mam już jedno dziecko, teraz staraliśmy się z mężem o drugie, niestety doszło do poronienia, dziecko z wadą genetyczną.

Byłam na kontroli dwa dni po kolei bo pierwsza lekarka nie wzbudziła mojego zaufania, do tego nie powiedziała mi konkretnie czy wszystko jest w porządku.

Przedwczoraj po południu byłam u lekarki, czułam pobolewanie podbrzusza. Lekarka stwierdziła, że wygląda na to, że MA BYĆ owulacja, nic więcej.
 Wczoraj za to po południu byłam u innego lekarza, który powiedział, że owulacja była, widać ciałko żółte.

Czy to możliwe, że pomiędzy dwoma badaniami doszło do owulacji i już było widać wczoraj ciałko żółte?

Najważniejsze pytanie, czy w tej sytuacji jest jeszcze możliwość zapłodnienia? Zbliżenie było wczoraj wieczorem..

Wszędzie czytam informacje, że jeśli jest wcześniej zbliżenie to wiadomo, plemniki są w stanie przeżyć te kilka dni, a co jeśli już dochodzi do owulacji i dopiero jest stosunek?

Nie chcę się nastawiać, więc jak macie pojęcie to podpowiedzcie  
- 

Mamnadzieje123 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa i mam do Was pytanie w kwestii starań.
 Mam już jedno dziecko, teraz staraliśmy się z mężem o drugie, niestety doszło do poronienia, dziecko z wadą genetyczną.

Byłam na kontroli dwa dni po kolei bo pierwsza lekarka nie wzbudziła mojego zaufania, do tego nie powiedziała mi konkretnie czy wszystko jest w porządku.

Przedwczoraj po południu byłam u lekarki, czułam pobolewanie podbrzusza. Lekarka stwierdziła, że wygląda na to, że MA BYĆ owulacja, nic więcej.
 Wczoraj za to po południu byłam u innego lekarza, który powiedział, że owulacja była, widać ciałko żółte.

Czy to możliwe, że pomiędzy dwoma badaniami doszło do owulacji i już było widać wczoraj ciałko żółte?

Najważniejsze pytanie, czy w tej sytuacji jest jeszcze możliwość zapłodnienia? Zbliżenie było wczoraj wieczorem..

Wszędzie czytam informacje, że jeśli jest wcześniej zbliżenie to wiadomo, plemniki są w stanie przeżyć te kilka dni, a co jeśli już dochodzi do owulacji i dopiero jest stosunek?

Nie chcę się nastawiać, więc jak macie pojęcie to podpowiedzcie 
 Dzień po owulacji jest jeszcze dniem płodnym, więc jest możliwość zapłodnienia 👩🏻 29 👩🏻 29
 AMH - 2,140 ng/ml
 ANA1 - stwierdzono obecność przeciwciał:
 - ziarniste (AC-4) – 1:1280,
 - centromerowe (AC-3) – 1:1280,
 - typu „nuclear dots” (AC-6) – 1:1280,
 - przeciw błonie jądrowej (AC-11,12) – 1:160.
 ANA3 - Centromer B + ---> Centromer B ++🔺
 Obserwacja w kierunki twardziny ograniczonej❗️

🔹Niedoczynność tarczycy🔹Zaburzenie przebiegające z udziałem mechanizmów immunologicznych, nieokreślone🔹Astma oskrzelowa🔹Zaburzenia depresyjne i lękowe mieszane🔹ŁZS🔹SIBO🔹IMO

👦🏻 33
 🚑2009r. - skręt jądra -> amputacja lewego jądra ✂️
 🔻ilość - 37.27 mln --> 24.41 〽️
 🔻koncentracja: 13.31 mln/ml --> 9.04 〽️
 🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7% --> 15.2
 🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26% --> 28.1
 🔆żywotność - 78% --> 80%
 🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
 🔻HBA - 61%
 Fragmentacja DNA, stres oksydacyjny, test MAR ✅
 Hormony✅
- 

Super Zosia, to działamy razem i testujemy, fajnie mieć tutaj kogoś na dokładnie tym samym etapie 😁😙Zosia667 wrote:U mnie dziś 8dc więc coś czuję że będziemy razem testować 😁
 A resztę dziewczyn z bielami i 🩸 ściskam mocno i wysyłam dużo, duzo słoneczka❤️ Zosia667, Meggi_** lubią tę wiadomość
                                ✨ Starania od 09/24 Zosia667, Meggi_** lubią tę wiadomość
                                ✨ Starania od 09/24
 🏩 4 cykl stymulowany

✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
 ✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %

⏳ cd56 i cd138
- 

Ja ostatnio po monitoringu, na ktorym lekarz potwierdzil, ze pecherzyki nie pękły dostalam zastrzyk gonapeptyl daily, 2 ampułki na raz. Wzięłam je w poniedziałek, a od wtorku rozłożyło prze jakieś przeziebienie/objawy grypowe. Czytałam, że czasami tak objawiają się skutki uboczne po tym leku, ale nie wiem, czy to nie pokrzyżuje starań w te najbliższe dni, bo czuję sie fatalnie😒Lana wrote:U mnie pęcherzyki też same pękają a i tak dostaję Ovi. Pytałam nawet o to lekarza i lekarz powiedział, że jak podajemy ovi to jesteśmy w stanie dokładnie przewidzieć kiedy jest owulacja, włączyć w odpowiednim momencie proga i lepiej monitorować cykl. A poza tym ovi pomaga odżywić ciałko żółte, więc raczej jest więcej plusów, może poza tym, że trzeba czekać dłużej z testowaniem.👩👨 41lat
 👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane

Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex

2025
 🔹styczeń - 1cs bez stymulacji, był pecherzyk
 🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
 🔹marzec - 3cs - badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03 - brak pęcherzyków
 🔹kwiecień - 4cs - Clostilbegyt |w 12dc. 3 pecherzyki | Ovitrelle [14 dc.] | 19dc. monitoring 1 pęcherzyk pękł
- 

brilka wrote:Melduję biel, kto by się spodziewał.🙄
 Brilka, bardzo mi przykro, przytulam 🥺🥺
 Trzymam kciuki za Waszą wizytę w kwietniu! 🩷💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024

Ona:
 długie cykle, PCOS ❌
 histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
 jajowody drożne ✅
 MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ maj

koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 18,18 mln/ml
 Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 69,08 mln
 Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 3,5 %
 Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 70%
 Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%

Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
 hormony w normie ✅
 Powtórka posiewu czysta ✅
 kariotyp OK ✅

✨rodzę w 2026 🍀 ✨
- 

Hej Dziewczyny,
 Po tym, jak wczoraj wieczorem się rozpłakałam i nakrzyczałam na męża, że obiecał mi zrobić kanapkę, a nie zrobił 😂, stwierdziłam, że jednak może zatestuję wcześniej (9dpo) i dzisiaj rano zrobiłam test. I jest cień... Czy Wy też widzicie?
 https://ibb.co/fVHfx2P2

Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 10:08  PaulinaNnn, almost.there, Foksik 🦊, Maniaaa., AnitaK, Deyansu, Marcia03, Mardotka, Dżozu, Claudii, Yoanne, Monini15, Olisska, DreamBee, Meggi_**, izzou97, Lana, Justa28, Miś, Marzycielka94, ellevv, dailydamn, Mstka lubią tę wiadomość
                                12.24 💔 6tc PaulinaNnn, almost.there, Foksik 🦊, Maniaaa., AnitaK, Deyansu, Marcia03, Mardotka, Dżozu, Claudii, Yoanne, Monini15, Olisska, DreamBee, Meggi_**, izzou97, Lana, Justa28, Miś, Marzycielka94, ellevv, dailydamn, Mstka lubią tę wiadomość
                                12.24 💔 6tc
 01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
 10.03 0, 53cm - serce bije!
 31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
 14.04. prenatalne - 5,12 cm
 25.04. 152 bpm, 13+2
 14.06. połówkowe
 TP: ➡️ 27.10. 🍁
- 

Nana11 wrote:Hej Dziewczyny,
 Po tym, jak wczoraj wieczorem się rozpłakałam i nakrzyczałam na męża, że obiecał mi zrobić kanapkę, a nie zrobił 😂, stwierdziłam, że jednak może zatestuję wcześniej (9dpo) i dzisiaj rano zrobiłam test. I jest cień... Czy Wy też widzicie?

Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórki
 Ja widzę! 😊 Nana11 lubi tę wiadomość
                                💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024 Nana11 lubi tę wiadomość
                                💃 '95 🕺'91, starania od 04.2024

Ona:
 długie cykle, PCOS ❌
 histeroskopia - wycięty polip, nie wykazano stanu zapalnego ✅
 jajowody drożne ✅
 MUCHa - czysto ✅

On: wrzesień ➡️ marzec ➡️ maj

koncentracja: 7,76 ➡️ 12,59 ➡️ 18,18 mln/ml
 Całkowita liczba 27,94 ➡️ 41,55 ➡️ 69,08 mln
 Ruch postępowy (A+B ) 13% ➡️ 1,4% ➡️ 3,5 %
 Plemniki żywe 55% ➡️ 66% ➡️ 70%
 Morfologia 2% ➡️ 1% ➡️ 1%

Fragmentacja DNA (DFI) 40% ➡️ 34%
 hormony w normie ✅
 Powtórka posiewu czysta ✅
 kariotyp OK ✅

✨rodzę w 2026 🍀 ✨
- 

Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórki
 Widzę! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze   Nana11 lubi tę wiadomość
                                👩🏻 29 Nana11 lubi tę wiadomość
                                👩🏻 29
 AMH - 2,140 ng/ml

🔹Niedoczynność tarczycy🔹Zaburzenie przebiegające z udziałem mechanizmów immunologicznych, nieokreślone🔹Astma oskrzelowa🔹Zaburzenia depresyjne i lękowe mieszane🔹ŁZS🔹SIBO🔹IMO

👦🏻 33
 🔆żywotność - 78% --> 80%
 🔻HBA - 61%
 Hormony✅
- 

Widać 🩷 Nana11 lubi tę wiadomość
                                👫 30 & 30 Nana11 lubi tę wiadomość
                                👫 30 & 30
 starania naturalne od 01.2024
 z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
 💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
 ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
 ▪️prawy jajowód niedrożny
 🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia
 ▪️Żylaki powrózka III st. - operowane w kwietniu 2025
 ▪️seminogram pooperacyjny 08.25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🤞🏻
 ➡️ kolejna kontrola grudzień

🔹sierpień - luty - 4 stymulacje Lametta, w tym 3 Ovitrelle 💉
 🔹kwiecień - obecnie - cykle naturalne (+progesteron besins)

don't ask me where i'm going (i'm going insane) 🙃
- 

Jak ja bym chciała mieć cykle 28dniowe 😳
 U mnie średnio 35 dni…
 Przez co starania i czekanie wydłuża się
 W poprzednim cyklu złapałam owulację mniej więcej w 22 dc…
  grazka0022, Dżozu lubią tę wiadomość grazka0022, Dżozu lubią tę wiadomość
- 

Ja również widzęNana11 wrote:Hej Dziewczyny,

Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórki trzymam mocno kciuki 🥰 trzymam mocno kciuki 🥰 Nana11 lubi tę wiadomość
                                💃🏻31 Nana11 lubi tę wiadomość
                                💃🏻31
 🤵♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
 3cs - testy owulacyjne, suplementy
 31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
 Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
 31.03 -33.60 mlU/ml
 02.04- 111.00 mlU/ml
 04.04- 326.00 mlU/ml
 07.04- 834.00 mlU/ml
 16.04- 11410.00 mlU/ml
 02.05- dwa serduszka 💞
 30.05- prenatalne - ok 👌🏾

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍

- 

Kokosik wrote:Jak ja bym chciała mieć cykle 28dniowe 😳
 U mnie średnio 35 dni…
 No, to jest okropne, ja w tym miałam owulację dopiero 23 dc, oszaleć można12.24 💔 6tc
 01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
 10.03 0, 53cm - serce bije!
 31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
 14.04. prenatalne - 5,12 cm
 25.04. 152 bpm, 13+2
 14.06. połówkowe
 TP: ➡️ 27.10. 🍁
- 

Również bardzo polecam tą metodę. Stosuję od kilku lat i aktualnie jestem w stanie sama wyznaczyć dzień owulacji itdWdzięczna wrote:Kochana polecam Ci metodę Roztera. Ona polega na obserwacji śluzu i mierzeniu temperatury w pochwie lub w ustach. Ja to robiłam w ustach. Kupiłam rtęciowy termoment owulacyjny i mierzyłam w ustach, po tej samej stronie. Ogólnie wszystkich obserwatorką swoich cykli polecam tą metodę. Lepsza niż testy owulacyjne bo swojego ciała nie da się oszukać. W połączeniu z obserwacją śluzu zobaczysz jak łatwo przyjdzie Ci weryfikacja ovu, dni płodnych i nie płodnych. Polecam do tego stronę INER. Tam można wykupić abonament. Ja zrobiłam sobie szkolenie on line z tej metody chyba z 3lata temu i uważam, że jest to super metoda kalendarzykowa. Śluz i temperatura mówią wszystko o naszym cyklu 😉 na FB są też grupy w tym temacie, bardzo polecam👐👱♀️ 28 🧑💼 30🐰🐰
 12.2022 - rozpoczęcie starań
 02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
 02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
 08.2024 - immunologia ok (KIR, HLA-C)
 09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
 02.01.2025 - lipiodol
 18.01.2025 - ⏸️ 30cs
 19.01.2025 - 💔😥
 02.2025 - 💔😥
 14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
 5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium, pierwsza seria antybiotyków: Moxifloxacin i Metronidazol
 7.2025 - druga seria antybiotyków: Doxycylina i Sulfametoksazol + Trimetoprim
 8.2025 - naprotechnolog się poddaje, wg niego powinnam być już w ciąży
 11.08.2025 - wizyta w klinice leczenia endometriozy

Aktualnie 40cs

Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
- 

Nana11 piękne kreseczki!Nana11 wrote:No, to jest okropne, ja w tym miałam owulację dopiero 23 dc, oszaleć można
 Ja to bym w ogóle chciała mieć owulację 😆 ale niestety bez leków nie mam 😔⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026

👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛

🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo

❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
 ⏳️ 10.25 9ty cykl Lametta + Ovitrelle
- 

Jestem po wizycie u gina. Powiem Wam, że dostałam nowej energii! Owulacja była 🥹🤞 endometrium mogłoby być grubsze, ale jest na granicy. Byłam pierwszy raz u tej babeczki i to na medicover i super wrażenie na mnie zrobiła, a nie muszę nigdzie jezdzic! Dała mi nawet skierowanie na proga i betę „na później” 🥹❤️ szkoda, że krucho u niej z terminami, ale będę próbowała się dostać do niej! Naprawdę poprawiła mi humor, bo ostatnio już miałam zjazd psychiczny związany ze staraniami. A, no i przypisała mi dupka 😬 jeszcze nie brałam, więc nie wiem, czego się spodziewać 👀

Wybaczcie za moje żale, ale Wy zrozumiecie ❤️🩹 White1, karczoch321, AnMiPe, almost.there, Nana11, cysterka95, AnitaK, Deyansu, Marcia03, Pdes, Olisska, DreamBee, Meggi_**, Kaliope, Justa28, Marzycielka94, ellevv, dailydamn lubią tę wiadomość White1, karczoch321, AnMiPe, almost.there, Nana11, cysterka95, AnitaK, Deyansu, Marcia03, Pdes, Olisska, DreamBee, Meggi_**, Kaliope, Justa28, Marzycielka94, ellevv, dailydamn lubią tę wiadomość
- 

Nana11 - widać kreseczki 💕 trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!

A jak to jest z tym endometrium? Czy faktycznie te wszystkie metody typu jedzenie moreli i migdałów, picie buraków, ćwiczenia, suple itd. mogą zadziałać w ramach jednego cyklu i tak jakby „od razu” wpłynąć na jego poprawę, grubość itd?🙎♀️🧔♂️ 34 / 35
 🍀 14 cs

💊 Pueria Uno, Omega Norsan + zioła Ojca Sroki

🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
 🔥06.25 - drożność - ok 👌
 🧚♀️07.25 AMH - 3,8

💔 02.25 - CP
 💔 09.25 - CB

plan na kolejny cykl:
 •stymulacja i wizyta w szpitalu z programu prokreacji
 •pakiet trombofilia + autoimmunologia (ACA, ANA, LA, AT III, B2GP1, białko C/S, mut. Leiden, mut. protrombiny)
- 

Marzycielka94 wrote:Super Zosia, to działamy razem i testujemy, fajnie mieć tutaj kogoś na dokładnie tym samym etapie 😁😙
 A resztę dziewczyn z bielami i 🩸 ściskam mocno i wysyłam dużo, duzo słoneczka❤️
 Zaplanowałam testowanie na 13.03 czyli dzień po terminie @
 A ty Marzycielko kiedy planujesz testing?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 10:51  Marzycielka94 lubi tę wiadomość Marzycielka94 lubi tę wiadomość
- 

Nana11 wrote:No, to jest okropne, ja w tym miałam owulację dopiero 23 dc, oszaleć można
 A masz takie cykle od zawsze?
 Ja niestety uczę się ciała na nowo bo brałam antykoncepcję 10 lat. W związku z czym miałam sztuczne cykle jak w zegarku co 28 dni.
 Więc szczerze nie pamiętam jakie miałam cykle przed, raczej długie ale to było dawno i nie zwracałam tak na to uwagi jak teraz.
 Po odstawieniu tabsów miałam bezowulacyjne według lekarzy ale jakimś cudem zaszłam w ciążę więc owulacja musiała się nagle pojawić, nawet nie wiem kiedy, bo wtedy nastawiłam się dopiero na „leczenie” i odpuściłam sprawdzanie i testowanie. To był październik
 W 35 dc test był negatywny, okresu nadal nie było i myślałam, że cykl po prostu się rozregulował. Pojechałam na wakacje, okresu dalej brak a cycki prawie mi eksplodowały. Jaka była radość ja po powrocie zobaczyłam 2 kreski… niestety radość trwało krótko.
 Po poronieniu jestem teraz w 3 cyklu no i wciąż takie długie. Jestem ciekawa czy to się zmieni czy po prostu tak mam i taka moja natura
 No i nadal nie mam pewności czy pęcherzyki pękają więc w tym cyklu idę na monitoring po.
- 

Kokosik wrote:Jak ja bym chciała mieć cykle 28dniowe 😳
 U mnie średnio 35 dni…
 To tak jak u mnie, 35 dni dłuży się strasznie :o👩🏻 29
 AMH - 2,140 ng/ml

👦🏻 33
 🔆żywotność - 78% --> 80%
 🔻HBA - 61%
 Hormony✅