Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa i mam do Was pytanie w kwestii starań.
Mam już jedno dziecko, teraz staraliśmy się z mężem o drugie, niestety doszło do poronienia, dziecko z wadą genetyczną.
Byłam na kontroli dwa dni po kolei bo pierwsza lekarka nie wzbudziła mojego zaufania, do tego nie powiedziała mi konkretnie czy wszystko jest w porządku.
Przedwczoraj po południu byłam u lekarki, czułam pobolewanie podbrzusza. Lekarka stwierdziła, że wygląda na to, że MA BYĆ owulacja, nic więcej.
Wczoraj za to po południu byłam u innego lekarza, który powiedział, że owulacja była, widać ciałko żółte.
Czy to możliwe, że pomiędzy dwoma badaniami doszło do owulacji i już było widać wczoraj ciałko żółte?
Najważniejsze pytanie, czy w tej sytuacji jest jeszcze możliwość zapłodnienia? Zbliżenie było wczoraj wieczorem..
Wszędzie czytam informacje, że jeśli jest wcześniej zbliżenie to wiadomo, plemniki są w stanie przeżyć te kilka dni, a co jeśli już dochodzi do owulacji i dopiero jest stosunek?
Nie chcę się nastawiać, więc jak macie pojęcie to podpowiedzcie -
Mamnadzieje123 wrote:Cześć dziewczyny, jestem tutaj nowa i mam do Was pytanie w kwestii starań.
Mam już jedno dziecko, teraz staraliśmy się z mężem o drugie, niestety doszło do poronienia, dziecko z wadą genetyczną.
Byłam na kontroli dwa dni po kolei bo pierwsza lekarka nie wzbudziła mojego zaufania, do tego nie powiedziała mi konkretnie czy wszystko jest w porządku.
Przedwczoraj po południu byłam u lekarki, czułam pobolewanie podbrzusza. Lekarka stwierdziła, że wygląda na to, że MA BYĆ owulacja, nic więcej.
Wczoraj za to po południu byłam u innego lekarza, który powiedział, że owulacja była, widać ciałko żółte.
Czy to możliwe, że pomiędzy dwoma badaniami doszło do owulacji i już było widać wczoraj ciałko żółte?
Najważniejsze pytanie, czy w tej sytuacji jest jeszcze możliwość zapłodnienia? Zbliżenie było wczoraj wieczorem..
Wszędzie czytam informacje, że jeśli jest wcześniej zbliżenie to wiadomo, plemniki są w stanie przeżyć te kilka dni, a co jeśli już dochodzi do owulacji i dopiero jest stosunek?
Nie chcę się nastawiać, więc jak macie pojęcie to podpowiedzcie
Dzień po owulacji jest jeszcze dniem płodnym, więc jest możliwość zapłodnienia👩🏻 29 👦🏻 33
04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 14.03 ponowne badanie
11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)❓,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Zosia667 wrote:U mnie dziś 8dc więc coś czuję że będziemy razem testować 😁
A resztę dziewczyn z bielami i 🩸 ściskam mocno i wysyłam dużo, duzo słoneczka❤️Zosia667, Meggi_** lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
Badania nasienia przed nami -
Lana wrote:U mnie pęcherzyki też same pękają a i tak dostaję Ovi. Pytałam nawet o to lekarza i lekarz powiedział, że jak podajemy ovi to jesteśmy w stanie dokładnie przewidzieć kiedy jest owulacja, włączyć w odpowiednim momencie proga i lepiej monitorować cykl. A poza tym ovi pomaga odżywić ciałko żółte, więc raczej jest więcej plusów, może poza tym, że trzeba czekać dłużej z testowaniem.👩👨 41lat
👼💔czerwiec/2024 10 tc. poronienie zatrzymane
Miovelia PRO, Prenatal Primo, olej z wiesiołka, zioła o. Sroki, kwasy omega 3-6-9, Ubichinol, wit. C wit. E, Magnez, B-Complex
2025
🔹styczeń - 1cs bez stymulacji
🔹luty - 2cs Clostilbegyt + 💉Ovitrelle [13.02]+💉Gonapeptyl Daily 2ampułki [17.02], a potem grypa zniweczyła cykl
🔹marzec - 3cs - zrobione badania w 5dc. [TSH – 1,731 | FSH – 8,28 | LH – 5,13 | Estradiol – 214,0 | Prolaktyna – 17,45 | Testosteron – 44,5] wizyta u ginekologa 17.03 -
brilka wrote:Melduję biel, kto by się spodziewał.🙄
Brilka, bardzo mi przykro, przytulam 🥺🥺
Trzymam kciuki za Waszą wizytę w kwietniu! 🩷💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Hej Dziewczyny,
Po tym, jak wczoraj wieczorem się rozpłakałam i nakrzyczałam na męża, że obiecał mi zrobić kanapkę, a nie zrobił 😂, stwierdziłam, że jednak może zatestuję wcześniej (9dpo) i dzisiaj rano zrobiłam test. I jest cień... Czy Wy też widzicie?
https://ibb.co/fVHfx2P2
Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórkiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 10:08
PaulinaNnn, almost.there, Foksik 🦊, Maniaaa., AnitaK, Deyansu, Marcia03, Mardotka, Dżozu, Claudii, Yoanne, Monini15, Olisska, DreamBee, Meggi_**, izzou97, Lana, Justa28, Miś, Marzycielka94, ellevv, dailydamn, Mstka lubią tę wiadomość
-
Nana11 wrote:Hej Dziewczyny,
Po tym, jak wczoraj wieczorem się rozpłakałam i nakrzyczałam na męża, że obiecał mi zrobić kanapkę, a nie zrobił 😂, stwierdziłam, że jednak może zatestuję wcześniej (9dpo) i dzisiaj rano zrobiłam test. I jest cień... Czy Wy też widzicie?
Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórki
Ja widzę! 😊Nana11 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórki
Widzę! Trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrzeNana11 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)❓,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Widać 🩷Nana11 lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Jak ja bym chciała mieć cykle 28dniowe 😳
U mnie średnio 35 dni…
Przez co starania i czekanie wydłuża się
W poprzednim cyklu złapałam owulację mniej więcej w 22 dc…
grazka0022, Dżozu lubią tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórkitrzymam mocno kciuki 🥰
Nana11 lubi tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
2cs - testy owulacyjne, suplementy
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
Kokosik wrote:Jak ja bym chciała mieć cykle 28dniowe 😳
U mnie średnio 35 dni…
No, to jest okropne, ja w tym miałam owulację dopiero 23 dc, oszaleć można -
Wdzięczna wrote:Kochana polecam Ci metodę Roztera. Ona polega na obserwacji śluzu i mierzeniu temperatury w pochwie lub w ustach. Ja to robiłam w ustach. Kupiłam rtęciowy termoment owulacyjny i mierzyłam w ustach, po tej samej stronie. Ogólnie wszystkich obserwatorką swoich cykli polecam tą metodę. Lepsza niż testy owulacyjne bo swojego ciała nie da się oszukać. W połączeniu z obserwacją śluzu zobaczysz jak łatwo przyjdzie Ci weryfikacja ovu, dni płodnych i nie płodnych. Polecam do tego stronę INER. Tam można wykupić abonament. Ja zrobiłam sobie szkolenie on line z tej metody chyba z 3lata temu i uważam, że jest to super metoda kalendarzykowa. Śluz i temperatura mówią wszystko o naszym cyklu 😉 na FB są też grupy w tym temacie, bardzo polecam👐👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u specjalisty
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, Hashimoto, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
01.2025 - ⏸️ 💔😥 30cs
Aktualnie 33cs
-
Nana11 wrote:No, to jest okropne, ja w tym miałam owulację dopiero 23 dc, oszaleć można
Ja to bym w ogóle chciała mieć owulację 😆 ale niestety bez leków nie mam 😔👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜rozszerzone badania nasienia
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc -
Jestem po wizycie u gina. Powiem Wam, że dostałam nowej energii! Owulacja była 🥹🤞 endometrium mogłoby być grubsze, ale jest na granicy. Byłam pierwszy raz u tej babeczki i to na medicover i super wrażenie na mnie zrobiła, a nie muszę nigdzie jezdzic! Dała mi nawet skierowanie na proga i betę „na później” 🥹❤️ szkoda, że krucho u niej z terminami, ale będę próbowała się dostać do niej! Naprawdę poprawiła mi humor, bo ostatnio już miałam zjazd psychiczny związany ze staraniami. A, no i przypisała mi dupka 😬 jeszcze nie brałam, więc nie wiem, czego się spodziewać 👀
Wybaczcie za moje żale, ale Wy zrozumiecie ❤️🩹White1, karczoch321, AnMiPe, almost.there, Nana11, cysterka95, AnitaK, Deyansu, Marcia03, Pdes, Olisska, DreamBee, Meggi_**, Kaliope, Justa28, Marzycielka94, ellevv, dailydamn lubią tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Cieszę się z Waszym dwóch kresek!
Brilka przytulam za biel 🫂❤️🩹
Przytulam za wredne 🐒👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Nana11 - widać kreseczki 💕 trzymam kciuki żeby wszystko było w porządku!
A jak to jest z tym endometrium? Czy faktycznie te wszystkie metody typu jedzenie moreli i migdałów, picie buraków, ćwiczenia, suple itd. mogą zadziałać w ramach jednego cyklu i tak jakby „od razu” wpłynąć na jego poprawę, grubość itd?🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Marzycielka94 wrote:Super Zosia, to działamy razem i testujemy, fajnie mieć tutaj kogoś na dokładnie tym samym etapie 😁😙
A resztę dziewczyn z bielami i 🩸 ściskam mocno i wysyłam dużo, duzo słoneczka❤️
Zaplanowałam testowanie na 13.03 czyli dzień po terminie @
A ty Marzycielko kiedy planujesz testing?Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 10:51
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron – 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 – 7dpo
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC
👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
👸🩺03/25 Gin
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺 -
Nana11 wrote:No, to jest okropne, ja w tym miałam owulację dopiero 23 dc, oszaleć można
A masz takie cykle od zawsze?
Ja niestety uczę się ciała na nowo bo brałam antykoncepcję 10 lat. W związku z czym miałam sztuczne cykle jak w zegarku co 28 dni.
Więc szczerze nie pamiętam jakie miałam cykle przed, raczej długie ale to było dawno i nie zwracałam tak na to uwagi jak teraz.
Po odstawieniu tabsów miałam bezowulacyjne według lekarzy ale jakimś cudem zaszłam w ciążę więc owulacja musiała się nagle pojawić, nawet nie wiem kiedy, bo wtedy nastawiłam się dopiero na „leczenie” i odpuściłam sprawdzanie i testowanie. To był październik
W 35 dc test był negatywny, okresu nadal nie było i myślałam, że cykl po prostu się rozregulował. Pojechałam na wakacje, okresu dalej brak a cycki prawie mi eksplodowały. Jaka była radość ja po powrocie zobaczyłam 2 kreski… niestety radość trwało krótko.
Po poronieniu jestem teraz w 3 cyklu no i wciąż takie długie. Jestem ciekawa czy to się zmieni czy po prostu tak mam i taka moja natura
No i nadal nie mam pewności czy pęcherzyki pękają więc w tym cyklu idę na monitoring po.31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
Kokosik wrote:Jak ja bym chciała mieć cykle 28dniowe 😳
U mnie średnio 35 dni…
To tak jak u mnie, 35 dni dłuży się strasznie :o👩🏻 29 👦🏻 33
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)❓,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️