X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    @Nana11 widzę kreseczkę i czekam a kolejne testy! oby tak dalej!

Dziewczyny, ja mam zagwozdkę, bo powinnam zapisać się po teście pozytywnym ciążowym na wizytę u ginekologa i nie wiem kogo wybrać. Na znanym lekarzu tych ludzi jest tak dużo, a wszystkie moje doświadczenia z lekarzami były do tej pory średnie.

Wczoraj byłam na wizycie ze świadomością, że może być za wcześnie (4 tydz. 4 dzień), ale zwolnił się termin i pomyślałam, że to może znak. Zostałam potraktowana jak wariatka XD, usłyszałam w sumie, tylko tyle żebym nikomu nie mówiła o ciąży, bo mogę poronić (ja już jestem wystarczająco zlękniona i nie potrzebuje w moim życiu lekarek, które mówią mi jak częsta jest ciąża biochemiczna i że "natura musi sobie sama poradzić"). Dodam, że wizyta była na NFZ i liczyłam chociaż na skierowanie na badania krwi, TSH i informację czy suplementy , które biorę są ok (mam niski poziom b12 i ferytryny). W zamian usłyszałam, że jestem artystką (bo pani spytała mnie o zawód) i stąd ta moja wrażliwość. XD

No i cóż, wczoraj cały dzień przepłakany i wyszłam z tego gabinetu totalnie w poczuciu, że jestem w urojonej ciąży XD

A! Pani zapytała mnie jeszcze skąd pomysł na robienie testu tak wcześnie (zrobiłam go chyba 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki),

Mam więc pytacie czy polecacie kogoś z Wrocławia? Ja źle znoszę takie wstrętne babska, więc potrzebuję kogoś wyrozumiałego, kto otuli moje lęki i nie będzie mi mówił kogo mogę informować o ciąży.

Ufff, ale mi się ulało (znowu się rozpłakałam pisząc to)
    O Boże, jakbym słyszała moja ostatnia wizytę u jednej babki. Na domiar wykrakała i poroniłam. Rozumiem i ściskam mocno 🫂 jak najdalej od takich lekarzy 🤬

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Melduję biel, kto by się spodziewał.🙄
    Przytulam 😔

👩34 👨39
    11 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Boże, co za babsko! Nie przejmuj się w ogóle, to jest totalny brak empatii. Aczkolwiek faktycznie, dosyć wcześnie wizyta, bo na usg widać jeszcze nic nie będzie raczej, ale no i co z tego? Mogłaś chcieć dopytać, cokolwiek, nie powinna mówić takich rzeczy.
    A dla mnie wcześnie robiony test to jest kilka dni po owulacji, nie po terminie miesiączki 🙈
    No tak, ja nawet nie oczekiwałam USG. Ale był ten wolny termin (chciałam się zapisać do niej za jakiś czas dopiero) i stwierdziłam że ok, pójdę. Na bank nie oczekiwałam że lekarka będzie mnie pouczać komu mam mówić o teście 🤣 no i trochę liczyłam na skierowanie na badania TSH i innych rzeczy z krwi (myślę że to zarodkowi w żaden sposób nie zaszkodzi 🤣) a po coś ten NFZ chyba jest. Nie wiem, ja mam takie podejście (bardzo źle) że jak ktoś starszy i z autorytetem mi coś mówi to ja w to wierzę. I teraz już wierzę że niepotrzebnie mówiłam o wyniku testu dwóm osobom i że ta ciąża to żadna ciąża bo może być puste jajo

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)

zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12

szczęśliwa wegetariańska para 🩷
  • Czajnik Koleżanka

Wysłany: 19 lutego, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Właśnie dostałam maila – przeszłam do 3. etapu rekrutacji! 🥲 Niby się cieszę, ale z drugiej strony, jeśli zmienię pracę, to chyba będziemy musieli zwolnić ze staraniami… Chciałabym przynajmniej wejść na standardową umowę, a nie na okres próbny.

Może kilka miesięcy przerwy? Sama nie wiem, jak to ugryźć. 🫣 Firma chce, żeby nowa osoba zaczęła już w kwietniu, więc wszystko dzieje się dość szybko – lada dzień czeka mnie ostatni etap rozmów.

Co robić, aaa! Czekam na test i trzymam kciuki, że jednak się uda – wtedy problem z głowy i nie będę musiała zmieniać pracy! 😂🤞🏻 Ale muszę już powoli podjąć decyzję, co dalej, jeśli się nie uda. 🫣

Gratuluję kolejnego etapu! A jaki jest okres próbny? Ja też ostatnio to rozkminiam bo jestem w jakichś rekrutacjach i opracowuje strategie 😅 ale mam 3 miesiące okres wypowiedzenia a w każdej nowej pracy 3 miesiące okres próbny także po dwóch latach rozkmin co robić - zdaje się na los 😅
    Na pewno sobie poradzisz cokolwiek by nie wyszło, lepiej po macierzyńskim wrócić do fajnej nowej pracy niż się kisić w starej! Kibicuję, dawaj znać!

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 11.2022

Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni

05.2025 - pierwszy raz II, biochem :(
    04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
    11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5

On: 31 lat
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny, tulę mocno za te wredne małpiszony… 🫠
    Nana11, coś tam widać! 💖🤞🏻 Ja na Twoim miejscu poszłabym na betę!

Właśnie dostałam maila – przeszłam do 3. etapu rekrutacji! 🥲 Niby się cieszę, ale z drugiej strony, jeśli zmienię pracę, to chyba będziemy musieli zwolnić ze staraniami… Chciałabym przynajmniej wejść na standardową umowę, a nie na okres próbny.

Może kilka miesięcy przerwy? Sama nie wiem, jak to ugryźć. 🫣 Firma chce, żeby nowa osoba zaczęła już w kwietniu, więc wszystko dzieje się dość szybko – lada dzień czeka mnie ostatni etap rozmów.

Co robić, aaa! Czekam na test i trzymam kciuki, że jednak się uda – wtedy problem z głowy i nie będę musiała zmieniać pracy! 😂🤞🏻 Ale muszę już powoli podjąć decyzję, co dalej, jeśli się nie uda. 🫣

Łączę się w bólu, i jednocześnie gratuluję
    Na moje obecne stanowisko właśnie ruszyła rekrutacja 🫣 i szczerze zaczynam mam obawy czy ja poradzę sobie na nowym stanowisku.
    😜Nie takie były plany, miało być L4 a nie uczenie kogoś nowego moich obowiązków i nauka czegoś totalnie nowego na moim "nowym".
    Jednak jestem dobrem myśli mimo wszytsko, i tak w razie ciąży musieliby kogoś zatrudnić na moje miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 12:13

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 gratulacje!

Saule współczuję ci tej wizyty, zgadzam się, że za wcześnie ale nie musiała Cię aż tak straszyć. Okropne to.
    Ale nie przejmuj się. Jesteś w ciąży i za kilka tygodni wyrzucisz nam pierwsze zdjęcie Twojej fasolki ❤️

Co do cykli, to moje raczej krótkie 25/26 dni. W kontekście starań spoko, bo szybciej kolejny cykl. Ale z drugiej strony boję się, że krótsze cykle bardziej wyczerpują moją rezerwę jajnikowa 😂 co jeszcze w kontekście mojego wyższego FSH mnie trochę martwi.
    Teraz 29 lat w miesiączkować zaczęłam w wieku 13 lat

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

11 cs - oczekiwanie na II stymulację
    ⏸️ 0 razy

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    📆07.05.2025 - kwalifikacja do programu
    📆09.05.2025 - start stymulacji I IVF
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

‼️EBV -> Odroczenie drugiej stymulacji
    ‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule, AnMiPe, Agni97, Nana11 dziękuję za wsparcie 💖 jesteście the best. Przed chwilką rozmawiałam z mężem o tym, że mam tu psiapsi, którym relacjonuje moje życie 😂

Czajnik – trzy miesiące okresu próbnego, trzymam kciuki też za Ciebie 💖🤞🏻
    Ja gdybym wtedy posłuchała serca i odeszła, kiedy zaczęło się psuć w firmie, to może już miałabym fajną umowę gdzie indziej i pracowała bez stresu… 😂
    Szkoda, że nie mamy na brzuchu takiego licznika, który odlicza czas do ciąży – o ile łatwiej byłoby zaplanować życie! 😂

Zosia667, a Twoje nowe stanowisko bardzo różni się od poprzedniego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 12:33

Agni97, Czajnik, S_va_88 lubią tę wiadomość

17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 17.07 badanie drożności
    🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik, gratuluję i trzymam kciuki żebyś dostała propozycję pracy! 🤞🏻

Dziękuję za wszystkie przytulasy, ale szczerze mówiąc nie zrobiła ta biel już na mnie żadnego wrażenia 🙄 Czekam na 🐒, umawiam drożność i zmieniam termin wizyty w klinice na marzec, jeśli będzie termin. Jeśli lekarz zaproponuje iui to idziemy w to, to dla nas wciąż większa szansa niż w sypialni 🤷🏻‍♀️ Jak usłyszymy, że na naturalną ciążę nie mamy wielkich szans i powinniśmy pomyśleć o ivf to nie będziemy potrzebowali myśleć, pójdziemy w to. Mam tylko nadzieję, nie usłyszę że mamy jeszcze kilka cykli próbować naturalnie z monitoringiem. W piątek spodziewamy się wyników badań nasienia, oby chociaż nie było gorzej niż wcześniej. Jak będzie to chyba nawet drożność sobie odpuszczę 🤦🏼‍♀️

Chochlik12, Loraa, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj mały szpital młody chory chyba ma wszystko co można mieć od kaszlu przez Katar, gorączkę po ból brzucha i biegunkę 🤦🏼‍♀️

Z nowości byłam dzisiaj na badaniach krwi zgodnie ze zleceniem mojej gin 3dpo. Progesteron 10,11ng/ml
    Estradiol 44.08pg/ml.
    Jestem w szoku bo to moj najwyższy progesteron od kilku miesięcy a badałam go przed wzięciem pierwszej tabletki i globulki progesteronu.
    Estradiol znowu niski ale mam dzisiaj zrobić zastrzyków pół ovitrelle i za 3 dni znowu. Trochę mnie stresuje tylko testowanie po tym bo nie mam pojęcia kiedy będzie najlepiej i kiedy to się wypłuka co by nie było zbędnych nadziei. Ale naprawdę mam takie dobre przeczucia, że jak się nie uda to naprawdę spadnę z wysokiego konia i będzie bardzo bolało

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
    On 🙋🏻‍♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷10cs (1 cykl na CLO)
    🩸09.06
    👨‍⚕️23.06 2 pęcherzyki prawy jajnik 1 lewy jajnik
    💉25.05 Zivafert 17:00
    💊27.06 utrogestan 3x0,3
    ————————————————-
    💊4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
    👩‍⚕️od 03.25 Angelius Katowice dr GM
    ———————————————————
    💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Chochlik, gratuluję i trzymam kciuki żebyś dostała propozycję pracy! 🤞🏻

Dziękuję za wszystkie przytulasy, ale szczerze mówiąc nie zrobiła ta biel już na mnie żadnego wrażenia 🙄 Czekam na 🐒, umawiam drożność i zmieniam termin wizyty w klinice na marzec, jeśli będzie termin. Jeśli lekarz zaproponuje iui to idziemy w to, to dla nas wciąż większa szansa niż w sypialni 🤷🏻‍♀️ Jak usłyszymy, że na naturalną ciążę nie mamy wielkich szans i powinniśmy pomyśleć o ivf to nie będziemy potrzebowali myśleć, pójdziemy w to. Mam tylko nadzieję, nie usłyszę że mamy jeszcze kilka cykli próbować naturalnie z monitoringiem. W piątek spodziewamy się wyników badań nasienia, oby chociaż nie było gorzej niż wcześniej. Jak będzie to chyba nawet drożność sobie odpuszczę 🤦🏼‍♀️

Brilka dawaj znać jak tam piątkowe wyniki 💖 trzymam kciuki, żebyście znaleźli szybki termin w klinice. 😁

17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 17.07 badanie drożności
    🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    No tak, ja nawet nie oczekiwałam USG. Ale był ten wolny termin (chciałam się zapisać do niej za jakiś czas dopiero) i stwierdziłam że ok, pójdę. Na bank nie oczekiwałam że lekarka będzie mnie pouczać komu mam mówić o teście 🤣 no i trochę liczyłam na skierowanie na badania TSH i innych rzeczy z krwi (myślę że to zarodkowi w żaden sposób nie zaszkodzi 🤣) a po coś ten NFZ chyba jest. Nie wiem, ja mam takie podejście (bardzo źle) że jak ktoś starszy i z autorytetem mi coś mówi to ja w to wierzę. I teraz już wierzę że niepotrzebnie mówiłam o wyniku testu dwóm osobom i że ta ciąża to żadna ciąża bo może być puste jajo

Oj trafiłam na podoba lekarkę w luxmedzie 😅 przyszłam z krwawieniem i też dostałam wykład po co tak wcześnie test, że to pewnie nie ciąża, a beta rośnie od torbieli (zobaczyla jakies których nikt później nie widział, a miałam kilka usg w ciągu 2 tygodni) i też poczułam się jak histeryczka/wariatka.
    Wszystko w dodatku było w dość miłym tonie, więc miałam niezły mindfuck.

W każdym razie ja też jestem z Wrocka i jutro idę na ostatnią kontrolę w luxmedzie, bo mam pakiet, szybkie terminy itd. Ale jeśli uda mi się kolejny raz zobaczyć dwie kreski na teście to po ostatnich doświadczeniach z lekarzami stamtąd myślę, że odżałuje kasę na wizyty w której z polecanym przychodni typu Ginmedica albo Medfemina. Nie wiem jeszcze na kogo konkretnie, będę musiała poczytać, ale za dużo niepewności i stresu mnie te wizyty w luxmedzie kosztowały, więc chciałabym też w końcu trafić na kogoś empatycznego i takiego co wzbudzi moje zaufanie, a nie na dzień dobry zdołuje.

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
    🔥06.25 - drożność
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Jak ja bym chciała mieć cykle 28dniowe 😳
    U mnie średnio 35 dni…
    Przez co starania i czekanie wydłuża się
    W poprzednim cyklu złapałam owulację mniej więcej w 22 dc…

Znam to...

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
    ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
    TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
    3 dc / estradiol  33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9  prolaktyna 20.20   testosteron 1.22 nmol/L
    6-7 dpo / progesteron   9,3 / --->  0,17 / ---> 11,41
    estradiol    88 ---> 65 🔻
    shbg 35,93 🔻
    DHEA-SO4 262.50
    testosteron wolny 4,06 🔺
    ‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Oj trafiłam na podoba lekarkę w luxmedzie 😅 przyszłam z krwawieniem i też dostałam wykład po co tak wcześnie test, że to pewnie nie ciąża, a beta rośnie od torbieli (zobaczyla jakies których nikt później nie widział, a miałam kilka usg w ciągu 2 tygodni) i też poczułam się jak histeryczka/wariatka.
    Wszystko w dodatku było w dość miłym tonie, więc miałam niezły mindfuck.

W każdym razie ja też jestem z Wrocka i jutro idę na ostatnią kontrolę w luxmedzie, bo mam pakiet, szybkie terminy itd. Ale jeśli uda mi się kolejny raz zobaczyć dwie kreski na teście to po ostatnich doświadczeniach z lekarzami stamtąd myślę, że odżałuje kasę na wizyty w której z polecanym przychodni typu Ginmedica albo Medfemina. Nie wiem jeszcze na kogo konkretnie, będę musiała poczytać, ale za dużo niepewności i stresu mnie te wizyty w luxmedzie kosztowały, więc chciałabym też w końcu trafić na kogoś empatycznego i takiego co wzbudzi moje zaufanie, a nie na dzień dobry zdołuje.
    O cześć! W takim razie jesteśmy team Wrocław! To ja jestem ciekawa kiedy te testy robić w takim razie… jak do tej „ciąży” podchodziłam na luzie, to po wczorajszym otworzyła się we mnie skrzynia leków i obaw.
    Ch*j z tym!
    Ale to doradzanie kiedy mówić o ciąży to też wydaje mi się absurd. Powiedziałam bliskim osobom i moja strategia jest taka, że jak się nie uda (oczywiście liczę że się uda) to mam wokół siebie przyjaciółki którym się wypłaczę i pójdę na drinka. Nie umiem takich rzeczy jak smutek i żal ukrywać i wiem że będę potrzebować wsparcia.
    Dziwne, że w kraju w którym tak się broni nienarodzonego życia, strofuje się kobiety przed tym kiedy i co mają mówić o swojej ciąży. Takie mam właśnie przemyślenia po wczorajszym wykładzie. I kumam, że osoby sobie czasem radzą lepiej jak nikt o stracie nie wie i to szanuję. Ale każda ciąża to indywidualna sprawa i dla mnie to kwestia komfortu i takiego wsparcia bliskich również jak coś pójdzie nie tak. No chyba ten komentarz był dla mnie najbardziej bolesny bo poczułam się jak trzynastolatka. 🤣

Czajnik, Pustynia, Marcia03 lubią tę wiadomość

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    O cześć! W takim razie jesteśmy team Wrocław! To ja jestem ciekawa kiedy te testy robić w takim razie… jak do tej „ciąży” podchodziłam na luzie, to po wczorajszym otworzyła się we mnie skrzynia leków i obaw.
    Ch*j z tym!
    Ale to doradzanie kiedy mówić o ciąży to też wydaje mi się absurd. Powiedziałam bliskim osobom i moja strategia jest taka, że jak się nie uda (oczywiście liczę że się uda) to mam wokół siebie przyjaciółki którym się wypłaczę i pójdę na drinka. Nie umiem takich rzeczy jak smutek i żal ukrywać i wiem że będę potrzebować wsparcia.
    Dziwne, że w kraju w którym tak się broni nienarodzonego życia, strofuje się kobiety przed tym kiedy i co mają mówić o swojej ciąży. Takie mam właśnie przemyślenia po wczorajszym wykładzie. I kumam, że osoby sobie czasem radzą lepiej jak nikt o stracie nie wie i to szanuję. Ale każda ciąża to indywidualna sprawa i dla mnie to kwestia komfortu i takiego wsparcia bliskich również jak coś pójdzie nie tak. No chyba ten komentarz był dla mnie najbardziej bolesny bo poczułam się jak trzynastolatka. 🤣

W ogóle nie sądzę żeby to był temat w kompetencji lekarza 🤷‍♀️ komu i kiedy mówić to sprawa bardzo indywidualna i takie pogadanki nic nie wnoszą.

Saule lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
    🔥06.25 - drożność
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    Ch*j z tym!

W ogóle nie sądzę żeby to był temat w kompetencji lekarza 🤷‍♀️ komu i kiedy mówić to sprawa bardzo indywidualna i takie pogadanki nic nie wnoszą.

A jak trafisz na fajnego lekarza to podziel się namiarem, tu albo w wiadomości 💕

Saule lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 11 cs
    💔 02.25 - 6tc
    🍵 zioła Ojca Sroki
    🎾luteina 50mg x2
    🔥06.25 - drożność
  • Ola8999 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule, dokładnie, twoja sprawa komu mówisz. Ja też bym przyjaciółkom powiedziała zaraz po pozytywnym teście, jakby nic z tego nie wyszło to prędzej czy później i tak bym im się wygadała.

Saule lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    start 06.2023
    AMH 1.2 🤔
    Owulacje ☑️
    Drożność ☑️
    Seminogram 116mln/ml ruch A+B 22% Morfo 2% DFI 3,5% HBA 82% MAR 13%
    Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, unidox 💊
    Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne wycięte ✂️
    7.05 IUI ❌ koncentracja 46mln ruch A+B 28%
    KIR BX 2ds1 2ds3 2ds4del 2ds5 3ds1, brak 2ds2 i 2ds4norm
    Kariotypy prawidłowe ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    17.06 beta 132,58 prog 33,8
    20.06 beta 544,35 🥰
    23.06 beta 1849,89 🎉
    24.06 jest pęcherzyk 🥳
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

A jak trafisz na fajnego lekarza to podziel się namiarem, tu albo w wiadomości 💕
    Dobrze! Dam znać ! :)

karczoch321 lubi tę wiadomość

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

• Nana11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    Ch*j z tym!

Oj tak, przez takie "to wcześnie, możesz poronić itd", ja prawie nikomu nie mówiłam, a później po stratach i tak się czułam fatalnie, miałam ochotę opowiedzieć albo wykrzyczeć wszystkim jak cierpię, a nie mogłam. Nie życzę najgorszemu wrogowi poronienia.

Ola8999 lubi tę wiadomość

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
    14.06. ➡️ połówkowe
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śledzę swoje cykle od 2018 r. i pod względem nieregularności jest to dramat... od 21 do 55 dni. W ostatnim roku było to 28-50, przy czym większość średnio ok 37. Duży duży wpływ ma u mnie stres, to moja obserwacja.
    Czy którejś udało się wyregulować takie cykle? Co ma na to wpływ, na co zwrócić uwagę?
    Zawsze mam problem z umawianiem się na wszelkie usg piersi itp. A teraz wyłapywanie owulacji...
    Bardzo mnie ciekawią doświadczenia długookresowców :)

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu
    👩34 / ; nieregularne cykle, bezowulacyjne; hipoglikemia reaktywna; łagodne objawy pcos?; migreny, trądzik, refluks? / sanprobi barrier, pueria uno, inozytol, selen, tran, potas, magnez, ubichinol, wątroba wołowa sproszkowana, pyłek pszczeli, chlorofil, laktoferyna, acerola /
    żelazo 49 (50-170) ----> 90,8 ✔️
    ferrytyna 24.77 (4,6 - 204) ----> 19,07 🔻🔻
    HOMA-IR 1,03 ✔️ tarczyca ✔️ cynk🔺selen 🔻homocysteina ✔️ D3 🔻B 12 ✔️ kwas foliowy✔️
    TSH 0.746 ---> 1,497 ✔️
    3 dc / estradiol  33,70/13 ☹️ fsh 3,83/lh 3,9  prolaktyna 20.20   testosteron 1.22 nmol/L
    6-7 dpo / progesteron   9,3 / --->  0,17 / ---> 11,41
    estradiol    88 ---> 65 🔻
    shbg 35,93 🔻
    DHEA-SO4 262.50
    testosteron wolny 4,06 🔺
    ‍🥸 41 / seminogram ✔️ ten fertil on, wit D, probiotyki
    🐕4 / niedobór masła
  • Claudii Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny, tulę mocno za te wredne małpiszony… 🫠
    Nana11, coś tam widać! 💖🤞🏻 Ja na Twoim miejscu poszłabym na betę!

Ja we wcześniejszej pracy miałam umowę na 3 lata i chciałam się starać pod jej koniec bo czułam, że mi jej nie przedłużą ale niestety oni postanowili mi zrobić niespodziankę i jak umowa kończyłaby się w listopadzie to wręczyli mi wypowiedzenie w lipcu ☺️ Moje plany spełzły na niczym, był 1 szybki strzał, że albo się uda w 1 cyklu albo nie. Niestety się nie udalo. Na szczęście prześlizgnęłam się płynnie do innej pracy w tej samej branży, która mówi że jesteśmy jedną wielką rodziną, ale po drodze tej bywało roznie. Aktualnie mam umowę do listopada ale postanowiłam, że się staramy i jeśli rzeczywiście tak się wspieramy w tej firmie to mnie będą chcieli zostawić, a jeśli nie to trudno - znajdę coś innego pozniej. Team mam super - dziewczyny wiedzą że się staramy i jeśli zajde w ciążę i będę się dobrze czuła to chciałabym pracować chociaz to praca w handlu. Ale postanowiłam nie przedkładać pracy nad rodzinę, to tylko praca. Niby wszystko super ale nikt nie jest niezastąpiony. Oczywiście Tobie tego nie życzę i oby praca była super, ale nadal praca to tylko praca 🥰

Chochlik12, Czajnik, S_va_88 lubią tę wiadomość

🩷 30l.
    AMH 0.64
    Niski estradiol na początku cyklów
    Potwierdzone owulacje, endometrium OK, prog OK.
    Cykle 29 dni.
    21' nowotwór złośliwy tarczycy, całkowita resekcja + radioterapia I-131
    Euthyrox 100 i 125

🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'
    Ilość 96 mln
    Ilość w ejakulacie 200 mln
    Żywotność 80%
    Ruch a + b 60 %
    Morfologia 1% ❌

⌛ 7 miesiąc

27.06 - wizyta niepłodnościowa
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 porad, jak ubrać dziecko na zimowy spacer

Niekiedy zimowa aura za oknem może zniechęcać do spacerów... Tymczasem jest to świetny sposób na budowanie odporności, dotlenienie organizmu i zapewnienie aktywności fizycznej dla dziecka. Jak zatem przygotować się na zimowy spacer? Sprawdź 7 porad, jak ubrać dziecko!

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ