X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    @Nana11 widzę kreseczkę i czekam a kolejne testy! oby tak dalej!

Dziewczyny, ja mam zagwozdkę, bo powinnam zapisać się po teście pozytywnym ciążowym na wizytę u ginekologa i nie wiem kogo wybrać. Na znanym lekarzu tych ludzi jest tak dużo, a wszystkie moje doświadczenia z lekarzami były do tej pory średnie.

Wczoraj byłam na wizycie ze świadomością, że może być za wcześnie (4 tydz. 4 dzień), ale zwolnił się termin i pomyślałam, że to może znak. Zostałam potraktowana jak wariatka XD, usłyszałam w sumie, tylko tyle żebym nikomu nie mówiła o ciąży, bo mogę poronić (ja już jestem wystarczająco zlękniona i nie potrzebuje w moim życiu lekarek, które mówią mi jak częsta jest ciąża biochemiczna i że "natura musi sobie sama poradzić"). Dodam, że wizyta była na NFZ i liczyłam chociaż na skierowanie na badania krwi, TSH i informację czy suplementy , które biorę są ok (mam niski poziom b12 i ferytryny). W zamian usłyszałam, że jestem artystką (bo pani spytała mnie o zawód) i stąd ta moja wrażliwość. XD

No i cóż, wczoraj cały dzień przepłakany i wyszłam z tego gabinetu totalnie w poczuciu, że jestem w urojonej ciąży XD

A! Pani zapytała mnie jeszcze skąd pomysł na robienie testu tak wcześnie (zrobiłam go chyba 2 dni po terminie spodziewanej miesiączki),

Mam więc pytacie czy polecacie kogoś z Wrocławia? Ja źle znoszę takie wstrętne babska, więc potrzebuję kogoś wyrozumiałego, kto otuli moje lęki i nie będzie mi mówił kogo mogę informować o ciąży.

Ufff, ale mi się ulało (znowu się rozpłakałam pisząc to)
    O Boże, jakbym słyszała moja ostatnia wizytę u jednej babki. Na domiar wykrakała i poroniłam. Rozumiem i ściskam mocno 🫂 jak najdalej od takich lekarzy 🤬

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • Mardotka Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Melduję biel, kto by się spodziewał.🙄
    Przytulam 😔

👩34 👨39
    12 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

USG ✅ Cytologia ✅ Morfologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
    Żelazo - 150
    Ferrytyna - 36
    D3 - 72
    MTHFR C677T homo
    Badanie nasienia ✅
    Drożność - wrzesień
    Suple 💊
    D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Boże, co za babsko! Nie przejmuj się w ogóle, to jest totalny brak empatii. Aczkolwiek faktycznie, dosyć wcześnie wizyta, bo na usg widać jeszcze nic nie będzie raczej, ale no i co z tego? Mogłaś chcieć dopytać, cokolwiek, nie powinna mówić takich rzeczy.
    A dla mnie wcześnie robiony test to jest kilka dni po owulacji, nie po terminie miesiączki 🙈
    No tak, ja nawet nie oczekiwałam USG. Ale był ten wolny termin (chciałam się zapisać do niej za jakiś czas dopiero) i stwierdziłam że ok, pójdę. Na bank nie oczekiwałam że lekarka będzie mnie pouczać komu mam mówić o teście 🤣 no i trochę liczyłam na skierowanie na badania TSH i innych rzeczy z krwi (myślę że to zarodkowi w żaden sposób nie zaszkodzi 🤣) a po coś ten NFZ chyba jest. Nie wiem, ja mam takie podejście (bardzo źle) że jak ktoś starszy i z autorytetem mi coś mówi to ja w to wierzę. I teraz już wierzę że niepotrzebnie mówiłam o wyniku testu dwóm osobom i że ta ciąża to żadna ciąża bo może być puste jajo

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)

zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12

szczęśliwa wegetariańska para 🩷
  • Czajnik Koleżanka

Wysłany: 19 lutego, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Właśnie dostałam maila – przeszłam do 3. etapu rekrutacji! 🥲 Niby się cieszę, ale z drugiej strony, jeśli zmienię pracę, to chyba będziemy musieli zwolnić ze staraniami… Chciałabym przynajmniej wejść na standardową umowę, a nie na okres próbny.

Może kilka miesięcy przerwy? Sama nie wiem, jak to ugryźć. 🫣 Firma chce, żeby nowa osoba zaczęła już w kwietniu, więc wszystko dzieje się dość szybko – lada dzień czeka mnie ostatni etap rozmów.

Co robić, aaa! Czekam na test i trzymam kciuki, że jednak się uda – wtedy problem z głowy i nie będę musiała zmieniać pracy! 😂🤞🏻 Ale muszę już powoli podjąć decyzję, co dalej, jeśli się nie uda. 🫣

Gratuluję kolejnego etapu! A jaki jest okres próbny? Ja też ostatnio to rozkminiam bo jestem w jakichś rekrutacjach i opracowuje strategie 😅 ale mam 3 miesiące okres wypowiedzenia a w każdej nowej pracy 3 miesiące okres próbny także po dwóch latach rozkmin co robić - zdaje się na los 😅
    Na pewno sobie poradzisz cokolwiek by nie wyszło, lepiej po macierzyńskim wrócić do fajnej nowej pracy niż się kisić w starej! Kibicuję, dawaj znać!

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 11.2022

Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni

05.2025 - pierwszy raz II, biochem :(
    04.2025 Pelna diagnostyka wszystko ok - dalej niska ferrytyna
    11.2024 Morfologia: ferrytyna 16
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5

On: 31 lat
    04.2025 - super wyniki, morfologia 10% (!!!)
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny, tulę mocno za te wredne małpiszony… 🫠
    Nana11, coś tam widać! 💖🤞🏻 Ja na Twoim miejscu poszłabym na betę!

Właśnie dostałam maila – przeszłam do 3. etapu rekrutacji! 🥲 Niby się cieszę, ale z drugiej strony, jeśli zmienię pracę, to chyba będziemy musieli zwolnić ze staraniami… Chciałabym przynajmniej wejść na standardową umowę, a nie na okres próbny.

Może kilka miesięcy przerwy? Sama nie wiem, jak to ugryźć. 🫣 Firma chce, żeby nowa osoba zaczęła już w kwietniu, więc wszystko dzieje się dość szybko – lada dzień czeka mnie ostatni etap rozmów.

Co robić, aaa! Czekam na test i trzymam kciuki, że jednak się uda – wtedy problem z głowy i nie będę musiała zmieniać pracy! 😂🤞🏻 Ale muszę już powoli podjąć decyzję, co dalej, jeśli się nie uda. 🫣

Łączę się w bólu, i jednocześnie gratuluję
    Na moje obecne stanowisko właśnie ruszyła rekrutacja 🫣 i szczerze zaczynam mam obawy czy ja poradzę sobie na nowym stanowisku.
    😜Nie takie były plany, miało być L4 a nie uczenie kogoś nowego moich obowiązków i nauka czegoś totalnie nowego na moim "nowym".
    Jednak jestem dobrem myśli mimo wszytsko, i tak w razie ciąży musieliby kogoś zatrudnić na moje miejsce.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 12:13

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 10/2024
    Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
    Cyt+hpv: luty_ok
    USG tarczycy: ok
    TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
    FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
    E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
    AMH: 1.340 (mediana 2.81)
    D3: luty_>150 | maj_141
    PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
    EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
    PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
    USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu

Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
    Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH

10cs Cud 😍
    24.06 beta 410 | prog 25,40
    26.06 beta 1217
    02.07 beta 13.641 | prog 29,64 | TSH 2.06 | ft3 4,73 | ft4 17,8
    03.07 pęcherzyk ciążowy (4t6d)
    17.07 12mm ❤️
    29.08 🩺
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 gratulacje!

Saule współczuję ci tej wizyty, zgadzam się, że za wcześnie ale nie musiała Cię aż tak straszyć. Okropne to.
    Ale nie przejmuj się. Jesteś w ciąży i za kilka tygodni wyrzucisz nam pierwsze zdjęcie Twojej fasolki ❤️

Co do cykli, to moje raczej krótkie 25/26 dni. W kontekście starań spoko, bo szybciej kolejny cykl. Ale z drugiej strony boję się, że krótsze cykle bardziej wyczerpują moją rezerwę jajnikowa 😂 co jeszcze w kontekście mojego wyższego FSH mnie trochę martwi.
    Teraz 29 lat w miesiączkować zaczęłam w wieku 13 lat

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

👱‍♀️
    ❌Endometrioza 1 stopnia z adenomiozą, podejrzenie polipa i stanu zapalnego
    ❌Hashimoto
    ✅MUCHa
    ✅ANA,ANA1,AMA,ASMA
    ✅Kariotyp
    ❌BX, jeden KIR implantacyjny
    ❌FSH 01.2025 (8,72) 03.2025 (15,70)
    TSH (0,80)
    Anty TPO (134) ❗
    AMH (0,26)-->(0,14) ❌❌❌❌❌

👨
    Koncentracja (114,4 mln)
    Ruch szybki postępowy a (13,49 %)
    Morfologia (2 %) ❌

🍀🍀🍀Start IVF MZ🍀🍀🍀
    I procedura ❌
    📆21.05.2025 - punkcja - pobrano 4 🥚komórki, 2 MII + biopsja endometrium, 0 ❄️

II procedura 🙏

‼️ Helikobakter pylori

Czy w tym roku spotka mnie chociaż jedna dobra rzecz?
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule, AnMiPe, Agni97, Nana11 dziękuję za wsparcie 💖 jesteście the best. Przed chwilką rozmawiałam z mężem o tym, że mam tu psiapsi, którym relacjonuje moje życie 😂

Czajnik – trzy miesiące okresu próbnego, trzymam kciuki też za Ciebie 💖🤞🏻
    Ja gdybym wtedy posłuchała serca i odeszła, kiedy zaczęło się psuć w firmie, to może już miałabym fajną umowę gdzie indziej i pracowała bez stresu… 😂
    Szkoda, że nie mamy na brzuchu takiego licznika, który odlicza czas do ciąży – o ile łatwiej byłoby zaplanować życie! 😂

Zosia667, a Twoje nowe stanowisko bardzo różni się od poprzedniego?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 12:33

Agni97, Czajnik, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • brilka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik, gratuluję i trzymam kciuki żebyś dostała propozycję pracy! 🤞🏻

Dziękuję za wszystkie przytulasy, ale szczerze mówiąc nie zrobiła ta biel już na mnie żadnego wrażenia 🙄 Czekam na 🐒, umawiam drożność i zmieniam termin wizyty w klinice na marzec, jeśli będzie termin. Jeśli lekarz zaproponuje iui to idziemy w to, to dla nas wciąż większa szansa niż w sypialni 🤷🏻‍♀️ Jak usłyszymy, że na naturalną ciążę nie mamy wielkich szans i powinniśmy pomyśleć o ivf to nie będziemy potrzebowali myśleć, pójdziemy w to. Mam tylko nadzieję, nie usłyszę że mamy jeszcze kilka cykli próbować naturalnie z monitoringiem. W piątek spodziewamy się wyników badań nasienia, oby chociaż nie było gorzej niż wcześniej. Jak będzie to chyba nawet drożność sobie odpuszczę 🤦🏼‍♀️

Chochlik12, Loraa, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
    05/08 - start stymulacji: Puregon 225j + Orgalutran 0,25
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj mały szpital młody chory chyba ma wszystko co można mieć od kaszlu przez Katar, gorączkę po ból brzucha i biegunkę 🤦🏼‍♀️

Z nowości byłam dzisiaj na badaniach krwi zgodnie ze zleceniem mojej gin 3dpo. Progesteron 10,11ng/ml
    Estradiol 44.08pg/ml.
    Jestem w szoku bo to moj najwyższy progesteron od kilku miesięcy a badałam go przed wzięciem pierwszej tabletki i globulki progesteronu.
    Estradiol znowu niski ale mam dzisiaj zrobić zastrzyków pół ovitrelle i za 3 dni znowu. Trochę mnie stresuje tylko testowanie po tym bo nie mam pojęcia kiedy będzie najlepiej i kiedy to się wypłuka co by nie było zbędnych nadziei. Ale naprawdę mam takie dobre przeczucia, że jak się nie uda to naprawdę spadnę z wysokiego konia i będzie bardzo bolało

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
    On 🙋🏻‍♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷10cs (1 cykl na CLO, zivafert, utrogestan 3x300)
    🩸09.06
    🥚27.06 potrójna owulacja
    🤞10.07 ⏸️
    I beta 187,14. II beta 400,92. III beta 812,61
    16.07 usg- kropek 🥹
    25.07 USG mamy jedno ♥️ ale obok pojawił się młodszy drugi kropek 🫣
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Chochlik, gratuluję i trzymam kciuki żebyś dostała propozycję pracy! 🤞🏻

Dziękuję za wszystkie przytulasy, ale szczerze mówiąc nie zrobiła ta biel już na mnie żadnego wrażenia 🙄 Czekam na 🐒, umawiam drożność i zmieniam termin wizyty w klinice na marzec, jeśli będzie termin. Jeśli lekarz zaproponuje iui to idziemy w to, to dla nas wciąż większa szansa niż w sypialni 🤷🏻‍♀️ Jak usłyszymy, że na naturalną ciążę nie mamy wielkich szans i powinniśmy pomyśleć o ivf to nie będziemy potrzebowali myśleć, pójdziemy w to. Mam tylko nadzieję, nie usłyszę że mamy jeszcze kilka cykli próbować naturalnie z monitoringiem. W piątek spodziewamy się wyników badań nasienia, oby chociaż nie było gorzej niż wcześniej. Jak będzie to chyba nawet drożność sobie odpuszczę 🤦🏼‍♀️

Brilka dawaj znać jak tam piątkowe wyniki 💖 trzymam kciuki, żebyście znaleźli szybki termin w klinice. 😁

Starania o pierwsze od 01.24 🤍🤰🏻
    Rest 😴😴😴
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    No tak, ja nawet nie oczekiwałam USG. Ale był ten wolny termin (chciałam się zapisać do niej za jakiś czas dopiero) i stwierdziłam że ok, pójdę. Na bank nie oczekiwałam że lekarka będzie mnie pouczać komu mam mówić o teście 🤣 no i trochę liczyłam na skierowanie na badania TSH i innych rzeczy z krwi (myślę że to zarodkowi w żaden sposób nie zaszkodzi 🤣) a po coś ten NFZ chyba jest. Nie wiem, ja mam takie podejście (bardzo źle) że jak ktoś starszy i z autorytetem mi coś mówi to ja w to wierzę. I teraz już wierzę że niepotrzebnie mówiłam o wyniku testu dwóm osobom i że ta ciąża to żadna ciąża bo może być puste jajo

Oj trafiłam na podoba lekarkę w luxmedzie 😅 przyszłam z krwawieniem i też dostałam wykład po co tak wcześnie test, że to pewnie nie ciąża, a beta rośnie od torbieli (zobaczyla jakies których nikt później nie widział, a miałam kilka usg w ciągu 2 tygodni) i też poczułam się jak histeryczka/wariatka.
    Wszystko w dodatku było w dość miłym tonie, więc miałam niezły mindfuck.

W każdym razie ja też jestem z Wrocka i jutro idę na ostatnią kontrolę w luxmedzie, bo mam pakiet, szybkie terminy itd. Ale jeśli uda mi się kolejny raz zobaczyć dwie kreski na teście to po ostatnich doświadczeniach z lekarzami stamtąd myślę, że odżałuje kasę na wizyty w której z polecanym przychodni typu Ginmedica albo Medfemina. Nie wiem jeszcze na kogo konkretnie, będę musiała poczytać, ale za dużo niepewności i stresu mnie te wizyty w luxmedzie kosztowały, więc chciałabym też w końcu trafić na kogoś empatycznego i takiego co wzbudzi moje zaufanie, a nie na dzień dobry zdołuje.

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 13 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🦠05.25 ureaplasma - out 🤟
    🔥06.25 - drożność - ok 👌

🍀26.08 - pierwsza wizyta w klinice
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Jak ja bym chciała mieć cykle 28dniowe 😳
    U mnie średnio 35 dni…
    Przez co starania i czekanie wydłuża się
    W poprzednim cyklu złapałam owulację mniej więcej w 22 dc…

Znam to...

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    Oj trafiłam na podoba lekarkę w luxmedzie 😅 przyszłam z krwawieniem i też dostałam wykład po co tak wcześnie test, że to pewnie nie ciąża, a beta rośnie od torbieli (zobaczyla jakies których nikt później nie widział, a miałam kilka usg w ciągu 2 tygodni) i też poczułam się jak histeryczka/wariatka.
    Wszystko w dodatku było w dość miłym tonie, więc miałam niezły mindfuck.

W każdym razie ja też jestem z Wrocka i jutro idę na ostatnią kontrolę w luxmedzie, bo mam pakiet, szybkie terminy itd. Ale jeśli uda mi się kolejny raz zobaczyć dwie kreski na teście to po ostatnich doświadczeniach z lekarzami stamtąd myślę, że odżałuje kasę na wizyty w której z polecanym przychodni typu Ginmedica albo Medfemina. Nie wiem jeszcze na kogo konkretnie, będę musiała poczytać, ale za dużo niepewności i stresu mnie te wizyty w luxmedzie kosztowały, więc chciałabym też w końcu trafić na kogoś empatycznego i takiego co wzbudzi moje zaufanie, a nie na dzień dobry zdołuje.
    O cześć! W takim razie jesteśmy team Wrocław! To ja jestem ciekawa kiedy te testy robić w takim razie… jak do tej „ciąży” podchodziłam na luzie, to po wczorajszym otworzyła się we mnie skrzynia leków i obaw.
    Ch*j z tym!
    Ale to doradzanie kiedy mówić o ciąży to też wydaje mi się absurd. Powiedziałam bliskim osobom i moja strategia jest taka, że jak się nie uda (oczywiście liczę że się uda) to mam wokół siebie przyjaciółki którym się wypłaczę i pójdę na drinka. Nie umiem takich rzeczy jak smutek i żal ukrywać i wiem że będę potrzebować wsparcia.
    Dziwne, że w kraju w którym tak się broni nienarodzonego życia, strofuje się kobiety przed tym kiedy i co mają mówić o swojej ciąży. Takie mam właśnie przemyślenia po wczorajszym wykładzie. I kumam, że osoby sobie czasem radzą lepiej jak nikt o stracie nie wie i to szanuję. Ale każda ciąża to indywidualna sprawa i dla mnie to kwestia komfortu i takiego wsparcia bliskich również jak coś pójdzie nie tak. No chyba ten komentarz był dla mnie najbardziej bolesny bo poczułam się jak trzynastolatka. 🤣

Czajnik, Pustynia, Marcia03 lubią tę wiadomość

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    O cześć! W takim razie jesteśmy team Wrocław! To ja jestem ciekawa kiedy te testy robić w takim razie… jak do tej „ciąży” podchodziłam na luzie, to po wczorajszym otworzyła się we mnie skrzynia leków i obaw.
    Ch*j z tym!
    Ale to doradzanie kiedy mówić o ciąży to też wydaje mi się absurd. Powiedziałam bliskim osobom i moja strategia jest taka, że jak się nie uda (oczywiście liczę że się uda) to mam wokół siebie przyjaciółki którym się wypłaczę i pójdę na drinka. Nie umiem takich rzeczy jak smutek i żal ukrywać i wiem że będę potrzebować wsparcia.
    Dziwne, że w kraju w którym tak się broni nienarodzonego życia, strofuje się kobiety przed tym kiedy i co mają mówić o swojej ciąży. Takie mam właśnie przemyślenia po wczorajszym wykładzie. I kumam, że osoby sobie czasem radzą lepiej jak nikt o stracie nie wie i to szanuję. Ale każda ciąża to indywidualna sprawa i dla mnie to kwestia komfortu i takiego wsparcia bliskich również jak coś pójdzie nie tak. No chyba ten komentarz był dla mnie najbardziej bolesny bo poczułam się jak trzynastolatka. 🤣

W ogóle nie sądzę żeby to był temat w kompetencji lekarza 🤷‍♀️ komu i kiedy mówić to sprawa bardzo indywidualna i takie pogadanki nic nie wnoszą.

Saule lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 13 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

💊 Pueria Uno, d-inozytol, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, cynk, l-arginina, laktoferyna, kurkumina+piperyna, resweratrol + zioła Ojca Sroki
    🔥06.25 - drożność - ok 👌

• karczoch321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    Ch*j z tym!

W ogóle nie sądzę żeby to był temat w kompetencji lekarza 🤷‍♀️ komu i kiedy mówić to sprawa bardzo indywidualna i takie pogadanki nic nie wnoszą.

A jak trafisz na fajnego lekarza to podziel się namiarem, tu albo w wiadomości 💕

Saule lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34 / 35
    🍀 13 cs
    💔 02.25 - 6tc / CP

🔥06.25 - drożność - ok 👌

• Ola8999 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule, dokładnie, twoja sprawa komu mówisz. Ja też bym przyjaciółkom powiedziała zaraz po pozytywnym teście, jakby nic z tego nie wyszło to prędzej czy później i tak bym im się wygadała.

Saule lubi tę wiadomość

♀️'89 ♂️'87
    starania od 06.2023
    AMH 1.2 🤔 drożność ✅ biopsja endo ➡️ 💊 histeroskopia ✅ IUI ❌ KIR BX ✅ Kariotypy ✅
    13.06 kwalifikacja in vitro ✅
    16.06 ⏸️ 11dpo 🫢 naturals
    beta 132,58/544,35/1849,89 🎉
    30.06 5+3 CRL 2,8mm zarodek z echem
    8.07 6+4 CRL 6mm i bijące ♥️
    14.07 7+3 CRL 1,5cm tętno 154/min
    24.07 9+0 CRL 2,6cm 🤞
    29.07 9+5 CRL 3,1cm
    11.08 ⏳
    18.08 prenatalne ⏳🤞

preg.png
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

A jak trafisz na fajnego lekarza to podziel się namiarem, tu albo w wiadomości 💕
    Dobrze! Dam znać ! :)

karczoch321 lubi tę wiadomość

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

• Nana11 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Saule wrote:
    Ch*j z tym!

Oj tak, przez takie "to wcześnie, możesz poronić itd", ja prawie nikomu nie mówiłam, a później po stratach i tak się czułam fatalnie, miałam ochotę opowiedzieć albo wykrzyczeć wszystkim jak cierpię, a nie mogłam. Nie życzę najgorszemu wrogowi poronienia.

Ola8999 lubi tę wiadomość

12.24 💔 6tc
    01.25 💔 6tc

19.02 ⏸️
    10.03 0, 53cm - serce bije!
    31.03 2,5 cm - mały misio ❤️
    14.04. prenatalne - 5,12 cm
    25.04. 152 bpm, 13+2
    14.06. ➡️ połówkowe
  • Dżozu Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja śledzę swoje cykle od 2018 r. i pod względem nieregularności jest to dramat... od 21 do 55 dni. W ostatnim roku było to 28-50, przy czym większość średnio ok 37. Duży duży wpływ ma u mnie stres, to moja obserwacja.
    Czy którejś udało się wyregulować takie cykle? Co ma na to wpływ, na co zwrócić uwagę?
    Zawsze mam problem z umawianiem się na wszelkie usg piersi itp. A teraz wyłapywanie owulacji...
    Bardzo mnie ciekawią doświadczenia długookresowców :)

starania na luza od 2/24; 📣 1szy cykl Clostilbegyt i monitoring cyklu

⏸️ 10.07.2025 🤩 po raz pierwszy w życiu 🤩
    11.07 - beta 60,60
    14.07 - beta 258
    17.07 - beta 882,6
    23.07 - beta 11 tys.
    29.07 - 4,5 mm Kropka 🐤🥳 ciąża młodsza o tydzień (późna owulka)

preg.png
  • Claudii Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Hej dziewczyny, tulę mocno za te wredne małpiszony… 🫠
    Nana11, coś tam widać! 💖🤞🏻 Ja na Twoim miejscu poszłabym na betę!

Ja we wcześniejszej pracy miałam umowę na 3 lata i chciałam się starać pod jej koniec bo czułam, że mi jej nie przedłużą ale niestety oni postanowili mi zrobić niespodziankę i jak umowa kończyłaby się w listopadzie to wręczyli mi wypowiedzenie w lipcu ☺️ Moje plany spełzły na niczym, był 1 szybki strzał, że albo się uda w 1 cyklu albo nie. Niestety się nie udalo. Na szczęście prześlizgnęłam się płynnie do innej pracy w tej samej branży, która mówi że jesteśmy jedną wielką rodziną, ale po drodze tej bywało roznie. Aktualnie mam umowę do listopada ale postanowiłam, że się staramy i jeśli rzeczywiście tak się wspieramy w tej firmie to mnie będą chcieli zostawić, a jeśli nie to trudno - znajdę coś innego pozniej. Team mam super - dziewczyny wiedzą że się staramy i jeśli zajde w ciążę i będę się dobrze czuła to chciałabym pracować chociaz to praca w handlu. Ale postanowiłam nie przedkładać pracy nad rodzinę, to tylko praca. Niby wszystko super ale nikt nie jest niezastąpiony. Oczywiście Tobie tego nie życzę i oby praca była super, ale nadal praca to tylko praca 🥰

Chochlik12, Czajnik, S_va_88 lubią tę wiadomość

K 🩷 30l.
    AMH 0.71
    21' resekcja raka tarczycy + radioterapia I-131
    lekka adenomioza ❌ MUCHa ✅ Sono-HSG ✅

M 🩵 31l.
    Seminogram MAJ 25'/LIPIEC 25'
    Ilość 96 mln/200 mln ➡️ 44mln/87mln
    Żywotność 80% ➡️ 61%┃ Ruch a + b 60 % ➡️ 35%
    Morfologia 1% ➡️ 0% ❌┃ROS ✅ ┃SCD ✅ ┃MAR ✅

1-6 cykl bez pomocy medycznej
    7 cykl: monitoring + encorton + luteina + duphaston ❌
    8 cykl: lametta ⌛

08.08 - wstępna kwalifikacja do IVF
‹‹ 133 134 135 136 137 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ