Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    W walentynki były hece ❤️więc na betę w marcu lecę 🏃🏻‍♀️

The best ✨

Chochlik12, karczoch321, Dżozu, cysterka95, Runnerka, onalola, Olisska, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
    01.2025 walczymy od nowa 🍀
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piękne pomysły na nazwę dla kolejnego wątku – aż miło się czyta! 😁😁

A czy mamy już chętną na przyszłą prowadzącą? Śmiało, zgłaszajcie się! Gorąco polecam – funkcja lekka, dobrze płatna, w młodym, dynamicznym zespole – naprawdę warto! 🤣💖

AnMiPe, Dżozu, snieżka, Loraa, Pustynia, Nana11, Kaliope, cysterka95, Lana, Claudii, onalola, almost.there, izzou97, Meggi_**, Olisska, Marzycielka94, ellevv, Lisik, Mstka, S_va_88, Marcia03, Nayeli lubią tę wiadomość

14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Piękne pomysły na nazwę dla kolejnego wątku – aż miło się czyta! 😁😁

A czy mamy już chętną na przyszłą prowadzącą? Śmiało, zgłaszajcie się! Gorąco polecam – funkcja lekka, dobrze płatna, w młodym, dynamicznym zespole – naprawdę warto! 🤣💖

A będą owocowe czwartki? Z koszem buraków, awokado i innych cudów na płodność? 🤣

Agni97, Chochlik12, snieżka, Nana11, Kokosik, Kaliope, Lana, Claudii, almost.there, Olisska, Marzycielka94, Lisik, S_va_88, Marcia03 lubią tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁7 cs

💔 02.25 - 6tc

💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Belia Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Brilka tulę za biel 🫂 i życzę ci powodzenia w kolejnych krokach.
    @AnMiPe przykro mi że to tak długo trwa! Ale teraz w kolejnych postach doczytałam, że owulka była tydzień temu więc albo do tygodnia przyjdzie okres albo nie przyjdzie bo jesteś w ciąży. Ból piersi może, nie musi być objawem.
    @Mamnadzieje123 po owulacji zaczyna się okres niepłodny. Niby komórka jest w stanie przeżyć 24h, chociaż niektóre źródła podają 6-12h. Najlepiej jak plemniki czekają na komórkę a nie na odwrót. Ale jeżeli seks był wczoraj wieczorem to myślę, że szansa jest. 😉
    @Nana11 no jest cień! I to 9dpo! Kciuki zaciśnięte, żeby ciemniała. Rozumiem Twoje obawy. Mam nadzieję, że tym razem ułoży się wszystko prawidłowo.
    @Saule nie przejmuj się. Lekarze traktują nas pacjentów jak obiekt swojej pracy i mocno się dystansują niestety. Stąd takie teksty, a wrażliwość jest rzadkością. Mi lekarz ostatnio powiedział, że najlepiej jakbym robiła testy tydzień po terminie @ bo biochemy są ostatnio coraz częstsze dlatego, że dziewczyny za wcześnie testują. Pomyślałam sobie, że akurat mi jakby się spóźnił okres tydzień to bym tego testu nawet robić nie musiała, chyba tylko jako formalność. Poszukaj sobie kogoś na spokojnie za dwa tygodnie. A na becie byłaś?
    Jeżeli chodzi o to komu mówić komu nie. To mega mnie to wkurw*a bo ja np przy drugiej ciąży, jak już wiedziałam, że najprawdopodobniej ja stracę szybko napisałam do przyjaciółek, że jeszcze jestem ale pewnie nie będę i żeby trzymały kciuki i tak mi to wsparcie pomogło, że nie wiem jakbym sobie sama poradziła. Pewnie odbiłoby się to na mojej psychice dużo bardziej więc niech nikt nie mówi komu, kiedy i po co my kobiety w ciąży mówimy o ciąży!
    @Chochlik12 gratulacje przejścia do trzeciego etapu! Wiem, że to trudne ale najlepiej skupić się na tym co jest tu i teraz a nie gdybać. Jednak mam nadzieję, ze koniec miesiąca rozwieje twoje wątpliwości 🤞🏼

Chochlik12, AnMiPe, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    🔜 17.03 gin USG, co dalej?
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, magnez, inozotol z NAC
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    JAK?! Bo przypomnę, u mnie 62 dc.

Myślę, że to głównie zasługa suplementów i może też samej stymulacji?

Ja trafiłam pierwszy raz do ginekolog w sprawie starań w kwietniu 2024 i to był jakiś 50 dzień cyklu. Ona mi wtedy powiedziała, że widać po jajnikach że PCOS, wysłała na badania hormonalne, które to potwierdziły. Potem ogólnie zaczęłam czytać i doszłam do wniosku, że u mnie chyba zawiniła antykoncepcja hormonalna przyjmowana przez 10 lat 🫣 Po odstawieniu (w czerwcu 2023) moje cykle były w cały świat, a im dalej w las tym bardziej się wydłużały i nic nie zwiastowało, żeby to się miało unormować.

Ze zmian, to przede wszystkim zredukowałam ilość cukru, która w mojej diecie do tej pory była zatrważająca (codziennie słodycze, herbata i kawa z 3 łyżkami cukru, tabliczka czekolady zjadana na raz jak batonik - miałam tak od zawsze i w rodzinie to nawet była moja łatka, że ja to za słodyczami w ogień). Staram się też jeść o starych porach. No i przede wszystkim suplementy. Najpierw startowałam z Ovulomed Max, ale dziewczyny tutaj ostrzegły mnie, że zawiera syntetyczny kwas foliowy, więc odstawiłam. Przestawiłam się na Fertistim, oprócz tego Wit b12 (w fertistimie jest tylko b6), koenzym q10, cynk, selen, jod, melatonina. Myślę, że wyregulowanie tych cyklów to najbardziej zasługa inozytolów, które są w Fertistimie (ja piję 2x dziennie)

Ważny też jest regularny ruch - nie jestem fanką sportu, pracuję z domu przed kompem, ale staram się codziennie spacerować i chodzę na zajęcia 2 razy w tygodniu - salsation (trochę taka zumba) i pilates. Teraz jeszcze wdrożyłam sobie stretching z filmikami z YouTube żeby lepiej tam wszystko ukrwić :D

Dodatkowo, ja miałam kilka cykli stymulowanych i zastanawiam się też, czy przez to organizm nie “przypomniał sobie” w pewien sposób jak ma działać… W każdym razie gdy musiałam przerwać stymulację w październiku, to każdy cykl był mniej więcej po 35 dni, jeden miał chyba 39. Także chyba jest poprawa. Wiadomo, nie jest super, ale jest dużo lepiej. No i były owulacyjne, co było super sukcesem. Obecnie znów jestem na stymulacji, bo chciałam trochę nam pomóc, a dodatkowo uwinąć się ze staraniami przed wyjazdem 😂😂😂
    Generalnie to mega długa droga, jakbym miała to podsumować to:
    1. Dieta (jem dużo buraków, warzyw ogólnie, jakiś pestek dyni, orzechów, staram się żeby te posiłki były zbilansowane, ale też bez szaleństw i głodzenia się - cheat day się zdarzy czasami)
    2. Suplementy
    3. Ruch
    5. Stymulacja???

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 15:52

Dżozu, AnMiPe lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • Dżozu Przyjaciółka

Wysłany: 19 lutego, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    O, to ja też sobie zapisałam!

Emotki dowolnie, nie jestem w tym dobra :D

Marzec przeplata deszcz i słońce, a my czekamy na serce bijące!

Marzec szepcze ciche słowa, może już dzisiaj dzidzia gotowa?

Kapryśny marzec, deszcz i słońce – my wciąż czekamy na nasze brzdące!

Prawdziwy Mickiewicz :D

Myślałam nad tym przez cały spacer z psem, ale brak mi polotu w porównaniu z tą poezją :D

Jedyne co się urodzilo to: "luty poleciał w kulki, ale w marcu trafiamy w owulki" 😅

Chochlik12, cysterka95, Claudii, izzou97, Meggi_**, Olisska, Marzycielka94, Lisik, AnMiPe, Mstka, S_va_88 lubią tę wiadomość

34 i 41

probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
    +
    pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akurat miałam wenę 🫣

A gdy w marcu powrócą bociany 🕊️ niech bezpiecznie dostarczą nasze bobasy 💌

Trochę deszczu trochę słońca ☔️☀️ w naszych łonach zakwitnie wiosna 🌺

w marcu wiosenne porządki 🧹 a wraz z nimi dzieciątka początki 👶

Marzec, czy słoneczny ☀️ czy grzmotliwy ⚡ dla staraczek przeszczęśliwy 🤰🏻

Marzec, miesiąc radości💃🏻 budzi do życia małe fasolki 🫛

Chochlik12, Loraa, Kaliope, AnitaK, onalola, Meggi_**, Olisska, Marzycielka94, Lisik, AnMiPe, S_va_88, Marcia03 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 14.03 ponowne badanie
    11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)❓,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:
    A będą owocowe czwartki? Z koszem buraków, awokado i innych cudów na płodność? 🤣

Dokładnie, a olej z czarnuszki i wiesiołka w dystrybutorach 😂

karczoch321, Lana, Lisik, AnMiPe lubią tę wiadomość

14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • snieżka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karczoch321 wrote:

przydałyby się jeszcze orzechy brazylijskie, bo to spory wydatek 😅

Chochlik12, Lana lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33
    11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
    TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)❓,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️
  • Nana11 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Nana11 ja też widzę, trzymam kciuki żeby ładnie ciemniała 🥰 planujesz iść na betę?

Saule, masakra co za lekarka, co to za tekst w ogóle 🤯 a najgorsze że to kobieta kobiecie tak….

Planuję, ale lekarz mi kazał po skierowanie dzwonić, jak coś wyjdzie, żeby monitorować przyrosty, także jak mi się uda umówić na teleporadę szybko, to myślę że w najbliższych dniach pójdę

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kitka_ wrote:
    Byłam na usg, myślałam, że podejdziemy do drugiego IUI w tym miesiącu. Ale przymusowa przerwa..
    Okazało się, że mam dwie cysty 35 i 38 mm na obu jajnikach. Ponad tydzień temu miałam okropny ból podbrzusza, nie wiem czy była jeszcze trzecia cysta, która pękła czy może te rosły i dlatego.
    Lekarka mówi, że za mocno zareagowałam na leki.

Czy któraś z Was miała takie cysty ostatnio? Co robić, żeby jak najszybciej się wchłonęły? i czy są jakieś szanse na owulacje w tym cyklu?

Ja miałam. Nie ostatnio, ale przy pierwszym cyklu z gonadotropinami. Ból z jednej strony był taki, że nie byłam w stanie się załatwić. Nawet sikanie sprawiało problemy. Wchłonęła mi się w ciągu jednego lub dwóch cykli (już nie pamiętam). Ale nie mogłam być dalej w tym cyklu stymulowana🤷 trzymam bardzo kciuki, żeby szybko się wchłonęło <3

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
    📆18.03.2025 wizyta w klinice
    📆23.04.2025 biopsja kontrolna
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pomysł

W marcu ziemia budzi się do życia 🍀 w naszych brzuszkach nowe życie tlić się zaczyna 💚

snieżka, Kaliope, AnitaK, onalola, DreamBee, Meggi_**, Olisska, S_va_88, Marcia03 lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

03.04.2025 - USG endometriozy
    28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    03.04 - USG endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
    👨
    04.04 - badanie nasienia
  • White1 Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też coś dodam

Dzień kobiet to dobry czas 🌸 by urosło życie w nas 🤰

Marzec puka do mych drzwi 🌱 może czas, byś był to Ty ⭐

W marcu czuć nadziei blask 🍀 może nadszedł na nas czas 🥰

snieżka, Kaliope, a_aandzela, AnitaK, Justa28, Claudii, onalola, DreamBee, almost.there, Meggi_**, Olisska, Loraa, Lisik, S_va_88, Marcia03, emciak lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜rozszerzone badania nasienia

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde dziewczyny przeczytałam, ale tyle mądrych rzeczy napisałyście, że aż mi głowa eksploduje!

Chochliku, jak dla mnie - bierz byka za rogi! A co będzie potem to się będziesz martwić później 😂😂😂 wielkie gratulacje!

Zgadzam się ze wszystkim co napisałyście o mówieniu o ciąży i chyba nie mam nic do dodania poza tym, że moja przyjaciółka o swojej ciąży, o którą walczyła trzy lata informowała dopiero w drugim trymestrze. Kiedyś o tym gadałyśmy i stwierdziła, że to było takie głupie i że zrobiła tak, bo “każdy tak robił” “bo się nie mówi”. O drugiej ciąży powiedziała mi od razu po teście (wiem, że powiedziała tylko mi), niestety okazało się, że puste jajo. Myślę że było jej łatwiej, mogłyśmy o tym pogadać, pytałam jak się czuje, co powiedział lekarz. No sama nie wiem.
    Myślę że wiele zależy od czlowieka, niektórzy są bardziej wylewni, inni mniej. Pointa chyba taka, żeby nie sugerować się tym “co robią wszyscy” tylko działać zgodnie z własnymi potrzebami:) Np wrzucić na forum zdjęcie cienia cienia z kliku dni po owulacji 😂😂😂

White1, Chochlik12, DreamBee, Saule, S_va_88, beautifullady lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91

Ona:
    podejrzenie IO ❌
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On:
    morfologia 2% ❌
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

• Kaliope Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik płyń z prądem :) może zmiana pracy będzie początkiem dobrej passy? :) jakoś mam przeczucie, że pójdziesz potem za ciosem w kwestiach ciążowych ;) za to trzymam kciuki.

Finch czy Ty nie masz przypadkiem dziś USG? ;) daj znać!

Też jestem team Wrocław. To znaczy aktualnie sercem (bo mieszkam za granicą). Ale kocham to miasto i tęsknię za nim całą duszą. Tam się urodziłam, wychowałam i przeżywałam najpiękniejsze chwile. Jeśli przyjdzie mi robić in vitro, to też pewnie tam. Póki co, przy każdej wizycie zachwycam się i zakochuję od nowa. A teraz doceniam tym bardziej :)

Mało się odzywam, bo dalej jestem „zawieszona”. Niebawem wizyta u ginekologa i jakieś postanowienia, co dalej. Na moją klinikę leczenia bezpłodności jestem póki co obrażona🤷

Chochlik12, DreamBee, kitka_ lubią tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
    📆18.03.2025 wizyta w klinice
    📆23.04.2025 biopsja kontrolna
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ten luty się ledwo rozpoczął a tu już propozycje na marzec! Jak to możliwe, że ten czas się tak dłuży (bo czekam na testowanie), a jednocześnie tak zapier🏃‍♀️‍➡️🏃‍♀️‍➡️🏃‍♀️‍➡️🏃‍♀️‍➡️ 🫣

DreamBee, S_va_88 lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91

Ona:
    podejrzenie IO ❌
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

On:
    morfologia 2% ❌
    hormony w normie ✅

• snieżka Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszczo jedno:

Niechaj marzec w objęciach natury🍃pod naszym sercem maleństwo utuli 🤰🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 16:15

Kaliope, DreamBee, Loraa, S_va_88, Marcia03 lubią tę wiadomość

👩🏻 29 👦🏻 33

👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔆żywotność - 78%
  • Lana Koleżanka

Wysłany: 19 lutego, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Hej Dziewczyny,
    Po tym, jak wczoraj wieczorem się rozpłakałam i nakrzyczałam na męża, że obiecał mi zrobić kanapkę, a nie zrobił 😂, stwierdziłam, że jednak może zatestuję wcześniej (9dpo) i dzisiaj rano zrobiłam test. I jest cień... Czy Wy też widzicie?
    https://ibb.co/fVHfx2P2

Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórki

Wielkie, wielkie gratulacje! <3 Rośnijcie zdrowo! Planujesz wybrać się na betę?

Nana11 lubi tę wiadomość

👩🏼 24 l.
    AMH 2.68
    LH 9.90
    FSH 6.89
    Estradiol 45 (3dc)
    Progesteron 19 (8 dpo)
    DHEA 5,13
    Testosteron 18

Hemoglobina 11 ❌
    Żelazo 69
    Ferrytyna 17,5 ❌
    D3 49
    B12 627
    TSH 1,46
    Kwas foliowy 13,2

Wymaz MUCH:
    Mycoplasma 👍🏻
    Ureaplasma ❌
    Chlamydia ⏳

Cytologia ⏳

🤵🏻32 l.
    Seminogram:
    Liczba/ ml 78 mln
    Całkowita liczba: 171,6 mln
    Ruch progresywny: 48 %
    Morfologia: 3 % ❌

Starania od 12.2023 r.
    Od 11.2024 r. Z pomocą medyczną
    11.2024 r. Ovitrelle ❌
    12.2024 r. Zivafert ❌
    01.2025 r. Menopur + Zivafert ❌
    02.2025 r. cykl natutralny 🤞🏼
    7.04.2025 r. HSG
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W marcu na drzewach pierwsze pączki 🌳 w grudniu słodkie naszego maleństwa rączki 👶
    W marcu lecą do nas bociany 🪽 w grudniu bobas ukochany 🎄
    Marzec miesiącem kobiecości 🩷 niech w moim brzuchu bobas zagości👶
    Niech pierwszy dzień wiosny 💐przyniesie nam w grudniu prezent radosny 👶

Kaliope, snieżka, Lana, Dżozu, DreamBee, cysterka95, Meggi_**, Olisska, Loraa, Marzycielka94, AnMiPe, S_va_88, Marcia03, emciak lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻
    🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
    On 🙋🏻‍♂️
    🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
    🩸08.03💉?🥚?
    🤞?
    ———————————————————
    💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli
  • kitka_ Autorytet

Wysłany: 19 lutego, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaliope wrote:
    Ja miałam. Nie ostatnio, ale przy pierwszym cyklu z gonadotropinami. Ból z jednej strony był taki, że nie byłam w stanie się załatwić. Nawet sikanie sprawiało problemy. Wchłonęła mi się w ciągu jednego lub dwóch cykli (już nie pamiętam). Ale nie mogłam być dalej w tym cyklu stymulowana🤷 trzymam bardzo kciuki, żeby szybko się wchłonęło <3

dziękuję za odpowiedź! miałam pisać do Ciebie na priv, ale nie byłam pewna czy zaglądasz

Kaliope lubi tę wiadomość

starania o pierwsze od czerwca 2023
    34l.👱🏻‍♀️ 32l.👨

03.2024 💔 9tc

1 IUI Puregon+Ovitrelle, Cyclogest ❌

Co dalej?
‹‹ 135 136 137 138 139 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ