Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Lana wrote:Wielkie, wielkie gratulacje!
Rośnijcie zdrowo! Planujesz wybrać się na betę?
Dziękuję! ❤️
Tak, ale nie zdążyłam z pracy zadzwonić umówić się do lekarza, a teraz już jestem z mężem, a chciałam mu niespodziankę zrobić 🙈 wieczorem idziemy akurat na koncert znajomych, także trzymałam w tajemnicy cały dzień, więc mu powiem razem z małym prezentem
Ogólnie we mnie póki co jeszcze więcej niepokoju niż radości, obiecałam też mężowi, że tym razem postaram się mniej przywiązywać do ciąży na początkowym etapie, w razie jakiegoś niepowodzenia, także staram się w miarę na chłodno podejść, jutro rano powtórzę test i na betę do soboty spróbuję się wybrać
Strasznie przykro mi jest, że poprzednie przeżycia odbierają tyle i nie da się normalnie cieszyć jak człowiek 😅S_va_88 lubi tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Misiu, czy Ty już testowałaś dzisiaj?
Wydaje mi się, że już jakoś długo Cię nie widziałam tu na forum 🥹 jak się miewasz? 💖
Miło że o mnie pamiętasz. Niestety mam problemy rodzinne i próbuje czytać forum w wolnym czasie ale nie mam kiedy pisać.
Miałam dziś testować ale nie miałam dobrych warunków do tego więc testuje jutro.
Dużo mam w tym miesiącu stresów, nawet nie mam kiedy ekscytować się tym że może się udało.
Dużo mi daje pierwsza strona wątku bo to dla mnie takie streszczenie co się tu wydarzyło 🙂.S_va_88 lubi tę wiadomość
Starania o pierwsze 👶🏻od 2018 r.
nasz Cud 👼💔
Starania o kolejne👶🏻od 2023 r.
12/2024 8 tc. 👼💔 -
Nana11 wrote:Hej Dziewczyny,
Po tym, jak wczoraj wieczorem się rozpłakałam i nakrzyczałam na męża, że obiecał mi zrobić kanapkę, a nie zrobił 😂, stwierdziłam, że jednak może zatestuję wcześniej (9dpo) i dzisiaj rano zrobiłam test. I jest cień... Czy Wy też widzicie?
https://ibb.co/fVHfx2P2
Na razie się nie cieszę bardzo, poprzednie dwie ciąże straciłam, więc okropnie się boję powtórki
9dpo i taka kreska!!! Pięknie🙂Nana11 lubi tę wiadomość
nasz Cud 👼💔
12/2024 8 tc. 👼💔 -
AnitaK wrote:@Miś zatem wspieramy Cię tutaj duchowo i śle wirtualny przytulas 🫂🫂
Pamiętam o Was. I wypatruje tych dwóch kresek 🤞✊Mardotka, AnitaK lubią tę wiadomość
nasz Cud 👼💔
12/2024 8 tc. 👼💔 -
W marcu pierwszy dzień jest wiosny 🌷 a w mym brzuszku dzikie pląsy 💃
Wiosna idzie 🌸 bocian leci 🪽 niech przyniesie nam już dzieci! 🤱
Marzec otwiera nowe drzwi 🏡 niech beta rośnie - raz, dwa, trzy! ⏸️Meggi_**, AnitaK, snieżka, Dżozu, Loraa, cysterka95, Lisik, Kaliope, Chochlik12, S_va_88, Marcia03, emciak lubią tę wiadomość
-
Przyjmowała któraś ovitrelle po owulacji na niski poziom estradiolu? Przyjęłam pierwszą połówkę i dręczy mnie ta myśl odnośnie testowaniaStarania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
A nadrobić jeden dzień to tyle czytania!! 🤭🤭
@Nana11 widać widać!!
Świetne pomysły dziewczyny na nowy wątek, nawet ciezko wybrać, które najlepsze, podziwiam za kreatywność!! 🤩🤩
Ja na razie troche odpuszczam starania, muszę skupic sie na sobie, mężu i córci 🥰
Rozmawialam jedynie z moją gin i zrobimy juz dla wszystkiego hsg aby wiedzieć co i jak i czy tam problemu nie ma. Później glowa trochę odpocznie i będziemy wtedy działać 😊S_va_88 lubi tę wiadomość
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
02.2025 Chwila przerwy.. -
Omgg dopiero teraz zczailam się o co chodzi z tym wpisywaniem na testowanie i że wszystko jest na pierwszej stronie, brawo ja 🙈🙈🙈
Dżozu, Marzycielka94, AnitaK, Miś, Pustynia, S_va_88 lubią tę wiadomość
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
02.2025 Chwila przerwy.. -
Zosia667 wrote:Zaplanowałam testowanie na 13.03 czyli dzień po terminie @
A ty Marzycielko kiedy planujesz testing?
Nana - widać widać, trzymam kciuki i cieszę się razem z Tobą 😘😘😘
Miś - trzymam kciuki, złap trochę oddechu i spokoju, i wracaj jak czas pozwoli 🥰
A co do tytułu to nie gniewajcie się, ale Olisska swoimi propozycjami rozbiła dzisiaj bank 😂❤️ chyba najbardziej do gustu mi przypadło „w walentynki były hece ❤️ więc na betę w marcu lecę” - ale dodałabym tu emotikonkę rakiety, bo dobrze wiemy jak to bywa z naszą cierpliwością 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 18:29
AnitaK, Miś, Olisska, S_va_88, Nana11 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
Badania nasienia przed nami -
Kaliope wrote:Chochlik płyń z prądem
może zmiana pracy będzie początkiem dobrej passy?
jakoś mam przeczucie, że pójdziesz potem za ciosem w kwestiach ciążowych
za to trzymam kciuki.
Finch czy Ty nie masz przypadkiem dziś USG?daj znać!
Też jestem team Wrocław. To znaczy aktualnie sercem (bo mieszkam za granicą). Ale kocham to miasto i tęsknię za nim całą duszą. Tam się urodziłam, wychowałam i przeżywałam najpiękniejsze chwile. Jeśli przyjdzie mi robić in vitro, to też pewnie tam. Póki co, przy każdej wizycie zachwycam się i zakochuję od nowa. A teraz doceniam tym bardziej
Mało się odzywam, bo dalej jestem „zawieszona”. Niebawem wizyta u ginekologa i jakieś postanowienia, co dalej. Na moją klinikę leczenia bezpłodności jestem póki co obrażona🤷
@Kaliope, jeżeli dobrze pamiętam też mieszkasz w Niemczech. Widzę na stopce, że staracie się z pomocą medyczną i mam pytanie - chodzicie tylko do ginekologa czy także do kliniki niepłodności? Gdzieś na innym wątku dziewczyny narzekały, że w Niemczech jest nieco wieksza biurokracja i trochę inne standardy i że często ginekolog ma związane ręce i nawet za bardzo nie może zrobić podstawowych badań w kierunku niepłodności. Czy Twoje doświadczenie jest podobne ?👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- aktualnie 10cs 🤞
- 10.03 wizyta w nowej klinice leczenia niepłodności
- kwiecień: powtórka badań nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG
- badanie nasienia: morfologia 2%, ruchliwość ok -
Dobra, teraz widzę że napisałaś także że byliście w klinice 😅😅 ale jesteś obrażona, więc nie wiem co to znaczy 😅👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- aktualnie 10cs 🤞
- 10.03 wizyta w nowej klinice leczenia niepłodności
- kwiecień: powtórka badań nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG
- badanie nasienia: morfologia 2%, ruchliwość ok -
Ps też powiedziałam mężowi o naszym forum i dzisiaj mnie zapytał „co u Twoich nowych koleżanek?”, więc pozdrawiamy was razem bardzo serdecznie!🥳😂
AnitaK, White1, Kokosik, Agni97, Justa28, sandrac_94, Loraa, Miś, Zosia667, Lisik, AnMiPe, DreamBee, izzou97, Czajnik, Kaliope, Olisska, Pustynia, Chochlik12, S_va_88, beautifullady, Marcia03, Nayeli lubią tę wiadomość
👩 31
👨 36
Marzycielka94 wrote:Ps też powiedziałam mężowi o naszym forum i dzisiaj mnie zapytał „co u Twoich nowych koleżanek?”, więc pozdrawiamy was razem bardzo serdecznie!🥳😂
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Kaliope wrote:Chochlik płyń z prądem
może zmiana pracy będzie początkiem dobrej passy?
jakoś mam przeczucie, że pójdziesz potem za ciosem w kwestiach ciążowych
za to trzymam kciuki.
Finch czy Ty nie masz przypadkiem dziś USG?daj znać!
Też jestem team Wrocław. To znaczy aktualnie sercem (bo mieszkam za granicą). Ale kocham to miasto i tęsknię za nim całą duszą. Tam się urodziłam, wychowałam i przeżywałam najpiękniejsze chwile. Jeśli przyjdzie mi robić in vitro, to też pewnie tam. Póki co, przy każdej wizycie zachwycam się i zakochuję od nowa. A teraz doceniam tym bardziej
Mało się odzywam, bo dalej jestem „zawieszona”. Niebawem wizyta u ginekologa i jakieś postanowienia, co dalej. Na moją klinikę leczenia bezpłodności jestem póki co obrażona🤷
Wstawiam Wam zdjęcie mojej Kropeczki ❤️
Jest jeszcze za malutka na serduszko, ma niecałe 2 mm a akcje serca widać od 4 podobno, ale lekarka zapewniała, że wszystko narazie wygląda dobrze ❤️
Trochę ulżyło ale odetchnęłabym już całkowicie jakbym to serduszko jednak widziała 🤭
No ale jest mały Gremlin, na swoim miejscu 🥹
https://zapodaj.net/images/aa4de4529c23b.jpgSaule, sandrac_94, Loraa, cysterka95, Miś, Marzycielka94, onalola, almost.there, White1, Nana11, Mardotka, ellevv, Migotka96, Agni97, Lisik, AnMiPe, snieżka, brilka, DreamBee, AnitaK, Dżozu, izzou97, Czajnik, Mstka, Kaliope, Sunday_92, Olisska, Ola8999, S_va_88, Sreberko, Marcia03 lubią tę wiadomość
-
W marcu jak w garncu 🍵 ciążowe humory 🤪 i deszczyk euforii 💦🤩
Gdy natura budzi się do życia🌱 plemniki w ruchu – nie do wybicia 💪🏼w marcu miłość w łonie rozkwita 💖
W marcu patrzę na dwie kreski ⏸️ w grudniu mocno tulę Cię do piersi 👩👦Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego, 19:13
Loraa, Dżozu, Kaliope, Chochlik12, Marcia03 lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 14.03 ponowne badanie
11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)❓,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️,Testosteron wolny 24,00 pg/ml ❇️ -
Zizu952 wrote:Jestem team "Oby w marcu nareszcie, były dwie kreski na teście ⏸️👶🏼" cudowne ♥️♥️♥️👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron – 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 – 7dpo
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC
👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
👸🩺03/25 Gin
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺 -
Finch11 wrote:Właśnie wracam do domu! Kochane jesteście ze pamiętacie takie rzeczy 😍
Jest jeszcze za malutka na serduszko, ma niecałe 2 mm a akcje serca widać od 4 podobno, ale lekarka zapewniała, że wszystko narazie wygląda dobrze ❤️
Trochę ulżyło ale odetchnęłabym już całkowicie jakbym to serduszko jednak widziała 🤭
https://zapodaj.net/images/aa4de4529c23b.jpg
Wzrusz 🥹 piękny kropek, niech zdrowo rośnie ❤️Finch11, Agni97 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Finch11 wrote:Właśnie wracam do domu! Kochane jesteście ze pamiętacie takie rzeczy 😍
https://zapodaj.net/images/aa4de4529c23b.jpgFinch11 lubi tę wiadomość
👩 31
👨 36
Marzycielka94 wrote:Coś pięknego moc towarzyszyć Ci w tych emocjach🥹🥹🥹❤️❤️
almost.there, Marzycielka94, cysterka95, Agni97, Kaliope, Pustynia, S_va_88, Sreberko lubią tę wiadomość