Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny, pora na nocne rozkminy 👋🏼🛁😁
Pytanie do naszych kochanych mam, które miały szczęście ujrzec ||.
Wasz szczęśliwy cykl- kiedy owulacja i kiedy było serduszkowane?
Za wszystkie historie dziękuję.pupuś, Loraa, Marzycielka94, Chochlik12, DreamBee, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
sandrac_94 wrote:Nie wiem, czy wiesz ale warto witaminę D połączyć z tłustym posiłkiem - wtedy jest większa przyswajalność. Ja też na początku tamtego roku dostałam od internisty Wit D na receptę, chyba 2 tabletki po 20tys jednostek i miałam to brać właśnie w połączeniu z np. jajecznicą. Po tej uderzeniowej dawce brałam 4-6tys i teraz zeszłam na 2tys, bo poziom jest całkiem okej.
A jaki masz poziom ferrytyny? Ja badałam na początku 2024 i wychodziła 15, więc też zaczęłam jeść więcej mięsa czerwonego i pić zakwas. Skoczyła ładnie do 42 we wrześniu a w styczniu już miałam 25. Co prawda w diecie tego czerwonego mięsa było mniej, ale byłam zaskoczona że tak bardzo spadło i zaczęłam się tym stresować. Tydzień temu byłam na konsultacjach u dietetyka klinicznego, patrzyła na moje badania krwi całościowo. Powiedziała, że mam się tak tą ferrytyna nie stresować bo na podstawie poziomu żelaza i innych parametrów z morfologii nie widać niedokrwistości. Z drugiej strony bardzo wysoka ferrytyna to też stan zapalny. Z tego co wiem optymalne wartości to 40-60
Tak, u mnie również zawsze z tłustym posiłkiem.
Co do ferrytyny, to ciężki temat, bo naprawdę trzeba codziennie pilnować nawyków, żeby ten poziom utrzymać. Inaczej spada.
Ja mam 30, przynajmniej tyle było w badaniu jakiś czas temu.
Polecam ci włączyć laktoferyne, probiotyk i witaminę C do posiłków z żelazem.
Ja niedługo też będę badać ponownie i mam nadzieję że podskoczysandrac_94 lubi tę wiadomość
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
11 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH/FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH ⌛️
03.2025 Drożność ⌛️
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Myśmy w tym szczęśliwym cyklu starali się w 11 i 13 dniu, jestem prawie pewna, że ten 11 zadziałał, ale kiedy dokładnie była owulacja to nie wiem.
Teraz jestem w 4+4 i wzięła mnie infekcja. Mojego chłopaka wzięło wcześniej, miałam nadzieję, że mój organizm wygra na wczesnym etapie, ale niestety. No i boli gardło, a nie mogę wziąć na to nic sensownego. Jednocześnie boję się, że to zaszkodzi tej mojej wczesnej ciąży. Jak żyć?Siasi lubi tę wiadomość
👩 33 👨 55
Starania od 09/2024
⏸️ 12.02.2025 beta HCG 124,5
🧪 14.02.2025 beta HCG 379,5, progesteron 40,0
🧪 18.02.2025 beta HCG 2128,0
📅 06.03.2025 pierwsza wizyta (6+4) 1cm bąbelka z ❤
📅 26.03.2025 druga wizyta (9+3)
📅 14.04.2025 prenatalne (12+1)
-
@Siasi, jak nauczyć się optymizmu?
Nana11 lubi tę wiadomość
👩 33 👨 55
Starania od 09/2024
⏸️ 12.02.2025 beta HCG 124,5
🧪 14.02.2025 beta HCG 379,5, progesteron 40,0
🧪 18.02.2025 beta HCG 2128,0
📅 06.03.2025 pierwsza wizyta (6+4) 1cm bąbelka z ❤
📅 26.03.2025 druga wizyta (9+3)
📅 14.04.2025 prenatalne (12+1)
-
Finch11 wrote:Właśnie wracam do domu! Kochane jesteście ze pamiętacie takie rzeczy 😍
Wstawiam Wam zdjęcie mojej Kropeczki ❤️
Jest jeszcze za malutka na serduszko, ma niecałe 2 mm a akcje serca widać od 4 podobno, ale lekarka zapewniała, że wszystko narazie wygląda dobrze ❤️
Trochę ulżyło ale odetchnęłabym już całkowicie jakbym to serduszko jednak widziała 🤭
No ale jest mały Gremlin, na swoim miejscu 🥹
https://zapodaj.net/images/aa4de4529c23b.jpgFinch11 lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
cysterka95 wrote:Proces wygląda po kolei tak: lekarz zakłada wziernik tak jak do cytologii i wprowadza przez szyjkę cienki cewnik. Jest to nieprzyjemne, ale mnie akurat nie bolało, chociaż co osoba to inne doświadczenie. Ten cewnik jest zakończony takim balonikiem i gdy cewnik już jest w macicy to balonik jest pompowany żeby zabezpieczyć cewnik przed wysunięciem podczas badania. I przez ten cewnik właśnie podawany jest kontrast (to już mnie bolało), w tym samym czasie lekarz wsuwa do pochwy głowicę USG i ogląda jak wygląda przepływ kontrastu
Cienki cewnik, okkk juz wszystko jasne 😃😃 wlasnie tego elementu mi brakowało w moich domysłach 🤭 dziękuję dziewczyny ❤cysterka95 lubi tę wiadomość
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
02.2025 Chwila przerwy.. -
Treaclynat wrote:Tak, u mnie również zawsze z tłustym posiłkiem.
Co do ferrytyny, to ciężki temat, bo naprawdę trzeba codziennie pilnować nawyków, żeby ten poziom utrzymać. Inaczej spada.
Ja mam 30, przynajmniej tyle było w badaniu jakiś czas temu.
Polecam ci włączyć laktoferyne, probiotyk i witaminę C do posiłków z żelazem.
Ja niedługo też będę badać ponownie i mam nadzieję że podskoczy
Też słyszałam o witaminie C .. jeszcze muszę pozbyć się nawyku picia kawy lub herbaty do posiłku. Słyszałam, że to też może zmniejszać wchłanialność żelaza.Treaclynat lubi tę wiadomość
👩👨31 lat + 🐶 2 lata
- aktualnie 10cs 🤞
- 10.03 wizyta w nowej klinice leczenia niepłodności
- kwiecień: powtórka badań nasienia
ona:
- od lutego suplementacja pod okiem dietetyka klinicznego (omega3, pyłek pszczeli, chlorofil, b complex, wit D, cynk, magnez, NAC, kwas foliowy, wsparcie wątroby)
- badania krwi w normie (hormony, morfologia, homocysteina, wit D, kwas foliowy)
- regularne cykle (28-30dni), owulacja potwierdzona usg
- brak chorób przewlekłych
- walka ze stresem
on:
- suplementacja (wit D, kwas foliowy, koenzym q10, omega3, pyłek pszczeli)
- WZJG
- badanie nasienia: morfologia 2%, ruchliwość ok -
Testy owulacyjne + premom;
Czy w apce te cyferki się wahają czy powinno LH codziennie rosnąć?PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Mstka wrote:Hej, dziewczyny!
Nadrobiłam właśnie dwa dni nieobecności na forum 💪
Przytulasy za wszystkie biele i małpy 😢🫂
Gratuluję ⏸️!❣️
@Finch! Przepiękny kropek, wzruszyłam się max! 😍💚
U mnie dzisiaj pierwszy dzień @, poskładała mnie kompletnie 😒 Dziś też miałam wizytę u mojego ginekologa na NFZ, na którą czekałam 3 miesiące. Myślę, że trafiłam na jakiś wyjątek od reguły, bo na chwilę obecną to jest jedyny lekarz, któremu tak ufam. Wspaniałe podejście, tona empatii i konkrety. Chyba nie bez powodu jest ordynatorem na porodówce 💪
Jakoś mnie uspokoił dziś, bo wyniki dużo lepsze niż ostatnio jak u niego byłam, i dał znać, że pracuje też w klinice leczenia niepłodności gdybyśmy się zdecydowali - fakt, że prywatnie, ale po moich przejściach z lekarzami za taką opiekę jestem w stanie zapłacić chyba wszystkie pieniądze 😅
Na razie wykupiliśmy wakacje na początku kwietnia w Calpe w Hiszpanii, niedaleko Alicante ☀️ Jednak na 10 dni, a nie 5 😂 Także teraz odliczam do wakacji 😎
Calpe super wybór!
Koniecznie zobaczcie La Muralla Roja - budynek którym inspirował się serial squid games ,a spać tam to już w ogóle kosmos 😊 ale no cenią się.
I suuuuper jest restauracja EVEREST TANDOORI NEPALI-INDIAN RESTAURANT & TAKE AWAY. Czasem o niej myślę po 3 latach 🙃
I mam nadzieję że wam się uda wejść na wielką skałę, nam się nie udało i z tego co pamiętam coś tam wcześniej trzeba było rezerwować. W każdym razie baw się dobrze i przywieź fasolkę w brzuchu 🤞Mstka lubi tę wiadomość
11cs
👫27
HSG ✅
USG pod kątem endo ✅
AMH 3,7
Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
TSH 0,196
Estradiol 40
Prolaktyna 34,2 ❗
Testosteron 46,9
ALT 38❗
AST 36 ❗
Glukoza 77,50
Żelazo 89,8
Ferrytyna 21,73 ❓
Homocysteina 6,81
On : Morfologia 10%
Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex -
Lisik wrote:Calpe super wybór!
Koniecznie zobaczcie La Muralla Roja - budynek którym inspirował się serial squid games ,a spać tam to już w ogóle kosmos 😊 ale no cenią się.
I suuuuper jest restauracja EVEREST TANDOORI NEPALI-INDIAN RESTAURANT & TAKE AWAY. Czasem o niej myślę po 3 latach 🙃
I mam nadzieję że wam się uda wejść na wielką skałę, nam się nie udało i z tego co pamiętam coś tam wcześniej trzeba było rezerwować. W każdym razie baw się dobrze i przywieź fasolkę w brzuchu 🤞
Dziękuję! Nie wiedziałam o La Muralla Roja 😮 Na pewno skorzystamy, bo squid game mega lubię! Restauracje już zapisuję 😅 Na skałę planujemy wejść, też mam nadzieję że się uda, dobrze wiedzieć o rezerwacji 💪Lisik lubi tę wiadomość
♀️27 ♂️ 27
➡️starania "na luzie" od 07.2024
➡️ 6cs "na poważnie"
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
Siasi wrote:Hej dziewczyny, pora na nocne rozkminy 👋🏼🛁😁
Za wszystkie historie dziękuję.
Ja myślałam że się nie udało testy ujemne. Był to pierwszy cykl po odstawieniu tabletek, serduszkowalismy 5 dni przed owulacją którą obstawiamy według badań prenatalnych bo za chiny ludowe nie wiem kiedy to mogło by być, owulacja była w 18dc według tych przewidywań. Ale to była podróż poślubna totalny luz, alkohol, ciepło i ❤️ inne czasySiasi lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
pupuś wrote:Myśmy w tym szczęśliwym cyklu starali się w 11 i 13 dniu, jestem prawie pewna, że ten 11 zadziałał, ale kiedy dokładnie była owulacja to nie wiem.
Teraz jestem w 4+4 i wzięła mnie infekcja. Mojego chłopaka wzięło wcześniej, miałam nadzieję, że mój organizm wygra na wczesnym etapie, ale niestety. No i boli gardło, a nie mogę wziąć na to nic sensownego. Jednocześnie boję się, że to zaszkodzi tej mojej wczesnej ciąży. Jak żyć?
Część. Argentin - T jest super. I można używać w ciąży.
-
Rozumiem, miś – przesyłam Ci dużo ciepła! ❤️
Mika1992, super, że dołączasz! Rozgość się, czuj się swobodnie, ale mamy nadzieję, że nie zostaniesz tu zbyt długo! 😉
@Finch, jakie przepiękne maleństwo! 😍 Cieszę się razem z Tobą – niech rośnie zdrowo!Finch11, Miś lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dzisiaj 3 dpo i czuję jakby mnie coś zalewało śluzem poowulacyjnym 🫣 nigdy tak nie miałam po owulce. Z jednej strony wiem, że organizm jeszcze by nawet nie wiedział o potencjalnej ciąży, ale z drugiej… 🤣
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 00:08
DreamBee, Marzycielka94, Miś, AnitaK, S_va_88, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Treaclynat wrote:Ja dziś trochę z doskoku, bo miałam kolejny zalatany dzień, ale zapomniałam was wczoraj zachęcić, do sprawdzenia witaminy D.
Oczyiwsice, że wiedziałam, że to witamina płodności, oraz że każdy zaleca zbadać jej poziom, bo mamy niedobory. Natomiast jakoś wyszłam z założenia, że skoro od 1,5 roku suplementuje non stop dawkami 2-6 tysiecy (różnie bywało) - i to z dodatkiem magnezu, k2 i omegi - to na pewno jest super. No i guzik, wyszedł niedobór. Jestem zła na siebie, że tak późno to zbadałam, bo to naprawdę może nam bardzo utrudniać szansę na zapłodnienie. To była pierwsza rzecz na którą zwróciła uwagę lekarz w klinice niepłodności, że to bezwzględnie do podniesienia.
Ja suplementuje teraz 10 tysięcy jednostek. Za jakiś miesiąc powtórzę badanie.
Naprawdę nie suplementujcie w ciemno, kto jeszcze nie badał to lećcie i upewnijcie się że macie ten poziom minimum 40-50, bo jak nie to naprawdę trzeba brać końskie dawki, żeby to wyrównać.
Już nie mówiąc, że ja to jeszcze walczę z niską ferrytyna…
Przygotowanie organizmu to naprawdę ogromny krok milowy w wielu przypadkach
No to teraz mnie nastraszyłaś 🫠ja badałam pod koniec listopada i wyszedł mi duży niedobór a lekarz zalecił jedynie 2 tys jednostek z vigantoletten. Od tamtego czasu biorę i mam badać poziom w marcu🫣ale patrząc na przypadki tutaj to mam złe przeczucia, że pewnie nie podniosła się za wiele👩23. 👦26. 🐈⬛4
Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
Obecnie 5 CS
11.2024: Cytologia✅️ TSH 3,4❌️
Wit. D3 11,5❌️
2.2025: wit. D3 ✅️ -
Dziewczyny, u mnie już poranek, dzień planowanej miesiączki. Na razie po ciotce nie ma śladu, a na teście (miałam tylko taki o czułości 25 mlU/ml biel...
Czy którejś z Was wyszedł+ test dopiero parę dni po planowanej miesiączce? Szukam dla siebie ostatnich nadziei, żeby się nie podłsmać całkiem. 😁❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.
👸🏻34 l. 🧔🏻34 l.
🐣 2 cs
4.12.2024 - wyjęta Mirena, starania o drugiego 🐥 - start.
6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.
Połowa stycznia 2025 - zielone światło 💚 dla starań 🤞🏻 -
Treaclynat wrote:Ja dziś trochę z doskoku, bo miałam kolejny zalatany dzień, ale zapomniałam was wczoraj zachęcić, do sprawdzenia witaminy D.
Oczyiwsice, że wiedziałam, że to witamina płodności, oraz że każdy zaleca zbadać jej poziom, bo mamy niedobory. Natomiast jakoś wyszłam z założenia, że skoro od 1,5 roku suplementuje non stop dawkami 2-6 tysiecy (różnie bywało) - i to z dodatkiem magnezu, k2 i omegi - to na pewno jest super. No i guzik, wyszedł niedobór. Jestem zła na siebie, że tak późno to zbadałam, bo to naprawdę może nam bardzo utrudniać szansę na zapłodnienie. To była pierwsza rzecz na którą zwróciła uwagę lekarz w klinice niepłodności, że to bezwzględnie do podniesienia.
Ja suplementuje teraz 10 tysięcy jednostek. Za jakiś miesiąc powtórzę badanie.
Naprawdę nie suplementujcie w ciemno, kto jeszcze nie badał to lećcie i upewnijcie się że macie ten poziom minimum 40-50, bo jak nie to naprawdę trzeba brać końskie dawki, żeby to wyrównać.
Już nie mówiąc, że ja to jeszcze walczę z niską ferrytyna…
Przygotowanie organizmu to naprawdę ogromny krok milowy w wielu przypadkach
Hej, dzięki za wskazówki odnośnie wit. D. Co do ferrytyny wrzucam filmik Kasi od hormonów https://youtu.be/PYPsDx50oFY?si=ulMNQsatgCc0YKyy
Ma chyba jeszcze jeden filmik, nie wiem czy dokladnie w tym tłumaczy gospodarkę żelazową w organizmie - w skrócie ważna jest tez w tym wszystkim Miedź.
Kasia poleca oczywiście wątrobę wołową, ale ja jestem wegetarianką więc ratuję się póki co chlorofilem i pylkiem pszczelim, bo też wyszła mi nisko ferrytyna i żelazo.
Witamine D chyba też muszę jeszcze podbić. I tak, znam osobiscie sytuację gdzie niedobór tej witaminy u faceta uniemożliwiał ciążę, po uregulowaniu ciąża się pojawiła
Treaclynat, AnitaK lubią tę wiadomość
34 i 41
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
+
pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 -
Siasi wrote:Hej dziewczyny, pora na nocne rozkminy 👋🏼🛁😁
Za wszystkie historie dziękuję.Marzycielka94, Siasi, PaulinaNnn lubią tę wiadomość
-
Sunday_92 wrote:Cały czas podczytuje wątek od czasu do czasu, cieszę się, że kropek na miejscu, na kolejnej wizycie na pewno będzie już ❤️ a kiedy wizytujesz? Będę trzymać kciuki
Będziesz prowadzić ciążę w momsclinic?