Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka94 wrote:Tak, mi mówili zawsze, że nawet trzeba, ale tylko wodę, dobrze rozrzedza krew do badania
Ja nie mam problemu z konsystencją, bo leci ładnie, gorzej znaleźć miejsce do wbicia. Nawet ostatnio mi Pani powiedziała, że widać, że piłam. A piłam tylko dzień przed sporo.🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Angi4456 wrote:Dziewczyny zerknijcie proszę, coś się przebija czy mi się tylko wydaje?
https://zapodaj.net/plik-1LdfbOdTu4#
Jak dla mnie biel ⚪Angi4456 lubi tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
Powder wrote:Tak! Zawsze mi mówią, żeby od razu po przebudzeniu wypić szklankę wody i pić do pobrania. I z doświadczenia powiem, że to naprawdę robi robotę. Widzę różnicę sporą 💪🏻
Na tym forum takie hity można się dowiedzieć że głowa mała.
Dla mnie na czczo to było zawsze zero żarcia i picia
U mnie żyły takie że sama bym trafiła (o ile bym wcześniej nie zemdlała), do wyboru do koloru.👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
6cs
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
👸🩺03/25 Gin
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺 -
A mam jeszcze takie pytanie do tych z Was, które mają niedoczynność tarczycy. U mnie fizycznie malutka tarczyca, przyjmuję euthyrox i ostatni wynik 1,45. Jakie suple z kwasem foliowym bierzecie? Bo słyszałam, że nie powinno się takich z jodem? Ale nie wiem na ile to jest faktycznie prawda. Ktoś wie?💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Zosia667 wrote:Na tym forum takie hity można się dowiedzieć że głowa mała.
Dla mnie na czczo to było zawsze zero żarcia i picia
U mnie żyły takie że sama bym trafiła (o ile bym wcześniej nie zemdlała), do wyboru do koloru.
Haha, tak, też się tyyyyle dowiedziałam, że to szok. Cudowna społeczność. 🩷
U mnie jedynym zażaleniem pielęgniarek jest tatuaż, marudzą, że nie widzą. Aczkolwiek tylko te starszej daty. 🤭💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Powder wrote:A mam jeszcze takie pytanie do tych z Was, które mają niedoczynność tarczycy. U mnie fizycznie malutka tarczyca, przyjmuję euthyrox i ostatni wynik 1,45. Jakie suple z kwasem foliowym bierzecie? Bo słyszałam, że nie powinno się takich z jodem? Ale nie wiem na ile to jest faktycznie prawda. Ktoś wie?Starania od 09/24, 8 cs ✨
👩 31
USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Marzycielka94 wrote:Ja biorę Euthyrox 25 mg, jodid i do tego osobno sam folian 400ug💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Z wodą też już próbowałam, i nic 😪
Tak, zrosty też już były grane 😅2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
11.03 konsultacja inny gin
torbiel krwotoczna 😪
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Duphaston 2x1
Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli -
AnMiPe, przepraszam, że się tak wtryniam, trochę sobie przejrzałam postów. Umów się do rodzinnego, teraz niektóre przychodnie mają tzw. opiekę koordynowaną - w ramach tego możesz dostać skierowanie na dodatkowe badania (trab jak Księgowa pisała), USG tarczycy i konsultację endokrynologa - tutaj jest jakaś szybka ścieżka i ja wizytę na NFZ u endokrynologa miałam za 5 dni. Masz szalejącą nadczynność tarczycy, przez to możesz mieć takie długie cykle i szkoda się męczyć jeszcze te dodatkowe tygodnie, trzeba sprawdzić w USG czy to tylko zapalenie czy choroba Gravesa-Basedova. Ja akurat nie pocieszę w kwestii starań, mój endokrynolog zaleca 1,5 roku leczenia, żeby zminimalizować ryzyko kolejnego rzutu, a na pewno minimum pół roku po uzyskaniu stabilnego TSH i wtedy ban na starania.12.2023 🩵
Trombofilia - czynnik II protrombiny hetero
MTHFR hetero
PAI homo
Choroba Gravesa-Basedova -
onalola wrote:Czyli pobierają z dłoni jak AnMiPe ?
Też nie z palca ? 🤔
Fajnie wiedzieć , że nie jestem sama, szkoda tylko że nie ma na nas sposobu na poprawę tego 😢
Tak, z grzbietu dłoni tak jak wenflon czasem dają👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, pijcie więcej wody przed pobieraniem krwi. U mnie po jednej szklaneczce też nic nie leci, ale dwie/trzy szklaneczki przegotowanej, przestudzonej wody, wypite od razu po wstaniu (a nie tuż przed drzwiami laboratorium) naprawdę robią robotę. Spróbujcie, może i u was pomoże 🥳
Marzycielka jak piję dzień przed 3 litry wody a w dzień przed pobraniem prawie litr, tak mi zalecali w laboratorium i wciąż mam problem więc... 😂 Ale ogólnie to prawda, bo jak nie wypiję tyle to jest większy problem. Bo to też nie tylko chodzi o konsystencję a też o wypełnienie żyłWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 11:53
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Beezi wrote:AnMiPe, przepraszam, że się tak wtryniam, trochę sobie przejrzałam postów. Umów się do rodzinnego, teraz niektóre przychodnie mają tzw. opiekę koordynowaną - w ramach tego możesz dostać skierowanie na dodatkowe badania (trab jak Księgowa pisała), USG tarczycy i konsultację endokrynologa - tutaj jest jakaś szybka ścieżka i ja wizytę na NFZ u endokrynologa miałam za 5 dni. Masz szalejącą nadczynność tarczycy, przez to możesz mieć takie długie cykle i szkoda się męczyć jeszcze te dodatkowe tygodnie, trzeba sprawdzić w USG czy to tylko zapalenie czy choroba Gravesa-Basedova. Ja akurat nie pocieszę w kwestii starań, mój endokrynolog zaleca 1,5 roku leczenia, żeby zminimalizować ryzyko kolejnego rzutu, a na pewno minimum pół roku po uzyskaniu stabilnego TSH i wtedy ban na starania.
Bardzo dziękuję za radęNiestety, to nie takie proste - mój rodzinny ma urlop, a cały ten tydzień próbowałam dostać się na zastępstwo i niestety, ale o 7:30 już po numerkach. Nie wiem, jak ludzie to robią. Zresztą, może to i lepiej, bo tylko mojemu rodzinnemu ufam.
Endo mam 13 marca, więc myślę, że to niedaleko. W przyszłym tygodniu mnie nie ma na miejscu, więc i tak nie miałabym możliwości odwiedzić żadnego lekarza. A potem to już tydzień z hakiem.
Trochę mnie dobiłaś z tymi staraniami, nie powiem. Jestem negatywnie zaskoczona, jak to szybko poszło. Rok temu lekarz mówił o hashimoto, w maju robiłam wyniki, które to sugerowały, a teraz tak wszystko poleciało na łeb na szyję.🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
Beezi mam kilka pytań, więc dodałam Cię do przyjaciółek, żeby tu nie spamować, zerknij proszę🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
U mnie jak się niż wkluje to leci, ale pierw ja trzeba namierzyć i wkłuć się. A widzę na własne oczy jak już kombinują że wkłuwa się w żyłę nawet ta widoczna a kto ani kropli2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
torbiel krwotoczna 😪
Duphaston 2x1
ellevv wrote:
Kurdeee właśnie widziałam na innym koncie info o tym, a u mnie jak na złość 3 ostatnie saszetki 😭😭😭💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
AnMiPe wrote:Aqkaracza jak się masz?
Na szczęście krwawienie przeszlo, więc mam nadzieję, że już się organizm skutecznie oczyścił. Fizycznie dobrze. Psychicznie troszkę słabiej, ale nie ma dramatu. JesZcze będzie pieknie;) -
Powder wrote:No właśnie jak to jest z tym jodem. Powinno się go dodatkowo suplować? Bo już zgłupiałam.Starania od 09/24, 8 cs ✨
👩 31
USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Jednak chyba miejsce poboru nie ma znaczenia dla proga, bo dziś podobny wynik 2,49 ng/ml.
Nie wiem co się stało, albo nie doszło do owu, albo nie wiem. Duphaston by mi zaniżał mój naturalny prog ?
Jestem załamana, i dołykam tego dupka do poniedziałku włącznie,ale czekam na @. Chyba Nawet nie będę sikać na test.2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
torbiel krwotoczna 😪
Duphaston 2x1
Masakra z tym fertistimem. Już zamawiajac dwa tygodnie temu miałam takie podejrzenie, bo ceny wszędzie urosły. Pokazuje mi jeszcze dostępność ostatnich sztuk stacjonarnie w paru aptekach, przejadę się dzisiaj, może uda się kupić.31 lat
Hashimoto, niedoczynność tarczycy
MTHFR hetero, PAI-1 hetero
Zespół antyfosfolipidowy?
Starania od 05/2024
28.11.2024 ⏸️
10.01.2024 💔 poronienie zatrzymane