Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    A szukasz terminu na wizytę prywatną? Na znanym lekarzu u niektórych zwalniają się terminy z dnia na dzień, więc warto tam zaglądać

Potwierdzam,
    ja sprawdzam w jakie dni przyjmuje dany lekarz i tego dnia od rana dosłownie poluję aż coś się zwolni.
    Tak upolowałam ostatnią wizytę u endo - a normalnie zapisy ma na koniec maja.
    Kontrolę mam mieć w kwietniu i również będę tak polowała na wizytę, bo tak zwyczajnie nie ma terminów.

snieżka lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    6cs
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
    C.d.n.
    Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
    👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
    👸🩺03/25 Gin
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
  • Dżozu Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Wprowadziłam właśnie od listopada mniej więcej porady na podniesienie go.. banany, akowado, tłuszcze odpowiednie , brokuły , jakieś suple i jak widać jak krew w piach 🤡

Ja sie jeszcze łudzę, że to coś daje. Może któraś potwierdzi, że dieta działa?;D

34 i 41

probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
    +
    pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88
  • Nana11 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Dziewczyny, widzę że mamy tu problem z progesteronem..
    może trochę naturalnych wspomagaczy?

1.Tutaj ze strony ovufriend: https://ovufriend.pl/artykul/problemy-z-plodnoscia-brak-owulacji-3-przepisy-na-koktajle-wspierajace-owulacje,50.html

2. https://invimed.pl/blog/koktajle-plodnosci-czyli-jak-zwiekszyc-plodnosc-i-podniesc-libido

3. https://dietetyk-kliniczny-warszawa.pl/2020/09/02/koktajl-plodnosci/

Najłatwiejszy chyba jest jednak od Kasi Więcej niż hormony (nie wiem czy ten sam wklejała już @Karczoch?) - zawiera antyoksydanty, cynk, wit. E, potas, wapń, które są niezbędne do prawidłowej owulacji.

Podam przypis to może Autorka się nie obrazi ;)

"Hormonalne eliksiry" by Więcej niż hormony, Katarzyna Wróbel, wydanie I, s. 25 ;)

"Smoothie progesteronowe

składniki
    banan 1/2
    awokado 1/2
    owoce jagodowe 1 szklanka
    masło z nerkowców 1 łyżka
    mleko pełnotłuste"

Ja robię cały kielich takiego koktajlu i piję z mężem przez dwa dni ;) nie ma z tym dużo roboty, a może kiedyś się to opłaci...

Jeszcze z jakiegoś e-booka, co chyba ktoś polecał z forum tutaj ostatnio, na progesteron super jeszcze:
    wątroba, twarde sery, ziemniaki, banany, nasiona słonecznika, sezam, bataty, buraki i kakao.

Dżozu lubi tę wiadomość

• Meggi_** Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Onalola, u mnie też zawsze problem z pobraniem krwi, także jak widać nie jesteś sama, nawet nie sądziłam, że aż tyle jest takich przypadków 🤣 też się zawsze czuję jak jakiś eksperyment medyczny xd na szczęście raczej nie mdleje bo już się przyzwyczaiłam że mnie kłują po parę razy, a potem przez tydzień siniaki, że hej. Mi też pielęgniarka mówiła że widocznie mam genetycznie taki układ żył właśnie, jak się już wkłują to znowu nie leci 🫣😅 też zawsze piję wodę przed, także bez różnicy. Jak miałam robiona krzywa cukrowa w ciąży to babeczka się załamała że musi mnie 3 razy kłuć xd
    Najgorzej jednak szukać miejsca do wenflonu zawsze, w szpitalu to już po nogach mi szukały i dzwoniły po pielęgniarkę anestezjologiczną.
    Przerąbane mamy dziewczyny, tylko tyle wam powiem😅

Pozdrawiam - jestem pielęgniarka anestezjologiczna 🙋‍♀️🤭 i w sumie bardzo lubię takie przypadki 😅

Ale tak jak dziewczyny pisały - dużo wody i trochę popracować tymi rekoma, nawet butelki z wodą popodnoscic 😅 Ale jak genetycznie tak jest to no nie przeskoczysz. Chociaż jak nie widać to często te żyły czuć i według mnie np tatuaż nie przeszkadza w ogóle. Poza tym anatomicznie one są i powinny być w danym miejscu. Czasem trzeba czasu i cierpliwości i tyle wystarcza 🤷‍♀️

AnMiPe, Olisska, Powder lubią tę wiadomość

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
    02.2025 Chwila przerwy..
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Ja sie jeszcze łudzę, że to coś daje. Może któraś potwierdzi, że dieta działa?;D

Nie wiem czy działa ale zrobiłam sobie taką listę na "po owulacji":
    *banany
    *bataty
    *gorzka czekolada/kakao
    *sezam i słonecznik - zmielone
    *orzechy nerkowca
    *niepokalanek pospolity

Marzycielka94, aga_42lata lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    6cs
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
    C.d.n.
    Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
    👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
    👸🩺03/25 Gin
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
  • onalola Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meggi_** wrote:
    Pozdrawiam - jestem pielęgniarka anestezjologiczna 🙋‍♀️🤭 i w sumie bardzo lubię takie przypadki 😅

Ale tak jak dziewczyny pisały - dużo wody i trochę popracować tymi rekoma, nawet butelki z wodą popodnoscic 😅 Ale jak genetycznie tak jest to no nie przeskoczysz. Chociaż jak nie widać to często te żyły czuć i według mnie np tatuaż nie przeszkadza w ogóle. Poza tym anatomicznie one są i powinny być w danym miejscu. Czasem trzeba czasu i cierpliwości i tyle wystarcza 🤷‍♀️

Ona mi takie słoneczka pod skórą robi, że łzy mi napływają do oczu, naprawdę. Jak wsadzi igłę to po prostu dookoła i nic ! 😢😢😢😢
    A czy z palca czy z żyły co do proga możesz się wypowiedzieć? Pewnie pójdę w następnym cyklu, o jak nie ma znaczenia to od razu mówię bier z palca pani 😅

No właśnie ,wszystko to dodaje do tej diety swojej. Jedyne co to stres. A stresuje się brakiem ciąży i tym progiem 🤡 może jestem po prostu złym przypadkiem, myślę że innym pomógł by. Endo zawsze mam ładne , jak chodzilam na USG.. w życiu bym nie pomyślała, że mam z nim problem..

Meggi_** lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

11.03 konsultacja inny gin
    torbiel krwotoczna 😪

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Duphaston 2x1
    Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli
  • Nana11 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś pytał o NACe i inozytol, chyba Zosia, ja biorę te:
    (czy dobre, nie mam pojęcia jak to ocenić, sklepy losowe)
    https://drogeriaestetic.pl/suplementy-diety-aminokwasy/nac-n-acetylo-l-cysteina-600-mg-100-kaps.
    https://enaturalnie.pl/inozytol-1100-mg-myo-inositol-60-kaps-aura-herbals_4967.html

Rano byłam na becie i progu, wyniki powinny jutro być, trzymajcie kciuki, żeby progesteron nie był za niski

Test jeszcze zrobiłam rano, żeby sprawdzić, czy słusznie idę na pobranie krwi, wzięłam mniejszą czułość, rozumując, że jeśli rośnie, to na tym już powinno wyłapać, więc się odrobinę uspokoiłam, po tym zepsutym wczoraj:
    https://ibb.co/7fDSwdN

AnitaK, Dżozu, Meggi_**, Olisska, ater, Pustynia, Ola8999, DreamBee, Powder, Zosia667, S_va_88, Justa28, Kaliope, Mstka, dailydamn lubią tę wiadomość

• dusia89 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny … co prawda nigdy się tu nie udzielałam , ale regularnie Was podczytuję. Chętnie bym do Was dołączyła ale testować będę już w marcu . Mam pytanie odnośnie owulacji .

Jakiej wielkości wasze pęcherzyki pękają?
    Jestem na cyklu stymulowanym . Urósł pęcherzyk . Wczoraj od rana wychodziły mi pozytywne testy owulacyjne , przed 17 miałam USG gdzie lekarz powiedział że jest piękna owulacja i po powrocie kazał zrobić zastrzyk ovitrelle . Bardzo mnie to ucieszyło ale po powrocie do domu zobaczyłam że pęcherzyk miał już 2,68 cm . Czy to nie za dużo ??

wnidmg7y3r7e3nug.png

ex2b8u699a8qowv6.png

26.01.2018 - 6,91 cm szczęścia
  • Meggi_** Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Ona mi takie słoneczka pod skórą robi, że łzy mi napływają do oczu, naprawdę. Jak wsadzi igłę to po prostu dookoła i nic ! 😢😢😢😢
    A czy z palca czy z żyły co do proga możesz się wypowiedzieć? Pewnie pójdę w następnym cyklu, o jak nie ma znaczenia to od razu mówię bier z palca pani 😅

Jeśli chodzi o wyniki to nie powiem jak to jest, ale patrząc na Twoje to chyba nie ma różnicy. W sumie u dzieci tez sie czasem pobiera z palca i wyniki jakos dobre wychodzą

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
    02.2025 Chwila przerwy..
  • White1 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dusia89 wrote:
    Dziewczyny … co prawda nigdy się tu nie udzielałam , ale regularnie Was podczytuję. Chętnie bym do Was dołączyła ale testować będę już w marcu . Mam pytanie odnośnie owulacji .

Jakiej wielkości wasze pęcherzyki pękają?
    Jestem na cyklu stymulowanym . Urósł pęcherzyk . Wczoraj od rana wychodziły mi pozytywne testy owulacyjne , przed 17 miałam USG gdzie lekarz powiedział że jest piękna owulacja i po powrocie kazał zrobić zastrzyk ovitrelle . Bardzo mnie to ucieszyło ale po powrocie do domu zobaczyłam że pęcherzyk miał już 2,68 cm . Czy to nie za dużo ??
    Mówisz o objętości czy średnicy? Jeśli o średnicy, to poniżej 3cm jak pękają to są ok, chociaż przy stymulacji raczej szybciej się bierze zastrzyk (żeby pęcherzyki jeszcze dostały kopa do ostatecznego wzrostu przed owu). Nie przejmuj się tym, na pewno zamartwianie gorzej zadziała niż rozmiar pęcherzyka 😋 jeśli masz kontynuację stymulacji, to w następnym cyklu umów się kilka dni wcześniej (myślę, że tak ze 3 dni wcześniej niż w tym), o ile nie zmieniasz dawki 🥰

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak coś jutro na insta sos.pcos

Screenshot-20250221-143923-Instagram.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 14:58

White1, Pustynia, Dżozu, Zosia667, Chochlik12 lubią tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
    🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
    🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Olisska Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Od pierwszego dnia krwawienia, plamienie zostaje w poprzednim cyklu 😉

Aż dopytam, bo miałam ostatnio zagwozdkę, a jeśli dostałam krwawienia z grubej rury już ale była godzina 23 to wpisałybyście 1dc jeszcze tego dnia czy już od następnego ? 🤣🤣🤣🤣

2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
    2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:

No właśnie ,wszystko to dodaje do tej diety swojej. Jedyne co to stres. A stresuje się brakiem ciąży i tym progiem 🤡 może jestem po prostu złym przypadkiem, myślę że innym pomógł by. Endo zawsze mam ładne , jak chodzilam na USG.. w życiu bym nie pomyślała, że mam z nim problem..
    Może po prostu trzeba jeszcze zaczekać na efekty 😀 Ja widziałam tutaj przypadki na forum, że dziewczyny z proga 5 potrafiły dojść do niemal 30

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

03.04.2025 - USG endometriozy
    28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
    👨
    Badanie nasienia niebawem
  • onalola Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Aż dopytam, bo miałam ostatnio zagwozdkę, a jeśli dostałam krwawienia z grubej rury już ale była godzina 23 to wpisałybyście 1dc jeszcze tego dnia czy już od następnego ? 🤣🤣🤣🤣

Ja bym dała ten sam dzień 😅

AnitaK lubi tę wiadomość

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

torbiel krwotoczna 😪

Duphaston 2x1
  • Pdes Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam problem z żyłami a zawsze pije dużo wody i dzień przed i rano. U mnie też zależy od Pani pobierającej.. np rok temu robiłam sobie krzywą cukrową i Pani za każdym razem od razu wbiła mi się w żyłę i to tą samą bo 3 wkłucia zaraz obok siebie ale kazała podłożyć pod łokieć zaciśniętą pięść... znowu kilka dni później w innym labie Pani kłuła mnie chyba 4x i w końcu z dłoni jej się udało( mnie np z wierzchu dłoni boli 🫣).

Aktualizacja kresczkowa 1/2 dni po terminie miesiączki 🥹

IMG-20250221-081539281-2.jpg

ellevv, Nana11, Mardotka, AnMiPe, Meggi_**, White1, Aqkaracza, ater, Olisska, Pustynia, Ola8999, Miś, onalola, Nadziejka26, almost.there, Siasi, snieżka, Dżozu, Loraa, Powder, Zosia667, Hope🍀, Iskiereczka00, Finch11, DreamBee, Monini15, AnitaK, S_va_88, Belia, Daisy1, Claudii, Yoanne, sandrac_94, Justa28, Lisik, Marzycielka94, beautifullady, Kaliope, Mstka, Marcia03 lubią tę wiadomość

♀️'95 ♂️ '92
    🧒 04.2018
    💔 04.2024 cb
    ⏸️ 18.02.2025
    04.03.2025 beta 5369,00
    11.03.2025 USG 6+2(OM 7+0) pęcherzyk ciążowy z echem zarodka, crl 0,54 cm
    preg.png
  • Olisska Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Ja bym dała ten sam dzień 😅

Tak właśnie zrobiłam, ale jak się akurat pojawił ten temat to swierdzilam że dopytam was, bo nie miałam nigdy takiej sytuacji 😅

2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
    2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyps 🥹🥹🥹🥹

Dostałam tę ofertę pracy, o której Wam mówiłam, i kompletnie nie wiem, co robić. Warunki są świetne, stawka super, ale zależy im na kimś, kto zostanie z nimi na dłużej… 🫣

Naciskają, żebym podjęła decyzję do poniedziałku, a wtedy będę 8-9 dpo 🫣

Czuję się totalnie zagubiona i nie wiem, co powinnam zrobić, bo… mam przeczucie że może pyknąć teraz lub w najbliższym czasie 🥹🥹🥹

Siasi, White1, brilka, Dżozu, Hope🍀, Iskiereczka00, Finch11, DreamBee, Monini15, AnitaK, S_va_88, Yoanne, AnMiPe, Czajnik, Justa28, Lisik, Kaliope, Mstka, Marcia03, dailydamn lubią tę wiadomość

14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Dziewczyny przyps 🥹🥹🥹🥹

Dostałam tę ofertę pracy, o której Wam mówiłam, i kompletnie nie wiem, co robić. Warunki są świetne, stawka super, ale zależy im na kimś, kto zostanie z nimi na dłużej… 🫣

Naciskają, żebym podjęła decyzję do poniedziałku, a wtedy będę 8-9 dpo 🫣

Czuję się totalnie zagubiona i nie wiem, co powinnam zrobić, bo… mam przeczucie że może pyknąć teraz lub w najbliższym czasie 🥹🥹🥹

O matko, nie zazdroszczę i chyba nie umiem Ci doradzić, nie mam pojęcia co bym zrobiła na Twoim miejscu. Ale czułam w kościach, że dostaniesz tę robotę! 😅

Co Twój mąż na to? Ja, widząc co się teraz dzieje na rynku pracy (przynajmniej typowo w korpo) to chyba bym brała, skoro warunki są super.
    To jest zawsze ryzyko pracodawcy zatrudniając kobietę. Wiem, że chcesz być fair, ale równie dobrze mogłabyś się wcale teraz nie starać, przyjąć ofertę i wpaść 🤡 No i co wtedy, haha, nie przewidzisz.

Na cokolwiek się nie zdecydujesz, trzymam kciuki! 😍

Loraa, Chochlik12 lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • ater Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane przytulam za wszystkie biele 🫶🏻
    I bardzo cieszę się za wszystkie kreseczki, mam nadzieję, że niedługo każda z nas zarazi się tymi stanem 🥹

U mnie troszkę smuteczkowo, bo okazało się, że mam problemy zdrowotne (nie ginekologiczne, ale jakby się okazało, że jestem chora to byłoby to mocne przeciwwskazanie do ciąży)i to akurat sprawa wyszła w tym staraczkowym tygodniu, więc się nie staraliśmy w ogóle. Ale taki piękny śluz miałam 🙈 na szczęście zdrowotnie ok, więc odetchnęłam i czekam na kolejny cykl ☘️

Dżozu, DreamBee, AnitaK, Chochlik12 lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    02/25 💔
    nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!
  • onalola Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Może po prostu trzeba jeszcze zaczekać na efekty 😀 Ja widziałam tutaj przypadki na forum, że dziewczyny z proga 5 potrafiły dojść do niemal 30

Jakby mozna było w tabletkach to poproszę ! Łykanie supli idzie lepiej napewno, systematycznie 😅 ktoś coś ? 😅

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

torbiel krwotoczna 😪

Duphaston 2x1
‹‹ 154 155 156 157 158 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ