Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Dziewczyny przyps 🥹🥹🥹🥹

Dostałam tę ofertę pracy, o której Wam mówiłam, i kompletnie nie wiem, co robić. Warunki są świetne, stawka super, ale zależy im na kimś, kto zostanie z nimi na dłużej… 🫣

Naciskają, żebym podjęła decyzję do poniedziałku, a wtedy będę 8-9 dpo 🫣

Czuję się totalnie zagubiona i nie wiem, co powinnam zrobić, bo… mam przeczucie że może pyknąć teraz lub w najbliższym czasie 🥹🥹🥹

Szkoda, że nie dadzą Ci jeszcze z dwóch dni na przemyślenie 😅 ale chyba bym brała jak super warunki, trzeba myśleć o sobie i praktykować projekt zycko 🤷‍♀️

brilka, Nana11, Dżozu, Ona_39, cysterka95, Pustynia, DreamBee, Chochlik12, Olisska, Deyansu lubią tę wiadomość

10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

- 🙋‍♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)

- 🙋‍♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chochlik
    Zrób coś dla siebie i weź tę robotę. Może takie zmiany są Ci potrzebne. Lepsza kasa, dobre warunki. To w życiu nie jest najważniejsze, ale niestety ważne.
    Trzymam kciuki żeby Wam się udało w tym cyklu, ale sama wiesz jak jest w staraczkowym życiu.
    Jesli się uda z dzidzia to przecież nie musisz ich od razu informować o ciąży. My kobiety za bardzo wszystko analizujemy. Zrób coś stara dla siebie!
    My od pół roku myślimy o wakacjach, ale co miesiąc to samo, że to już na pewno będzie ten cykl i szkoda bukować. W lutym byliśmy zdecydowani, urlopy ustalone to nagle 3 pogrzeby o dupa z wakacji.
    Żebyś kiedyś nie żałowała, że przed ciążą mogłaś zmienić coś na lepsze. Pamiętaj że z dzieckiem będzie Ci ciężej o takie decyzje.

brilka, Dżozu, Loraa, Pustynia, DreamBee, Treaclynat, Nana11, Chochlik12, Olisska, sandrac_94, Justa28, Deyansu, Mstka, emciak lubią tę wiadomość

🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Nana11 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wyniki, beta 67,6 mlU/ml, progesteron 17,23 ng/ml

onalola, Pdes, White1, a_aandzela, Powder, Dżozu, Loraa, Zosia667, Iskiereczka00, Finch11, Siasi, cysterka95, DreamBee, ellevv, Meggi_**, Treaclynat, Monini15, AnitaK, Pacynka, Foksik 🦊, Dorii, Belia, S_va_88, kasialinkaa, Olisska, almost.there, Yoanne, Darrika, Justa28, Lisik, Marzycielka94, Deyansu, beautifullady, karczoch321, Kaliope, Mstka, Marcia03, dailydamn lubią tę wiadomość

• Nana11 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Dziewczyny przyps 🥹🥹🥹🥹

Dostałam tę ofertę pracy, o której Wam mówiłam, i kompletnie nie wiem, co robić. Warunki są świetne, stawka super, ale zależy im na kimś, kto zostanie z nimi na dłużej… 🫣

Czuję się totalnie zagubiona i nie wiem, co powinnam zrobić, bo… mam przeczucie że może pyknąć teraz lub w najbliższym czasie 🥹🥹🥹

Dużo osób pisało, że żałują, że nie zmieniło wcześniej pracy, nie pojechało jednak na te wakacje, nie zaczęło dodatkowych studiów itd. Wiadomo, najlepiej jakby się udało od razu, ale może i tak będą Cię chcieli po powrocie. Trudna decyzja, nie zazdroszczę

ater lubi tę wiadomość

• Nana11 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Mam wyniki, beta 67,6 mlU/ml, progesteron 17,23 ng/ml

Jak patrzyłam normy, raczej z niższych progesteron, ale chyba jeszcze ok, nie? Nie musze panikować? 🙈

• Powder Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Dziewczyny przyps 🥹🥹🥹🥹

Bierz robotę i się nie zastanawiaj! Tak, jak dziewczyny piszą, równie dobrze mogłabyś wpaść. To jest ryzyko pracodawcy wpisane w zatrudnianie kobiety w pewnym wieku.
    I dodam od siebie, że byłam w identycznej sytuacji w lipcu. Pracę przyjęłam i nadal się staramy. A byłam pewna, że przyjmując to na pewno ten cykl. Oczywiście nie chcę Cię dołować ani nic, ale nigdy nie przewidzisz do ostatniej chwili.

I ogromne gratulacje!

Treaclynat, Chochlik12 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Dżozu Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Loraa wrote:
    Może po prostu trzeba jeszcze zaczekać na efekty 😀 Ja widziałam tutaj przypadki na forum, że dziewczyny z proga 5 potrafiły dojść do niemal 30

Ale dietą? :D suplami? Lekami?

34 i 41

probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
    +
    pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliczek trudna decyzja przed Tobą,
    Ale myślę że sama musisz ją podjąć w zgodzie ze sobą i tylko sobą.
    Ja dziś dostałam nowe warunki i cieszę się że chociaż tutaj mi się udało, liczę że nowe obowiązki zajmą mi głowę, a na resztę i tak nie mam wpływu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 16:22

DreamBee, Chochlik12, almost.there lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    6cs
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
    C.d.n.
    Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
    👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
    👸🩺03/25 Gin
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nana11 wrote:
    Jak patrzyłam normy, raczej z niższych progesteron, ale chyba jeszcze ok, nie? Nie musze panikować? 🙈
    Moja lekarka mi powiedziała, że przy naturalnym zaplodnieniu (chodzi mi o to, że nie in vitro) nie ma powodów do badania proga jeśli nie ma krwawienia i nic złego się nie dzieje.
    Kazala zbadać tylko raz, żeby zobaczyć na jakim jest poziomie w ogole i prosiła żeby więcej tego nie robić, i jeśli jest dwucyfrowy to jest super 😂

Ja oczywiście zbadałam później jeszcze raz i spadł mi z 20 na 17 i już panikowałam 😂 powiedziałam jej i tylko na mnie spojrzała i pokiwała głową, że właśnie dlatego nie mierzy się tego progesteronu 😂

On podobno ma bardzo różne wartości i produkuje się rzutami, czasem mogą być różnice o 50% w ciągu dnia.

Wiec podsumowując - wynik jest super i się nie martw ❤️ bo zwariujesz jak ja, a jeszcze pewnie sporo stresów przed nami i nie ma co się zamartwiać niepotrzebnymi rzeczami 🤭

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 16:33

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    10.03 2 cm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovi gratulacje 😍💖😘
    Nana rośnijcie zdrowo ❤️
    Chochlik o kurka... się porobiło 🤭 przesyłam dużo spokoju na ten proces decyzyjny 🙈
    Tulę dziewczyny za biele ❤️‍🩹

Pustynia i reszta dziewczyn, nie ma za długiego załamywania się, bo naślę na Was Czajniczka 🤭 My się staramy 2,5 roku i dalej liczymy na naturalne dwie kreski 🤞wierzę, że ten czas też jest po coś. Przynajmniej teraz, bo jestem w I fazie cyklu, pewnie w II będziecie mnie zbierać z podłogi 🤣🙈🤦🏼‍♀️😘

DreamBee, Pustynia, Lovi25, AnitaK, Dorii, Nana11, S_va_88, Olisska, Czajnik, Hope🍀 lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

04.25 immunolog?
    I co dalej?

🧔🏻‍♂️ 36
    03.25 powtórka badań nasienia

e10150ea3c2caf0b8588c139fa1e741e.png
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Dziewczyny przyps 🥹🥹🥹🥹

Przede wszystkim gratulacje! 🤗

Nie ma idealnego rozwiązania w tym przypadku, ale popieram dziewczyny - chyba bym wzięła tę robotę. Skoro się udało to może jakiś znak że tak miało być :D w pracy jesteśmy zastępowalne, a w życiu nie. Ale chyba musisz sobie po prostu odpowiedzieć na pytanie czy bardziej byś żałowała nie wzięcia tej pracy gdy wyjdzie 1 kreska czy zmiany pracy przy ⏸️

Nana11, Chochlik12 lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iskiereczka00 wrote:
    Lovi gratulacje 😍💖😘
    Nana rośnijcie zdrowo ❤️
    Chochlik o kurka... się porobiło 🤭 przesyłam dużo spokoju na ten proces decyzyjny 🙈
    Tulę dziewczyny za biele ❤️‍🩹

Pustynia i reszta dziewczyn, nie ma za długiego załamywania się, bo naślę na Was Czajniczka 🤭 My się staramy 2,5 roku i dalej liczymy na naturalne dwie kreski 🤞wierzę, że ten czas też jest po coś. Przynajmniej teraz, bo jestem w I fazie cyklu, pewnie w II będziecie mnie zbierać z podłogi 🤣🙈🤦🏼‍♀️😘

U mnie pomogło ekspresowo, dzisiaj już jestem innym człowiekiem 🧘🏼‍♀️
    Ja sama wokół siebie mam przynajmniej 3 dziewczyny, które długo walczyły o maluszka, nie wiem co mnie napadło z tym brakiem cierpliwości. Też to zwalam na II fazę cyklu, to po prostu nie byłam ja haha 😛
    Trzymam kciuki za Was Iskiereczko 🩷

I jakby co to dołączam do grupy testującej dodatkowe 🩷🩷🩷 tydzień po owulacji 😂😂

Iskiereczka00 lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello kochane,
    Mam pytanie do osób, które robiły wymazy przed drożnością.
    W klinice pobrali mi wymaz i oczywiście nie zapytałam dokładnie na co - teraz dostałam wynik, że nie wyhodowano bakterii beztlenowych, a niżej wyszczególnione że chlamydia wynik negatywny.
    Najpierw się ucieszyłam, a potem zmartwiłam że nie została zbadana ureaplasma i mycoplasma.
    Trochę bez sensu, że tylko jeden rodzaj bakterii.

Możecie się podzielić jak to u was wyglądało? Powinnam drążyć o dodatkowe badanie? Oprocz tego musze jeszcze dostarczyć badania z krwi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 17:19

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    11 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    03.2025 Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • onalola Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra, wkurzyłam się fest. Jeszcze zamiast wina wjeżdża theraflu bo się gorzej czuję.
    Widzę, że fertistim jest nieosiągalny. A akurat dziś pomyślałam żeby zacząć.
    Zioła ojca sroki - odpadają, za dużo ziół fotouczulających, a ja szybko łapie opaleniznę nawet na spf 50.
    Jaki zamiennik fertistimu polecacie ?
    I NAC now foods będzie do tego dobry?
    Wtedy muszę odstawić witaminę B conplex nie ?

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

11.03 konsultacja inny gin
    torbiel krwotoczna 😪

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Duphaston 2x1
    Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik gratulacje! Dziewczyny w zasadzie napisały już wszystko. Nie ma się co zastanawiać 😀

Chochlik12 lubi tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

03.04.2025 - USG endometriozy
    28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
    👨
    Badanie nasienia niebawem
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik gratulacje trzymam kciuki za decyzję powiem Ci ja w pierwszej ciąży dostałam wypowiedzenie ni z gruchy ni z pietruchy bez podania powodu, na ich niekorzyść byłam w ciąży więc musieli je wycofać i tak sobie żyłam do końca umowy a potem na macierzyńskim przejął mnie ZUS. Pamiętaj zawsze jest jakieś rozwiązanie

Nana11
    Gratulacje bety trzymam kciuki za przyrost po 48h🤞

Ja dzisiaj jakaś płaczliwa jestem i bez cierpliwości do młodego. A bunt dwulatka leci dalej na pełnej 😅🤦🏼‍♀️

Nana11, Chochlik12 lubią tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻
    🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
    On 🙋🏻‍♂️
    🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
    🩸08.03💉?🥚?
    🤞?
    ———————————————————
    💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli
  • Aqkaracza Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik, nigdy nie wiesz co cię spotka , co kolejny dzień przyniesie ;) trzeba myśleć zarówno o sobie, jak i o swojej przyszłości. Ja bym przyjęła ofertę.
    Dostalam z początkiem roku awans, zobaczyłam.upragnione 2 kreski. Niestety skończyło się jak skończyło. Ale każde doświadczenie czegoś uczy i daje nadzieje.
    Jednak, decyzja należy do ciebie. Porozmawiaj z swoim partnerem. Wspólnie podejmiecie najlepsza decyzje.

• snieżka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik, decyzję podejmij tak, żebyś czuła, że robisz to w zgodzie ze sobą. Może być tak, że już za chwilę pokażą się dwie kreski, ale nie masz pewności czy faktycznie w najbliższym czasie się to wydarzy. Warto o tym pamiętać podejmując decyzję w sprawie zmiany pracy. Rób tak, żebyś Ty czuła się z tą decyzją dobrze. Możesz pomyśleć o plusach i minusach obu możliwości i wybrać tą droge, która bardziej do Ciebie przemawia na ten moment :)

👩🏻 29 👦🏻 33
    04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
    11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
    01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️

👦🏻
    🔻ilość - 37.27 mln
    🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
    🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
    🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
    🔆żywotność - 78%
    🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
    TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)🔴,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️
  • ater Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Dobra, wkurzyłam się fest. Jeszcze zamiast wina wjeżdża theraflu bo się gorzej czuję.
    Widzę, że fertistim jest nieosiągalny. A akurat dziś pomyślałam żeby zacząć.
    Zioła ojca sroki - odpadają, za dużo ziół fotouczulających, a ja szybko łapie opaleniznę nawet na spf 50.
    Jaki zamiennik fertistimu polecacie ?
    I NAC now foods będzie do tego dobry?
    Wtedy muszę odstawić witaminę B conplex nie ?

Nac będzie ok, możesz z Aliness, mają dobrą jakość. Ale ważny jest też inozytol- jeden z głównych składników Feristimu. Mi dietetyczka poleciła taki w proszku z firmy NEEDED. B complex możesz brać :) i dorzuć D3 jeśli nie bierzesz.

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    02/25 💔
    nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!
  • Nana11 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finch11 wrote:
    Moja lekarka mi powiedziała, że przy naturalnym zaplodnieniu (chodzi mi o to, że nie in vitro) nie ma powodów do badania proga jeśli nie ma krwawienia i nic złego się nie dzieje.
    Kazala zbadać tylko raz, żeby zobaczyć na jakim jest poziomie w ogole i prosiła żeby więcej tego nie robić, i jeśli jest dwucyfrowy to jest super 😂

Ja oczywiście zbadałam później jeszcze raz i spadł mi z 20 na 17 i już panikowałam 😂 powiedziałam jej i tylko na mnie spojrzała i pokiwała głową, że właśnie dlatego nie mierzy się tego progesteronu 😂

On podobno ma bardzo różne wartości i produkuje się rzutami, czasem mogą być różnice o 50% w ciągu dnia.

Wiec podsumowując - wynik jest super i się nie martw ❤️ bo zwariujesz jak ja, a jeszcze pewnie sporo stresów przed nami i nie ma co się zamartwiać niepotrzebnymi rzeczami 🤭

Ufff, dziękuję! ❤️ W takim razie jego nie będę więcej sprawdzać, chciałam wiedzieć czy nie jest niski, bo straciłam dwie poprzednie ciąże na wczesnym etapie i się martwiłam, czy to może nie była przyczyna. Ale uspokoiłaś mnie trochę :)

‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Układ immunologiczny a problemy z płodnością, czyli czym jest niepłodność immunologiczna

Układ immunologiczny, czyli inaczej odpornościowy ma niebagatelny wpływ na płodność. Niekiedy czynniki immunologiczne mogą być bezpośrednią przyczyną niepłodności. Czy problemy z implantacją zarodka albo nawracającymi poronieniami mogą być wywołane przez czynniki immunologiczne? W jakich przypadkach rozważyć konsultację ze specjalistą - immunologiem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ