Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Chochlik12 wrote:Dziewczyny przyps 🥹🥹🥹🥹
Dostałam tę ofertę pracy, o której Wam mówiłam, i kompletnie nie wiem, co robić. Warunki są świetne, stawka super, ale zależy im na kimś, kto zostanie z nimi na dłużej… 🫣
Naciskają, żebym podjęła decyzję do poniedziałku, a wtedy będę 8-9 dpo 🫣
Czuję się totalnie zagubiona i nie wiem, co powinnam zrobić, bo… mam przeczucie że może pyknąć teraz lub w najbliższym czasie 🥹🥹🥹
Szkoda, że nie dadzą Ci jeszcze z dwóch dni na przemyślenie 😅 ale chyba bym brała jak super warunki, trzeba myśleć o sobie i praktykować projekt zycko 🤷♀️brilka, Nana11, Dżozu, Ona_39, cysterka95, Pustynia, DreamBee, Chochlik12, Olisska, Deyansu lubią tę wiadomość
10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼
- 🙋♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)
- 🙋♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość -
@Chochlik
Zrób coś dla siebie i weź tę robotę. Może takie zmiany są Ci potrzebne. Lepsza kasa, dobre warunki. To w życiu nie jest najważniejsze, ale niestety ważne.
Trzymam kciuki żeby Wam się udało w tym cyklu, ale sama wiesz jak jest w staraczkowym życiu.
Jesli się uda z dzidzia to przecież nie musisz ich od razu informować o ciąży. My kobiety za bardzo wszystko analizujemy. Zrób coś stara dla siebie!
My od pół roku myślimy o wakacjach, ale co miesiąc to samo, że to już na pewno będzie ten cykl i szkoda bukować. W lutym byliśmy zdecydowani, urlopy ustalone to nagle 3 pogrzeby o dupa z wakacji.
Żebyś kiedyś nie żałowała, że przed ciążą mogłaś zmienić coś na lepsze. Pamiętaj że z dzieckiem będzie Ci ciężej o takie decyzje.brilka, Dżozu, Loraa, Pustynia, DreamBee, Treaclynat, Nana11, Chochlik12, Olisska, sandrac_94, Justa28, Deyansu, Mstka, emciak lubią tę wiadomość
🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Mam wyniki, beta 67,6 mlU/ml, progesteron 17,23 ng/ml
onalola, Pdes, White1, a_aandzela, Powder, Dżozu, Loraa, Zosia667, Iskiereczka00, Finch11, Siasi, cysterka95, DreamBee, ellevv, Meggi_**, Treaclynat, Monini15, AnitaK, Pacynka, Foksik 🦊, Dorii, Belia, S_va_88, kasialinkaa, Olisska, almost.there, Yoanne, Darrika, Justa28, Lisik, Marzycielka94, Deyansu, beautifullady, karczoch321, Kaliope, Mstka, Marcia03, dailydamn lubią tę wiadomość
-
Dostałam tę ofertę pracy, o której Wam mówiłam, i kompletnie nie wiem, co robić. Warunki są świetne, stawka super, ale zależy im na kimś, kto zostanie z nimi na dłużej… 🫣
Czuję się totalnie zagubiona i nie wiem, co powinnam zrobić, bo… mam przeczucie że może pyknąć teraz lub w najbliższym czasie 🥹🥹🥹
Dużo osób pisało, że żałują, że nie zmieniło wcześniej pracy, nie pojechało jednak na te wakacje, nie zaczęło dodatkowych studiów itd. Wiadomo, najlepiej jakby się udało od razu, ale może i tak będą Cię chcieli po powrocie. Trudna decyzja, nie zazdroszczęater lubi tę wiadomość
-
I dodam od siebie, że byłam w identycznej sytuacji w lipcu. Pracę przyjęłam i nadal się staramy. A byłam pewna, że przyjmując to na pewno ten cykl. Oczywiście nie chcę Cię dołować ani nic, ale nigdy nie przewidzisz do ostatniej chwili.
I ogromne gratulacje!Treaclynat, Chochlik12 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Loraa wrote:Może po prostu trzeba jeszcze zaczekać na efekty 😀 Ja widziałam tutaj przypadki na forum, że dziewczyny z proga 5 potrafiły dojść do niemal 30
Ale dietą?suplami? Lekami?
34 i 41
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
+
pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 -
Chochliczek trudna decyzja przed Tobą,
Ale myślę że sama musisz ją podjąć w zgodzie ze sobą i tylko sobą.
Ja dziś dostałam nowe warunki i cieszę się że chociaż tutaj mi się udało, liczę że nowe obowiązki zajmą mi głowę, a na resztę i tak nie mam wpływu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 16:22
DreamBee, Chochlik12, almost.there lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
6cs
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
👸🩺03/25 Gin
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺 -
Nana11 wrote:Jak patrzyłam normy, raczej z niższych progesteron, ale chyba jeszcze ok, nie? Nie musze panikować? 🙈
Kazala zbadać tylko raz, żeby zobaczyć na jakim jest poziomie w ogole i prosiła żeby więcej tego nie robić, i jeśli jest dwucyfrowy to jest super 😂
Ja oczywiście zbadałam później jeszcze raz i spadł mi z 20 na 17 i już panikowałam 😂 powiedziałam jej i tylko na mnie spojrzała i pokiwała głową, że właśnie dlatego nie mierzy się tego progesteronu 😂
On podobno ma bardzo różne wartości i produkuje się rzutami, czasem mogą być różnice o 50% w ciągu dnia.
Wiec podsumowując - wynik jest super i się nie martw ❤️ bo zwariujesz jak ja, a jeszcze pewnie sporo stresów przed nami i nie ma co się zamartwiać niepotrzebnymi rzeczami 🤭Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 16:33
-
Lovi gratulacje 😍💖😘
Nana rośnijcie zdrowo ❤️
Chochlik o kurka... się porobiło 🤭 przesyłam dużo spokoju na ten proces decyzyjny 🙈
Tulę dziewczyny za biele ❤️🩹
Pustynia i reszta dziewczyn, nie ma za długiego załamywania się, bo naślę na Was Czajniczka 🤭 My się staramy 2,5 roku i dalej liczymy na naturalne dwie kreski 🤞wierzę, że ten czas też jest po coś. Przynajmniej teraz, bo jestem w I fazie cyklu, pewnie w II będziecie mnie zbierać z podłogi 🤣🙈🤦🏼♀️😘
DreamBee, Pustynia, Lovi25, AnitaK, Dorii, Nana11, S_va_88, Olisska, Czajnik, Hope🍀 lubią tę wiadomość
-
Przede wszystkim gratulacje! 🤗
Nie ma idealnego rozwiązania w tym przypadku, ale popieram dziewczyny - chyba bym wzięła tę robotę. Skoro się udało to może jakiś znak że tak miało byćw pracy jesteśmy zastępowalne, a w życiu nie. Ale chyba musisz sobie po prostu odpowiedzieć na pytanie czy bardziej byś żałowała nie wzięcia tej pracy gdy wyjdzie 1 kreska czy zmiany pracy przy ⏸️
Nana11, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Iskiereczka00 wrote:Lovi gratulacje 😍💖😘
Nana rośnijcie zdrowo ❤️
Chochlik o kurka... się porobiło 🤭 przesyłam dużo spokoju na ten proces decyzyjny 🙈
Tulę dziewczyny za biele ❤️🩹
Pustynia i reszta dziewczyn, nie ma za długiego załamywania się, bo naślę na Was Czajniczka 🤭 My się staramy 2,5 roku i dalej liczymy na naturalne dwie kreski 🤞wierzę, że ten czas też jest po coś. Przynajmniej teraz, bo jestem w I fazie cyklu, pewnie w II będziecie mnie zbierać z podłogi 🤣🙈🤦🏼♀️😘
U mnie pomogło ekspresowo, dzisiaj już jestem innym człowiekiem 🧘🏼♀️
Ja sama wokół siebie mam przynajmniej 3 dziewczyny, które długo walczyły o maluszka, nie wiem co mnie napadło z tym brakiem cierpliwości. Też to zwalam na II fazę cyklu, to po prostu nie byłam ja haha 😛
Trzymam kciuki za Was Iskiereczko 🩷
I jakby co to dołączam do grupy testującej dodatkowe 🩷🩷🩷 tydzień po owulacji 😂😂
Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Hello kochane,
Mam pytanie do osób, które robiły wymazy przed drożnością.
W klinice pobrali mi wymaz i oczywiście nie zapytałam dokładnie na co - teraz dostałam wynik, że nie wyhodowano bakterii beztlenowych, a niżej wyszczególnione że chlamydia wynik negatywny.
Najpierw się ucieszyłam, a potem zmartwiłam że nie została zbadana ureaplasma i mycoplasma.
Trochę bez sensu, że tylko jeden rodzaj bakterii.
Możecie się podzielić jak to u was wyglądało? Powinnam drążyć o dodatkowe badanie? Oprocz tego musze jeszcze dostarczyć badania z krwi.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 17:19
1993 👱🏻♀️🧔🏻🐶
11 cs
Starania od 04.2024
💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod
USG piersi ✅
Cytologia ✅
USG tarczycy ✅
prolaktyna 19
TSH 2,06
ferrytyna 30 ❌
Witamina b12- 502 pg/ml
Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
Glukoza 79
7dpo (grudzień):
Estradiol 285 pg/ml❌
Progesteron 16,50 ng/ml
4 dc (styczeń)
LH/FSH 0,91
Estradiol 55
USG dopochwowe ✅
AMH ⌛️
03.2025 Drożność ⌛️
01.2025 1cs Ovitrelle 💉
Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
Cykle regularne 27-29 dni -
Dobra, wkurzyłam się fest. Jeszcze zamiast wina wjeżdża theraflu bo się gorzej czuję.
Widzę, że fertistim jest nieosiągalny. A akurat dziś pomyślałam żeby zacząć.
Zioła ojca sroki - odpadają, za dużo ziół fotouczulających, a ja szybko łapie opaleniznę nawet na spf 50.
Jaki zamiennik fertistimu polecacie ?
I NAC now foods będzie do tego dobry?
Wtedy muszę odstawić witaminę B conplex nie ?2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
11.03 konsultacja inny gin
torbiel krwotoczna 😪
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Duphaston 2x1
Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli -
Chochlik gratulacje! Dziewczyny w zasadzie napisały już wszystko. Nie ma się co zastanawiać 😀
Chochlik12 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem
👨
Badanie nasienia niebawem -
Chochlik gratulacje trzymam kciuki za decyzję powiem Ci ja w pierwszej ciąży dostałam wypowiedzenie ni z gruchy ni z pietruchy bez podania powodu, na ich niekorzyść byłam w ciąży więc musieli je wycofać i tak sobie żyłam do końca umowy a potem na macierzyńskim przejął mnie ZUS. Pamiętaj zawsze jest jakieś rozwiązanie
Nana11
Gratulacje bety trzymam kciuki za przyrost po 48h🤞
Ja dzisiaj jakaś płaczliwa jestem i bez cierpliwości do młodego. A bunt dwulatka leci dalej na pełnej 😅🤦🏼♀️Nana11, Chochlik12 lubią tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Chochlik, nigdy nie wiesz co cię spotka , co kolejny dzień przyniesie
trzeba myśleć zarówno o sobie, jak i o swojej przyszłości. Ja bym przyjęła ofertę.
Dostalam z początkiem roku awans, zobaczyłam.upragnione 2 kreski. Niestety skończyło się jak skończyło. Ale każde doświadczenie czegoś uczy i daje nadzieje.
Jednak, decyzja należy do ciebie. Porozmawiaj z swoim partnerem. Wspólnie podejmiecie najlepsza decyzje.Chochlik12 lubi tę wiadomość
-
Chochlik, decyzję podejmij tak, żebyś czuła, że robisz to w zgodzie ze sobą. Może być tak, że już za chwilę pokażą się dwie kreski, ale nie masz pewności czy faktycznie w najbliższym czasie się to wydarzy. Warto o tym pamiętać podejmując decyzję w sprawie zmiany pracy. Rób tak, żebyś Ty czuła się z tą decyzją dobrze. Możesz pomyśleć o plusach i minusach obu możliwości i wybrać tą droge, która bardziej do Ciebie przemawia na ten moment
Chochlik12 lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)🔴,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️ -
onalola wrote:Dobra, wkurzyłam się fest. Jeszcze zamiast wina wjeżdża theraflu bo się gorzej czuję.
Widzę, że fertistim jest nieosiągalny. A akurat dziś pomyślałam żeby zacząć.
Zioła ojca sroki - odpadają, za dużo ziół fotouczulających, a ja szybko łapie opaleniznę nawet na spf 50.
Jaki zamiennik fertistimu polecacie ?
I NAC now foods będzie do tego dobry?
Wtedy muszę odstawić witaminę B conplex nie ?
Nac będzie ok, możesz z Aliness, mają dobrą jakość. Ale ważny jest też inozytol- jeden z głównych składników Feristimu. Mi dietetyczka poleciła taki w proszku z firmy NEEDED. B complex możesz braći dorzuć D3 jeśli nie bierzesz.
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
Finch11 wrote:Moja lekarka mi powiedziała, że przy naturalnym zaplodnieniu (chodzi mi o to, że nie in vitro) nie ma powodów do badania proga jeśli nie ma krwawienia i nic złego się nie dzieje.
Kazala zbadać tylko raz, żeby zobaczyć na jakim jest poziomie w ogole i prosiła żeby więcej tego nie robić, i jeśli jest dwucyfrowy to jest super 😂
Ja oczywiście zbadałam później jeszcze raz i spadł mi z 20 na 17 i już panikowałam 😂 powiedziałam jej i tylko na mnie spojrzała i pokiwała głową, że właśnie dlatego nie mierzy się tego progesteronu 😂
On podobno ma bardzo różne wartości i produkuje się rzutami, czasem mogą być różnice o 50% w ciągu dnia.
Wiec podsumowując - wynik jest super i się nie martw ❤️ bo zwariujesz jak ja, a jeszcze pewnie sporo stresów przed nami i nie ma co się zamartwiać niepotrzebnymi rzeczami 🤭
Ufff, dziękuję! ❤️ W takim razie jego nie będę więcej sprawdzać, chciałam wiedzieć czy nie jest niski, bo straciłam dwie poprzednie ciąże na wczesnym etapie i się martwiłam, czy to może nie była przyczyna. Ale uspokoiłaś mnie trochę