Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    Dziewczyny, przede wszystkim tulę mocno za wszystkie biele a widzę, że dzisiaj raczej dzień pod ich znakiem, ja chyba wpisując się tutaj do Was coś pomieszałam z dniem testowania, pędzę (mam nadzieję) na ratunek dzisiejszego dnia!

Zrobiłam test niestety nie z pierwszego moczu, jutro potwierdzę testem z rana i polecę na betę.

W życiu bym nie pomyślała i nadal nie dociera do mnie, że tak szybko zaskoczylo biorąc pod uwagę, że tyle czasu czekaliśmy na pierwsze szczescie🙈

Jestem 10 dni po owu, a na zdjęciu jeszcze niesmialy cień szczęścia🥹

IMG-2305.jpg
    program do robienia obrazków
    Jest cień, super gratuluję ☺️

MonikaMonia lubi tę wiadomość

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
  • S_va_88 Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    Dziewczyny, przede wszystkim tulę mocno za wszystkie biele a widzę, że dzisiaj raczej dzień pod ich znakiem, ja chyba wpisując się tutaj do Was coś pomieszałam z dniem testowania, pędzę (mam nadzieję) na ratunek dzisiejszego dnia!

Zrobiłam test niestety nie z pierwszego moczu, jutro potwierdzę testem z rana i polecę na betę.

W życiu bym nie pomyślała i nadal nie dociera do mnie, że tak szybko zaskoczylo biorąc pod uwagę, że tyle czasu czekaliśmy na pierwsze szczescie🙈

IMG-2305.jpg
    Piękna kreseczka💚

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Liliuszka_2024 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:

IMG-2305.jpg
    Biegnij na betę z rana będziesz mieć czarno na białym 😉
    Ja dziś robiłam test owu bo wczoraj jakoś i jajniczeknsie odzywał i jakoś tak dziwnie ale owu test negatyw.
    ..mój ręce zaciera mam nadzieję ,że luty okaże się tym magicznym miesiącem 🫣 nie wiem ile czasu będę mieć ten stan 😂 bo przy ostatnim teście co spóźniał mi się okres czułam mega bezsilność i żal,że to nie to... Ale niech trwa jak najdłużej.

MonikaMonia, S_va_88 lubią tę wiadomość

• beautifullady Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego, 01:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Dziewczyny przyps 🥹🥹🥹🥹

Dostałam tę ofertę pracy, o której Wam mówiłam, i kompletnie nie wiem, co robić. Warunki są świetne, stawka super, ale zależy im na kimś, kto zostanie z nimi na dłużej… 🫣

Naciskają, żebym podjęła decyzję do poniedziałku, a wtedy będę 8-9 dpo 🫣

Czuję się totalnie zagubiona i nie wiem, co powinnam zrobić, bo… mam przeczucie że może pyknąć teraz lub w najbliższym czasie 🥹🥹🥹

Z własnego doświadczenia powiem, że ja sobie planowałam, że zajdę w ciążę, a później otworzę własny biznes, o którym myślałam od dłuższego czasu. Tak sobie wymyśliłam i plan wydawał się super. Nie przewidziałam tylko jednego - starania mocno się wydłużą. Aktualnie nie mam jeszcze ani dziecka ani firmy, a minęły już ponad dwa lata. I nie raz sobie myślę, że trzeba było otwierać ten biznes, a jakby w międzyczasie pojawiło się dziecko to przecież mam wokół siebie wspaniałych ludzi, którzy na pewno by mi pomogli i dałabym sobie radę.
    Jeśli masz szansę na fajną pracę to ją bierz i nawet się nie zastanawiaj. Nigdy nie wiesz czy ciąża przyjdzie teraz (czego oczywiście z całego serca Ci życzę) czy nawet za kilka lat, a okazja z pracą może się tak szybko nie powtórzyć.
    Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze poukładało 😊

Czajnik, Foksik 🦊, Marzycielka94, Chochlik12, S_va_88 lubią tę wiadomość

👱‍♀️ 27 👨‍💼29 🐰🐰
    12.2022 - rozpoczęcie starań
    02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u specjalisty
    02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, Hashimoto, dieta, HSG - jajowody drożne
    09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
    02.01.2025 - lipiodol
    01.2025 - ⏸️ 💔😥 30cs
    Aktualnie 32cs

8a333aaeb6f2bee514f35b72552e95ed.png
  • Claudii Koleżanka

Wysłany: 22 lutego, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MonikaMonia gratulacje!

Ja jak powiedziałam tak zrobiłam. Rano zaliczyłam spory skok temp, ale zrobiłam test i biel nad bielami 🫤 Wczoraj w toalecie miałam niteczkę krwi w śluzie ale bardziej czerwoną więc obstawiam, że @ przyjdzie wcześniej, tylko ta temp dziwna. No nic, raczej tego się spodziewałam i lecimy dalej 🌸

MonikaMonia, S_va_88 lubią tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29&30 + 🐶🐱

3cs 🌷

🩸26.02

04ff3239f65bceefb92beb2808ed357a.png
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 07:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze testujące 🤞

Darrika lubi tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻
    🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
    On 🙋🏻‍♂️
    🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
    🩸08.03💉?🥚?
    🤞?
    ———————————————————
    💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli
  • Meggi_** Koleżanka

Wysłany: 22 lutego, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @MonikaMoni gratulacje!! Czekamy na betę! 🤩🤩

Powodzenia dzis dziewczyny i miłego dnia 🍀🌼

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
    02.2025 Chwila przerwy..
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia, leć na bate i po cichu gratuluję ❤️😁

Kciukasy za dzisiejsze testujące 🤞🤞🤞

Claudii za Ciebie też trzymam kciuki, może jeszcze nic straconego 🤞

Ja jestem tak zalana śluzem ostatnio, że koniec świata, coraz bardziej idzie w kierunku płodnego, cały czas sobie z mężem wedle chęci I dla przyjemności działamy, a co 😜 chociaż nie powiem, po wczorajszym dniu się zawahałam, czy drugie dziecko to ma pewno dobry pomysł 🤣

Pięknego dnia kochane! Po weekendzie wygląda na to, że się zacznie trochę ocieplać, może wiosna juzbdo nas idzie 😊

MonikaMonia, Meggi_**, AnMiPe, DreamBee lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞
    12 dpo cień cienia na teście
    13 dpo - beta 3,05
    16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
    17 dpo - beta?

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Claudii wrote:
    @MonikaMonia gratulacje!

Ja jak powiedziałam tak zrobiłam. Rano zaliczyłam spory skok temp, ale zrobiłam test i biel nad bielami 🫤 Wczoraj w toalecie miałam niteczkę krwi w śluzie ale bardziej czerwoną więc obstawiam, że @ przyjdzie wcześniej, tylko ta temp dziwna. No nic, raczej tego się spodziewałam i lecimy dalej 🌸

ja w pierwszej ciąży też miałam nitkę krwi w śluzie na początku, zanim jeszcze był czas na test więc może jeszcze nie wszystko stracone? 🤞🏻🍀

zbieram się na betę🥹🤞🏻

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 07:50

Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Claudii Koleżanka

Wysłany: 22 lutego, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    ja w pierwszej ciąży też miałam nitkę krwi w śluzie na początku, zanim jeszcze był czas na test więc może jeszcze nie wszystko stracone? 🤞🏻🍀

zbieram się na betę🥹🤞🏻

Raczej się nie nastawiam, bo dziś 11 dpo (25dc), a zazwyczaj mam 28 dni no ale.. Póki @ nie przyjdzie to wiadomo 🤪 Objawów żadnych wskazujących ciążę nie mam, raczej te na @ 🫣

👩‍❤️‍👨 29&30 + 🐶🐱

3cs 🌷

🩸26.02

04ff3239f65bceefb92beb2808ed357a.png
  • ater Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wnoszę o wpisanie staraczkowego brain do słownika języka polskiego 😂

Olisska o matko to najgorsze jak się wie, że są i nie da się tego sprawdzić 🙈

onalola tam bym Ci poradziła właśnie☺️ nac + inozytol z needed (chyba, że wolisz w kapsułach to możesz z Aliness na przykład, jest dobry)

MonikaMonia widać kreseczkę🥹😍

Dziewczyny pięknego weekendu! Wypocznijcie ❤️

Olisska, onalola, MonikaMonia lubią tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    02/25 💔
    nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!
  • onalola Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Chochlik12 wnoszę o wpisanie staraczkowego brain do słownika języka polskiego 😂

Olisska o matko to najgorsze jak się wie, że są i nie da się tego sprawdzić 🙈

onalola tam bym Ci poradziła właśnie☺️ nac + inozytol z needed (chyba, że wolisz w kapsułach to możesz z Aliness na przykład, jest dobry)

MonikaMonia widać kreseczkę🥹😍

Dziewczyny pięknego weekendu! Wypocznijcie ❤️

Są kapsułki? 😈 One mi najlepiej wchodzą

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

11.03 konsultacja inny gin
    torbiel krwotoczna 😪

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Duphaston 2x1
    Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia gratulacje pięknej kreseczki, daj znać jak beta, czekamy z niecierpliwością 😍😍😍

Claudii - a może właśnie ten cykl Cię zaskoczy? Kto wie? Pozostaje uzbroić się w cierpliwośc, póki nie ma 🐒 jest nadzieja ❤️

Starania od 09/24, 8 cs ✨

👩 31
    USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • eM 🌺 Autorytet

Wysłany: 22 lutego, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heeej! Widzę, że pojawiły się nowe kreski w tym tygodniu, ogromne gratulacje ❤️a za wszystkie biele mocno przytulam 🫂

Jeeeeest i Monia ❤️ @MonikaMonika ❤️

👦2020
    👼2022
    👦luty 2024
    ⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱
  • Justa28 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!
    Gratuluję pięknych kresek 🙌 tulę mocno za biele 🫂

Chochliczku dziewczyny chyba już się wystarczająco wypowiedziały i zgadzam się to samo bym Ci napisała, więc z całego serca Ci gratuluję jakąkolwiek decyzję podejmiesz ❤️ a staraczkowy brain rozwalił mnie na łopatki, identyfikuje się tym 🤣🤣

Zauważyłam, że jakieś braki z fertistim niedobrze, obczaiłam, że u mnie parę aptek ma jeszcze jakieś ostatnie sztuki, więc po weekendzie skoczę i kupię będzie na kolejny miesiąc, a może do tego czasu pojawi się go więcej 😅

Onalola przykro, że masz takie problemy przy pobieraniu krwi, ja to od razu mdleję i jak mi tak czasami długo grzebią w tych żyłach to odpływam 😬 jedynie w SLA w miarę szybko idzie im to pobranie, więc jakoś daję radę, ale muszę po pobraniu zazwyczaj chwilę poczekać, bo jak od razu wstanę to lecę na podłogę 🤷‍♀️

Ps. Już niedługo zbliża się wielkie testowanie 😅 mocna ekipa się zebrała 😊 a tymczasem życzę wam przyjemnego weekendu! Odpocznijcie w miarę możliwości i zbierajcie siły na nowy tydzień 🫶🏻

MonikaMonia, DreamBee, Chochlik12 lubią tę wiadomość

• Iskiereczka00 Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za tym żeby staraczkowy brain był zawsze na pierwszej stronie wątku 😂 Niech będzie naszym przypominające co nas czeka w II fazie i niech nas z humorem gruntuje i sprowadza na ziemie 😅🤭

MonikaMonia gratulacje! 😍🥰 daj znać jak będzie beta! 🥰

MonikaMonia, DreamBee, Chochlik12 lubią tę wiadomość

Starania od 10.2022

👩🏼 34

IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza

04.24 metformina
    08.24 leczenie doksycyklina
    01.25 leczenie metronidazol + tarivid

04.25 immunolog?
    I co dalej?

🧔🏻‍♂️ 36
    03.25 powtórka badań nasienia

e10150ea3c2caf0b8588c139fa1e741e.png
  • Powder Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja muszę zapytać, bo mnie skręca haha. Czy tylko ja co jakiś czas, jak rzucę okiem na słowo „staraczki” czytam sraczki? 😂😂 budzi się we mnie wtedy przedszkolak, który uznaje to za wybitnie zabawne.

A teraz na poważnie, gratulacje kreseczek!!🫂🩷 ja chyba swojej już w tym cyklu nie zobaczę. Nie czuję już żadnych objawów, ani na ciążę, ani na okres. Powinien przyjść za 3 dni. Dzisiaj już nie testowałam, bo poprzednie biele mnie zdołowały.

Meggi_**, MonikaMonia, DreamBee, Monini15, Marzycielka94, ellevv, emciak lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • PaulinaNnn Przyjaciółka

Wysłany: 22 lutego, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to jeszcze nigdy nie zatestowalam wcześniej niż w dzień spodziewanej miesiączki 😅 chyba lubię tak się łudzić i żyć nadzieją do końca 😅

DreamBee, S_va_88, S_va_88, Marzycielka94, Czajnik lubią tę wiadomość

💃🏻31
    🤵‍♂️33

4cs - na luzie, spontanicznie
    2cs - testy owulacyjne, suplementy

„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
  • Meggi_** Koleżanka

Wysłany: 22 lutego, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    A ja muszę zapytać, bo mnie skręca haha. Czy tylko ja co jakiś czas, jak rzucę okiem na słowo „staraczki” czytam sraczki? 😂😂 budzi się we mnie wtedy przedszkolak, który uznaje to za wybitnie zabawne.

Haha też czasami czytam sraczki 🤣🤣

Powder lubi tę wiadomość

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
    02.2025 Chwila przerwy..
  • Powder Ekspertka

Wysłany: 22 lutego, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PaulinaNnn wrote:
    Ja to jeszcze nigdy nie zatestowalam wcześniej niż w dzień spodziewanej miesiączki 😅 chyba lubię tak się łudzić i żyć nadzieją do końca 😅

Chyba spróbuję tego podejścia w kolejnym cyklu. Bo z moim perfekcjonizmem oczywiście wkręciłam sobie, że muszę być tą, której wyjdzie coś wcześnie i teraz się frustruję 🫠

A mam przy okazji pytanie o testy ovu. Stosujecie się bardzo rygorystycznie do tego, żeby dwie godziny nie pić? Czy jeśli np wypiję kubas herbaty i odczekam dwie godziny, to wynik będzie ok?

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
‹‹ 157 158 159 160 161 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ