Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikaMonia wrote:Dziewczyny, przede wszystkim tulę mocno za wszystkie biele a widzę, że dzisiaj raczej dzień pod ich znakiem, ja chyba wpisując się tutaj do Was coś pomieszałam z dniem testowania, pędzę (mam nadzieję) na ratunek dzisiejszego dnia!
Zrobiłam test niestety nie z pierwszego moczu, jutro potwierdzę testem z rana i polecę na betę.
W życiu bym nie pomyślała i nadal nie dociera do mnie, że tak szybko zaskoczylo biorąc pod uwagę, że tyle czasu czekaliśmy na pierwsze szczescie🙈
Jestem 10 dni po owu, a na zdjęciu jeszcze niesmialy cień szczęścia🥹
program do robienia obrazkówMonikaMonia lubi tę wiadomość
31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔 -
MonikaMonia wrote:Dziewczyny, przede wszystkim tulę mocno za wszystkie biele a widzę, że dzisiaj raczej dzień pod ich znakiem, ja chyba wpisując się tutaj do Was coś pomieszałam z dniem testowania, pędzę (mam nadzieję) na ratunek dzisiejszego dnia!
Zrobiłam test niestety nie z pierwszego moczu, jutro potwierdzę testem z rana i polecę na betę.
W życiu bym nie pomyślała i nadal nie dociera do mnie, że tak szybko zaskoczylo biorąc pod uwagę, że tyle czasu czekaliśmy na pierwsze szczescie🙈
program do robienia obrazkówMonikaMonia lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
program do robienia obrazków
Ja dziś robiłam test owu bo wczoraj jakoś i jajniczeknsie odzywał i jakoś tak dziwnie ale owu test negatyw.
..mój ręce zaciera mam nadzieję ,że luty okaże się tym magicznym miesiącem 🫣 nie wiem ile czasu będę mieć ten stan 😂 bo przy ostatnim teście co spóźniał mi się okres czułam mega bezsilność i żal,że to nie to... Ale niech trwa jak najdłużej.MonikaMonia, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Dziewczyny przyps 🥹🥹🥹🥹
Dostałam tę ofertę pracy, o której Wam mówiłam, i kompletnie nie wiem, co robić. Warunki są świetne, stawka super, ale zależy im na kimś, kto zostanie z nimi na dłużej… 🫣
Naciskają, żebym podjęła decyzję do poniedziałku, a wtedy będę 8-9 dpo 🫣
Czuję się totalnie zagubiona i nie wiem, co powinnam zrobić, bo… mam przeczucie że może pyknąć teraz lub w najbliższym czasie 🥹🥹🥹
Z własnego doświadczenia powiem, że ja sobie planowałam, że zajdę w ciążę, a później otworzę własny biznes, o którym myślałam od dłuższego czasu. Tak sobie wymyśliłam i plan wydawał się super. Nie przewidziałam tylko jednego - starania mocno się wydłużą. Aktualnie nie mam jeszcze ani dziecka ani firmy, a minęły już ponad dwa lata. I nie raz sobie myślę, że trzeba było otwierać ten biznes, a jakby w międzyczasie pojawiło się dziecko to przecież mam wokół siebie wspaniałych ludzi, którzy na pewno by mi pomogli i dałabym sobie radę.
Jeśli masz szansę na fajną pracę to ją bierz i nawet się nie zastanawiaj. Nigdy nie wiesz czy ciąża przyjdzie teraz (czego oczywiście z całego serca Ci życzę) czy nawet za kilka lat, a okazja z pracą może się tak szybko nie powtórzyć.
Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze poukładało 😊Czajnik, Foksik 🦊, Marzycielka94, Chochlik12, S_va_88 lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u specjalisty
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, Hashimoto, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
01.2025 - ⏸️ 💔😥 30cs
Aktualnie 32cs
-
@MonikaMonia gratulacje!
Ja jak powiedziałam tak zrobiłam. Rano zaliczyłam spory skok temp, ale zrobiłam test i biel nad bielami 🫤 Wczoraj w toalecie miałam niteczkę krwi w śluzie ale bardziej czerwoną więc obstawiam, że @ przyjdzie wcześniej, tylko ta temp dziwna. No nic, raczej tego się spodziewałam i lecimy dalej 🌸MonikaMonia, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze testujące 🤞
Darrika lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
MonikaMonia, leć na bate i po cichu gratuluję ❤️😁
Kciukasy za dzisiejsze testujące 🤞🤞🤞
Claudii za Ciebie też trzymam kciuki, może jeszcze nic straconego 🤞
Ja jestem tak zalana śluzem ostatnio, że koniec świata, coraz bardziej idzie w kierunku płodnego, cały czas sobie z mężem wedle chęci I dla przyjemności działamy, a co 😜 chociaż nie powiem, po wczorajszym dniu się zawahałam, czy drugie dziecko to ma pewno dobry pomysł 🤣
Pięknego dnia kochane! Po weekendzie wygląda na to, że się zacznie trochę ocieplać, może wiosna juzbdo nas idzie 😊MonikaMonia, Meggi_**, AnMiPe, DreamBee lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞
12 dpo cień cienia na teście
13 dpo - beta 3,05
16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
17 dpo - beta?
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Claudii wrote:@MonikaMonia gratulacje!
Ja jak powiedziałam tak zrobiłam. Rano zaliczyłam spory skok temp, ale zrobiłam test i biel nad bielami 🫤 Wczoraj w toalecie miałam niteczkę krwi w śluzie ale bardziej czerwoną więc obstawiam, że @ przyjdzie wcześniej, tylko ta temp dziwna. No nic, raczej tego się spodziewałam i lecimy dalej 🌸
ja w pierwszej ciąży też miałam nitkę krwi w śluzie na początku, zanim jeszcze był czas na test więc może jeszcze nie wszystko stracone? 🤞🏻🍀
zbieram się na betę🥹🤞🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 07:50
Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
MonikaMonia wrote:ja w pierwszej ciąży też miałam nitkę krwi w śluzie na początku, zanim jeszcze był czas na test więc może jeszcze nie wszystko stracone? 🤞🏻🍀
zbieram się na betę🥹🤞🏻
Raczej się nie nastawiam, bo dziś 11 dpo (25dc), a zazwyczaj mam 28 dni no ale.. Póki @ nie przyjdzie to wiadomo 🤪 Objawów żadnych wskazujących ciążę nie mam, raczej te na @ 🫣MonikaMonia lubi tę wiadomość
-
Chochlik12 wnoszę o wpisanie staraczkowego brain do słownika języka polskiego 😂
Olisska o matko to najgorsze jak się wie, że są i nie da się tego sprawdzić 🙈
onalola tam bym Ci poradziła właśnie☺️ nac + inozytol z needed (chyba, że wolisz w kapsułach to możesz z Aliness na przykład, jest dobry)
MonikaMonia widać kreseczkę🥹😍
Dziewczyny pięknego weekendu! Wypocznijcie ❤️Olisska, onalola, MonikaMonia lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
ater wrote:Chochlik12 wnoszę o wpisanie staraczkowego brain do słownika języka polskiego 😂
Olisska o matko to najgorsze jak się wie, że są i nie da się tego sprawdzić 🙈
onalola tam bym Ci poradziła właśnie☺️ nac + inozytol z needed (chyba, że wolisz w kapsułach to możesz z Aliness na przykład, jest dobry)
MonikaMonia widać kreseczkę🥹😍
Dziewczyny pięknego weekendu! Wypocznijcie ❤️
Są kapsułki? 😈 One mi najlepiej wchodzą2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
11.03 konsultacja inny gin
torbiel krwotoczna 😪
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Duphaston 2x1
Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli -
MonikaMonia gratulacje pięknej kreseczki, daj znać jak beta, czekamy z niecierpliwością 😍😍😍
Claudii - a może właśnie ten cykl Cię zaskoczy? Kto wie? Pozostaje uzbroić się w cierpliwośc, póki nie ma 🐒 jest nadzieja ❤️MonikaMonia lubi tę wiadomość
Starania od 09/24, 8 cs ✨
👩 31
USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Heeej! Widzę, że pojawiły się nowe kreski w tym tygodniu, ogromne gratulacje ❤️a za wszystkie biele mocno przytulam 🫂
Jeeeeest i Monia ❤️ @MonikaMonika ❤️MonikaMonia lubi tę wiadomość
👦2020
👼2022
👦luty 2024
⏳01.2025 początek starań o trzecie maleństwo u boku 🙏🏻 nadal kp 🤱 -
Cześć!
Gratuluję pięknych kresek 🙌 tulę mocno za biele 🫂
Chochliczku dziewczyny chyba już się wystarczająco wypowiedziały i zgadzam się to samo bym Ci napisała, więc z całego serca Ci gratuluję jakąkolwiek decyzję podejmiesz ❤️ a staraczkowy brain rozwalił mnie na łopatki, identyfikuje się tym 🤣🤣
Zauważyłam, że jakieś braki z fertistim niedobrze, obczaiłam, że u mnie parę aptek ma jeszcze jakieś ostatnie sztuki, więc po weekendzie skoczę i kupię będzie na kolejny miesiąc, a może do tego czasu pojawi się go więcej 😅
Onalola przykro, że masz takie problemy przy pobieraniu krwi, ja to od razu mdleję i jak mi tak czasami długo grzebią w tych żyłach to odpływam 😬 jedynie w SLA w miarę szybko idzie im to pobranie, więc jakoś daję radę, ale muszę po pobraniu zazwyczaj chwilę poczekać, bo jak od razu wstanę to lecę na podłogę 🤷♀️
Ps. Już niedługo zbliża się wielkie testowanie 😅 mocna ekipa się zebrała 😊 a tymczasem życzę wam przyjemnego weekendu! Odpocznijcie w miarę możliwości i zbierajcie siły na nowy tydzień 🫶🏻MonikaMonia, DreamBee, Chochlik12 lubią tę wiadomość
-
Jestem za tym żeby staraczkowy brain był zawsze na pierwszej stronie wątku 😂 Niech będzie naszym przypominające co nas czeka w II fazie i niech nas z humorem gruntuje i sprowadza na ziemie 😅🤭
MonikaMonia gratulacje! 😍🥰 daj znać jak będzie beta! 🥰MonikaMonia, DreamBee, Chochlik12 lubią tę wiadomość
-
A ja muszę zapytać, bo mnie skręca haha. Czy tylko ja co jakiś czas, jak rzucę okiem na słowo „staraczki” czytam sraczki? 😂😂 budzi się we mnie wtedy przedszkolak, który uznaje to za wybitnie zabawne.
A teraz na poważnie, gratulacje kreseczek!!🫂🩷 ja chyba swojej już w tym cyklu nie zobaczę. Nie czuję już żadnych objawów, ani na ciążę, ani na okres. Powinien przyjść za 3 dni. Dzisiaj już nie testowałam, bo poprzednie biele mnie zdołowały.Meggi_**, MonikaMonia, DreamBee, Monini15, Marzycielka94, ellevv, emciak lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Ja to jeszcze nigdy nie zatestowalam wcześniej niż w dzień spodziewanej miesiączki 😅 chyba lubię tak się łudzić i żyć nadzieją do końca 😅
DreamBee, S_va_88, S_va_88, Marzycielka94, Czajnik lubią tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
2cs - testy owulacyjne, suplementy
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
Powder wrote:A ja muszę zapytać, bo mnie skręca haha. Czy tylko ja co jakiś czas, jak rzucę okiem na słowo „staraczki” czytam sraczki? 😂😂 budzi się we mnie wtedy przedszkolak, który uznaje to za wybitnie zabawne.
Haha też czasami czytam sraczki 🤣🤣Powder lubi tę wiadomość
07.2021 Księżniczka 👸 3cs
06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
02.2025 Chwila przerwy.. -
PaulinaNnn wrote:Ja to jeszcze nigdy nie zatestowalam wcześniej niż w dzień spodziewanej miesiączki 😅 chyba lubię tak się łudzić i żyć nadzieją do końca 😅
Chyba spróbuję tego podejścia w kolejnym cyklu. Bo z moim perfekcjonizmem oczywiście wkręciłam sobie, że muszę być tą, której wyjdzie coś wcześnie i teraz się frustruję 🫠
A mam przy okazji pytanie o testy ovu. Stosujecie się bardzo rygorystycznie do tego, żeby dwie godziny nie pić? Czy jeśli np wypiję kubas herbaty i odczekam dwie godziny, to wynik będzie ok?💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia