Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
MonikaMonia wrote:Dziewczyny, przede wszystkim tulę mocno za wszystkie biele a widzę, że dzisiaj raczej dzień pod ich znakiem, ja chyba wpisując się tutaj do Was coś pomieszałam z dniem testowania, pędzę (mam nadzieję) na ratunek dzisiejszego dnia!
Zrobiłam test niestety nie z pierwszego moczu, jutro potwierdzę testem z rana i polecę na betę.
W życiu bym nie pomyślała i nadal nie dociera do mnie, że tak szybko zaskoczylo biorąc pod uwagę, że tyle czasu czekaliśmy na pierwsze szczescie🙈
Jestem 10 dni po owu, a na zdjęciu jeszcze niesmialy cień szczęścia🥹
program do robienia obrazkówMonikaMonia lubi tę wiadomość
31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔
Marzec 2025 ⏸️🤞🤞
24.04 mamy serduszko ❤️ -
MonikaMonia wrote:Dziewczyny, przede wszystkim tulę mocno za wszystkie biele a widzę, że dzisiaj raczej dzień pod ich znakiem, ja chyba wpisując się tutaj do Was coś pomieszałam z dniem testowania, pędzę (mam nadzieję) na ratunek dzisiejszego dnia!
Zrobiłam test niestety nie z pierwszego moczu, jutro potwierdzę testem z rana i polecę na betę.
W życiu bym nie pomyślała i nadal nie dociera do mnie, że tak szybko zaskoczylo biorąc pod uwagę, że tyle czasu czekaliśmy na pierwsze szczescie🙈
program do robienia obrazkówMonikaMonia lubi tę wiadomość
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 👼🖤
...masz moje słowo, wypełnię Twoje ramiona...
#rodzę w 2026 r. -
program do robienia obrazków
Ja dziś robiłam test owu bo wczoraj jakoś i jajniczeknsie odzywał i jakoś tak dziwnie ale owu test negatyw.
..mój ręce zaciera mam nadzieję ,że luty okaże się tym magicznym miesiącem 🫣 nie wiem ile czasu będę mieć ten stan 😂 bo przy ostatnim teście co spóźniał mi się okres czułam mega bezsilność i żal,że to nie to... Ale niech trwa jak najdłużej.MonikaMonia, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Chochlik12 wrote:Dziewczyny przyps 🥹🥹🥹🥹
Dostałam tę ofertę pracy, o której Wam mówiłam, i kompletnie nie wiem, co robić. Warunki są świetne, stawka super, ale zależy im na kimś, kto zostanie z nimi na dłużej… 🫣
Naciskają, żebym podjęła decyzję do poniedziałku, a wtedy będę 8-9 dpo 🫣
Czuję się totalnie zagubiona i nie wiem, co powinnam zrobić, bo… mam przeczucie że może pyknąć teraz lub w najbliższym czasie 🥹🥹🥹
Z własnego doświadczenia powiem, że ja sobie planowałam, że zajdę w ciążę, a później otworzę własny biznes, o którym myślałam od dłuższego czasu. Tak sobie wymyśliłam i plan wydawał się super. Nie przewidziałam tylko jednego - starania mocno się wydłużą. Aktualnie nie mam jeszcze ani dziecka ani firmy, a minęły już ponad dwa lata. I nie raz sobie myślę, że trzeba było otwierać ten biznes, a jakby w międzyczasie pojawiło się dziecko to przecież mam wokół siebie wspaniałych ludzi, którzy na pewno by mi pomogli i dałabym sobie radę.
Jeśli masz szansę na fajną pracę to ją bierz i nawet się nie zastanawiaj. Nigdy nie wiesz czy ciąża przyjdzie teraz (czego oczywiście z całego serca Ci życzę) czy nawet za kilka lat, a okazja z pracą może się tak szybko nie powtórzyć.
Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko się dobrze poukładało 😊Czajnik, Foksik 🦊, Marzycielka94, Chochlik12, S_va_88 lubią tę wiadomość
👱♀️ 28 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u naprotechnologa
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
18.01.2025 - ⏸️ 30cs
19.01.2025 - 💔😥
14.04.2025 - histeroskopia zabiegowa - wycięcie mikro polipów
5.05.2025 - wynik biopsji - przewlekłe zapalenie endometrium
Aktualnie 36cs
Endometrioza IV stopnia, Hashimoto, przewlekłe zapalenie endometrium
-
@MonikaMonia gratulacje!
Ja jak powiedziałam tak zrobiłam. Rano zaliczyłam spory skok temp, ale zrobiłam test i biel nad bielami 🫤 Wczoraj w toalecie miałam niteczkę krwi w śluzie ale bardziej czerwoną więc obstawiam, że @ przyjdzie wcześniej, tylko ta temp dziwna. No nic, raczej tego się spodziewałam i lecimy dalej 🌸MonikaMonia, S_va_88 lubią tę wiadomość
🩷 30l.
AMH 0.64
Niski estradiol na początku cyklów
Potwierdzone owulacje, endometrium OK, prog OK.
Cykle 29 dni.
21' nowotwór złośliwy tarczycy, całkowita resekcja + radioterapia I-131
Euthyrox 100 i 125
🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'
Ilość 96 mln
Ilość w ejakulacie 200 mln
Żywotność 80%
Ruch a + b 60 %
Morfologia 1% ❌
⌛ 7 miesiąc
27.06 - wizyta niepłodnościowa -
Dzień dobry dziewczyny trzymam kciuki za dzisiejsze testujące 🤞
Darrika lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
On 🙋🏻♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷10cs (1 cykl na CLO)
🩸09.06
👨⚕️23.06 2 pęcherzyki prawy jajnik 1 lewy jajnik
💉25.05 Zivafert
💊27.06 utrogestan 3x0,3
————————————————-
💊4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
👩⚕️od 03.25 Angelius Katowice dr GM
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
@MonikaMoni gratulacje!! Czekamy na betę! 🤩🤩
Powodzenia dzis dziewczyny i miłego dnia 🍀🌼MonikaMonia lubi tę wiadomość
32 👩 37 🧑
2021 Księżniczka 👸 3cs
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
👩:
✔️TSH - 1,088
✔️FSH - 5,54
✔️LH - 4,71
✔️Prolaktyna - 9,67
✔️Estradiol - 40,9
✔️Testosteron - 1.32
✔️Żelazo - 112
✔️Ferrytyna - 31,3 🙄
✔️Wit D - 81,7 🙃
13cs 🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
MonikaMonia, leć na bate i po cichu gratuluję ❤️😁
Kciukasy za dzisiejsze testujące 🤞🤞🤞
Claudii za Ciebie też trzymam kciuki, może jeszcze nic straconego 🤞
Ja jestem tak zalana śluzem ostatnio, że koniec świata, coraz bardziej idzie w kierunku płodnego, cały czas sobie z mężem wedle chęci I dla przyjemności działamy, a co 😜 chociaż nie powiem, po wczorajszym dniu się zawahałam, czy drugie dziecko to ma pewno dobry pomysł 🤣
Pięknego dnia kochane! Po weekendzie wygląda na to, że się zacznie trochę ocieplać, może wiosna juzbdo nas idzie 😊MonikaMonia, Meggi_**, AnMiPe, DreamBee lubią tę wiadomość
34👧 38🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
9 cs 💔
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs 💔
14 cs start! Ostatnia próba ->🩸
Ufam, że życie zna dla mnie właściwy moment. Oddycham spokojnie i z miłością przyjmuję to, co się wydarza. -
Claudii wrote:@MonikaMonia gratulacje!
Ja jak powiedziałam tak zrobiłam. Rano zaliczyłam spory skok temp, ale zrobiłam test i biel nad bielami 🫤 Wczoraj w toalecie miałam niteczkę krwi w śluzie ale bardziej czerwoną więc obstawiam, że @ przyjdzie wcześniej, tylko ta temp dziwna. No nic, raczej tego się spodziewałam i lecimy dalej 🌸
ja w pierwszej ciąży też miałam nitkę krwi w śluzie na początku, zanim jeszcze był czas na test więc może jeszcze nie wszystko stracone? 🤞🏻🍀
zbieram się na betę🥹🤞🏻
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 07:50
Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
MonikaMonia wrote:ja w pierwszej ciąży też miałam nitkę krwi w śluzie na początku, zanim jeszcze był czas na test więc może jeszcze nie wszystko stracone? 🤞🏻🍀
zbieram się na betę🥹🤞🏻
Raczej się nie nastawiam, bo dziś 11 dpo (25dc), a zazwyczaj mam 28 dni no ale.. Póki @ nie przyjdzie to wiadomo 🤪 Objawów żadnych wskazujących ciążę nie mam, raczej te na @ 🫣MonikaMonia lubi tę wiadomość
🩷 30l.
AMH 0.64
Niski estradiol na początku cyklów
Potwierdzone owulacje, endometrium OK, prog OK.
Cykle 29 dni.
21' nowotwór złośliwy tarczycy, całkowita resekcja + radioterapia I-131
Euthyrox 100 i 125
🩵 31l.
Seminogram MAJ 25'
Ilość 96 mln
Ilość w ejakulacie 200 mln
Żywotność 80%
Ruch a + b 60 %
Morfologia 1% ❌
⌛ 7 miesiąc
27.06 - wizyta niepłodnościowa -
Chochlik12 wnoszę o wpisanie staraczkowego brain do słownika języka polskiego 😂
Olisska o matko to najgorsze jak się wie, że są i nie da się tego sprawdzić 🙈
onalola tam bym Ci poradziła właśnie☺️ nac + inozytol z needed (chyba, że wolisz w kapsułach to możesz z Aliness na przykład, jest dobry)
MonikaMonia widać kreseczkę🥹😍
Dziewczyny pięknego weekendu! Wypocznijcie ❤️Olisska, onalola, MonikaMonia lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
starania od II.24
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!✨
•nac, inozytol, magnez,D3, omega3, bcomplex, ubiquinol,olej z wiesiołka, zioła ojca Sroki
team #rodzew2026✨🍓🍓 -
ater wrote:Chochlik12 wnoszę o wpisanie staraczkowego brain do słownika języka polskiego 😂
Olisska o matko to najgorsze jak się wie, że są i nie da się tego sprawdzić 🙈
onalola tam bym Ci poradziła właśnie☺️ nac + inozytol z needed (chyba, że wolisz w kapsułach to możesz z Aliness na przykład, jest dobry)
MonikaMonia widać kreseczkę🥹😍
Dziewczyny pięknego weekendu! Wypocznijcie ❤️
Są kapsułki? 😈 One mi najlepiej wchodzą2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs z góry spisany na starty
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
MonikaMonia gratulacje pięknej kreseczki, daj znać jak beta, czekamy z niecierpliwością 😍😍😍
Claudii - a może właśnie ten cykl Cię zaskoczy? Kto wie? Pozostaje uzbroić się w cierpliwośc, póki nie ma 🐒 jest nadzieja ❤️MonikaMonia lubi tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
06/25 - starania wstrzymane -
Heeej! Widzę, że pojawiły się nowe kreski w tym tygodniu, ogromne gratulacje ❤️a za wszystkie biele mocno przytulam 🫂
Jeeeeest i Monia ❤️ @MonikaMonika ❤️MonikaMonia lubi tę wiadomość
👩'95 👨'94
👦08.2020
👼07.2022
👦02.2024
⏳01.2025 starania o 👶❤️
Chochliczku dziewczyny chyba już się wystarczająco wypowiedziały i zgadzam się to samo bym Ci napisała, więc z całego serca Ci gratuluję jakąkolwiek decyzję podejmiesz ❤️ a staraczkowy brain rozwalił mnie na łopatki, identyfikuje się tym 🤣🤣
Zauważyłam, że jakieś braki z fertistim niedobrze, obczaiłam, że u mnie parę aptek ma jeszcze jakieś ostatnie sztuki, więc po weekendzie skoczę i kupię będzie na kolejny miesiąc, a może do tego czasu pojawi się go więcej 😅
Onalola przykro, że masz takie problemy przy pobieraniu krwi, ja to od razu mdleję i jak mi tak czasami długo grzebią w tych żyłach to odpływam 😬 jedynie w SLA w miarę szybko idzie im to pobranie, więc jakoś daję radę, ale muszę po pobraniu zazwyczaj chwilę poczekać, bo jak od razu wstanę to lecę na podłogę 🤷♀️
Ps. Już niedługo zbliża się wielkie testowanie 😅 mocna ekipa się zebrała 😊 a tymczasem życzę wam przyjemnego weekendu! Odpocznijcie w miarę możliwości i zbierajcie siły na nowy tydzień 🫶🏻MonikaMonia, DreamBee, Chochlik12 lubią tę wiadomość
29 👩🏽 & 39 👱🏻 & 🐕 x2
7 cs 🤞
👩🏽 po chemioterapii & naświetlaniach (zabieg chirurgiczny?? - dla sprawdzenia 3x inna metoda zabiegu start w maju)
👱🏻 pH 8,5❓️reszta w normie 💪
03.05 ⏸️ beta 144,44 mIU/ml 🥹🤞
05.05 beta 338,80 mIU/ml 🥹🤞
10.05 beta 2386,40 mlU/ml 🥹🤞
15.05 beta 10525.09 mlU/ml 🥹🤞
26.05 beta 60808,90 mlU/ml 🥹🤞
26.05 CRL 1.09 cm ❤️
02.06 CRL 1,74 cm ❤️
16.06 CRL 3,58 cm ❤️
-
Jestem za tym żeby staraczkowy brain był zawsze na pierwszej stronie wątku 😂 Niech będzie naszym przypominające co nas czeka w II fazie i niech nas z humorem gruntuje i sprowadza na ziemie 😅🤭
MonikaMonia gratulacje! 😍🥰 daj znać jak będzie beta! 🥰MonikaMonia, DreamBee, Chochlik12 lubią tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
Kir AA
Brak przeciwciał blokujących (allo mlr)
04.24 metformina
05.24 drożność
06.24 histeroskopia
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
05.25 histeroskopia
🧔🏻♂️ 36
Nasienie w porządku
Hla C1
-
A ja muszę zapytać, bo mnie skręca haha. Czy tylko ja co jakiś czas, jak rzucę okiem na słowo „staraczki” czytam sraczki? 😂😂 budzi się we mnie wtedy przedszkolak, który uznaje to za wybitnie zabawne.
A teraz na poważnie, gratulacje kreseczek!!🫂🩷 ja chyba swojej już w tym cyklu nie zobaczę. Nie czuję już żadnych objawów, ani na ciążę, ani na okres. Powinien przyjść za 3 dni. Dzisiaj już nie testowałam, bo poprzednie biele mnie zdołowały.Meggi_**, MonikaMonia, DreamBee, Monini15, Marzycielka94, ellevv, emciak lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia -
Ja to jeszcze nigdy nie zatestowalam wcześniej niż w dzień spodziewanej miesiączki 😅 chyba lubię tak się łudzić i żyć nadzieją do końca 😅
DreamBee, S_va_88, S_va_88, Marzycielka94, Czajnik lubią tę wiadomość
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
3cs - testy owulacyjne, suplementy
31.03 🥰 II 🥰 12 dpo
Progesteron- 11.90 ng/ml -> 10.80 ng/ml
31.03 -33.60 mlU/ml
02.04- 111.00 mlU/ml
04.04- 326.00 mlU/ml
07.04- 834.00 mlU/ml
16.04- 11410.00 mlU/ml
02.05- dwa serduszka 💞
30.05- prenatalne - ok 👌🏾
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍
-
Powder wrote:A ja muszę zapytać, bo mnie skręca haha. Czy tylko ja co jakiś czas, jak rzucę okiem na słowo „staraczki” czytam sraczki? 😂😂 budzi się we mnie wtedy przedszkolak, który uznaje to za wybitnie zabawne.
Haha też czasami czytam sraczki 🤣🤣Powder lubi tę wiadomość
32 👩 37 🧑
2021 Księżniczka 👸 3cs
01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
27.03.2025 HSG - oba jajowody drożne 🍀
👩:
✔️TSH - 1,088
✔️FSH - 5,54
✔️LH - 4,71
✔️Prolaktyna - 9,67
✔️Estradiol - 40,9
✔️Testosteron - 1.32
✔️Żelazo - 112
✔️Ferrytyna - 31,3 🙄
✔️Wit D - 81,7 🙃
13cs 🤞
#rodzew2026 🍀🍀🍀 -
PaulinaNnn wrote:Ja to jeszcze nigdy nie zatestowalam wcześniej niż w dzień spodziewanej miesiączki 😅 chyba lubię tak się łudzić i żyć nadzieją do końca 😅
Chyba spróbuję tego podejścia w kolejnym cyklu. Bo z moim perfekcjonizmem oczywiście wkręciłam sobie, że muszę być tą, której wyjdzie coś wcześnie i teraz się frustruję 🫠
A mam przy okazji pytanie o testy ovu. Stosujecie się bardzo rygorystycznie do tego, żeby dwie godziny nie pić? Czy jeśli np wypiję kubas herbaty i odczekam dwie godziny, to wynik będzie ok?💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 30.06 ponowne badanie nasienia