Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
assialbnn wrote:Cześć dziewczyny 🙂 nie udzielałam się ale obserwowałam, śledziłam i kibicowałam 😊 niestety u mnie wszystko wskazuje na to że do Was dołączę już niedługo 🥺 może jest jeszcze nadzieja ale sama nie wiem ... chyba już pogodziłam się z myślą że tym razem się nie uda 😥 robiłam betę i okazało się że przyrasta dużo za mało.
17.02 - 721,8
19.02 - 891,4 (23% przyrostu w ciągu 48h)
21.02 - 1002,4 (12% przyrostu w ciągu 48h)
Martwił mnie już słaby wynik 19.02 do tego ten dokuczający bol lewego jajnika podczas leżenia na boku nie do zniesienia, więc pojechałam na sor aby ewentualnie wykluczyć lub potwierdzić CP skoro beta słabo i ten ból . Lekarka powiedziała że faktycznie słabo przyrasta beta i żebym powtórzyła jeszcze w piątek (21.02) no i gorzej niz wcześniej. W każdym razie wykluczyła po usg CP. Pęcherzyk maleńki w macicy (5,5mm) endometrium niejednorodne . Powiedziała żeby powtórzyć usg za 7 dni, a jeśli wcześniej zacznę krwawić to na sor .
Miłego dnia ❤️
Bardzo mi przykro, że musisz przez to przechodzićTulę mocno
assialbnn lubi tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
🔬04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 03.03 wizyta u reumatologa
🔬11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
🔬12.24: SIBO, IMO, Dysbioza jelitowa ❌️
🔬01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
💊Asertin, Trittico CR, Pregabalina, Euthyrox, Zyx, Ovarin, Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Koenzym Q10, Magnez, Maślan Sodu, Iberogast, Probiotyk: Narum
🌿 Olej z Wiesiołka, Koper Włoski -
assialbnn wrote:Cześć dziewczyny 🙂 nie udzielałam się ale obserwowałam, śledziłam i kibicowałam 😊 niestety u mnie wszystko wskazuje na to że do Was dołączę już niedługo 🥺 może jest jeszcze nadzieja ale sama nie wiem ... chyba już pogodziłam się z myślą że tym razem się nie uda 😥 robiłam betę i okazało się że przyrasta dużo za mało.
17.02 - 721,8
Martwił mnie już słaby wynik 19.02 do tego ten dokuczający bol lewego jajnika podczas leżenia na boku nie do zniesienia, więc pojechałam na sor aby ewentualnie wykluczyć lub potwierdzić CP skoro beta słabo i ten ból . Lekarka powiedziała że faktycznie słabo przyrasta beta i żebym powtórzyła jeszcze w piątek (21.02) no i gorzej niz wcześniej. W każdym razie wykluczyła po usg CP. Pęcherzyk maleńki w macicy (5,5mm) endometrium niejednorodne . Powiedziała żeby powtórzyć usg za 7 dni, a jeśli wcześniej zacznę krwawić to na sor .
Miłego dnia ❤️
Przytulam mooocno ❤️i mam nadzieję, że ten malutki pęcherzyk jeszcze zaskoczy 🥹
Wszak w laboratoriach też bywają pomyłki w wynikach.
assialbnn, S_va_88 lubią tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
Ja w tym miesiącu nie zapisywałam się na testowanie, ale wciąż podczytuję i trzymam kciuki. Dużo stresu było w lutym, nie było nawet za bardzo ochoty na❤️Szczerze mówiąc myślałam, że ten cykl będzie bezowulacyjny, ale po tempce widzę, że jednak nie. Jednak chyba znowu zrobiła mi się torbiel bo jak tylko trochę napełni mi się pęcherz to czuję jakbym tam miała uciskający balonik. Szanse na cokolwiek chyba są bliskie zeru i dobrze się z tym czuję, potrzebowałam oddechu. Posłuchałam rady jednej z was i nie czekam do marca z badaniem wit. D, wykupiłam już badanie i sprawdzam w poniedziałek skoro i tak trzeba będzie ostro podnieść suplementację to lepiej już teraz.
Meggi_**, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩23. 👦26. 🐈⬛4
Starania na luzie 04.24- 09.24 brak owulacji, okresu, niedowaga
Obecnie 5 CS
11.2024: Cytologia✅️ TSH 3,4❌️
Wit. D3 11,5❌️
2.2025: wit. D3 ✅️ -
dziewczyny, mam wyniki
bardzo, bardzo wcześnie wyłapaną ciążą
beta 7.2 🍀
progesteron 11.39 - nie wiem czy nie za niski😨Dalia, Powder, White1, assialbnn, onalola, ater, Monini15, Marzycielka94, Zosia667, Kaliope, Justa28, ellevv, DreamBee, Meggi_**, AnitaK, Iskiereczka00, S_va_88, almost.there, eM 🌺, Darrika, Loraa, emciak, Pustynia, Finch11, Pdes, Maniaaa., Mstka, dailydamn lubią tę wiadomość
-
ater wrote:Przytulam mooocno ❤️i mam nadzieję, że ten malutki pęcherzyk jeszcze zaskoczy 🥹
Wszak w laboratoriach też bywają pomyłki w wynikach.👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
MonikaMonia wrote:dziewczyny, mam wyniki
bardzo, bardzo wcześnie wyłapaną ciążą
beta 7.2 🍀
progesteron 11.39 - nie wiem czy nie za niski😨👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
Dziewczyny ja wczoraj zrezygnowana napilam się lampki wina, wzięłam ciepłą kąpiel i dzisiaj rano tyle śluzu płodnego, że musiałam się podcierać trzy razy 😳
Zawsze miałam dużo śluzu, ogólnie nie mam z tym problemu ale takiej ilości jeszcze nie miałam. Od 3 tygodni do suplementacji dodałam l-argininę i może to dlatego?
Co więcej, myślałam, że ten cykl nam przepadnie ale nagle okazało się, że jednak mój mąż jutro wraca po 2 tygodniach do domu i oby zdążył… 😳 zrobiłam właśnie test i mam takiego pika… biorąc pod uwagę wzrost LH i długość życia komórki, myślicie, że zdąży? 🙏
Nadzieja to ostatnie moje drugie imię…
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 14:13
MonikaMonia, Powder, assialbnn, Marzycielka94, Daisy1, DreamBee, Ola8999, Meggi_**, AnitaK, Foksik 🦊, karczoch321, eM 🌺 lubią tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
Kokosik wrote:Dziewczyny ja wczoraj zrezygnowana napilam się lampki wina, wzięłam ciepłą kąpiel i dzisiaj rano tyle śluzu płodnego, że musiałam się podcierać trzy razy 😳
Zawsze miałam dużo śluzu, ogólnie nie mam z tym problemu ale takiej ilości jeszcze nie miałam. Od 3 tygodni do suplementacji dodałam l-argininę i może to dlatego?
Co więcej, myślałam, że ten cykl nam przepadnie ale nagle okazało się, że jednak mój mąż jutro wraca po 2 tygodniach do domu i oby zdążył… 😳 zrobiłam właśnie test i mam takiego pika… biorąc pod uwagę wzrost LH i długość życia komórki, myślicie, że zdąży? 🙏
myślę, że może zdążyć! trzymam kciuki! 🍀🍀🍀Kokosik lubi tę wiadomość
-
Kokosik wrote:Dziewczyny ja wczoraj zrezygnowana napilam się lampki wina, wzięłam ciepłą kąpiel i dzisiaj rano tyle śluzu płodnego, że musiałam się podcierać trzy razy 😳
Poproszę o namiary na tą L-aegininę 😁
Oby zdążył 🤞Kokosik lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
6cs
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
👸🩺03/25 Gin
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺 -
Dziewczyny, test owulacyjny wczoraj wieczorem o 22 i dzisiaj o 12 pokazał mi pik. ❤️ było wczoraj wieczorem. Zastanawiam sie, czy działać dzisiaj drugi dzień z rzędu ❤️ czy lepiej jutro?Starania od 09/24, 8 cs ✨
👩 31
USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Takatam wrote:Zrobiłam dziś test w 28dc 2 dni przed okresem i negatywny. Zaczynam się załamywać, prawie rok już 😔
Wszyscy Cię tutaj rozumiemy, każda była w tym miejscu, jednak dopóki nie ma 🐒 to wiesz wszytko się może zdarzyć.
Dlatego ja nie testuje, czekam na 🐒
Najgorszy jest dla mnie ten czas gdy czekam na @ wiedząc że nic z tego, z tym że ja robiłam betę (przy okazji innych badań) więc tutaj nie miałam złudzeń że coś się zmieni lub że test do kitu byłWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 14:30
Takatam lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
6cs
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
👸🩺03/25 Gin
🧔🩺 -
Zosia667 wrote:Poproszę o namiary na tą L-aegininę 😁
Oby zdążył 🤞
Wiesz co nic nadzwyczajnego , l arginina forte od swanson
850 mg w kapsułce
Biorę 2 dziennieZosia667 lubi tę wiadomość
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, test owulacyjny wczoraj wieczorem o 22 i dzisiaj o 12 pokazał mi pik. ❤️ było wczoraj wieczorem. Zastanawiam sie, czy działać dzisiaj drugi dzień z rzędu ❤️ czy lepiej jutro?
my działaliśmy dzień po dniu 🙃Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Robiłaś zawsze o tej samej porze i pilnując tej reguły żadnych płynów przez dwie godziny przed?💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Kokosik - owulacja występuje dopiero po piku LH, mąż zrobił Ci spóźniony prezent na Walentynki 😅🤞🤞 ja też lecę po tę L-argininę 😆
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 15:16
Kokosik lubi tę wiadomość
👧🏼36
02.2024 starania o pierwsze 👶
02.2025 💔 11tc -
Kokosik wrote:Wiesz co nic nadzwyczajnego , l arginina forte od swanson
850 mg w kapsułce
Biorę 2 dziennie
Dziękuję, właśnie robię listę supli i dopisuje 😁
Kokosik lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
6cs
C.d.n.
👸🩺03/25 Gin
🧔🩺 -
17.02 - 721,8
Miłego dnia ❤️
O jak mi przykro 😔 Właśnie ostatnio sobie tak pomyślałam co u ciebie ale myślałam, że zadomowiłas się po fioletowej stronie 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego, 15:52
assialbnn lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co do supli, bierze któraś resweratol na endometrium? Bierzecie codziennie czy do owulacji?♀️35 ♂️37
start 06.2023
AMH 1.2 🤔
Morfo 2% ruch 3+19+7% koncentracja 116mln
Drożność ☑️
5 cykli stymulowanych ❌
Biopsja endometrium stan zapalny cd138 9/1, przeleczony 💊
Histeroskopia hist pat: polipy endometrialne
➡️ IV IUI ❓ -
17.02 - 721,8
Miłego dnia ❤️assialbnn lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀