Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Ale tu cicho dzisiaj!! Ale to dobrze!! 😁 Mam nadzieję, że te z was, które mogły, to dziś serduszkowały; te, które czekają umiliły sobie czas oczekiwania na testowanie, a jeszcze inne z was po prostu zrobiły coś miłego dla siebie przy dniu wolnym 🥰
White1, almost.there, Powder, Darrika, Foksik 🦊, Justa28, AnitaK, Meggi_**, S_va_88, MonikaMonia, Pdes lubią tę wiadomość
Starania od 09/24
8 cs ✨
12.24 cb
👩 31
USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Ann35 ja liczę na dużą statystykę i najlepiej 100 procent skuteczności 😂😂
Ann35 lubi tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
S_va_88 wrote:Masz się nie załamywać. Trzeba walczyć. Walczyć i walczyć. A gorsze dni, momenty oj tak, zdarzają się wszystkim. 🫂mocno.
A poza tym jak nie ma 🙈to jest szansa
Dziękuję za wsparcie dobrze jest usłyszeć od kogoś takie słowa. Tym bardziej że nasze starania są raczej tabu w rodzinie i znajomych, każdy niby wie że sis staramy, ale nie mam z kim o tym pogadać bo to trudny tematS_va_88 lubi tę wiadomość
👧🏻30
🧔32
🔸️7 cs -
Część dziewczyny, zgłaszam biel nad baielami. Miłej niedzieli Kochane 😍30 & 34
▪️starania od 11.2021
▪️AMH
2022-2,83
2024 -2,44
▪️Hormony w normie
▪️MUCH -OK
▪️ Drożności jajowodów z użyciem pianki EXEM FOAM - OK
▪️USG w kierunku endometriozy i ademiozy - nie wykryto
▪️PAI-1 4G/5G wykazano obecność polimorfizmu w układzie heterozygotycznym
▪️MTHFR C677T C/T
▪️STYMULACJE
12.24 Lametta+Owitrelle+Duphaston
01.25 Lametta+Owitrelle+Duphaston
04.2025 Laparoskopia + Histeroskopia?
ON
ŻPN
2024 zabieg -
Choinka 🫂
Choinka123 lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Melduję że wczoraj przyjęłam drugą połowę ovitrelle na poprawę estradiolu i długo myślałam jak tu testować jak w 3dpo i 6dpo znowu dostaję ovitrelle. Podjęłam decyzję że od dzisiaj rana będę codziennie sikać na test żeby skontrolować kiedy się to cudo wypłuka 🤞
DreamBee lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
Chochlik12 wrote:Ann35 ja liczę na dużą statystykę i najlepiej 100 procent skuteczności 😂😂👩🏻 35 👱🏻♂️ 31
11.07.2011- 👼🏼 14tc
12.06.2012- 👧🏼 40+6 4210g 61cm
13.03.2019- 👦🏼 37+6 3720g 51cm
Starania o 3 bombelka
02.2024- 7cs
25.02.25- ⏸️ 9dpo
26.02.25- beta 53
11.03- mamy kluseczkę !
26.03- czekamy na ❤️ -
Choinka123 przytulam 🫂🫂
Ja od wczoraj myślę tylko o tym, żeby już testować, chociaż to dopiero 10 dzień po Ovitrelle. Moją strategią jest, że po przebudzeniu od razu biegnę do łazienki i sikam, żeby już nie było z czego sprawdzać 😂
Staraczkowy brain w pełni 🫠🫠 wstyd mi za siebie 🫠Choinka123, DreamBee lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Dzień dobry Dziewczyny ❤️ zróbcie mi prezent urodzinowy i sypnijcie kreskami, bo u mnie biało wczoraj było. Ten dzień spędzę nad morzem z rodzinką, później wstawię Wam foteczkę. Ponownie oczyszczę myśli szumem fal 🩵
Marzycielka94, Foksik 🦊, Darrika, AnitaK, Olisska, Marcia03, Powder, MonikaMonia, S_va_88, Pdes, Pustynia, Dżozu, beautifullady, Loraa, Monini15, almost.there, Mardotka, DreamBee, eM 🌺, Mstka, Iskiereczka00, dailydamn lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:Dzień dobry Dziewczyny ❤️ zróbcie mi prezent urodzinowy i sypnijcie kreskami, bo u mnie biało wczoraj było. Ten dzień spędzę nad morzem z rodzinką, później wstawię Wam foteczkę. Ponownie oczyszczę myśli szumem fal 🩵
Zazdroszczę...moim marzeniem jest jechanie nad morze w zimę jednak mój jakoś nie bardzo, ale tydzień temu wróciliśmy z pobytu w górach. 😂 A zakwasy miałam po tym chodzeniu,zjeżdżaniu takie,że jeszcze jak wróciłam do pracy to je czułam.🫣😂
Dziewczyny miłej niedzieli Wam życzę ♥️Darrika, AnitaK, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
@assialbnn myślę o Tobie i mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy.
Tulę za wszystkie biele i trzymam kciuki za kolejne pozytywne testy.
Ja nie udzielam się tutaj, nie zerknęłam jeszcze nawet na fioletową stronę, odpuściłam na kilka dni forum bo wczoraj miałam pogrzeb bliskiej osoby. Tak to w życiu bywa, że smutki przeplatają się z dobrymi chwilami. Daje sobie czas na żałobę i chwilę spokoju z rodziną.
Ktos tutaj pytał czy zrobiłam sobie betę. To jest dość zaskakujące, bo po jednym bardzo pozytywnym teście (dwie grube kreski), już w to nie brnęłam. Nie robiłam więcej testów, nie badałam bety. Progesteron badałam 7dpo, potem liczyłam, że gdyby było to ważne, to lekarka na wizycie powie mi co i czy badać.
Teraz myślę że czekanie na wyniki i analizowanie przyrostu będzie dla mnie za dużym stresem, którego i tak mam dużo.
Najchętniej przespałabym najbliższe dwa, trzy tygodnie. Spanko to moje nowe hobby. O tą ciążę (póki co ciąża Schrodingera) jestem spokojna. Nie dlatego, że zakładam szczęśliwy poród, ale myślę że teraz tak dużo jest poza moją kontrolą i muszę pogodzić się z tym, że co ma być, to będzie.
Podczytuję, zerkam co u Was i trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 09:07
assialbnn, AnitaK, Powder, S_va_88, Dżozu, Siasi, almost.there, Darrika, emciak, DreamBee, Miś, Mstka lubią tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
szczęśliwa wegetariańska para 🩷 -
Jeśli czegoś żałuję, to tylko tego, że ta osoba, na której pogrzebie byłam nie zdąrzyla poznać historii o tym jak tydzień temu rozbiłam bank zaręczynami i pozytywnym testem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego, 09:10
Siasi lubi tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12
Choinka 🫂
Ponawiam pytanie dziewczyny! Czy któraś z Was chciałaby poprowadzić marcowy wątek? 👉🏻👈🏻 😁
Polecam tą rolę 💖💖💖Choinka123 lubi tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Choinka123 wrote:Część dziewczyny, zgłaszam biel nad baielami. Miłej niedzieli Kochane 😍
Miłej niedzieli Wam życzę 🌞🌞🌞Choinka123 lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Saule wrote:@assialbnn myślę o Tobie i mam nadzieję że wszystko dobrze się skończy.
Tulę za wszystkie biele i trzymam kciuki za kolejne pozytywne testy.
Ja nie udzielam się tutaj, nie zerknęłam jeszcze nawet na fioletową stronę, odpuściłam na kilka dni forum bo wczoraj miałam pogrzeb bliskiej osoby. Tak to w życiu bywa, że smutki przeplatają się z dobrymi chwilami. Daje sobie czas na żałobę i chwilę spokoju z rodziną.
Ktos tutaj pytał czy zrobiłam sobie betę. To jest dość zaskakujące, bo po jednym bardzo pozytywnym teście (dwie grube kreski), już w to nie brnęłam. Nie robiłam więcej testów, nie badałam bety. Progesteron badałam 7dpo, potem liczyłam, że gdyby było to ważne, to lekarka na wizycie powie mi co i czy badać.
Teraz myślę że czekanie na wyniki i analizowanie przyrostu będzie dla mnie za dużym stresem, którego i tak mam dużo.
Najchętniej przespałabym najbliższe dwa, trzy tygodnie. Spanko to moje nowe hobby. O tą ciążę (póki co ciąża Schrodingera) jestem spokojna. Nie dlatego, że zakładam szczęśliwy poród, ale myślę że teraz tak dużo jest poza moją kontrolą i muszę pogodzić się z tym, że co ma być, to będzie.
Podczytuję, zerkam co u Was i trzymam kciuki!
Masz rację nie badaj 🙄 ja nie dość że byłam mega zestresowana to jeszcze mnie podkusiło żeby znów zbadać hcg 😶 I teraz mam nie przespane noce, płacz, strach i cholera wie co jeszcze . Ledwo funkcjonuje . Oczywiście co ma być to będzie i nikt nie ma na to wpływu wyszlo by po usg ze jest cos nie tak, ale wiele dni dłużej byłabym spokojniejsza a tak siedzę myślę i wegetuje 🥹 życzę Wam dużo zdrowia i spokoju ❤️S_va_88 lubi tę wiadomość
👩 33
👱♂️ 36
👸 córka 2015
3cs🗓
5.02 ⏸️
28.02 💔 8tc -
assialbnn wrote:Hej dzięki 🙂
Masz rację nie badaj 🙄 ja nie dość że byłam mega zestresowana to jeszcze mnie podkusiło żeby znów zbadać hcg 😶 I teraz mam nie przespane noce, płacz, strach i cholera wie co jeszcze . Ledwo funkcjonuje . Oczywiście co ma być to będzie i nikt nie ma na to wpływu wyszlo by po usg ze jest cos nie tak, ale wiele dni dłużej byłabym spokojniejsza a tak siedzę myślę i wegetuje 🥹 życzę Wam dużo zdrowia i spokoju ❤️assialbnn lubi tę wiadomość
Starania od 9/24
👩 33
👦 32
Cześć dziewczyny, stało się dziś coś niesamowitego. Czy na tych testach ciążowych z Rossman przebija kreska? Nigdy tak nie miałam. Jak nie było ciąży to nie było żadnego cienia. Zdjęłam nawet ten plastik bo myślałam że mi się o oczach pierdzieli. Zobaczcie proszę czy coś widzicie
https://ibb.co/fYxCdnxNAnitaK, Pdes, Olisska, Dżozu, izzou97, Yoanne, PaulinaNnn, assialbnn, Monini15, Maniaaa., almost.there, Darrika, Meggi_**, kasialinkaa, Anulek84, Mardotka, DreamBee, eM 🌺, Marzycielka94, Mstka, dailydamn lubią tę wiadomość
31👩❤️👨41
👶- 9 lat
Starania o rodzeństwo od 06.2023
Styczeń 2024 💔 -
Saule wrote:Jeśli czegoś żałuję, to tylko tego, że ta osoba, na której pogrzebie byłam nie zdąrzyla poznać historii o tym jak tydzień temu rozbiłam bank zaręczynami i pozytywnym testem.
Saule lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Julciaa14 wrote:Cześć dziewczyny, stało się dziś coś niesamowitego. Czy na tych testach ciążowych z Rossman przebija kreska? Nigdy tak nie miałam. Jak nie było ciąży to nie było żadnego cienia. Zdjęłam nawet ten plastik bo myślałam że mi się o oczach pierdzieli. Zobaczcie proszę czy coś widzicie
https://ibb.co/fYxCdnxN
Totalnie widać bladą kreseczkę! 🩷 🥳💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Takatam wrote:Dziękuję za wsparcie dobrze jest usłyszeć od kogoś takie słowa. Tym bardziej że nasze starania są raczej tabu w rodzinie i znajomych, każdy niby wie że sis staramy, ale nie mam z kim o tym pogadać bo to trudny temat
Takatam lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼