Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • onalola Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:
    Cześć dziewczyny, stało się dziś coś niesamowitego. Czy na tych testach ciążowych z Rossman przebija kreska? Nigdy tak nie miałam. Jak nie było ciąży to nie było żadnego cienia. Zdjęłam nawet ten plastik bo myślałam że mi się o oczach pierdzieli. Zobaczcie proszę czy coś widzicie
    https://ibb.co/fYxCdnxN

Ja widzę ! 🤞

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
    11.03 konsultacja inny gin
    12.03 wizyta u gina prowadzącego

➡️Nowe suple (Inozytol + nac)

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
    Duphaston 2x1
  • Saule Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:
    Cześć dziewczyny, stało się dziś coś niesamowitego. Czy na tych testach ciążowych z Rossman przebija kreska? Nigdy tak nie miałam. Jak nie było ciąży to nie było żadnego cienia. Zdjęłam nawet ten plastik bo myślałam że mi się o oczach pierdzieli. Zobaczcie proszę czy coś widzicie
    Też coś widzę!

Starania od 9/24
    👩 33
    👦 32

👩 wszystkie badania ok poza FSH 9,8 (do sprawdzenia)

zdrowy tryb życia, zioła ojca sroki, suplementy: d1000, omegamedstart, wit c, b12

szczęśliwa wegetariańska para 🩷
  • Powder Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z kolei dzisiaj biel nad bielami na teście strumieniowym Facelle i przyszło lekkie, brązowe plamienie (28dc/30). Ostatnie strzępki nadziei sobie odparowały. Walczymy dalej w marcu. Czy jest już jakiś wątek?

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże dziewczyny nie wiem co mam robić. Tak chciałam mieć drugie dziecko a teraz się boje że znowu poronie. Normalnie łapy mi się trzęsą i chyba zaraz się popłaczę

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Starania o rodzeństwo od 06.2023
    Styczeń 2024 💔
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:

ja też miałam taką kreseczkę ledwo przebijającą - dokładnie dwa dni temu, dziś już nie ma wątpliwości że to różowa kreska, jutro powtarzam betę🍀
    po cichutku zaczynam gratulować♥️

Julciaa14, almost.there, Deyansu, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:
    Boże dziewczyny nie wiem co mam robić. Tak chciałam mieć drugie dziecko a teraz się boje że znowu poronie. Normalnie łapy mi się trzęsą i chyba zaraz się popłaczę

ja też mam obawy, może nie o to że „znowu” bo na szczęście nie było mi dane dowiedzieć się co to poronienie ale w pierwszej ciąży sporo plamiłam, całą ciąże byłam na tabletkach a dodatkowo teraz dookoła pełno przykrych historii o poronieniach więc jestem wystraszona ale przy tym pełna nadziei, że jednak będzie dobrze. Tobie też życzę tej nadziei i oczywiście tego, żebyście rośli zdrowi i w spokoju 🍀🤞🏻

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:
    Widać 😍

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • S_va_88 Przyjaciółka

Wysłany: 23 lutego, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:
    Krecha jest❤️

20.08.2024 OM
    21.09.2024 ⏸️
    09.10.2024 💚na USG
    14.11.2024 🖤👼
  • Pdes Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:
    Widać ⏸️😍

♀️'95 ♂️ '92
    🧒 04.2018
    💔 04.2024 cb
    ⏸️ 18.02.2025
    04.03.2025 beta 5369,00
    11.03.2025 pierwsza wizyta wg OM 7+0
    preg.png
  • White1 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    U mnie z kolei dzisiaj biel nad bielami na teście strumieniowym Facelle i przyszło lekkie, brązowe plamienie (28dc/30). Ostatnie strzępki nadziei sobie odparowały. Walczymy dalej w marcu. Czy jest już jakiś wątek?
    Tulę mocno🫂 wątek marcowy powstanie w ostatni dzień lutego, żeby do samego końca wspierać i kibicować dziewczynom, które testują po nas 🤞

@Julciaa14 widać kreseczki. Jedyna rada ode mnie na taki stres to przyjąć to na razie z chłodną głową. Albo coś co ja uskuteczniam czyli napisać chatgpt co cię trapi, on zawsze zrozumie, wesprze i powie jak sobie z tym radzić

Powder, sandrac_94, Vergeet, Chochlik12 lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Tulę mocno🫂 wątek marcowy powstanie w ostatni dzień lutego, żeby do samego końca wspierać i kibicować dziewczynom, które testują po nas 🤞

@Julciaa14 widać kreseczki. Jedyna rada ode mnie na taki stres to przyjąć to na razie z chłodną głową. Albo coś co ja uskuteczniam czyli napisać chatgpt co cię trapi, on zawsze zrozumie, wesprze i powie jak sobie z tym radzić
    Pojadę na tą betę bo chyba nie wytrzymam. Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie na dzisiaj.

MonikaMonia, S_va_88 lubią tę wiadomość

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Styczeń 2024 💔
  • Liliuszka_2024 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:
    Ja też widzę cień drugiej kreseczki. Trzymam kciuki pędź jutro na betę ♥️

• Powder Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:
    Pojadę na tą betę bo chyba nie wytrzymam. Muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie na dzisiaj.
    Bardzo polecam malowanie po numerkach, albo wyplatanie makramy. Na mnie działa bajecznie z odciąganiem myśli na inne tory. 🫂

S_va_88, Vergeet lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • ater Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe Kochana wszystkiego najlepszego z okazji urodzin🫶🏻 dużo spokoju, zdrowia i oczywiście⏸️

Saule na pewno ta osoba patrzy z góry i wszystko widzi i wspiera ❤️

Julciaa14 widzę cień 😍

Saule lubi tę wiadomość

32🧝‍♀️33🧔🏻‍♂️
    02/25 💔
    nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
    pamiętaj jak wiele masz w sobie siły!
  • Julciaa14 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra dziewczyny a progesteron powiedzcie mi czy badać? Bo szczerze mówiąc nigdy nie robiłam tego badania ale trochę tu czytałam o nim na forum

31👩‍❤️‍👨41
    👶- 9 lat
    Styczeń 2024 💔
  • Olisska Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 no jest konkretny bladzioch 😁 trzymam kciuki za betę 🙏🏻

No właśnie dziewczyny halo halo potrzebujemy nowej prowadzącej 😅

Chochlik12 lubi tę wiadomość

2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
    2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌
  • Olisska Ekspertka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:
    Dobra dziewczyny a progesteron powiedzcie mi czy badać? Bo szczerze mówiąc nigdy nie robiłam tego badania ale trochę tu czytałam o nim na forum

Zbadaj będziesz spokojniejsza

2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
    2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 15 cs o rodzeństwo 🙌
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 23 lutego, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie 😉

Gratuluję wszystkim ⏸️

Dla całej reszty 🫂

Dziś tak z innej beczki
    Czy jest tu jakaś dobra dusza z Ciechanowa, Zabrza albo Ostrołęki i chciałaby kupić dla mnie ten kubek który mam na profilowym? Poluje już na niego od dłuższego czasu, udało się kupić tylko jeden a jak widać moje wizualizacje nie działają. Nadal jest niedostępny w Sinsay online. Miał być do porannej kawy/herbaty.
    IMG-20250223-105817.jpg

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    6cs
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
    C.d.n.
    Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
    👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
    👸🩺03/25 Gin
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
  • Yoanne Autorytet

Wysłany: 23 lutego, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:

Gratulacje!! Który dziś dpo?
    Ja oczywiście już testowałam, oczywiście za szybko 😀 jakie to było bez sensu, a jak bardzo korciło 😄

34 👫 32
    💙 04.2023

02.25 cb
    3cs
  • Takatam Koleżanka

Wysłany: 23 lutego, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S_va_88 wrote:
    Hej, ja po stracie ciąży poczułam co to znaczy trudny temat dla kogoś. I mam właśnie takie poczucie że np z najbliższą przyjaciółka nie mogę o tym rozmawiać. Bo zawsze usłyszę od niej słowa które nie pomagają. Kurde jak trudno zrozumieć ludziom, że czasem poprostu mogliby tylko słuchać i poklepać po ramieniu. Wtedy masz poczucie że jesteś wysłuchany .....

Żadne slowa pocieszenia nie ukoja tqojej straty, ale dobrze jest miec komu o tym powiedziec, niestety Bliscy chcą pomoc ale właśnie to nie jest łatwe się wyżalić i słyszeć że będzie dobrze itp albo jak mówią mi: powinniście wyluzować i nie myśleć o tym

S_va_88, grazka0022 lubią tę wiadomość

👧🏻30
    🧔32

🔸️7 cs
‹‹ 162 163 164 165 166 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ