Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję, dziewczyny, za wsparcie! 🥹💖

Już mam wszystko zaplanowane! 😂 W poniedziałek idę na betę w trybie cito około 12 (powinnam być wtedy 9 dpo), a wyniki dostanę około 14. Jeśli beta będzie negatywna, od razu dzwonię do firmy i przyjmuję ofertę. Jeśli będzie pozytywna, zostaję w mojej firmie i – przy dobrym rozwoju sytuacji – idę na L4 😂

Jeśli w ciągu tygodnia pojawią się dwie kreseczki, po prostu szczerze im to powiem i tyle. Wiem, że mają swoje procesy, przykro mi, że mogą komuś odmówić przeze mnie… ale to już nie moja wina, no po prostu nie mam na to wpływu 🥲🥲🥲 ostatnio staram się puszczać rzeczy, na które nie mam wpływu…

Rozmawiałam z moją przyjaciółką, która jest rekruterką, i postawiła mnie do pionu – powiedziała, że wiele osób zgadza się na ofertę, a potem rezygnuje, więc mam w tej sytuacji myśleć o sobie. W mojej aktualnej firmie dam znać pod koniec przyszłego tygodnia, żeby mieć pewność.

@Pustynia – Mój mąż wspiera mnie we wszystkim, niezależnie od decyzji. Wciąż ma nadzieję, że się uda w tym miesiącu – tak bardzo wierzy 🥹 Patrzy na to wszystko dużo prościej niż ja 😂😂😂

@almost.there – No właśnie! Projekt żyćko mnie zainspirował do wysłania tego jednego CV 😂 Nie ukrywam!

@Nana11 – No właśnie 🥹

@Powder – Tego się boję! Że jeśli nie przyjmę, to i tak nie pyknie, a nie wiadomo, kiedy w końcu pyknie. 🫣 To taka loteria.

@Zosia667 – Cieszę się! Trzymam kciuki, żeby ta nowa rola była dla Ciebie dobra 💖

@cysterka95 – Oczywiście, że zmiana pracy przy dwóch kreskach! Hahaha 💖

@Monini15 – 💖 Firmy często tak traktują pracowników. :( To mega przykre.

@śnieżka, @Aqkaracza, @Lora, @Iskiereczka00, @siasi – 💖🥹

Mardotka, Olisska, almost.there, Darrika, DreamBee, Hope🍀, snieżka, Loraa, Pustynia, S_va_88, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Kokosik Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam z pracy po ciężkim tygodniu i wiecie co, mam tak dość...
    Wszystko w pracy jest na mojej głowie, a ja głową chciałabym już w macierzyńskim ☁️
    Tak bardzo nie mogę się doczekać tego etapu, muszę dziś odreagować i wznoszę za nasze wszystkie ⏸️ kreseczki toast!
    Taki symboliczny, bo alkoholu raczej unikam ale gdzieś kiedyś zobaczyłam ten obrazek i to właśnie taka idealna metafora jakie rozterki i trudności napotykamy na swojej drodze.
    Za nasze walki! 🤺
    Miłego weekendu ♥️

IMG-4805.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 18:38

Chochlik12, Powder, Nana11, Daisy1, Meggi_**, Darrika, Foksik 🦊, DreamBee, Justa28, Pustynia, Marzycielka94, S_va_88, AnitaK, Mstka lubią tę wiadomość

31 👩‍🦳 34 🧔‍♂️
    05.2024 rozpoczęcie starań
    11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
    01.2025 walczymy od nowa 🍀
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siedziałam sobie w pracy i kminiłam, co mam zrobić z tym swoim życiem, szukałam objawów potencjalnej ciąży, liczyłam z 20 razy ile jest dpo, kusiło mnie, żeby zrobić test ciążowy … i wymyśliłam coś 😂😂😂

WNOSZĘ O NOWE POJĘCIE NAUKOWE: STARACZKOWY BRAIN! 😂😂

Skoro kobiety w ciąży mają „ciążowy mózg” (baby brain), to dlaczego my nie możemy mieć swojego odpowiednika?

Czym jest staraczkowy brain?

To stan umysłu występujący u kobiet intensywnie starających się o dziecko, charakteryzujący się:

🔸 Przesadną analizą każdego objawu – „Czy to implantacja czy niestrawność?!”
    🔸 Nieustanną kalkulacją dni – „Który dziś dpo? Kiedy testować? Czy już czas na betę?”
    🔸 Przewlekłym uzależnieniem od testów ciążowych – nawet gdy wiesz, że to za wcześnie!
    🔸 Skokami nastroju zależnymi od fazy cyklu – od ekscytacji do totalnego zwątpienia w ciągu godziny 😂
    🔸 Bezsensem niektórych myśli – „Może jak zjem więcej ananasa, to zwiększę szansę na implantację?”

Mówią, że ciążowy mózg to efekt hormonów… ale staraczkowy brain to efekt życia w cyklu dwutygodniowym i wiecznego napięcia między nadzieją a rozczarowaniem! 😂

Olisska, Mardotka, Nana11, sandrac_94, Daisy1, cysterka95, AnMiPe, Meggi_**, Foksik 🦊, Loraa, ellevv, DreamBee, Hope🍀, snieżka, Justa28, Iskiereczka00, Lisik, Pustynia, Marzycielka94, Deyansu, S_va_88, Liliuszka_2024, Finch11, ater, karczoch321, Kaliope, izzou97, White1, AnitaK, emciak, Marcia03, Mstka, dailydamn lubią tę wiadomość

🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater takie momenty zastoju są straszne 🥹 nawet jeśli to jeden miesiąc, super że wracasz do starań!

Zosia667, mioinozytol ja brałam w fertistimie, ale teraz chyba kupię z aliness (choć przyznaję szczerze, że nie robiłam w tym temacie researchu głębokiego). NAC bierzemy z Swansona lub NOW. 😄

Zosia667 lubi tę wiadomość

__

• Olisska Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczkowy brain haha ja nie mogę 🤣🤣🤣
    Następna przypadłość,którą mam XDD

Też się dziś wkurzyłam dziewczyny, dzwonili do męża z parens,że są już wyniki nasienia ALE nie prześlą nam na maila, bo mąż we wniosku zrobił literówkę w adresie email, no i pani nie może tej literki zmienić, tylko mąż musi jechać osobiście po te wyniki 🫠🫠🫠🫠🫠🫠
    Mam nadzieję że chociaż da radę po to pojechać w przyszłym tygodniu, bo jednak mamy tam kawałek do kliniki z naszego zadupia 🤡

Chochlik12, Foksik 🦊, DreamBee, Marzycielka94, S_va_88, karczoch321, dailydamn lubią tę wiadomość

2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
    2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
  • Olisska Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Swoją drogą, ciekawe co tam u naszej siesiepy, mam nadzieję że wszystko u niej dobrze i niedługo nam się tutaj odezwie 😃

AnMiPe, Darrika, cysterka95, DreamBee, Monini15, Chochlik12, Deyansu, Finch11, Kaliope, AnitaK, Pdes lubią tę wiadomość

2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
    2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs

•niedoczynność tarczycy
    09.24 - TSH 3,09
    11.24 - TSH 1,26 🙌

09.24- HSG oba jajowody drożne

Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olisska wrote:
    Swoją drogą, ciekawe co tam u naszej siesiepy, mam nadzieję że wszystko u niej dobrze i niedługo nam się tutaj odezwie 😃

Też o niej dzisiaj myślałam 😉
    Mi nie chcieli dzisiaj przesłać wyniku cytologii, bo nie zaznaczyłam jednej krateczki przy pierwszej wizycie 🤡

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • onalola Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Nac będzie ok, możesz z Aliness, mają dobrą jakość. Ale ważny jest też inozytol- jeden z głównych składników Feristimu. Mi dietetyczka poleciła taki w proszku z firmy NEEDED. B complex możesz brać :) i dorzuć D3 jeśli nie bierzesz.

Biorę 2000j + to co w pregna start.
    Czyli NAC + to nedded ?

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

11.03 konsultacja inny gin
    torbiel krwotoczna 😪

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Duphaston 2x1
    Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik super gratulacje, ale rozumiem rozterkę, plan masz dkbey, a czas pokaże po weekendzie jaka decyzja zapadnie, a reszta jeżeli później się coś okaże to tak jak mówisz nie masz wpływu to trzeba to odpuścić i tyle 😁

Za dużo mi się zrobiło do nadrobienia bo chyba z 5 stron i nie mam mocy....Może wieczorem doczytam. a powiem Wam, że młoda ze zmęczenia przed wizyta u endo odjebala taka akcje, jak jeszcze nigdy w życiu, taki krzyk ryk, wyszłam z nią na zewnątrz na dwór, kurtki ubrać nie chciała. Stała w kącie budynku przyklejona twarzą do zimnej płyty i ryk i trzęsła się z zimna, ale ubrać kurtki nie, nawet jej grę na telefonie włączyłam, bajki, nic sama się prawie popłakałam z bezradności, bo za wizytę już zapłacone, 280 zł, a tu dzieciak robi dym, Krzyki takie jakbym ją biła, ludzie przechodzili obok się zatrzymywali, wstyd, złość i bezradności takie mną zawładnęły, ale w końcu wymyśliłam, że pokopiemy śnieg co leżał na kupce obok, trochę się uspokoiła, uwaga odwrócona i potem już tulas i poszło, ale się czuje teraz jak kupa gówna jak te nerwy ze mnie zeszły, ryczeć mi się chce bo jeszcze tyle do zrobienia mam na dzisiaj, a mam ochotę się zwinąć w koc i płakać.

Ale ufff wyżaliłam się, zjem kolację i biorę się za robotę, dobrego wieczoru dziewczyny, postaram się te kilka stron nadrobić jak mi sił starczy przed spaniem!

DreamBee, Chochlik12, S_va_88, Dżozu lubią tę wiadomość

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞
    12 dpo cień cienia na teście
    13 dpo - beta 3,05
    16 dpo brak @ jaśniutka kreska na teście
    17 dpo - beta?

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Meggi_** Koleżanka

Wysłany: 21 lutego, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Chochlik12 genialne! Staraczkowy brain takie prawdziwe 😆

Tak jak dziewczyny napisały, rób wszystko w zgodzie ze sobą. Ja tak myślałam, że szybko zajde w ciaze, że odpuściłam wiele rzeczy i trochę żałuję. Teraz w koncu zluzowalam gacie i robię to co chce niezależnie czy sie uda czy nie 🙂

My dzisiaj z mężem mamy 8 rocznice związku i zdecydowanie sie czegos napije, pewnie i tak nie duzo bo glowa juz slaba 😅😆

DreamBee, Chochlik12, Darrika, S_va_88 lubią tę wiadomość

07.2021 Księżniczka 👸 3cs

06.2024 Start starań o rodzeństwo🤞

01.2025 Clo + Ovitrelle ❌️
    02.2025 Chwila przerwy..
  • Treaclynat Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Hello kochane,
    Mam pytanie do osób, które robiły wymazy przed drożnością.
    W klinice pobrali mi wymaz i oczywiście nie zapytałam dokładnie na co - teraz dostałam wynik, że nie wyhodowano bakterii beztlenowych, a niżej wyszczególnione że chlamydia wynik negatywny.
    Najpierw się ucieszyłam, a potem zmartwiłam że nie została zbadana ureaplasma i mycoplasma.
    Trochę bez sensu, że tylko jeden rodzaj bakterii.

Możecie się podzielić jak to u was wyglądało? Powinnam drążyć o dodatkowe badanie? Oprocz tego musze jeszcze dostarczyć badania z krwi.

Podbijam 🙏

1993 👱🏻‍♀️🧔🏻🐶
    11 cs
    Starania od 04.2024

💊euthyrox 25, b complex, magnez, omega+ wit DEK, inozytol, shatavari, maca, selen, cynk, laktoferyna, maślan sodu, probiotyki, witamina C, koenzym Q10, jod

USG piersi ✅
    Cytologia ✅
    USG tarczycy ✅
    prolaktyna 19
    TSH 2,06
    ferrytyna 30 ❌
    Witamina b12- 502 pg/ml
    Kwas foliowy - 14,50 ng/ml
    Witamina D - 26,2 ng/ml ❌
    Glukoza 79
    7dpo (grudzień):
    Estradiol 285 pg/ml❌
    Progesteron 16,50 ng/ml
    4 dc (styczeń)
    LH/FSH 0,91
    Estradiol 55
    USG dopochwowe ✅
    AMH ⌛️
    03.2025 Drożność ⌛️
    01.2025 1cs Ovitrelle 💉

Badanie nasienia ✅ morfologia 4%
    Cykle regularne 27-29 dni
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak staraczkowy brain is real, utożsamiam się 🙃 mnie przejechał staraniowy pociąg ostatnio i chyba muszę mocno odpocząć więc wylogowuję się na weekend. Całusy widzimy się w poniedziałek 🫶🏻

DreamBee, Loraa, Chochlik12, almost.there, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Czajnik Znajoma

Wysłany: 21 lutego, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha ale się uśmiałam ze staraczkowego braina, ja totalnie to mam :D
    Chochlik, co za sprytny plan!! Ja ciągle czekam na kolejne etapy w swoich rekrutacjach ale nie wiesz nawet ile razy już kminilam strategie mimo że jeszcze oferty nie dostałam, totalnie rozumiem że chcesz się na każdy wypadek zabezpieczyć i plan jest dobry :)
    Iskiereczka dobrze mówisz, ja tu się czaję i czytam wszystko tylko czasem nie nadążam ze stawianiem do pionu bo dużo postów i trochę mi też ręce opadają jak widzę że się dziewczyny przejmujecie po kilku cyklach i nie chcąc umniejszać niczyich reakcji i uczuć, wolę się nie odzywać i wspieram po cichu :)
    szczerze powiem że częściej myślę o tym żeby się wam udało niż o własnych staraniach, dziękuję wam za wzbudzenie empatii bo myślałam że jestem jej pozbawiona 😅

DreamBee, Chochlik12, Meggi_**, Iskiereczka00, Pustynia, S_va_88 lubią tę wiadomość

Starania od 11.2022

Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni

01.2025 - długi cykl (44 dni)
    11.2024 Morfologia: ferrytyna 16, przy wadze 60kg-> suplementacja
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
    05.2024 - zwiekszenie dawki, wyniki TSH i reszty hormonow dobre
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5, rozpoczecie przyjmowania Euthyrox 37.5

On: 31 lat
    2% plemników o prawidłowej budowie
    26% plemników o ruchu postępowym
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Siedziałam sobie w pracy i kminiłam, co mam zrobić z tym swoim życiem, szukałam objawów potencjalnej ciąży, liczyłam z 20 razy ile jest dpo, kusiło mnie, żeby zrobić test ciążowy … i wymyśliłam coś 😂😂😂

WNOSZĘ O NOWE POJĘCIE NAUKOWE: STARACZKOWY BRAIN! 😂😂

Skoro kobiety w ciąży mają „ciążowy mózg” (baby brain), to dlaczego my nie możemy mieć swojego odpowiednika?

Czym jest staraczkowy brain?

To stan umysłu występujący u kobiet intensywnie starających się o dziecko, charakteryzujący się:

🔸 Przesadną analizą każdego objawu – „Czy to implantacja czy niestrawność?!”
    🔸 Nieustanną kalkulacją dni – „Który dziś dpo? Kiedy testować? Czy już czas na betę?”
    🔸 Przewlekłym uzależnieniem od testów ciążowych – nawet gdy wiesz, że to za wcześnie!
    🔸 Skokami nastroju zależnymi od fazy cyklu – od ekscytacji do totalnego zwątpienia w ciągu godziny 😂
    🔸 Bezsensem niektórych myśli – „Może jak zjem więcej ananasa, to zwiększę szansę na implantację?”

Mówią, że ciążowy mózg to efekt hormonów… ale staraczkowy brain to efekt życia w cyklu dwutygodniowym i wiecznego napięcia między nadzieją a rozczarowaniem! 😂

Dopisuje sobie jako nową jednostkę chorobową 😁

Chochlik12, DreamBee lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    6cs
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
    C.d.n.
    Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
    👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
    👸🩺03/25 Gin
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajnik wrote:
    Hahaha ale się uśmiałam ze staraczkowego braina, ja totalnie to mam :D
    Chochlik, co za sprytny plan!! Ja ciągle czekam na kolejne etapy w swoich rekrutacjach ale nie wiesz nawet ile razy już kminilam strategie mimo że jeszcze oferty nie dostałam, totalnie rozumiem że chcesz się na każdy wypadek zabezpieczyć i plan jest dobry :)
    Iskiereczka dobrze mówisz, ja tu się czaję i czytam wszystko tylko czasem nie nadążam ze stawianiem do pionu bo dużo postów i trochę mi też ręce opadają jak widzę że się dziewczyny przejmujecie po kilku cyklach i nie chcąc umniejszać niczyich reakcji i uczuć, wolę się nie odzywać i wspieram po cichu :)
    szczerze powiem że częściej myślę o tym żeby się wam udało niż o własnych staraniach, dziękuję wam za wzbudzenie empatii bo myślałam że jestem jej pozbawiona 😅

Czajniczku na mnie możesz krzyczeć, nie pogniewam się 😊 a może nawet pomożesz wyperswadować jak jakieś głupoty wpadną do głowy

Czajnik lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    6cs
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
    C.d.n.
    Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
    👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
    👸🩺03/25 Gin
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darrika wrote:
    Chochlik super gratulacje, ale rozumiem rozterkę, plan masz dkbey, a czas pokaże po weekendzie jaka decyzja zapadnie, a reszta jeżeli później się coś okaże to tak jak mówisz nie masz wpływu to trzeba to odpuścić i tyle 😁

Za dużo mi się zrobiło do nadrobienia bo chyba z 5 stron i nie mam mocy....Może wieczorem doczytam. a powiem Wam, że młoda ze zmęczenia przed wizyta u endo odjebala taka akcje, jak jeszcze nigdy w życiu, taki krzyk ryk, wyszłam z nią na zewnątrz na dwór, kurtki ubrać nie chciała. Stała w kącie budynku przyklejona twarzą do zimnej płyty i ryk i trzęsła się z zimna, ale ubrać kurtki nie, nawet jej grę na telefonie włączyłam, bajki, nic sama się prawie popłakałam z bezradności, bo za wizytę już zapłacone, 280 zł, a tu dzieciak robi dym, Krzyki takie jakbym ją biła, ludzie przechodzili obok się zatrzymywali, wstyd, złość i bezradności takie mną zawładnęły, ale w końcu wymyśliłam, że pokopiemy śnieg co leżał na kupce obok, trochę się uspokoiła, uwaga odwrócona i potem już tulas i poszło, ale się czuje teraz jak kupa gówna jak te nerwy ze mnie zeszły, ryczeć mi się chce bo jeszcze tyle do zrobienia mam na dzisiaj, a mam ochotę się zwinąć w koc i płakać.

Ale ufff wyżaliłam się, zjem kolację i biorę się za robotę, dobrego wieczoru dziewczyny, postaram się te kilka stron nadrobić jak mi sił starczy przed spaniem!

Chyba nasze dzieciaki by się dzisiaj dogadały zły dzień ewidentnie

Darrika lubi tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻
    🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
    On 🙋🏻‍♂️
    🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
    🩸08.03💉?🥚?
    🤞?
    ———————————————————
    💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochliczku gratuluję Ci serdecznie! Niech to rozpocznie twoje pasmo sukcesów w życiu ❤️

Chochlik12 lubi tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Lisik Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Treaclynat wrote:
    Podbijam 🙏
    No u mnie wymagali Urea i Myco. Ja robiłam na nfz w szpitalu.

Treaclynat lubi tę wiadomość

11cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Sanprobi IBS

b4e8b034f1694a1856432927a9978332.png
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przede wszystkim tulę mocno za wszystkie biele a widzę, że dzisiaj raczej dzień pod ich znakiem, ja chyba wpisując się tutaj do Was coś pomieszałam z dniem testowania, pędzę (mam nadzieję) na ratunek dzisiejszego dnia!

Zrobiłam test niestety nie z pierwszego moczu, jutro potwierdzę testem z rana i polecę na betę.

W życiu bym nie pomyślała i nadal nie dociera do mnie, że tak szybko zaskoczylo biorąc pod uwagę, że tyle czasu czekaliśmy na pierwsze szczescie🙈

Jestem 10 dni po owu, a na zdjęciu jeszcze niesmialy cień szczęścia🥹

IMG-2305.jpg
    program do robienia obrazków

Monini15, White1, Deyansu, Kokosik, S_va_88, ellevv, Dżozu, DreamBee, Yoanne, snieżka, Claudii, Pustynia, kasialinkaa, Meggi_**, Darrika, karczoch321, Olisska, Marzycielka94, Loraa, eM 🌺, Iskiereczka00, AnitaK, emciak, Pdes, Marcia03, dailydamn lubią tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaMonia wrote:
    Dziewczyny, przede wszystkim tulę mocno za wszystkie biele a widzę, że dzisiaj raczej dzień pod ich znakiem, ja chyba wpisując się tutaj do Was coś pomieszałam z dniem testowania, pędzę (mam nadzieję) na ratunek dzisiejszego dnia!

Zrobiłam test niestety nie z pierwszego moczu, jutro potwierdzę testem z rana i polecę na betę.

W życiu bym nie pomyślała i nadal nie dociera do mnie, że tak szybko zaskoczylo biorąc pod uwagę, że tyle czasu czekaliśmy na pierwsze szczescie🙈

Jestem 10 dni po owu, a na zdjęciu jeszcze niesmialy cień szczęścia🥹

IMG-2305.jpg
    program do robienia obrazków

Biegnij jutro na betę kochana 😍

MonikaMonia lubi tę wiadomość

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻
    🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
    On 🙋🏻‍♂️
    🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
    🩸08.03💉?🥚?
    🤞?
    ———————————————————
    💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli
‹‹ 156 157 158 159 160 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ