Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Marzycielka94 wrote:Ja sama nie zaczęłam go brać, zapisał mi go endokrynolog razem z euthyroxem, ale ponoć dobrze jest wspierać się dodatkowo jodem (szczególnie jak się nie mieszka nad morzem 😅)💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Onalola, u mnie też zawsze problem z pobraniem krwi, także jak widać nie jesteś sama, nawet nie sądziłam, że aż tyle jest takich przypadków 🤣 też się zawsze czuję jak jakiś eksperyment medyczny xd na szczęście raczej nie mdleje bo już się przyzwyczaiłam że mnie kłują po parę razy, a potem przez tydzień siniaki, że hej. Mi też pielęgniarka mówiła że widocznie mam genetycznie taki układ żył właśnie, jak się już wkłują to znowu nie leci 🫣😅 też zawsze piję wodę przed, także bez różnicy. Jak miałam robiona krzywa cukrowa w ciąży to babeczka się załamała że musi mnie 3 razy kłuć xd
Najgorzej jednak szukać miejsca do wenflonu zawsze, w szpitalu to już po nogach mi szukały i dzwoniły po pielęgniarkę anestezjologiczną.
Przerąbane mamy dziewczyny, tylko tyle wam powiem😅2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲 -
Czy ktoś mi podpowie np. Chochliczek bo sie tutaj chwaliła że komuś już układała plan supli,
chciałabym zacząć dodatkowo suplementację Inozytolu oraz NAC.
Co wybrać, może są preparaty które łączą 2w1?
Potrzebuję dla naszej dwójki. Suple nam się już kończą i pora zamówić nowe.
Jak na razie brałam w tym cyklu Miovelia NAC (przez 5 dni) - ale tutaj chyba tylko NAC i tylko przez 5 dni.
Poza tym ja: Composita mama (ze względu na cholinę i dha oraz żelazo w składzie) / on: Pregna On - juz na wykończeniu.
Co polecicie?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 12:46
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
6cs
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
👸🩺03/25 Gin
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺 -
Powder wrote:No właśnie jak to jest z tym jodem. Powinno się go dodatkowo suplować? Bo już zgłupiałam.
Też się chętnie dowiem, bo gdzieś czytałam że to może nawet zaszkodzić.
W sensie euthyrox + jod zbyt duże dawki
Z kolei Kasia z więcej niż hormony polecała suplementację jodu 400-500, a taki jodit ma 200 jednostek.
Też zgłupiałamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 12:47
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
6cs
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
👸🩺03/25 Gin
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺 -
Olisska wrote:Onalola, u mnie też zawsze problem z pobraniem krwi, także jak widać nie jesteś sama, nawet nie sądziłam, że aż tyle jest takich przypadków 🤣 też się zawsze czuję jak jakiś eksperyment medyczny xd na szczęście raczej nie mdleje bo już się przyzwyczaiłam że mnie kłują po parę razy, a potem przez tydzień siniaki, że hej. Mi też pielęgniarka mówiła że widocznie mam genetycznie taki układ żył właśnie, jak się już wkłują to znowu nie leci 🫣😅 też zawsze piję wodę przed, także bez różnicy. Jak miałam robiona krzywa cukrowa w ciąży to babeczka się załamała że musi mnie 3 razy kłuć xd
Najgorzej jednak szukać miejsca do wenflonu zawsze, w szpitalu to już po nogach mi szukały i dzwoniły po pielęgniarkę anestezjologiczną.
Przerąbane mamy dziewczyny, tylko tyle wam powiem😅
W 1 ciąży nie kojarzę takiego wielkiego znowu problemu, było kombinacje ale też nie zawsze. W szpitalu też nie, szybko sprawnie, ale ciulowe miejsce na ręcę mi wybrali i ciągle urażałam eh
A jak widzę jaja z tym progiem moim, to czuję, że w następnym cyklu również będę łazić i się kłuć.....W tym labie mam wyniki zaraz,a w innych po 2 dni czekania
2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
11.03 konsultacja inny gin
torbiel krwotoczna 😪
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Duphaston 2x1
Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli -
W ogóle chciałam wam napisać, że też mi się udzieliła z mężem głupawka przy tych staraniach 😜 w tym cyklu próbowaliśmy codziennie od dnia przed zastrzykiem do 2 dni po zastrzyku (czyli 4 dni pod rząd). Lekko zmęczeni po przeziębieniu, codziennie po pracy i całym dniu. To ten ostatni dzień już więcej śmiechu niż powagi 🤣 Mój stwierdził, że chyba na emeryturę przechodzi 😄
Finch11, Dżozu, DreamBee, AnitaK, Marzycielka94, snieżka, Pdes, Chochlik12, Mstka, izzou97, dailydamn lubią tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc -
onalola wrote:Jednak chyba miejsce poboru nie ma znaczenia dla proga, bo dziś podobny wynik 2,49 ng/ml.
Nie wiem co się stało, albo nie doszło do owu, albo nie wiem. Duphaston by mi zaniżał mój naturalny prog ?
Jestem załamana, i dołykam tego dupka do poniedziałku włącznie,ale czekam na @. Chyba Nawet nie będę sikać na test.👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem
👨
Badanie nasienia niebawem -
Zosia667 wrote:Też się chętnie dowiem, bo gdzieś czytałam że to może nawet zaszkodzić.
W sensie euthyrox + jod
Też zgłupiałamPowder, Marzycielka94, Zosia667 lubią tę wiadomość
👩34 👨39
7 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Ferrytyna 26 ❌
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Loraa wrote:A może miałaś owu wcześniej? Ja też raz źle policzyłam. Zbadałam proga we wtorek, wynik 3.70 a w piątek rano przyszła już @. Myślałam, że miałam później owulacje. A ona była jednak jak zawsze.
Pilnowałam objawów i testy lh robiłam, i wszystko by mi się zgadzało, 13 DC. Tzn objawy - mój ból, śluz, bo temp nie mierze.
I to było w nocy ok 3 więc już w czwartek. Ja poczekałam do soboty z dupkiem, w razie czego żeby nie zablokować jej
Mój przyjaciel czat napisał mi tak
Duphaston (dydrogesteron) to syntetyczny progestagen, który działa podobnie do naturalnego progesteronu. Jego głównym zadaniem jest uzupełnianie niedoboru progesteronu, więc nie powinien on obniżać poziomu naturalnego progesteronu. Jednak w niektórych przypadkach może wpływać na jego produkcję pośrednio:
1. Hamowanie endogennej produkcji – Organizm może zmniejszyć własną produkcję progesteronu, gdy dostarcza się go z zewnątrz, ponieważ odbiera sygnał, że hormon jest już obecny w wystarczającej ilości.
2. Wpływ na owulację – Jeśli Duphaston jest stosowany nieodpowiednio (np. zbyt wcześnie w cyklu), może wpłynąć na owulację, a tym samym na późniejszą produkcję progesteronu przez ciałko żółte.
3. Indywidualna reakcja organizmu – U niektórych kobiet gospodarka hormonalna reaguje w sposób nieoczekiwany, co może skutkować zmniejszoną produkcją własnego progesteronu.
Jeśli masz obawy co do poziomu progesteronu podczas stosowania Duphastonu, warto skonsultować się z lekarzem i ewentualnie wykonać badanie hormonalne w odpowiedniej fazie cyklu.
Oczywiście napisałam już do swojego lekarza , co sądzi o tym, i szukam terminów do innych w okolicach przyszlej owu ale nic nie maWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 12:55
2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
torbiel krwotoczna 😪
Duphaston 2x1
Mardotka wrote:Podobno może zaszkodzić przy zapaleniu tarczycy ale jeśli jest po prostu mała to jod wspiera jej pracę 🙂
A słuchajcie, z innej beczki. Liczycie początek cyklu od pierwszego dnia plamienia, czy dopiero, jak się rozkręci temat?💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 33 🐶 2 🐶 4
🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
🔬Świadome staranie: 02.2025
⏳2 cs in progress
👩🏻🦱ona
🩺 niedoczynność tarczycy
💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
🔬AMH 2,04 ng/ml
🧔🏻♂️on
🔜 badanie nasienia -
Powder wrote:To już wiem o co zapytam, przy braniu kolejnej recepty na euthyrox 😅
A słuchajcie, z innej beczki. Liczycie początek cyklu od pierwszego dnia plamienia, czy dopiero, jak się rozkręci temat?Marzycielka94, AnitaK, Powder, Meggi_** lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
03/25 kariotypy ⏳
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Zosia667 wrote:Czy ktoś mi podpowie np. Chochliczek bo sie tutaj chwaliła że komuś już układała plan supli,
chciałabym zacząć dodatkowo suplementację Inozytolu oraz NAC.
Co wybrać, może są preparaty które łączą 2w1?
Potrzebuję dla naszej dwójki. Suple nam się już kończą i pora zamówić nowe.
Jak na razie brałam w tym cyklu Miovelia NAC (przez 5 dni) - ale tutaj chyba tylko NAC i tylko przez 5 dni.
Poza tym ja: Composita mama (ze względu na cholinę i dha oraz żelazo w składzie) / on: Pregna On - juz na wykończeniu.
Co polecicie?
Hej, ja zażywam to: https://allegro.pl/oferta/formeds-prenacaps-ovi-inozytol-myo-chiro-nac-ciaza-30-porcji-16632372288#
formeds prenacaps ovi
kończę drugie opakowanie, więc ciężko mi ocenić ten produkt, na pewno miałam łagodniejszy okres, mniej bólu i był inny... ale lepszy niż poprzednie. ale też nie wiem czy to na pewno od tego, zaczęłam też rozluźniać krzyże i miednice na piłce do ćwiczeń, może to też się przyczyniło. Na pewno dwa ostatnie cykle były równe, nie przeciągnęły sięAnitaK, Zosia667 lubią tę wiadomość
34 i 41
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
+
pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 -
Powder wrote:To już wiem o co zapytam, przy braniu kolejnej recepty na euthyrox 😅
A słuchajcie, z innej beczki. Liczycie początek cyklu od pierwszego dnia plamienia, czy dopiero, jak się rozkręci temat?
Co do miesiączki to liczę od krwawienia dopiero 1 dzień 🙂Powder lubi tę wiadomość
👩34 👨39
7 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Ferrytyna 26 ❌
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Dziewczyny, widzę że mamy tu problem z progesteronem..
może trochę naturalnych wspomagaczy?
1.Tutaj ze strony ovufriend: https://ovufriend.pl/artykul/problemy-z-plodnoscia-brak-owulacji-3-przepisy-na-koktajle-wspierajace-owulacje,50.html
2. https://invimed.pl/blog/koktajle-plodnosci-czyli-jak-zwiekszyc-plodnosc-i-podniesc-libido
3. https://dietetyk-kliniczny-warszawa.pl/2020/09/02/koktajl-plodnosci/
Najłatwiejszy chyba jest jednak od Kasi Więcej niż hormony (nie wiem czy ten sam wklejała już @Karczoch?) - zawiera antyoksydanty, cynk, wit. E, potas, wapń, które są niezbędne do prawidłowej owulacji.
Podam przypis to może Autorka się nie obrazi
"Hormonalne eliksiry" by Więcej niż hormony, Katarzyna Wróbel, wydanie I, s. 25
"Smoothie progesteronowe
składniki
banan 1/2
awokado 1/2
owoce jagodowe 1 szklanka
masło z nerkowców 1 łyżka
mleko pełnotłuste"
Ja robię cały kielich takiego koktajlu i piję z mężem przez dwa dninie ma z tym dużo roboty, a może kiedyś się to opłaci...
Zosia667, Belia, aga_42lata, Mstka lubią tę wiadomość
34 i 41
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
+
starania na luza od 2/24
hipoglikemia reaktywna
migreny
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
fsh 3,94; lh 2,8
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 -
Powder wrote:Kurczę, biorę euthyrox od 2018 roku i nigdy nikt się nawet nie zająknął o tym. Chyba czas na nowego endo, bo przypadkowi z Medicoveru się nie sprawdzają. 😩
Ja byłam u kilku endokrynologów już i nigdy żaden nie wspomniał o jodzie. Tylko euthyrox na tarczycę przyjmuję.Powder, Olisska lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
04.24:ANA1 (dodatni) , ANA3 - Centromer B (+)❌️ ---> 14.03 ponowne badanie
11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔻koncentracja: 13.31 mln/ml
🔻ruch postępowy (a+b) - 13.7%
🔻ruch całkowity (a+b+c) - 26%
🔆żywotność - 78%
🔻morfologia - 0% (100% nieprawidłowych główek)
TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)🔴,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️ -
Olisska wrote:Onalola, u mnie też zawsze problem z pobraniem krwi, także jak widać nie jesteś sama, nawet nie sądziłam, że aż tyle jest takich przypadków 🤣 też się zawsze czuję jak jakiś eksperyment medyczny xd na szczęście raczej nie mdleje bo już się przyzwyczaiłam że mnie kłują po parę razy, a potem przez tydzień siniaki, że hej. Mi też pielęgniarka mówiła że widocznie mam genetycznie taki układ żył właśnie, jak się już wkłują to znowu nie leci 🫣😅 też zawsze piję wodę przed, także bez różnicy. Jak miałam robiona krzywa cukrowa w ciąży to babeczka się załamała że musi mnie 3 razy kłuć xd
Przerąbane mamy dziewczyny, tylko tyle wam powiem😅
To u mnie za to zawsze mocno leje się krew, tak że czasem plaster przesiąka, a i tak zawsze siedzę po badaniu na poczekalni i przyciskam opatrunek🫣👩🏻 29 👦🏻 33
11.24:TSH 1,33✅️(Euthyrox 25),Ferrytyna 18,9❓,Kwas foliowy 4,29 ❌️,WBC 4,04 ❌️,Glukoza 4,1 ✅️,Witamina B12 - 544 ✅️
01.25 (2dc): Estriadol 19,0 pg/ml ✅️, FSH 3,3 mUl/ml ✅️, LH 3,3 mUl/ml ✅️, Prolaktyna 125,9 ng/ml --> 13,53 ✅️, Prolaktyna po obciążeniu metoclopramidem 394,62 ❌️, Kortyzol 6,9 ug/d ✅️
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
TSH 4,539 µIU/ml❓LH 3,55 mIU/ml, FSH 8,50 mIU/ml (stosunek 0,42)🔴,Prolaktyna 9,91 ng/ml❇️,Testosteron 652,60 ng/dl❇️,SHBG 46,46 nmol/l❇️ -
White1 wrote:W ogóle chciałam wam napisać, że też mi się udzieliła z mężem głupawka przy tych staraniach 😜 w tym cyklu próbowaliśmy codziennie od dnia przed zastrzykiem do 2 dni po zastrzyku (czyli 4 dni pod rząd). Lekko zmęczeni po przeziębieniu, codziennie po pracy i całym dniu. To ten ostatni dzień już więcej śmiechu niż powagi 🤣 Mój stwierdził, że chyba na emeryturę przechodzi 😄
Ja ostatnio dostałam głupawki podczas starań, bo też byłam zmęczona i tak jakoś wyszło, że po wszystkim spadłam z łóżka 😂 Śmiałam się z tego przez kolejne 10 minut xdDżozu, White1, AnitaK lubią tę wiadomość
👩🏻 29 👦🏻 33
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
Dżozu wrote:Dziewczyny, widzę że mamy tu problem z progesteronem..
może trochę naturalnych wspomagaczy?
1.Tutaj ze strony ovufriend: https://ovufriend.pl/artykul/problemy-z-plodnoscia-brak-owulacji-3-przepisy-na-koktajle-wspierajace-owulacje,50.html
2. https://invimed.pl/blog/koktajle-plodnosci-czyli-jak-zwiekszyc-plodnosc-i-podniesc-libido
3. https://dietetyk-kliniczny-warszawa.pl/2020/09/02/koktajl-plodnosci/
Najłatwiejszy chyba jest jednak od Kasi Więcej niż hormony (nie wiem czy ten sam wklejała już @Karczoch?) - zawiera antyoksydanty, cynk, wit. E, potas, wapń, które są niezbędne do prawidłowej owulacji.
Podam przypis to może Autorka się nie obrazi
"Hormonalne eliksiry" by Więcej niż hormony, Katarzyna Wróbel, wydanie I, s. 25
"Smoothie progesteronowe
składniki
banan 1/2
awokado 1/2
owoce jagodowe 1 szklanka
masło z nerkowców 1 łyżka
mleko pełnotłuste"
Ja robię cały kielich takiego koktajlu i piję z mężem przez dwa dninie ma z tym dużo roboty, a może kiedyś się to opłaci...
Wprowadziłam właśnie od listopada mniej więcej porady na podniesienie go.. banany, akowado, tłuszcze odpowiednie , brokuły , jakieś suple i jak widać jak krew w piach 🤡2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
torbiel krwotoczna 😪
Duphaston 2x1
onalola wrote:Pilnowałam objawów i testy lh robiłam, i wszystko by mi się zgadzało, 13 DC. Tzn objawy - mój ból, śluz, bo temp nie mierze.
I to było w nocy ok 3 więc już w czwartek. Ja poczekałam do soboty z dupkiem, w razie czego żeby nie zablokować jej
Mój przyjaciel czat napisał mi tak
Duphaston (dydrogesteron) to syntetyczny progestagen, który działa podobnie do naturalnego progesteronu. Jego głównym zadaniem jest uzupełnianie niedoboru progesteronu, więc nie powinien on obniżać poziomu naturalnego progesteronu. Jednak w niektórych przypadkach może wpływać na jego produkcję pośrednio:
1. Hamowanie endogennej produkcji – Organizm może zmniejszyć własną produkcję progesteronu, gdy dostarcza się go z zewnątrz, ponieważ odbiera sygnał, że hormon jest już obecny w wystarczającej ilości.
2. Wpływ na owulację – Jeśli Duphaston jest stosowany nieodpowiednio (np. zbyt wcześnie w cyklu), może wpłynąć na owulację, a tym samym na późniejszą produkcję progesteronu przez ciałko żółte.
3. Indywidualna reakcja organizmu – U niektórych kobiet gospodarka hormonalna reaguje w sposób nieoczekiwany, co może skutkować zmniejszoną produkcją własnego progesteronu.
Jeśli masz obawy co do poziomu progesteronu podczas stosowania Duphastonu, warto skonsultować się z lekarzem i ewentualnie wykonać badanie hormonalne w odpowiedniej fazie cyklu.
Oczywiście napisałam już do swojego lekarza , co sądzi o tym, i szukam terminów do innych w okolicach przyszlej owu ale nic nie ma
A szukasz terminu na wizytę prywatną? Na znanym lekarzu u niektórych zwalniają się terminy z dnia na dzień, więc warto tam zaglądać👩🏻 29 👦🏻 33
👦🏻
🔻ilość - 37.27 mln
🔆żywotność - 78%
snieżka wrote:Ja ostatnio dostałam głupawki podczas starań, bo też byłam zmęczona i tak jakoś wyszło, że po wszystkim spadłam z łóżka 😂 Śmiałam się z tego przez kolejne 10 minut xd
Hahahaahhah
Można takim śmiechem spamować forum?bardzo mi sie podobaja opowiesci typu oczekiwania vs. rzeczywistość, np. spadanie z łóżka;D
snieżka, Nana11, Meggi_**, Pdes, Olisska, Marzycielka94, Mstka lubią tę wiadomość
34 i 41
+
starania na luza od 2/24
hipoglikemia reaktywna
migreny
fsh 3,94; lh 2,8
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88