Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
onalola wrote:Jak z dłoni, w sensie z palca ?
U mnie to też chyba genetyczne , ale tylko ze mną są takie jaja.... Też wyglądam jak ćpun, dziś były 4 próby, ostatnia się udała ale tak mega bolesna 😪
I nie ma na to sposobu ?
W moim przypadku nie, nie poszerzę sobie żył niestety. Wygląda to tak, że pani wbija igłę w grzbiet dłoni, jak wenflon, a ta krew sobie kapie do probówki. Przy okazji kapie też na podłogę, więc robię małą rzeźnię tam, ale ostatnie 3 razy tylko tak się udało. Fun fact, mdleję na widok krwi od przedszkola, więc tym bardziej to nie sprzyja 😅 im mniej pielęgniarka do mnie mówi o żyłach i krwi, tym mniejsze szanse na odlot🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, Euthyrox 50, suple
🎅34 l.
💙54,85 mln/ml, A+B 33,52%, morfo 0% ⬇️
💊Co-Prestarium Initio, Fertisim, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Tulę mocno staraczki, które przechodzą do kolejnego cyklu! 🫂🫂
Ja chyba dołączam, bo mimo tego, że czuję się inaczej niż podczas poprzednich cyklów, to po prostu sobie wkręciłam objawy. 11dpo i bielsze nie będzie. 😔 Chyba pozostaje tylko czekać na okres. Cieszę się, że wczoraj na babskim spotkaniu napiłam się chociaż wina jak człowiek.DreamBee, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 27.06 ponowne badanie nasienia -
Ola8999 wrote:Duphaston, sztuczny progesteron.
Dziekuję, chyba jeszcze nie doszłam do tego etapu, jeszcze nie badałam progesteronu.
Mam w planach zbadać 7dpo - zgodnie z tym co tutaj wyczytałam (w związku z plamieniami jakie pojawiają się u mnie pod koniec cyklu).
Do tej pory badałam: estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron - robiłam w 3dc i wszystko normie.
Jaki poziom progesteronu będzie ok 7dpo?
Starania od 10/2024
Euthyrox od luty, Duphaston od kwiecień
Cyt+hpv: luty_ok
USG tarczycy: ok
TSH: luty_2.7 | kwiecień_4.25 | kwiecień_3,62 | maj_1.75
FT3, FT4: luty_ok | kwiecien_ok | maj_ok
E, FSH, LH, T: luty_ok | kwiecień_ok
AMH: 1.340 (mediana 2.81)
D3: luty_>150 | maj_141
PROG: luty_20(7dpo) | kwiecień_19(7dpo) 8.57(9dpo) 2.51(11dpo) | maj_9.96
EST: luty_192 | maj_241 (oestrogel)
PRL: luty_ok | kwiecień_↑ | maj_ok
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
Pierwsza wizyta w klinice 06/2025
Ja: Duphaston | Acard 75 | DHEA | Melatonina | Ten Feertil Ona AMH
10cs Cud 😍
beta 410
prog 25,40 -
AnMiPe wrote:W moim przypadku nie, nie poszerzę sobie żył niestety. Wygląda to tak, że pani wbija igłę w grzbiet dłoni, jak wenflon, a ta krew sobie kapie do probówki. Przy okazji kapie też na podłogę, więc robię małą rzeźnię tam, ale ostatnie 3 razy tylko tak się udało. Fun fact, mdleję na widok krwi od przedszkola, więc tym bardziej to nie sprzyja 😅 im mniej pielęgniarka do mnie mówi o żyłach i krwi, tym mniejsze szanse na odlot
A mówiły Ci kiedyś że jest różnica z krwi z dłoni / z żyły łokciowej / z palca ?
Bo powiem, dla mnie to jest udręka... Ale wczoraj miałam 7 dpo i oczywiście problem ( chciałam zbadać dla siebie proga, ciekawość), ale nie szło . Wzięła mi z palca..... Wynik 2.56.... no tak niskiego w życiu nie miałam..... I właśnie się zastanawiałam czy to nie będzie wina palca.. i chciałam iść dziś do innego labu, ale zwiedziłam kilka w mieście i wszędzie wyniki we wtorek 🤡 i wróciłam do tego i się katowalysmu żeby z ręki pobrać .. nie wiem czy w ogóle to ma sens. Ale kurde jak będę w ciąży to badania się robi co miesiąc 🤡2 cs 11/24 cb 💔
06. 2025 9 cs z góry spisany na starty
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Luteina 1x1
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 1%, agregacja..
30.06 androlog
Worek supli -
onalola wrote:Przytulam za biele 🫂 ja będę testować w poniedziałek, ale czuję że guano z tego będzie 😪 ale dziś kąpiele chrustu, otworze wino i kuwa karnawał
Jest was tu tyle, proszę powiedzcie mi. Czy są tu osoby które mają mega problem z żyłami do poboru krwi? I mnie dramat jakiś , szok... Pije szklankę wody rano, staram się trochę rozgrzać ręce , jakiś ruch wykonać do labu troszkę dłuższą droga iść .... A mimo to jestem kluta po 5x i dupa zbita.. widzę jak się wbija w żyłę a krew nie leci... Na łokciu, pod łokciem, z boku, szuka igła i nic... Dziś to już mi z nerwów było niedobrze i prawie tam mdlałam pani 😢
Hej, łączę się w bólu 🙄 pobieranie krwi to u mnie dramat. Mam bardzo głęboko żyły i nikt ich nie może wyczuć, a jak już się jakaś trafi to po wbiciu igły ucieka. Zawsze jest cyrk w punkcie pobrań, próbuje po kilka osób, wbijają się po kilka razy w każdą rękę, kolejka czeka, a ja się czuję jak jakiś fenomen medyczny 😂 oczywiście piję dzień przed dużo wody i rano przed pobraniem tak 700-800 ml. Najczęściej się kończy pobraniem z dłoni chociaż i z tym czasem jest ciężko, raz zostałam odesłana do domu bo nie byli w stanie pobrać w żaden sposób 🤦🏻♀️ szczęście w nieszczęściu że nie mdleję👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
▪️Żylaki powrózka III st.
📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹czerwiec, lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳ -
cysterka95 wrote:Hej, łączę się w bólu 🙄 pobieranie krwi to u mnie dramat. Mam bardzo głęboko żyły i nikt ich nie może wyczuć, a jak już się jakaś trafi to po wbiciu igły ucieka. Zawsze jest cyrk w punkcie pobrań, próbuje po kilka osób, wbijają się po kilka razy w każdą rękę, kolejka czeka, a ja się czuję jak jakiś fenomen medyczny 😂 oczywiście piję dzień przed dużo wody i rano przed pobraniem tak 700-800 ml. Najczęściej się kończy pobraniem z dłoni chociaż i z tym czasem jest ciężko, raz zostałam odesłana do domu bo nie byli w stanie pobrać w żaden sposób 🤦🏻♀️ szczęście w nieszczęściu że nie mdleję
Czyli pobierają z dłoni jak AnMiPe ?
Też nie z palca ? 🤔
Fajnie wiedzieć , że nie jestem sama, szkoda tylko że nie ma na nas sposobu na poprawę tego 😢2 cs 11/24 cb 💔
Luteina 1x1
👨
30.06 androlog
Worek supli -
Zosia667 wrote:Dziekuję, chyba jeszcze nie doszłam do tego etapu, jeszcze nie badałam progesteronu.
Mam w planach zbadać 7dpo - zgodnie z tym co tutaj wyczytałam (w związku z plamieniami jakie pojawiają się u mnie pod koniec cyklu).
Do tej pory badałam: estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron - robiłam w 3dc i wszystko normie.
Jaki poziom progesteronu będzie ok 7dpo?AnitaK, Zosia667, almost.there, Ola8999, Meggi_** lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
10.24 / 02.25
Ilość 300mln PH 8.1
Ruch A+B 26% -> 61%
Morfo 3% -> 4%
Żywe 68% -> 79%
06.25 wymazy MUCHa ✅️
❌️01.25 Lametta + Zivafert
❌️02.25 Lametta + Zivafert
❌️03.25 Lametta + Zivafert
❌️04.25 Lametta + Zivafert
❌️05.25 Lametta + Zivafert
🤞06.25 Lametta + Zivafert
🔜07.25 drożność -
Dziewczyny, tulę za biele 🫂 i podziwiam siłę każdej z Was 🩷 walczymy dalej🤞
DreamBee, Powder lubią tę wiadomość
👧25.5 🧑26.5 🐈🐈
⏳️05.24 💉01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 HBA 78% | MAR 1% | DFI 19%
10.24 / 02.25
Ilość 300mln PH 8.1
Ruch A+B 26% -> 61%
Morfo 3% -> 4%
Żywe 68% -> 79%
06.25 wymazy MUCHa ✅️
❌️01.25 Lametta + Zivafert
❌️02.25 Lametta + Zivafert
❌️03.25 Lametta + Zivafert
❌️04.25 Lametta + Zivafert
❌️05.25 Lametta + Zivafert
🤞06.25 Lametta + Zivafert
🔜07.25 drożność -
onalola wrote:A mówiły Ci kiedyś że jest różnica z krwi z dłoni / z żyły łokciowej / z palca ?
Niestety, ale tak. Krew pobrana z żyły (np. z żyły łokciowej) ma inny skład chemiczny niż krew pobrana z naczyń włosowatych (np. z palca). Podobno z dłoni nie powinno się brać do badania kortyzolu na pewno. Z łokcia z kolei powinno się brać do glukozy, ale ja krzywą kiedyś też miałam z dłoni, więc nie wiem.🤶 29l.
🎅34 l.
AnMiPe wrote:Niestety, ale tak. Krew pobrana z żyły (np. z żyły łokciowej) ma inny skład chemiczny niż krew pobrana z naczyń włosowatych (np. z palca). Podobno z dłoni nie powinno się brać do badania kortyzolu na pewno. Z łokcia z kolei powinno się brać do glukozy, ale ja krzywą kiedyś też miałam z dłoni, więc nie wiem.
Też czytałam o tym składzie właśnie, dlatego dziś byłam na katorgach żeby albo się pogrążyć w depresji, że ciul z tego wszystkiego w tym cyklu, albo utwierdzić się w przekonaniu że jednak palec nie jest dobrym miejscem do pobrania krwi... I jak ten próg będzie chociaż 5 to już będę się czuła lepiej ( taki jest mój prog , wiem bez szaleństw)2 cs 11/24 cb 💔
Luteina 1x1
👨
30.06 androlog
Worek supli -
Powder wrote:Tulę mocno staraczki, które przechodzą do kolejnego cyklu! 🫂🫂
Ja chyba dołączam, bo mimo tego, że czuję się inaczej niż podczas poprzednich cyklów, to po prostu sobie wkręciłam objawy. 11dpo i bielsze nie będzie. 😔 Chyba pozostaje tylko czekać na okres. Cieszę się, że wczoraj na babskim spotkaniu napiłam się chociaż wina jak człowiek.
Na zdrowieA za biel przytulam
Choć tutaj krąży plotka że dopóki nie ma @ jest nadzieja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 10:54
Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość
Starania od 10/2024
USG: luty: pecherzyk 17mm(13dc)_ciałko żółte i płyn w zatoce D.(17dc) | kwiecien : pęcherzyk 15mm(6dc)? | pęcherzyki 12mm(9dc) | maj_owu w trakcie(14dc) | czerwiec_brak owu
10cs Cud 😍
beta 410
prog 25,40 -
onalola wrote:Przytulam za biele 🫂 ja będę testować w poniedziałek, ale czuję że guano z tego będzie 😪 ale dziś kąpiele chrustu, otworze wino i kuwa karnawał
Jest was tu tyle, proszę powiedzcie mi. Czy są tu osoby które mają mega problem z żyłami do poboru krwi? I mnie dramat jakiś , szok... Pije szklankę wody rano, staram się trochę rozgrzać ręce , jakiś ruch wykonać do labu troszkę dłuższą droga iść .... A mimo to jestem kluta po 5x i dupa zbita.. widzę jak się wbija w żyłę a krew nie leci... Na łokciu, pod łokciem, z boku, szuka igła i nic... Dziś to już mi z nerwów było niedobrze i prawie tam mdlałam pani 😢 -
Aqkaracza jak się masz?
Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
🤶 29l.
🎅34 l.
Dziewczyny, pijcie więcej wody przed pobieraniem krwi. U mnie po jednej szklaneczce też nic nie leci, ale dwie/trzy szklaneczki przegotowanej, przestudzonej wody, wypite od razu po wstaniu (a nie tuż przed drzwiami laboratorium) naprawdę robią robotę. Spróbujcie, może i u was pomoże 🥳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 11:09
ater, izzou97 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
06/25 - starania wstrzymane -
White1 wrote:Im wyższy tym lepszy. Nie ma na sztywno wartości, ale orientacyjnie można mówić, że poniżej 5 może świadczyć o cyklu bezowulacyjnym, powyżej 10 że owulacja wystąpiła, a 20+ że była dobrej jakości. Bardzo wysokie jakości nie świadczą o ciąży, a niższe wartości jej nie przekreślają.
Dziekuję za wyjaśnienieStarania od 10/2024
10cs Cud 😍
beta 410
prog 25,40 -
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, pijcie więcej wody przed pobieraniem krwi. U mnie po jednej szklaneczce też nic nie leci, ale dwie/trzy szklaneczki przegotowanej, przestudzonej wody, wypite od razu po wstaniu (a nie tuż przed drzwiami laboratorium) naprawdę robią robotę. Spróbujcie, może i u was pomoże 🥳
A to przed pobraniem można pić?
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
Starania od 10/2024
10cs Cud 😍
beta 410
prog 25,40 -
Angi4456 wrote:Dziewczyny zerknijcie proszę, coś się przebija czy mi się tylko wydaje?
https://zapodaj.net/plik-1LdfbOdTu4#Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
14/07 - konsultacja immunologiczna
22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀 -
Zosia667 wrote:A to przed pobraniem można pić?✨ Starania od 09/24 (10 cs)
#rodzęw2026 🌷
👩 31
✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm
👨 36
⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
✔ USG
✔ koncentracja 45 mln/1 ml
⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %
06/25 - starania wstrzymane -
Zosia667 wrote:A to przed pobraniem można pić?
Tak! Zawsze mi mówią, żeby od razu po przebudzeniu wypić szklankę wody i pić do pobrania. I z doświadczenia powiem, że to naprawdę robi robotę. Widzę różnicę sporą 💪🏻Marzycielka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🔮Staranie na luzie od 03.2024
🔥Staranie na pełnej od 02.2025
⏳5cs in progress 🍀🍓
👩🏻🦱 ona
🕰️ cykle 29-31 dni, faza lutealna 17 dni
✅ jajowody drożne ✅ MUCHa czysto ✅ hormony w normie
🩺 niedoczynność tarczycy (TSH 1,5 / fT4 18,40)
💊 pueria uno, witamina D3, magnez, kolagen, euthyrox
🧔🏻♂️ on
🔬 61,1mln, koncentracja 25,5mln (w 2,4ml)
🔬 ruch A+B 25%, morfologia 2%
💊 pregna start on, androvit, witamina D3, kolagen
🔜 27.06 ponowne badanie nasienia