Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
onalola wrote:Jak z dłoni, w sensie z palca ?
U mnie to też chyba genetyczne , ale tylko ze mną są takie jaja.... Też wyglądam jak ćpun, dziś były 4 próby, ostatnia się udała ale tak mega bolesna 😪
I nie ma na to sposobu ?
W moim przypadku nie, nie poszerzę sobie żył niestety. Wygląda to tak, że pani wbija igłę w grzbiet dłoni, jak wenflon, a ta krew sobie kapie do probówki. Przy okazji kapie też na podłogę, więc robię małą rzeźnię tam, ale ostatnie 3 razy tylko tak się udało. Fun fact, mdleję na widok krwi od przedszkola, więc tym bardziej to nie sprzyja 😅 im mniej pielęgniarka do mnie mówi o żyłach i krwi, tym mniejsze szanse na odlot
🤶 29l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], AMH 4,8. Choroba Gravesa-Basedowa, powrót mięśniaka 68mm - w oczekiwaniu na operację
💊Thyrozol 3x10, Propranolol WZF, Glucophage 2x750, Euthyrox 50, suple
🎅35 l.
💙(kwiecień-październik) 274,25mln➡️175,2, 54,85 mln/ml➡️35mln, A+B 33,52%➡️32,3, morfo 0% ➡️6%❗️
💊Co-Prestarium Initio, Fertilman, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Tulę mocno staraczki, które przechodzą do kolejnego cyklu! 🫂🫂
Ja chyba dołączam, bo mimo tego, że czuję się inaczej niż podczas poprzednich cyklów, to po prostu sobie wkręciłam objawy. 11dpo i bielsze nie będzie. 😔 Chyba pozostaje tylko czekać na okres. Cieszę się, że wczoraj na babskim spotkaniu napiłam się chociaż wina jak człowiek.
DreamBee, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
🔍monitorowane: 10cs
🍀 drugi cykl stymulowany (lametta 1x1) -
Ola8999 wrote:Duphaston, sztuczny progesteron.
Dziekuję, chyba jeszcze nie doszłam do tego etapu, jeszcze nie badałam progesteronu.
Mam w planach zbadać 7dpo - zgodnie z tym co tutaj wyczytałam (w związku z plamieniami jakie pojawiają się u mnie pod koniec cyklu).
Do tej pory badałam: estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron - robiłam w 3dc i wszystko normie.
Jaki poziom progesteronu będzie ok 7dpo?
-
AnMiPe wrote:W moim przypadku nie, nie poszerzę sobie żył niestety. Wygląda to tak, że pani wbija igłę w grzbiet dłoni, jak wenflon, a ta krew sobie kapie do probówki. Przy okazji kapie też na podłogę, więc robię małą rzeźnię tam, ale ostatnie 3 razy tylko tak się udało. Fun fact, mdleję na widok krwi od przedszkola, więc tym bardziej to nie sprzyja 😅 im mniej pielęgniarka do mnie mówi o żyłach i krwi, tym mniejsze szanse na odlot

A mówiły Ci kiedyś że jest różnica z krwi z dłoni / z żyły łokciowej / z palca ?
Bo powiem, dla mnie to jest udręka... Ale wczoraj miałam 7 dpo i oczywiście problem ( chciałam zbadać dla siebie proga, ciekawość), ale nie szło . Wzięła mi z palca..... Wynik 2.56.... no tak niskiego w życiu nie miałam..... I właśnie się zastanawiałam czy to nie będzie wina palca.. i chciałam iść dziś do innego labu, ale zwiedziłam kilka w mieście i wszędzie wyniki we wtorek 🤡 i wróciłam do tego i się katowalysmu żeby z ręki pobrać .. nie wiem czy w ogóle to ma sens. Ale kurde jak będę w ciąży to badania się robi co miesiąc 🤡2 cs 11/24 cb 💔
2025 ??
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
10.25 5-9 DC lametta, 22.10- orvitrell
Owu z lewego 🙌
Prawy jajnik torbiel endometrialna
AMH 09.25 0.42
👨
Obniżona ruchliwość , morfologia 2%, agregacja..
Worek supli -
onalola wrote:Przytulam za biele 🫂 ja będę testować w poniedziałek, ale czuję że guano z tego będzie 😪 ale dziś kąpiele chrustu, otworze wino i kuwa karnawał
Jest was tu tyle, proszę powiedzcie mi. Czy są tu osoby które mają mega problem z żyłami do poboru krwi? I mnie dramat jakiś , szok... Pije szklankę wody rano, staram się trochę rozgrzać ręce , jakiś ruch wykonać do labu troszkę dłuższą droga iść .... A mimo to jestem kluta po 5x i dupa zbita.. widzę jak się wbija w żyłę a krew nie leci... Na łokciu, pod łokciem, z boku, szuka igła i nic... Dziś to już mi z nerwów było niedobrze i prawie tam mdlałam pani 😢
Hej, łączę się w bólu 🙄 pobieranie krwi to u mnie dramat. Mam bardzo głęboko żyły i nikt ich nie może wyczuć, a jak już się jakaś trafi to po wbiciu igły ucieka. Zawsze jest cyrk w punkcie pobrań, próbuje po kilka osób, wbijają się po kilka razy w każdą rękę, kolejka czeka, a ja się czuję jak jakiś fenomen medyczny 😂 oczywiście piję dzień przed dużo wody i rano przed pobraniem tak 700-800 ml. Najczęściej się kończy pobraniem z dłoni chociaż i z tym czasem jest ciężko, raz zostałam odesłana do domu bo nie byli w stanie pobrać w żaden sposób 🤦🏻♀️ szczęście w nieszczęściu że nie mdleję👫 30 & 30
starania naturalne od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta low carb + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, przeważnie bezowulacyjne
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 i V R2 tylko hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard
🧔🏼obniżone parametry nasienia
▪️Żylaki powrózka III st. - operowane w kwietniu 2025
▪️seminogram pooperacyjny 08.25 - mamy poprawę ilości i ruchu 🤞🏻
➡️ kolejna kontrola grudzień
cysterka95 wrote:Hej, łączę się w bólu 🙄 pobieranie krwi to u mnie dramat. Mam bardzo głęboko żyły i nikt ich nie może wyczuć, a jak już się jakaś trafi to po wbiciu igły ucieka. Zawsze jest cyrk w punkcie pobrań, próbuje po kilka osób, wbijają się po kilka razy w każdą rękę, kolejka czeka, a ja się czuję jak jakiś fenomen medyczny 😂 oczywiście piję dzień przed dużo wody i rano przed pobraniem tak 700-800 ml. Najczęściej się kończy pobraniem z dłoni chociaż i z tym czasem jest ciężko, raz zostałam odesłana do domu bo nie byli w stanie pobrać w żaden sposób 🤦🏻♀️ szczęście w nieszczęściu że nie mdleję
Czyli pobierają z dłoni jak AnMiPe ?
Też nie z palca ? 🤔
Fajnie wiedzieć , że nie jestem sama, szkoda tylko że nie ma na nas sposobu na poprawę tego 😢2 cs 11/24 cb 💔
2025 ??
Owu z lewego 🙌
AMH 09.25 0.42
👨
Worek supli -
Im wyższy tym lepszy. Nie ma na sztywno wartości, ale orientacyjnie można mówić, że poniżej 5 może świadczyć o cyklu bezowulacyjnym, powyżej 10 że owulacja wystąpiła, a 20+ że była dobrej jakości. Bardzo wysokie jakości nie świadczą o ciąży, a niższe wartości jej nie przekreślają.Zosia667 wrote:Dziekuję, chyba jeszcze nie doszłam do tego etapu, jeszcze nie badałam progesteronu.
Mam w planach zbadać 7dpo - zgodnie z tym co tutaj wyczytałam (w związku z plamieniami jakie pojawiają się u mnie pod koniec cyklu).
Do tej pory badałam: estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron - robiłam w 3dc i wszystko normie.
Jaki poziom progesteronu będzie ok 7dpo?
AnitaK, Zosia667, almost.there, Ola8999, Meggi_** lubią tę wiadomość
⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
❌️ 10.25 9ty cykl Lametta + Ovitrelle
⏳️11.25 ostatni cykl stymulowany 🤞 -
Dziewczyny, tulę za biele 🫂 i podziwiam siłę każdej z Was 🩷 walczymy dalej🤞
DreamBee, Powder lubią tę wiadomość
⏳️05.2024 💉01.2025 🔜 IVF 01.2026
👧99' 🧑98' 🐈⬛ 🐈⬛
🚨 PCOS | IO | MTHFR homo | PAI-1 homo
✅️ drożność, wymazy, nasienie, DFI, HBA, MAR, witaminy, homocysteina
❌️ 01-09.25 8 cykli Lametta + Zivafert
❌️ 10.25 9ty cykl Lametta + Ovitrelle
⏳️11.25 ostatni cykl stymulowany 🤞 -
onalola wrote:A mówiły Ci kiedyś że jest różnica z krwi z dłoni / z żyły łokciowej / z palca ?
Niestety, ale tak. Krew pobrana z żyły (np. z żyły łokciowej) ma inny skład chemiczny niż krew pobrana z naczyń włosowatych (np. z palca). Podobno z dłoni nie powinno się brać do badania kortyzolu na pewno. Z łokcia z kolei powinno się brać do glukozy, ale ja krzywą kiedyś też miałam z dłoni, więc nie wiem.🤶 29l.
🩷IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], AMH 4,8. Choroba Gravesa-Basedowa, powrót mięśniaka 68mm - w oczekiwaniu na operację
🎅35 l.
💙(kwiecień-październik) 274,25mln➡️175,2, 54,85 mln/ml➡️35mln, A+B 33,52%➡️32,3, morfo 0% ➡️6%❗️
AnMiPe wrote:Niestety, ale tak. Krew pobrana z żyły (np. z żyły łokciowej) ma inny skład chemiczny niż krew pobrana z naczyń włosowatych (np. z palca). Podobno z dłoni nie powinno się brać do badania kortyzolu na pewno. Z łokcia z kolei powinno się brać do glukozy, ale ja krzywą kiedyś też miałam z dłoni, więc nie wiem.
Też czytałam o tym składzie właśnie, dlatego dziś byłam na katorgach żeby albo się pogrążyć w depresji, że ciul z tego wszystkiego w tym cyklu, albo utwierdzić się w przekonaniu że jednak palec nie jest dobrym miejscem do pobrania krwi... I jak ten próg będzie chociaż 5 to już będę się czuła lepiej ( taki jest mój prog , wiem bez szaleństw)2 cs 11/24 cb 💔
2025 ??
Owu z lewego 🙌
AMH 09.25 0.42
👨
Worek supli -
Powder wrote:Tulę mocno staraczki, które przechodzą do kolejnego cyklu! 🫂🫂
Ja chyba dołączam, bo mimo tego, że czuję się inaczej niż podczas poprzednich cyklów, to po prostu sobie wkręciłam objawy. 11dpo i bielsze nie będzie. 😔 Chyba pozostaje tylko czekać na okres. Cieszę się, że wczoraj na babskim spotkaniu napiłam się chociaż wina jak człowiek.
Na zdrowie
A za biel przytulam
Choć tutaj krąży plotka że dopóki nie ma @ jest nadzieja 
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 10:54
Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość
-
Oj u mnie to odwieczny problem. Zawsze maja problem z znalezieniem dobrej żyły. Ostatnio 4 razy się wkluwala, zanim znalazła odpowiednią żyle. Wszystko już słyszałam, że mam zrosty na żyłach, że mam żyle "podrozniczke" która sobie lubi zniknąć.onalola wrote:Przytulam za biele 🫂 ja będę testować w poniedziałek, ale czuję że guano z tego będzie 😪 ale dziś kąpiele chrustu, otworze wino i kuwa karnawał
Jest was tu tyle, proszę powiedzcie mi. Czy są tu osoby które mają mega problem z żyłami do poboru krwi? I mnie dramat jakiś , szok... Pije szklankę wody rano, staram się trochę rozgrzać ręce , jakiś ruch wykonać do labu troszkę dłuższą droga iść .... A mimo to jestem kluta po 5x i dupa zbita.. widzę jak się wbija w żyłę a krew nie leci... Na łokciu, pod łokciem, z boku, szuka igła i nic... Dziś to już mi z nerwów było niedobrze i prawie tam mdlałam pani 😢
-
Aqkaracza jak się masz?
Iskiereczka00 lubi tę wiadomość
🤶 29l.
🎅35 l.
Dziewczyny, pijcie więcej wody przed pobieraniem krwi. U mnie po jednej szklaneczce też nic nie leci, ale dwie/trzy szklaneczki przegotowanej, przestudzonej wody, wypite od razu po wstaniu (a nie tuż przed drzwiami laboratorium) naprawdę robią robotę. Spróbujcie, może i u was pomoże 🥳
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 11:09
ater, izzou97 lubią tę wiadomość
✨ Starania od 09/24
🏩 4 cykl stymulowany
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
⏳ cd56 i cd138 -
White1 wrote:Im wyższy tym lepszy. Nie ma na sztywno wartości, ale orientacyjnie można mówić, że poniżej 5 może świadczyć o cyklu bezowulacyjnym, powyżej 10 że owulacja wystąpiła, a 20+ że była dobrej jakości. Bardzo wysokie jakości nie świadczą o ciąży, a niższe wartości jej nie przekreślają.
Dziekuję za wyjaśnienie
-
Marzycielka94 wrote:Dziewczyny, pijcie więcej wody przed pobieraniem krwi. U mnie po jednej szklaneczce też nic nie leci, ale dwie/trzy szklaneczki przegotowanej, przestudzonej wody, wypite od razu po wstaniu (a nie tuż przed drzwiami laboratorium) naprawdę robią robotę. Spróbujcie, może i u was pomoże 🥳
A to przed pobraniem można pić?
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
-
Rozbierz go to będzie lepiej widać. Mi w pinkach przez ten plastik zawsze wydaje sie, że coś przebija. Ile dpo jesteś?Angi4456 wrote:Dziewczyny zerknijcie proszę, coś się przebija czy mi się tylko wydaje?
https://zapodaj.net/plik-1LdfbOdTu4#Starania od 04/24
👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
❌ niedrożny kanał szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo, hipoglikemia reaktywna, IO
🧔🏻♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny
07/25 - kwalifikacja IVF 🍀✨
08/25 - punkcja: pobranych 8🥚 ➝ ICSI ➝ 5 ❄️ ➝ 3 ❄️ po PGT-A 🥹
immunosupresja 💊
10/25 - FET 4.2.2 10 dpt beta <0,2 -
Tak, mi mówili zawsze, że nawet trzeba, ale tylko wodę, dobrze rozrzedza krew do badaniaZosia667 wrote:A to przed pobraniem można pić?✨ Starania od 09/24
🏩 4 cykl stymulowany
✓ hormony, MUCHa, HSG, homocysteina, HB, pazożyty
✓ koncentracja 98 mln, A+B = 45 %, morfologia 0 %
⏳ cd56 i cd138 -
Zosia667 wrote:A to przed pobraniem można pić?
Tak! Zawsze mi mówią, żeby od razu po przebudzeniu wypić szklankę wody i pić do pobrania. I z doświadczenia powiem, że to naprawdę robi robotę. Widzę różnicę sporą 💪🏻
Marzycielka94 lubi tę wiadomość
💁🏻♀️ 33 💁🏻♂️ 34 🐶 🐶
🍼staranie na luzie od 03.2024
🔍monitorowane: 10cs
🍀 drugi cykl stymulowany (lametta 1x1)