Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Jak z dłoni, w sensie z palca ?
    U mnie to też chyba genetyczne , ale tylko ze mną są takie jaja.... Też wyglądam jak ćpun, dziś były 4 próby, ostatnia się udała ale tak mega bolesna 😪
    I nie ma na to sposobu ?

W moim przypadku nie, nie poszerzę sobie żył niestety. Wygląda to tak, że pani wbija igłę w grzbiet dłoni, jak wenflon, a ta krew sobie kapie do probówki. Przy okazji kapie też na podłogę, więc robię małą rzeźnię tam, ale ostatnie 3 razy tylko tak się udało. Fun fact, mdleję na widok krwi od przedszkola, więc tym bardziej to nie sprzyja 😅 im mniej pielęgniarka do mnie mówi o żyłach i krwi, tym mniejsze szanse na odlot :D

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • Powder Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tulę mocno staraczki, które przechodzą do kolejnego cyklu! 🫂🫂

Ja chyba dołączam, bo mimo tego, że czuję się inaczej niż podczas poprzednich cyklów, to po prostu sobie wkręciłam objawy. 11dpo i bielsze nie będzie. 😔 Chyba pozostaje tylko czekać na okres. Cieszę się, że wczoraj na babskim spotkaniu napiłam się chociaż wina jak człowiek.

DreamBee, Marzycielka94 lubią tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola8999 wrote:
    Duphaston, sztuczny progesteron.

Dziekuję, chyba jeszcze nie doszłam do tego etapu, jeszcze nie badałam progesteronu.
    Mam w planach zbadać 7dpo - zgodnie z tym co tutaj wyczytałam (w związku z plamieniami jakie pojawiają się u mnie pod koniec cyklu).
    Do tej pory badałam: estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron - robiłam w 3dc i wszystko normie.
    Jaki poziom progesteronu będzie ok 7dpo?

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    6cs
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
    C.d.n.
    Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
    👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
    👸🩺03/25 Gin
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
  • onalola Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    W moim przypadku nie, nie poszerzę sobie żył niestety. Wygląda to tak, że pani wbija igłę w grzbiet dłoni, jak wenflon, a ta krew sobie kapie do probówki. Przy okazji kapie też na podłogę, więc robię małą rzeźnię tam, ale ostatnie 3 razy tylko tak się udało. Fun fact, mdleję na widok krwi od przedszkola, więc tym bardziej to nie sprzyja 😅 im mniej pielęgniarka do mnie mówi o żyłach i krwi, tym mniejsze szanse na odlot :D

A mówiły Ci kiedyś że jest różnica z krwi z dłoni / z żyły łokciowej / z palca ?
    Bo powiem, dla mnie to jest udręka... Ale wczoraj miałam 7 dpo i oczywiście problem ( chciałam zbadać dla siebie proga, ciekawość), ale nie szło . Wzięła mi z palca..... Wynik 2.56.... no tak niskiego w życiu nie miałam..... I właśnie się zastanawiałam czy to nie będzie wina palca.. i chciałam iść dziś do innego labu, ale zwiedziłam kilka w mieście i wszędzie wyniki we wtorek 🤡 i wróciłam do tego i się katowalysmu żeby z ręki pobrać .. nie wiem czy w ogóle to ma sens. Ale kurde jak będę w ciąży to badania się robi co miesiąc 🤡

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

11.03 konsultacja inny gin
    torbiel krwotoczna 😪

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Duphaston 2x1
    Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Przytulam za biele 🫂 ja będę testować w poniedziałek, ale czuję że guano z tego będzie 😪 ale dziś kąpiele chrustu, otworze wino i kuwa karnawał

Jest was tu tyle, proszę powiedzcie mi. Czy są tu osoby które mają mega problem z żyłami do poboru krwi? I mnie dramat jakiś , szok... Pije szklankę wody rano, staram się trochę rozgrzać ręce , jakiś ruch wykonać do labu troszkę dłuższą droga iść .... A mimo to jestem kluta po 5x i dupa zbita.. widzę jak się wbija w żyłę a krew nie leci... Na łokciu, pod łokciem, z boku, szuka igła i nic... Dziś to już mi z nerwów było niedobrze i prawie tam mdlałam pani 😢

Hej, łączę się w bólu 🙄 pobieranie krwi to u mnie dramat. Mam bardzo głęboko żyły i nikt ich nie może wyczuć, a jak już się jakaś trafi to po wbiciu igły ucieka. Zawsze jest cyrk w punkcie pobrań, próbuje po kilka osób, wbijają się po kilka razy w każdą rękę, kolejka czeka, a ja się czuję jak jakiś fenomen medyczny 😂 oczywiście piję dzień przed dużo wody i rano przed pobraniem tak 700-800 ml. Najczęściej się kończy pobraniem z dłoni chociaż i z tym czasem jest ciężko, raz zostałam odesłana do domu bo nie byli w stanie pobrać w żaden sposób 🤦🏻‍♀️ szczęście w nieszczęściu że nie mdleję

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • onalola Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Hej, łączę się w bólu 🙄 pobieranie krwi to u mnie dramat. Mam bardzo głęboko żyły i nikt ich nie może wyczuć, a jak już się jakaś trafi to po wbiciu igły ucieka. Zawsze jest cyrk w punkcie pobrań, próbuje po kilka osób, wbijają się po kilka razy w każdą rękę, kolejka czeka, a ja się czuję jak jakiś fenomen medyczny 😂 oczywiście piję dzień przed dużo wody i rano przed pobraniem tak 700-800 ml. Najczęściej się kończy pobraniem z dłoni chociaż i z tym czasem jest ciężko, raz zostałam odesłana do domu bo nie byli w stanie pobrać w żaden sposób 🤦🏻‍♀️ szczęście w nieszczęściu że nie mdleję

Czyli pobierają z dłoni jak AnMiPe ?
    Też nie z palca ? 🤔
    Fajnie wiedzieć , że nie jestem sama, szkoda tylko że nie ma na nas sposobu na poprawę tego 😢

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

torbiel krwotoczna 😪

Duphaston 2x1
  • White1 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Dziekuję, chyba jeszcze nie doszłam do tego etapu, jeszcze nie badałam progesteronu.
    Mam w planach zbadać 7dpo - zgodnie z tym co tutaj wyczytałam (w związku z plamieniami jakie pojawiają się u mnie pod koniec cyklu).
    Do tej pory badałam: estradiol, LH, FSH, prolaktyna, testosteron - robiłam w 3dc i wszystko normie.
    Jaki poziom progesteronu będzie ok 7dpo?
    Im wyższy tym lepszy. Nie ma na sztywno wartości, ale orientacyjnie można mówić, że poniżej 5 może świadczyć o cyklu bezowulacyjnym, powyżej 10 że owulacja wystąpiła, a 20+ że była dobrej jakości. Bardzo wysokie jakości nie świadczą o ciąży, a niższe wartości jej nie przekreślają.

AnitaK, Zosia667, almost.there, Ola8999, Meggi_** lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc
  • White1 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, tulę za biele 🫂 i podziwiam siłę każdej z Was 🩷 walczymy dalej🤞

DreamBee, Powder lubią tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    A mówiły Ci kiedyś że jest różnica z krwi z dłoni / z żyły łokciowej / z palca ?

Niestety, ale tak. Krew pobrana z żyły (np. z żyły łokciowej) ma inny skład chemiczny niż krew pobrana z naczyń włosowatych (np. z palca). Podobno z dłoni nie powinno się brać do badania kortyzolu na pewno. Z łokcia z kolei powinno się brać do glukozy, ale ja krzywą kiedyś też miałam z dłoni, więc nie wiem.

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.

• onalola Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnMiPe wrote:
    Niestety, ale tak. Krew pobrana z żyły (np. z żyły łokciowej) ma inny skład chemiczny niż krew pobrana z naczyń włosowatych (np. z palca). Podobno z dłoni nie powinno się brać do badania kortyzolu na pewno. Z łokcia z kolei powinno się brać do glukozy, ale ja krzywą kiedyś też miałam z dłoni, więc nie wiem.

Też czytałam o tym składzie właśnie, dlatego dziś byłam na katorgach żeby albo się pogrążyć w depresji, że ciul z tego wszystkiego w tym cyklu, albo utwierdzić się w przekonaniu że jednak palec nie jest dobrym miejscem do pobrania krwi... I jak ten próg będzie chociaż 5 to już będę się czuła lepiej ( taki jest mój prog , wiem bez szaleństw)

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

torbiel krwotoczna 😪

Duphaston 2x1
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powder wrote:
    Tulę mocno staraczki, które przechodzą do kolejnego cyklu! 🫂🫂

Ja chyba dołączam, bo mimo tego, że czuję się inaczej niż podczas poprzednich cyklów, to po prostu sobie wkręciłam objawy. 11dpo i bielsze nie będzie. 😔 Chyba pozostaje tylko czekać na okres. Cieszę się, że wczoraj na babskim spotkaniu napiłam się chociaż wina jak człowiek.

Na zdrowie :D A za biel przytulam <3 Choć tutaj krąży plotka że dopóki nie ma @ jest nadzieja :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 10:54

Marzycielka94, Powder lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    6cs
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
    C.d.n.
    👸🩺03/25 Gin
    🧔🩺
  • Aqkaracza Przyjaciółka

Wysłany: 21 lutego, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    onalola wrote:
    Przytulam za biele 🫂 ja będę testować w poniedziałek, ale czuję że guano z tego będzie 😪 ale dziś kąpiele chrustu, otworze wino i kuwa karnawał

Jest was tu tyle, proszę powiedzcie mi. Czy są tu osoby które mają mega problem z żyłami do poboru krwi? I mnie dramat jakiś , szok... Pije szklankę wody rano, staram się trochę rozgrzać ręce , jakiś ruch wykonać do labu troszkę dłuższą droga iść .... A mimo to jestem kluta po 5x i dupa zbita.. widzę jak się wbija w żyłę a krew nie leci... Na łokciu, pod łokciem, z boku, szuka igła i nic... Dziś to już mi z nerwów było niedobrze i prawie tam mdlałam pani 😢
    Oj u mnie to odwieczny problem. Zawsze maja problem z znalezieniem dobrej żyły. Ostatnio 4 razy się wkluwala, zanim znalazła odpowiednią żyle. Wszystko już słyszałam, że mam zrosty na żyłach, że mam żyle "podrozniczke" która sobie lubi zniknąć. ;)

• AnMiPe Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aqkaracza jak się masz?

Iskiereczka00 lubi tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

starania od 5.2024 r.

• Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pijcie więcej wody przed pobieraniem krwi. U mnie po jednej szklaneczce też nic nie leci, ale dwie/trzy szklaneczki przegotowanej, przestudzonej wody, wypite od razu po wstaniu (a nie tuż przed drzwiami laboratorium) naprawdę robią robotę. Spróbujcie, może i u was pomoże 🥳

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego, 11:09

ater, izzou97 lubią tę wiadomość

Starania od 09/24, 8 cs ✨

👩 31
    USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White1 wrote:
    Im wyższy tym lepszy. Nie ma na sztywno wartości, ale orientacyjnie można mówić, że poniżej 5 może świadczyć o cyklu bezowulacyjnym, powyżej 10 że owulacja wystąpiła, a 20+ że była dobrej jakości. Bardzo wysokie jakości nie świadczą o ciąży, a niższe wartości jej nie przekreślają.

Dziekuję za wyjaśnienie :)

👸33 🧔 33
    6cs
    C.d.n.
    👸🩺03/25 Gin
    🧔🩺
  • Angi4456 Debiutantka

Wysłany: 21 lutego, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zerknijcie proszę, coś się przebija czy mi się tylko wydaje?

https://zapodaj.net/plik-1LdfbOdTu4#

Meggi_** lubi tę wiadomość

• Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzycielka94 wrote:
    Dziewczyny, pijcie więcej wody przed pobieraniem krwi. U mnie po jednej szklaneczce też nic nie leci, ale dwie/trzy szklaneczki przegotowanej, przestudzonej wody, wypite od razu po wstaniu (a nie tuż przed drzwiami laboratorium) naprawdę robią robotę. Spróbujcie, może i u was pomoże 🥳

A to przed pobraniem można pić?

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    6cs
    C.d.n.
    👸🩺03/25 Gin
    🧔🩺
  • brilka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angi4456 wrote:
    Dziewczyny zerknijcie proszę, coś się przebija czy mi się tylko wydaje?

https://zapodaj.net/plik-1LdfbOdTu4#
    Rozbierz go to będzie lepiej widać. Mi w pinkach przez ten plastik zawsze wydaje sie, że coś przebija. Ile dpo jesteś?

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

03/25 kariotypy ⏳
    04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Tak, mi mówili zawsze, że nawet trzeba, ale tylko wodę, dobrze rozrzedza krew do badania

Starania od 09/24, 8 cs ✨

👩 31
    USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • Powder Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:

Tak! Zawsze mi mówią, żeby od razu po przebudzeniu wypić szklankę wody i pić do pobrania. I z doświadczenia powiem, że to naprawdę robi robotę. Widzę różnicę sporą 💪🏻

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

💁🏻‍♀️ 33 💁🏻‍♂️ 33 🐶 2 🐶 4

🔮Bez antykoncepcji since 02.2024
    🔬Świadome staranie: 02.2025

⏳2 cs in progress

👩🏻‍🦱ona
    🩺 niedoczynność tarczycy
    💊 kwas foliowy, witamina D3, euthyrox, brintellix
    🔬AMH 2,04 ng/ml

🧔🏻‍♂️on
    🔜 badanie nasienia
‹‹ 151 152 153 154 155 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ