Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Belia Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Dziękuję za Wasze dobre słowo, za kciuki. To niesamowite spotykać się z takim wsparciem w internecie. Jeszcze raz dziękuję ♥️

Po Waszych namowach pojechałam zrobić betę…. Wynik <2,3.. Jak zawsze, nie wiem czemu się łudziłam, ale kreska wyglądała dziś tak obiecująco 🥺 Tym bardziej, że po max 7-9 dniach nie ma już u mnie śladu po Ovi. Dziś 13 dzień po zastrzyku i taka kreseczka… ahh coraz bardziej zaczynam się martwić, że nie będzie nam dane zostać rodzicami. Jeszcze wczoraj w wyniku wyszła mi ureaplazma parvum (tyle dobrze, że łagodniejsza forma). Czeka nas antybiotyk, ale to już chyba zaczniemy na spokojnie po powrocie z Marbelli, no i powtórka badań nasienia w marcu.
    Bardzo mi przykro. Nie tak to się miało skoczyć. Dobra strona wyniku wymazu jest taka, że po przeleczeniu może w końcu ruszy. Dobrze, że lecicie. Wypoczniecie!

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    🔜 17.03 gin USG, co dalej?
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, magnez, inozotol z NAC
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😍

Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego 🫣 ale odniosę się do kilku rzeczy 🤗

Sreberko 🤩😍 gratulacje! Oby Córeczka była jak najdłużej z Tobą, tyle ile potrzeba ❤️😉

Dailydamn 😮‍💨🫂 przytulam... 🤞🏻 Trzymam kciuki, żeby udało się Wam szybko wyleczyć ureę i działać dalej. Coś ten luty paskudnie Cię traktuje 😢

Lovi25 😍 gratulacje 😁 oby ciąża była zdrowa i nudna. Na razie, skoro masz takie objawy, może i tak być. Ja też team #wilczyapetyt 😅 wiem, że kawę ciężko porzucić, ale ja piję Inkę i nawet jakoś mi wchodzi nawet 🫡 i ktoś pisał o rooibos - on jest dozwolony w ciąży, więc przyzwyczajajcie się do tego smaku, bo nadejdzie czas 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 że będzie Wam wychodził bokiem 😅

Brilka - cudwone podsumowanie z przesłaniem nadziei. Dopiszę tylko, że de facto można u nas liczyć nawet około 20 cs. Tylko ostatni rok dopiero był taki już na poważnie, z lekką (i rosnąca) desperacją.

Do tej pozytywnej (póki co, więcej dowiem się 26 lutego i mam nadzieję wrócić tu z nową porcją wirusków) historii dodam Wam jeszcze skróconą, bo nie moją, historię mojej przyjaciółki. Też im z mężem nie wychodziło w staraniach (on ma już nastoletniego syna z poprzedniego związku), oboje po 40 (!), on palacz, stresująca praca, do tego mieli sporo problemów natury rodzinnej. Ona - wysoka prolaktyna. Oboje - leczenie psychofarmaceutyczne. Odpuścili przez brak środków na in vitro, wiek i nowe problemy zdrowotne, coś z sercem.
    Ostatnio mi napisała, że zaszła w ciążę, dwie krechy jak złoto. Jak? No kurde nie wiadomo 😅 (bo u nas to przynajmniej wiadomo z grubsza, co pomogło); dziś była na pierwszym USG i nie dokładnie wiadomo, co to za tydzień (wg OM 7+ coś), ale jest ❤️, drugą wizytę, żeby było wiadomo coś dokładniej i pewnie po skierowania na badania, ma w poniedziałek. Jeśli wszystko się uda, ten podwójny cud ✨🤞🏻, to będziemy mieć dzieci na przestrzeni września/ października ( u niej termin z OM to chyba 10.10)
    Tak że głowa do góry, cycki do przodu - będziecie Mamami ❤️ przesyłam Wam mnóstwo serdecznej nadziei na lepsze 🤞🏻😘

Do tego przytulam Wszystkie, które tego z różnych powodów potrzebują 🫂🤗😘

Justa28, almost.there, Liliuszka_2024, Mardotka, Belia, S_va_88, DreamBee, Miś, AnMiPe, Lovi25, snieżka, Siasi, Meggi_**, Pustynia, grazka0022, Mstka, Iskiereczka00, Kaliope, Marcia03, ater, Pdes, Nayeli lubią tę wiadomość

👩🏻 38
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 2,31 (11.2023) -> 1,23 (11.2024)
    posiewy, MUCHA - ok, Lewy jajowód niedrożny, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki 12.2024

👱🏻32
    morfo 3%, wysokie pH i lepkość ; ciężka oligospermia, bakterie & grzyby OK, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌; MAR HBA i chromatyna OK

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 🤵👰 10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle nieudana+ złe samopoczucie
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4 -> beta 86,4 prog 32,9 -> beta 485,6, ,prog 37,90 -> beta 976,3 prog 34,00 -> beta 3307,5 prog 37,10 -> beta 7108,4 prog 39,00 :)
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka ❤️ chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka cudowne wieści 😍

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻
    🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
    On 🙋🏻‍♂️
    🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
    🩸08.03💉?🥚?
    🤞?
    ———————————————————
    💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli
  • Foksik 🦊 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Jezus robiłam to za nastolatki: wtedy wychodziła mi też 6. Powtórzyłam jakiś czas temu i z mojej szóstki zrobiła się trójka chłopaków 😂 to jak mam ich tyle urodzić to obym szybko była w ciąży bo mi czasu nie starczy 😅

Wszystko jest możliwe, może od razu pójdzie hurtem 🤣

Belia lubi tę wiadomość

25.02 -🥹⏸️ po 12cs
    26.02 -beta 541 ♥️
    28.02 - beta 1016 ♥️
    03.03 - beta 2341 ♥️
    04.03 - 5mm pęcherzyka ciążowego 🥳
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Dziękuję za Wasze dobre słowo, za kciuki. To niesamowite spotykać się z takim wsparciem w internecie. Jeszcze raz dziękuję ♥️

Po Waszych namowach pojechałam zrobić betę…. Wynik <2,3.. Jak zawsze, nie wiem czemu się łudziłam, ale kreska wyglądała dziś tak obiecująco 🥺 Tym bardziej, że po max 7-9 dniach nie ma już u mnie śladu po Ovi. Dziś 13 dzień po zastrzyku i taka kreseczka… ahh coraz bardziej zaczynam się martwić, że nie będzie nam dane zostać rodzicami. Jeszcze wczoraj w wyniku wyszła mi ureaplazma parvum (tyle dobrze, że łagodniejsza forma). Czeka nas antybiotyk, ale to już chyba zaczniemy na spokojnie po powrocie z Marbelli, no i powtórka badań nasienia w marcu.

Polubiłam za pierwszą część ❤️ przykro mi, że taka beta, przytulam 🫂

10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

- 🙋‍♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)

- 🙋‍♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość
  • almost.there Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mój M zrobił wymaz tydzień temu i nadal nie ma wyniku 😡

A co do testów to ostatnio też mi wyszła blada kreseczka już drugi raz i chyba uwierzę, że pozytyw jak będą dwie grube krechy.

grazka0022 lubi tę wiadomość

10 cs 🤞🏼🤞🏼🤞🏼

- 🙋‍♀️ 31 usunięta tarczyca (pod kontrolą)

- 🙋‍♂️33 morfologia nasienia 0%, obniżona ruchliwość
  • cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Mamy wyniki nasienia 🥹 Koncentracja wzrosła z 5 mln do 11 mln/ml, całkowita ilość z 27 mln do 39 , ruchliwość z 48% do 71%, morfologia z 4% do 5% i mamy na wynikach pierwszy raz dopisek "wyniki w normie" 🥹 Mamy też wynik mioxsys i tu akurat wyszedł podwyższony stres oksydacyjny, czekamy jeszcze na fragmentację DNA.

Wow giga poprawa! Super 🔥

Belia, brilka lubią tę wiadomość

👫 29 & 30
    starania na luzie od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    - Pentohexal + wór supli
    - ŻPN II st.
    📆 kwiecień - operacja

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka
  • Mika1992 Nowa

Wysłany: 20 lutego, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba trafiłam na forum dlatego że nie mam z kim pogadać o swoich staraniach. Kiedyś wiedziałaby o tym mama. No i siostra, ale ona zaszła w grudniu w ciążę, niespodziewanie i teraz nawet moi rodzice tylko tym żyją i tym się przejmują. I mnie to trochę dołuję jak myślę że u mnie może to trwać dłużej i będę musiała patrzeć na jej szczęście. Przyjaciółkom nie mówię jeszcze. Jedynym oparciem jest mój mąż. Wywiedział się ostatnio od kolegów ile oni się starali: 6 miesięcy czy rok.

S_va_88, Foksik 🦊, Eedzia11, grazka0022 lubią tę wiadomość

👩🏻 32 👦🏻 31
    Starania od 01.02

💊Żelazo, Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Cynk, Magnez, Jod, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna
    + NAC od 21.02 do 25.02
    🌿 Olej z Wiesiołka od 19.02
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Ja chyba trafiłam na forum dlatego że nie mam z kim pogadać o swoich staraniach. Kiedyś wiedziałaby o tym mama. No i siostra, ale ona zaszła w grudniu w ciążę, niespodziewanie i teraz nawet moi rodzice tylko tym żyją i tym się przejmują. I mnie to trochę dołuję jak myślę że u mnie może to trwać dłużej i będę musiała patrzeć na jej szczęście. Przyjaciółkom nie mówię jeszcze. Jedynym oparciem jest mój mąż. Wywiedział się ostatnio od kolegów ile oni się starali: 6 miesięcy czy rok.
    Hej, witamy Cię serdecznie, rozgość sie, byle nie na długo:) ja wierzę, że każdy ma swój czas i moment w życiu, skupcie się na sobie, cieszcie się sobą, dbajcie o siebie, badajcie się i suplementujcie, życzę Ci, aby udało się jak najprędzej ❤️

Mika1992 lubi tę wiadomość

Starania od 09/24, 8 cs ✨

👩 31
    USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka cudowne wieści 😍

Mojego M. kuzynka starała się z mężem 20 lat. W wieku 40 lat zdecydowali się na adopcję. Po jakiś 2 miesiącach zaszła w ciążę i teraz mają 2 😊

Druga sytuacja. Młoda dziewczyna po 2 latach starań zdecydowała się z mężem na adopcję. Zaszła w ciążę i dzieci mają ten sam rok urodzenia 😊

Słodkich snów dziewczyny 😊
    Jeszcze wyjdzie dla Nas 🌞🌞🌞

S_va_88, almost.there, DreamBee, Dorii lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @dailydamn przykro mi, ściskam mocno 🫂🫂

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Wow giga poprawa! Super 🔥
    Tak, właśnie aż jestem zaskoczona że aż tak super wyszły. Myślałam że to będzie lekka poprawa, moze do poziomu pierwszych wyników albo że w ogóle nie będzie żadnego efektu 😅 Szczerze mówiąc od kilku lat nawet przez chwilę nie myślałam, że możemy mieć na badaniach kiedykolwiek napisane „wynik w normie” 😂

cysterka95 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
    13 cs ✨

❌ niedrożny kanał szyjki macicy

03/25 kariotypy ⏳
    04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka, cały wieczór myślałam o poprawie wyników Twojego 😁😂🥹

Pamiętam, że nasi robili badania w podobnym czasie i jestem ciekawa, jak tam u mojego 🥹. Wciąż nie mogę się nadziwić, że u Was koncentracja tak skoczyła – liczymy, że u nas będzie podobnie. Naszym największym problemem jest ruch, więc tutaj też mamy nadzieję na poprawę, tak jak u Was.

Zastanawiam się, co mogło wpłynąć na Wasze wyniki i dlaczego wcześniej były obniżone. Myślisz, że to mogło być przez przegrzewanie jąder?

brilka lubi tę wiadomość

14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Belia Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Brilka super że taka poprawa. Wow! Jak to zrobiliście?
    @Mika1992 witamy! Rozgość się ale szybko znikaj na fioletową stronę.
    @Foksik oj nie obraziłabym się. Nawet moja mama do mnie ostatnio mówi, że najlepiej jakbym sobie urodziła bliźniaki. 😀 no dzięki mamo najpierw to ja muszę w tą ciążę zajść i ją dotrzymać a potem się zastanawiać na ilością. Z resztą u nas ani po jednej ani po drugiej stronie nikt nigdy bliźniaków nie miał.

Dziewczyny! Znikam. Jutro do południa wyjeżdżam. Chcę się troszkę zdystansować i odpocząć. Pozwiedzać. Pojeść dobrych wypieków. Wypić piwko w jakimś klimatycznym pubie. Trzymam kciuki za testujące w najbliższych dniach! Oby posypały się kreseczki.

Foksik 🦊, DreamBee, snieżka, Siasi, Lisik, Meggi_**, Pustynia, almost.there, Justa28, ater, Pdes, S_va_88, Nayeli, emciak lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    🔜 17.03 gin USG, co dalej?
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, magnez, inozotol z NAC
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Brilka, cały wieczór myślałam o poprawie wyników Twojego 😁😂🥹

Pamiętam, że nasi robili badania w podobnym czasie i jestem ciekawa, jak tam u mojego 🥹. Wciąż nie mogę się nadziwić, że u Was koncentracja tak skoczyła – liczymy, że u nas będzie podobnie. Naszym największym problemem jest ruch, więc tutaj też mamy nadzieję na poprawę, tak jak u Was.

Zastanawiam się, co mogło wpłynąć na Wasze wyniki i dlaczego wcześniej były obniżone. Myślisz, że to mogło być przez przegrzewanie jąder?
    Nie mam pojęcia, bo u nas ta obniżona koncentracja i ilość była już kilka lat temu jak jeszcze był młody bóg 🤪 A potem myśleliśmy że to skutek uboczny po chemii i skoro tak wyszło badanie kilka lat po niej to już raczej nie będzie znaczącej poprawy. A jednak jest i to taka, jakiej w ogóle nie brałam pod uwagę 🤷🏻‍♀️ Może rzeczywiście spora różnicę robi dbanie o temperaturę, bo bardzo się przykładał do tego żeby nie siedzieć za długo i nie wygrzewać się z kotem, nawet testy z termometrem przeprowadzał i jak go temperatura zszokowała to chłodził się mrożonkami 😂😂😂

13 cs ✨

03/25 kariotypy ⏳
    04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Nie mam pojęcia, bo u nas ta obniżona koncentracja i ilość była już kilka lat temu jak jeszcze był młody bóg 🤪 A potem myśleliśmy że to skutek uboczny po chemii i skoro tak wyszło badanie kilka lat po niej to już raczej nie będzie znaczącej poprawy. A jednak jest i to taka, jakiej w ogóle nie brałam pod uwagę 🤷🏻‍♀️ Może rzeczywiście spora różnicę robi dbanie o temperaturę, bo bardzo się przykładał do tego żeby nie siedzieć za długo i nie wygrzewać się z kotem, nawet testy z termometrem przeprowadzał i jak go temperatura zszokowała to chłodził się mrożonkami 😂😂😂

Hahahah, mój też czasem mrozi 😂
    To elegancko ☺️

14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki zeby u was tez była znacząca różnica, picie soków pomidorowych musi się opłacić! 🤞🏻😁

Chochlik12 lubi tę wiadomość

13 cs ✨

03/25 kariotypy ⏳
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreambee i Runnerka - trzymamy dziś za was kciuki 🥰🥰🥰

DreamBee, Darrika, Deyansu, Runnerka lubią tę wiadomość

Starania od 09/24, 8 cs ✨

👩 31
    USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • Lilinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Biorę 2x1 globulka rano i wieczorem biorę do testu jak ujemny to odstawiam besins i cyclogest
    Dzięki :) u mnie dawkowanie 1x1 więc będę brać na noc. W dniu peak+12 pewnie zrobię test i jeśli nic nie wyjdzie to odstawię... trochę się stresuję, bo nigdy nie brałam progesteronu i nie wiem jak na mnie zadziała, ale oby udało się uzyskać upragnioną ciążę ❤ chcę uwierzyć, że się w końcu uda, choć nadziei coraz mniej, zaczęłam też nowennę pompejańską, to już moja druga w tej intencji...

Lovi25, beautifullady lubią tę wiadomość

On 29 l.
    - podstawowe wyniki nasienia
    - posiew (e.coli )

Ona 30 l.
    - bolesne stosunki - pochwica/endometrioza?
    - AMH 0,85 (12.2023)
    - Za niskie wyniki hormonów prog i estradiol
    - ferrytyna 26 (07.2024)
    - D3 35 (04.2024) -> 89 (07.2024)
    - TSH 1,71 (01.2025)
    -hiperprolaktynemia
    - insulinooporność
    - hipoglikemia
    - bakterie w posiewie (k.pneumonia -> e.coli -> candida)

03.2024: Naprotechnolog
    + Model Creightona

05/06. 2024:
    Pierwszy cykl stymulowany -lametta (jest owulacja,7dpo estrdiol 76, prog 11,9,)

06/07. 2024:
    Drugi cykl stymulowany - lametta (3 pęcherzyki, 1 pękł, 7dpo estradiol 77, prog 12,6)

07/08.2024
    Trzeci cykl stymulowany - lametta (7dpo estradiol 98, ptogesteron 19,97)

01.2025 nowy Naprotechnolog
    01. 2025 dieta Low Carb

Suplementy:
    D3 (Vigantoletten)
    Up Fertil Woman ( od 06.2024 )
    Olej z wiesiołka

Koenzym Q10 + E ( od 07.2024)
    NAC (od 07.2024)
    Selen ( od 01.2025)

Leki:
    Bromergon ( od 01.2025)
    Cyclogest (od 01.2025)
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawką ☕

Gratuluję wszystkich ⏸ i mocno przytulam za biele i @ 🫂🫂🫂

U mnie dziś biel... chociaż to jakiś 11 dpo to już się nie łudzę...

Po kolejnym nieudanym cyklu mam się zgłosić do mojego lekarza i prawdopodobnie skieruje nas już do kliniki leczenia niepłodności na inseminację... Czuję się zrezygnowana po tylu nieudanych cyklach, brak mi już chyba wiary w to wszystko...

Niech Wiosna już zawita i napełni nową energią, wiarą i nadzieją...

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ