X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Belia Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Dziękuję za Wasze dobre słowo, za kciuki. To niesamowite spotykać się z takim wsparciem w internecie. Jeszcze raz dziękuję ♥️

Po Waszych namowach pojechałam zrobić betę…. Wynik <2,3.. Jak zawsze, nie wiem czemu się łudziłam, ale kreska wyglądała dziś tak obiecująco 🥺 Tym bardziej, że po max 7-9 dniach nie ma już u mnie śladu po Ovi. Dziś 13 dzień po zastrzyku i taka kreseczka… ahh coraz bardziej zaczynam się martwić, że nie będzie nam dane zostać rodzicami. Jeszcze wczoraj w wyniku wyszła mi ureaplazma parvum (tyle dobrze, że łagodniejsza forma). Czeka nas antybiotyk, ale to już chyba zaczniemy na spokojnie po powrocie z Marbelli, no i powtórka badań nasienia w marcu.
    Bardzo mi przykro. Nie tak to się miało skoczyć. Dobra strona wyniku wymazu jest taka, że po przeleczeniu może w końcu ruszy. Dobrze, że lecicie. Wypoczniecie!

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3

2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    HSG dwa jajowody drożne ✅
    🔜 czerwiec badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
  • Deyansu Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej 😍

Nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego 🫣 ale odniosę się do kilku rzeczy 🤗

Sreberko 🤩😍 gratulacje! Oby Córeczka była jak najdłużej z Tobą, tyle ile potrzeba ❤️😉

Dailydamn 😮‍💨🫂 przytulam... 🤞🏻 Trzymam kciuki, żeby udało się Wam szybko wyleczyć ureę i działać dalej. Coś ten luty paskudnie Cię traktuje 😢

Lovi25 😍 gratulacje 😁 oby ciąża była zdrowa i nudna. Na razie, skoro masz takie objawy, może i tak być. Ja też team #wilczyapetyt 😅 wiem, że kawę ciężko porzucić, ale ja piję Inkę i nawet jakoś mi wchodzi nawet 🫡 i ktoś pisał o rooibos - on jest dozwolony w ciąży, więc przyzwyczajajcie się do tego smaku, bo nadejdzie czas 🤞🏻🤞🏻🤞🏻 że będzie Wam wychodził bokiem 😅

Brilka - cudwone podsumowanie z przesłaniem nadziei. Dopiszę tylko, że de facto można u nas liczyć nawet około 20 cs. Tylko ostatni rok dopiero był taki już na poważnie, z lekką (i rosnąca) desperacją.

Do tej pozytywnej (póki co, więcej dowiem się 26 lutego i mam nadzieję wrócić tu z nową porcją wirusków) historii dodam Wam jeszcze skróconą, bo nie moją, historię mojej przyjaciółki. Też im z mężem nie wychodziło w staraniach (on ma już nastoletniego syna z poprzedniego związku), oboje po 40 (!), on palacz, stresująca praca, do tego mieli sporo problemów natury rodzinnej. Ona - wysoka prolaktyna. Oboje - leczenie psychofarmaceutyczne. Odpuścili przez brak środków na in vitro, wiek i nowe problemy zdrowotne, coś z sercem.
    Ostatnio mi napisała, że zaszła w ciążę, dwie krechy jak złoto. Jak? No kurde nie wiadomo 😅 (bo u nas to przynajmniej wiadomo z grubsza, co pomogło); dziś była na pierwszym USG i nie dokładnie wiadomo, co to za tydzień (wg OM 7+ coś), ale jest ❤️, drugą wizytę, żeby było wiadomo coś dokładniej i pewnie po skierowania na badania, ma w poniedziałek. Jeśli wszystko się uda, ten podwójny cud ✨🤞🏻, to będziemy mieć dzieci na przestrzeni września/ października ( u niej termin z OM to chyba 10.10)
    Tak że głowa do góry, cycki do przodu - będziecie Mamami ❤️ przesyłam Wam mnóstwo serdecznej nadziei na lepsze 🤞🏻😘

Do tego przytulam Wszystkie, które tego z różnych powodów potrzebują 🫂🤗😘

Justa28, almost.there, Liliuszka_2024, Mardotka, Belia, S_va_88, DreamBee, Miś, AnMiPe, Lovi25, snieżka, Siasi, Meggi_**, Pustynia, grazka0022, Mstka, Iskiereczka00, Kaliope, Marcia03, ater, Pdes, Nayeli lubią tę wiadomość

👩🏻 39
    PCOS, IO, MTHFR - homozygota, PAI 1 & V R2- heterozygota; AMH 1,23 lewy jajowód ❌, endomenda 1 st, stan zapalny endometrium -> antybiotyki XII.24

👱🏻32
    morfo 3%, ciężka oligospermia, glukoza na czczo❌ -> krzywa glu/ins OK; stres oksydacyjny ❌

Rodzinka 👩🏻👱🏻 & 🐱 - 💒10.2022
    Starania na luzie - 2023
    06.2024 - cb (po niedrożnej stronie)
    07.2024 - I stymulacja Clo + Ovitrelle 👎🏻😵‍💫
    8-12. 2024 -> diagnostyka obojga
    02.01.2025 ⏸️😳 beta 29,8, prog 32,4
    17.01 CRL 0,28 cm i pikselowe ❤️
    31.01. CRL 1,6 cm ❤️ 26.02 CRL 5,5 cm ❤️
    04.03 7 cm Człowieka, chyba 💙♂️ 😉 większość ryzyk - niska
    26.03. 12 cm Faceta 😁
    22.04. 🧬 330 g zdrowego Kawalera 💙
    28.05. 832 g Akrobaty 🤸🏻‍♀️
    18.06. 1,25 kg Chłopa 🤗
    24.06. 🧬 Wszystko 👍🏻

preg.png
  • Monini15 Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka cudowne wieści 😍

Starania o rodzeństwo 🤰🏻
    👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
    Ona 👩🏻 IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ✅ laparohistero ✅
    On 🙋🏻‍♂️02.2025 nasienie: morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
    ——————————————————-
    🩷10cs (1 cykl na CLO)
    🩸09.06
    👨‍⚕️23.06 2 pęcherzyki prawy jajnik 1 lewy jajnik
    💉25.05 Zivafert 17:00
    💊27.06 utrogestan 3x0,3
    ————————————————-
    💊4 cykle stymulowane (3x owulacja 1x brak)
    👩‍⚕️od 03.25 Angelius Katowice dr GM
    ———————————————————
    💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli
  • Foksik 🦊 Koleżanka

Wysłany: 20 lutego, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    Jezus robiłam to za nastolatki: wtedy wychodziła mi też 6. Powtórzyłam jakiś czas temu i z mojej szóstki zrobiła się trójka chłopaków 😂 to jak mam ich tyle urodzić to obym szybko była w ciąży bo mi czasu nie starczy 😅

Wszystko jest możliwe, może od razu pójdzie hurtem 🤣

Belia lubi tę wiadomość

25.02 -🥹⏸️ po 12cs
    26.02 -beta 541 ♥️
    28.02 - beta 1016 ♥️
    03.03 - beta 2341 ♥️
    04.03 - 5mm pęcherzyka ciążowego 🥳
    25.03 - MAMY SERDUSZKO ❤️ 1,6cm bobaska 🥹♥️
    22.04 - 5,7cm bobaska 🥹♥️
    24.04 - I USG prenatalne ♥️✅~6,9cm♥️
    08.05 - Pappa: niskie ryzyka✅ ♥️

preg.png
  • almost.there Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Dziękuję za Wasze dobre słowo, za kciuki. To niesamowite spotykać się z takim wsparciem w internecie. Jeszcze raz dziękuję ♥️

Po Waszych namowach pojechałam zrobić betę…. Wynik <2,3.. Jak zawsze, nie wiem czemu się łudziłam, ale kreska wyglądała dziś tak obiecująco 🥺 Tym bardziej, że po max 7-9 dniach nie ma już u mnie śladu po Ovi. Dziś 13 dzień po zastrzyku i taka kreseczka… ahh coraz bardziej zaczynam się martwić, że nie będzie nam dane zostać rodzicami. Jeszcze wczoraj w wyniku wyszła mi ureaplazma parvum (tyle dobrze, że łagodniejsza forma). Czeka nas antybiotyk, ale to już chyba zaczniemy na spokojnie po powrocie z Marbelli, no i powtórka badań nasienia w marcu.

Polubiłam za pierwszą część ❤️ przykro mi, że taka beta, przytulam 🫂

• almost.there Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogóle mój M zrobił wymaz tydzień temu i nadal nie ma wyniku 😡

A co do testów to ostatnio też mi wyszła blada kreseczka już drugi raz i chyba uwierzę, że pozytyw jak będą dwie grube krechy.

grazka0022 lubi tę wiadomość

• cysterka95 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Mamy wyniki nasienia 🥹 Koncentracja wzrosła z 5 mln do 11 mln/ml, całkowita ilość z 27 mln do 39 , ruchliwość z 48% do 71%, morfologia z 4% do 5% i mamy na wynikach pierwszy raz dopisek "wyniki w normie" 🥹 Mamy też wynik mioxsys i tu akurat wyszedł podwyższony stres oksydacyjny, czekamy jeszcze na fragmentację DNA.

Wow giga poprawa! Super 🔥

Belia, brilka lubią tę wiadomość

👫 30 & 30
    starania naturalne od 01.2024
    z pomocą medyczną od 08.2024

👩🏻PCOS + IO + niedoczynność (ogarnięta)
    💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
    ▪️naturalne cykle b. długie - 60-70 dni, częsty brak owulacji
    ▪️prawy jajowód niedrożny
    🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero; zespół antyfosfolipidowy - Acard

🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
    ▪️Żylaki powrózka III st.
    📆 koniec kwietnia operacja - regeneracja w toku; seminogram kontrolny - koniec lipca

stymulacja Lametta + Ovitrelle 💉 + duphaston + utrogestan
    🔹1 cs (sierpień) - LUF
    🔹2, 3 cs ❌
    🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
    🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
    🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
    🔹czerwiec, lipiec - cykle naturalne bez stymulacji, regeneracja po operacji żpn ⏳
  • Mika1992 Znajoma

Wysłany: 20 lutego, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chyba trafiłam na forum dlatego że nie mam z kim pogadać o swoich staraniach. Kiedyś wiedziałaby o tym mama. No i siostra, ale ona zaszła w grudniu w ciążę, niespodziewanie i teraz nawet moi rodzice tylko tym żyją i tym się przejmują. I mnie to trochę dołuję jak myślę że u mnie może to trwać dłużej i będę musiała patrzeć na jej szczęście. Przyjaciółkom nie mówię jeszcze. Jedynym oparciem jest mój mąż. Wywiedział się ostatnio od kolegów ile oni się starali: 6 miesięcy czy rok.

S_va_88, Foksik 🦊, Eedzia11, grazka0022 lubią tę wiadomość

👩🏻 32 👦🏻 31
    Starania od 01.02

💊 Omega-3, Witamina D3, Witamina C, B12, Selen, Cynk, Magnez, Jod, Cholina, Foliany, Sanprobi IBS, Laktoferyna
  • Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika1992 wrote:
    Ja chyba trafiłam na forum dlatego że nie mam z kim pogadać o swoich staraniach. Kiedyś wiedziałaby o tym mama. No i siostra, ale ona zaszła w grudniu w ciążę, niespodziewanie i teraz nawet moi rodzice tylko tym żyją i tym się przejmują. I mnie to trochę dołuję jak myślę że u mnie może to trwać dłużej i będę musiała patrzeć na jej szczęście. Przyjaciółkom nie mówię jeszcze. Jedynym oparciem jest mój mąż. Wywiedział się ostatnio od kolegów ile oni się starali: 6 miesięcy czy rok.
    Hej, witamy Cię serdecznie, rozgość sie, byle nie na długo:) ja wierzę, że każdy ma swój czas i moment w życiu, skupcie się na sobie, cieszcie się sobą, dbajcie o siebie, badajcie się i suplementujcie, życzę Ci, aby udało się jak najprędzej ❤️

Mika1992 lubi tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

06/25 - starania wstrzymane
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka cudowne wieści 😍

Mojego M. kuzynka starała się z mężem 20 lat. W wieku 40 lat zdecydowali się na adopcję. Po jakiś 2 miesiącach zaszła w ciążę i teraz mają 2 😊

Druga sytuacja. Młoda dziewczyna po 2 latach starań zdecydowała się z mężem na adopcję. Zaszła w ciążę i dzieci mają ten sam rok urodzenia 😊

Słodkich snów dziewczyny 😊
    Jeszcze wyjdzie dla Nas 🌞🌞🌞

S_va_88, almost.there, DreamBee, Dorii lubią tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @dailydamn przykro mi, ściskam mocno 🫂🫂

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    6 cs po poronieniu chybionym ( w sumie 19 cs) 🍀🍀🍀
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cysterka95 wrote:
    Wow giga poprawa! Super 🔥
    Tak, właśnie aż jestem zaskoczona że aż tak super wyszły. Myślałam że to będzie lekka poprawa, moze do poziomu pierwszych wyników albo że w ogóle nie będzie żadnego efektu 😅 Szczerze mówiąc od kilku lat nawet przez chwilę nie myślałam, że możemy mieć na badaniach kiedykolwiek napisane „wynik w normie” 😂

cysterka95 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

🧔🏻‍♂️ ✅ HBA 80%, SDF 7%, hormony, kariotyp, hla-c1
    ❌ oligospermia, podwyższony stres oksydacyjny

14/07 - konsultacja immunologiczna
    22/07 - wizyta kwalifikacyjna do IVF 🥹🍀
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brilka, cały wieczór myślałam o poprawie wyników Twojego 😁😂🥹

Pamiętam, że nasi robili badania w podobnym czasie i jestem ciekawa, jak tam u mojego 🥹. Wciąż nie mogę się nadziwić, że u Was koncentracja tak skoczyła – liczymy, że u nas będzie podobnie. Naszym największym problemem jest ruch, więc tutaj też mamy nadzieję na poprawę, tak jak u Was.

Zastanawiam się, co mogło wpłynąć na Wasze wyniki i dlaczego wcześniej były obniżone. Myślisz, że to mogło być przez przegrzewanie jąder?

brilka lubi tę wiadomość

17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 17.07 badanie drożności
    🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Belia Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    @Brilka super że taka poprawa. Wow! Jak to zrobiliście?
    @Mika1992 witamy! Rozgość się ale szybko znikaj na fioletową stronę.
    @Foksik oj nie obraziłabym się. Nawet moja mama do mnie ostatnio mówi, że najlepiej jakbym sobie urodziła bliźniaki. 😀 no dzięki mamo najpierw to ja muszę w tą ciążę zajść i ją dotrzymać a potem się zastanawiać na ilością. Z resztą u nas ani po jednej ani po drugiej stronie nikt nigdy bliźniaków nie miał.

Dziewczyny! Znikam. Jutro do południa wyjeżdżam. Chcę się troszkę zdystansować i odpocząć. Pozwiedzać. Pojeść dobrych wypieków. Wypić piwko w jakimś klimatycznym pubie. Trzymam kciuki za testujące w najbliższych dniach! Oby posypały się kreseczki.

Foksik 🦊, DreamBee, snieżka, Siasi, Lisik, Meggi_**, Pustynia, almost.there, Justa28, ater, Pdes, S_va_88, Nayeli, emciak lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 31 &🐶 3

2023 2x histeroskopia- wycięcie polipa
    13 cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    08.24 cb 💔
    10.24 cb 💔
    HSG dwa jajowody drożne ✅
    🔜 czerwiec badanie nasienia
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chochlik12 wrote:
    Brilka, cały wieczór myślałam o poprawie wyników Twojego 😁😂🥹

Pamiętam, że nasi robili badania w podobnym czasie i jestem ciekawa, jak tam u mojego 🥹. Wciąż nie mogę się nadziwić, że u Was koncentracja tak skoczyła – liczymy, że u nas będzie podobnie. Naszym największym problemem jest ruch, więc tutaj też mamy nadzieję na poprawę, tak jak u Was.

Zastanawiam się, co mogło wpłynąć na Wasze wyniki i dlaczego wcześniej były obniżone. Myślisz, że to mogło być przez przegrzewanie jąder?
    Nie mam pojęcia, bo u nas ta obniżona koncentracja i ilość była już kilka lat temu jak jeszcze był młody bóg 🤪 A potem myśleliśmy że to skutek uboczny po chemii i skoro tak wyszło badanie kilka lat po niej to już raczej nie będzie znaczącej poprawy. A jednak jest i to taka, jakiej w ogóle nie brałam pod uwagę 🤷🏻‍♀️ Może rzeczywiście spora różnicę robi dbanie o temperaturę, bo bardzo się przykładał do tego żeby nie siedzieć za długo i nie wygrzewać się z kotem, nawet testy z termometrem przeprowadzał i jak go temperatura zszokowała to chłodził się mrożonkami 😂😂😂

Starania od 04/24

👩🏻 ✅ hormony, kariotyp, amh 3,74 (08/24) ➝ 2,45 (05/25), histeroskopia (04/25), p/c przeciwplemnikowe, ANA
    ❌ problemy z drożnością kanału szyjki macicy po LEEP, niedrożny prawy jajowód, kir AA, stan zapalny endometrium, cross match 31,4%, czynnik V R2 hetero, MTHFR (A1298) homo

• Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    brilka wrote:
    Nie mam pojęcia, bo u nas ta obniżona koncentracja i ilość była już kilka lat temu jak jeszcze był młody bóg 🤪 A potem myśleliśmy że to skutek uboczny po chemii i skoro tak wyszło badanie kilka lat po niej to już raczej nie będzie znaczącej poprawy. A jednak jest i to taka, jakiej w ogóle nie brałam pod uwagę 🤷🏻‍♀️ Może rzeczywiście spora różnicę robi dbanie o temperaturę, bo bardzo się przykładał do tego żeby nie siedzieć za długo i nie wygrzewać się z kotem, nawet testy z termometrem przeprowadzał i jak go temperatura zszokowała to chłodził się mrożonkami 😂😂😂

Hahahah, mój też czasem mrozi 😂
    To elegancko ☺️

17. cykl starań o 1. bąbelka 🫧
    🔜 17.07 badanie drożności
    🔜 14.08 badanie pod kątem endometriozy
    🔜 25.08 wizyta w klinice

🐯 Ona, 29 lat – PCOS, AMH 6,94

🦁 On, 27 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa:
    🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A= 1,08% → 0,29% 😭 B = 5,41 → 11,17%, A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉 🥲
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️ 🥲
    ⚠️ HBA: 43% 🥲

__
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • brilka Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki zeby u was tez była znacząca różnica, picie soków pomidorowych musi się opłacić! 🤞🏻😁

Chochlik12 lubi tę wiadomość

Starania od 04/24

• Marzycielka94 Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dreambee i Runnerka - trzymamy dziś za was kciuki 🥰🥰🥰

DreamBee, Darrika, Deyansu, Runnerka lubią tę wiadomość

✨ Starania od 09/24 (10 cs)
    #rodzęw2026 🌷

👩 31
    ✔ USG, cytologia, MUCHa, owulacja
    ✔ TSH, FT3, FT4, ATPO
    ✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
    ⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48) + hirsutyzm

👨 36
    ⬆️ TSH, prolaktyna, progesteron, estradiol
    ✔ USG
    ✔ koncentracja 45 mln/1 ml
    ⬇️ A i B = 30 %, morfologia 2 %

06/25 - starania wstrzymane
  • Lilinka Autorytet

Wysłany: 21 lutego, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monini15 wrote:
    Biorę 2x1 globulka rano i wieczorem biorę do testu jak ujemny to odstawiam besins i cyclogest
    Dzięki :) u mnie dawkowanie 1x1 więc będę brać na noc. W dniu peak+12 pewnie zrobię test i jeśli nic nie wyjdzie to odstawię... trochę się stresuję, bo nigdy nie brałam progesteronu i nie wiem jak na mnie zadziała, ale oby udało się uzyskać upragnioną ciążę ❤ chcę uwierzyć, że się w końcu uda, choć nadziei coraz mniej, zaczęłam też nowennę pompejańską, to już moja druga w tej intencji...

Lovi25, beautifullady lubią tę wiadomość

👦On 29l.
    - podstawowe wyniki nasienia, HBA, DFI ✅
    - posiew e.coli -> czysto (02.2025) ✅

👩 Ona 31l.
    - bolesne stosunki ❌
    - AMH 0,85 (12.2023) -> 0,61 (01.2025) ❌
    - niski estradiol -> ( estrofem od 03.2025)✅
    - hiperprolaktynemia ->(bromocorn od 01.2025) ✅
    - insulinooporność + hipoglikemia (dieta low carb/keto 🥦 od 01.2025)
    - ciągle bakterie w posiewie -> czysto (04.2025) ✅
    - leukocyty w cytologii ❌

03. 2024 Naprotechnologia + Model Creightona

05.2024 - 07.2024
    3 nieudane stymulacje lamettą ❌

01. 2025 nowy Naprotechnolog

05.2025 drożność + lipiodol (oba jajowody drożne)

03.2025-06.2025
    3 stymulacje tamoxifenem (brak ciąży ❌)

🔜od 07.2025 kolejne stymulacje tamoxifenem
    🔜07.2025 powtórzenie badań nasienia

💊Suplementy:
    D3 (vigantoletten)
    Selen
    Jodid (do 06.2025)
    NAC
    UP Fertil Woman +
    Omega3

💊Leki:
    Cyclogest (od 01.2025)
    Tamoxifen (od 03.2025)
    Estrofem (od 03.2025)
  • DreamBee Ekspertka

Wysłany: 21 lutego, 07:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z kawką ☕

Gratuluję wszystkich ⏸ i mocno przytulam za biele i @ 🫂🫂🫂

U mnie dziś biel... chociaż to jakiś 11 dpo to już się nie łudzę...

Po kolejnym nieudanym cyklu mam się zgłosić do mojego lekarza i prawdopodobnie skieruje nas już do kliniki leczenia niepłodności na inseminację... Czuję się zrezygnowana po tylu nieudanych cyklach, brak mi już chyba wiary w to wszystko...

Niech Wiosna już zawita i napełni nową energią, wiarą i nadzieją...

👱‍♀️1986
    🧔1979

Starania od 07.2023
‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ