Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Omg, nadrobiłam w końcu, ale zaszalałyście dziś z postami 😃
Lovi gratulacje ⏸️😊
Dailydamn, ja na tym drugim też widzę,że coś się próbuje przebić 😃 byłaś na becie, czy jest opcja że to jeszcze jakieś pozostałości po ovi? Daj znać bo my tu czekamy w niepewności 🙏🏻😁
brilka, ale super, że się udało poprawić te wyniki, aż sama poczułam przypływ entuzjazmu czytając to 🤣🤣
Mój mąż też wczoraj był powtarzać, ale sądzę że pewnie dopiero w poniedziałek będzie wynik, bo niby 3 dni ale no weekend wypada więc się nie nastawiam . Dam wam znać na pewno jak wyszło, także trzymajcie proszę kciuki 🙏🏻brilka, Siasi, Lovi25, Meggi_**, dailydamn, Chochlik12, Darrika, cysterka95, Kaliope, AnitaK, S_va_88, Marcia03 lubią tę wiadomość
2021-laparoskopia, jeden niedrożny jajowód
2022 - 👶🏼 nasz mały cud po 30 cs
•niedoczynność tarczycy
09.24 - TSH 3,09
11.24 - TSH 1,26 🙌
09.24- HSG oba jajowody drożne
Aktualnie 16 cs o rodzeństwo 🥲 -
brilka wrote:Mamy wyniki nasienia 🥹 Koncentracja wzrosła z 5 mln do 11 mln/ml, całkowita ilość z 27 mln do 39 , ruchliwość z 48% do 71%, morfologia z 4% do 5% i mamy na wynikach pierwszy raz dopisek "wyniki w normie" 🥹 Mamy też wynik mioxsys i tu akurat wyszedł podwyższony stres oksydacyjny, czekamy jeszcze na fragmentację DNA.
brilka, Belia lubią tę wiadomość
-
Matko co z tą naszą @dailydamn, ja tylko ciągle wchodzę i odświeżam czy coś napisała i coś więcej wiadomo o tych jej cieniach na teście 😂💛
Olisska, Marzycielka94, dailydamn, Chochlik12, AnitaK, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Finch11 wrote:Matko co z tą naszą @dailydamn, ja tylko ciągle wchodzę i odświeżam czy coś napisała i coś więcej wiadomo o tych jej cieniach na teście 😂💛
Nana11, Marzycielka94, dailydamn, AnitaK, S_va_88 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
03/25 kariotypy ⏳
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Lilinka wrote:Widzę w stopce, że bierzesz cyclogest. Jak go dawkyjesz? Jedna tabletka wieczorem? I przez kolejne 9 dni od peak +3 do peak +12? Czy jak bierzesz ostatniego dnia to wtedy też testujesz czy po prostu odstawiasz i czekasz na miesiączkę? Będę brac po raz pierwszy w tym cyklu i zastanawiam się, jak w praktyce wyglada przyjmowanie cyclogestu
Biorę 2x1 globulka rano i wieczorem biorę do testu jak ujemny to odstawiam besins i cyclogestLilinka lubi tę wiadomość
Starania o rodzeństwo 🤰🏻
👦🏼05.2022 1CS (cięcie cesarskie)
Ona 👩🏻
🩷IO, PCOS (AMH 5.38),niedoczynność tarczycy, Trombofilia❌ reszta z krwi ✅ MUCH✅ wymazy z szyjki✅ HSG-drożne ✅ KIR ⏳
On 🙋🏻♂️
🩷 02.2025 nasienie:morfologia,HBA, fragmentacja, posiewy ✅
——————————————————-
🩷7cs (4 stymulowany letrozolem)
🩸08.03💉?🥚?
🤞?
———————————————————
💊Avamina 1000SR, Acard 75, Euthyrox 50 i worek supli -
brilka wrote:Może już świętuje i zapomniała nas poinformować, że jest co świętować 🤪
dailydamn, Deyansu, Finch11, AnitaK lubią tę wiadomość
Starania od 09/24, 8 cs ✨
👩 31
USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Dziękuję za Wasze dobre słowo, za kciuki. To niesamowite spotykać się z takim wsparciem w internecie. Jeszcze raz dziękuję ♥️
Po Waszych namowach pojechałam zrobić betę…. Wynik <2,3.. Jak zawsze, nie wiem czemu się łudziłam, ale kreska wyglądała dziś tak obiecująco 🥺 Tym bardziej, że po max 7-9 dniach nie ma już u mnie śladu po Ovi. Dziś 13 dzień po zastrzyku i taka kreseczka… ahh coraz bardziej zaczynam się martwić, że nie będzie nam dane zostać rodzicami. Jeszcze wczoraj w wyniku wyszła mi ureaplazma parvum (tyle dobrze, że łagodniejsza forma). Czeka nas antybiotyk, ale to już chyba zaczniemy na spokojnie po powrocie z Marbelli, no i powtórka badań nasienia w marcu.almost.there, Finch11, AnitaK, S_va_88, Meggi_** lubią tę wiadomość
👩🏼26 🧔🏻♂️30
7cs o pierwszego maluszka po 8 latach AH
23.02🩸| przerwa na wyleczenie ureaplasmy (doksycylina) i dientamoeba fragilis (metronidazol)
2x Ovitrelle+ prog ❌
2x Lametta + Ovitrelle + prog ❌
🧔🏻♂️⚠️
✅ilość 220 mln (3,2 ml), badania hormonalne, USG jąder
❌1% prawidłowych plemników, A 0%, B 16%, C 12%, A+B 16%, A+B+C 28%, ph 8,3
✅od 08.12 rzucenie nałogowego palenia + wór supli na poprawę nasienia
-
dailydamn wrote:Dziękuję za Wasze dobre słowo, za kciuki. To niesamowite spotykać się z takim wsparciem w internecie. Jeszcze raz dziękuję ♥️
Po Waszych namowach pojechałam zrobić betę…. Wynik <2,3.. Jak zawsze, nie wiem czemu się łudziłam, ale kreska wyglądała dziś tak obiecująco 🥺 Tym bardziej, że po max 7-9 dniach nie ma już u mnie śladu po Ovi. Dziś 13 dzień po zastrzyku i taka kreseczka… ahh coraz bardziej zaczynam się martwić, że nie będzie nam dane zostać rodzicami. Jeszcze wczoraj w wyniku wyszła mi ureaplazma parvum (tyle dobrze, że łagodniejsza forma). Czeka nas antybiotyk, ale to już chyba zaczniemy na spokojnie po powrocie z Marbelli, no i powtórka badań nasienia w marcu.
Bardzo mi przykrozapowiadało się obiecująco. Ja też w tym cyklu odkryłam Ureaplasme, dokładnie w dzień owulacji, a wiem, że często z tą bakterią jest to utrudnione, dlatego nawet nie zapisywałam się na testowanie. Nie poddawaj się, może akurat jak przeleczysz bakterie to zaskoczy. Z tego co czytałam tutaj, to dosyć częsta historia. Tulę i trzymam mocno kciuki, aby następny był tym szczęśliwym ❤️
👩🏼 24 l.
AMH 2.68
LH 9.90
FSH 6.89
Estradiol 45 (3dc)
Progesteron 19 (8 dpo)
DHEA 5,13
Testosteron 18
Hemoglobina 11 ❌
Żelazo 69
Ferrytyna 17,5 ❌
D3 49
B12 627
TSH 1,46
Kwas foliowy 13,2
Wymaz MUCH:
Mycoplasma 👍🏻
Ureaplasma ❌
Chlamydia ⏳
Cytologia ⏳
🤵🏻32 l.
Seminogram:
Liczba/ ml 78 mln
Całkowita liczba: 171,6 mln
Ruch progresywny: 48 %
Morfologia: 3 % ❌
Starania od 12.2023 r.
Od 11.2024 r. Z pomocą medyczną
11.2024 r. Ovitrelle ❌
12.2024 r. Zivafert ❌
01.2025 r. Menopur + Zivafert ❌
02.2025 r. cykl natutralny 🤞🏼
7.04.2025 r. HSG -
dailydamn wrote:Dziękuję za Wasze dobre słowo, za kciuki. To niesamowite spotykać się z takim wsparciem w internecie. Jeszcze raz dziękuję ♥️
Po Waszych namowach pojechałam zrobić betę…. Wynik <2,3.. Jak zawsze, nie wiem czemu się łudziłam, ale kreska wyglądała dziś tak obiecująco 🥺 Tym bardziej, że po max 7-9 dniach nie ma już u mnie śladu po Ovi. Dziś 13 dzień po zastrzyku i taka kreseczka… ahh coraz bardziej zaczynam się martwić, że nie będzie nam dane zostać rodzicami. Jeszcze wczoraj w wyniku wyszła mi ureaplazma parvum (tyle dobrze, że łagodniejsza forma). Czeka nas antybiotyk, ale to już chyba zaczniemy na spokojnie po powrocie z Marbelli, no i powtórka badań nasienia w marcu.Starania od 09/24, 8 cs ✨
👩 31
USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Olisska trzymam kciuki za wyniki 🤞🏻
Dailydamn przykro mi, wyglądało to tak obiecująco 🥹Olisska lubi tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Kurcze @dailydamn przykro mi, cały dzień się tu nie odzywam, tylko z ukrycia cichaczem podczytuje, żeby nie mieć zaległości, bardzo obiecujące te kreski były, na drugim teście też przebijało ech 🫂🫂🫂
Może na razie faktycznie skupcie się na wyjeździe, nacieszczie, naladujcie baterie i wracajcie z nowymi siłami 🤞🤞🤞
-
A tu się tyle dzieje dziewczyny, że na chwilę spuścić oko z forum I już kilka stron do nadrobienia 🤣
Ja dzisiaj dużo śluzu, kremowego, ale robi się ciągnący powoli i nawet jajniki cos czułam dzisiaj, aż musiałam sprawdzić, który dzień cyklu jestem bo coś szybko i dopiero 10 dc, może się jakaś szybsza owulka szykuje przed 15 dc 🤷♀️
Mąż usypia młoda, ja odpalam xboxa I czas trochę na relaks, potem serial i może małe co nieco. Jutro muszę odebrać torcik z cukierni, upiec muffinki i kilka donutów, przełożyć tort co sama robie i jutro udekorować, wizyta u endo popołudniu, w pracy rozmowa roczna, ach czekam już na sobotę wieczór aż w końcu się wszystko zluzuje i będę miała chociaż kilka dni na niemyślenie i nieplanowanie niczego i o niczym niepamiętanie 🤣 -
Dziewczyny,
Dla rozluźnienia atmosfery chciałam się z wami podzielić pewną „zabawą”/„wróżbą” (w zależności kto w co wierzy i jaki ma dystans 😁) osobiście lubię takie rzeczy, bo często się spełnia a i nie zaszkodzi nikomu.
Mianowicie chodzi o wróżbę z włosem i obrączką.
1. Bierzecie swój wyrwany włos
2. Nawlekacie nim obrączkę
3. Ma to wisieć nad waszą lewą otwartą dłonią
A) jeśli obrączka będzie się obkręcać wokół swojej osi - dziewczynka 👧
B.) jeśli zamiast tego będzie się bujać na boki - chłopiec 👦
Za pomocą tego można również wywróżyć ilość potomków - po każdym razie przesuwacie na chwilkę taki wisiorek z nad dłoni, aby za chwilę wróciło nad nią. Powtarzacie tyle razy, aż obrączka się przestanie ruszać i będzie po prostu wisieć bez ruchu.
Takim sposobem mi się „wywróżyło” 6 córek 😂❤️
Akurat zawsze chciałam córkę i dużą rodzinę, może nie aż 6, ale nigdy nie wiadomo 😅🩷
Weźcie to na dystansie - może to trochę ukoi nasze zawody i frustracje wierząc, że gdzieś tam coś nad nami czuwa i to tylko kwestia czasu 😅 to trochę jak ten chiński kalendarz płci - często podobno się sprawdza.
Miłego wieczoru dziewczyny 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 19:55
izzou97, Darrika, AnitaK lubią tę wiadomość
25.02 -🥹⏸️ po 12cs
26.02 -beta 541 ♥️
28.02 - beta 1016 ♥️
03.03 - beta 2341 ♥️
04.03 - 5mm pęcherzyka ciążowego 🥳 -
Siilike wrote:Dziewczyny, u mnie już poranek, dzień planowanej miesiączki. Na razie po ciotce nie ma śladu, a na teście (miałam tylko taki o czułości 25 mlU/ml biel...
Czy którejś z Was wyszedł+ test dopiero parę dni po planowanej miesiączce? Szukam dla siebie ostatnich nadziei, żeby się nie podłsmać całkiem. 😁Foksik 🦊 lubi tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼 -
Po Waszych namowach pojechałam zrobić betę…. Wynik <2,3.. Jak zawsze, nie wiem czemu się łudziłam, ale kreska wyglądała dziś tak obiecująco 🥺 Tym bardziej, że po max 7-9 dniach nie ma już u mnie śladu po Ovi. Dziś 13 dzień po zastrzyku i taka kreseczka… ahh coraz bardziej zaczynam się martwić, że nie będzie nam dane zostać rodzicami. Jeszcze wczoraj w wyniku wyszła mi ureaplazma parvum (tyle dobrze, że łagodniejsza forma). Czeka nas antybiotyk, ale to już chyba zaczniemy na spokojnie po powrocie z Marbelli, no i powtórka badań nasienia w marcu.S_va_88 lubi tę wiadomość
👱♀️❤️👨29&38
Starania o pierwsze 👶🩷🩵
6 cs 🤷🏼♀️
⏸️ 0 razy
03.04.2025 - USG endometriozy
28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności
👱♀️
Podejrzenie endometriozy
FSH (8,72)
Reszta badań niebawem
👨
Badanie nasienia niebawem -
brilka wrote:Mamy wyniki nasienia 🥹 Koncentracja wzrosła z 5 mln do 11 mln/ml, całkowita ilość z 27 mln do 39 , ruchliwość z 48% do 71%, morfologia z 4% do 5% i mamy na wynikach pierwszy raz dopisek "wyniki w normie" 🥹 Mamy też wynik mioxsys i tu akurat wyszedł podwyższony stres oksydacyjny, czekamy jeszcze na fragmentację DNA.
Woow, Brilka, jesteś dzisiejszym bohaterem dnia!
Nie dość, że piękny poprzedni wpis, to teraz jeszcze to! Dajesz nam nadzieję, że może nasze wyniki też uda się kiedyś poprawić 🥹🥹🥹
Mega gratulacje dla Was i trzymam kciuki za dalsze wyniki! 🩷S_va_88 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Foksik 🦊 wrote:Dziewczyny,
Dla rozluźnienia atmosfery chciałam się z wami podzielić pewną „zabawą”/„wróżbą” (w zależności kto w co wierzy i jaki ma dystans 😁) osobiście lubię takie rzeczy, bo często się spełnia a i nie zaszkodzi nikomu.
Za pomocą tego można również wywróżyć ilość potomków - po każdym razie przesuwacie na chwilkę taki wisiorek z nad dłoni, aby za chwilę wróciło nad nią. Powtarzacie tyle razy, aż obrączka się przestanie ruszać i będzie po prostu wisieć bez ruchu.
Akurat zawsze chciałam córkę i dużą rodzinę, może nie aż 6, ale nigdy nie wiadomo 😅🩷
Weźcie to na dystansie - może to trochę ukoi nasze zawody i frustracje wierząc, że gdzieś tam coś nad nami czuwa i to tylko kwestia czasu 😅 to trochę jak ten chiński kalendarz płci - często podobno się sprawdza.
Miłego wieczoru dziewczyny 😘
Moja ulubioną zabawa! Tylko w moich okolicach używa się do tego nici. Robiłyśmy tak za dzieciaka z psiapsi i jej wychodziło zawsze 2 chłopaków, a na dzień dzisiejszy ma córe i synka. Mi wychodziła 3 dzieci ale nie pamiętam kolejności, ale co zabawne ostatnio wróciłam do tej zabawy z dziewczynami z pracy. Tylko samemu ponoć sobie nie można tego wróżyć (mi wychodziły głupoty), a jak robiły mi koleżanki to wychodziło 2 chłopaków 🤣 Potem robiłam mojemu mężowi i ten sam wynik 🤣 Nie biorę tego na poważnie, ale kiedy za każdym razem jest to samo to może coś w tym jest 😅 Koleżanka, która mi to robiła twierdzi, że jest czarownica i u niej się to sprawdziło i w rodzinie dużej ilości osob też hahahhaFoksik 🦊 lubi tę wiadomość
-
Po Waszych namowach pojechałam zrobić betę…. Wynik <2,3.. Jak zawsze, nie wiem czemu się łudziłam, ale kreska wyglądała dziś tak obiecująco 🥺 Tym bardziej, że po max 7-9 dniach nie ma już u mnie śladu po Ovi. Dziś 13 dzień po zastrzyku i taka kreseczka… ahh coraz bardziej zaczynam się martwić, że nie będzie nam dane zostać rodzicami. Jeszcze wczoraj w wyniku wyszła mi ureaplazma parvum (tyle dobrze, że łagodniejsza forma). Czeka nas antybiotyk, ale to już chyba zaczniemy na spokojnie po powrocie z Marbelli, no i powtórka badań nasienia w marcu.
Oh bardzo przykro 😔 -
Foksik 🦊 wrote:Dziewczyny,
Miłego wieczoru dziewczyny 😘Foksik 🦊 lubi tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
🔜 17.03 gin USG, co dalej?
💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, magnez, inozotol z NAC -
a_aandzela wrote:Hej dziewczyny,też mnie dziś natchnęło na tytuły,zatem piszę moje propozycje
Marzec pełen przytulasków ,w listopadzie moc bobasków 🍀👩🍼👶
W marcu szczęście będzie nasze,a jesienią dzidzi płacze 👩🍼👶😍
Marzec da mi kreski dwie ,w listopadzie rodzę Cię 👶👩🍼😘
Marzec da mi kreski dwie ,w listopadzie rodzę Cię 👶👩🍼😘
👍👍👍Deyansu, a_aandzela, Marcia03 lubią tę wiadomość
20.08.2024 OM
21.09.2024 ⏸️
09.10.2024 💚na USG
14.11.2024 🖤👼