Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Nana11 wrote:Patrzyłam w Alabie dzisiaj, to beta 43, progesteron 29, plus usługa pielęgniarska 9 zł, w sumie to ciut ponad 80 zł wychodzi, więc chcąc tak sobie parę razy przetestować, to już się na portfelu odbije, ale no chociaż ten jeden raz może zrobię.
Dziękuję za wsparcie, naprawdę bardzo dużo to dla mnie znaczy! ❤️
Jesli robicie badania w Alabie to polecam kupować przez stronę www.badamysie.pl, bo wychodzi taniejWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 14:26
Nana11 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Claudii wrote:O dokładnie! W mojej rodzinie jest dziewczyna (taka patologia niestety) która była w ciąży z 5 razy przy czym albo dzieci miały wady genetyczne albo lądowały w domu dziecka. Straszne. My co prawda nie staramy się jeszcze zbyt długo, ale w takich chwilach sobie człowiek myśli, że kurde ona nawet nie wiedziała kiedy owulacja ani nic, a tyle razy się jej udalo i co z tego? A kobiety, które chcą dzieci i stworzyłyby im super warunki muszą się tak męczyć.
Co do męża Paulina Nnn to mój co prawda jest w domu, ale ma taką pracę, że dzień w dzień wstaje o 2 w nocy i wraca koło południa. I teoretycznie ma czas, żeby się wyspać ale jest permanentnie zmęczony i niestety czasem jak wypada owulacja to w ogóle nie ma ani ochoty ani siły 😔 Nie winie go za to, bo wiem, że sam by chciał podziałać w tym kierunku ale ciało go po prostu blokuje. Czasem się czuje, jakbym go napastowała w te dni 🤪
A odnosnie starań i informowania o nich to ja przyjęłam taktykę, że powiedzialam wszystkim bliskim po kolei, że będziemy się starać i dzięki temu nie mam głupich pytań ani przytyków. Wiedzą, że jeśli się uda to powiemy ☺️ Ale u mnie na szczęście w rodzinie nigdy nie było na to nacisku, moja mama jest raczej z tych co nie potrafią o tym rozmawiać i tylko raz w życiu się mnie spytała czy my w ogole chcemy mieć dzieci, ale wtedy mieliśmy coś innego na głowie 😅
To mówienie osobom bliskim jest tak ważne. U mnie też każdy kto powinien to wie i nikt nie wypytuje. Jedynie mama bardzo próbowała mi wytłumaczyć że dobrze mieć dziecko. I nie rozumiała, że to nie jest tak, że nie chcę tylko nie mogę na dzień dzisiejszy. Dzisiaj stał się cud i pierwszy raz usłyszałam, że najważniejsze jest zdrowie i jak będzie wnuk to będzie a jak nie to nie. Dużo mi to zdjęło ciężaru z głowy, że ostatnia osoba przestała mi prawić mądrości. Myślę, że to dobry znak i w końcu na spokojnie się uda.karczoch321, Marzycielka94, Deyansu, S_va_88 lubią tę wiadomość
👩🏻 92
👨🏻 92
Początki starań 2024
03/24 💔 9tydz
10/24 💔 7tydz
✅ tarczyca
✅wit B12 , wit D
✅progesteron
❌ ferrytyna, prolaktyna, LH/FSH, estradiol
✅ANA
✅P/c. p. kardiolipinie
?? trombofilia
?? nasienie
?? bakterie
?? KIR
💊 Ovarin, wit D -
Chochlik12 wrote:Myślę, że w tym miesiącu przeżywam podobny kryzys 🫣
Było tu też kilka dziewczyn, które wpadły pochwalić się kreseczkami po krótszych okresach starań i zniknęły bez słowa, co mnie jakoś dobiło… 😅
Nie wiem, czy to Loraaa ostatnio pisała, czy ktoś inny, ale że widzi tendencję – ktoś zachodzi w pierwszych kilku cyklach, a jeśli nie, to zostaje na forum na dłużej… 😅
Totalnie nie tracę wiary, ale czuję, że już nie potrafię na to wszystko patrzeć z taką lekkością. Mam ochotę odpocząć od tych starań 🥹 Tylko jak odpocząć, gdy trzeba cisnąć z diagnostyką…
Mimo wszystko wierzę, że każda z nas prędzej czy później doczeka się swojego cudu – może właśnie wtedy, gdy najmniej się tego spodziewamy. ❤️Powder, Meggi_**, AnitaK, S_va_88, emciak lubią tę wiadomość
👩34 👨39
7 cs o pierwszego maluszka
Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50
Cytologia ✅ Morfologia ✅
TSH 1,2
AMH 1.3
Ferrytyna 26 ❌
Suple 💊
D3 4000 , jod , omega3 , B complex, koenzym Q10, probiotyki -
Ja wiem powiem, że jakoś ciężko jest mi o tym mówić i na razie z mężem nikomu nie powiedzieliśmy o staraniach. Na szczęście w rodzinie czy wśród przyjaciół nikt o to nie pyta, ale zastanawiam się czy o jak powiedzieć. Z drugiej strony skoro nikt nie pyta to przecież nie wyskoczę z takim tematem przy obiedzie 😅✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
Badania nasienia przed nami -
brilka wrote:@Chochlik, co do obserwacji Loraa, że albo się zachodzi w ciążę w 5-6 cykli albo zostaje na długo na różowej stronie to chciałam tylko zauważyć, że w styczniu Suzie udało się w 8 cs po roku starań, 3erin w listopadzie w 10 cs, Darrika pierwsze w 12 cs, Elena20 z październikowego w 6 lub 7 cs, Liyss z kwietniowego w 11 cs, Deyansu starała się ponad rok, Britta z listopada chyba 3 lata, nie mówiąc o Bubu która ostatnio opowiedziała swoją historię. A to tylko dziewczyny, które przyszły mi pierwsze na myśl i wszystkie zaszły w ciążę naturalnie, przez rok przewinęło się na miesięcznych tyle dziewczyn że przykładów ciąż po 6 cs znalazłoby się dużo więcej. Nie jest tak, że albo uda się szybko albo zostaje się na dłużej. Statystycznie 80% par zachodzi w ciążę w ciągu 12 miesięcy, nie w ciągu 5 🤷🏻♀️ Nie róbcie sobie tego dziewczyny i nie dobijajcie takimi myślami, że albo 5-6 cykli albo wieki bezdzietne.
Ja ze swojego doświadczenia powiem, że bliska mi koleżanka starała się z mężem blisko 2 lata i w końcu zdarzył się naturalny cud, więc dziewczyny - da sie, nie wątpcie w siebie, w swoje plany i marzenia✨ Starania od 09/24 (8 cs)
👩 31
✔ USG, cytologia, potwierdzona owulacja
✔ TSH 1,42 (Euthyrox 25 mcg + jod)
✔ LH, FSH, estradiol, progesteron, prolaktyna
⬆️ testosteron 0,54 ng/ml (norma do 0,48)
👨 36
Badania nasienia przed nami -
Marzycielka94 wrote:Ja wiem powiem, że jakoś ciężko jest mi o tym mówić i na razie z mężem nikomu nie powiedzieliśmy o staraniach. Na szczęście w rodzinie czy wśród przyjaciół nikt o to nie pyta, ale zastanawiam się czy o jak powiedzieć. Z drugiej strony skoro nikt nie pyta to przecież nie wyskoczę z takim tematem przy obiedzie 😅
Ja dziś 10 dzień cyklu nie mam zamiaru w tym mc znów świrować robić testów owulacyjnych itp ale coś mnie zaskoczyło bo śluz nie jest płodny a na bieliźnie dziś śluz lekko podbarwiony krwią ...i tak się kurde zastanawiam czy nie polecieć po testy owulacyjne 😂 przez poprzedni cykl,spóźniający się okres może coś znów się rozjedzie.. -
Nana11 wrote:Patrzyłam w Alabie dzisiaj, to beta 43, progesteron 29, plus usługa pielęgniarska 9 zł, w sumie to ciut ponad 80 zł wychodzi, więc chcąc tak sobie parę razy przetestować, to już się na portfelu odbije, ale no chociaż ten jeden raz może zrobię.
Dziękuję za wsparcie, naprawdę bardzo dużo to dla mnie znaczy! ❤️AnitaK, S_va_88 lubią tę wiadomość
🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Siasi wrote:Lec na tą betę, choćby wyszła 100zl to w tym przypadku tyle co nic. Odmówisz sobie paru rzeczy i portfel nie odczuje. Ja bym nie czekała, bo jeśli np prog jest niski to zawsze można go podbić. Poza tym spokój Twojej głowy jest wart więcej niż 80zl , a tak się będziesz martwić i zadręczać 😘
No, właśnie z powodu tego proga stwierdziłam, że idę jutro, bo nie wybaczę sobie w razie czego.
Z kosztami myślałam w kontekście monitorowania jej do czasu skierowania od gina - bo np. 3 razy tyle zapłacić, to mój portfel już niestety to odczuje. Ja naprawdę nie wydaję na głupoty, odmówić bym mogła sobie jedzenia ewentualnie 🤪, ale chodzić głodnemu też słabo. A jeszcze w tym miesiącu mam termin płatności za II semestr studiów podyplomowych, także nawet te kilka stów robi różnicę.
Ale wiadomo, taka sytuacja, dla dobra dziecka??? (jakoś nadal nie mogę w to uwierzyć, już chyba wątpię nawet w swój wczorajszy test, przez ten wadliwy z rana) trzebaS_va_88 lubi tę wiadomość
-
brilka wrote:@Chochlik, co do obserwacji Loraa, że albo się zachodzi w ciążę w 5-6 cykli albo zostaje na długo na różowej stronie to chciałam tylko zauważyć, że w styczniu Suzie udało się w 8 cs po roku starań, 3erin w listopadzie w 10 cs, Darrika pierwsze w 12 cs, Elena20 z październikowego w 6 lub 7 cs, Liyss z kwietniowego w 11 cs, Deyansu starała się ponad rok, Britta z listopada chyba 3 lata, nie mówiąc o Bubu która ostatnio opowiedziała swoją historię. A to tylko dziewczyny, które przyszły mi pierwsze na myśl i wszystkie zaszły w ciążę naturalnie, przez rok przewinęło się na miesięcznych tyle dziewczyn że przykładów ciąż po 6 cs znalazłoby się dużo więcej. Nie jest tak, że albo uda się szybko albo zostaje się na dłużej. Statystycznie 80% par zachodzi w ciążę w ciągu 12 miesięcy, nie w ciągu 5 🤷🏻♀️ Nie róbcie sobie tego dziewczyny i nie dobijajcie takimi myślami, że albo 5-6 cykli albo wieki bezdzietne.
🥹🥹🥹
Jeszcze bardziej niż Twoją wiadomość szanuję Twoją pamięć 😂💖Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 15:10
grazka0022, AnMiPe, Marzycielka94, Darrika, Olisska, Meggi_**, Deyansu lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Kurczę Dziewczyny, jestem 7 dpo i progesteron poniżej 0,1 ng/ml 😧☹️, więc chyba nie pokładam nadziei w tym cyklu.. dupka biorę dopiero od wczoraj 😟 także mimo, że do testowania tydzień to chyba już mogę złożyć broń 😩👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Co do starań się dłuższy czas- ja mam w swoim otoczeniu kilka par, które też nie mogły zajść przez dłuższy czas. Jedna z moich najbliższych przyjaciółek - pierwsze 1,5 roku nic, teraz mają 4 chłopców! I to tak w dosyć krótkich odstępach, najstarszy jest na początku podstawówki jakoś, najmłodszy ponad rok ma. Inna para - starali się naprawdę laaaata, mieli zdrowotnie fatalne wyniki, hormony, nasienie, wszystko, on dodatkowo w między czasie jeszcze miał nowotwór, u niej też ciężko jakoś szło z poprawą tych wyników, byli już blisko albo invitro albo i adopcji z banku i nagle się stało, obecnie też już drugie dziecko mają
Jeszcze inna para - nie mogli, lekarze powiedzieli, że juz bez szans - adoptowali dziecko, po czym ta kobieta zaszła w ciążęTu akurat ta dziewczynka, która się z tej ciąży urodziła, to inna moja przyjaciółka. I dużo, dużo innych takich historii.
Wiem, że łatwo się mówi i wiem, że gdybym ja była w jakimś dołku i zrezygnowana, to pewnie nie chciałabym tego też przyjąć, ale nie ma co tracić nadziei. Dobrze korzystać z tego, co póki co jest, próbować i na miarę możliwości, podchodzić z otwartą głową.
Piszę to też do siebie, bo jeśli tą ciążę też stracę, to boję się, że to już będzie dla mnie za dużo i odpuszczę zupełnie. A szkoda by było...Pustynia, Marzycielka94, S_va_88 lubią tę wiadomość
-
Agni97 wrote:Kurczę Dziewczyny, jestem 7 dpo i progesteron poniżej 0,1 ng/ml 😧☹️, więc chyba nie pokładam nadziei w tym cyklu.. dupka biorę dopiero od wczoraj 😟 także mimo, że do testowania tydzień to chyba już mogę złożyć broń 😩
Mogę wiedzieć dlaczego tak późno zaczęłaś go brać ? 🤔
Ja dziś też teoretycznie 7 dpo, próg 2.56 ng 😤 dupek od soboty. Ale mam mętlik w głowie , bo dziś miałam brana krew z palca nie z łokcia.. czy to ma jakiś wpływ2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
11.03 konsultacja inny gin
torbiel krwotoczna 😪
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
Duphaston 2x1
Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli -
Chochlik12 wrote:🥹🥹🥹
Jeszcze bardziej niż Twoją wiadomość szanuję Twoją pamięć 😂💖Chochlik12, S_va_88 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
03/25 kariotypy ⏳
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
onalola wrote:Mogę wiedzieć dlaczego tak późno zaczęłaś go brać ? 🤔
Ja dziś też teoretycznie 7 dpo, próg 2.56 ng 😤 dupek od soboty. Ale mam mętlik w głowie , bo dziś miałam brana krew z palca nie z łokcia.. czy to ma jakiś wpływ👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Agni97 wrote:Szczerze mówiąc byłam wczoraj u innego lekarza niż zwykle i ona mi dopiero zaleciła dupka ☹️ u mnie problem jest taki, że karmię piersią nadal, więc chyba póki karmie nie pyknie i muszę odłożyć starania na kilka miesięcy 😞
Jeśli tak mówią lekarze ,to pewnie będzie najlepiej,najzdrowiej2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
torbiel krwotoczna 😪
Duphaston 2x1
onalola wrote:Jeśli tak mówią lekarze ,to pewnie będzie najlepiej,najzdrowiej
Jeszcze gdyby cykle nie wróciły, gdyby były nieregularne, gdyby tej owulacji nie było, no to wzięłabym na klatę, ale jest wszystko i takie małe czynniki mogą już zaburzyć wszystko..
Przepraszam, nie powinnam się tak wyżalać, bo wiem, że moje problemy to nic. Człowiek za bardzo patrzy przez różowe okulary chyba.👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Też miałam plany, nadzieję ale wszystko mi życie weryfikuje..
wyżalaj się , od tego forum!
A ile maluszek ma ?
To może nie w tym a następnym cyklu, naturalnie , samoistnie samo wyjdzie ?2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
torbiel krwotoczna 😪
Duphaston 2x1
onalola wrote:Też miałam plany, nadzieję ale wszystko mi życie weryfikuje..
wyżalaj się , od tego forum!
A ile maluszek ma ?
To może nie w tym a następnym cyklu, naturalnie , samoistnie samo wyjdzie ?👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Nana11 wrote:Co do starań się dłuższy czas- ja mam w swoim otoczeniu kilka par, które też nie mogły zajść przez dłuższy czas. Jedna z moich najbliższych przyjaciółek - pierwsze 1,5 roku nic, teraz mają 4 chłopców! I to tak w dosyć krótkich odstępach, najstarszy jest na początku podstawówki jakoś, najmłodszy ponad rok ma. Inna para - starali się naprawdę laaaata, mieli zdrowotnie fatalne wyniki, hormony, nasienie, wszystko, on dodatkowo w między czasie jeszcze miał nowotwór, u niej też ciężko jakoś szło z poprawą tych wyników, byli już blisko albo invitro albo i adopcji z banku i nagle się stało, obecnie też już drugie dziecko mają
Jeszcze inna para - nie mogli, lekarze powiedzieli, że juz bez szans - adoptowali dziecko, po czym ta kobieta zaszła w ciążęTu akurat ta dziewczynka, która się z tej ciąży urodziła, to inna moja przyjaciółka. I dużo, dużo innych takich historii.
Wiem, że łatwo się mówi i wiem, że gdybym ja była w jakimś dołku i zrezygnowana, to pewnie nie chciałabym tego też przyjąć, ale nie ma co tracić nadziei. Dobrze korzystać z tego, co póki co jest, próbować i na miarę możliwości, podchodzić z otwartą głową.
Piszę to też do siebie, bo jeśli tą ciążę też stracę, to boję się, że to już będzie dla mnie za dużo i odpuszczę zupełnie. A szkoda by było...Ola8999, Dżozu, Claudii lubią tę wiadomość