Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
White1 wrote:@Pustynia jeśli chodzi o IVF to się nie znam, ale jeśli chodzi o klinikę i mojego ulubionego doktora to ja chodzę do TFP Fertility do dr Rajsa, byłam tam na kilku monitoringach u innych ginów, ale jakoś dla mnie bez porównania co do tego doktora. Już wolę wziąć wolne i iść do niego niż w wygodnym terminie do kogoś innego.
O kurde, właśnie weszłam na strone TFP, patrzę na zespoł, a tam moja gin, Katarzyna Kowalska 😂 Coś mi się właśnie wydawało ostatnio że ona odeszła z Gyncentrum. No, to by wiele ułatwiało 😂White1 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Siasi wrote:Sreberko i Finch - dalej mocno Wam kibicuję i super, że dajecie znać co u Was. Nieustannie trzymam kciuki.
Sreberko jesteś moją fav mamuśka samych córeczek. Ja też taka będę, daj mi tylko kilka lat, bo to moje marzenie 💭 🤞 Pozytywnie zazdroszczę 😘Siasi, Deyansu lubią tę wiadomość
👱🏻♀️ 34 🧑 35
01.2017 Antosia ❤️ 39+2
06.2018 Zosia ❤️ 34+2
Starania o 3 szczęście
04.2024 wyjęcie spirali
07.2024 💔cp 7tc (uratowano jajowód) 😢
11.2024💔 cb 5tc 😢
17.12.2024 ⏸️❤️
21.12.2024 beta 912 ❤️
23.12.2024 beta 1927 ❤️
10.01.2025 jest ❤️ 0,84 cm Cudu ❤️
21.01.2025 2 cm Wojownika ❤️ 8+4
18.02.2025 6 cm Okruszka ❤️ 12+4
19.02.2025 USG prenatalne - zdrowa dziewczynka 🩷🩷🩷
18.03.2025 kontrola
23.04.2025 II USG prenatalne
-
Sreberko wrote:Cześć dziewczyny. Część z Was może mnie pamiętać z wątku grudniowego i styczniowego. Jestem po badaniach prenatalnych i przesyłam moc 🦠🦠🦠🦠 z moją ZDROWĄ córeczką ❤️ Trzymam za Was wszystkie kciuki. Pamiętajcie, że czasem jest ciężko, czasem jest zwątpienie, ale nie traćcie nigdy nadziei. Przyjmę też chętnie moc kciuków, bo wyszło bardzo duże ryzyko porodu przedwczesnego 1:60, także będziemy walczyć, żeby Księżniczka siedziała w brzuchu jak najdłużej.
https://zapodaj.net/plik-Xq9CqAfOIPSreberko, Deyansu lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Pustynia wrote:O kurde, właśnie weszłam na strone TFP, patrzę na zespoł, a tam moja gin, Katarzyna Kowalska 😂 Coś mi się właśnie wydawało ostatnio że ona odeszła z Gyncentrum. No, to by wiele ułatwiało 😂👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜rozszerzone badania nasienia
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc -
Lovi - gratulacje 😁 💕
dailydamn - widać na obu 🫢🫢 jak pisałaś to mi umknęło, ale testujesz jeszcze czymś innym czy lecisz po prostu na betę?Lovi25, dailydamn lubią tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Proszę mnie nieskromnie dopisać do największej ekipy Ever z naszą kierowniczką na czele 😅 akurat będzie 12 dpo u mnie, z racji tego, ze pierwszy raz u mnie nie ma płaskiego wykresu i temperatura wyglada jak wyglada, chce testować w tym miesiącu raz jeszcze 😄🥹
Pustynia, Justa28, Chochlik12, DreamBee lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, wierzę, że jest w Was dużo trudnych emocji związanych ze staraniami. My z Mężem staramy się dość krótko o drugiego bobasa, a i tak zdążyło to już swoje zrobić, człowiek wpada w spiralę i się nakręca. Żyje od cyklu do cyklu, od @ do dni płodnych, do testowania i tak w kółko, to jest mega wykańczające! Sami myślimy, czy na kilka miesięcy nie spasować i dać luz sobie w tym temacie.
Dbajcie o swoje zdrowie psychiczne przede wszystkim. Na pewno ciężko jest patrzeć jak ktoś wpada się tylko pochwalić dwoma kreskami i powiem Wam, że to forum na wiele rzeczy otworzyło mi oczy, bo z pierwszym bobasem nam się udało za pierwszym razem i człowiek miał spaczone widzenie, mimo że wiedział o chorobach, miał styczność z osobami dotkniętymi niepłodnością i poronieniami, to jednak nie to samo, jeśli musi się mierzyć z tym na własnej skórze.. i po tych kilku miesiącach wiem, że absolutnie nikomu nie życzę tego, by musiał się tak starać o swoje kolejne, upragnione szczęście.
Przytulam Was mocno! Zaopiekujcie się sobą tak jak lubicie, czy to aktywność fizyczna, czy rozmowa z drugą osobą, czy serial na kanapie, a może wyjście na miasto! ❤️🩹Pustynia, SanderkaA, Justa28, Chochlik12, Siasi, Meggi_**, MoniaB, cysterka95, Marzycielka94, Darrika, DreamBee, S_va_88, Mstka lubią tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
Nana11 wrote:Ja dziś zrobiłam test jeszcze raz, jak na złość jakiś felerny - ten "papierek" w środku jakiś taki śliski i błyszczący się zrobił, kreska kontrolna też jakaś taka słabo wybarwiona, a na części testowej rozlana plama różu
A kiedy masz wizytę u gina?31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
Agni97 wrote:My wczoraj ❤️ 🤪 wiec zobaczymy czy pomoże to na implantację tak jak pisałyście 🤣 7 dpo, więc liczę, że zdziała cuda haha
Ja staram się nie doszukiwać żadnych objawów, żeby się nie zawieść. Część składam na Ovitrelle, a inne próbuje sobie racjonalnie wytłumaczyć. Możliwe, że zatestuje już 26 lutego, to będzie 14 dni po zastrzyku, jak nie wyjdzie to w tłusty czwartek wjedzie pocieszenie 🤪🤪
My wczoraj też ❤️ 🤣🤣 tak samo robię eksperyment o którym dziewczyny pisały, więc się okaże czy to się jakoś przyczynia do implantacji 😅 przybijam piątkę 🙌 😅Agni97 lubi tę wiadomość
-
Sreberko wrote:Cześć dziewczyny. Część z Was może mnie pamiętać z wątku grudniowego i styczniowego. Jestem po badaniach prenatalnych i przesyłam moc 🦠🦠🦠🦠 z moją ZDROWĄ córeczką ❤️ Trzymam za Was wszystkie kciuki. Pamiętajcie, że czasem jest ciężko, czasem jest zwątpienie, ale nie traćcie nigdy nadziei. Przyjmę też chętnie moc kciuków, bo wyszło bardzo duże ryzyko porodu przedwczesnego 1:60, także będziemy walczyć, żeby Księżniczka siedziała w brzuchu jak najdłużej.
https://zapodaj.net/plik-Xq9CqAfOIP
Sreberko cudownie czytać takie wieści od Ciebie, rośnijcie zdrowo! Niech księżniczka siedzi w brzuszku jak najdłużej ❤️Sreberko lubi tę wiadomość
-
Ann35 wrote:Proszę mnie nieskromnie dopisać do największej ekipy Ever z naszą kierowniczką na czele 😅 akurat będzie 12 dpo u mnie, z racji tego, ze pierwszy raz u mnie nie ma płaskiego wykresu i temperatura wyglada jak wyglada, chce testować w tym miesiącu raz jeszcze 😄🥹
Ale ekipczi 🔥🔥🔥
Z dwóch powodów czekam na 28:
- wspólne testowanie 💖🤞🏻
- prawie początek marca (co oznacza wiosnę!!!)Ann35, AnitaK, Dżozu, Justa28, Marzycielka94, Lisik, DreamBee, S_va_88 lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Chochlik12 wrote:Ale ekipczi 🔥🔥🔥
Z dwóch powodów czekam na 28:
- wspólne testowanie 💖🤞🏻
- prawie początek marca (co oznacza wiosnę!!!)Justa28, Chochlik12, Lisik lubią tę wiadomość
-
Ja sobie siedzę w pracy i liczę, rozkminiam ile to już paczek testów ciążowych i owulacyjnych zrobiłam. Ale sama się złapałam żeby ogarnąć głowę. I napisałam tytuł na marzec .
Marcu kochany 🌞 przynieś mi mój cud tak długo wyczekany 🤱
Idealnie pod mój nastrój 🙏🏻
Ps. Wymyślam dalej 😂
Mardotka, Loraa, Hope🍀, cysterka95, beautifullady, grazka0022, Meggi_**, Justa28, SanderkaA, Agni97, Marzycielka94, Chochlik12, Kaliope, almost.there, Darrika, Olisska, Marcia03, Deyansu, S_va_88, Mstka, emciak lubią tę wiadomość
🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Kokosik wrote:A kiedy masz wizytę u gina?
Tu jest problem niestety, najbliższy termin teleporady był na 28 lutego dopiero 😬 Myślałam, że w ciągu paru dni się uda dostać, mówiłam, że to tylko po skierowanie, czy się nie uda nic wcześniej wcisnąć itd., ale pani w rejestracji nieugięta. Mój gin jeszcze w innej przychodni przyjmuje, ale tam tylko w czwartki i tam są zwykle jeszcze dłuższe kolejki, to nawet chyba nie próbuję.
No i teraz nie wiem co zrobić, bo jeszcze jednorazowo mogłabym pójść, ale chodzić co kilka dni i wydać na to parę stów (bo jeszcze progesteron przy okazji by się przydało) do tego 28, to mi się średnio uśmiecha.
Pracuję w totalnym januszexie, małej firmie, więc u nas żadnego medicovera, luxmedu, innego pakietu ani innych fajnych rzeczy
A wizyta na żywo 10 marca, także myślę, że akurat, może będzie coś widać już...
No i nie mam pojęcia w takiej sytuacji, co teraz zrobić.
-
@Chochlik, co do obserwacji Loraa, że albo się zachodzi w ciążę w 5-6 cykli albo zostaje na długo na różowej stronie to chciałam tylko zauważyć, że w styczniu Suzie udało się w 8 cs po roku starań, 3erin w listopadzie w 10 cs, Darrika pierwsze w 12 cs, Elena20 z październikowego w 6 lub 7 cs, Liyss z kwietniowego w 11 cs, Deyansu starała się ponad rok, Britta z listopada chyba 3 lata, nie mówiąc o Bubu która ostatnio opowiedziała swoją historię. A to tylko dziewczyny, które przyszły mi pierwsze na myśl i wszystkie zaszły w ciążę naturalnie, przez rok przewinęło się na miesięcznych tyle dziewczyn że przykładów ciąż po 6 cs znalazłoby się dużo więcej. Nie jest tak, że albo uda się szybko albo zostaje się na dłużej. Statystycznie 80% par zachodzi w ciążę w ciągu 12 miesięcy, nie w ciągu 5 🤷🏻♀️ Nie róbcie sobie tego dziewczyny i nie dobijajcie takimi myślami, że albo 5-6 cykli albo wieki bezdzietne.
karczoch321, Treaclynat, Nana11, grazka0022, Claudii, Lovi25, AnMiPe, Mardotka, cysterka95, Dżozu, sandrac_94, Justa28, Marzycielka94, Siasi, Dalia, Chochlik12, Kaliope, Lisik, Loraa, almost.there, Darrika, Olisska, DreamBee, Monini15, Deyansu, S_va_88, Daisy1, Mstka, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
03/25 kariotypy ⏳
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
Hej dziewczyny,też mnie dziś natchnęło na tytuły,zatem piszę moje propozycje
Marzec pełen przytulasków ,w listopadzie moc bobasków 🍀👩🍼👶
W marcu szczęście będzie nasze,a jesienią dzidzi płacze 👩🍼👶😍
Marzec da mi kreski dwie ,w listopadzie rodzę Cię 👶👩🍼😘snieżka, Kaliope, Zosia667, DreamBee, Marcia03, Deyansu, emciak lubią tę wiadomość
👩⚖️30 lat
🍀starania o pierwszego malucha od 07.2024
🧪morfologia ✅
TSH 1.3, ft3,ft4 , FSH 6.98, LH 5.9, prog, estradiol, SHBG✅
AMH 0.81❌
suplementacja Wit D, kwas foliowy,jod,olej z wiesiołka ,B3
🧔♂️33 lata
suplementacja omega,Wit D
24.02.2025 - ⏸️ 😍🥹😍🥹
25.02.2025 - beta 24.83 U/I rośnij kropeczko 🥰
27.02.2025 - beta 78.07 U/,prog 16.04 rośnij kropeczko 🥰
1.03.2025 beta 185 U/I, prog 15.4 rośnij kropeczko 🥰
6.03.2025 beta 2071 U/I rośnij kropeczko 🥰
12.03.2025 - mamy serduszko ❣️i 3,1mm człowieczka 🥰
-
Ja miałam owulację prawdopodobnie w 19 dniu cyklu a serduszkowane było 15,17,20,23 ❤️
Siasi lubi tę wiadomość
-
Nana11 wrote:Tu jest problem niestety, najbliższy termin teleporady był na 28 lutego dopiero 😬 Myślałam, że w ciągu paru dni się uda dostać, mówiłam, że to tylko po skierowanie, czy się nie uda nic wcześniej wcisnąć itd., ale pani w rejestracji nieugięta. Mój gin jeszcze w innej przychodni przyjmuje, ale tam tylko w czwartki i tam są zwykle jeszcze dłuższe kolejki, to nawet chyba nie próbuję.
No i teraz nie wiem co zrobić, bo jeszcze jednorazowo mogłabym pójść, ale chodzić co kilka dni i wydać na to parę stów (bo jeszcze progesteron przy okazji by się przydało) do tego 28, to mi się średnio uśmiecha.
Pracuję w totalnym januszexie, małej firmie, więc u nas żadnego medicovera, luxmedu, innego pakietu ani innych fajnych rzeczy
A wizyta na żywo 10 marca, także myślę, że akurat, może będzie coś widać już...
No i nie mam pojęcia w takiej sytuacji, co teraz zrobić.
Hmm a masz może progesteron lub takie zalecenie?
10 marca na pewno będzie już widać, a nawet może już bić serduszko, z drugiej strony teraz nic Ci więcej nie zostaje niż tylko czekać i się nie denerwować ♥️
Ja mam zalecania od gina jak tylko zobaczę dwie kreski to od razu utrogesan+luteina
Do tego na betęx2 + progesteron i w 5 tyg USG
Z tymi pakietami to prawda, ja mam w pracy taki tani dupowaty ale na szczęście jest w nim ginekolog i dzięki temu za darmo mogę sobie iść na USG, terminy są ciężkie ale często dzień przed coś się zwalnia nagle i ja wtedy wskakuje (do prowadzącego za to już prywatnie)Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 13:31
31 👩🦳 34 🧔♂️
05.2024 rozpoczęcie starań
11.2024 straciliśmy aniołka 💔💔💔 6+2
01.2025 walczymy od nowa 🍀 -
Lovi25 wrote:Serduszkowanie było 3,4,5 i 6go lutego wieczorami. Przy czym dopiero tego 6go lutego (czyli równo 14 dc) poczułam, że jest tam dość mokro no i był lekki śluz.
Potem juz nie było zbliżeńja testuje 28.02 ewentualnie 01.03 😅 wyłapałam pik. Chociaż serduszkowalismy tylko dwa razy w tym okresie płodnym.
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
2cs - testy owulacyjne, suplementy
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍