Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
@White1 ja w lutym 2023 poszłam zapytać gin, czy mam się jakoś przygotować do ciąży, a ona do mnie, że najpierw to trzeba wyciąć mięśniaka, bo niespodzianka się pojawiła. Więc w czerwcu ciach ciach i dopiero w maju 2024 dostałam zielone światło.
🤶 29l. 🎅34 l.
Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
AnMiPe wrote:dailydamn a co to za testowanie przed czasem?😂 Ja też widzę cień na drugim 🤞
Lovi no tutaj to już ewidentnie sukces jak malowany! Graaaatulacje
Sreberko - nie sposób Cię zapomnieć. Cieszę się, że przesyłasz nam tu tak cudowne wieści. Gratulacje
Pustynia - bo na Ciebie nakrzyczę. Widzę w Tobie nieco lusterko, bo ja '96 a mąż '90. Staramy się na poważnie od maja, więc u Ciebie ten maj też mi tak bije po oczach. Nie takie choroby, nie takie problemy ciążą naturalną się kończyły. Jeśli jesteś dobrze zaopiekowana medycznie, to myślę, że nie możesz tego marzenia skreślać.
Dziękuję za kopa w tyłek 😂🩷🩷🩷💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Sreberko wrote:Cześć dziewczyny. Część z Was może mnie pamiętać z wątku grudniowego i styczniowego. Jestem po badaniach prenatalnych i przesyłam moc 🦠🦠🦠🦠 z moją ZDROWĄ córeczką ❤️ Trzymam za Was wszystkie kciuki. Pamiętajcie, że czasem jest ciężko, czasem jest zwątpienie, ale nie traćcie nigdy nadziei. Przyjmę też chętnie moc kciuków, bo wyszło bardzo duże ryzyko porodu przedwczesnego 1:60, także będziemy walczyć, żeby Księżniczka siedziała w brzuchu jak najdłużej.
https://zapodaj.net/plik-Xq9CqAfOIP
Gratulacje
I poproszę dużo wirusków dla mniezaczynamy działać w ten weekend na poważnie
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron – 3dc
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 – 7dpo
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC
👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
👸🩺03/25 Gin
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺 -
AnMiPe wrote:@White1 ja w lutym 2023 poszłam zapytać gin, czy mam się jakoś przygotować do ciąży, a ona do mnie, że najpierw to trzeba wyciąć mięśniaka, bo niespodzianka się pojawiła. Więc w czerwcu ciach ciach i dopiero w maju 2024 dostałam zielone światło.👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜rozszerzone badania nasienia
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc -
White1 wrote:Widzę po stopce, że masz PCOS i cykle bezowulacyjne. Ile miałaś cykli stymulowanych? Tylko takie + cykle, w których miałaś potwierdzoną owu możesz liczyć jako takie gdzie była szansa. Może takich było o wiele mniej niż kobiet bez PCOS, dlatego nie ma co się martwić. To znaczy ja wiem, że irytuje uciekający czas i brak kreseczek (też jeszcze nie widziałam dwóch) ale staram się sobie tłumaczyć, że realnie to dopiero nasza druga próba, więc powinnam dać sobie pół roku. Może to tylko kwestia tego?
Update: też jestem z wami team maj '24 😋 (wtedy odstawiłam AH po 7 latach i łudziłam się, że zajdę w max 3 miesiące)
Hej, ja ten maj mam taki wpisany, bo wtedy zaczęliśmy ze stymulacjami. AH odstawiłam w październiku 2023, potem chwilę prezerwatywy, bo chcieliśmy lecieć w podróż poślubną (ale z nas naiwniaki były) i w sumie od lutego 2024 nie zabezpieczamy się w ogóle. A jeśli chodzi o stymulację, to na razie wyglądało to u mnie tak:
Maj - stymulacja
Czerwiec - stymulacja
Lipiec - przerwa ze względu na histeroskopie
Sierpień - stymulacja
Wrzesień - stymulacja, ale zwiększona dawka, bo pęcherzyki powoli rosły
Październik - stymulacja ale tutaj dowiedzieliśmy się o wynikach męża, a więc decyzja o odstawieniu, ale owu potwierdzona
Listopad - bez stymulacji
Grudzień - bez stymulacji
Styczeń - bez stymulacji, ale owu na pewno była, bo byłam na monitoringu
Luty - stymulacja (sama o niej zadecydowałam, bo mąż wyleczył bakterie. Wszystkie leki miałam w domu i w sumie gin powiedziała, że bardzo dobra decyzja 😂)
No więc będzie to moja 6. stymulacja.
Po wynikach męża najpierw usłyszeliśmy, że in vitro, bo IUI bez sensu, potem, że jednak może by się dało poprawić te wyniki suplami i stylem życia, jeśli chcemy powalczyć. I narobiliśmy sobie nadziei i walczymy, ale dopadają mnie takie mysli, że to na darmo, że nas tak trochę wodzą za nos. Chociaż z drugiej strony nawet przy decyzji o in vitro i tak musimy dbać o te plemniki, więc pocieszam się tym, że w razie czego będziemy gotowi.
W marcu wysyłam męża na powtórkę badań i będziemy podejmować decyzje. Musimy wybrać klinikę, więc jeśli ktoś coś poleca w Krakowie to chętnie poczytam! Do tej pory robiliśmy wszystkie badania w Gyncentrum.💃 '95 🕺'91
Ona:
podejrzenie IO ❌
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On:
morfologia 2% ❌
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
Lovi25 wrote:Z objawów to może dość spora senność w dzień. Potrafiłam iść na godzinną drzemkę w ciągu dnia i potem normalnie całą noc 8-9 godzin spac. Ale miałam tez tak przy pierwszej ciąży z pustym jajem więc wiecie - troche mi sie nie podoba ten sam objaw.. 😶 Ale z drugiej strony powoli odstawiam kawę z kofeiną i piję bezkofeinową. Wiadomo, jak ide do biura do nie mam wyjscia i piję normalną, ale jak jestem w domu to piję bezkofeinową i na poczatku myslalam ze to wlasnie przez brak tego powera w postaci kofeiny chce mi sie tak spac w dzien. Nie wiem jaki jesteście team czy kawa normalna czy bezkofeinowa albo brak kawy, ale gdzies mi mignęło ze kofeina wpływa na poronienia jednak więc.. no powoli odstawiam
a z rzeczy "nowych" dla mnie - mogę obecnie jesc konia z kopytami, nie wiem co mi się stało z apetytem, strasznie wzrósł, cały czas bym coś jadła i tak np. w tamtym tyg miałam mega ochotę na burgera i mięcho - to nie jestem ja na co dzien 😅💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
2cs - testy owulacyjne, suplementy
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
@Pustynia jeśli chodzi o IVF to się nie znam, ale jeśli chodzi o klinikę i mojego ulubionego doktora to ja chodzę do TFP Fertility do dr Rajsa, byłam tam na kilku monitoringach u innych ginów, ale jakoś dla mnie bez porównania co do tego doktora. Już wolę wziąć wolne i iść do niego niż w wygodnym terminie do kogoś innego.
Pustynia lubi tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜rozszerzone badania nasienia
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc -
Pustynia wrote:Sreberko, ja Cię pamiętam! Ale super rośniecie! Dużo zdrówka dla Was!
Lovi - ale krechy! Jak z filmu! Marzę, żeby zobaczyć takie choć raz w życiu 🥹😍
Dailydamn - na betę ale już! Bo my tu czekamy 😇😇
Dziewczyny, u mnie dzisiaj dół dół dół… tak sobie zdałam sprawę, że dużo tu sukcesów dziewczyn w 5-6 cyklu i ogromnie się cieszę Waszym szczęściem, ale coś tam kłuje w tym serduchu.. Że u nas już prawie rok i nigdy nie zobaczyliśmy tych dwóch kreseczek, że przy problemach moich i męża to te szanse są takie malutkie… a tak marzymy o naturalnym cudzie…
Tak mnie jakoś dowaliło dzisiaj, że głupia jestem, że się łudzę, że nam się uda naturalnie, chociaż wyniki badań i lekarze…
Ech przepraszam za to duphastonowe jęczenie, jeszcze Siasi dzisiaj pięknie napisała, że trzeba być silnym i głową do góry, a nie smęcić. Muszę chyba sobie przeczytać jeszcze raz 😂
Trzymajcie się cieplutko, w Krakowie z rana był mróz, ale słoneczko rozpieszcza 🩷
Myślę, że w tym miesiącu przeżywam podobny kryzys 🫣
Było tu też kilka dziewczyn, które wpadły pochwalić się kreseczkami po krótszych okresach starań i zniknęły bez słowa, co mnie jakoś dobiło… 😅
Nie wiem, czy to Loraaa ostatnio pisała, czy ktoś inny, ale że widzi tendencję – ktoś zachodzi w pierwszych kilku cyklach, a jeśli nie, to zostaje na forum na dłużej… 😅
Totalnie nie tracę wiary, ale czuję, że już nie potrafię na to wszystko patrzeć z taką lekkością. Mam ochotę odpocząć od tych starań 🥹 Tylko jak odpocząć, gdy trzeba cisnąć z diagnostyką…
Mimo wszystko wierzę, że każda z nas prędzej czy później doczeka się swojego cudu – może właśnie wtedy, gdy najmniej się tego spodziewamy. ❤️Pustynia, Zosia667, Marzycielka94, Justa28, Mardotka, cysterka95, Olisska, DreamBee, Mstka, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość
14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️
🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷♀️
⚠️ HBA: 43%
Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃♂️
Androlog? Rozkłada ręce… 🤦♂️
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Dzień dobry, weszłam tu dziś później a tu same dobre wieści 😃
@Sreberko - jaka piękna księżniczka 🩷 wzrusz, trzymamy kciuki!
@Lovi - tu nie ma cienia wątpliwości gratulacje 😁
@dailydamn - widzę na obu 🥹❤️
Lovi25, Sreberko, dailydamn lubią tę wiadomość
👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Sreberko piękna księżniczka 🤩👸🏻
Sreberko lubi tę wiadomość
🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Loraa wrote:Dailydamn ja widzę kreskę 🤞
Sreberko gratulacje, trzymam kciuki żeby mała została jak najdłużej z mamusią ❤️
U mnie 5 dc a już czuję jak jajniki pracują. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Ale nie nastawiłam się na nic w tym cyklu. Czekam już na koniec kwietnia i wizytę w klinice.👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u specjalisty
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, Hashimoto, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
01.2025 - ⏸️ 💔😥 30cs
Aktualnie 33cs
-
U mnie 2 dc i chyba odpuszczam ten cykl, nie biorę stymulacji. Bardzo dojechał mnie psychicznie ostatnio temat starań. Mąż sam zasugerował przerwę bo się martwi. Będzie powtarzał za tydzień seminogram i też się trochę boimy co tam wyjdzie.bDo tego idealnie w owulację będę na 2-dniowym wyjeździe służbowym i nie będzie jak działać więc nie widzę sensu podawania sobie wtedy zastrzyku 🤷🏻♀️
Martwię się tylko czy mi się znów coś nie rozjedzie bez stymulacji i cykl się nie wydłuży. Ale trudno, najwyżej pójdę po dupka na wywołanie.👫 29 & 30
starania na luzie od 01.2024
z pomocą medyczną od 08.2024
👩🏻PCOS + IO + niedoczynność
💊 Euthyrox + Glucophage + dieta z niskim IG + suple
▪️naturalne cykle b. długie - 70 dni, częsty brak owulacji
▪️prawy jajowód niedrożny
🧬 PAI1 hetero, V R2 hetero
🧔🏼obniżone parametry nasienia listopad 2024 ➡️ luty 2025 pogorszenie wyników
- Pentohexal + wór supli
- ŻPN II st.
📆 kwiecień - operacja
🔹1 cs (sierpień) - LUF
🔹2, 3 cs ❌
🔹4 cs - bezowulacyjny + badania
🔹styczeń - torbiel, przesunięty cykl + drożność
🔹luty - 5 cs - podwójna owulacja ❌
🔹obecnie - przerwa, głębsza diagnostyka -
Lovi25 wrote:Hej dziewczyny,
u mnie dwie kreski 🥹🥹
https://zapodaj.net/plik-542e5pfWEo
Wizytę u lekarza mam w poniedziałek. Wiem, że wczesnie, ale mam do niego kilka pytań (ostatnią ciążę poroniłam plus jeszcze pytanka o leki, które teraz przyjmuje albo mam przyjmowac)
🥳🥳Lovi25 lubi tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
@Lovi jakie piekne kreseczki 😁 gratulacje ❤️
@dailydamn ja tez widze na obu 😊 teraz tylko beta i wszystko bedzie wiadomo 😊
@Sreberko tak strasznie Ci gratuluje i ciesze sie ze coreczka dzielnie walczy po takim trudnym poczatku 🩷 trzymam kciuki zeby teraz bylo juz calkiem nudno i spokojnie do konca 😊 wpadaj od czasu do czasu i dawaj nam znac co u Ciebie 😊Lovi25, Sreberko, dailydamn lubią tę wiadomość
35 👩 40 🧑
11.2017 💔
03.2019 🩷 (40+2)
Starania o rodzeństwo od 09.2024 -
Dziewczyny, jak zauważyłam śluz rozciągliwy kremowo-przezroczysty to powinnam trst owulacyjny zrobić już teraz czy tak jak cały czas robie czyli późnym wieczorem?PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
PaulinaNnn wrote:Super gratuluję 🥰 a jak było z serduszkowaniem w czasie owulacji ? Codziennie ?
Serduszkowanie było 3,4,5 i 6go lutego wieczorami. Przy czym dopiero tego 6go lutego (czyli równo 14 dc) poczułam, że jest tam dość mokro no i był lekki śluz.
Potem juz nie było zbliżeńPaulinaNnn lubi tę wiadomość
👩31 👨33
OM 24.01
20.02 ⏸️
10.03 bejbik 8,5 mm, jest ❤️
__
20.11.24 - poronienie 10tc, puste jajo 💔 -
Chochlik12 wrote:Myślę, że w tym miesiącu przeżywam podobny kryzys 🫣
Było tu też kilka dziewczyn, które wpadły pochwalić się kreseczkami po krótszych okresach starań i zniknęły bez słowa, co mnie jakoś dobiło… 😅
Nie wiem, czy to Loraaa ostatnio pisała, czy ktoś inny, ale że widzi tendencję – ktoś zachodzi w pierwszych kilku cyklach, a jeśli nie, to zostaje na forum na dłużej… 😅
Totalnie nie tracę wiary, ale czuję, że już nie potrafię na to wszystko patrzeć z taką lekkością. Mam ochotę odpocząć od tych starań 🥹 Tylko jak odpocząć, gdy trzeba cisnąć z diagnostyką…
Mimo wszystko wierzę, że każda z nas prędzej czy później doczeka się swojego cudu – może właśnie wtedy, gdy najmniej się tego spodziewamy. ❤️
Może to przesilenie się zbliża? 😂
Mocno Cię przytulam, musimy doczekać do tego testowania, a potem to już niech się dzieje co chce!
Chyba muszę dzisiaj wdrożyć moją terapię - włączam sobie millenialsowa playlistę (Sean Paul, David Guetta, Pit Bull i inne hiciory które rządziły w klubach gdy jeszcze do nich chodziłam) i tańczę sobie 😂😂😂 Polecam gorąco!Chochlik12, Czajnik, Lisik lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
Ona:
podejrzenie IO ❌
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On:
morfologia 2% ❌
hormony w normie ✅
White1 wrote:@Pustynia jeśli chodzi o IVF to się nie znam, ale jeśli chodzi o klinikę i mojego ulubionego doktora to ja chodzę do TFP Fertility do dr Rajsa, byłam tam na kilku monitoringach u innych ginów, ale jakoś dla mnie bez porównania co do tego doktora. Już wolę wziąć wolne i iść do niego niż w wygodnym terminie do kogoś innego.
Widzę, że mam nawet screena zrobionego, bo ktoś już polecał! Może nawet Ty 😂 Koniecznie się muszę wybrać. Niby jestem zadowolona z mojej lekarki, złapałyśmy juz taki flow, ale może świeże spojrzenie będzie lepsze.White1 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
Ona:
podejrzenie IO ❌
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
On:
morfologia 2% ❌
hormony w normie ✅
Pustynia wrote:Może to przesilenie się zbliża? 😂
Mocno Cię przytulam, musimy doczekać do tego testowania, a potem to już niech się dzieje co chce!
Chyba muszę dzisiaj wdrożyć moją terapię - włączam sobie millenialsowa playlistę (Sean Paul, David Guetta, Pit Bull i inne hiciory które rządziły w klubach gdy jeszcze do nich chodziłam) i tańczę sobie 😂😂😂 Polecam gorąco!
Ja rozważam dzisiaj opcję pójścia na zajęcia z zdrowego kręgosłupa, żeby z siebie to ciśnienie uwolnić 😆 może puszczą tam też te stare hityWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 11:45
Pustynia lubi tę wiadomość
__
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥