Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • onalola Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    O tak. Ja też mam zawsze ból piersi. Zazwyczaj tylko kilka dni po owu albo zaraz przed @ ale czasem zdarzało się, że cały okres poowulacyjny naparzały a tym razem nic a nic. 😅 i juz sobie człowiek myśli: skąd ta odmienność xd

U mnie jak widzę różnie, raz bolą cycki raz nie. Teraz np mam wrażenie że mimo że jestem 7 dpo to że mokro jest oO co jest ciut zaskoczeniem, bo zwykle panowała susza, ale za to nie zamówiłam żadnego żelu, to może i bez żelu się dziś obejdzie w ramach eksperymentu 🤣
    Czy to dupek powoduje wilgotność, nie wiem, nie wnikam 😅

2 cs 11/24 cb 💔

03.2025 5cs 🙌

11.03 konsultacja inny gin
    torbiel krwotoczna 😪

Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed
    Duphaston 2x1
    Luteina 1x1 na wchłonięcie torbieli
  • Finch11 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belia wrote:
    No generalnie jak dla mnie na tym drugim też coś jest 😀 z resztą na wczorajszym też widziałam jakby coś się przebijało a może to tylko tak zdjęcie wyszło. Ja bym jeszcze jutro powtórzyła test i jak coś będzie to na betę. Jestem dobrej myśli 🤞🏼
    Edit: a nie masz jakiegoś testu z innej firmy w domu?
    Mi też coś świta na tym dolnym! A nie chcesz sobie kupić w Rossmannie pinka o czułości 10? One mnie nigdy nie oszukały i ładnie widać krechy nawet na niskiej becie. Trzeba tylko faktycznie te 5 minut odczekać. Ostatnio na innym wątku dziewczyna testowała właśnie z tej samej firmy którą Ty masz, i miała oszukany test :( trzymam mocno jednak kciuki, żeby Twoja krecha była TYM na co czekamy ❤️
    Dawaj nam tu znać koniecznie!

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    10.03 2 cm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Chochlik12 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dżozu wrote:
    Wpisałaś mnie chyba drugi raz na 13 lutego.. ja już aktualnie 6 dzień nowego cyklu :)

Rzeczywiście, to wszystko jasne! 💖😂

Dżozu lubi tę wiadomość

14. cykl starań o 1. dziecko 👶🏻❤️

🐯 Ona, 28 lat – PCO/PCOS?, AMH 6,94 🤔
    🦁 On, 26 lat – walka o lepsze parametry nasienia trwa (rezultaty 4 miesięcy diety, supli i ruchu):

🔹 Ilość: 25 mln → 73,4 mln 📈
    🔹 Koncentracja: 11 mln/ml → 37,1 mln/ml 🚀
    ⚠️ Ruchliwość: A+B = 6% → 11,5% 🐢
    ⚠️ Morfologia: 2% → 2% (bez zmian) 😕
    ⚠️ Żywotność: 74% → 32% 📉
    ⚠️ Lepkość: było ok → teraz (++) 🤷‍♀️
    ⚠️ HBA: 43%

Dieta, suplementacja i zdrowe nawyki – tego się trzymamy! 🥗💊🏃‍♂️
    Androlog? Rozkłada ręce… 🤦‍♂️
    __
    „ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, ‭‭Ecclesiastes‬ ‭11‬:‭5‬ ‭

I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️‍🔥
  • Belia Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Cześć dziewczyny. Część z Was może mnie pamiętać z wątku grudniowego i styczniowego. Jestem po badaniach prenatalnych i przesyłam moc 🦠🦠🦠🦠 z moją ZDROWĄ córeczką ❤️ Trzymam za Was wszystkie kciuki. Pamiętajcie, że czasem jest ciężko, czasem jest zwątpienie, ale nie traćcie nigdy nadziei. Przyjmę też chętnie moc kciuków, bo wyszło bardzo duże ryzyko porodu przedwczesnego 1:60, także będziemy walczyć, żeby Księżniczka siedziała w brzuchu jak najdłużej.

https://zapodaj.net/plik-Xq9CqAfOIP
    Sreberko! Ale zbieg okoliczności. Dziś o tobie myślałam co tam słychać, jak się wszystko układa a tu już masz prawdziwego małego człowieczka. 😍Trzymajcie się dziewczyny jak najdłużej w dwupaku!

Sreberko lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    🔜 17.03 gin USG, co dalej?
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, magnez, inozotol z NAC
  • Zosia667 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sandrac_94 wrote:
    Też słyszałam o witaminie C .. jeszcze muszę pozbyć się nawyku picia kawy lub herbaty do posiłku. Słyszałam, że to też może zmniejszać wchłanialność żelaza.

Mi kiedyś dietetyk poleciła, że jeśli już muszę coś pić to herbatę rooibos lub owocową. Nie powinno się też łączyć produktów bogatych w żelazo z mlekiem.

Ogólnie teraz mi żelazo się poprawiło, mam
    Żelazo:115 Ferrytyna: 60. Nigdy nie miałam takich wyników, zawsze ledwo 20pare była ferrytyna, podobnie żelazo nisko, a miałam badane średnio co pół roku jak była pod opieką gastrologa i kilka kuracji takim żelazem w płynie do picia i tardyferonem(czy jakoś tak).
    Nie wiem czy to ma związek ale biorę mama Composita właśnie z żelazem. Być może to też zasługa ziaren (dynia, słonecznik), pisałam wcześniej o tym protokole.
    Nie wiem czyja to zasługa ale cieszę się że chociaż tutaj jest dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 11:06

sandrac_94, Loraa, Dżozu lubią tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk, L-arginina
    👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron – 3dc
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 ✓progesteron 20,20 ✓estradiol 192 – 7dpo
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC
    👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
    👸🩺03/25 Gin
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
  • Lisik Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko wrote:
    Cześć dziewczyny. Część z Was może mnie pamiętać z wątku grudniowego i styczniowego. Jestem po badaniach prenatalnych i przesyłam moc 🦠🦠🦠🦠 z moją ZDROWĄ córeczką ❤️ Trzymam za Was wszystkie kciuki. Pamiętajcie, że czasem jest ciężko, czasem jest zwątpienie, ale nie traćcie nigdy nadziei. Przyjmę też chętnie moc kciuków, bo wyszło bardzo duże ryzyko porodu przedwczesnego 1:60, także będziemy walczyć, żeby Księżniczka siedziała w brzuchu jak najdłużej.

https://zapodaj.net/plik-Xq9CqAfOIP
    Ale cudownie ❤️
    Trzymałyśmy za Ciebie kciuki do białości!

11cs
    👫27
    HSG ✅
    USG pod kątem endo ✅
    AMH 3,7
    Progesteron 6 dpo 14,75 8 dpo 19,79 12 dpo 10,07
    TSH 0,196
    Estradiol 40
    Prolaktyna 34,2 ❗
    Testosteron 46,9
    ALT 38❗
    AST 36 ❗
    Glukoza 77,50
    Żelazo 89,8
    Ferrytyna 21,73 ❓
    Homocysteina 6,81

On : Morfologia 10%

Suplementy: kwas foliowy, Koenzym Q10(ubiqinol), Estrovita skin (omega 3,6), wit C, D, Intesta, Feroplex
  • Agni97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wooow! Dziewczyny, cudowne wieści z kreseczkami! Trzymam kciuki mocno!
    Dailydamn ja też widzę coś na tym drugim 🤭
    Lovi jaka solidna już ta druga kreska! 😍

Przytulam Miś za biel 🫂❤️‍🩹

Lovi25, dailydamn lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Agni97 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko! Gratulacje! Trzymajcie się mocno w dwupaku jak najdłużej 🤞❤️

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Finch11 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn wrote:
    Hej ♥️ Miłego dzionka życzę 🥰

Czy jest sens robić betę, jeżeli z tego samego moczu na pierwszym teście coś wyszło, a drugim już nie? Dziś 11dpo, 13 dni po zastrzyku. Luty ewidentnie robi sobie ze mnie jaja 🥺

F0189-E12-F1-F1-4777-9635-AD16-C6445216.jpg
    Dailydamn a Ty teraz miałaś robiony wymaz MUCH-a po przeleczeniu ureaplasmy? Czy dopiero sprawdzasz czy w ogole cos tam jest?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:16

dailydamn lubi tę wiadomość

👱🏻‍♀️ 28, Poznań

11.01🩸
    22.01 💉 Ovitrelle
    03.02 ⏸️🥹💛
    10.03 2 cm Kluski z pięknym serduszkiem ❤️

preg.png
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My wczoraj ❤️ 🤪 wiec zobaczymy czy pomoże to na implantację tak jak pisałyście 🤣 7 dpo, więc liczę, że zdziała cuda haha
    Ja staram się nie doszukiwać żadnych objawów, żeby się nie zawieść. Część składam na Ovitrelle, a inne próbuje sobie racjonalnie wytłumaczyć. Możliwe, że zatestuje już 26 lutego, to będzie 14 dni po zastrzyku, jak nie wyjdzie to w tłusty czwartek wjedzie pocieszenie 🤪🤪

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:19

karczoch321, Marzycielka94, AnitaK, Justa28, DreamBee, Iskiereczka00 lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kokosik wrote:
    Gratuluję kreseczek! ♥️♥️♥️♥️

Dziewczyny, ja też jestem ciekawa czy serduszkowanie codziennie to nie za często, my odkąd staramy się po poronieniu, tak robimy.

My niestety dużo za dużo pracujemy i codziennie nie damy rady. Chyba że nadejdzie lato to w tedy inna sprawa, bo zauważamy, że w lecie chce się nam bardziej.
    W tym cyklu Pik wyłapałam w 14dc i był piękny.
    ♥️ było w 10,14 i będzie dziś w 16. Więc oby te 3 razy wystarczyły.
    Wczoraj byliśmy padnięci więc odpuściliśmy. No i żałuję, że w 12dc nasienie trafiło gdzie indziej ale akurat taka była ochota 😂 bo było by idealnie co dwa dni.
    Zazwyczaj kończyliśmy w dniu piku maraton, a dziś dwa dni po chcemy jeszcze poprawić.
    W ciąży dalej nie jestem, ale trzeba coś zmieniać, jakieś poczucie sprawczości i zmian jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:34

Kokosik lubi tę wiadomość

🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Loraa Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dailydamn ja widzę kreskę 🤞
    Sreberko gratulacje, trzymam kciuki żeby mała została jak najdłużej z mamusią ❤️

U mnie 5 dc a już czuję jak jajniki pracują. Nie wiem czy to dobrze czy źle. Ale nie nastawiłam się na nic w tym cyklu. Czekam już na koniec kwietnia i wizytę w klinice.

Sreberko, dailydamn lubią tę wiadomość

👱‍♀️❤️👨29&38

Starania o pierwsze 👶🩷🩵

6 cs 🤷🏼‍♀️
    ⏸️ 0 razy

03.04.2025 - USG endometriozy
    28.04.2025 - wizyta w Klinice Niepłodności

👱‍♀️
    Podejrzenie endometriozy
    FSH (8,72)
    Reszta badań niebawem
    👨
    Badanie nasienia niebawem
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko i Finch - dalej mocno Wam kibicuję i super, że dajecie znać co u Was. Nieustannie trzymam kciuki.
    Sreberko jesteś moją fav mamuśka samych córeczek. Ja też taka będę, daj mi tylko kilka lat, bo to moje marzenie 💭 🤞 Pozytywnie zazdroszczę 😘

Belia, Loraa, Sreberko, Finch11 lubią tę wiadomość

🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • SanderkaA Przyjaciółka

Wysłany: 20 lutego, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Słonecznego dnia wam życzę! 🥰
    Mam pytanie, chyba głupie ale może któraś z was też jest w takiej sytuacji. 😅
    Chodziłam na Poledance, lecz przez problemy ze stawami w nadgarstkach musiałam dać sobie przerwę. Zapisałam się na łagodniejszy taniec który tak nie obciąża, HighHeels, który też przerwałam od listopada ze względu na brak czasu przez prace do oddania na studiach + praca na pełen etat z nadgodzinami. Czy w trakcie starań o ciążę, mogę chodzić na taką formę aktywności fizycznej? Nie ukrywam, bardzo brakuje mi aktywności, moja praca jest siedząca przy komputerze zdalnie, studia zdalnie i po prostu taniec sprawia mi przyjemność, a mój rytm w pracy i na studiach wyluzował. Nie chciałabym sobie zaszkodzić jeśli ten taniec HighHeels, 2x w tygodniu może w jakimś stopniu mi zagrażać. Z drugiej strony, aktywność powinna być. Widziałam też pewnie kobiety w zaawansowanej ciąży i tańczyły HighHeels na tyle ile dawały radę 😅

• Belia Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    My wczoraj ❤️ 🤪 wiec zobaczymy czy pomoże to na implantację tak jak pisałyście 🤣 7 dpo, więc liczę, że zdziała cuda haha
    Ja staram się nie doszukiwać żadnych objawów, żeby się nie zawieść. Część składam na Ovitrelle, a inne próbuje sobie racjonalnie wytłumaczyć. Możliwe, że zatestuje już 26 lutego, to będzie 14 dni po zastrzyku, jak nie wyjdzie to w tłusty czwartek wjedzie pocieszenie 🤪🤪
    Super! Ja też bardzo chciałam wypróbować tej nowej metody 😅 ale niestety będziemy osobno w tym czasie a poza tym chciałam zapobiec tej infekcji. I dzięki dziewczyny za wszytskie polecajki. Dwa razy użyłam lactovaginal i swędzenie przeszło.

Agni97 lubi tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    🔜 17.03 gin USG, co dalej?
    💊 acard75, cynk, prenacaps multiplan, DHA, witC, D3+K2, magnez, inozotol z NAC
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 20 lutego, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sreberko, ja Cię pamiętam! Ale super rośniecie! Dużo zdrówka dla Was!

Lovi - ale krechy! Jak z filmu! Marzę, żeby zobaczyć takie choć raz w życiu 🥹😍

Dailydamn - na betę ale już! Bo my tu czekamy 😇😇

Dziewczyny, u mnie dzisiaj dół dół dół… tak sobie zdałam sprawę, że dużo tu sukcesów dziewczyn w 5-6 cyklu i ogromnie się cieszę Waszym szczęściem, ale coś tam kłuje w tym serduchu.. Że u nas już prawie rok i nigdy nie zobaczyliśmy tych dwóch kreseczek, że przy problemach moich i męża to te szanse są takie malutkie… a tak marzymy o naturalnym cudzie…
    Tak mnie jakoś dowaliło dzisiaj, że głupia jestem, że się łudzę, że nam się uda naturalnie, chociaż wyniki badań i lekarze…

Ech przepraszam za to duphastonowe jęczenie, jeszcze Siasi dzisiaj pięknie napisała, że trzeba być silnym i głową do góry, a nie smęcić. Muszę chyba sobie przeczytać jeszcze raz 😂

Trzymajcie się cieplutko, w Krakowie z rana był mróz, ale słoneczko rozpieszcza 🩷

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:41

Siasi, dailydamn lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • ellevv Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izzou97 wrote:
    Teoretycznie powinno rosnąć, ale jeśli zaczynasz testować wcześniej i te poziomy LH są jeszcze niskie, to w połączeniu z potencjalnie rozcieńczonym moczem może być raz na przykład 0.09, a potem 0.07 - ja tak miałam w tym miesiącu
    Im bliżej owulacji to już powinny te poziomy rosnąć wyraźnie

Aaaa dziękuję dziękuję. No właśnie tak jest że jeden raz mam 0.08 potem 0.05, 0.10 a wczoraj znowu 0.07 i sie zastanawiam hahaha

izzou97 lubi tę wiadomość

PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa

🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻

🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %

🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
    🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
    🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań

🔹️ starania od 02.2024
    🔸️ 3 lata na AH

🔸️ 07.2020 👨‍👩‍👦💙
    🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
    🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
    🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
    🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️

🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀
  • Kaliope Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SanderkaA wrote:
    Dzień dobry! Słonecznego dnia wam życzę! 🥰
    Mam pytanie, chyba głupie ale może któraś z was też jest w takiej sytuacji. 😅
    Chodziłam na Poledance, lecz przez problemy ze stawami w nadgarstkach musiałam dać sobie przerwę. Zapisałam się na łagodniejszy taniec który tak nie obciąża, HighHeels, który też przerwałam od listopada ze względu na brak czasu przez prace do oddania na studiach + praca na pełen etat z nadgodzinami. Czy w trakcie starań o ciążę, mogę chodzić na taką formę aktywności fizycznej? Nie ukrywam, bardzo brakuje mi aktywności, moja praca jest siedząca przy komputerze zdalnie, studia zdalnie i po prostu taniec sprawia mi przyjemność, a mój rytm w pracy i na studiach wyluzował. Nie chciałabym sobie zaszkodzić jeśli ten taniec HighHeels, 2x w tygodniu może w jakimś stopniu mi zagrażać. Z drugiej strony, aktywność powinna być. Widziałam też pewnie kobiety w zaawansowanej ciąży i tańczyły HighHeels na tyle ile dawały radę 😅

na pewno! aktywność fizyczna może tylko wspomóc zarówno głowę, jak i ciało. Rób, co kochasz i nawet się nie zastanawiaj. Co do zaawansowanej ciąży- wszystko zalezy raczej od stanu zdrowia, ale póki co, dopiero się starasz :)

SanderkaA lubi tę wiadomość

Ja: 35, on: 34

✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
    📍AMH 22 ng/ml
    📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
    📍hiperandrogenizm
    📍przebyta infekcja C.Trachomatis
    📍hiperplazja endometrium

❌ Lewy jajowód niedrożny
    ❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
    ✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty

💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌
    📆18.03.2025 wizyta w klinice
    📆23.04.2025 biopsja kontrolna
  • AnMiPe Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dailydamn a co to za testowanie przed czasem?😂 Ja też widzę cień na drugim 🤞

Lovi no tutaj to już ewidentnie sukces jak malowany! Graaaatulacje <3

Sreberko - nie sposób Cię zapomnieć. Cieszę się, że przesyłasz nam tu tak cudowne wieści. Gratulacje <3

Pustynia - bo na Ciebie nakrzyczę. Widzę w Tobie nieco lusterko, bo ja '96 a mąż '90. Staramy się na poważnie od maja, więc u Ciebie ten maj też mi tak bije po oczach. Nie takie choroby, nie takie problemy ciążą naturalną się kończyły. Jeśli jesteś dobrze zaopiekowana medycznie, to myślę, że nie możesz tego marzenia skreślać.

Pustynia, Lovi25, dailydamn, Deyansu lubią tę wiadomość

🤶 29l. 🎅34 l.

Temat dziecko od 02.2023, starania ciągłe od 5.2024 r.
    💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa

💊Thyrozol, Propranolol WZF, Glucophage, suple

▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️
  • White1 Autorytet

Wysłany: 20 lutego, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pustynia wrote:
    Sreberko, ja Cię pamiętam! Ale super rośniecie! Dużo zdrówka dla Was!

Lovi - ale krechy! Jak z filmu! Marzę, żeby zobaczyć takie choć raz w życiu 🥹😍

Dailydamn - na betę ale już! Bo my tu czekamy 😇😇

Dziewczyny, u mnie dzisiaj dół dół dół… tak sobie zdałam sprawę, że dużo tu sukcesów dziewczyn w 5-6 cyklu i ogromnie się cieszę Waszym szczęściem, ale coś tam kłuje w tym serduchu.. Że u nas już prawie rok i nigdy nie zobaczyliśmy tych dwóch kreseczek, że przy problemach moich i męża to te szanse są takie malutkie… a tak marzymy o naturalnym cudzie…
    Tak mnie jakoś dowaliło dzisiaj, że głupia jestem, że się łudzę, że nam się uda naturalnie, chociaż wyniki badań i lekarze…

Ech przepraszam za to duphastonowe jęczenie, jeszcze Siasi dzisiaj pięknie napisała, że trzeba być silnym i głową do góry, a nie smęcić. Muszę chyba sobie przeczytać jeszcze raz 😂

Trzymajcie się cieplutko, w Krakowie z rana był mróz, ale słoneczko rozpieszcza 🩷
    Widzę po stopce, że masz PCOS i cykle bezowulacyjne. Ile miałaś cykli stymulowanych? Tylko takie + cykle, w których miałaś potwierdzoną owu możesz liczyć jako takie gdzie była szansa. Może takich było o wiele mniej niż kobiet bez PCOS, dlatego nie ma co się martwić. To znaczy ja wiem, że irytuje uciekający czas i brak kreseczek (też jeszcze nie widziałam dwóch) ale staram się sobie tłumaczyć, że realnie to dopiero nasza druga próba, więc powinnam dać sobie pół roku. Może to tylko kwestia tego?

Update: też jestem z wami team maj '24 😋 (wtedy odstawiłam AH po 7 latach i łudziłam się, że zajdę w max 3 miesiące XD)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego, 10:56

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16 | brak owulacji
    🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜rozszerzone badania nasienia

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    ⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc
‹‹ 142 143 144 145 146 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ