Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
AnitaK wrote:To ja mam to samo, owulka potwierdzona na monitoringu z lewego, a boli prawy 🤪
Ok, to już się tym nie stresuję, skoro wszystkie mamy bóle na opak 😝🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Hej!
Trochę odpadłam z forum na kilka dni, @ mnie dojechała konkretnie, pierwsze dni myślałam, że umrę 😒 Czy któraś z was podczas @ ma bóle w okolicy kości ogonowej? Rozumiem, że ból może promieniować do lędźwi, ale takiego bólu jak teraz to chyba nigdy nie czułam. Zastanawiam się nad ewentualną diagnostyką endometriozy. Ktoś, coś? 🤷
Oczywiście gratuluję wszystkich ⏸️, bo trochę przybyło! 💪❤️
Przytulam wszystkie biele i 🐒 paskudne 😢🫂🫂🫂
♀️27 ♂️ 27
➡️starania "na luzie" od 07.2024
➡️ 6cs "na poważnie"
❌ PCOS
❌ Niedoczynność tarczycy, Hashimoto
💊 Siofor 1000 XR, Euthyrox 37,5, probiotyk, wit. D, wit. B complex, zioła ojca Sroki, omega3, magnez, cynk i wiele innych. -
Tulę za biele i bolesne małpy 🫂🫂🫂
Nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda nie nastraja, mgliście bardzo i wilgotno, ale jeśli to znak nadchodzącej wiosny, to nie marudzę!
My z mężem długo wczoraj rozmawialiśmy, bo obojgu nam się nie chciało wczoraj nic działać, wrócił z pracy o 22 dopiero, młoda wyjątkowo późno też poszła spać, bo miała drzemkę w aucie i już system rozsypany. Ale finalnie podzialalismy, żeby dołożyć, skoro mamy ostatnie dwie szanse ro ciśniemy na maksa 🤭 no i jajnik już nie boli od rana, a wczoraj dal po garach srogo.
I co, no zostaję nam teraz czekać dwa tygodnie czy się coś z tego wykluje czy nie 🤷♀️Mstka, AnitaK, Lisik, AnMiPe, dailydamn lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika wrote:Tulę za biele i bolesne małpy 🫂🫂🫂
Nie wiem jak u Was, ale u mnie pogoda nie nastraja, mgliście bardzo i wilgotno, ale jeśli to znak nadchodzącej wiosny, to nie marudzę!
My z mężem długo wczoraj rozmawialiśmy, bo obojgu nam się nie chciało wczoraj nic działać, wrócił z pracy o 22 dopiero, młoda wyjątkowo późno też poszła spać, bo miała drzemkę w aucie i już system rozsypany. Ale finalnie podzialalismy, żeby dołożyć, skoro mamy ostatnie dwie szanse ro ciśniemy na maksa 🤭 no i jajnik już nie boli od rana, a wczoraj dal po garach srogo.
I co, no zostaję nam teraz czekać dwa tygodnie czy się coś z tego wykluje czy nie 🤷♀️
Trzymam mocno kciuki żeby Wam się udało w tym cyklu! Widzę, że mocno odpuściłaś. Pamiętam, że wszystkie wyniki i Twoje i męża były w normie więc wysyłam dużo mocy żeby ten 12cs ponownie okazał się szczęśliwy!grazka0022, Darrika, Chochlik12 lubią tę wiadomość
🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
onalola wrote:Ta krew mnie dość zmyliła. I szczerze nie wiem co robić, bo na razie jakby jej więcej nie widać ( ale tak, to była żywa krew. Dodam że prog w 7 czy 8 dniu był zawrotne 2.56). I nie wiem, brać tego proga dziś , odpuścić ? 🤡
13 CS o rodzeństwo
Poronienie 5t6d 06.19 💔👼🏼
27.11.20 Mamy Córeczke 🩷🩷🩷
Strata w 11tc 12.01.23 💔👼🏼
28.10 ⏸️
04.11 mamy pęcherzyk ciążowy
18.11 podejrzenie ciąży obumarłej
20.11.24 wydarzył się cud
1.10 cm kijanki z ❤️
28.12 prenatalne USG idealne
08.01 95% zdrowego synka 🩵👣
05.02 100 % zdrowego synka 248g🩵 🥹
25.02 połówkowe . 408g idealnego chłopca 🩵👣🥹
05.03 489g małego Misia 🩵🐻
👩🏼28l
👨🏼34l -
Mstka wrote:Hej!
Trochę odpadłam z forum na kilka dni, @ mnie dojechała konkretnie, pierwsze dni myślałam, że umrę 😒 Czy któraś z was podczas @ ma bóle w okolicy kości ogonowej? Rozumiem, że ból może promieniować do lędźwi, ale takiego bólu jak teraz to chyba nigdy nie czułam. Zastanawiam się nad ewentualną diagnostyką endometriozy. Ktoś, coś? 🤷
Oczywiście gratuluję wszystkich ⏸️, bo trochę przybyło! 💪❤️
Przytulam wszystkie biele i 🐒 paskudne 😢🫂🫂🫂
Mi zawsze ból promieniuje do kości ogonowej w 2 dniu cyklu i czasem mi nawet trudno siadać. Niestety mam endometriozę 😥Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 09:04
👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u specjalisty
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, Hashimoto, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
01.2025 - ⏸️ 💔😥 30cs
Aktualnie 32cs
-
Maniaaa. wrote:A może to plamienie implantacyjne ? Przy dupku raczej nie 🐒 ja bym wzięła dalej i powtórzyła test jutro bądź po jutrze
eeeee, to taka żywa żywa krew była. Nie sądze, że implantacja. Tak jak mówię, może i bym się łudziła, gdyby nie fakt tego proga w teoretycznym 7-8 dpo 2,56. Niby testy LH byl pik, był śluz wtedy, ale ból co mam co miesiąc był mniejszy... więc mogło nie pęknać, moze jednorazowa akcja. Bo do tej pory wszystko było ok na USG, były widoczne pęcherzyki. Trudno, było co było, mam w tym miesiącu miesiąc pod kątem badań 2x wizyty u ginów , hormony zbadam i czekam dalej
Może akurat w marcu mój jaśnieksięciu lewy jajnik się obudzi do życia, bo ostatnia owu z niego była w listopadzie i wtedy był biochem.. a potem tylko prawy2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
11.03 konsultacja inny gin
12.03 wizyta u gina prowadzącego
➡️Nowe suple (Inozytol + nac)
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
Duphaston 2x1 -
Siasi wrote:U mnie też pogoda dramat. Odpoczęłam przez weekend i super spędziłam czas, a dzisiaj tak mi się nie chciało wstawać, że szok. Ja dziś 4-5dpo więc będziemy blisko siebie testować. Tak sobie myślę, że będzie mi Ciebie brakować na forum 😭 Pamiętam jak dwa razy z rzędu prowadziłaś wątek i dzięki Tobie polubiłam się z tym forum.
Trzymam mocno kciuki żeby Wam się udało w tym cyklu! Widzę, że mocno odpuściłaś. Pamiętam, że wszystkie wyniki i Twoje i męża były w normie więc wysyłam dużo mocy żeby ten 12cs ponownie okazał się szczęśliwy!
Dzięki kochana ❤️ ja też na pewno nie ucieknę tak od razu z forum, zostanę kibicować bo się też do Was mocno przywiązałam więc nie chce tak się odcinać od razu chce zobaczyć jak Wam wszystkim się udaje 🥹🤞albo będzie drugą wersja i przejdę na fioletową stronę i będę wracać z wiruskami 🤭 opcje są dwie, na obie jestem gotowa i każda wezmę na klatę i udźwignę😁
Za Ciebie bardzo trzymam kciuki, już jesteś w połowie oczekiwania prawie więc szybko zleci i oby tu zaraz były dwie krechy na teście ❤️Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 09:10
White1, Siasi, almost.there lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Mój też mnie tak nakręca, @beautifullady, i widzę, że coraz gorzej to na mnie działa… 🥹🥹🥹
Dziewczyny, które teraz owulujecie – trzymam za Was kciuki! Niech z tego będą piękne dzieciątka! 😍👶🏻
Przytulam mocno za biele! ❤️
@Mstka, też mam bóle w okolicy kości ogonowej i to moja zmora… 🫠 Pojawiają się nie tylko w okolicach miesiączki i szczerze mówiąc, nadal nie znam ich przyczyny. Trochę rozmawiałam o tym z fizjoterapeutą i okazuje się, że powodów może być kilka. Jeden szczególnie zwrócił moją uwagę – napięte mięśnie dna miednicy mogą dawać taki ból! 😱
Polecam Ci wizytę u fizjoterapeuty uroginekologicznego. Jeśli to kwestia napięcia, pomoże Ci je rozluźnić i pokaże odpowiednie ćwiczenia. Słyszałam, że bóle w tej okolicy mogą być związane z endometriozą, więc warto sprawdzić oba tropy. Jeśli to napięcie mięśni, fizjoterapeuta pomoże je rozluźnić, a jeśli coś więcej – dobrze to skonsultować. Pierwsza opcja na pewno będzie tańsza i szybsza do zweryfikowania. 😃Darrika, Mstka, beautifullady lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
Jak nikt się nie zgłosi na prowadzącą to ja mogę 🤗 ale może będzie ktoś inny chętny? Mogę być rezerwową 😋
Zosia667, ater, Darrika, grazka0022, almost.there, Finch11, Chochlik12, Ann35, snieżka, ellevv, Kaliope, karczoch321, emciak, Mstka, Yoanne, beautifullady, Siasi, AnitaK, Marzycielka94, Iskiereczka00, Olisska, Monini15, Nana11, izzou97, Pustynia, Pryncypałek, Loraa, Meggi_**, cysterka95, Claudii, eM 🌺, Saule, Pdes, Czajnik, kasialinkaa, DreamBee, Justa28, S_va_88, Lisik, dailydamn, AnMiPe lubią tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc -
White1 super 😍💖14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
White1 wrote:Jak nikt się nie zgłosi na prowadzącą to ja mogę 🤗 ale może będzie ktoś inny chętny? Mogę być rezerwową 😋
Jestem za ! 😝Chochlik12 lubi tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
karczoch321 wrote:White1 na prowadzącą!
A było już głosowanie na nowy tytuł czy ominęłam?
Strasznie mi miło za wasz odzewWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 10:41
Siasi, grazka0022, ater, almost.there, Chochlik12 lubią tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
⏳️03 Lametta + 18.03 wizyta 13dc -
Hej dziewczyny
ja dzień rozpoczęłam do zgagi (choć może to po kieliszku czerwonego wina na dobre zagnieżdżenie) i megaaaa mdłościami
Ostatnio jak byłam w listopadzie w ciąży to też to był mój pierwszy objaw i następnego dnia wyszły dwie kreski
Mam nadzieję, że to to
Maniaaa. jak dobrze Cię widzieć, co tam u Ciebie słychać?Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 12:02
ater, Darrika, Siasi, Meggi_**, almost.there, Pdes, Maniaaa. lubią tę wiadomość
Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Super, cieszymy sie, ze mamy prowadzącą, mam nadzieje, ze marzec będzie równie udany jak luty i posypią się szczęśliwe dwie kreseczki 🥳🥳🥳
Ja wam powiem, że w tym cyklu powiedziałam mojemu mężowi, że musi mi zaufać i się do mnie dostosować, nie dopytywać o samopoczucie, objawy etc, czy testy owulacyjne są pozytywne i np kiedy działamy, bo on zaczął się tak mocno stresować, że odbijało się to na serduszkowaniu…
W tym cyklu nie powiedziałam mu absolutnie nic i uwierzcie mi - na mnie też to lepiej podziałało, jestem panią sytuacji 😅 jesli się u was nie uda (czego wam oczywiście nie życzę) to spróbujcie raz tak kiedyś, zobaczycie czy się lepiej dzięki temu poczujecie, a może będzie wam obojgu łatwiej:)Marcia03, Chochlik12 lubią tę wiadomość
Starania od 09/24
8 cs ✨
12.24 cb
👩 31
USG, cytologia, potwierdzona owulacja ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH z 1,78 (Euthyrox 25 mcg + jod) - wynik 1,42 (08.03.2025)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Julcia jak u Ciebie?
Ściskam dziewczyny za biele i małpy i wszystkie smutki i trudne chwile 🥺❤️🩹Mstka lubi tę wiadomość
-
Zosia667 wrote:Kochana, jeśli mi go kupisz to Ci w dzieciach wynagrodzę 😁🤞🏃🏻♀️ 35
TSH, FT4, ATG, ATPO, prolaktyna 🆗
Krzywa cukrowa 🆗
Homocysteina - 6,86, B12 - 472, kwas foliowy - 16,41
AMH - 1,24 (06.2024) -> 1,72 (12.2024)
Sono HSG 🆗
Cykle regularne 26-28 dni
Cytologia 01.2025 - NILM 🆗 USG piersi 11.2024 🆗
Badania w 9 d.p.o. (10.2024) Estradiol - 255, progesteron - 28,02
Badania w 3 d.c. (10.2024) FSH - 6,65, LH - 5, Estradiol - 59,30
Wymazy MUCHa & biocenoza & wirusy 🆗
💊 Euthyrox 25, Pregna Start, Omega 3, Q10, olej z wiesiołka, NAC, magnez, selen, wit. C, l-arginina, l-karnityna, wit. E+A, zioła Ojca Sroki, reswetratol, niepokalanek mnisi
🏋🏼 36
Badanie rozszerzone nasienia 🆗 fragmentacja DNA plemników 🆗test MAR 🆗 HBA 92%
01.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
02.2025 - IUI (cykl naturalny)❌
03.2025 ➡️ 15 cs IUI (Lametta, 2 pęcherzyki)✊🏼
-
Mnie też strasznie bolą plecy w odcinku lędźwiowym w okolicach okresu. Jak zaczynają mnie plecy boleć to już wiem że 🐒 przyjdzie. I nie mam zdiagnozowanej endometriozy. 18 marca idę do ginekologa już tak pod kątem starań. 28.02-01.03 okaże czy nie pójdę już w ciąży 😂 pewnie wątpię ale jakoś się łudzę nadal😅 u mnie 4 dni do testowania. Senność jest i to mega, kłucie jajników na przemian nadal (to nic nie znaczy wcześniej też tak było 🙃) a poza tym nic. Piersi nie bolą w ogóle.
Żadnych przeczuć 🙃
💃🏻31
🤵♂️33
4cs - na luzie, spontanicznie
2cs - testy owulacyjne, suplementy
„Moje nadzieje nie zawsze się spełniają, ale zawsze mam nadzieję" 🤍 -
Marzycielka94 wrote:Super, cieszymy sie, ze mamy prowadzącą, mam nadzieje, ze marzec będzie równie udany jak luty i posypią się szczęśliwe dwie kreseczki 🥳🥳🥳
Ja wam powiem, że w tym cyklu powiedziałam mojemu mężowi, że musi mi zaufać i się do mnie dostosować, nie dopytywać o samopoczucie, objawy etc, czy testy owulacyjne są pozytywne i np kiedy działamy, bo on zaczął się tak mocno stresować, że odbijało się to na serduszkowaniu…
W tym cyklu nie powiedziałam mu absolutnie nic i uwierzcie mi - na mnie też to lepiej podziałało, jestem panią sytuacji 😅 jesli się u was nie uda (czego wam oczywiście nie życzę) to spróbujcie raz tak kiedyś, zobaczycie czy się lepiej dzięki temu poczujecie, a może będzie wam obojgu łatwiej:)
U nas to chyba odwrotnie, jakbym nie powiedziała mojemu że te dni się zbliżają albo że już są to by do serduszkowania nie doszło 😅PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀