Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Siasi wrote:Dziewczyny ja polecam robić testy owu wieczorem.
Ja zazwyczaj piję ostatni raz ok 18, testuję o 20. Jak zbliża się pik to wtedy robię też rano z drugiego-trzeciego moczu lub w południe.
Staram się żeby wieczorne były robione o podobnej porze.
Pierwsze miesiące było ciężko, teraz po pół roku już dużo łatwiej. Nie zużywam ich już tak dużo około 5. W tym cyklu miałam jasną kreskę ale czułam że owu będzie szybciej. W 14dc zrobiłam akurat popo i wieczorem i był piękny pik. Na drugi dzień wieczorem LH już spadkowe. Mi pomagają bo nie mam jakiś super objawów owulki oprócz śluzu, a temp nie mierzę.
W zeszłym cyklu 7dni po Piku oznaczyłam proga i był prawie 14 wiec myślę że dobrze uchwycamy owulke. Dzieci z tego nie ma ale dajcie jeszcze chwilę 😂
Ja też właśnie ostatnie picie/siusiu o 19 i o 21 staram się robić teścika. Wczoraj nie wyszło ale miałam wychodne 💃 zakończone dobrym jedzonkiem o 3 w nocy i ❤️🔥❤️🔥 hahah
Ja zaczęłam robić właśnie wcześniej aby zobaczyć w które dni celować przy następnym razie. Pewnie następny cykl zakończy też się w 5 testach czy coś. A w tym cyklu nawet nie mogę wyczuć... jajnik prawie od @ kuję a kilka dni temu miałam przez chwilę śluz podobny do płodnego 🫠Siasi, ater lubią tę wiadomość
PCOS cykle między 31 a 65 dni, hiperinsulinizm?, nadwaga, depresja, pod kontrolą onkologa
🔹️ cel na 2025 - schudnąć 7.5kg 💪🏻
🔹️badanie nasienia (ruchliwość): A - 49 %, B - 11 %, C - 8 %, D- 32 %, A+B - 60 %, A+B+C - 68 %
🔹️wizyta w klinice - przyjęci ✅️
🔹️krew, badanie przesiewowe, USG pod koniec marca
🔹️zalecenie dla M.: rzucenie papierosów, minimalnie 3 miesiące, po 3 miesiącach plan działań
🔹️ starania od 02.2024
🔸️ 3 lata na AH
🔸️ 07.2020 👨👩👦💙
🔸️ 29.11.2019 - serducho ❤️
🔸️ 20.11.2019 - widać kropkę 🥰
🔸️ 13.11.2019 - beta HCG 228
🔸️ 13.11.2019 - dwie kreski ⏸️
🔸️ 04.2018 - nowotwór 🦀 -
Dziewczyny wpadłam zerknąć na 1szą stronkę aby porównać efekty z poprzednim cyklem i WOW. Grudzień miał być magiczny ale lipa, styczeń w kratkę ale luty to fontanna dwóch kresek! Gratulacje!!! 🎈
Darrika, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
-
Siasi wrote:Ps. U mnie najlepiej sprawdza się domowe laboratorium.
Horien to dla mnie porażka, raz przegapiłam przez niego owu, a facelle pokazuje mi pik przez 3 dni czasami. Wydaje mi się że wyłapuje niski poziom LH i mocno sie wybarwia wiec może wprowadzać w błąd. DL najlepiej mi się sprawdza, nie ma tych głupich ramek jak w przypadku facelle. I według mnie konkretnie pokazuje mi pik. Każdy lubi oczywiście coś innegoStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀 -
Dziewczyny, u mnie okres już rozkręcony na maksa. Może następnym razem się uda...
Trzymam kciuki za pozostałe testujące ❤️❤️21.05.2021❤️ 👧🏼 L.
👸🏻34 l. 🧔🏻34 l.
🐣 2 cs
4.12.2024 - wyjęta Mirena, starania o drugiego 🐥 - start.
6.12.2024 - ponad tygodniowy krwotok, wizyta na pogotowiu i nagła konieczność przerwania starań.
Połowa stycznia 2025 - zielone światło 💚 dla starań 🤞🏻 -
Melduje biel 🫡😒
Szok, kto by się spodziewał.
Do tego powiedzcie mi proszę, dziś 11 dpo ( teoretycznie), i ostatni dzień dupka. Ale teraz podbierając zauważam krew powoli, byli @ idzie. Czy jest sens go brać dziś ? Już chyba można odstawić ? Zażywałam go do wczoraj 9 dni2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
11.03 konsultacja inny gin
12.03 wizyta u gina prowadzącego
➡️Nowe suple (Inozytol + nac)
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
Duphaston 2x1 -
Vergeet wrote:Też myślałam, że po cb nie będzie owulki, cykl się rozjedzie a jednak przyszła. Dzisiaj jestem 2DPO. Oczywiście czy była to dowiem się 7dpo na badaniu proga ale pik wyłapany więc duże szanse że była.
U mnie prawdopodobnie owulacja dziś lub jutro, gdzieś tam krążę w okolicy piku chybaw tym cyklu też po raz pierwszy mam szalone ilości śluzu, ciekawe czy to hormony się zboostowały czy suple zrobiły robotę 😳
Za to kłuje mnie częściej w okolicy lewego jajnika, mimo, że owulka ma być w prawego. To normalne? Wg czatu tak, ale jakie są Wasze doświadczenia?
Vergeet, ale ogólnie cieszę się, że organizmy tak szybko wróciły do siebie 🤩
W ogóle to dobrego tygodnia! Mam nadzieję że prognozy się sprawdzają i zostaną już z nami te prawie wiosenne temperatury na plusie 🫣Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 06:29
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
karczoch321 wrote:U mnie prawdopodobnie owulacja dziś lub jutro, gdzieś tam krążę w okolicy piku chyba
w tym cyklu też po raz pierwszy mam szalone ilości śluzu, ciekawe czy to hormony się zboostowały czy suple zrobiły robotę 😳
Za to kłuje mnie częściej w okolicy lewego jajnika, mimo, że owulka ma być w prawego. To normalne? Wg czatu tak, ale jakie są Wasze doświadczenia?
Vergeet, ale ogólnie cieszę się, że organizmy tak szybko wróciły do siebie 🤩
W ogóle to dobrego tygodnia! Mam nadzieję że prognozy się sprawdzają i zostaną już z nami te prawie wiosenne temperatury na plusie 🫣
Hej, mnie zawsze kłuje tylko lewy jajnik, nie wiem w ogóle o co chodzi. W tym cyklu miałam potwierdzoną owulke z prawego, a i tak czuje lewy. Może kwestia jego ułożenia albo coś?💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Marzycielka94 wrote:Ja taką kreskę jak Ty dzisiaj o tej 20:26 miałam w sobotę rano, a wieczorem była już tak wyraźna, że nie miałam żadnych wątpliwości, że to to. Sprawdz jutro, byle nie z porannego moczu, pamiętaj!! 😚
Ps jak udało Ci się wstawić tu zdjęcie? Pytam z ciekawości, bo nie ogarniam takich rzeczy i widzę, że często dziewczyny wrzucają linki do zdjęć
Hej 🙂
Wstawiam zdjęcie wg instrukcji na pierwszej stronie.
Będę dziś testować dalej o 12 i 20.
Mam też dziś USG więc myślę że dziś będę wiedziała na jakim etapie jestem z tą owulacją.
Temperatura póki co też stabilnie.
Obserwuję się dalej 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 07:23
AnitaK, Marzycielka94 lubią tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Naturell Folian, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Omega3, Magnez, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
6cs
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
Testowanie odwołane - plamienie już wjechało 😞 czekam na 🐒
👸🩺03/25 wyniki cytologii ✓wirusy
👸🩺03/25 Gin
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺 -
ellevv wrote:
Ja też pierwszy raz robię te testy owu.
Staram się robić zdjęcia w tym samym miejscu z tym samym oświetleniem.👸33 🧔 33
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
6cs
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳ 👸progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
👸🩺03/25 Gin
🧔🩺 -
ellevv wrote:To znaczy? Jak w normalnym cyklu?
W moim przypadku też nie mają sensu > PCOS 😒 ale człowiek to już chyba musi wszystko wypróbować. Więc tak o to jestem w miejscu gdzie jestem, robie owulaki, kreska nie ciemnieje, mam już ich dość 🤣 ale według apki to w wtorek dopiero powinnam mieć owu więc zobaczymy co teściki powiedzą
I u mnie wtorek pokazuje jako owulację 😊👸33 🧔 33
6cs
C.d.n.
👸🩺03/25 Gin
🧔🩺 -
Pustynia wrote:Hej, mnie zawsze kłuje tylko lewy jajnik, nie wiem w ogóle o co chodzi. W tym cyklu miałam potwierdzoną owulke z prawego, a i tak czuje lewy. Może kwestia jego ułożenia albo coś?
Hej dziewczyny, u mnie to samo, w ubiegłym cyklu lewy, i obecnie też lewy lekkie kłucie jakby.👸33 🧔 33
6cs
C.d.n.
👸🩺03/25 Gin
🧔🩺 -
Hej dziewczyny, witam się po weekendzie.
Mam dzisiaj wizytę na monitoring i juz od wczoraj sie mocno stresuje.
Mam nadzieję, że nie zabije we mnie wiary w połowie cyklu...AnitaK, Monini15, Darrika lubią tę wiadomość
Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
grazka0022 wrote:Hej dziewczyny, witam się po weekendzie.
Mam nadzieję, że nie zabije we mnie wiary w połowie cyklu...
Napisałam dzisiaj do lekarki z prośbą o zapisanie na drożność 🫠Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego, 07:52
grazka0022, Darrika lubią tę wiadomość
Starania od 04/24, od 11/24 z pomocą medyczną 💉
13 cs ✨
❌ niedrożny kanał szyjki macicy
04/25 badanie drożności jajowodów z poszerzeniem kanału szyjki macicy, histeroskopia -
grazka0022 wrote:Hej dziewczyny, witam się po weekendzie.
Mam nadzieję, że nie zabije we mnie wiary w połowie cyklu...
Trzymam kciuki, żebyś po wizycie wyszła z ulgą 🫶🏻 o której wizyta?grazka0022 lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
02/25 💔
nasz 5 cs i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
ater wrote:Trzymam kciuki, żebyś po wizycie wyszła z ulgą 🫶🏻 o której wizyta?
Własnie pozno, bo dopiero o 19Start starania: Marzec 2024
12 cs
9 cykli naturalnych ❌
2 cykle stymulowane Clo + duphaston ❌
👩25 lat
👨26 lat
🐶4 lata
✨Euthyrox 25 + Glucophage
PCOS, długie cykle (ok.30-33 dni)
13.02 - 🩸 Stymulacja Aromkiem🍀
?? - 🥚
?? - testowanie
🔜
24.02 - monitoring - brak pęcherzyka
27.02 - monitoring
"Jeśli przechodzisz przez piekło, nie zatrzymuj się" -
Liliuszka_2024 wrote:Widzę że jedziemy na tym samym wózku test owu pozytywny rano działaliśmy bo mój stwierdził ,że przejmuje kontrolę 😂 ale nie nakręcam się.. dziś też mi powiedział że kobiety się nakręcają i nie potrzebnie bo za dużo analizujemy i później problemy ...bo się nie udaje. Więc mam cichą nadzieję,że armia się dobije😉🫣
To mój mąż jakiś odmieniec 😂 nawet jakbym bardzo chciała się nie nakręcać to on mnie nakręca. Zawsze pyta kiedy owulacja, ustalamy "plan działania", a po owulacji pyta czy mam jakieś objawy, czy mnie nie boli brzuch, kiedy będę robić test itdCzajnik, Chochlik12, MoniaB, Liliuszka_2024 lubią tę wiadomość
👱♀️ 27 👨💼29 🐰🐰
12.2022 - rozpoczęcie starań
02.2024 - niepłodność, pierwsza wizyta u specjalisty
02.2024 - 08.2024 - szukanie przyczyn niepłodności, Hashimoto, dieta, HSG - jajowody drożne
09.2024 - laparoskopia - wycięcie ognisk endometriozy głęboko naciekającej
02.01.2025 - lipiodol
01.2025 - ⏸️ 💔😥 30cs
Aktualnie 32cs
-
Siilike wrote:Dziewczyny, u mnie okres już rozkręcony na maksa. Może następnym razem się uda...
Trzymam kciuki za pozostałe testujące ❤️Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
Pustynia wrote:Hej, mnie zawsze kłuje tylko lewy jajnik, nie wiem w ogóle o co chodzi. W tym cyklu miałam potwierdzoną owulke z prawego, a i tak czuje lewy. Może kwestia jego ułożenia albo coś?Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
onalola wrote:Melduje biel 🫡😒
Szok, kto by się spodziewał.
Do tego powiedzcie mi proszę, dziś 11 dpo ( teoretycznie), i ostatni dzień dupka. Ale teraz podbierając zauważam krew powoli, byli @ idzie. Czy jest sens go brać dziś ? Już chyba można odstawić ? Zażywałam go do wczoraj 9 dniStyczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
2018 👶
2019 👶
Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
AnitaK wrote:Póki nie ma okresu nadzieja jest 🍀 mi w poprzedniej ciąży lekka druga kreska wyszła dopiero 13dpo 🙂
Ta krew mnie dość zmyliła. I szczerze nie wiem co robić, bo na razie jakby jej więcej nie widać ( ale tak, to była żywa krew. Dodam że prog w 7 czy 8 dniu był zawrotne 2.56). I nie wiem, brać tego proga dziś , odpuścić ? 🤡2 cs 11/24 cb 💔
03.2025 5cs 🙌
02.2025 czy owu w ogóle była ? 🤷
11.03 konsultacja inny gin
12.03 wizyta u gina prowadzącego
➡️Nowe suple (Inozytol + nac)
Pregna start , pregna DHA, Wit D 2000j, Magne b6 forte , inozytol needed , NAC
Duphaston 2x1