Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Julciaa14 wrote:Moim zdaniem jeszcze nie ma. Ale ja bym chyba robiła 2 razy dziennie. U mnie rano była jaśniejsza kreska, popołudniu złapałam pik a wieczorem już nie było także to z godziny na godzinę się zmienia. Ale nie jestem ekspertem w tych testach. W sumie zaczęłam dopiero pierwszy cykl tak śledzić.
Ja też pierwszy raz w tym cyklu 😉
Nie ma to wiem, tylko tak się zastanawiam z tego miejsca kiedy może piknąć, nie mam doświadczenia stąd moje pytanie👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
👸 progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
⏸️13.03 Testowanie
👸🩺03/25 wyniki cytologii
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺
👩❤️👨🤰2025
W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉 -
Hej dziewczyny ! Ja już po urlopie. Wymęczona- średnio 20km dziennie w nogach-ale szczęśliwa na maksa. Dania mglista, wilgotna ale przepiękna. Klimat jak z The Vikings. Przywiozłam lekkie przeziębienie ale tak bardzo wszystko odpuściłam, że aż jestem w szoku. Przez moment zapomniałam, że przecież staram się i dziecko i muszę monitorować wszystkie objawy 😂 Postanowiłam, że do końca tego cyklu odpuszczam mierzenie temperatury. Czekam na @ a jak się spóźni to zatestuję. Dziś jest chyba 10/11 dpo.
Ja was się starałam podczytywać wieczorami. Przede wszystkim gratuluje tego wysypu kreseczek! Cudowne wieści. Piękny nam się zrobił ten miesiąc miłości.
Przytulam za wszystkie oszukańce i niewypłukane zastrzyki. 🫂🫂
@Lavenda @Nana11 trzymam za was kciuki, żeby tym razem wszystko się ułożyło i żebyście nie musiały przeżywać złych chwil. Stick baby stick!
@Chochliczku gratuluję nowej pracy! Przykro mi, że beta okazała się negatywna ale dalej walcz o swoje a może nowa praca Cię na tyle pochłonie, że bobo przydarzy się po drodze i to będzie super.Agni97, Lavenda, Siasi, Pustynia, Pdes, ater, Darrika, Lisik, Nana11, izzou97, Chochlik12, snieżka, Deyansu, emciak, Kaliope, Mstka lubią tę wiadomość
👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
2025 jest nasz ✨
🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
🔜 17.03 gin USG, co dalej? -
Cześć 🙂
Co tu się wydarzyło przez ostatnie kilka dni to nie mam pytań 🤪
GRATULACJE ZAKRESKOWANYM PODWÓJNIE🥳 nie wymienię każdej z Was bo nie jestem w stanie odświeżyć tyle stron ale bardzo się cieszę Waszym szczęściem. Za testujące i wyczekujące owulacji trzymam kciuki🤞tulę za 🐒 i przykre doświadczenia🫂
Ja rzuciłam się w wir pracy i trochę oczyściłam głowę jednocześnie złapał mnie jakiś lekki dół i uczucie, że coś jest nie tak znowu i nic z kolejnego już 12 cyklu nie będzie. Ale próbuję zebrać dupsko i pchnąć jeszcze trochę pozytywnego myślenia i działania.
Dzisiaj przyszła wyczekiwana @ po 32 dniach cyklu. Zaczynam w 3 dniu stymulacje Aromkiem, USG mam 6 marca. Zobaczymy🤞
👩🏻34 👨🏼🦱41 🐱
starania od kwietnia 2024 r.
10.2024 biochem 💔
Tarczyca 👍🏼
HSG 👍🏼
AMH: 3,38
badanie nasienia: 👍🏼
❌ostatnie cykle bezowulacyjne
1 cykl stymulowany Aromkiem
USG 6 marca -
Zosia667 wrote:Co 6h robisz?
O Panie a ja tylko 2 razy dziennie ok 12 i 20
Wczoraj był pęcherzyk 17mm,
Apka pokazuje owulację dzisiaj,
Gin przewidział na jutro,
Zrobię jutro koło 12 ten ostatni test jaki mi został.
Jak będzie powyżej 1 to kończę zabawę 😁? czy kupić i testować dalej?
No jak już mi zaczyna mocniej wybarwiać to mi się mózg wyłącza i testuję (za) często 🤣 ja bym pewnie dokupiła żeby wyłapać pik i chociaż jeden spadający 😅Marzycielka94 lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Dziewczyny głupie pytanie.
W poprzednim cyklu oznaczałam proga i estradiol 7dpo.
Był całkiem ok, prog w okolicy 14, estradiol 135. Bez stymulacji, bez dodatkowego proga.
Jutro będę 7dpo i mam możliwość przed pracą oznaczyć. Tylko nie wiem czy jest sens, bo w sumie nic w tym cyklu nie zmienialiśmy i jakoś nie nastawiam się, że się uda. Chyba już mi odeszły te emocje i ekscytacje z pierwszych cykli starań, że to na pewno ten cykl 🤡
Szkoda mi trochę kasy bo wychodzi ok 100zl ale słyszałam że warto oznaczyć 2-3 cykle proga 7dpo.
Dajcie znać co byście zrobiły. Nie jest to majątek, ale zawsze można kupić coś fajnego za tą stówę, bo i tak poszło mi w tym miesiącu ok 1000zl na badania i wizytę a my wciąż w tym samym miejscu 😂 #staraczkowybrainkarczoch321 lubi tę wiadomość
🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
⏸️x0
✅ szczęśliwa żona
✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń" -
Ellevv - według mnie nie. Jak na ten dzień cyklu, to beta jest za niska. Gdyby oscylowała w granicach 10-15 to bym się zastanawiała. Ale tak niska nie kwalifikuje się w ogóle jako ciąża. To 29 dzień cyklu, gdyby coś się miało dziać, to już by się raczej zadziało i ta beta byłaby chociaż w tym „ciążowym” zakresie powyżej 5. Także myślę, że to, co wykazało badanie to na 99% końcówka leku.
Agni - myślę, że gdyby coś tam wystartowało, to raczej byłoby już na innym poziomie. Ale to nic! Teraz czekam na Twoją betę, oczywiście pozytywną, innej opcji nie rozpatruję! 😂
Assialbnn - powtórzę pewnie, ale już sam test i kupię raczej inny, może uda mi się dorwać facelle. One mnie poprzednio nie oszukały. Na betę myślę, że szkoda kasyA test to bardziej formalność przed wypiciem drinka w basenie 🧘🏼♀️
Mam teraz dylemat, czy odstawić juz proga. Wtedy może ta @ przyszłaby szybciej i tylko zahaczyła o mój wyjazd? A z drugiej strony przez to że beta jest delikatnie podwyższona, to czy to nie opóźni @ i wyjdzie na to samo/gorzej? Ech, chyba odstawię 😂 Cycki mnie tak bolą po tym duphastonie, że już mam dość tego 😂assialbnn, ellevv lubią tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji -
Siasi wrote:Dziewczyny głupie pytanie.
W poprzednim cyklu oznaczałam proga i estradiol 7dpo.
Był całkiem ok, prog w okolicy 14, estradiol 135. Bez stymulacji, bez dodatkowego proga.
Jutro będę 7dpo i mam możliwość przed pracą oznaczyć. Tylko nie wiem czy jest sens, bo w sumie nic w tym cyklu nie zmienialiśmy i jakoś nie nastawiam się, że się uda. Chyba już mi odeszły te emocje i ekscytacje z pierwszych cykli starań, że to na pewno ten cykl 🤡
Szkoda mi trochę kasy bo wychodzi ok 100zl ale słyszałam że warto oznaczyć 2-3 cykle proga 7dpo.
Dajcie znać co byście zrobiły. Nie jest to majątek, ale zawsze można kupić coś fajnego za tą stówę, bo i tak poszło mi w tym miesiącu ok 1000zl na badania i wizytę a my wciąż w tym samym miejscu 😂 #staraczkowybrainSiasi lubi tę wiadomość
Starania od 09/24
7 cs ✨
12.24 cb
👩 31
USG, cytologia ✓
guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji
👨 36
Badania nasienia przed nami
+ selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy -
Dziewczyny z dwiema kreskami! Gratulacje! Powiedzcie proszę jakie macie objawy albo czy macie jakieś w ogóle, też chcemy takich u siebie poszukać, dajcie jakiś promyk nadziei 😁
Zosia667, Agni97 lubią tę wiadomość
Starania od 11.2022
Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni
01.2025 - długi cykl (44 dni)
11.2024 Morfologia: ferrytyna 16, przy wadze 60kg-> suplementacja
09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
->Tarivid, Metronidazol 10 dni
08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
05.2024 - zwiekszenie dawki, wyniki TSH i reszty hormonow dobre
09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5, rozpoczecie przyjmowania Euthyrox 37.5
On: 31 lat
2% plemników o prawidłowej budowie
26% plemników o ruchu postępowym -
Czajnik wrote:Dziewczyny z dwiema kreskami! Gratulacje! Powiedzcie proszę jakie macie objawy albo czy macie jakieś w ogóle, też chcemy takich u siebie poszukać, dajcie jakiś promyk nadziei 😁
Czajniczku lubię Twój tok myślenia 😁Czajnik lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
👸 progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
C.d.n.
⏸️13.03 Testowanie
👸🩺03/25 wyniki cytologii
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺
👩❤️👨🤰2025
W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉 -
ater wrote:Dziewczyny, które miały biochemiczną, jak wyglądał Wasz cykl po poronieniu? Normalnie czy jakieś odchyły?
U mnie normalnie, 5 dni po terminie małpy przyszedł "okres" mocniejszy, bardziej bolesny, że skrzepami, ale później cykl dalej był normalnie, małpa się skoczyła, później owualcjs i stary tryb bez zmian w długości cyklu itd33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Darrika, Yoanne, MonikaMonia, assialbnn, Dżozu, Loraa, ellevv, Belia, Powder, Iskiereczka00, Pacynka, White1, Lisik, kasialinkaa, Pustynia, Justa28, Monini15, DreamBee, Ritkaa, Saule, Nana11, PaulinaNnn, Marzycielka94, Czajnik, sandrac_94, cysterka95, S_va_88, dailydamn, AnitaK, Mardotka, angieDream, almost.there, MoniaB, izzou97, eM 🌺, Sreberko, Olisska, Chochlik12, beautifullady, Marcia03, Meggi_**, snieżka, Deyansu, emciak, Pdes, Kaliope, Mstka lubią tę wiadomość
👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml
prog 23,40 ng/ml
18.03. 🩺 pierwsze USG
nadal kp 🤱🏻 -
<33333 gratulacje!
Brak mi słów na ten dzisiejszy dzień!))
Cieszę się Waszym szczęściem
Ale też pamiętam o dzisiejszych niepowodzeniach i bardzo mi przykro z ich powodu, trzymajcie się Dziewczyny.Agni97 lubi tę wiadomość
34 i 41
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
+
pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 -
Agni gratulacje ♥️
Powiem Wam,że mam jakiś spadek formy. Zaczął mi dokuczać pobolewanie podbrzusza jak na okres ..a przecież dopiero co w weekend była owulka.. jakaś masakra ...wróciłam z roboty tak wypluta, do tego znów nam godziny tną więc albo zajście w ciąży szybkie (jeszcze żeby można było na pstryk) i ucieczka na zwolnienie albo,zmiana pracy .. tylko tu znów mam umowę na stałe. Boże nie myślałam,że przyjdzie mi się martwić jeszcze robota. 🫣Agni97 lubi tę wiadomość
-
Warto było czekać 😍 przypomnij mi jaki był ten prog 7dpo? 🤣 ciekawe czy pomogło to, że nie oczekiwałaś za wiele od tego cyklu 😋
Agni97 lubi tę wiadomość
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
❌️02 Lametta + Zivafert
🩸06.03 🔜 Lametta -
Noooooooo! I to rozumiem!
Pięknie zakończenie dnia! Cieszę się przeogrooomnie! 🩷🩷🩷
Agni97 lubi tę wiadomość
💃 '95 🕺'91
starania z pomocą medyczną od 05.2024
Ona:
PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
podejrzenie IO ❌
histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
jajowody drożne ✅
MUCHa - czysto ✅
stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)
On:
obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
morfologia 2% ❌
DFI: 40% ❌😢
hormony w normie ✅
posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅
➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji