X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
Odpowiedz

Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻

Oceń ten wątek:
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julciaa14 wrote:
    Moim zdaniem jeszcze nie ma. Ale ja bym chyba robiła 2 razy dziennie. U mnie rano była jaśniejsza kreska, popołudniu złapałam pik a wieczorem już nie było także to z godziny na godzinę się zmienia. Ale nie jestem ekspertem w tych testach. W sumie zaczęłam dopiero pierwszy cykl tak śledzić.

Ja też pierwszy raz w tym cyklu 😉
    Nie ma to wiem, tylko tak się zastanawiam z tego miejsca kiedy może piknąć, nie mam doświadczenia stąd moje pytanie

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
    👸 progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
    C.d.n.
    ⏸️ :D 13.03 Testowanie
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
    W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
    Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉
  • Claudii Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wszystkim gratulacje! Szaleństwo dziś! A testującym jeszcze przez te 3 dni - nie zwalniajcie tempa ✊

Można mi wpisać @ 🤪 Czekamy na marzec 😅

Agni97 lubi tę wiadomość

👩‍❤️‍👨 29&30 + 🐶🐱

3cs 🌷

🩸26.02

04ff3239f65bceefb92beb2808ed357a.png
  • Belia Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ! Ja już po urlopie. Wymęczona- średnio 20km dziennie w nogach-ale szczęśliwa na maksa. Dania mglista, wilgotna ale przepiękna. Klimat jak z The Vikings. Przywiozłam lekkie przeziębienie ale tak bardzo wszystko odpuściłam, że aż jestem w szoku. Przez moment zapomniałam, że przecież staram się i dziecko i muszę monitorować wszystkie objawy 😂 Postanowiłam, że do końca tego cyklu odpuszczam mierzenie temperatury. Czekam na @ a jak się spóźni to zatestuję. Dziś jest chyba 10/11 dpo.
    Ja was się starałam podczytywać wieczorami. Przede wszystkim gratuluje tego wysypu kreseczek! Cudowne wieści. Piękny nam się zrobił ten miesiąc miłości.
    Przytulam za wszystkie oszukańce i niewypłukane zastrzyki. 🫂🫂
    @Lavenda @Nana11 trzymam za was kciuki, żeby tym razem wszystko się ułożyło i żebyście nie musiały przeżywać złych chwil. Stick baby stick!
    @Chochliczku gratuluję nowej pracy! Przykro mi, że beta okazała się negatywna ale dalej walcz o swoje a może nowa praca Cię na tyle pochłonie, że bobo przydarzy się po drodze i to będzie super.

Agni97, Lavenda, Siasi, Pustynia, Pdes, ater, Darrika, Lisik, Nana11, izzou97, Chochlik12, snieżka, Deyansu, emciak, Kaliope, Mstka lubią tę wiadomość

👩🏼&👨🏽 30 &🐶 2
    10cs o pierwsze 👶🏼 🤞🏼acard 75 💊
    2024 ciąża biochemiczna x2 💔💔
    2025 jest nasz ✨
    🧬mutacja MTHFR a1298c hetero
    🔜 17.03 gin USG, co dalej?
  • Nayeli Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć 🙂
    Co tu się wydarzyło przez ostatnie kilka dni to nie mam pytań 🤪
    GRATULACJE ZAKRESKOWANYM PODWÓJNIE🥳 nie wymienię każdej z Was bo nie jestem w stanie odświeżyć tyle stron ale bardzo się cieszę Waszym szczęściem. Za testujące i wyczekujące owulacji trzymam kciuki🤞tulę za 🐒 i przykre doświadczenia🫂

Ja rzuciłam się w wir pracy i trochę oczyściłam głowę jednocześnie złapał mnie jakiś lekki dół i uczucie, że coś jest nie tak znowu i nic z kolejnego już 12 cyklu nie będzie. Ale próbuję zebrać dupsko i pchnąć jeszcze trochę pozytywnego myślenia i działania.
    Dzisiaj przyszła wyczekiwana @ po 32 dniach cyklu. Zaczynam w 3 dniu stymulacje Aromkiem, USG mam 6 marca. Zobaczymy🤞

👩🏻34 👨🏼‍🦱41 🐱

starania od kwietnia 2024 r.

10.2024 biochem 💔

Tarczyca 👍🏼
    HSG 👍🏼
    AMH: 3,38
    badanie nasienia: 👍🏼

❌ostatnie cykle bezowulacyjne
    1 cykl stymulowany Aromkiem
    USG 6 marca
  • karczoch321 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia667 wrote:
    Co 6h robisz?
    O Panie a ja tylko 2 razy dziennie ok 12 i 20
    Wczoraj był pęcherzyk 17mm,
    Apka pokazuje owulację dzisiaj,
    Gin przewidział na jutro,

Zrobię jutro koło 12 ten ostatni test jaki mi został.
    Jak będzie powyżej 1 to kończę zabawę 😁? czy kupić i testować dalej?

No jak już mi zaczyna mocniej wybarwiać to mi się mózg wyłącza i testuję (za) często 🤣 ja bym pewnie dokupiła żeby wyłapać pik i chociaż jeden spadający 😅

Marzycielka94 lubi tę wiadomość

🙎‍♀️🧔‍♂️ 34

🧁7 cs

💔 02.25 - 6tc

💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵
  • Mardotka Koleżanka

Wysłany: 25 lutego, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tu się dziś wyrabia 😁 gratuluję wszystkim 2 kreseczek i przytulam te , którym w tym cyklu się nie udało 🤗 luty się postarał a to jeszcze nie koniec 🤩

👩34 👨39
    7 cs o pierwszego maluszka
    Niedoczynność tarczycy ➡️ letrox 50

Cytologia ✅
    TSH 1,2
    AMH 1.3
  • Siasi Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny głupie pytanie.
    W poprzednim cyklu oznaczałam proga i estradiol 7dpo.
    Był całkiem ok, prog w okolicy 14, estradiol 135. Bez stymulacji, bez dodatkowego proga.
    Jutro będę 7dpo i mam możliwość przed pracą oznaczyć. Tylko nie wiem czy jest sens, bo w sumie nic w tym cyklu nie zmienialiśmy i jakoś nie nastawiam się, że się uda. Chyba już mi odeszły te emocje i ekscytacje z pierwszych cykli starań, że to na pewno ten cykl 🤡
    Szkoda mi trochę kasy bo wychodzi ok 100zl ale słyszałam że warto oznaczyć 2-3 cykle proga 7dpo.
    Dajcie znać co byście zrobiły. Nie jest to majątek, ale zawsze można kupić coś fajnego za tą stówę, bo i tak poszło mi w tym miesiącu ok 1000zl na badania i wizytę a my wciąż w tym samym miejscu 😂 #staraczkowybrain

karczoch321 lubi tę wiadomość

🧩 10cs o brakującego puzzelka. To będzie nasz cykl 🫵 6.03
    ⏸️x0

✅ szczęśliwa żona
    ✅ Zdrowy styl życia i życiowy wyuczony optymizm!
    ⚠️ "W życiu nigdy nie jest za późno na trzy rzeczy: miłość, naukę i spełnianie marzeń"
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellevv - według mnie nie. Jak na ten dzień cyklu, to beta jest za niska. Gdyby oscylowała w granicach 10-15 to bym się zastanawiała. Ale tak niska nie kwalifikuje się w ogóle jako ciąża. To 29 dzień cyklu, gdyby coś się miało dziać, to już by się raczej zadziało i ta beta byłaby chociaż w tym „ciążowym” zakresie powyżej 5. Także myślę, że to, co wykazało badanie to na 99% końcówka leku.

Agni - myślę, że gdyby coś tam wystartowało, to raczej byłoby już na innym poziomie. Ale to nic! Teraz czekam na Twoją betę, oczywiście pozytywną, innej opcji nie rozpatruję! 😂

Assialbnn - powtórzę pewnie, ale już sam test i kupię raczej inny, może uda mi się dorwać facelle. One mnie poprzednio nie oszukały. Na betę myślę, że szkoda kasy :D A test to bardziej formalność przed wypiciem drinka w basenie 🧘🏼‍♀️

Mam teraz dylemat, czy odstawić juz proga. Wtedy może ta @ przyszłaby szybciej i tylko zahaczyła o mój wyjazd? A z drugiej strony przez to że beta jest delikatnie podwyższona, to czy to nie opóźni @ i wyjdzie na to samo/gorzej? Ech, chyba odstawię 😂 Cycki mnie tak bolą po tym duphastonie, że już mam dość tego 😂

assialbnn, ellevv lubią tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
  • AnitaK Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    snieżka wrote:
    niestety wynik HCG < 2,0 mIU/ml :(
    Ściskam mocno 🫂🫂🫂

snieżka lubi tę wiadomość

Styczeń 2017 - Aniołek (7tc)💔
    2018 👶
    2019 👶
    Listopad 2024 ⏸️ 13 cs
    Grudzień 2024 - Aniołek (10 tc)💔
    2cs po poronieniu chybionym ( w sumie 15 cs) 🍀🍀🍀
  • Marzycielka94 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siasi wrote:
    Dziewczyny głupie pytanie.
    W poprzednim cyklu oznaczałam proga i estradiol 7dpo.
    Był całkiem ok, prog w okolicy 14, estradiol 135. Bez stymulacji, bez dodatkowego proga.
    Jutro będę 7dpo i mam możliwość przed pracą oznaczyć. Tylko nie wiem czy jest sens, bo w sumie nic w tym cyklu nie zmienialiśmy i jakoś nie nastawiam się, że się uda. Chyba już mi odeszły te emocje i ekscytacje z pierwszych cykli starań, że to na pewno ten cykl 🤡
    Szkoda mi trochę kasy bo wychodzi ok 100zl ale słyszałam że warto oznaczyć 2-3 cykle proga 7dpo.
    Dajcie znać co byście zrobiły. Nie jest to majątek, ale zawsze można kupić coś fajnego za tą stówę, bo i tak poszło mi w tym miesiącu ok 1000zl na badania i wizytę a my wciąż w tym samym miejscu 😂 #staraczkowybrain
    Ja bym poszła i zbadała, to tylko stówa tak naprawdę, człowiek sobie odżałuje wyjścia do kina czy nowej bluzki, a będzie wiedział co i jak 😁

Siasi lubi tę wiadomość

Starania od 09/24
    7 cs ✨
    12.24 cb

👩 31
    USG, cytologia ✓
    guzek na tarczycy -> zbijamy TSH (Euthyrox 25 mcg + jod)
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, olej z wiesiołka do owulacji

👨 36
    Badania nasienia przed nami
    + selen, folian, magnez, wit. C, olej rybi, wit. D3 + K2, wit. B6 + B12, cynk, sok pomidorowy
  • Czajnik Znajoma

Wysłany: 25 lutego, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z dwiema kreskami! Gratulacje! Powiedzcie proszę jakie macie objawy albo czy macie jakieś w ogóle, też chcemy takich u siebie poszukać, dajcie jakiś promyk nadziei 😁

Zosia667, Agni97 lubią tę wiadomość

Starania od 11.2022

Ona: 30 lat, cykle 29-34 dni

01.2025 - długi cykl (44 dni)
    11.2024 Morfologia: ferrytyna 16, przy wadze 60kg-> suplementacja
    09.2024 - wyniki CD138+ :odczyn 2/1 d.p.w
    ->Tarivid, Metronidazol 10 dni
    08.2024 - badanie drożności jajowodów - ok
    08.2024 - mini histeroskopia HyCoSy, diagnoza przewlekłe zapalenie błony śluzowej macicy
    05.2024 - zwiekszenie dawki, wyniki TSH i reszty hormonow dobre
    09.2023 - niedoczynność tarczycy, TSH 3.5, rozpoczecie przyjmowania Euthyrox 37.5

On: 31 lat
    2% plemników o prawidłowej budowie
    26% plemników o ruchu postępowym
  • Zosia667 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czajnik wrote:
    Dziewczyny z dwiema kreskami! Gratulacje! Powiedzcie proszę jakie macie objawy albo czy macie jakieś w ogóle, też chcemy takich u siebie poszukać, dajcie jakiś promyk nadziei 😁

Czajniczku lubię Twój tok myślenia 😁

Czajnik lubi tę wiadomość

👸33 🧔 33
    👩‍❤️‍👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
    👩‍❤️‍👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk

👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
    👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
    👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
    👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
    👸 💊Euthyrox 12.5mcg, Jod 400 µg, Miovelia NAC, Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
    👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
    👸 progesteron 20,20 | estradiol 192 - 7dpo
    C.d.n.
    ⏸️ :D 13.03 Testowanie
    👸🩺03/25 wyniki cytologii
    👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
    🧔🩺
    👩‍❤️‍👨🤰2025
    W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
    Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉
  • Darrika Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ater wrote:
    Dziewczyny, które miały biochemiczną, jak wyglądał Wasz cykl po poronieniu? Normalnie czy jakieś odchyły?

U mnie normalnie, 5 dni po terminie małpy przyszedł "okres" mocniejszy, bardziej bolesny, że skrzepami, ale później cykl dalej był normalnie, małpa się skoczyła, później owualcjs i stary tryb bez zmian w długości cyklu itd

33👧 37🧑 🐈🐈‍⬛🐈
    💕2014👰‍♂️🤵2018
    👨‍👩‍👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)

12 cs!🤞⏳️do marca

💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen

🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
    🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
    🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
    8dpo - prog + estradiol✅️
    Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️
  • Agni97 Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IMG-3234.jpg
    🥹🥹🥹🥹🥹🥹 nie wierzę!

Darrika, Yoanne, MonikaMonia, assialbnn, Dżozu, Loraa, ellevv, Belia, Powder, Iskiereczka00, Pacynka, White1, Lisik, kasialinkaa, Pustynia, Justa28, Monini15, DreamBee, Ritkaa, Saule, Nana11, PaulinaNnn, Marzycielka94, Czajnik, sandrac_94, cysterka95, S_va_88, dailydamn, AnitaK, Mardotka, angieDream, almost.there, MoniaB, izzou97, eM 🌺, Sreberko, Olisska, Chochlik12, beautifullady, Marcia03, Meggi_**, snieżka, Deyansu, emciak, Pdes, Kaliope, Mstka lubią tę wiadomość

👩🏻 28 👱🏼‍♂️29 🐶 3

👶🏻 2024 (w 1 cs)

od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
    12.2024 cb 💔
    25.02. ⏸️🥹
    beta 48,20 mIU/ml
    prog 19,97 ng/ml

27.02. beta 110,15 mIU/ml
    prog 23,40 ng/ml

18.03. 🩺 pierwsze USG

nadal kp 🤱🏻
  • MonikaMonia Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    IMG-3234.jpg
    🥹🥹🥹🥹🥹🥹 nie wierzę!

cudnie!!! gratulacje Mamo♥️♥️♥️

Agni97 lubi tę wiadomość

"Twój kolejny rozdział będzie niesamowity 🤞"

28.06.2023 - ⏸️🥹

preg.png
  • assialbnn Autorytet

Wysłany: 25 lutego, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    IMG-3234.jpg
    🥹🥹🥹🥹🥹🥹 nie wierzę!
    👏👏👏👏👏
    WOW 😍 gratuluję ❤️❤️❤️

Agni97 lubi tę wiadomość

👩 33
    👱‍♂️ 36

👸 córka 2015

3cs🗓
    5.02 ⏸️
    28.02 💔 8tc
  • Dżozu Przyjaciółka

Wysłany: 25 lutego, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    IMG-3234.jpg
    🥹🥹🥹🥹🥹🥹 nie wierzę!

<33333 gratulacje!

Brak mi słów na ten dzisiejszy dzień! :)))
    Cieszę się Waszym szczęściem :)

Ale też pamiętam o dzisiejszych niepowodzeniach i bardzo mi przykro z ich powodu, trzymajcie się Dziewczyny.

Agni97 lubi tę wiadomość

34 i 41

probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
    +
    pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH

starania na luza od 2/24
    nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
    hipoglikemia reaktywna
    migreny

żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
    homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
    D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
    B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️

TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
    fsh 3,94; lh 2,8
    prolaktyna 20.20; testosteron 1.25

6-7 dpo
    prog 9,3; estradiol 88
  • Liliuszka_2024 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni gratulacje ♥️

Powiem Wam,że mam jakiś spadek formy. Zaczął mi dokuczać pobolewanie podbrzusza jak na okres ..a przecież dopiero co w weekend była owulka.. jakaś masakra ...wróciłam z roboty tak wypluta, do tego znów nam godziny tną więc albo zajście w ciąży szybkie (jeszcze żeby można było na pstryk) i ucieczka na zwolnienie albo,zmiana pracy .. tylko tu znów mam umowę na stałe. Boże nie myślałam,że przyjdzie mi się martwić jeszcze robota. 🫣

Agni97 lubi tę wiadomość

• White1 Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    IMG-3234.jpg
    🥹🥹🥹🥹🥹🥹 nie wierzę!
    Warto było czekać 😍 przypomnij mi jaki był ten prog 7dpo? 🤣 ciekawe czy pomogło to, że nie oczekiwałaś za wiele od tego cyklu 😋

Agni97 lubi tę wiadomość

👧25🧑26 🐈🐈
    ⏳️ od 05.24 💉od 01.25

👧 PCOS | AMH 6.16
    ❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
    💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo

🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
    🔜03.25 rozszerzone badania

❌️01 Lametta + Zivafert
    ❌️02 Lametta + Zivafert
    🩸06.03 🔜 Lametta
  • Pustynia Ekspertka

Wysłany: 25 lutego, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agni97 wrote:
    IMG-3234.jpg
    🥹🥹🥹🥹🥹🥹 nie wierzę!

Noooooooo! I to rozumiem!
    Pięknie zakończenie dnia! Cieszę się przeogrooomnie! 🩷🩷🩷

Agni97 lubi tę wiadomość

💃 '95 🕺'91
    starania z pomocą medyczną od 05.2024

Ona:
    PCOS ❌ długie cykle bezowulacyjne, jajniki drobnopęcherzykowane, AMH 13 ng/ml ❌
    podejrzenie IO ❌
    histeroskopia - wycięty polip ✅ nie wykazano stanu zapalnego ✅
    jajowody drożne ✅
    MUCHa - czysto ✅

stymulacja Lametta + Duphaston (wstrzymana do poprawy wyników nasienia)

On:
    obniżona ilość, koncentracja i ruchliwość plemników ❌
    morfologia 2% ❌
    DFI: 40% ❌😢
    hormony w normie ✅
    posiew: streptococcus b-hemolityczny gr.B ➡️ wyleczony! Powtórka posiewu czysta ✅

➡️Luty/Marzec - powtórka badań nasienia + powtórka fragmentacji
‹‹ 188 189 190 191 192 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ