Luty błagam nie rób jaj i mi bobo w końcu daj 👶🏻
-
WIADOMOŚĆ
-
Saule wrote:Lustra podstawowym narzędziem diagnostycznym w każdym domu!
- naprawdę dużo można dojrzeć jak coś się dzieje. Też miałam taką sytuację i widok w lustrze mocno mnie uspokoił
Chochlik12, a ty kiedy zaczynasz nową pracę? Już teraz od marca?
Dwa dni temu byłam na USG i widziałam zarodek + było echo serca. Lekarz powiedział, że wszystko ok, jak na ten etap ciąży.
Mimo to, dalej nie uzupełniam stopki. Jakoś bezpieczniej czuję się z tą ciążą schrodingera.
Dziewczyny, a czy któraś z Was zażywa actifolin? Czy on jest spoko?
Dużo wątków poruszyłam w jednym wpisie, ale teraz najważniejsze: życzę Wam miłego dzionka i smacznej kawusi!!!
ja biorę inofolic ale moja ginekolog polecała go lub właśnie actifolin - podobne są i jej zdaniem bardzo dobre.
Dziewczyny ja na koniec lutego oczywiście z podziękowaniami za prowadzenie wątku mimo, że wleciałam do niego jak gorący ziemniak to i tak baaardzo tu przyjemnie 😂
Cieszę się, że tak wiele z nas w nim zostanie, luty był owocnym miesiącem. 🍀
Dla tych z Was z których zrobił sobie tytułowe jaja wielkie uściski, wierzę że wiosenny marzec będzie Wasz i mocno trzymam za to kciuki ♥️♥️♥️Chochlik12, Saule lubią tę wiadomość
-
Na zakończenie Luty zrobił sobie ze mnie jaja i stan zapalny, który leczyłam na początku lutego antybiotykiem właśnie wyszedł w ponownej cytologii 🤡 Nie będę już powtarzać jak na badaniu zostałam potraktowana, bo szkoda gadać. Trzymałam się mocno, ale emocje puściły. Nie wiem co dalej, terminy na Medicover wiadomo - za 3 tygodnie. Nie wiem czy szukać gina prywatnie na szybko czy iść do mojego gina z kliniki czy czekać na medicoverze. Nie wiem jakie leki czy badania muszę zrobić i nie wiem ile to wszystko będzie kosztować.👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
⏳️02 Lametta + Zivafert
🩸7.02 💉17.02 🥚19.02 -
karczoch321 wrote:Ja przez kilka lat, ale ostatecznie wymieniłam na inną biegową markę ze względu na baterie itd.
Ogólnie Garmin to wyższa półka i większość ludzi jest zadowolonych. Poza tymi typowo sportowymi mają też bardzie ładne takie bardziej codzienne wersje 🥰 tylko żaden mój model nie miał pomiaru temp ciała, więc tu już chyba trzeba przejrzeć konkretnie specyfikację.
Ja myślałam o garmin vivoactive 5. Niby ma pomiar temperatury i funkcje zdrowia kobiet. I duzo innych. Ale nigdy nie mialam takiego zegarka, i wciąż się waham34 i 41
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
+
pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 -
Tylko chyba mnie luty 2x zrobił na biało 🫣
2 okazję i niestety…znowu ten małpiszon zawitał…normalnie, czasami mam już tego dość 😪
Gratulacje dla Wszystkich dziewczyn z dwoma kreseczkami i przytulam te którym się nie udało. ❤️2 lata starań o pierwszy cud 🧸
Ona 👱♀️
IO - wyleczona ✅
MUCH ✅
AMH - 0,86 (do powtórzenia)
HSG ✅
On 🧔🏻
ŻPN II/III ⁉️
Morfologia 2%
Plemniki 27mln/ml (norma >16)
DFI 25%
Ruch postępowy A+B= 17%
Ruchomych 24 %
Nieruchomych 75 %
Posiew ✅
Hormony ✅
Suplementy 01.25
Inseminacja 📌 -
Justa28 wrote:
Powiem wam dziewczyny, że od rana zdycham wstałam rano z ogromnym bólem głowy i nudnościami 🤦♀️ ledwo dotarłam do pracy i biegiem do toalety, bo mi się zebrało na wymioty, doszły dreszcze i cały czas mi zimno 😬 także cudowny weekend się szykuje jak mnie coś dopadło, 🐒 powinna być dziś, na razie nie przyszła, a ja już umieram i muszę siedzieć do końca dniówki, bo jestem dziś sama w pracy...
Miłego weekendu wam życzę!
Chochliczku ja również dołączam się do podziękowań za cudne prowadzenie wątku. I wam dziewczyny dziękuję za niesamowitą energię ✨🫶🏻
Chochlik12 lubi tę wiadomość
32🧝♀️33🧔🏻♂️
nasz 4sc i niech będzie ostatni ✨
pamiętaj jak wiele masz w sobie siły! -
Dżozu wrote:Ja myślałam o garmin vivoactive 5. Niby ma pomiar temperatury i funkcje zdrowia kobiet. I duzo innych. Ale nigdy nie mialam takiego zegarka, i wciąż się waham
Ale czy mierzy temperaturę ciała? Bo tego nie widzę w specyfikacji, jest informacja że podaje temperature otoczenia.
Widziałam jeden artykuł, że pod koniec roku była jakaś aktualizacja i niektóre modele dostały te opcje, ale chat gpt twierdzi, że ten nie 🧐Dżozu lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
White o nieeee, przykro mi 😔 jeśli tylko możesz, to nie czekaj, szkoda czasu, niech Ci szybko przepiszą leki 💚
Panika myślałam o Tobie 🫂 mam nadzieję, że marzec nie będzie już takim jajcarzem! No już bez jaj!
Chochliczku dziękuję za prowadzenie wątku, wsparcie i zaangażowanie ❤️ Dziękuję Wam wszystkim za dobrą i bezpieczną atmosferę. Wasza obecność, czułe serca i chęć dzielenia sie doświadczeniem to prawdziwy skarb 🥰Chochlik12, Mardotka, Panika lubią tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
04.24 metformina
08.24 leczenie doksycyklina
01.25 leczenie metronidazol + tarivid
04.25 immunolog?
🧔🏻♂️ 36 -
A co do garmina to też mam i polecam, faktycznie można kilka dni wcześniej wyłapać przeziębienie. Skoki temp też fajnie wychwytuje, ale dla pewnosci w tym cyklu mierzę termometrem, więc jeszcze Wam potwierdzę jak bardzo jest dokładny:) . Mam venu3s
Dżozu lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
IO, niedrożny jajowód, przewlekłe zapalenie endometrium, endometrioza I stopnia + adenomioza
04.24 metformina
04.25 immunolog?
🧔🏻♂️ 36 -
Iskiereczka00 wiesz co, ten lekarz jest specyficzny, czasem lekko sarkastyczny i wali prosto z mostu, ale ma wiedzę i jako jedyny jest zaangażowany. O 6:00 wysłał mi maila ze wskazówkami, a potem jeszcze o 9:00 zadzwonić zapytać, czy widziałam jakie badania zrobić i że wypisał już receptę i czeka na wyniki. Potrafi odpowiadać na moje pytania rzeczowo, a nie wymijająco i nie ściemnia, że coś jest różowe, jak nie jest. Lubię być czasem ojojana, a tu nie można na to liczyć, ale wiem, że krzywdy mi nie zrobi.
karczoch321, Iskiereczka00, Izkawik, S_va_88 lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Chochliczku, byłaś cudowną prowadzącą. Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi raz dwa
Justa28, Deyansu, Chochlik12, Zosia667, Iskiereczka00, Lavenda, AnitaK, Loraa, Belia, Pdes, dailydamn, izzou97, Mardotka, Ritkaa, S_va_88 lubią tę wiadomość
🤶 29l. 🎅34 l.
starania od 5.2024 r.
💠IO, otyłość, [06.2023 miomektomia/laparotomia 5x7cm], choroba Gravesa-Basedowa
💊Thyrozol, Propranolol WZF, suple
▫️to nieskończoność nabiera ostrości▫️ -
Paulina66 wrote:Ja używam i polecam. Oprócz snu i poziomu "naładowania" body battery dla mnie bardzo fajną funkcją jest mierzenie statusu zmienności tętna. Mam wrażenie, że to wykrywa wszystkie zmiany w organizmie i dużo można dzięki temu wywnioskować. To że obniża się przy dużym wysiłku, zmęczeniu czy po kilku kieliszkach wina to oczywiste, ale obniża się też przy rozwijających się infekcjach zanim jeszcze wystąpią jakieś objawy - czyli tak jakby przewiduje wystąpienie choroby i wiele razy się to sprawdziło.
W ramach ciekawostki - ja nawet śmieję się, że garmin wiedział o mojej ciążyod samego początku - bo właśnie jakoś chwilę po owulacji mocno mi się obniżył i zastanawiałam się o co chodzi, bo przecież się wysypiam, jestem zdrowa i wszystko jest ok, a potem okazało się, że na teście dwie kreski. Status był obniżony cały czas, aż nagle wskoczył mi z powrotem na zrównoważony - okazało się, że poroniłam... Wiadomo, że to nie żadne urządzenie diagnostyczne i trzeba to traktować z przymróżeniem oka, ale jednak zaskakująco dobrze wyłapuje wszystkie zmiany w obciążeniu organizmu.
Z tym, że akurat ta funkcja mierzenia statusu zmienności tętna chyba nie jest dostępna we wszystkich modelach.34 i 41
probiotyk sanprobi stress, pueria uno, prenacaps ovi, selen, adek, potas, magnez, cynk...dołącza ubichinol..
+
pyłek pszczeli, chlorofil i inne eliksiry by Kasia z WNH
starania na luza od 2/24
nieregularne cykle 28-50 dni; pasożytów i infekcji brak...
hipoglikemia reaktywna
migreny
żelazo 49 (50-170)🔻; ferrytyna 24.77 (4,6 - 204)🔻; cynk 152 ug/dl (66-110)🔺; selen 64,2 ug/dl (75-85)🔻;
homocysteina 6.94 (4,44 - 13,56)✔️
D3 metabolit (OH) 45,90 ng/mL🔻 ;
B 12 151.20 (25,1 - 165)✔️; kwas foliowy 13.32 (3,1 - 20,5)✔️
TSH 0.746 (0,35 - 4,94); Estradiol 33,70
fsh 3,94; lh 2,8
prolaktyna 20.20; testosteron 1.25
6-7 dpo
prog 9,3; estradiol 88 -
White1 wrote:Na zakończenie Luty zrobił sobie ze mnie jaja i stan zapalny, który leczyłam na początku lutego antybiotykiem właśnie wyszedł w ponownej cytologii 🤡 Nie będę już powtarzać jak na badaniu zostałam potraktowana, bo szkoda gadać. Trzymałam się mocno, ale emocje puściły. Nie wiem co dalej, terminy na Medicover wiadomo - za 3 tygodnie. Nie wiem czy szukać gina prywatnie na szybko czy iść do mojego gina z kliniki czy czekać na medicoverze. Nie wiem jakie leki czy badania muszę zrobić i nie wiem ile to wszystko będzie kosztować.Ja: 35, on: 34
✅IO w remisji- Metformina 2000 mg
📍AMH 22 ng/ml
📍PCOS- brak samoistnej owulacji i menstruacji
📍hiperandrogenizm
📍przebyta infekcja C.Trachomatis
📍hiperplazja endometrium
❌ Lewy jajowód niedrożny
❌przewlekłe zapalenie endometrium (Doxycylina na 2 tygodnie)
✅ Usunięte niewielkie ognisko endometriozy oraz zrosty
💉4 cykle gonadotropiny + Ovitrelle ❌ -
Dżozu wrote:Oo dzięki za opinie! Ja pokładam nadzieję w przewidywaniu ataków migren . ..mam wrażenie, ze wtedy coś dzieje się z moim tetnem. Kurcze ale mnie teraz zachecilyscie
No ogólnie garminy sa raczej z tych niezawodnych, więc raczej na pewno będziesz zadowolona
Tak jak wspomniałam - ja zmienilam markę po 8 latach na Corosa, ale tylko dlatego, że potrzebowałam innych sportowych funkcji, a wychodził jednak sporo taniej niż analogiczny model Garmina 🙌Dżozu lubi tę wiadomość
🙎♀️🧔♂️ 34
🧁7 cs
💔 02.25 - 6tc
💊 Pueria Uno, omega 3, wiesiołek, witamina D, NAC, Q10, magnez, l-arginina i zioła Ojca Sroki 🍵 -
Kaliope wrote:wkleisz wyniki?
Nic one zupełnie nie mówiąWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 11:03
👧25🧑26 🐈🐈
⏳️ od 05.24 💉od 01.25
👧 PCOS | AMH 6.16
❌️Długie cykle bezowulacyjne (60 dni)
💊Fertistim, Glucophage 750mg, magnez, żelazo
🧑 M3% Ruch A+B 26% PH 8.1
🔜03.25 rozszerzone badania
❌️01 Lametta + Zivafert
⏳️02 Lametta + Zivafert
🩸7.02 💉17.02 🥚19.02 -
No tak bo to już koniec lutego, dzięki dziewczyny za ten miesiąc, szkoda, że z wieloma się zobaczymy w marcu, ale może to już bedzie nasz ostatni miesiąc po tej forum ?
Chochliczku, dziękuję Ci za cudowne prowadzenie wątku i życzę Ci aby klątwa prowadzącej zadziałała w końcu, bo już od wielu miesięcy coś nie pyka 😅🤞Chochlik12, brilka lubią tę wiadomość
33👧 37🧑 🐈🐈⬛🐈
💕2014👰♂️🤵2018
👨👩👧 02.2020 nasza mała Zuzia (12cs)
12 cs!🤞⏳️do marca
💊 naturell: folian, B12, omega-3, koenzym Q10; d3 i k2, selen
🔬08.24 - morfo, mocz, transaminaza, ferrytyna, cholesterol hdl, ldl ✅️kwas foliowy, b12☑️
🔬08.24 - usg piersi, cytologia płynna✅️
🔬11.24 - TSH, T4, anty TPO, anty TG ✅️badania 2-5dc ✅️ Wit. D3 52✅️ Badanie nasienia✅️
8dpo - prog + estradiol✅️
Cholesterol, IO, Nadwaga ❌️ -
Paulina66 wrote:Ja używam i polecam. Oprócz snu i poziomu "naładowania" body battery dla mnie bardzo fajną funkcją jest mierzenie statusu zmienności tętna. Mam wrażenie, że to wykrywa wszystkie zmiany w organizmie i dużo można dzięki temu wywnioskować. To że obniża się przy dużym wysiłku, zmęczeniu czy po kilku kieliszkach wina to oczywiste, ale obniża się też przy rozwijających się infekcjach zanim jeszcze wystąpią jakieś objawy - czyli tak jakby przewiduje wystąpienie choroby i wiele razy się to sprawdziło.
W ramach ciekawostki - ja nawet śmieję się, że garmin wiedział o mojej ciążyod samego początku - bo właśnie jakoś chwilę po owulacji mocno mi się obniżył i zastanawiałam się o co chodzi, bo przecież się wysypiam, jestem zdrowa i wszystko jest ok, a potem okazało się, że na teście dwie kreski. Status był obniżony cały czas, aż nagle wskoczył mi z powrotem na zrównoważony - okazało się, że poroniłam... Wiadomo, że to nie żadne urządzenie diagnostyczne i trzeba to traktować z przymróżeniem oka, ale jednak zaskakująco dobrze wyłapuje wszystkie zmiany w obciążeniu organizmu.
Z tym, że akurat ta funkcja mierzenia statusu zmienności tętna chyba nie jest dostępna we wszystkich modelach.👩🏻 28 👱🏼♂️29 🐶 3
👶🏻 2024 (w 1 cs)
od 10.2024 starania o drugiego bobasa 🤞
12.2024 cb 💔
25.02. ⏸️🥹
beta 48,20 mIU/ml
prog 19,97 ng/ml
27.02. beta 110,15 mIU/ml prog 23,40 ng/ml
nadal kp 🤱🏻 -
Powder wrote:Dziewczyny, a jak mniej więcej strzelacie z terminem monitoringu? W dzień przewidywanej przez appkę owulki, czy wcześniej? Bo może w tym cyklu zaszaleję i się przejdę, a co!
I też dziękuję Chochliczkowi za ten wątek, dla mnie był podwójnie wyjątkowy, bo otworzył mi drzwi do najcudowniejszej społeczności i dał możliwość zostania jej częścią. 🩷 I jestem podekscytowana kontynuowaniem przygody w marcowym wątku. O krok bliżej do bobaska! 🤞🏻
24 Byłam na pierwszej wizycie - zaplanowana na dzień przed przewidywaną w apce owulacją.
Był pęcherzyk dominujący widoczny i dr przewidziała owulację na za dwa dni (czyli dzień później niż apka czyli 26). W międzyczasie robiłam testy owulacyjne żeby sprawdzić jak to co powiedział lekarz się ma do tego co na testach. Mierzyłam też temperaturę.
Wg testu pik mógł być w nocy z 25/26.
Owulacja prawdopodobnie 26/27.
27 temperatura podniosła się w porównaniu do poprzednich pomiarów.
Od poniedziałku serduszkowaniem było co 2 dzień.
Dziś 28 byłam na kolejnym USG i potwierdziłam że pęcherzyk pękł bo był widoczny ślad po nim 😁
Powder jeśli masz możliwość to zrób dla siebie choć raz taki monitoring, to dosłownie 2 wizyty u lekarza a dzięki temu dowiesz się kiedy faktycznie masz owulację i jak to wygląda u Ciebie. Nie ufaj aplikacji, obserwuj siebie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 11:19
Powder lubi tę wiadomość
👸33 🧔 33
👩❤️👨 Rozpoczęcie starań od 10/2024
👩❤️👨💊 Composita mama/Pregna On, B Complex, Wit.C, Wit.D+K2, Cynk
👸 Cykle 26-29 dni, ⁉️Lekkie plamienia (brązowe na kilka dni przed spodziewaną miesiączką) które wcześniej traktowałam jako początek miesiączki)
👸 ✓USG ✓Morfologia ✓Mocz ❗TSH-2,730
👸 ✓estradiol ✓LH ✓FSH ✓prolaktyna ✓testosteron
👸 ✓FT3 ✓FT4 ✓antyTPO ✓antyTG
👸 💊Euthyrox, Jod, Miovelia NAC,Olej z wiesiołka (brak rezultatów)
👸 24.02 pęcherzyk 17mm | 28.02 potwierdzona owu | 🤞⏳
C.d.n.
👸🩺 03/25 progesteron, estradiol - 7/8dpo
⏸️13.03 Testowanie
👸🩺03/25 wyniki cytologii
👸🩺04/25 Endo: USG Tarczca+TSH
🧔🩺
👩❤️👨🤰2025
W marcu nareszcie widzę dwie kreski na teście ⏸️
Mniej dramatu, więcej brokatu🎊🎉 -
AnMiPe wrote:Chochliczku, byłaś cudowną prowadzącą. Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi raz dwa
Raz dwa i razy dwa poproszę (bo chcemy dwójkę 😂)
Dzięki kochana 💖🫶🏻Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego, 11:11
Iskiereczka00, White1, Agni97, Saule, brilka, Darrika, AnMiPe, Mstka lubią tę wiadomość
14 cykl starań o bejbika 👶🏻❤️ Robimy krótką przerwę? 😴
Nasza rzeczywistość:
💃🏻 28, PCO/PCOS? AMH 6,94 🤔
🕺🏻 26, walczymy o poprawę jakości nasienia:
✅ Ilość:
było 25 mln ➡️ jest 73.4mln 💪🏻
✅Koncentracja:
było 11 mln/ml ➡️ jest 37.1 mln/ml
✖️Ruchliwość:
było A=1% 😭, A+B=6%, A+B+C=17% ➡️ jest 0=0,3% 😭😭😭 A+B=11,5%, A+B+C=24,7%
✖️Morfologia: 2% (bez zmian 😢)
✖️Żywotność:
była 74% ➡️ jest 32% 😭
✖️Lepkość (++), poprzednio było git 😒
✖️HBA: 43%
Trwamy w nawykach, suplementujemy się i walczymy dalej 💊🥗🏃🏼 Wizyta u androloga 14 marca.
__
„ As you do not know how the body is formed in a mother's womb, so you cannot understand the work of God, the Maker of all things.” Biblie, Ecclesiastes 11:5
I am still waiting for this miracle, let me experience it, God - maker of all things. ❤️🔥 -
AnMiPe wrote:Iskiereczka00 wiesz co, ten lekarz jest specyficzny, czasem lekko sarkastyczny i wali prosto z mostu, ale ma wiedzę i jako jedyny jest zaangażowany. O 6:00 wysłał mi maila ze wskazówkami, a potem jeszcze o 9:00 zadzwonić zapytać, czy widziałam jakie badania zrobić i że wypisał już receptę i czeka na wyniki. Potrafi odpowiadać na moje pytania rzeczowo, a nie wymijająco i nie ściemnia, że coś jest różowe, jak nie jest. Lubię być czasem ojojana, a tu nie można na to liczyć, ale wiem, że krzywdy mi nie zrobi.
Brzmi naprawdę super. Zazdroszczę takiego lekarza i trzymam kciuki za jak najszybsze leczenie🤞❤️AnMiPe lubi tę wiadomość
Starania od 10.2022
👩🏼 34
04.24 metformina
04.25 immunolog?
🧔🏻♂️ 36