Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
Odpowiedz

Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼

Oceń ten wątek:
  • Izi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:
    Tak, wszystko dobrze, dziękuję ☺
    Umówiłam się na wizytę na 24.02.

Ale co mnie dziwi i trochę martwi to to, że cyckow w sumie nie czuje. Może jak mała się na mnie rzuci czy jak ja dwigne i zahacze o któregoś. A tak to nic. Nawet ciężkie nie są. 🤷‍♀️

Na objawy jest dosyć wcześnie, na prawdę rzadko pojawiają się jakieś "ciążowe" W okolicy terminu @.
    Ja piersi czułam jakoś w 10 tygodniu jak nie później nawet. Każda ciąża też jest inna więc w jednej możesz czuć coś wcześniej, a w drugiej później lub wcale ;)
    Mam nadzieję, że wizyta za pare dni Cię uspokoi i wszystko będzie dobrze :)

Ekta, Mgdra lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natis wrote:
    A powtarzałaś te d-dimery? Czasami zdarza się, że wyniki są podwyższone przez stan zapalny, bardzo często po covidzie ludzie mają z tym problem.

Ciężko powiedzieć jak zerknie na to Twój gin. Może na podstawie tego wypisać refundację, a może być tak że będzie kazał Ci zrobić dodatkowe badania na "podkładkę".

Ja biorę heparyne 0,4 od dwóch kresek, mam trombofilię (czynnik V), dodatkowo skłonność do pękających naczynek/pojawiania się żylaków, mama i ciocia mają ten sam problem, aptt poza normą, panel antyfosfolipidowy też rozjechany, musiałam odwiedzić i naczyniowca i hematologa i to dopiero uprawniło mnie do refundacji. 😏
    No jest chore... Trzeba tyle się nachodzić żeby było za darmo

One były 3x poza normę, nie podejrzewam żebym przechodziła Covid. Od roku przed badaniem nawet chora nie byłam. Fibrynogen lekko ponad normę

A mam duże skłonności do siniaków i pękania naczynek, bardzo szybko się wszystko goi na mnie
    Tu te wyniki:
    6c9653f81e9d.jpg

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

09.01.2021 - Terminacja w 23tc, rozległy rozszczep kręgosłupa z wodogłowiem
    05.2021 - ciąża biochemiczna
    09.2021 - poronienie zatrzymane ciąża bliźniacza
    02.2022 - ciąża biochemiczna

age.png
  • Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:

Ale co mnie dziwi i trochę martwi to to, że cyckow w sumie nie czuje. Może jak mała się na mnie rzuci czy jak ja dwigne i zahacze o któregoś. A tak to nic. Nawet ciężkie nie są. 🤷‍♀️
    Brak objawów nie jest złym znakiem szczególnie że jeszcze bardzo wcześnie ☺️
    Ja np w ostatniej ciąży miałam ogromne mdłości i wymioty a i tak widać jak się skończyło więc zupełnie na to nie patrz

Mgdra lubi tę wiadomość

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Izi Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Ja mam pytanie, dziewczyny które piszą pamiętnik, pomogło Wam? Czujecie się faktycznie lepiej gdy swoje myśli przelewacie na "kartkę papieru"? 😊

Mi pomagało. Dalej lubię w jakiejś formie gdzieś ulokować myśli. Można dużo też sobie w ten sposób uporządkować, czasami jak zaczynam pisać to wychodzą na jaw pewne emocje, które w sobie mam, przemyślenia, a czasami jak coś opisze to nachodzą mnie nowe myśli albo spojrzenie na sytuację z innej strony. Jeżeli wolisz pisać nie na papierze to na ovu jest opcja pamiętnika ukrytego i tylko Ty wtedy go widzisz ;)

Aneta2506, Wojcinka, Natis, Britta lubią tę wiadomość

♥ starania od 2021

♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
    ♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia

♥11.08 beta 137,70
    ♥13.08 beta 446,20

oar8tqyw214jl49t.png
  • MałaStokrotka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola1988 wrote:
    Ja dziś byłam na teleporadzie u hematologa z medicoveru… masakra. stwierdzil (mimo homozygoty na czynniku V (r2) + 3 innych heterozygitycznych mutacji) ze nie rozumie czemu 2 lekarzy widzi wskazania u mnie do heparyny i acardu, on nie widzi 💁ale miałam ta poradę tylko i wyłącznie po skierowania od niego i to wypisał, ale z taka łaska, ze masakra.
    Trochę offtopic, ale też a propos medivoveru - koledze z pracy jak po szczepieniu na covid miał gorączkę, lekarz nie chciał dać L4, bo stwierdził, że nie widzi podstaw..

• Wojcinka Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mgdra wrote:

Ja cycki zaczęłam czuć dopiero jakoś w 7tc ☺️ co do objawów to na prawdę każda ciąża jest inna, nawet u tej samej kobiety :) nie można się objawami nigdy sugerować, niestety nie może być za łatwo 😅

Mgdra lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetko, ja piszę od czasów pierwszej ciąży, ale dla siebie, prywatny. Jakoś czuję, że gdy nie dzielę się nim z innymi, to piszę uczciwie, co czuję, bez zastanawiania się, co ktoś o mnie pomyśli. Bardzo pomógł mi po poronieniu, wtedy tam sobie krzyczałam do woli, pomógł mi też powrót do wpisów z czasów ciąży i narodzin dzieci, przypomniał, że mam docenić to, co już mam..jeśli odważysz się upublicznić, to super, jeśli nie, pisz dla siebie. Kiedyś możesz go też wydrukować i zostawić w domu na pamiątkę ☺️

Aneta2506, Wojcinka, Britta, Gwiazdeczka 93 lubią tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • Nati94 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wojcinka, gratuluję awansu ❤️

Wojcinka lubi tę wiadomość

Córeczka: 05.2017
    Córeczka: 08.2020
    age.png

💔11.2021 synek
  • smoothie Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2022, 19:39

age.png

04.2020 - ❤️Szczęście❤️
    06.2021 - 7tc/11tc 👼💔
    06.2022- 19tc 👼💔
    07.2023 - ❤️Szczęście❤️
  • Aneta2506 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mam zły wieczór 🥺 łzy w oczach, zamknęłam się w sypialni, położylam i mnóstwo emocji w sobie...
    Dzisiaj teściowa miała urodziny, wypiliśmy parę lampek wina.. Wieczór cudowny, pełno śmiechu, ciekawych historii, nawet tańców... Wróciliśmy do domu, serduszka byly rano, ale w takim dobrym nastroju poprostu miałam ochotę na wiecej i bach... Mój G. mówi do mnie przecież staramy się o dziecko musimy trochę odpoczac, jutro rano spróbujemy...
    No chyba pierwszy raz takie coś usłyszałam 🥺

15 lat 👫 5 lata 👰🤵
    5 lat walki

👩 - 30
    Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
    Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
    AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
    inne badania w normie
    🧔 - 32
    WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚

💊 Stymulacja 💊
    (2 x letrozole) ❌

2023 klinika InVimed
    HSG (prawy jajowód nie do oceny)
    03.23r. IUI ❌
    04.23.r IUI odwołane - owu z prawego

IUI ODWOŁANE ➡️ NATURALNY CUD... ♥️

Nasze szczęście jest już z nami 🤍
    🤍 Franek 🤍 SN - 3200g, 52cm 🤍

age.png
  • Ola1988 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:

One były 3x poza normę, nie podejrzewam żebym przechodziła Covid. Od roku przed badaniem nawet chora nie byłam. Fibrynogen lekko ponad normę

A mam duże skłonności do siniaków i pękania naczynek, bardzo szybko się wszystko goi na mnie
    Tu te wyniki:
    6c9653f81e9d.jpg
    No właśnie… dostałam skierowania na różne badania dzis , a na d dimery nie dostałam, a rozumiem ze u Ciebie dzięki temu m.in. Masz refundację?
    W ogóle u mnie dzis 6 dzień po ovitrelle i zaczęło się wkręcanie dolegliwości, których nie ma prawa jeszcze być… kuje mnie jajnik, ale ewidentnie nie jest to takie kucie na owu, ciągnie pachwina… ehh ten mózg staraczki 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2022, 21:30

1 IUI - kwiecień 2022 ❌
    2 IUI - maj 2022 ✅

21.05 - beta 31,6, progesteron 29,5
    27.05 - pierwsza wizyta ✊
    13.06 - jest ❤️

Ja 👩 34
    PCOS, Hypoglikemia reaktywna
    Rozjechane cytokiny
    Czynnik V (R2) - homozygotyczny
    MTHFR C677T, A1298C, PAI - 1 4G/5G - heterozygotyczny
    KIR BX, brak 2DS3, 3DS1

On 🧔31
    Wyniki nasienia - w granicach normy
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Ja mam pytanie, dziewczyny które piszą pamiętnik, pomogło Wam? Czujecie się faktycznie lepiej gdy swoje myśli przelewacie na "kartkę papieru"? 😊
    Mi pomaga :)

Aneta2506 lubi tę wiadomość

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Ale mam zły wieczór 🥺 łzy w oczach, zamknęłam się w sypialni, położylam i mnóstwo emocji w sobie...
    Dzisiaj teściowa miała urodziny, wypiliśmy parę lampek wina.. Wieczór cudowny, pełno śmiechu, ciekawych historii, nawet tańców... Wróciliśmy do domu, serduszka byly rano, ale w takim dobrym nastroju poprostu miałam ochotę na wiecej i bach... Mój G. mówi do mnie przecież staramy się o dziecko musimy trochę odpoczac, jutro rano spróbujemy...
    O kurczę chyba się bardzo przejął kiedy trzeba a kiedy lepiej niby odpuścić. Ale z takich "nie powinniśmy" często wychodzi właśnie efekt.
    Biedna 😔 ale wyplacz się i będzie dobrze ❤️

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:
    Brak objawów nie jest złym znakiem szczególnie że jeszcze bardzo wcześnie ☺️
    Ja np w ostatniej ciąży miałam ogromne mdłości i wymioty a i tak widać jak się skończyło więc zupełnie na to nie patrz
    Dokładnie, ja miałam podobnie, miałam część objawów ciążowych już na tydzień ponad przed pozytywnym testem. Zgagę tak mocną, że mąż mi w nocy mleko do łóżka przynosił i spałam, jak mi się w ogóle udało zasnąć w końcu, prawie na siedząco. Po pracy za tylko bym spała. Piersi ociężałe strasznie, sutki wręcz nietykalne. Mózg to jakby mi wyparował ;) w weekend jeździliśmy po mieście w poszukiwaniu otwartej lodziarni z TYM wyborem lodów, bo już prawie się popłakałam, jak w 2óch poprzednich ich nie było. A tydzień po teście już ciąży nie było...
    Także każdy organizm naprawdę reaguje inaczej.

• Blondyna.B Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ola1988 wrote:
    No właśnie… dostałam skierowania na różne badania dzis na d dimery nie dostałam a rozumiem ze u Ciebie dzięki temu m.in. Masz refundację?
    W ogóle u mnie dzis 6 dzień po ovitrelle i zaczęło się wkręcanie dolegliwości, których nie ma prawa jeszcze być… kuje mnie jajnik, ale ewidentnie nie jest to takie kucie na owu, ciągnie pachwina… ehh ten mózg staraczki 🤷‍♀️
    Hematolog po samym wywiadzie jeszcze przed spojrzeniem w wyniki powiedział że muszę brać heparynę a ten wynik tylko go utwierdził. Powiedział że jak w ciąży by skoczyły na 3 tys to już by był zły wynik dlatego po to też heparyna

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Wiesz co ja zaczęłam tu na ovu pisać pamiętnik w 2016 jak starałam się z byłym o dziecko i te starania były długie i przykre. Wtedy było to dla mnie meisjce na wylanie emocji.

Teraz jak wróciłam na ovu po latach z zupełnie innym nastawieniem do starań i życia, to te moje wpisy sprzed lat pomogły mi zachować spokój i przypominały mi gdzie już nigdy w życiu nie chce się znaleźć i że tamten koszmarny etap życia jest już dawno za mną.

Obecnie mam dość marna motywację do prowadzenia pamiętnika, ale raz na jakiś czas się zmuszam żeby coś napisać po prostu po to żeby miec pamiątkę z tego okresu :) kiedyś może to sobie wszystko wydrukuje i zachowam gdzieś w wersji papierowej ;)

Aneta2506 lubi tę wiadomość

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    4/12 - wizyta 💛🙏

age.png
  • Natis Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blondyna.B wrote:

Tu te wyniki:
    6c9653f81e9d.jpg

A dopplera miałaś? Bo to pierwsza rzecz która lekarz powinien sprawdzić przy podwyższonych ddimerach.
    Czy nie ma ryzyka zakrzepicy żył.

Co do covida się nie wypowiem, bo można nie odczuwać choroby w żaden sposób, a później magicznym cudem przy oznaczeniu przeciwciał okazuje się, że jednak się go miało. 😆 Teraz to już nie ma co ddimerów powtarzać bo jak jest ciąża to one naturalnie same z siebie mogą być podwyższone, warto jedynie się obserwować jeżeli masz skłonność do pękania naczynek czy nic niepokojacego się nie dzieje,wtedy ewentualnie naczyniowiec. 😉

A twój gin nie może wystawić Ci od razu recepty na heparyne skoro zna Twój przypadek i wie z czym to się "je"? Do wystawienia recepty wizyty nie potrzebujesz, a skoro masz zalecenia od II kresek to powinien to zrobić bez problemu nawet podając tylko kod przez SMS 😉

Styczeń 2021 - laparoskopia, histeroskopia, drożność.
    Jajowody drożne ✅
    Endometrioza III stopnia.

Lipiec 2021 - zmiana lekarza, cykl udany ❤️

Heparyna 0,4
    Acard 75 💊
    Euthyrox 37,5
    Luteina + dupek 😏

16 CS - LIPIEC 2021 ⏸️

31.07.2021 - beta - 27,7 🌸
    02.08.2021 - beta - 111,5 🌸
    17.08.2021 - mamy zarodek i serduszko ❤️
    02.09.2021 - 1,82cm człowieczka ❤️
    14.09.2021 - mamy 3,45cm 😍
    25.09.2021 - I prenatalne, 5,3cm bobasa 👶, na USG brak zastrzeżeń, wyniki z krwi dobre, ryzyka niskie. 😍
    28.10.2021 - 16+6 wizyta kontrolna - raczej dziewczynka 🧒
    27.11.2021 - 20+6 💖 370g LAURA 💖
    09.01.22 - 27+0 💖 1022g 💖
    21.01.22 - 28+5 💖 1306g 💖
    07.02.22 - 31+2 💖 1710g 💖
    22.02.22 - 33+2 💖 2017g 💖

uwo9hqvkgxscbyd6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do refundacji na heparyne prawda jest taka ze to dużo zależy od lekarza ja mam wyniki dobre msm tylko pai i to w hetero wcześniejszy gin nie widział powodu żebym brala heparyne zmieniłam ginekologa on wyslal mnie do immunologa żeby skonsultować i od razu dostałam heparyne z refundacja .
    Bardziej w razie w ale moj ginekolog uwaza ze lepiej dać wiecej leków niz mniej :)

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aneta2506 wrote:
    Kochana, na pewno nie miał nic złego na myśli. Przejął się..
    Wypłacz się a potem przytul do męża, on pewnie też się przejął Twoją reakcją i może biedak nie wie, jak to odkręcić.

• Blondyna.B Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2022, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natis wrote:
    A dopplera miałaś? Bo to pierwsza rzecz która lekarz powinien sprawdzić przy podwyższonych ddimerach.
    Czy nie ma ryzyka zakrzepicy żył.

Co do covida się nie wypowiem, bo można nie odczuwać choroby w żaden sposób, a później magicznym cudem przy oznaczeniu przeciwciał okazuje się, że jednak się go miało. 😆 Teraz to już nie ma co ddimerów powtarzać bo jak jest ciąża to one naturalnie same z siebie mogą być podwyższone, warto jedynie się obserwować jeżeli masz skłonność do pękania naczynek czy nic niepokojacego się nie dzieje,wtedy ewentualnie naczyniowiec. 😉

A twój gin nie może wystawić Ci od razu recepty na heparyne skoro zna Twój przypadek i wie z czym to się "je"? Do wystawienia recepty wizyty nie potrzebujesz, a skoro masz zalecenia od II kresek to powinien to zrobić bez problemu nawet podając tylko kod przez SMS 😉
    Nie, pytał o objawy. Zbadał brzuch i tyle...

Z moim ginekologiem w tym problem, że on o nich jeszcze nie wie bo dostałam je miesiąc temu i nie byłam u niego jeszcze.
    Najwyżej do wizyty u niego będę brać pełnopłatne albo umówię się gdzieś z pakietu na teleporadę u ginekologa i on będzie wiedział o co w tym wszystkim chodzi, bo internista się nie przejęła zupełnie 3 stratami 😑

👩🏼28 lat
    👦🏻28 lat

👶🏼11.12.2022 Noemi ❤️

age.png
‹‹ 126 127 128 129 130 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ