Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Izi wrote:Jak do diagnostyki zwykle od razu mam smsa, ale jak np do placówki PZU sie umawia albo jakiejś placówki generalnie to właśnie się czeka. U mnie na krzywą nie mogłam do diagnostyki, robią tylko z PZU i musialam czekać aż mnie umówią i znajdą termin.
Dostalam tego sms'a w końcu i mnie właśnie umówili do diagnostyki. Chyba wolalabym jednak do luxmedu, szkoda że nie ma opcji wybrania sobie placówki samemu -
Blondyna.B wrote:No to zaliczam kolejną ciążę biochmiczną... Właśnie zaczęło się plamienie 😔
A jakiego koloru masz to plamienie?
Ja tez dostałam takiego na początku i było dosyć silne bo lecialo mi dosłownie ciurkiem i brzuch mnie tez pobolewal. Na szczęście okazalo się, że to był właśnie krwiaczek, którego moja gin wcześniej nie zauważyła bo był dosyć daleko ukryty.
Trzymam kciuki żeby jednak wszystko było dobrze!
-
Blondyna trzymam kciuki, żeby to było tylko niewinne plamienie, tak się przecież często zdarza, oby to było to 🙏
Aneta mi się wydaje, że 10 dni fl to trochę krótko może opinia innego lekarza by się przydała?Leki: Luteina, Glucophage, Acard, foliany, Euthyrox, Bromergon
MTHFR 1298C hetero
4 lata starań o córkę, 3 ciąże biochemiczne po drodze
1.10.2020r. Jesteś, córeczko!
Cudzie trwaj!
09.2021: wracamy po rodzeństwo
Czekamy na Ciebie ;* -
Blondyna trzymam mocno kciuki aby to nie był biochem.
Może faktycznie warto skoczyć na betę? Może się przecież okazać że przyrasta dobrze i wtedy i Ty się uspokoisz 😘💍 05.08.2018
👰🤵 01.06.2019
08.2019 - odstawienie tabletek anty i rozpoczęcie starań o pierwsze dziecko
10.11.2019 - ⏸
07.07.2020 - 👶 córeczka
05.2021 - rozpoczęcie starań o drugie dziecko
14.02.2022 - ⏸
29.10.2022 - 👶 córeczka -
Mgdra wrote:Blondyna trzymam mocno kciuki aby to nie był biochem.
Może faktycznie warto skoczyć na betę? Może się przecież okazać że przyrasta dobrze i wtedy i Ty się uspokoisz 😘 -
Anetko miałam ostatnio podobną wizytę u mojej endo-ginekolozki,więc znam Twój nastrój. Mocno przytulam ❤️😘
Blondyna....tak mi przykro 😓😔 jedynie mogę napisać, że wspieramy Cię bardzo❤️
U mnie Mąż dziś rano wyjechał do niedzieli na deskę z kumplami, akurat na dni płodne 😜 a owulka pewnie pt./sobota 😝 także, czekam na kolejną@😜😅
Starania od 02.2021
Ona :
29 lat
Hashimoto
TSH 1,3 (euthyrox 75/100)
Wit.D3 na granicy
suplementacja i pozytywne myślenie 🌸💖
On:
32 lat
Ruchliwość i żywotność ❌❌
Żylaki p.n. III stopnia
17.03.2022 embolizacja żylaków p.n.--‐---》czekamy na poprawę wyników
Czerwiec :
HBA 14% 😔 ❌
Morfologia 1%
Koncentracja 4,86 mln/ml😔❌
Ruch postępowy 10,69% (gdzie min.32%) 😔❌
Ruchome 19,5% (gdzie min.40%)😔❌
DFI16%✅
HDS 14%✅
Listopad:
IVF czas start -
Blondyna, trzymam kciuki i pomodlę się za Ciebie ♥️
Ja byłam u ginekologa. Mam pęcherzyk 15 mm w 11dc i dobre endometrium. Recepty na ovitrelle nie dała, bo coś tam ale jutro idę na monitoring prywatnie i zobacze czy pęcherzyk urósł i ile. Dostałam recke na luteinę, bo mam progeteron za niski nawet jak na cykl bezowulacyjny 🙃
Także w marcu będzie testowanie
Blond27, Mgdra, Pani Ciasio, MałaStokrotka lubią tę wiadomość
👩🦱84 - niewydolnosc przysadki (wtórna niewydolność tarczycy, nadnerczy, gonad)
👨🦱85 wyniki siusiakowe OK. HLAC ❌
AMH -1,01 ->1,59
Mutacja MTHFR 677C-T i PAI-1 4G ❌
Kir AA ❌, białko S - 58% ❌
Kariotypy OK, brak stanu zapalnego endometrium.
12.2021 cb 😭
08.2023 start ivf
30.08 transfer 3BB 💔😭
11.2023 II podejście do ivf
❄️❄️❄️ na zimowisku
05.02 transfer 4AA (accofil, intralipid, encorton, prograf, bryophyllum, acard, heparyna)
5dpt - beta 24; 7dpt - beta 93; 9dpt - beta 214; 11 dpt - beta 600 22dpt mamy ♥️
8tc - 1,72 cm 🐣
21.08 - III prenatalne, zdrowa Amelka -
Blondyna o nie oby nie to 😭
Kiedy powinnaś mięc miesiączkę ? Bo niektóre kobiety tak mają że w dniu miesiączki krwawią bo organizm pozbywa się starej krwi
Ja w ciąży też plamiłam i też myślałam o najgorszym więc wierzę że u ciebie to też nic groźnego 💚Maja 06.05.21r ❤️
Alicja 19.11.22r.❤️
-
Izet wrote:A bierzesz cos na prolaktyne ? Ja mam tylko troche podwyższona (33 ng/ml) a lekarz już sie zastanawia czy nie przypisać mi czegos żeby ja obniżyć. U mnie narazie owu jest ( potwierdzona monitoringiem) ale tez mam cykle 25dniowe.
Myślałaś może o Niepokalatku ? ponoć bardzo dobrze reguluje prolaktyne i pozostałe hormony. Narazie biorę je 3 tydzień wiec nie wiem czy u mnie działa - ale zrobię za tydzień badanie kontrolne i zobaczymy. Sama jestem ciekawa czy to cos daje 🧐
Nie biorę narazie..
Brałam rok temu bo moja prolaktyna wynosiła 44 (dostinex 1/2 tabletki na tydzień). Teraz robiłam badanie prolaktyny dwa miesiące temu i lekarz powiedzial ze może być za wcześnie jeszcze. Dlatego teraz będę miała wgląd jak zrobie w piątek .15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
No pod tym względem jest na prawdę spoko, zapłaciłam dzisiaj 150 zł (normalnie bierze 230) i kolejna wizyta darmowa. To się liczy, widać że się stara i nie naciąga na kasę.15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
No cóż, rozczarowań ciąg dalszy 😅🥺
Mimo objawów, temperatury i testów owulacyjnych dodatnich prawdopodobnie owulacja u mnie nie występuje znow. Dzisiaj 15 dc - cykl 25 dni. Owulacja myślałam ze była wczoraj, wszystko na to wskazywało.
Ale po usg do owulacji jeszcze nie doszło, nie ma pęcherzyka dominującego.. Muszę zrobić prolaktyne (lekarz wie że to nie 3dc - co o tym sądzicie?) i wizytę kolejna mam w poniedziałek.
Podejrzewa, albo że prolaktyna zaburza proces owulacji, albo będzie trzeba coś pomoc organizmowi (zastrzyki itp. dowiem się w poniedziałek). Na szczęście on jest taki spoko że monitoring w poniedzialkowy zrobi mi w cenie dzisiejszej wizyty - czyli w pon. nic nie zapłacę.
Kazał mi zamówić sobie b complex, a ferrytyna się nie przejmować 😅 ale i tak go pomęczę.
Jeżeli chodzi o krótka faze lutealna ( 10 dni) powiedział że jest w normie, ale może ja zakłócać właśnie brak owulacji. Przepisze w pon. duphaston 2x1.
No to tyle, lecę napić się winka za kolejny dzień do dupy 😌
Owulacja bardzo często nie jest widoczna na usg 1-2 dni po. Po pierwsze płyn w zatoce już po kilku godzinach znika, po drugie ciałko żółte też jest widoczne na usg ok 2 dni po owulacji. Ja tak miałam w szczęśliwym cyklu i abrakadabra chyba też jest w ciąży z tego bezowulacyjnego 😅 także głowa do góry bo spadek masz ładny na wykresie 🤞 i też jeśli ta temperatura od razu nie wystrzeli to nic, często po owulacji rośnie stopniowo albo nawet trzyma sie dość nisko przez pierwsze 2-3 dni.
Co do fazy lutealnej to te 10 dni niby mieści sie w normie ale lepiej gdyby trwała chociaż te 12 dni. Tu Ci znowu dam swój przykład gdzie zagnieżdżenie miałam właśnie 9-10 dpo (tak wynikało z testów i bety), gdybym miała faze lutealną 10 dni to po prostu by sie nie udało. Także niby jest w normie ale dobrze by było ją wydłużyć😊
Prolaktyne czasami bada sie po owulacji, ale nie pamiętam po co. Zwykle jednak bada sie 3-5dc bo po owulacji/przed okresem wyjdzie ona po prostu wyższa.
A ferrytyna do poprawy koniecznie. Ja miałam 40 a i tak włosy mi leciały i teraz w ciąży jest dramat i anemia. To jest ciężki temat, wielu lekarzy go olewa i ciężko też dobrać leki i znaleźć przyczyne. Ja Ci moge polecić pamiętnik Celiny, ona tam fajnie pisze o suplementacji😊 i dobrze jest też zerknąć co poprawia wchłanianie. Żelazo np z wit C itd. I patrzeć na formy tych witamin.
Sorki, że sie tak wtrąciłam ale podczytuje i cały czas obserwuje co sie u Was dzieje😊Aneta2506 lubi tę wiadomość
24.03.21 ➡️ poronienie zatrzymane 8/12 tydz.
13.10.22 ➡️ II kreski
27.06.22 ➡️ Moja tęczowa Maja jest już z nami💓 3760g/57cm
01.03.23 ➡️ zaczynamy starania o rodzeństwo👨👩👧👧❤
08.10.23 ➡️ II kreski 🍀
11.12.23 ➡️ prenatalne: zdrowy bobas👶
17.06.24➡️ Mikołaj 3680g/59cm♥️ -
Blondyna ❤️
Może test bladszy bo z popołudniowego rozrzedzonego siku?
Powtórz rano, trzymam kciuki żeby jednak było wszystko dobrze 🥺
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
Pani Ciasio wrote:Blondyna trzymam kciuki, żeby to było tylko niewinne plamienie, tak się przecież często zdarza, oby to było to 🙏
Aneta mi się wydaje, że 10 dni fl to trochę krótko może opinia innego lekarza by się przydała?
Poczekam zobaczę, jak faktycznie owulację u mnie nie występują to nawet nie ma co liczyć dni fazy litealnej narazie 😅15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
❤❤❤
Gwiazdeczko, przykro mi ze akurat w Twoje dni płodne 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2022, 20:36
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
03.23r. IUI ❌
KaJa wrote:Owulacja bardzo często nie jest widoczna na usg 1-2 dni po. Po pierwsze płyn w zatoce już po kilku godzinach znika, po drugie ciałko żółte też jest widoczne na usg ok 2 dni po owulacji. Ja tak miałam w szczęśliwym cyklu i abrakadabra chyba też jest w ciąży z tego bezowulacyjnego 😅 także głowa do góry bo spadek masz ładny na wykresie 🤞 i też jeśli ta temperatura od razu nie wystrzeli to nic, często po owulacji rośnie stopniowo albo nawet trzyma sie dość nisko przez pierwsze 2-3 dni.
Co do fazy lutealnej to te 10 dni niby mieści sie w normie ale lepiej gdyby trwała chociaż te 12 dni. Tu Ci znowu dam swój przykład gdzie zagnieżdżenie miałam właśnie 9-10 dpo (tak wynikało z testów i bety), gdybym miała faze lutealną 10 dni to po prostu by sie nie udało. Także niby jest w normie ale dobrze by było ją wydłużyć😊
Prolaktyne czasami bada sie po owulacji, ale nie pamiętam po co. Zwykle jednak bada sie 3-5dc bo po owulacji/przed okresem wyjdzie ona po prostu wyższa.
A ferrytyna do poprawy koniecznie. Ja miałam 40 a i tak włosy mi leciały i teraz w ciąży jest dramat i anemia. To jest ciężki temat, wielu lekarzy go olewa i ciężko też dobrać leki i znaleźć przyczyne. Ja Ci moge polecić pamiętnik Celiny, ona tam fajnie pisze o suplementacji😊 i dobrze jest też zerknąć co poprawia wchłanianie. Żelazo np z wit C itd. I patrzeć na formy tych witamin.
Sorki, że sie tak wtrąciłam ale podczytuje i cały czas obserwuje co sie u Was dzieje😊
Dziękuję za odpowiedź ☺
Zalecenie zbadania ferrytyny mam od mojej nowej endokrynolog do której ide na kolejna wizytę na początku kwietnia, więc myślę że jeżeli nie uda mi się nic od gina uzyskać to właśnie ona coś mi przepisze bo myślę że po to też chciała zbadać (mam nadzieję)...
Tak, powiedział że przepisze mi w poniedziałek Duphaston, ale zastanawiam się czy już nie zacząć brać jeżeli temperatura urośnie jutro i pojutrze np. bo mam w domu zapas jescze z poprzedniej straconej ciąży..
Mam zamiar pić codziennie zakwas z buraka z witaminka C ☺KaJa, jo_ana, Koteczka82 lubią tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
inne badania w normie
🧔 - 32
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed