Luty miesiąc miłości 💘💏 w październiku bobas zagości 👣👶🏼
-
WIADOMOŚĆ
-
Blondyna.B wrote:
Na poprzednich niestety nie widziałam, ale na tym coś widać...🍀🤞 Poszłabym na betę, albo kupiła w rossmanie facelle i zobaczyła czy też coś majaczy..
Blondyna.B lubi tę wiadomość
15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Skoczę rano na betę po prostu -
Cześć dziewczyny !
Staram się od sierpnia zeszłego roku , jednak od kwietnia nie miałam w ogóle owulacji aż do grudnia, pęcherzyk rósł , nie pękał i tworzyły się torbiele ,które w kolejnym cyklu się wchłaniały i tak ciagle. W grudniu i styczniu była prawidłowa owulacja, potwierdzona u ginekologa na monitoringu, testami owu i moim bólem podczas tego dnia 🙂
Zatestowałam 12 lutego , dzień przed planowanym okresem w cyklach 27 dniowym iiiii…. Pojawiła się druga kreska! Radość i jeszcze większy strach 🥰🥺
Potem następnego dnia rano powtórzyłam jeszcze 2 różne testy i tez były kreski, poleciałam na bete - beta 108, po 48 h przyrost do 248 🥰
Tsh 3,2 - biorę euthyrox 50
Progesteron 24,5- biorę 2x duphaston
1x Glucophage 750 na noc
Jestem osoba z duża nadwaga wiec muszę się mocno pilnować jeśli chodzi o dietę
U mnie sprawdziły się testy facelle te sztywne , najbardziej pokazywały kreskę i najładniej się wybarwiły,żeby było na pamiątkę
Słyszałam o tej teorii z owulacyjnymi,że niby podobna budowa hcg i lh i może czasami wykryć , No to chciałam z ciekawości sprawdzić na własnej skórze i faktycznie krecha tak gruba ze aż fioletowa.
Trzymam za Wszystkich kciuki i będę tu często wpadała , bo razem raźniej , strach miesza się z radością, łzy radości ze łzami ze strachu , czy będzie wszystko Ok, za 2 tygodnie USG bo teraz jeszcze nic nie będzie widać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 08:53
Mgdra, MałaStokrotka, Agata97, Livka, Paulina666, Angelaaaa, Ekta, TaOna♡ lubią tę wiadomość
-
Blondyna coś tam majaczy faktycznie, jak się dobrze przyjrzeć. Masz racje zrób betę będziesz miała pewność.
Trombofilia, problemy immunologiczne, rozjechane cytokiny, komórki NK 17%, cross match 28,5%, allo mlr 0%
Starania naturalne od 01/2021
Poronienie zatrzymane 9/12 tc 11/2021 💔
Starania w klinice od 2023
🔸 5 x stymulacja
🔸 3 x IUI
🔸 IVF: 03/2024, mamy 18 ❄️
Ryzyko OHSS, transfer odroczony
14/05 (N) I FET ❄️ nieudany
15/06 (N) II FET ❄️ cb 💔
13/08 (S) III FET ❄️ 7 tc 💔 -
Blondyna, ja wcześniej też nic nie widziałam, ale teraz widzę. 🤞
👩💼 30 lat
💊 Prenacaps OVI💊Letrox 37,5 mcg💊Olej z wiesiołka 💊Pueria UNO💊NAC (3-7dc)
👨💼30 lat
💊Fertistim💊NAC
01.2022 - (5tc) cb 🤍
02.2022 - ⏸️(w 5 cyklu starań)
11.2022 - 🩵👶
01.2024 początek starań o 2 👶
01.2024 - (4/5tc) cb 🤍 -
Aneta2506 wrote:Ja brałam 1/2 tabletki na tydzień. Owszem miałam, alw to dlatego ze wcześniej moja owulacja była zabuzona dlatego lekarz mi przepisał Dostinex. Myślę że to nie skutek uboczny leku.
Dziękuję za odpowiedź. Dostinex zbił Ci prolaktynę i przywrócił owulacje? Boję się że właśnie u mnie ich wcześniej nie było przez hiperprolaktynemię, bo sama prolaktyna bez obciążenia niby w granicach, ale już po byla 18x większa, a norma jest max 6x 🥺 i pierwszy raz w życiu miałam i mam dalej takie bóle jajników, że skręca mnie przy każdym ruchu -
Evelajna90 wrote:Cześć dziewczyny !
Staram się od sierpnia zeszłego roku , jednak od kwietnia nie miałam w ogóle owulacji aż do grudnia, pęcherzyk rósł , nie pękał i tworzyły się torbiele ,które w kolejnym cyklu się wchłaniały i tak ciagle. W grudniu i styczniu była prawidłowa owulacja, potwierdzona u ginekologa na monitoringu, testami owu i moim bólem podczas tego dnia 🙂
Zatestowałam 12 lutego , dzień przed planowanym okresem w cyklach 27 dniowym iiiii…. Pojawiła się druga kreska! Radość i jeszcze większy strach 🥰🥺
Potem następnego dnia rano powtórzyłam jeszcze 2 różne testy i tez były kreski, poleciałam na bete - beta 108, po 48 h przyrost do 248 🥰
Tsh 3,2 - biorę euthyrox 50
Progesteron 24,5- biorę 2x duphaston
1x Glucophage 750 na noc
Jestem osoba z duża nadwaga wiec muszę się mocno pilnować jeśli chodzi o dietę
U mnie sprawdziły się testy facelle te sztywne , najbardziej pokazywały kreskę i najładniej się wybarwiły,żeby było na pamiątkę
Słyszałam o tej teorii z owulacyjnymi,że niby podobna budowa hcg i lh i może czasami wykryć , No to chciałam z ciekawości sprawdzić na własnej skórze i faktycznie krecha tak gruba ze aż fioletowa.
Trzymam za Wszystkich kciuki i będę tu często wpadała , bo razem raźniej , strach miesza się z radością, łzy radości ze łzami ze strachu , czy będzie wszystko Ok, za 2 tygodnie USG bo teraz jeszcze nic nie będzie widać.
Gratuluję, cieszę się że mimo długich starań udało się zajść ❤️ oby ten czas był dla Ciebie nudny i spokojny! 👶
Tak z ciekawości, bo też mam podobny problem z owulacja - czy długo brałaś Glucophage zanim wróciła owulka? ☺️ -
Blondyna.B co ja tu czytam, aż mi się mordka uśmiechnęła jak zobaczyłam to II kreseczkę na Twoim teście 😊😊 Widać ją!! Poszłaś na betę? Trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻🍀
-
Mam taki zapierdziel w pracy, że nie wiem w co ręce włożyć a jak wracam do domu to jestem padnięta💤😴 Pewnie przez to będzie mnie tu mniej ale cały czas Was czytam i jestem z Wami myślami 💗
Dziewczyny proszę odczarować drugą połowę lutego 🥰 Czekam na Wasze ⏸ kreseczki 😊 -
Milixx wrote:Blondyna.B co ja tu czytam, aż mi się mordka uśmiechnęła jak zobaczyłam to II kreseczkę na Twoim teście 😊😊 Widać ją!! Poszłaś na betę? Trzymam kciuki 🤞🏻🤞🏻🍀
Milixx lubi tę wiadomość
-
Mgdra wrote:Rodzice mają sąsiadkę która jest endokrynologiem to podejdę do niej dzisiaj.
Ginekologa mam dopiero 16.03 ale może podejdę wcześniej do innego, niech sprawdzi. Ale wiecie co? W 1 ciąży nie wiedzialam nawet że trzeba zbadać proga i nie badałam na własną rękę, a lekarz też mi nie zlecił. Całkiem możliwe że nie miałam wysokiego, bo mdłości też się nie pojawiały. 🤷♀️
Moim skormnym zdaniem badanie wszystkiego na własną rękę właśnie powoduje większy stres i zwątpienie nawet jak wszystko jest ok.
Jeśli nie ma plamień/krwawień to ja bym nie badala.
A mdłości to też mega indywidualna sprawa. W poprzedniej ciąży, którą straciłam w 10tc miałam ogromne mdłości od początku a w obecnej bardzo długo nic mi nie dolegało
Nie stresuj się na zapas 😘 na pewno beta ładnie przyrośnie i będziesz miała spokojna, zdrową ciążę ☺️Mgdra, Kajucha95, Lucy91, Natka2, Okinny lubią tę wiadomość
-
Ely wrote:Dziękuję za odpowiedź. Dostinex zbił Ci prolaktynę i przywrócił owulacje? Boję się że właśnie u mnie ich wcześniej nie było przez hiperprolaktynemię, bo sama prolaktyna bez obciążenia niby w granicach, ale już po byla 18x większa, a norma jest max 6x 🥺 i pierwszy raz w życiu miałam i mam dalej takie bóle jajników, że skręca mnie przy każdym ruchu
Wiesz co, nie wiem..
Brałam przez 3 miesiące, później miesiąc nie brałam bo nigdzie nie dostałam leku i zaszłam w ciążę.
Tylko ja raz mialam owulację raz nie miałam i lekarz sam powiedział że to mógł być tylko przylądek, a Dostinex nie musiał przyczynic się do zajęcia w ciążę.
Może warto iść podgladnac to do ginekologa? Może masz faktycznie owulację i dlatego czujesz bol, a wcześniej nie wystepowala15 lat 👫 5 lata 👰🤵
5 lat walki
👩 - 30
Niedoczynność + Hashi ⏩ euthyrox
Badania 3dc ⏩ FSH 10,24 🤯 reszta ok.
AMH - 1,11 🥲 ⏩ styczeń 0,8 😪
inne badania w normie
🧔 - 32
WSZYSTKIE WYNIKI W NORMIE 💚
💊 Stymulacja 💊
(2 x letrozole) ❌
2023 klinika InVimed
HSG (prawy jajowód nie do oceny)
03.23r. IUI ❌
04.23.r IUI odwołane - owu z prawego
Brałam przez 3 miesiące, później miesiąc nie brałam bo nigdzie nie dostałam leku i zaszłam w ciążę.
Tylko ja raz mialam owulację raz nie miałam i lekarz sam powiedział że to mógł być tylko przylądek, a Dostinex nie musiał przyczynic się do zajęcia w ciążę.
Może warto iść podgladnac to do ginekologa? Może masz faktycznie owulację i dlatego czujesz bol, a wcześniej nie wystepowala
Ciekawe czy to po leku czy nie miał wpływu 🤔 znajoma zaczęła brać bromka i w tym samym cyklu zaszła. Też nie wie czy to przypadek czy działanie tabletek.
Ginekolog, który mnie prowadzi jest skąpy w słowach i czynach. Wie, że biorę leki i mam problemy, a mimo wszystko zbył mnie i kazał przyjść w kwietniu, jak minie 12 miesiecy. Jak się pytałam o owulacje czy widać, to powiedział, że nie było żadnych pęcherzyków i żeby się nie przejmować tylko starać. A żebym mu głowy nie zawracała, to wypisał skierowanie na usg na kwiecień... I to było po wakacjach w zeszłym roku. Wszystkie leki i porady mam od swojej endokrynolog.
Ostatecznie zapisaliśmy się do kliniki leczenia niepłodności. Dzwoniłam na poczatku roku i pierwszy wolny termin mieli na koniec marca. Więc czekamy cierpliwie..Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2022, 09:50
-
Wy jesteście chyba już bardziej doświadczone, bo ja nic nie widzę. Może to kwestia wprawy 🤣 niemniej wierzę wam i trzymam kciuki Blondyna!
Ja dziś po kontroli, owulacja była, a pęcherzyki były 3, więc super, za to niepokoi endometrium, bo niecałe 7mm. W zasadzie pani doktor dała mi do zrozumienia, że z tym to nie mam co liczyć 😔 trochę mnie zdziwiło, że przed owulacją było już 8mm, a teraz tak słabo. No ale nic, czekamy ☺Natka2 lubi tę wiadomość
-
verliebtindich wrote:Wy jesteście chyba już bardziej doświadczone, bo ja nic nie widzę. Może to kwestia wprawy 🤣 niemniej wierzę wam i trzymam kciuki Blondyna!
-
Czekolada96 wrote:Cześć dziewczyny 🤗 macie sprawdzony sposób na obniżenie prolaktyny? Norma jest do 25 u mnie jest 27 lekarz mówił żeby to zostawic ale ja mam wrażenie że trzeba ją trochę zbić, ostatnio cykle coraz bardziej mi się wydłużają..
Na badanie wpływa stres, zmęczenie itp. Wynik na prawdę dobry i lekarz ma rację. Tym bardziej, że żeby coś o niej wiedzieć więcej pasowałoby chociaż raz jeszcze ja sprawdzić. Wysoka prolaktyna (dużo ponad normę) wpływać może na mniejsza ilość owulacji i nic więcej, jeżeli masz owulację i bawiłabym się w obniżanie bo każdy ze sposobów może wpłynąć na cykl niekorzystnie. Ja przy hiperprolaktymeni w rozeznaniu lekarza nie miałam nic do stosowania bo owulacje były,
I stwierdziła, że może jest jakiś mało znaczący naczyniak, z którym i tak żaden lekarz nic nie zrobi.
Ale brałam niepokalanek mnisi on obniża jej poziom ale wielu dziewczynom rozregulowuje cykl i zaburza owulacje, które są więc uważałabym. Jak coś polecam brać na noc żeby brzuch nie bolał. Z tym, że ja miałam ją jakoś koło 50-60.
Powtorzylabym badanie na wyspaniu i bez zestresowania. Ta małpa prolaktyna serio potrafi raz wyjść 16 raz 45 dziewczynom. Za niska też nie jest dobra.Czekolada96 lubi tę wiadomość
♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20
-
Plus obecnie odchodzi się od badania prolaktyny pod obciążeniem.♥ starania od 2021
♥ ja 26 lat, cykle zwykle 34-40 dni, lub dłuższe, na razie polecenie wyluzowania, z koleżanką prolaktyną różnie się dogadujemy, raczej nie jest przyjaźnie nastawiona
♥ mąż 29 lat, leczenie i suplementacja pod okiem androloga, teratozoospermia
♥11.08 beta 137,70
♥13.08 beta 446,20