X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty testowanie
Odpowiedz

Luty testowanie

Oceń ten wątek:
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carper tez juz jestem tym wszystkim zmęczona i jak zawsze patrzyłam optymistycznie tak teraz mi przeszło. Rozumie cie bardzo dobrze. Ciężko sie wziąść w garść ale z drugiej strony musimy bo jak sie poddamy to nam dziecko z nieba nie spadnie. Niestety jestesmy w tej grupie kobiet które swoje dziecko musza wywalczyć w ciężkiej wyczerpującej wojnie po wielu przegranych bitwach... ! Dobrze że mamy tu siebie na forum bo kto nas lepiej zrozumi?! tylko ten co przeżywa to co my.

spioch, CarPer lubią tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie zmęczenia i senności myśle że to duzy wpływ psychiki jesteśmy juz tak zmęczone tym wszystkim że powoli to zachacza to o stany depresyjne. Dziś np. wstałam rano i byłam tak zmęczona że myśle chyba do pracy nie dojde -nie mam siły. Jakby ze mnie ktoś życie odessał. wydaje mi sie że mam jakieś pieprzone deja vu że już to przeżyłam, czułam ze sto razy ciągle to samo w kółko jak w jakiejś matni.

mi_lejdi lubi tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny, można dołączyć do wątku? :)

Podczytuję to forum od drugiego poronienia, ale jakoś się nie udzielałam do tej pory :) Staramy się z mężem trzeci cykl, pierwszy z Clo... jak narazie jajniki podjęły współpracę, byłam wczoraj na kontrolnym monitoringu żeby zobaczyć czy pęcherzyk pękł (w poniedziałek wynosił 22-23mm, endo 9mm i pozytywny test owulacyjny) i owulacja potwierdzona. Teraz czekam na testowanie i za bardzo nie wiem kiedy? Zastanawiam się czy 22 lutego będzie dobrze... to by był 29 dc, w 14dc owulacja.

To był mój drugi monitorowany cykl, mniej więcej już wiem co i jak, zobaczymy czy się uda. Staram się nie nakręcać, chociaż ciężko jest kiedy się czegoś tak bardzo chce :)

Pozdrawiam wszystkie staraczki!

kaka470 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • aria40 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Cześć dziewczyny, na długo zapamietam ten dzień...

Budzik zadzwonił o 5.20, wsadziłam termometr w usta i czekam... pika- odłozyłam i myslę sobie poleże chwilkę. Ale tak mi się zachciało siku, że szok. Poszłam, nasiurałam w pojemnik, zrobiłam test.... czekam chwile z zaspanymi oczami.... nic. Jedna kreska. Test powędrował do kosza a ja do łóżka, poleżałam 5 minut, dałam mężowi buziaka i wstałam szykowac się do pracy. Myślę, a zobacze czy na pewno negatyw.... i co????? I kur.... dwie kreski :) :) :) Przecieram oczy ze zdumienia, myślę ale jak to????? wybiegłam do męża, pokazuje mu, a on, że "jak jest jedna to jesteś w ciąży" heheheh-faceci :P Mówie mu żeby sie przypatrzył... no ale twierdził, że nie widzi bo śpi jeszcze i żebym to lepiej sprawdziła czyli poszła na krew (idę po 8).

Ja się pytam jak to mozliwe??? hehehe. kompletnie na to nie liczyłam.
    Ale martwi mnie, że dziś termin @ a tu taki bladzioch.... ech....

https://naforum.zapodaj.net/87a449a55f6e.jpg.html

Zgredek gratulacje!!!!!!!!!

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis witaj :)

• Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byłam, krew oddałam, wyniki dopiero jutro po 11 :( niestety...

Srebrzysta u mnie absolutnie zerooo objawów, zero...

sloneczkowa mama lubi tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanie: ile dni spóźnienia może być przy grypie? Mam termin @ na walentynki i zastanawiam się ile mi się spóźni . Jest na to jakąś regula? Czy to loteria? Przepraszam za to dziwne pytanie ale jakoś nigdy mi choroba nie towarzyszyła pod koniec cyklu tylko albo na początku albo w srodku cyklu

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Byłam, krew oddałam, wyniki dopiero jutro po 11 :( niestety...

Srebrzysta u mnie absolutnie zerooo objawów, zero...
    No to czekamy :)

• qosia Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek - GRATULACJE!!! Super wiadomość :) Trzymam kciuki za piękną betę ;)

Myślę, że im bardziej się o coś musimy postarać, to później bardziej docenimy.
    Podobnie było z moją siostrą. Kiedyś nieprzychylnie patrzyła na nastoletnie matki (jest nauczycielką) i kręciła głową. Jak wyszła za mąż i zaczęli starania, to choć nigdy nie miała problemów z zajściem w ciążę (zawsze w 1 lub 2 cyklu były piękne II krechy), to pierwszą ciążę bardzo wcześnie poroniła. W drugiej ciąży w 6 miesiącu ciąża obumarła. Trzeciej ciąży też nie donosiła bo ciąża obumarła w 5 miesiącu. Była w strasznej kondycji psychicznej ale się nie poddała. Dopiero udało się za 4 i 6 razem (5 ciążę też wcześnie straciła) i teraz ma śliczne, rozbrykane córki. Teraz każde dziecko jest dla niej darem Bożym, choć bywają dni, że pada na buzię ze zmęczenia i śmieje się, że nie ma chyba czasami cierpliwości do dziewczynek.

Tak więc dziewczyny - głowa do góry i będzie dobrze! :)

mhsv2n0avtn4fkhw.png
  • Jedna_z_Wielu Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 14:32

Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
    Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu <3
    Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
    79eac3f8ef.png
    Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
    Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
    Udało się po 7 latach !!!
    ( cukrzyca ciążowa- insulina)
    Glukoza: Insulina
    na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
    godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
    dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
    wallbash.gifdown.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek - wielkie gratulacje! Kreska wcale taka blada nie jest, widać ją od razu bez przypatrywania się. Słoneczkowa mama-a dlaczego mialaby się przesunąć? Jeżeli miałaś owulację to choroba nie wspomoże ciałka żółtego w produkcji progesteronu i @ powinna przyjść w terminie albo wcześniej. qosia - współczuję Twojej siostrze, dwukrotna utrata dziecka w tak zaawansowanej ciąży musi być bardzo bardzo bolesna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2017, 08:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dziękuję :) zobaczymy co bedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny -mam pytanie: z tego co wiem faza lutealna nie może trwać dłuzej niż 16 dni ponieważ ciałko żółte do tego czasu zostaje przekształcone w ciałko miesiączkowe i przestaje produkować progesteron czego konsekwencją jest @. Czym w takim razie uzasadnić dziwne wydłużenie fazy lutealnej (na przykładzie Dobuski) przy potwierdzonej owulacji? Co innego przesunięcie, ale ja nie wiem czy istnieje inne wytlumaczenie niż przekształcenie się cialka żółtego w ciałko ciążowe.

dobuska lubi tę wiadomość

• Skrzydlata Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zgredek - gratulacje :)

ela90 - dzięki za skład. Mój mąż ma jednak w tym fertilman plus większe dawki wszystkiego oprócz cynku, bo tego jest tyle samo. Ale mój ma konkretny problem i tak musi brać. Tylko mu dokupię te witaminę C ;)

Zgredek 12 lubi tę wiadomość

21cs - Kalina 25.09.2018 <3
    10cs - Florian 08.03.2021 <3
    Wreszcie ten świat ma barwy i smak :)

wibs9x0h2j4mp6wk.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek12 Gratulacje !!! Trzymam kciuki za piękną betę

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis witaj wpisać Cię na listę

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:

https://naforum.zapodaj.net/87a449a55f6e.jpg.html

Gtaruluję, ale super, cieszę się jakbym sama w ciąży była XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie dziś taki spadek, że nie wiem co o tym myśleć, na pewno już nie liczę na ten cykl ;(

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • karola205 Przyjaciółka

Wysłany: 9 lutego 2017, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek- wspaniała wiadomosc z samego rana.
    Oby więcej takich poranków na naszym forum.

2nn3dqk3hcroxsl0.png
  • dobuska Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2017, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2021, 15:05

Annie1981 lubi tę wiadomość

‹‹ 109 110 111 112 113 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ