Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty testowanie
Odpowiedz

Luty testowanie

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

okres spóźnia mi się już ponad 2 tygodnie. Robiłam te testy z allegro co są po 1 zł sztuka, ale pokazują wynik negatywny niestety. Myślicie, że powinnam wypróbować jakieś inne (lepsze) testy? Bo wizytę u gina mam niestety umówioną na odległy termin a trochę się niepokoje bo nie wiem co się dzieje :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona a chorujesz na coś/bierzesz jakieś leki, które ewentualnie mogłyby opóźnić @? Jeśli nie, to może idź zrób betę jutro?

• Annie1981 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fruska. Dziękuję :) A czego Ty się masz wstydzić? Przecież infekcje w ciąży są na porządku dziennym.

Selina. Tak jak mówisz, musisz wierzyć, że i z dzieckiem się uda. To tylko kwestia czasu :)

Ilona1992. Mi testy z allegro pokazywały jedną kreskę jak nie było ciąży a potem kiedy się udało, pokazywały dwie także nie uważam, żeby były jakieś zawodne. W Twojej sytuacji na pewno nie zaszkodzi zrobić lepszy test. Czasami jednak trafiają się popsute partie, ale to myślę, że tak samo jak i w przypadku testów aptecznych.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Ilona a chorujesz na coś/bierzesz jakieś leki, które ewentualnie mogłyby opóźnić @? Jeśli nie, to może idź zrób betę jutro?

Nie, nie choruje na nic i za wyjątkiem kwasu foliowego nie przyjmuje żadnych leków. Na becie byłam 8-9 dni po domniemanej owulacji i wtedy wynik był < 1.2. Tak własnie myślałam, żeby teraz powtórzyć badanie ale strasznie boje się rozczarowania i dlatego chyba wolę poczekać na badanie ginekologiczne.

• Lagostina Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhhhhhhh... od rana ostre bóle miesiączkowe w podbrzuszu, ból pleców, trudności w oddychaniu no i plamienie:( Nic chyba nie muszę dodawać. Jestem załamana;(((

XyZ
  • mi_lejdi Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona1992 wrote:
    Nie, nie choruje na nic i za wyjątkiem kwasu foliowego nie przyjmuje żadnych leków. Na becie byłam 8-9 dni po domniemanej owulacji i wtedy wynik był < 1.2. Tak własnie myślałam, żeby teraz powtórzyć badanie ale strasznie boje się rozczarowania i dlatego chyba wolę poczekać na badanie ginekologiczne.

A badanie ginekologiczne na pewno nie przyniesie rozczarowania? Jeśli nie będzie ciąży, będzie jeszcze większe, bo z każdym dniem spóźniającej się miesiączki niepotrzebnie się nakręcasz. Beta przynajmniej dałaby Ci odpowiedź, czy nie należy koniecznie przyspieszyć wizyty u gina.
    A jak będzie pozytywna, to będzie radość, bez niepotrzebnych kolejnych stresów dla fasoli :) W Twoim przypadku odwlekanie diagnozy, czy to ciąża czy nie, nie ma najmniejszego sensu.

wszamanka, evve lubią tę wiadomość

<3 14.04.2018 Théo <3
  • kaka470 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przykro mi dziewczyny do których @ zawitała , jeżeli kogoś pominęłam to proszę się upomnieć i przepraszam:-)
    Cały czas jestem z Wami , ale zwyczajnie nie potrafię się tak udzielać:-)
    Bardzo mi smutno że tak mało pozytywów , już nigdy w życiu takiej listy nie założę , chyba najmniej pozytywnych testów w tym miesiącu , miał być taki magiczny:-(

30.11.2015 <3 Laurka ,16.02.2017 Anołek 6tc[*], 01.01.2018<3 Tomuś

201511304980.png

201801011678.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona wizyta u gina nic Ci nie da, przy tak wczesnej ciąży nie będzie widoczna na usg. Tylko i wyłącznie badanie bety da wynik. Ja bym nie zwlekała

• kinga1185 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Selina wrote:
    Annie achhh ok to już wiem o czym mówisz :D Czytałam Potęgę podświadomości i znam motywy przyciągania pozytywnych zdarzeń. Zwykle szło mi to bardzo dobrze, gorzej z moją cierpliwością ;) Zazwyczaj robiłam to nieświadomie :D Poprostu bardzo czegoś chciałam i byłam tak przekonana, że tak będzie, że nawet nie wyobrażałam sobie, że może być inaczej. Tak było z moim marzeniem o podróżowaniu (można powiedzieć że już 2 kontnenty poza Europą mam ciut zaliczone, 2 państwa w Ameryce Południowej i 1 w Azji i na pewno na tym się nie skończy) oraz z otwarciem swojego biznesu ;) Mówiąc o napro miałam na myśli naprotechnologię, która zajmuje się naturalnymi metodami poczęcia, obserwacjami własnego organizmu i właśnie afirmacją. Miałam tego spróbować, ale po 1 wizycie u takiego gina, u którego zostawiłam kuuupę kasy stwierdziłam, że mnie an to nie stać :/ Naprawdę, wizyty w klinice sa tańsze, dlatego bede musiala sie przeniesc...

Hej Selina,
    a droga to byla sama wizyta, czy te wszystkie badania, ktore nie sa dofinansowana?
    Ja tez zaczelam przygode z napro, ale daje sobie pol roku, bo masz racje tanie t nie jest...
    Pozdrawiam

25.02.2023 synek
    20.08.2020 córka
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro też wizytuję :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • aciulka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka470 wrote:
    Przykro mi dziewczyny do których @ zawitała , jeżeli kogoś pominęłam to proszę się upomnieć i przepraszam:-)
    Bardzo mi smutno że tak mało pozytywów , już nigdy w życiu takiej listy nie założę , chyba najmniej pozytywnych testów w tym miesiącu , miał być taki magiczny:-(
    Plus 15 fasolek na innym wątku "w oczekiwaniu na testowanie", gdybyśmy się połączyły nie było by tak źle.

kaka470 lubi tę wiadomość

Córeczka 16.11.2017❤
    Synuś 31.05.2015❤
    Córeczka 09.12.2000❤
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2017, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga1185 wrote:
    Hej Selina,
    a droga to byla sama wizyta, czy te wszystkie badania, ktore nie sa dofinansowana?
    Ja tez zaczelam przygode z napro, ale daje sobie pol roku, bo masz racje tanie t nie jest...
    Pozdrawiam
    Sama wizyta. Coprawda spędziłam u doktora godzinę w gabinecie, wypełniałam ankietę zdrowotną za siebie i za męża i dokładnie nas przeanalizował. Aczkolwiek kwota jaką usłyszałam na koniec wizyty (razem z usg) zwaliła mnie z nóg :O Możliwe, że tylk ten doktor ma takie chore ceny... nie wiem. Jednak nie wybiorę się już do niego tylko i wyłącznie z powodów finansowych
    Drogie badania to swoją drogą (zwłaszcza wymazy, posiew i AMH) ;]

• aria40 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaka470 wrote:

Kaka, chciałam zauważyc, że to dopiero 12 lutego, jeszcze może być mega owocny :) Dziewczyny trzymam kciuki!!!!!

p19udqk3fe2fd0qp.png
    Maja 15
    Julia 12
    Emilia 7
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaka :) będzie dobrze :P

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Czesc. Dzisiejszy test negatywny i przyszla @...

Jak to mozliwe? Nie wiem...
    tule Cie mocno, bardzo mi przykro

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie gratuluje:) wszystkiego dobrego na nowej drodze życia:) życia w pełnej rodzince:) dużo miłości i wytrwałości:)

kaka470 chciałabym pprawić Twoją statystyke tylko jak to zrobić;)!?

Annie1981 lubi tę wiadomość

hchypc0zgq8syrex.png
  • srebrzysta Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2017, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam urodziny, i chciałam zrobić test ale mysle nie bede se psuć humoru a po za tym 24 dc 9 dpo za wczesnie. byli goście,kwiaty i prezenty i co z tego ja marze tylko o jednym, taka pustka mnie wypełnia :( nic nie wskazuje na powodzenie w tym cyklu. Jajniki prawie milcza. lekko wczoraj coś a tak to cisza. Dzis mne bolą ziwnie plecy na dole ale nie krzyże, tylko tak jakby nerka prawa!? z prawego jajnika była ovu ale może to po sprzataniu sie nadwyrężyłam. no i piersi to jest temat! rano wstaje i mysle chyba bede wyć z bólu- jak kamienie twarde i bolą. jak juz pochodziłam to troche zelżały. To chyba po tym pregnylu.a tak z nowośći tempka dziś spadła! super mnie to nastroiło!!!!

hchypc0zgq8syrex.png
  • Fruska Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie wiem ze infekcja sie zdarza czesto w ciazy ale ja i tak jestem wstydliwa :-P nie umiem tego opanowac.
    Kobitki trzymam kciuki za kolejne fasolki. Jutro zdam relacje co z moja fasolinką :-)

4c3tgov3htj00qv5.png

mhsv20mmqsk09uwr.png
  • Migracja Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja niestety dziś też dostałam @ ... Powodzenia życze tym co będą testować i tule laski z @ :*

graphics-worms-675324.gif
    Aniołek 26.03.2013 [*]....
  • kredeczka91 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :) nie mialam w planach dolaczac do watku, ale... okres spoznia sie dwa dni i po prostu musialam sie komus wygadac! Zatestuje w walentynki, mam juz jednego bobaska wiec troche latwiej mi poczekac ;)

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ