Luty testowanie
-
WIADOMOŚĆ
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2017, 00:59
Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
Moje szczęście gdzieś błądzi, ale wierzę, że w krótce dotrze do celu
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Starania o drugie- od: Grudzień 2014r. (5cb.)
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
Udało się po 7 latach !!!
( cukrzyca ciążowa- insulina)
Glukoza: Insulina
na czczo 5,10 mmol/l 7,87uU/ml
godzina po 8,57 mmol/ 71,5 uU/ml
dwie godziny po 5,54 mmol/l 33,6 uU/ml
-
nick nieaktualnyLady ja tez nie pomoge u gina byłam tylko raz i w sumie to niczego się nie dowiedziałam. Ale daj znać co Tobie powie
Aicha kurcze trochę tego bierzesz.
Jedna z Wielu euthyrox i bromergon bierzesz normalnie. Tylko w dniu badania rano nie bierze sie euthyroxu tylko bierzesz po pobraniu. Ale żadnych przerw jednodniowych a bromergon normalnie na noc nie ma żadnych przerw -
Spioch dzięki
Takie proste, a ja jednak wolałam dopytać
I jeszcze jedno: bromka jakas konkretna godzina czy roznie w zaleznosci od spania ?
Wszystko ma sens, tylko po czasie rozumiemy, że takie chwile robią Nas mocniejszymi.
Od końca wakacji 2021 klinika - zalecone badania -> z wyników póki co - wysokie tsh, wysoka prolaktyna, obniżone białko "s", nieprawidłowe: czynnik v(leiden)hetero, mthfr(c677t)hetero, pai-1 hetero 😪➡️Letrox, dostinex, glucophage, acard, od pozytywu heparyna.
-
nie podoba mi sie ta nowa ginekolog w ogole, nawet mnie nie zbadala, dajac mi do zrozumienia ze z choinki sie urwalam, po co badania i cytologia byla w czerwcu w zeszlym roku to mam przyjsc w czerwcu a nie kolejke zajmowac, czuje sie jak szmata
-
nick nieaktualnyJedna z wielu to chyba nie na znaczenia. Ja czasem biorę po kolacji kolo 19 a czasem przed samym snem o 23. Jak mi sie wspomni. Tylko ze ja nie mam uporczywych skutków ubocznych. Jak sie.ktoś źle czuje po nich to najlepiej wziasc i od razu iść spać żeby przespać objawy
-
Lady masakra jakaś, szkoda Twojego czasu
Myślisz o innym gin ?
Spioch dzięki :*Haos w głowie nie pozwala uporządkować myśli...
-
Jedna z wielu tak, moja noga nie postanie juz u tej
Ze tez moja stara ginekolog odeszla, strasznie mi smutno, ani nie sprawdzila czy miesniaki nie urosly jestem w grupie ryzyka, moja mama i jej siostra maja usuniete.macice przez miesniaki a babka umarla na nie bo zmienily sie w raka,stara ginekolog kazala mi przyjsc po 6 miechach, a ta glupia lekarka ze nie widzi potrzeby, szukam kogos z sercem, kiedys trafie,Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 15:06
-
Jedna_z_Wielu wrote:Euthyrox i bromergon.
Euthyrox jesli bierzesz rano to po prostu dawkę z dnia badania bierzesz po oddaniu krwi, razem z bromkiem, ja robie tak od zawsze, nie dobrze jest zawieszac dawke na cala dobę lub więcejWiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 15:37
-
Ew w dzien poprzedzajacy badanie mozesz wziąć bromka w południe żeby nie było bezpośredniego wplywu po nocy i tez zeby nie brac dwoch tabletek na dobe w dniu badania
-
Lady Savage wrote:Jedna z wielu tak, moja noga nie postanie juz u tej
Ze tez moja stara ginekolog odeszla, strasznie mi smutno, ani nie sprawdzila czy miesniaki nie urosly jestem w grupie ryzyka, moja mama i jej siostra maja usuniete.macice przez miesniaki a babka umarla na nie bo zmienily sie w raka,stara ginekolog kazala mi przyjsc po 6 miechach, a ta glupia lekarka ze nie widzi potrzeby, szukam kogos z sercem, kiedys trafie,
Lady współczuję. Ja już też nie poszłabym do takiego gina drugi raz... Trzeba szukać dalej, choć to strasznie trudne.... -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2020, 14:33
AiCha4811 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa bym Wzięła. Moja endo kazała bo po miesiącu powinnas sprawdzić czy ten lek działa na ciebie. Możesz wziąść po południu jeśli nie daje ci to spokoju ale sie nie pomija. Szczególnie ze to kontrola dopiero po miesiącu a nie po pol roku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 15:56
AiCha4811, Jedna_z_Wielu lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, właśnie psuję Wam statystyki - przylazła małpa. No ale nowy cykl, nowe nadzieje:)
Lady Savage - ta ginekolog to chyba pomyliła zawody, jeśli masz obciążenie genetyczne to niech spada na drzewo z takim podejściem. Normalny ginekolog (a są jeszcze tacy, tylko niestety ciężko na nich trafić) wie, czym grożą takie zaniedbania. Szkoda, że straciłaś dużo czasu i energii, ale juz przynajmniej wiesz, aby babiszona omijać z daleka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 16:02
-
spioch wrote:Ja bym Wzięła. Moja endo kazała bo po miesiącu powinnas sprawdzić czy ten lek działa na ciebie. Możesz wziąść po południu jeśli nie daje ci to spokoju ale sie nie pomija. Szczególnie ze to kontrola dopiero po miesiącu a nie po pol roku
spioch lubi tę wiadomość
-
Lady powiem Ci że.. No brak słów ! Powinnaś ją zapytać po co została lekarzem skoro nie chce pomagać ludziom, i zajmuje miejsce prawdziwemu lekarzowi i marnuje twój czas. Ech. Ja sie wybieram tylko do ginow którzy mają pochlebne opinie na necie powiem szczerze. Jestem bardzo nieufna po tym jak jeden załatwił moją przyjaciółkę. Niestety lekarz to tylko człowiek, z dużą wiedzą owszem, ale tylko omylny czlowiek, trzeba mieć swój rozum też.
Jedna_z_Wielu lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAicha przepraszam cos zle zrozumialam
E.wela jeden dzień nie narobi wielkich szkód takze bez stresu :*
Lady savage co za Babsztyl
Ja sie zapisalam do gina i termin to dopiero 20 marca. Za tydzień robimy badanie nasienia. W tym cyklu żadnego mierzenia temp, żadnych testów itp. Tylko Odpoczynek. Nie zapisuje sie tez na marcowe testowanie bo tylko sie nakrece. Poczekam spokojnie do wizyty u gina a do tego czasu tylko relaks.
Może któras z was suplementuje jakieś ziołowe specyfiki? Potrzebuje sie wyciszyc psychicznie. Ktoś coś?
Anna Stesia Tule :*Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2017, 17:38
AiCha4811, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Witajcie Dziewczyny, jestem tu nowa... a właściwie byłam kiedyś, ale po tej fioletowej stronie... Jednak nie pobyłam tam długo, ponieważ poroniłam w 10 tc.
Wtedy staraliśmy się 6 miesięcy i się udało, mimo że mąż pracuje w delegacji i nie możemy idealnie dopasować zbliżeń żeby trafić w owulację w każdym cyklu. Mimo wszytko nam się udało, ale... już wiecie co potem. Po poronieniu odczekaliśmy tylko 1 miesiąc i do dzieła. I tak minęło już 5 miesięcy i nic.
I postanowiłam, że zacznę tu sobie prowadzić wykres, może dowiem się czegoś ważnego. U gina po poronieniu byłam tylko raz na kontroli, a tak to więcej już nie byłam.
W tym cyklu akurat trafiło, że kochaliśmy się w przypuszczalnych dniach owulacji i nawet ucieszyłam się, bo jakoś tak intuicyjnie poczułam, że udało nam się. Od razu po owulacji bardzo bolały mnie piersi. To tak jak poprzednim razem. Zazwyczaj bolą mnie na tydzień przed @ a tu jednak ciało zaczęło zachowywać się inaczej. Powinnam dostać @ 18.02 to jeszcze 4 dni, ale nie wytrzymałam i już dziś zrobiłam test. I niestety... 1 krecha. Na początku miałam jakieś zwidy, że widać jakiś 0,0001% drugiej kreski, ale to chyba tylko wyobraźnia. Pocieszcie dziewczyny, bo żyć się nie chce...16.07.2016 - Aniołek