Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
szczesciara30 wrote:Hejka slyszlaam ze jak biore dupka to jednak nie ma wplywna wyniki progesteronu prawda to?? przyszly mi wyniki proga wynik to 30,30. Biore dupka do wizyty mam za trzy tygdnie
-
Martyna33 wrote:Ja jestem dobrej myśli. 5dpo, tempka ładnie rosnie, bolą cycki, czasem podbrzusze.
#rodzewpazdzierniku
Dziewczyny, a jak to jest z Waszego doświadczenia, ciąża tylko w tedy jak jest od razu gwałtowny skok temperatury?
U mnie owu już była, biorę też progesteron a temp. jakoś wybitnie nie rośnie, nie wiem czy robić sobie nadzieję -
Stysia16 wrote:Żeby to było 15 minut. Max 5, w 15 minut to ja już z jej gabinetu wychodziłam.. nie pójdę więcej do niej na pewno ! Moja lekarka ma urlop do 11 marca 😭
Beta mi wyszła za niska.. dziś mam 619. Muszę pod koniec tygodnia znaleźć lekarza który mnie przyjmie i będzie NORMALNY i powie czy z ciąża wszystko ok czy stracona
Stysia czemu za niska? Wazne zeby odpowiedni przyrost byl a u Ciebie jest. Najwyzej moze ciaza jest mlodsza. Nie panikuj . to ci masz napisane stopce jest ok co drugi dzien wzrost bety dwukrotny i tego sie trzymaj -
Merka wrote:Dziewczyny, a jak to jest z Waszego doświadczenia, ciąża tylko w tedy jak jest od razu gwałtowny skok temperatury?
U mnie owu już była, biorę też progesteron a temp. jakoś wybitnie nie rośnie, nie wiem czy robić sobie nadzieję
Mi jest miło jak moja tempka ładnie rośnie, ale z moich obserwacji generalnie ciąże są z baaardzo różnych temperatur.
Ja zauważyłam ze największe szanse są jak jest skok tak po 7dpo. Ale to tylko jakieś tam moje wnioski25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Blanka dziś się obudziłam z bólem krzyża, e ogóle często boli mnie krzyż 🤔czasem jajnik pobolewa
Zastanawiam się też czy jutro powtórzyć betę czy poczekać i pod koniec tyg albo z początkiem przyszłego wybrać się do gina (już do normalnego 🙈). Czuje też jak mi pryszcze wyrastają...
Jak Ty się czujesz? Jak dolegliwości?
Mega mój przyrost wynosi 55%, powinno być 66% chyba, ale ja zrobiłam pierwsza betę w piątek, a druga w poniedziałek, więc minęły 3 dni, a powinno się zrobić po 2 dniach 🤷
Ogólnie wczoraj się wypłakałam i teraz czekam, niczego już nie jestem w stanie zmienić, ci będzie to będzie.
Być może w poprzedniej ciąży też przyrost bety był za niski i dlatego ciąża przestała się rozwijać, może cos ta sytuacja wniesie do naszych starań
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 10:46
2/2023 💔 6tc poronienie
12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie
Ona
29 lat
zapracowana mama
On
28 lat
bez nałogów
mało aktywny tryb życia
szczupły
01/2023 chcemy drugiego bobasa
Starania bez spiny, co będzie to będzie!
3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok -
Stysia16 wrote:Blanka dziś się obudziłam z bólem krzyża, e ogóle często boli mnie krzyż 🤔czasem jajnik pobolewa
Zastanawiam się też czy jutro powtórzyć betę czy poczekać i pod koniec tyg albo z początkiem przyszłego wybrać się do gina (już do normalnego 🙈)
Mega mój przyrost wynosi 55%, powinno być 66% chyba, ale ja zrobiłam pierwsza betę w piątek, a druga w poniedziałek, więc minęły 3 dni, a powinno się zrobić po 2 dniach 🤷
Ogólnie wczoraj się wypłakałam i teraz czekam, niczego już nie jestem w stanie zmienić, ci będzie to będzie.
Być może w poprzedniej ciąży też przyrost bety był za niski i dlatego ciąża przestała się rozwijać, może cos ta sytuacja wniesie do naszych starań
Ja bym powtórzyła betę, i już z tymi przyrostami poszłabym w następnym tygodniu do lekarza. Dla lekarza napewno te przyrosty będą cenną informacją, a znając życie jeśli nie zrobisz kolejnej bety to zleci Ci zrobienie jej na wizycie 🤷🏼♀️25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
futuremama wrote:Jakby u nas teraz zaskoczyło to wychodziłby początek listopada ale co tam. Owu szybko, kolejne dziecko to do terminu pewnie bym nie dotrwała także olewam listopad, też rodzę w październiku😁
Muszę tego mojego jeszcze wieczorem dorwać, tak w razie czego 😁
Nie wiem czemu ale liczę ze w tym miesiacu owu może się trafi ok 18dc, nie mam w planach „opóźniającego”maratonu pracowego-póki co 🤪 -
A ja bardzo chciałam rodzic w kwietniu/maju ale nie pykło a następny rok nie mam zamiaru czekać 😀
Teraz mi to obojętne i z miła chęcią #rodzewpazdzierniku
Nynka haha ale się uśmiałam, jakbym siebie widziała 😂Martyna33, Nynka, futuremama lubią tę wiadomość
14.02- beta 674🥰
15.03 - 1,9cm bejbika ❤️
26.03 - 3,6cm ❤️
12.04- 6,7 cm ❤️ USG prenatalne Ok
22.04 - wyniki NIFTY- ryzyka niskie / babyGIRL🥰💖 -
mgielka wrote:Martyna 33, futuremama, niestety przez dość długie cykle nie mam szans Was dogonić
Nie wiem czemu ale liczę ze w tym miesiacu owu może się trafi ok 18dc, nie mam w planach „opóźniającego”maratonu pracowego-póki co 🤪
E tam! To #rodziszwlistopadzie i kropka ❤️ W którym jesteś teraz dc?25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Martyna33 wrote:E tam! To #rodziszwlistopadzie i kropka ❤️ W którym jesteś teraz dc?
będę testować pro forma 28
Już staram się w głowie nie kombinować kiedy lepiej rodzic, ideolo wiadomo zajść pozna wiosna i rodzic na przednówku
Córkę przenosilam z końca grudnia na styczeń
Za stara już jestem na kombinatoryki, uciesze się z dwóch kresek w dowolnym terminiefuturemama lubi tę wiadomość
-
Stysia16 wrote:Blanka dziś się obudziłam z bólem krzyża, e ogóle często boli mnie krzyż 🤔czasem jajnik pobolewa
Zastanawiam się też czy jutro powtórzyć betę czy poczekać i pod koniec tyg albo z początkiem przyszłego wybrać się do gina (już do normalnego 🙈). Czuje też jak mi pryszcze wyrastają...
Ja bym robiła bete po kolejnych 48 od ostatniej. Lekarz i tak na oko nic konkretnego Ci nie powie. Będzie kazał robić bete i czekać. Do lekarza idź jak już ogarniesz fajnego lekarza. Trzymam bardzo mocno kciuki za Twojego kropka!
Czekamy na Ciebie 💗
04.02.2021- ⏸, 11 dpo 💗
-
Kacha właśnie widzę w stopce że masz wizytę usg 22.02 😛 ja póki co też znalazłam ten termin i to by było 6+3, ale nie mogę się już doczekać i bardzo bym chciała pójść 18.02 (5+6) różnica weekendu pt-nd 🙈 tylko, że nie widzę na razie żadnego wolnego terminu 😑
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
mgielka wrote:Teraz-11dc, przy owu np 19 będę mieć okres 2 marca...
będę testować pro forma 28
Już staram się w głowie nie kombinować kiedy lepiej rodzic, ideolo wiadomo zajść pozna wiosna i rodzic na przednówku
Córkę przenosilam z końca grudnia na styczeń
Za stara już jestem na kombinatoryki, uciesze się z dwóch kresek w dowolnym terminie
Niestety już mnie cmi w brzuchu i nie mogę się zagrzać jak przed każdą @ jeszcze resztkami nadziei sprawdzam zaciazone cykle czy mają ból miesiączkowy przed pozytywnym testem -
Dastiny wrote:Ja też marzyłam o dzidziusiu na wiosnę a teraz to już mi wszystko jedno, może się urodzić nawet w sylwestra :d
Niestety już mnie cmi w brzuchu i nie mogę się zagrzać jak przed każdą @ jeszcze resztkami nadziei sprawdzam zaciazone cykle czy mają ból miesiączkowy przed pozytywnym testem
Ja miałam ból miesiączkowy! Okropny!!
Co do terminu ja tez nie wybrzydzam i kompletnie mi wszystko jedno!! Ale chce się nastawić na poród w październiku żeby podchodzić pozytywnie do cyklu a nie smucić, Że znowu czuje ze się nie udało ☺️midzia lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
mgielka wrote:Martyna 33, futuremama, niestety przez dość długie cykle nie mam szans Was dogonić
Nie wiem czemu ale liczę ze w tym miesiacu owu może się trafi ok 18dc, nie mam w planach „opóźniającego”maratonu pracowego-póki co 🤪mgielka lubi tę wiadomość
-
Hehe, też celowałam w wiosenne rodzeństwo dla córki, ale jak widać celuję do tej pory... Mam jak futuremama, marzy mi się urodzić jeszcze w tym roku.
Mogę być team #rodzewpazdzierniku, bo u mnie cc i pewnie rozwiązanie byłoby trochę wcześniej ;POtter, futuremama, Kira, Nynka lubią tę wiadomość
-
Blanka1988 wrote:Czyli dzisiaj względny spokój na grupie? Nikt nie testował i dziewczyny nie poprawiałyście testowania?
Stysia jak się czujesz dziś?
Jak tam zaciążone się czujecie? Mnie pobolewa podbrzusze i tak w żołądku muli.
A jak przyszłe testujące? Co z Waszymi "omamami"? Jakie objawy ciąży już się ukazują? Macie przeczucie, że się udało czy raczej nie w tym cyklu? Ja powiem szczerze, że te omamy są bardzo przyjemne, bo dają taką pozytywną nadzieję na powodzenie😍
U mnie jest 6dpo i czuje jajniki jak bolą i jak kuja na przemian tez mam strasznie mokro jak bym miała dni plodne a zawsze po owulacji miałam sucho. Boli mnie tez głowa bolą tez plecy wczoraj miałam okropna zgage mam gazy często no i dzis w nocy bolało mnie podbrzusze jak na miesiączkę. Więc mam nadzieje ze zobacze niedługo te⏸❤❤❤
A wy dziewczyny jakie macie dolegliwości?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 12:23