Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdaalena91 wrote:Hej, a ja mam mieszane uczucia do tego czy się udało w tym cyklu 😔
Dziś dopiero 8 dpo więc jeszcze parę dni muszę poczekać.
Testuje w Walentynki i mam nadzieję, że jednak będzie dobrze 🥰
Koleżanka w pracy zaszła w ciążę i oczywiście komentarze do mnie " a Ty na co czekasz?"
Niektórzy nie zdają sobie sprawy, że na nic nie czekam tylko po prostu się nie udaje tak szybko jakbym chciała... 😔
Oj ja też bardzo ciężko takie teksty przyjmuję ludzie nie są świadomi ile krzywdy potrafią samym słowem drugiej osobie wyrządzić... mnie najbardziej rozwaliło jak teściowa rozpowiedziała rodzinie, że nam się chyba nie spieszy do potomstwa, my to jeszcze się chcemy wyszaleć... kiedy tu człowiek się leczy od roku. Ile to siły trzeba żeby nie zwariować w tej niepewności -
Stysia16 wrote:Blanka dziś się obudziłam z bólem krzyża, e ogóle często boli mnie krzyż 🤔czasem jajnik pobolewa
Zastanawiam się też czy jutro powtórzyć betę czy poczekać i pod koniec tyg albo z początkiem przyszłego wybrać się do gina (już do normalnego 🙈). Czuje też jak mi pryszcze wyrastają...
Jak Ty się czujesz? Jak dolegliwości?
Stysia moja buzia to koszmar, tłusta, chropowata. W ciągu 4 dni wyszły mi pryszcze na skropniach jak w wieku 13 lat. W poprzedniej ciąży miałam piękną alabastrową cerę. Brzuch mnie pobolewa w sumie cały czas. Mam też infekcje i biorę Pimafucin.
Od 3 miesięcy mam umówioną wizytę u jakiejś ginekolog na NFZ na czwartek, więc niewiele, ale przynajmniej się dowiem czy ciąża w macicy i może skierowanie na badania dostanę. Ogólne samopoczucie bardzo dobre, tylko poziom energi 70%.
Ty się nie martw beta. To tylko i aż badania. Ale napewno wszystko będzie dobrze u Ciebie. Jak masz obawy i da Ci to spokoj to powtórz ją znowu.
Merka u mnie nie było gwałtownego skoku. Temp powoli rosła. Pooglądaj sobie w galerii wykresy dziewczyn w ciąży, to zobaczysz jak różne mogą być🤪
Merka, Stysia16 lubią tę wiadomość
-
Ooj dziewczyny mnie też wysyfiło 🙈 zwłaszcza przy szczęce i czole, męczę się bardziej i też mi się wydaje, że moja buzia jest jakaś taka bardziej ziemista, matowa 😑 ale to nic, Kropuś jest ważniejszy 🥰
Blanka, mamy ten sam etap! 😁 To co!? Lecimy razem na porodówkę i trzymamy się za rękę? 😛Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 17:57
Żabcia, Blanka1988 lubią tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Martyna33 wrote:Mi jest miło jak moja tempka ładnie rośnie, ale z moich obserwacji generalnie ciąże są z baaardzo różnych temperatur.
Ja zauważyłam ze największe szanse są jak jest skok tak po 7dpo. Ale to tylko jakieś tam moje wnioski
Oooo to powiało dla mnie optymizmem już spisywałam ten wykres na straty, zawsze miałam ładne skoki, ale po poronieniu biorę luteinę 200 mg i od tego czasu zupełnie inne mam wykresy. -
Ja byłam dzisiaj u gina na NFZ. Tak chodzę i testuję, żeby wiedzieć u kogo w razie czego ciążę prawadzic. Fajna babka. Wcisnęła mnie na usg poza listą, żeby zobaczyć tego polipa. Jestem dobrej myśli.
Właśnie wróciłam od kosmetyczki, bo nie mogłam już patrzeć na moją twarz 😂
Także zrelaksowana leżę sobie w wannie i zaklinam:
#rodzęwpaździerniku!!! 💚💚✊Olenkaqx, futuremama, Otter lubią tę wiadomość
-
Merka wrote:Oooo to powiało dla mnie optymizmem już spisywałam ten wykres na straty, zawsze miałam ładne skoki, ale po poronieniu biorę luteinę 200 mg i od tego czasu zupełnie inne mam wykresy.
A Ty jesteś pewna ze miałaś owulacje? Potwierdzoną usg? Dla mnie bardzo płaska ta Twoja tempka 🤔🤔
Luteine zwykle właśnie podwyższa temperaturę, a u Ciebie nisko25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
Kira miałaś od razu USG?
Wiecie co? Nie wiem jak to zrobię, ale tak mi z Wami tu dobrze, że ja też muszę urodzin w październiku 😂Martyna33, Kira, futuremama lubią tę wiadomość
-
Monika7 wrote:Kurczę, to dobry pomysł! Następnym razem też tak spróbuję, żeby chociaż jakkolwiek móc tę drugę kreskę zobaczyć. Inaczej póki co, nie wychodzi
No zobacz, nawet ładny ten cień cienia cienia
razem
dodane na zapodaj.net Link: https://naforum.zapodaj.net/ac25aedf9823.jpg.html
Blanka1988 lubi tę wiadomość
-
Olenkaqx wrote:Kira miałaś od razu USG?
Wiecie co? Nie wiem jak to zrobię, ale tak mi z Wami tu dobrze, że ja też muszę urodzin w październiku 😂
Nie no coś Ty 😂 Prywatnie tylko takie rarytasy. Umówiła mnie na termin po @. Mam nadzieję, że pójdę do niej z niespodzianką 🙏🥰 -
Mamabobasa widać ten cień, dobra wróżba. Który to dpo?
Midzia polecam urosept, ja tez mialam problem z pecherzem tydzien temu, a zaraz po tym infekcja pochwy 🙈
Martyna uwielbiam Twoje komentarze! Jesteś konkret laska!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 19:59
midzia, Juliet lubią tę wiadomość
-
Juliet wrote:Ooj dziewczyny mnie też wysyfiło 🙈 zwłaszcza przy szczęce i czole, męczę się bardziej i też mi się wydaje, że moja buzia jest jakaś taka bardziej ziemista, matowa 😑 ale to nic, Kropuś jest ważniejszy 🥰
Blanka, mamy ten sam etap! 😁 To co!? Lecimy razem na porodówkę i trzymamy się za rękę? 😛
Faktycznie mamy ten sam dzień 😍 super! Mój syn urodził się tydzień po terminie i to niechętnie przez 2,5 doby wychodził🙈 Ale teraz będę rodziła krócej, nie mam zamiaru się tak męczyć ja wtedy🤪
A gdzie Ty mieszkasz? W jakim szpitalu chcesz rodzić?
P.S.
Dzisiaj jak ustawiałam suwaczek, to zdałam sobie sprawę z tego, że miałam owulacje w dniu 1 urodzin mojego syna 🤩Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 20:04
Otter lubi tę wiadomość
-
Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test . Oczywiście jest za wcześnie i brak nawet cienia cienia 2 kreseczki. Objawy mam wszystkie i mimo, że jest za wcześnie występuje u mnie : ból podbrzusza, jajników, pieczenie piersi, mdłości, słabość i ta pewność, że się udało ( ja to po prostu wiem !!!)😂😂😂
Kira, Stysia16 lubią tę wiadomość
👩33👨40
2 cs -
Staraczkalulu wrote:Nie wytrzymałam i zrobiłam dzisiaj test . Oczywiście jest za wcześnie i brak nawet cienia cienia 2 kreseczki. Objawy mam wszystkie i mimo, że jest za wcześnie występuje u mnie : ból podbrzusza, jajników, pieczenie piersi, mdłości, słabość i ta pewność, że się udało ( ja to po prostu wiem !!!)😂😂😂
A który to dpo u Ciebie?
Nastawienie masz super! Mocno trzymam kciuki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2021, 20:02
-
Blanka1988 wrote:Faktycznie mamy ten sam dzień 😍 super! Mój syn urodził się tydzień po terminie i to niechętnie przez 2,5 doby wychodził🙈 Ale teraz będę rodziła krócej, nie mam zamiaru się tak męczyć ja wtedy🤪
A gdzie Ty mieszkasz? W jakim szpitalu chcesz rodzić?
P.S.
Dzisiaj jak ustawiałam suwaczek, to zdałam sobie sprawę z tego, że miałam owulacje w dniu 1 urodzin mojego syna 🤩Blanka1988 lubi tę wiadomość
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
nick nieaktualnyJuliet wrote:Ja mieszkam w Warszawie i będę rodzić na 100% w Św. Zofii przy Starynkiewicza, tam gdzie przychodnia 😁
A to nie są dwa różne szpitale?🤔
Bo jak mowimy o uniwersyteckim na Starynkiewicza to Ci pomacham bo ja tez planuje rodzic, w pazdzierniku oczywiscie 🙈 -
Blanka1988 wrote:A który to dpo u Ciebie?
Nastawienie masz super! Mocno trzymam kciuki!Blanka1988 lubi tę wiadomość
👩33👨40
2 cs