Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziołszki uświadomcie mnie - dziś rano śluz podbarwiony krwią tylko troszkę (nie bylo seksów, więc to nie przez to), stawiam, że jeżeli mogłoby to być delikatne krwawienie implanacyjne, to kiedy możliwa mogłaby być widoczna druga kreska? I tak nastawiam się na sikanie dzień po terminie okresu, jeżeli nie przyjdzie, ale już się zaczynam łamać czy nie sikać jednak wcześniej niż w Walentyn dziś 12dpo, druga faza trwa 15 dni
Kira lubi tę wiadomość
-
tylko_czytam wrote:Czy ktoś mi może łopatologicznie wytłumaczyć jak sprawdzać szyjkę? 😀
Kolejne przede wszystkim musisz umyć ręce. Mi najwygodniej szyjkę sprawdza się w kucki wsadzasz palec (warto nie posiadac pazurkow żeby się nie zadrapać) i sprawdzasz opuszkiem czy czujesz otworek, zagłębienie - to jest otwartość szyjki. Wysokość sprawdzasz jak głęboko musisz wsadzić palec (warto badac jednym palcem) żeby szyjkę dotknąć. Twardość - próbuje objechać jakby palcem szyjkę naokoło i wtedy czuje czy jest miękka plastyczna, czy twarda. Mi zajęło kilka dni ogarnianie jej stanu -
tylko_czytam wrote:Czy ktoś mi może łopatologicznie wytłumaczyć jak sprawdzać szyjkę? 😀
Mi jest najłatwiej jak kucam, czyli jak dresiarz z Warszawskiej Pragi 😂Codziennie o tej samej porze mniej więcej, wsadzasz paluszek (ja środkowy) i sprawdzasz czy otwarta/zamknięta (jak jest zamknięta to jest taka ściśnietą linia na szyjce, a jak otwarta to czujesz kółeczko) tego ogarnięcie mi zajęło najwiecej czasu. Wysoko/nisko to wiadomo, jak jest wysoko to u mnie ledwo długości palca wystarcza żeby dotknąć. A miękka/ twarda jednym palcem naciskam na szyjkę, a drugą ręką na usta i nos. Jak jest bardziej jak nos to jest twarda, jak usta to miękka (ona nigdy nie jest identycznie jak np usta ale chodzi o to czy bardziej zbliżona do ust czy nosa)Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 20:53
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 stycznia 2023, 20:12
.A. lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMartyna33 wrote:Mi jest najłatwiej jak kucam, czyli jak dresiarz z Warszawskiej Pragi 😂Codziennie o tej samej porze mniej więcej, wsadzasz paluszek (ja środkowy) i sprawdzasz czy otwarta/zamknięta (jak jest zamknięta to jest taka ściśnietą linia na szyjce, a jak otwarta to czujesz kuleczko) tego ogarnięcie mi zajęło najwiecej czasu. Wysoko/nisko to wiadomo, jak jest wysoko to u mnie ledwo długości palca wystarcza żeby dotknąć. A miękka/ twarda jednym palcem naciskam na szyjkę, a drugą ręką na usta i nos. Jak jest bardziej jak nos to jest twarda, jak usta to miękka (ona nigdy nie jest identycznie jak np usta ale chodzi o to czy bardziej zbliżona do ust czy nosa)
Martyna33 lubi tę wiadomość
-
Kira wrote:A ja mam pytanie do dziewczyn, które są/były w ciąży. Jaka jest szyjka na samym początku ciąży? Wysoko/nisko? 🤔
U mnie była wysoko i miękka, zamkniętaKira lubi tę wiadomość
25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Justyna32 wrote:Dzis jest 7 dpo25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
Juliet wrote:Ciąża nie jest przeciwskazaniem. Po prostu dadzą Ci mniej znieczulenia, albo wcale 🤷🏻♀️😛 akurat rok temu kiedy wyszły mi ⏸ miałam mieć poprawki brwi. Zapytałam, co w takiej sytuacji robimy. Powiedziała że zrobimy z maleńką ilością znieczulenia, a najwyżej przyjdę jeszcze raz na poprawki za darmo 😛
-
Juliet wrote:Byłam dzisiaj w przychodni gdzie będę prowadzić ciążę, termin na 29 kwietnia 😱 dla mnie to będzie 15+4. Mają tylko 2 lekarzy, którzy przyjmują raz w tygodniu 🤦🏻♀️ ale termin, to termin - wzięłam. Już podzwoniłam po przychodniach i udalo mi się umówić na NFZ na 1 marca do innej przychodni. To będzie 7+3, więc do 15 tc będę się jej trzymać zrobię wszystkie potrzebne badania z krwi i usg między 11, a 13tc, a później wrócę do swojej przychodni 🤷🏻♀️
Lat temu w przybliżeniu 2.5 prowadziłam ciążę u dwóch lekarzy.Na NFZ i prywatnie.Jakchciałam zapisać się na nfz zadzwoniłam i pietwszy termin hmm...gdzieś koło 20tygodnia,pani znalazła szybciej znacznie bo chyba po dwóch tygodniach gdy okazało się,że to ciąża.Możliwe,że koronka coś zmieniła. -
nick nieaktualny
-
anka wrote:No ja się zgadzam z Martyna, przecież z tego co mi się wydaje to ciałko produkuje progesteron jeśli się mylę proszę mnie poprawić
Jest możliwość ze nie widziala go? Bo mowila ze nic przez ten plyn nie widzi nawed nie widziala nic w lewym jajniku a z niego mialam pecherzyk -
futuremama wrote:Wiesz że my tu będziemy jutro rano czekać na Twój test😁
U Was rano to u mnie noc wiec czekajcie tak po południu 😀 myślę, że ok 14 Waszego czasu będą wieści. Chyba ze emocje mi nie pozwolą spać to będę testować wcześniej 😀 ahhhh nie mogę się doczekać 😀😀😀😀Wiek: 32
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
nick nieaktualnyJustyna32 wrote:Jest możliwość ze nie widziala go? Bo mowila ze nic przez ten plyn nie widzi nawed nie widziala nic w lewym jajniku a z niego mialam pecherzyk
-
Olenkaqx wrote:.A. Nawet ja widzę kreseczke! Czekamy na Twoje jutrzejsze piękne krechy!
Jejciu...skoro to dużo osób widzi to to musi być znak! Trzymajcie kciuki za jutrzejsze testowanie 🙂♥️meraja90, futuremama, Kira, Ester lubią tę wiadomość
06.2017 - synuś ♥️
Starania o drugie Maleństwo od 12.2019
01.2020 - poronienie zatrzymane
02.2021- ciąża biochemiczna
03.2021 - ciąża biochemiczna
16.12.21 - ⏸
20.12.21 beta: 1546
22.12.21 beta: 4090❗️ 🙏🏻🤞🏻
13.01.22 - mamy serduszko ♥️ ‼️
10.02.22- wyniki badań genetycznych: wszystkie geny prawidłowe
Chłopiec 💙
Diagnostyka od 03.2021:
Podstawowe badani krwi: 👍
ANA 👍
anty-DsDNA 👍
Przeciwciała p/beta-2-glikoproteinie IgM i IgG👍
Przeciwciała przeciw kardiolipinie IgM i IgG 👍
Kariotyp 👍
Sono hsg i hsg- Jajowody drożne 👍
Mała endometrioza - niewielkie cysty na obu jajnikach❌
Mutacja MTHFR - heterozygota❌
-
Hej dziewczyny! Mi niestety można wpisać 🐵
Mam parę pytań, mam nadzieję że pomożecie mi. W związku z tym że staramy się już 14 cykl, ale dopiero trzeci po badaniach, drugi po wdrożeniu leczenia mam pytanie co robić dalej.
Z badań wyszła mi prolaktynemia czynnościowa, na czczo jest ok, po MTC wzrosła bardzo dużo. Biorę dostinex drugi cykl, ginekolog mówił żebym zbadała ponownie prolaktynę z obciążeniem i się u niego pojawiła. Tak też zrobię 😁 tylko mam pytanie, w jaki dzień cyklu pójść do gina, żeby zrobić cytologię i żeby można było coś zobaczyć na USG? Coś w sensie pęcherzyk czy wzrasta jakiś dominujący, cokolwiek co mogłoby wskazać czy nastąpi owulacja czy nie. Mam objawy okoloowulacyjne, ból jajników i śluz płodny, nie wiem gdzie szukać przyczyny niepowodzeń. Mocno nie biorę do siebie że 14 CS, bo rok był dość skomplikowany i parę owulek mogliśmy pominąć jeśli chodzi o ❤️, mąż zbadany wszystko w normie poza ruchem postępowym (norma >32 a mąż miał w listopadzie 31), ginekolog stwierdził że to nie jest przyczyną niepowodzeń, wyszła mi ta prolaktyna ale albo ja oczekuje cudów od razu albo coś jeszcze przeszkadza. Fakt, że dzięki dostinexowi mam super miesiączki, nie boli mnie brzuch jakbym miała się rozerwać, lekko ćmi, ale to niebo w ziemia w porównaniu do ostatniego roku bez dostinexu. Reszta badań w normie, miałam LH(4,, FSH (5,92), estradiol(156), progesteron (21dc był 36 nmol/l), testosteron(1.08).
Co radzicie?
Ps i od 3 cykli w dzień okresu bądź dzień przed mam niesmak w buzi, za każdym razem myślałam że może ciąża, ale no nie, mam IO, wiem że podobno może byc od insuliny, ale jem zrównoważone posiłki i raczej z niskim IG + glucophage i ostatnio insulina mi spadła także jest progresWiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2021, 22:25