Luty w kreseczki podkuty
-
WIADOMOŚĆ
-
Patka22 wrote:Oj mam to samo! Jestem 7 msc po ślubie a tu ciagle słyszę pytania- kiedy dziecko? 😳 ze złości każdemu odpowiadam ze narazie nie planujemy chociaz taka prawda ze starania zaczęliśmy jeszcze przed ślubem 😈, na domiar złego w grudniu dowiedziałam się ze nie przedłuża mi umowy i do lutego pracuje to kilka osob już mi „doradzało” szybko zaciążyć 🤬 takie gadanie nie pomaga ale o dziwo staram się być spokojna😉
Mi to się wg zaczyna wydawać, że ja za bardzo chcę i może się jakoś psychicznie też zablokowałam przez to?
Słyszałam o takich przypadkach
Przykro mi z powodu Twojej umowy, mam nadzieję, że coś znajdziesz
Takie "złote rady" są właśnie beznadziejne, jak pytanie się kogoś kiedy dziecko.... to takie nietaktowne
Moja mama ciągle mi powtarza, że mam przestać chcieć ale nie wiem jak mam to zrobić 😂Patka22 lubi tę wiadomość
-
Lolipop wrote:Który kochana który?
Ja mam ten. Od kilku lat cała nasza rodzina suplemetuje się tym:
ROZTWÓR WODNY JODU (PŁYN LUGOLA) 40 G
4 krople/pół szkalnki wody
Nie pić na czczo. Popić wodą, bo paskudny smak zostaje w całym przełyku.
Super odkaża!
Jest prosty test na niedobór jodu. Ale nie wiem czy to jest medycznie potwierdzone. Ja stosuję ten testm Wieczorem smarujesz kilka kropel płynu Lugola na wewnętrznej części nadgarska. Jak rano nie będzie śladu, to oznacza niedobór jodu. Jak będzie ciemna plama nadal, to znaczny że jest wystarczająco.CestLaVie, Monika7, Lolipop, Niebieska Gwiazda lubią tę wiadomość
-
CestLaVie wrote:Super Blanka mam nadzieję, że i u mnie się sprawdzi też co nie co się orientuję co do dietoterapii - mąż się tym zajmuje
Ooo to super! Mój mąż za to zajmuje się detoksami oczyszczającymi organizm/jelita/wątrobe.
A Tobie napewno pomoże, kwestia czasu tylko. A jaki masz poziom TSH i FT4? Bo chyba przeoczyłam to. -
abrakadabra wrote:Ogolnie biorę a to kwas foliowy, wit. E, wit d3, no i na ta tarczycę mam euthyrox. Ogólnie z jodem to mowila mi endo żeby jod brać to powinno sie badać te anty tpo i ten drugi, ale jak wyjdzie Hashimoto to juz nie mozna brać tego jodu
Na tej konferencji co byłam o Hashimoto to właśnie polecają brać jod!
Przy tarczycy bardzo ważne są też inne niedobory. Sam płyn Lugola sprawy nie załatwi. Ja proponuje dołączyć do tego:
1. NAC, który hamuje procesy zapalne wywołujące nieprawidłowości w pracy tarczycy
2. Selen, badania wskazują że suplementacja selenem powoduje spadek przeciwciał przeciw peroksydazie tarczycowej (anty-TPO)
3. Wit D3
4. Witamina C absolutnie obowiązkowa przy chorobach tarczycy!
5. Cynk bierze udział w syntezie hormonów tarczycy. Cynk pełni bezpośrednią rolę w syntezie hormonów na całej długości osi HPT (Podwzgórze-Przysadka-Tarczyca) -
Monika7 wrote:A to miałaś takie konkretne podejście skoro nawet zeszyt był 😉 ja też robię testy owulacyjne, ale potem je od razu do kosza wyrzucam 😀 Mam z Clerblue. Albo jest uśmiechnięta buźka albo nie. Nie muszę się zastanawiać czy kreska ciemniejsza niż wczoraj. Ale one faktycznie kosztują więcej 😉
Też przyznaje się bez bicia że mam założony zeszyt 😱i w nim przyklejam testy owu ,zdjęcia usg po monitoringu czasem pisze jakieś notatki .Wkleiłam nawet swój test ciążowy ten z cb ehh .Sama nie wiem po co 🤷♀️chyba mam nadzieję że w końcu się uda i ten zeszyt będzie taką pamiątką z tych trudnych lat i będzie mi przypominać ile trzeba było przejść .Tylko kiedy ten dobry czas nadejdzie .Lolipop lubi tę wiadomość
Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Blanka1988 wrote:Ooo to super! Mój mąż za to zajmuje się detoksami oczyszczającymi organizm/jelita/wątrobe.
A Tobie napewno pomoże, kwestia czasu tylko. A jaki masz poziom TSH i FT4? Bo chyba przeoczyłam to.
Tsh 2.8, ft4 0.8 (0.70- 1.48)
Endo powiedziała, że co prawda ft4 w dolnej granicy, ale póki mam owulację swoją, mam starać się killa cykli, potem rozważyć ewentualnie włączenie syntetycznego hormonu. Generalnie powiedziała, że wyglądam zdrowo, tarczyca też niby ok, że co prawda jest w fazie przebudowy (?), ale to na przestrzeni kilkudziesięciu lat i w moim wypadku ma to podłoże genetyczne... Będę miała biopsje niebawem. Do marca obserwuje, suplementuje. Potem zamierzam powtórzyć badanie nasienia, ewentualnie zbadać drożność (żeby nie tracić czasu) i jeśli ft4 spadnie niżej... to zdecyduje się na euthyrox... siła wyższa...
Generalnie endo potwierdziła moje myślenie. Kazała mi przestać robić hormony, przejmować nie prolaktyną, stosunkiem lh/fsh- bo skoro mam owulację to jest ok. Jak tu kiedyś napisałam odnośnie lekarzy "ufam, ale sprawdzam" 😂😂😂Blanka1988 lubi tę wiadomość
[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Blanka1988 wrote:Na tej konferencji co byłam o Hashimoto to właśnie polecają brać jod!
Przy tarczycy bardzo ważne są też inne niedobory. Sam płyn Lugola sprawy nie załatwi. Ja proponuje dołączyć do tego:
1. NAC, który hamuje procesy zapalne wywołujące nieprawidłowości w pracy tarczycy
2. Selen, badania wskazują że suplementacja selenem powoduje spadek przeciwciał przeciw peroksydazie tarczycowej (anty-TPO)
3. Wit D3
4. Witamina C absolutnie obowiązkowa przy chorobach tarczycy!
5. Cynk bierze udział w syntezie hormonów tarczycy. Cynk pełni bezpośrednią rolę w syntezie hormonów na całej długości osi HPT (Podwzgórze-Przysadka-Tarczyca)
Zgadza się
Ja na szczęście mam wykluczone Hashimoto... badalam wiele razy przeciwciala, usg też robiłam, mam guzki ale bez stany zapalnego. Zrobię test z płynem o którym pisałaśBlanka1988 lubi tę wiadomość
[/url]
ja 33, on 33 - starania od maja 2020, główne od października 2020
NAPROTECHNOLOGIA-start paź 2021
|| 15.01. 2022 (9dpo) 20cs !!!
17.01. bHCG 96,84, prog 62,50 (11dpo)
19.01. bHCG 285,35 prog 63,50 (13 dpo)
21.01. bHCG 672,42 (15 dpo)
26.01. 4t+6 pęcherzyk ciążowy 5mm z pęcherzykiem zółtkowym
16.02. 8t+2 z usg, dziecko z serduszkiem, 1,84 cm
16.03. 12t+2 - 5,84 cm dziecka prenatalne ok, niskie ryzyko wad genetycznych
13.04. 16t+2 - 10,1 cm, to chłopiec !
13.05. 20t+4 - 352 g, połówkowe ok
08.06. 24t+2 - Cezary ma 709 g !
07.07. 28t+2 - III prenatalne ok, 1209 g
10.08. 33t+2 - Czarek waży 2500g -
Omon wrote:Hej! 😁
Doczytałam dramę na styczniowym wątku. Udzielałam się tutaj, przywitałam się na jednej z pierwszych stron, później tylko podczytywałam, bo albo nie miałam czasu pisać, albo po prostu nie miałam nic istotnego do powiedzenia 💁
Tylko teraz nie wiem czy będę mogła się tu później odezwać, żeby nie wywołać 💩⛈️
To ja tylko zamelduję, że 13dc. Temperatura w dole, jajniki nie bolą, testy owulacyjne negatywne, także nie wiem kiedy pani OVU nadejdzie, co nie pozwala mi się wpisać na listę 🙊
Mówiłam, że nic wnoszącego nie mam 😂
Ja za gówno 💩⛈️ dostałam nawet Nobla. Nie stresuj się Kochana. Dobrze, że piszesz i że tu jesteś.
Mój obecny stan w 12dc tak jak u Ciebie. Oprócz śluzu to żadnych objawów owulacji. Nie wiem co ta królewna sobie myśli, ale ja cierpliwie na nią czekam i przyczajkę z mężem na nią zrobimy 😍
Jutro mam monitoring, to się okaże czy coś tam rośnie czy mnie oleje w tym miesiącu. Dodam że jestem po cb💔 właśnie.
Czekamy we 3 razrem z Juliet na Królewne Owu.
Omon lubi tę wiadomość
-
Martyna33 wrote:Patka, Juliet- No ja myśle ze jednak czynniki zewnętrzne tez mogą mieć wpływ. Wiadomo Że jak zimno w pokoju to i tempka ciała się obniża. Tak się uspokajam😂😂
Ja robię teraz tak, że ogrzewam najpier termometr pod kolanem, a potem mierzę, bo też mi jakieś cyrki z temperaturą wychodziły w te chłodne dni.
Polecam ogrzewać!Patka22 lubi tę wiadomość
-
Ewelina26 wrote:Też przyznaje się bez bicia że mam założony zeszyt 😱i w nim przyklejam testy owu ,zdjęcia usg po monitoringu czasem pisze jakieś notatki .Wkleiłam nawet swój test ciążowy ten z cb ehh .Sama nie wiem po co 🤷♀️chyba mam nadzieję że w końcu się uda i ten zeszyt będzie taką pamiątką z tych trudnych lat i będzie mi przypominać ile trzeba było przejść .Tylko kiedy ten dobry czas nadejdzie .
O woow! Gratuluję wytrwałości w prowadzeniu takiego zeszytu ☺️ Życzę Ci, żeby udało się jak najprędzej! Trzymam mocno kciuki 🙂 A pamiątkę będziesz miała niezwykła z tego zeszytu! -
Ewelina26 wrote:Dziewczyny melduję że jestem po monitoringu i jestem świeżo po owulacji 😄.
Dodam tylko że w tym cyklu testy owu bardzo mnie zawiodły ciągle negatywne a owu potwierdzona 🤦♀️🙆♀️. -
Martyna33 wrote:Ty nie wróż na śluzie tylko seksuj co 2 dni i napewno się wstrzelisz w owu 😂💪🏼
31.01.21 - cień ⏸🍀 10dpo
01.02.21 - ⏸ 🍀 11dpo
03.02.21 - beta 44 🤞🥰 13dpo
05.02.21 - beta 159 😍 ⬆️ 252% 15dpo
19.02.21 - 9:30 - nasze pierwsze spotkanie ❤ Maleństwo 4mm z bijącym serduszkiem 🥰
04.03.21 - kroplówki, dzidzia 1,39cm 😍
06.04.21 - USG 12+4 🤞zdrowy bobasek 6,70cm 🥰 prawdopodobnie chłopiec 💙😍
09.06.21 - USG 21+4 🤞Kazio waży 551 gram i jest zdrowym chłopcem 💙😍
26.07.21 - 1340g 🥰💙
13.08.21 - USG 30+5 🤞 synek waży 1989g
07.10.21 - 3920g 💙
13.10.21 - o 12:36 Kazio przyszedł na Świat 😍 4270g 59cm 💙
03.2020 💔 9tc poronienie zatrzymane
Starania od 04.2020
Nasienie:
Koncentracja 29,94 mln/ml (> 15mln/ml) ✔
Całkowita liczba 128,74 M/próba (> 39 M/próba) ✔
Ruch postępowy 58,49% (> 32%)✔
Ruchome 70,28% (> 40%) ✔
Morfologia 2% (> 4%) ➖
Zwiększona lepkość ➖ -
Myszka29 wrote:Mi to się wg zaczyna wydawać, że ja za bardzo chcę i może się jakoś psychicznie też zablokowałam przez to?
Słyszałam o takich przypadkach
Przykro mi z powodu Twojej umowy, mam nadzieję, że coś znajdziesz
Takie "złote rady" są właśnie beznadziejne, jak pytanie się kogoś kiedy dziecko.... to takie nietaktowne
Moja mama ciągle mi powtarza, że mam przestać chcieć ale nie wiem jak mam to zrobić 😂
Też mi się wydaje ze dużo zależy od naszej psychiki wiec faktycznie warto wyluzować, czasem ciężko ale nie mamy wyjścia To siedzenie w domach nie pomaga nam, takie kino czy kolacja na mieście byłyby fajna odskocznią
Myszka29 lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny podczytuję forum od kilku miesięcy, od listopada 2019r. nie stosujemy żadnej antykoncepcji, jednak nigdy nie udało mi się zobaczyć dwóch kresek na teście Od października wykonuję testy owulacyjne i mierzę temperaturę, ale mam bardzo nieregularne miesiączki. Ginekolog mówi, że organizm potrzebuje "kalibracji" po 8 latach przyjmowania pigułek i mam uzbroić się w cierpliwość. Dziś dostałam okres po 59 dniach i chciałabym zapisać się na testowanie na 28 lutego, to data orientacyjnego okresu w aplikacji miesiączkowej. Liczę, że może tym razem się uda
Otter, Blanka1988 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny bo ja chyba jestem w tyle z newsami🤷♀️ po mojej cb nie zaglądałam na wątek styczniowy i dziś zajrzałam i poczytałam 🙆♀️ co się tam dzieje ?jakieś straszne zamieszanie 😬Starania od 2018
💔Aniołek25.11.18
[*]5/9tc
💔Aniołek13.11.19
[*]6/10tc
💔Ciąża biochemiczna 03.01.21[*]
💔Aniołek 31.03.21
[*]4/8tc
💔Aniołek17.06.21
[*]6/10tc
💔 Ciąża biochemiczna [*]23.05.22
Problemy immunologiczne 🤦♀️
-KIR AA 😔
-rozjechane cytokiny😏
-wysokie NK maciczne🥺
-Insulinooporość
-Niedoczynność tarczycy
04.09 .24 I procedura *Transfer zarodka 4AA ❌( wlew z accofilu, ivig)
11.2024 II procedura *Transferu nie będzie 😭zarodek 5AA nieprawidłowy 😩
,,Trzeba walczyć bez względu na to ile razy runęło niebo " -
Cześć dziewczyny 😘
Nadrobiłam cały wątek lutowy od piątku - potrzebowałam chwili, żeby dojść do siebie po informacji, że pęcherzyk znów nie pękł i kolejny cykl stracony... Dzisiaj miałam wizytę kontrolną - pęcherzyk pękł, ale zrobiła się z tego torbiel krwotoczna która ma ponad 6 cm, dostałam skierowanie na szpital... Ogólnie jestem umówiona z lekarzem, że jeżeli do piątku będę odczuwać nadal bóle to od razu szpital, jeżeli ból minie to w środę kontrolne USG - i po nim lekarz podejmie decyzję co dalej...
W poniedziałek nie byłam w stanie wstać z łóżka - tak mnie to bolalo, we wtorek poszłam do pracy, ale cały dzień na silnych przeciwbolowych, dziś już bez przeciwbolowych, ale wciąż boli... Aczkolwiek najgorzej jest w nocy, już czuje, że zaczyna mnie mocniej ciągnąć... Eh.
Mam ocenić po dzisiejszej nocy, jeżeli będzie silny ból to rano o 7 mam się wstawić do szpitala do dalszej diagnostyki...
Powiem Wam, że się boję 😱 Czy któraś z Was miała robioną laparoskopię? I udzieli mi rad jak się przygotować? Co warto do szpitala ze sobą zabrać? W internecie naczytałam się za dużo i głowa mi świruje od tych informacji... 😭 Wolę chyba dowiedzieć się od Was jeżeli któraś z Was miała ten zabieg?
Zostaje z Wami na wątku, będę może mniej się udzielać, ale podczytuje Was tutaj cały czas - i trzymam mocno kciuki 🤞 🍀 za wszystkie pozytywy 🙏🤞💜 Póki co nie wpisuje się na listę, bo luty pewnie i tak będziemy musieli odpuścić.♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
👨 - 26l.
Suplementacja:
➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D. -
Natka, przykro mi że to Cię spotyka.. ja niestety nie pomogę w kwestii laparoskopii, bo jestem raczkująca jeśli chodzi o badania itp. mam nadzieję że noc będzie spokojna i nie będzie Ci doskwierać ból. Daj znać jutro jak się czujesz i czy idziesz jednak do szpitala. Trzymaj się ciepło ❤️
Natka1993 lubi tę wiadomość
-
Pomarańcza wrote:Natka, przykro mi że to Cię spotyka.. ja niestety nie pomogę w kwestii laparoskopii, bo jestem raczkująca jeśli chodzi o badania itp. mam nadzieję że noc będzie spokojna i nie będzie Ci doskwierać ból. Daj znać jutro jak się czujesz i czy idziesz jednak do szpitala. Trzymaj się ciepło ❤️
Dziękuję 😘 niestety już czuje, że to chyba będzie ciężka noc.. Zaczyna mnie rwać i doskwiera mi jeszcze lekki ból. 😫♀ - 27l.
Ognisko endometriozy ❌, w trakcie wyrównania TSH - 💊 E25. Niepękające pęcherzyki. 😥
Suplementacja:
➡️ Wit. D, Wit. C, Omega 3-6-9, inozytol.
👨 - 26l.
Suplementacja:
➡️ Cynk, Wit. C, Omega 3, Wit. D. -
Natka, współczuję 🤗 co do laparoskopii to podobno nie jest to tak straszne. Male nacięcie którym wprowadza się narzędzie. W zasadzie zabieg. Ale to tylko suchy fakt, nie miałam nigdy laparoskopii jedynie laparotomię.
Co do zeszytu owu, to tez wklejam tam swoje testy owu, opisane skrupulatnie datą, dniem cyklu i godziną. Ładnie widać wtedy pik i pozytywne owulaki pokrywają się z temperaturą
I tez zauważyłam że temperatura jest inna jeżeli zmienimy warunki w sypialni zwykle śpimy przy uchylonym oknie, i jak ostatnio były większe mrozy, zamknelismy okno, to moja tempka była nienaturalnie wysoko.Natka1993 lubi tę wiadomość