X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Luty w kreseczki podkuty
Odpowiedz

Luty w kreseczki podkuty

Oceń ten wątek:
  • Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Mam nadzieję, że mój dziś będzie mógł skończyć :) to mnie też stresuje :) 😂

Kochana Ty się nie martw czy będzie mógł czy nie. Postaraj się, popieść i dacie radę oboje! Zobaczysz! Nie ma co tu czarnych myśli przed starem kumulować. Daj się ponieść! Trzymam kciuki za Was!!! Baaardzo bardzo mocno! Do dzieła! 😍❤

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    Okres już jest :( rozkręciło się
    Testować będę prawdopodobnie 16 lutego stawiam że będzie w 14-15 dniu cyklu. To będzie drugi cykl na stymulacji jutro dzwonie umawiać się na monitoring.

Kochana trzymam kciuki! 16 lutego mam urodziny😍
    Czuję, że to będzie szczęśliwy dzień 😊

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    U mnie 1-2 dni przed @ tempka spada 0.3 oprócz ostatniego cyklu, gdzie zaczęła rosnąć przed a i małpiszon się spóźniał 1 dzień. Już byłam gotowa testować, ale małpa jednak przyszła.
    w sumie bylam zdziwiona tym spadkiem bo organizm sobie za mnie zakpil okres mial byc za 2-3 dni a pojawil sie dzisiaj.. nie wiem kto go zapraszał..

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blanka1988 wrote:
    Kochana trzymam kciuki! 16 lutego mam urodziny😍
    Czuję, że to będzie szczęśliwy dzień 😊
    ooo :)
    no zobaczymy jaki bedzie ten cykl. ten ewidentnie był jakiś nie taki...jeden plus że reaguje na leki.

• Martyna33 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka wrote:
    w sumie bylam zdziwiona tym spadkiem bo organizm sobie za mnie zakpil okres mial byc za 2-3 dni a pojawil sie dzisiaj.. nie wiem kto go zapraszał..

Ale z drugiej strony masz jasną sytuacje i nie musisz płakać nad białymi testami. Skoro i tak się nie udało to dobrze ze @ przyszła wcześniej :) wcześniej zaczniesz walkę 💪🏼

25.12.2020 (8cs)- 8tc [*]
    10.05.2021-⏸🥰 ➡️14dpo bhcg 467➡️ 18dpo bhcg 2523
    19.01.2022- synek na Świecie 💙 55 cm i 3600g szczęścia
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martyna33 wrote:
    Ale z drugiej strony masz jasną sytuacje i nie musisz płakać nad białymi testami. Skoro i tak się nie udało to dobrze ze @ przyszła wcześniej :) wcześniej zaczniesz walkę 💪🏼
    to jest jedyny plus że nie musze czekać na ten okres.. ale po prostu dziwi mnie taki cykl ale mam nadzieje że po prostu organizm może sie przyzwyczaja czy coś. ale też martwie sie progesteronem. może za dużo analizuje ale już tak mam :p

• Lolipop Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie czytam I oczom nie wierze. Jakie za późno! Wieczorem marsz do działania choćby na zgodę :)

A łzy niech mąż widzi. Przynajmniej u mnie działa to elegancko aby móc przegadać co trzeba zamiast chować własne uczucia;)
    Przedwczoraj pół dnia przegadaliśmy i ma być tylko lepiej ale zmienić muszę się też i ja. Niestety nikt z nas do ideałów nie należy

Nunakala a no widzisz. Gdyby nie fakt że przesiedziałam wczoraj w pracy większość czasu to bym się za to odpisywanie na ten temat nawet nie brała😆😆

Juliet jak owulacja?

Nunakala lubi tę wiadomość

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Blanka1988 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juliet wrote:
    Popieram słowa Martyny!! I Otter!! I w ogóle seksić się na potęgę! Ja dzisiaj się zalałam śluzem. Poszlam siusiu, podcieram się, a tam tyyyyle dobra 😂😂 nie możliwe, że to pozostałości po przedwczorajszych seksach, a na pewno nie tyle 😱 objawów innych brak. Owulakow jeszcze nie mam, więc pewnie przyjdą jutro, ale jak będzie skok, to na co mi owulaki wtedy 😂🤷🏻‍♀️ zobaczymy jak to się rozwinie. Dzisiaj atakuję 😂😂😂

Kochana mnie też dzisiaj śluz zalał 😂 dosłownie morze. A my obie dziś 13dc. U mnie owulaki negatywne🤷 więc nie wiem.
    Właśnie czekam na monitoring. To będę zaraz wiedziała co i czy w ogóle się dzieje 😍

Widzisz. Mówiłam Ci, żeby się nie stresować, że przyjdzie trochę później.

Juliet lubi tę wiadomość

🙋33🤵31
    💚19dpo HCG 1309,92
    thgfs65gxmx9kgs4.png

qdkke6ydl3jfmmh3.png
    Rodzę 16 października
  • Lolipop Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CestLaVie wrote:
    Myślę, że PIK u mnie to moment wyjścia komórki. Podejrzewam, że nad ranem była owu, to może jest szansa ;) oby !!! Dajesz mi nadzieję swoją ciazą ;)
    Niemożliwe myślę. Pęknięcie pęcherzyk latrwa. Potrzebna stymulacja hormonem w najwyższym stężeniu i myślę że to trwa. Napewno nie tak krótko
    I trzeba doliczyć czas dojrzewania i żywotności komórki więc szanse wciąż są duże :)

I tak piszecie o szansach realnych na daną ciąże. Oglądalam nie raz program z In vitro.. Ile tam komórek się źle dzieliło.. Albo dzieliło ok i przestawało dzielić nie mówiąc o innych nieprawidłowosciach które po drodze mogą wystąpić.. Takze tak. Ciąża to cud.

Nie raz sobie myślałam czy doszło u nas do takiego momentu że było blisko a jednak się nie udało.

I co do kłucia jajników. Mnie kłują l przed dużo i w trakcie owu. Po z reguły się wyciszają. W 3 ciąży kuly delikatnie po owulacji też do miesiaczki i długo potem, więc tak człek zakłada ze może będzie podobnie i jak nie kłuję to już jedna myśl że się nie udało.

U mnie dziś już bialawy śluz także zaczynam być po i ten czas okropny 😆 wyczekiwania

Pozytywny test z 3 bobo 11 dpo -25 luty 2018r.
    syn 2006❤️, córeczka 2010❤️,syn 2018❤️
    6f7dde92892e2ec43e959361faadd90e.png
  • Stysia16 Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lolipop ja tak samo, po śluzie widzę, że raczej jest już po ovu i czekam, to będą dłuuugie 12 dni :P

Blanka jak tam monitoring?

anka ja tak samo mam, analiza, analiza, wiedza, analiza.. Czasem wydaje mi się, że wiem już wszystko, a później wchodzę tutaj i dowiaduję się nowości :D Nawet własną mamę atakowałam pytaniami, czy ona też miała problem z zajściem w ciąże :P hihi

Blanka1988, MartiMarti lubią tę wiadomość

2/2023 💔 6tc poronienie
    12/2021💙mamy pięknego, wymarzonego chłopca👶
    2/2021 💔 6 tc poronienie zatrzymane, łyżeczkowanie
    5/2020 💔 7 tc poronienie, łyżeczkowanie

Ona
    29 lat
    zapracowana mama

On
    28 lat
    bez nałogów
    mało aktywny tryb życia
    szczupły

01/2023 chcemy drugiego bobasa :)
    Starania bez spiny, co będzie to będzie!
    3/2021 klinika leczenia niepłodności -> jest ok :)
  • MrsBean Przyjaciółka

Wysłany: 21 stycznia 2021, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina26 wrote:
    U mnie zazwyczaj boli w dniu owulacji a czasem dzień przed już delikatnie pobolewa no i w dniu owu daje popalić.
    W tym cyklu jajnik pobolewał mnie już 4 dni przed owu🤷‍♀️( ale ten cykl był 1 raz z Aromkiem) a w dniu owu już bardzo że na tyłek trudno było usiąść 😬na szczęście trwało to od rana do południa a jak byłam o 18.00 na monitoringu to gin powiedział że jestem świeżo po owu .

Oj znam ten ból.. W poprzednim cyklu trzymał mnie prawie 2 dni ! 😲 koszmar..

"Wszystko jest możliwe, niemożliwe wymaga po prostu więcej czasu."
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stysia16 wrote:
    Lolipop ja tak samo, po śluzie widzę, że raczej jest już po ovu i czekam, to będą dłuuugie 12 dni :P

Blanka jak tam monitoring?

anka ja tak samo mam, analiza, analiza, wiedza, analiza.. Czasem wydaje mi się, że wiem już wszystko, a później wchodzę tutaj i dowiaduję się nowości :D Nawet własną mamę atakowałam pytaniami, czy ona też miała problem z zajściem w ciąże :P hihi
    Ja tam myślę że sporo wiem...ale i tak mój organizm mnie zaskakuje 😏😄

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Tak się złożyło, że jeśli @ się zacznie spóźniać to będę musiała sięgnąć po test. 🙈 Po 9 miesiącach od ostatniego poronienia mieliśmy z mężem 'wpadkę', a dlatego nazywam to wpadką ponieważ postanowiliśmy nie starać się już naturalnie o dziecko aż do odwołania. Najpierw chciałam zapisać się do wątku styczniowego bo mam termin @ na 30.01 ale w razie czego testować będę 1 lutego więc na ten termin poproszę o wpisanie. ;) Za wszystkie testujące trzymam mocno kciuki! U mnie zaś kwestia teraz "co ma być to będzie" a jak 'będzie' to oby ze szczęśliwym finałem. :)

Otter, Lolipop, Blanka1988, MartiMarti lubią tę wiadomość

• Otter Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2022, 18:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 stycznia 2021, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Otter wrote:
    Ladinola, witamy na wątku lutowym i trzymam kciuki, aby małpa nie przyszła 😊
    Szczerze? Sama nie wiem jakiego wyniku bym chciała, tyle lat starań, 5 strat za nami, stwierdziliśmy, że już starczy, że stawiamy na samorealizację. Jednak jeśli los podarowałby nam jednak książkową ciążę, zdrowe dziecko to byłabym jednak szczęśliwa.

Blanka1988, MartiMarti lubią tę wiadomość

• Otter Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś

anka lubi tę wiadomość

• Otter Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ladinola, Blanka1988 lubią tę wiadomość

• Otter Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

• Krokus85 Znajoma

Wysłany: 21 stycznia 2021, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poproszę o wpisanie na test 15 lutego 😀

Otter, Blanka1988 lubią tę wiadomość

• Otter Autorytet

Wysłany: 21 stycznia 2021, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś

Krokus85 lubi tę wiadomość

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ